Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 4
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 1 din 2 1 2 >
Deconectat Profețiile Bibliei condiționate sau nu?
Lica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
3914. Postat la 29/10/2010 16:23 - 5303z16h26m
Au fost prorociile Bibliei condiționate?

Sunt ele condiționate?

Să ne spunem păprerea împreună cu agrumente Biblice, istorice...

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat RE: Profețiile Bibliei condiționate sau nu?
fullban10
3919. Postat la 30/10/2010 13:44 - 5302z19h5m
Ce repede uitam noi ca Dumnezeu ne da, dar nu ne baga in traista. Cum ai credea tu ca Dumnezeu nu conditioneaza proorocia din Zaharia 12 ?. Nu ma indoiesc ca Dumnezeu nu va da "peste locuitorii Ierusalimului, un duh de indurare si rugaciune, si isi vor intoarce privirile spre Mine, pe care L-au strapuns." Corect. Dar mai ramane ca acesti locuitori sa mai si asculte, sa-si "intoarce privirile". Sa primeasca duhul. Ii vezi tu in sac si cenusa, postind asa cum au fact locuitorii din Ninive?. Da, acesti locuitori au intors mania lui Dumnezeu si incepand de la imparat si pana la vite, s-au jertfit. Degeaba vrea Dumnezeu, daca locuitorii Ierusalimului, nu. Degeaba "Il vor plange cum plange cineva pe singurul lui fiu, si-L vor plange amarnic, cum plange cineva pe un intai nascut", daca nu se pocaiesc. Noi trebuie sa ne intre bine in cap, ca degeba visam ca vom locui cu El sus in cer daca noi nu facem nimic aici pe pamant. Da, sunt pregatite locuri unde vom locui. Da, Imparatul a pregatit masa de nunta. Dar toti sunt ocupati : care abia s-au casatorit, au cai cumparati si trebuie sa-i incerce, au pamanturi de samanat, au de cucerit teritorii, au de ucis, au de facut transee, ziduri ca sa nu-i vada pe vecini etc.etc. Si aici poti scrie tot ceea ce fac astazi locuitorii Israelului. Trebuie sa ajungem pana acolo incat, cand (vs.9 u.p) Dumnezeu va zice: acesta este poporul Meu, noi sa raspundem: Dumnezeu este Dumnezeul meu.
Uita-te in jur si vezi cine este dumnezeul nostru :
- melodiile lumesti, carora le-am pus versuri crestine la auzul carora ne joaca picioarele si batem din palme unduindu-ne trupul indecent.
- proorociile facute din fanteziile care le visam noaptea, ca sa vada fratele meu ca sunt un credincios nemaipomenit si sa ma venereze.
Si tot ceea ce facem, noi, pentru noi, spre fala si orgoliul propriu ca fariseii si carturarii.
Adu-ti aminte ca Ierusalimul a fost daramat asa cum a proorocit Isus si n-a mai ramas piatra pe piatra si au murit mii de oameni. Si cine a scapat ?. Cine a fost atent si la ce trebuia sa faca pentru a trai.
Se vor implini proorociile, dar sa fim atenti la conditii.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
avodah
3921. Postat la 31/10/2010 06:48 - 5302z1h2m
Valentina a scris:
Ceea ce scrie Isaia acolo, s-ar fi intamplat daca Israel ar fi respectat tot ceea ce Dumnezeu le-a cerut. Acolo este o proorocie conditionata. Doar poporul Israel ar fi beneficiat de toate acele lucruri, dar omarandu-L pe Cel care le-a facut oferta, Neamurile au fost poftite la masa Domnului Isus.

Sora Valentina vreau sa te intrebi cine este acela care a pus mahrama pe ochii evreilor si le impietrit inima sa nu-l accepte?
Daca cadem de acord comun ca El a fost acela dupa cum ne explica Romani 11 :8
după cum este scris: "Elohim le-a dat un duh de adormire, ochi ca să nu vadă, și urechi ca să n-audă, până în ziua de astăzi."

Atunci nu cred ca ar fi corect ca ei sa fie invinuiti ca nu au implinit conditia.
11. Întreb dar: "S-au poticnit ei ca să cadă? Nicidecum! Ci, prin alunecarea lor, s-a făcut cu putință mântuirea Neamurilor, ca să facă pe Israel gelos;
12. dacă, deci, alunecarea lor a fost o bogăție pentru lume, și paguba lor a fost o bogăție pentru Neamuri, ce va fi plinătatea întoarcerii lor?

