Portal melhisedec.ro

Pagina principal · Biblia online · Articole · Cntri · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principal
Biblia online
Srbtori
Luni noi
Articole
Cntri
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legturi pe internet
Categorii tiri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"ncolo, fraii mei, tot ce este adevrat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice fapt bun, i orice laud, aceea s v nsufleeasc"
Filipeni 4:8

Cugetarea zilei
"Evlavia nu poate fi privit ca un scop n sine, ci doar ca un mijloc de a ne ridica la cea mai aleas cultur, pe calea desvririi sufletului. Iat de ce, oamenii care socot evlavia ca un scop ajung cel mai adeseori nite farnici."

J.W. von Goethe


Noi articole
Nu-i alt dragoste..
Religie launtrica..
Pine vie...
Strpuns..
Lumina..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 1
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 667
Cel mai nou membru: Fiedler Simona
> Membri banai: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Biblia online
Biblia selector

Alege cartea i capitolul: - Caut n Scriptur AICIBIBLIA sau SFNTA SCRIPTUR

Cartea Ezechiel, Capitolul 1

1. n al treizecilea an, n a cincea zi a lunii a patra, pe cnd eram ntre prinii de rzboi de la rul Chebar, s-au deschis cerurile, i am avut vedenii dumnezeieti.
2. n a cincea zi a lunii - era n anul al cincilea al robiei mpratului Ioiachin, -
3. Cuvntul Domnului a vorbit lui Ezechiel, fiul lui Buzi, preotul, n ara Haldeilor, lng rul Chebar; i acolo a venit mna Domnului peste el.
4. M-am uitat, i iat c a venit de la miaznoapte un vnt npraznic, un nor gros, i un snop de foc, care rspndea de jur mprejur o lumin strlucitoare, n mijlocul creia lucea ca o aram lustruit, care ieea din mijlocul focului.
5. Tot n mijloc, se mai vedeau patru fpturi vii, a cror nfiare avea o asemnare omeneasc.
6. Fiecare din ele avea patru fee, i fiecare avea patru aripi.
7. Picioarele lor erau drepte, i talpa picioarelor lor era ca a piciorului unui viel, i scnteiau ca nite aram lustruit.
8. Sub aripi, de cele patru pri ale lor, aveau nite mini de om; i toate patru aveau fee i aripi.
9. Aripile lor erau prinse una de alta. i cnd mergeau, nu se ntorceau n nici o parte, ci fiecare mergea drept nainte.
10. Ct despre chipul feelor lor era aa: nainte, toate aveau o fa de om; la dreapta lor, toate patru aveau cte o fa de leu, la stnga lor, toate patru aveau cte o fa de bou, iar napoi, toate patru aveau cte o fa de vultur.
11. Aripile fiecreia erau ntinse n sus, aa c dou din aripile lor ajungeau pn la cele nvecinate, iar dou le acopereau trupurile.
12. Fiecare mergea drept nainte, i anume ncotro le mna duhul s mearg, ntr-acolo mergeau; iar n mersul lor nu se ntorceau n nici o parte.
13. n mijlocul acestor fpturi vii era ceva ca nite crbuni de foc aprini, care ardeau; i ceva ca nite fclii umbla ncoace i ncolo printre aceste fpturii vii; focul acesta arunca o lumin strlucitoare, i din el ieeau fulgere.
14. Fpturile vii ns cnd alergau i se ntorceau, erau ca fulgerul.
15. M uitam la aceste fpturi vii, i iat c pe pmnt, afar de fpturile vii, era o roat la fiecare din cele patru fee ale lor.
16. nfiarea acestor roi i materialul din care erau fcute, preau de hrisolit, i toate patru aveau aceeai ntocmire. nfiarea i alctuirea lor erau de aa fel nct fiecare roat prea c este n mijlocul unei alte roi.
17. Cnd mergeau, alergau pe toate cele patru laturi ale lor, i nu se ntorceau deloc n mersul lor.
18. Aveau nite obezi de o nlime nspimnttoare, i pe obezile lor cele patru roi erau pline cu ochi de jur mprejur.
19. Cnd mergeau fpturile vii, mergeau i roile pe lng ele; i cnd se ridicau fpturile vii de la pmnt, se ridicau i roile.
20. Unde le mna duhul s mearg, acolo mergeau, ncotro voia duhul; i mpreun cu ele se ridicau i roile, cci duhul fpturilor vii era n roi.
21. Cnd mergeau fpturile vii, mergeau i roile; cnd se opreau ele, se opreau i roile; cnd se ridicau de pe pmnt, se ridicau i roile; cci duhul fpturilor vii era n roi.
22. Deasupra capetelor fpturilor vii era ceva ca o ntindere a cerului, care semna cu cristalul strlucitor, i se ntindea n aer sus peste capetele lor.
23. Sub cerul acesta, aripile lor stteau drepte, ntinse una spre alta, i mai aveau fiecare cte dou aripi, care le acopereau trupurile.
24. Cnd umblau, am auzit vjitul aripilor lor ca vjitul unor ape mari, i ca glasul Celui Atotputernic. Cnd mergeau, era un vuiet glgios, ca al unei otiri; iar cnd se opreau, i lsau aripile n jos.
25. i venea un vuiet care pornea de deasupra cerului ntins peste capetele lor; iar cnd se opreau i lsau aripile n jos.
26. Deasupra cerului care era peste capetele lor, era ceva ca o piatr de safir, n chipul unui scaun de domnie; pe acest chip de scaun de domnie se vedea ca un chip de om, care edea pe el.
27. Am mai vzut iari o lucire de aram lustruit ca nite foc, nuntrul cruia era omul acesta, i care strlucea de jur mprejur; de la chipul rrunchilor lui pn sus, i de la chipul rrunchilor lui pn jos, am vzut ca un fel de foc, i de jur mprejur era nconjurat cu o lumin strlucitoare.
28. Ca nfiarea curcubeului, care st n nor ntr-o zi de ploaie, aa era i nfiarea acestei lumini strlucitoare, care-l nconjura. Astfel era artarea slavei Domnului. Cnd am vzut-o, am czut cu faa la pmnt, i am auzit glasul Unuia care vorbea.Capitole din : 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  
21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  
41  42  43  44  45  46  47  48  

Copyright © 2009-2020 / 5769-5780 melhisedec.ro
9151223 vizite unice Powered by PHP-Fusion