Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Harul, îndurarea și pacea să fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatăl, și din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr și în dragoste!"
2 Ioan 1:3

Cugetarea zilei
"Tremur pentru țara mea când mă gândesc că Dumnezeu este drept."

Thomas Jefferson


Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 1
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 667
Cel mai nou membru: Fiedler Simona
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Biblia online
Biblia selector

Alege cartea și capitolul: - Caută în Scriptură AICIBIBLIA sau SFÂNTA SCRIPTURĂ

Cartea Ezechiel, Capitolul 13

1. Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel:
2. "Fiul omului, prorocește împotriva proorocilor lui Israel, care prorocesc, și spune celor ce prorocesc după gustul inimii lor: ,Ascultați cuvântul Domnului!
3. Așa vorbește Domnul, Dumnezeu: ,Vai de proorocii fără minte, care umblă după duhul lor și nu văd nimic!
4. Proorocii tăi, Israele, sunt ca niște șacali în mijlocul dărâmăturilor!
5. Voi nu v-ați suit înaintea spărturilor, n-ați înconjurat cu un zid casa lui Israel, ca să rămâneți tari în luptă, în ziua Domnului.
6. Vedeniile lor sunt înșelătoare, și prorociile lor mincinoase. Ei zic: ,Așa vorbește Domnul!' măcar că Domnul nu i-a trimis; și fac pe oameni să tragă nădejde că se va împlini cuvântul lor.
7. Nu sunt înșelătoare vedeniile, pe care le aveți, și nu sunt mincinoase prorociile pe care le rostiți? Voi ziceți: ,Așa vorbește Domnul!' în timp ce Eu n-am vorbit.
8. De aceea, așa vorbește Domnul, Dumnezeu: ,Pentru că spuneți lucruri înșelătoare, și vedeniile voastre sunt minciuni, iată, am necaz pe voi, zice Domnul, Dumnezeu'.
9. ,Mâna Mea va fi împotriva proorocilor, ale căror vedenii sunt înșelătoare și ale căror proorocii sunt mincinoase; ei nu vor rămâne în adunarea poporului Meu, nu vor fi scriși în cartea casei lui Israel, nici nu vor intra în țara lui Israel. Și veți ști că Eu sunt Domnul Dumnezeu.
10. Lucrurile acestea se vor întâmpla pentru că ei rătăcesc pe poporul Meu, zicând: ,Pace!' când nu este pace. Poporul Meu zidește un zid, și ei îl tencuiesc cu ipsos.
11. De aceea, spune celor ce-l acoperă cu ipsos că se va prăbuși, va veni o ploaie cu vifor, pietrele de grindină vor cădea, și se va dezlănțui furtuna.
12. Iată, vi se prăbușește zidul! Și atunci vi se va zice: ,Unde este ipsosul cu care l-ați tencuit?'
13. De aceea, așa vorbește Domnul, Dumnezeu: ,În urgia Mea, voi porni furtuna; în mânia Mea, va veni o ploaie cu vifor; și vor cădea pietre de grindină ca să nimicească.
14. Voi surpa zidul pe care l-ați tencuit cu ipsos, îl voi doborî la pământ, și i se vor dezgoli temeliile; se va prăbuși, și veți pieri în mijlocul dărâmăturilor lui. Și veți ști că Eu sunt Domnul.
15. Îmi voi potoli astfel mânia împotriva zidului și împotriva celor ce l-au tencuit cu ipsos; și vă voi spune: Nu mai este nici un zid! Și s-a isprăvit cu cei ce l-au tencuit cu ipsos!
16. S-a isprăvit cu proorocii lui Israel, care prorocesc asupra Ierusalimului, și au vedenii de pace asupra lui, când nu este pace, zice Domnul Dumnezeu.'
17. Iar tu, fiul omului, întoarce-ți privirile împotriva fiicelor poporului tău, care prorocesc după gustul inimii lor, și prorocește împotriva lor!
18. Spune: ,Așa vorbește Domnul Dumnezeu: ,Vai de cele ce cos perinițe pentru subsuori, și fac mahrame pentru capetele oamenilor de orice mărime, ca să prindă suflete! Socotiți că veți prinde sufletele poporului Meu, ca să vă păstrați cu viață sufletele voastre?
19. Voi Mă necinstiți înaintea poporului Meu, pentru câțiva pumni de orz și câteva bucăți de pâine, ucigând niște suflete, care n-ar trebui să moară, și făcând să trăiască niște suflete care n-ar trebui să trăiască, înșelând astfel pe poporul Meu care ascultă minciunile voastre.
20. De aceea așa vorbește Domnul Dumnezeu: ,Iată, am necaz pe perinițele voastre prin care prindeți sufletele ca păsările; de aceea vi le voi smulge de la brațe și voi da drumul sufletelor, și anume sufletelor pe care le prindeți ca păsările!
21. Vă voi rupe mahramele, și voi scoate pe poporul Meu din mâinile voastre, ca să nu mai cadă pradă în mâinile voastre; și veți ști că Eu sunt Domnul.
22. Pentru că întristați prin minciuni inima celui neprihănit, când Eu însumi nu l-am întristat, și pentru că întăriți mâinile celui rău ca să-l împiedicați să se lase de calea lui cea rea, făgăduindu-i viața, -
23. de aceea nu veți mai avea vedenii înșelătoare, și nu veți mai rosti proorocii. Voi scoate din mâinile voastre pe poporul meu, și veți ști că Eu sunt Domnul."Capitole din : 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  
21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  
41  42  43  44  45  46  47  48  

Copyright © 2009-2020 / 5769-5780 melhisedec.ro
9489080 vizite unice Powered by PHP-Fusion