Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Iată pe munți picioarele solului care vestește pacea! Prăznuiește-ți sărbătorile, Iudo, împlinește-ți juruințele!"
Naum 1:15

Cugetarea zilei
"Încă o dată mă conving că hotărârile mele sunt, de fapt, ezitări eșuate."

Octavian Paler


Cele mai noi articole
Prigonire pentru poc...
Cunoașterea prin cre...
Sărbătorile în Noul ...
Noi așteptăm cu...
Mai dă-mi Doamne o r...

Statistici utilizatori
Vizitatori conectaţi: 3
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 660
Cel mai nou membru: Yehoshua
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Biblia online
Biblia selector

Alege cartea și capitolul: - Caută în Scriptură AICIBIBLIA sau SFÂNTA SCRIPTURĂ

Cartea Ieremia, Capitolul 38

1. Șefatia, fiul lui Matan, Ghedalia, fiul lui Pașhur, Iucal, fiul lui Șelemia, și Pașhur, fiul lui Malchia, au auzit cuvintele, pe care le spunea Ieremia întregului popor, zicând:
2. "Așa vorbește Domnul: ,Cine va rămâne în cetatea aceasta va muri ucis de sabie, de foamete sau de ciumă; dar cine va ieși și se va duce la Haldei, va scăpa cu viață, va avea ca pradă viața lui, și va trăi.
3. Așa vorbește Domnul: ,Cetatea aceasta va fi dată în mâna oștirii împăratului Babilonului, și o va lua!'
4. Atunci căpeteniile au zis împăratului: ,Omul acesta ar trebui omorât! Căci înmoaie inima oamenilor de război care au mai rămas în cetatea aceasta, și a întregului popor, ținându-le asemenea cuvântări; omul acesta nu urmărește binele poporului acestuia, și nu-i vrea decât nenorocirea."
5. Împăratul Zedechia a răspuns: "Iată-l că este în mâinile voastre; căci împăratul nu poate nimic împotriva voastră!"
6. Atunci ei au luat pe Ieremia, și l-au aruncat în groapa lui Machia, fiul împăratului, care se afla în curtea temniței, și au pogorât în ea pe Ieremia cu funii. În groapă nu era apă, dar era noroi; și Ieremia s-a afundat în noroi.
7. Ebed-Melec, Etiopianul, famen-dregător la curtea împăratului, a auzit că Ieremia fusese aruncat în groapă. Împăratul stătea la poarta lui Beniamin.
8. Ebed-Melec a ieșit din casa împăratului, și a vorbit împăratului astfel:
9. "Împărate, domnul meu, oamenii aceștia au făcut rău de s-au purtat așa cu proorocul Ieremia, aruncându-l în groapă; are să moară de foame acolo unde este, căci în cetate nu este pâine!"
10. Împăratul a dat următoarea poruncă lui Ebed-Melec, Etiopianul: "Ia de aici treizeci de oameni cu tine, și scoate din groapă pe proorocul Ieremia, până nu moare!"
11. Ebed-Melec a luat cu el pe oamenii aceia, și s-a dus la casa împăratului, într-un loc dedesubtul vistieriei; a luat de acolo niște petece de haine purtate și niște treanțe de haine vechi, și le-a pogorât lui Ieremia în groapă, cu niște funii.
12. Ebed-Melec, Etiopianul, a zis lui Ieremia: "Pune aceste petece purtate și aceste treanțe sub subsuori, sub funii." Și Ieremia a făcut așa.
13. Au tras astfel pe Ieremia cu funiile, și l-au scos afară din groapă. Ieremia a rămas în curtea temniței.
14. Împăratul Zedechia a trimis după proorocul Ieremia, și l-a adus la el la intrarea a treia a Casei Domnului. Și împăratul a zis lui Ieremia: "Am să te întreb ceva, să nu-mi ascunzi nimic!"
15. Ieremia a răspuns lui Zedechia: "Dacă ți-l voi spune, mă vei omorî; iar dacă-ți voi da un sfat, nu mă vei asculta."
16. Împăratul Zedechia a jurat în taină lui Ieremia, și a zis: "Viu este Domnul, care ne-a dat viața, că nu te voi omorî și nu te voi lăsa în mâinile oamenilor acestora, care vor să-ți ia viața!"
17. Ieremia a zis atunci lui Zedechia: "Așa vorbește Domnul, Dumnezeul oștirilor, Dumnezeul lui Israel: ,Dacă te vei supune căpeteniilor împăratului Babilonului, vei scăpa cu viață, și nici cetatea aceasta nu va fi arsă cu foc, iar tu vei trăi împreună cu casa ta.
18. Dar dacă nu te vei supune căpeteniilor împăratului Babilonului, cetatea aceasta va fi dată în mâinile Haldeilor, care o vor arde cu foc; iar tu nu vei scăpa din mâinile lor!"
19. Împăratul Zedechia a zis lui Ieremia: "Mă tem de Iudeii care au trecut la Haldei; mă tem să nu mă dea în mâinile lor, și să mă batjocorească."
20. Ieremia a răspuns: "Nu te vor da." Ascultă glasul Domnului în ce-ți spun, căci o vei duce bine, și vei scăpa cu viață.
21. Dar dacă nu vrei să ieși, iată ce mi-a descoperit Domnul:
22. "Toate nevestele care au mai rămas în casa împăratului lui Iuda, vor fi luate de căpeteniile împăratului Babilonului, și vor zice jelind: ,Prietenii tăi cei buni te-au înșelat și te-au înduplecat; dar când ți s-au afundat picioarele în noroi, ei au fugit!'
23. Toate nevestele tale și copiii tăi vor fi luați de Haldei; și nu vei scăpa de mâinile lor, ci vei fi prins de mâna împăratului Babilonului, și cetatea aceasta va fi arsă cu foc."
24. Zedechia a zis lui Ieremia: "Să nu știe nimeni nimic din cuvintele acestea, și nu vei muri!
25. Dar dacă vor auzi căpeteniile că ți-am vorbit, și dacă vor veni și-ți vor zice: ,Spune-ne ce ai spus împăratului, și ce ți-a spus împăratul, nu ne ascunde nimic, și nu te vom omorî', -
26. să le răspunzi: ,Am rugat pe împărat să nu mă trimită iarăși, în casa lui Ionatan, ca nu cumva să mor acolo!"
27. Toate căpeteniile au venit la Ieremia și l-au întrebat. El le-a răspuns întocmai cum poruncise împăratul. Ei au tăcut atunci, și au plecat, căci nimeni n-auzise nimic.
28. Ieremia însă a rămas în curtea temniței până în ziua luării Ierusalimului."Capitole din Ieremia: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  
21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  
41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  

Copyright © 2009-2019 / 5769-5779 melhisedec.ro
7940064 vizite unice Powered by PHP-Fusion