Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău, și li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu, să fie în ei, și Eu să fiu în ei"
Ioan 17:26

Cugetarea zilei
"Biblioteca mea știe mai multe decât mine. Totuși ea nu este fizician, în timp ce eu sunt."

P. I. Lebedev


Noi articole
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..
Lumina..
Prigonire pentru poc...

Statistici utilizare
Vizitatori online: 1
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 667
Cel mai nou membru: Fiedler Simona
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Categorii: Articole tematice
1.- Creștinii oferă un exemplu: ajutor pentru Israel în Polonia
În Polonia, o țară care a rămas antisemită și în ziua de azi, există creștini care au un alt duh. Următorul articol vorbește despre faptul că Dumnezeu nu uită niciodată binele pe care îl facem pentru poporul Său ales. La judecata popoarelor din Matei 25,31 găsim scris că lucrurile pe care le-au făcut oamenii pentru sau împotriva evreilor au importanță la hotărârea privind intrarea lor în viața sau în moartea veșnică. În calitatea noastră de creștini avem datoria să susținem Israelul. Citiți un articol impresionant pe această tema. Conno Malgo

Luat din Revista Știri din Israel Nr. 12/2010 pag.18


2.- Cunoașterea prin credință
Există mai multe moduri de cunoaștere. De exemplu, de foarte mici învățăm să cunoaștem cât de periculos este focul și obiectele fierbinți, ce este gustul, culoarea și mirosul. Spunem în astfel de situați că este vorba de cunoașterea prin experiență. În procesul educativ avem o cunoaștere prin învățare. Geologii determină bogății minerale în subsol, bogății pe care nu le vedem cu ochiul liber, dar prin aducerea lor la suprafață avem o probă clară că există. Probabil cei mai mulți dintre noi nu au văzut eschimoși, dar se poate proba existența lor. În acestea cazuri este vorba de cunoașterea prin probe materiale.
Fără a explica putem vorbi de cunoașterea prin modele, prin axiomatizare (folosită mai ales în matematică și fizică), prin știință și cercetare științifică, prin artă, prin sentimente, prin imaginație, etc.
Ne propunem în continuare să vorbim despre cunoașterea prin credință.


3.- DATA NAȘTERII DOMNULUI ISUS HRISTOS
Unii oameni întreabă dacă în adevăr Isus Hristos s-a născut la 25 Decembrie, mai întreabă și cine a fost acel Moș Crăciun. Unii sunt nepăsători, nu-i interesează nimic, ci doar să-si păstreze obiceiul și datina învățate de la strămoși. Alții sunt curioși și vor să știe exact luna și ziua în care s-a născut Isus, dar aceștia sunt mai puțini. Dar pentru a afla exact luna și ziua în care s-a născut Isus trebuie să citim Cuvântul lui Dumnezeu (Biblia) și Duhul Sfânt este cel care ne descoperă adevărul.

4.- NOȚIUNI DESPRE CALENDAR
(Fragment)
Pentru a ne putea raporta corect la anumite evenimente biblice, fie la sărbătorile biblice sau la alte evenimente din punct de vedere cronologic, este nevoie să  amintim pe scurt câteva noțiuni despe calendar.


5.- Odihnă ca cea de Sabat?
La ora actuală cel mai folosit text a Sfintei Scripturi în limba română este traducerea Cornilescu. În Epistola către Evrei, cap. 4 și vers. 9, prin sintagma "odihnă ca cea de Sabat" se sugerează că Dumnezeu în loc de Sâmbătă, ca sărbătoare săptămânală și zi de odihnă, a pus o altă zi, duminica. În acest material vom arăta că este vorba de o traducere greșită, textul din manuscrise arată că
Sabatul trebuie păzit veșnic.


6.- SĂPTĂMÂNA DE ȘAPTE ZILE
(Fragment)
Istoria dezvoltării sistemelor calendaristice demonstrează că săptămâna este o unitate de timp nereușită, nefiind în concordanță nici cu durata lunii, nici cu cea a anului. Dacă în calendarele lunare săptămâna avea o oarecare semnificație reprezentând aproximativ un sfert din luna lunară, în calendarele; solare ea a pierdut orice sens...


7.- Sărbătorile în Noul Testament
În multe confesiuni creștine și mesianice se afirmă deosebit de vocal că cele 7 sărbători biblice sunt sărbători ceremoniale sau că țin de "legea cea veche !?" și că nu sunt confirmate de Noul Testament. Nimic mai fals!
Meditând asupra sărbătorilor biblice și a semnificației lor, cel ce scrie aceste rânduri, a avut o revelație măreață: Noul Testament prezintă de fapt esența și semnificația sărbătorilor DOMNULUI Dumnezeu! La marile evenimente, prezentate în Vechiul Testament, Noul Testament prezintă Planul de mântuire dat prin Sărbătorile DOMNULUI Dumnezeu.

Copyright © 2009-2020 / 5769-5780 melhisedec.ro
9136749 vizite unice Powered by PHP-Fusion