Prin faptul ca neamurile au fost invitate nu inseamna ca Israelul nu mai este poporul Sau ales.
.
1. Întreb dar: ,A lepădat Elohim pe poporul Său?' Nicidecum! Căci și eu sunt Israelit, din sămânța lui Avraam, din seminția lui Beniamin.
2. Elohim n-a lepădat pe poporul Său, pe care l-a cunoscut mai dinainte

Neamurile invitate sunt altoite in poporul Sau in bututc ,devenind una cu bututcul hranindu-se cu aceiasi seva (Cuvantul Sau )avand aceleasi promisiuni ce poporul Sau le-a primit .
El nu a profetit ceva , dupa care tot El sa-i orbeasca pentru ca neamurile sa aiba si ele infierea ,si poporul Sau sa-si piarda dreptul din cauza impietriri cauzate de EL.
Pentru o mai buna intelegere sa mergem in 3 Efeseni, care vorbeste de o taina ascunsa din veacuri vs. 9(adica de foarte multa vreme , si nu ceva ce a trebuit adaptat pentru ca evreii nu l-au primit)
6. Că adică Neamurile sunt împreună moștenitoare cu noi, alcătuiesc un singur trup cu noi și iau parte cu noi la aceeași făgăduință în Yahshua Mesia.

Mostenitoare impreuna cu noi evreii, si nu inlocuind pe ei

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
fullban10
3922. Postat la 31/10/2010 15:48 - 5301z16h1m
Spune-mi cand a dat Dumnezeu un duh de adormire?
-cand i-a scos din Egipt ?
-cand au intrat in Canaan ?
-cand s-au inchinat la idoli ?
-cand au strigat : rastigniti-L ?
-cand au omorat pe Stefan ?
Dupa moartea lui Stefan, ca sa intram noi Neamurile.
Eu nu spun ca niciunul. Au fost si sunt evrei crestini, copiii ai lui Hristos.
Taine ascunse de veacuri? Ca si planul de mantuire. N-a fost facut ca Adam si Eva sa pacatuiasca. A fost facut, daca vor pacatui. Adormirea a fost gandita ( ca sa vorbesc in termeni omenesti) , daca Israel se incapataneaza, pana inratata incat nu se mai opreste din a omori pe prooroci. Cu Stefan s-a umplut paharul, si-am fost invitate noi Neamurile.
Dar, ca si atunci si astazi este acuzat, Cel ce S-a jertfit.

avodah
3927. Postat la 31/10/2010 17:55 - 5301z13h54m
Sora Valentina sa ramanem la ce spune scriptura si nu la presupuneri, cum ca de la moartea lui Stefan....
Ce este asa de greu de acceptat :
6. Că adică Neamurile sunt împreună moștenitoare cu noi, alcătuiesc un singur trup cu noi și iau parte cu noi la aceeași făgăduință în Yahshua Mesia.
, si ele nu inlocuiesc poporul Israel?
Mai jos o sa iti redau eu o prorocie conditionata, la care te rog sa-mi raspunzi daca conditia s-a implinit , ca El sa-si poata tine promisiunea si sa lepede intradevar poporul Sau pentru toata neascultarea de care ei au dat dovada.
Te rog sa-mi raspunzi , si sa nu ocolesti raspunsul cu alte inca 10 intrebari .
35. "Așa vorbește YHWH, care a făcut soarele să lumineze ziua, care a rânduit luna și stelele să lumineze noaptea, care întărâtă marea și face valurile ei să urle, El, al cărui Nume este YHWH oștirilor:
36. Dacă vor înceta aceste legi dinaintea Mea, zice YHWH, și neamul lui Israel va înceta pe vecie să mai fie un neam înaintea Mea!"
37. "Așa vorbește YHWH: ,Dacă cerurile sus pot fi măsurate, și dacă temeliile pământului jos pot fi cercetate, atunci voi lepăda și Eu pe tot neamul lui Israel, pentru tot ce a făcut, zice YHWH."
Ieremia 31
Prorocie conditionata.
S-a implinit conditia ca El sa poata lepada neamul lui Israel sora Valentina?Se poate raspunde simplu cu Da sau Nu. Va rog.

fullban10
3934. Postat la 31/10/2010 19:56 - 5301z11h53m
NU.

Da nu-i drept sa-mi pui pumnul in gura.

avodah
3939. Postat la 01/11/2010 00:34 - 5301z7h16m
Va multumesc sora Valentina de raspunsul simplu si sincer.
Cred ca acum Duhul Sau cel sfant poate sa lucreze in inima dmv. cu privire la acest aspect, pentru ca ati acceptat adevarul referitor la poporul Sau in ciuda a cea ce doctrina va invata.
Ati lasat Cuvantul Sau sa vorbeasca,despre care Yahshua ne spune ca Cuvantul Sau este adevarul, in defavoarea doctrinei.
Tatal nu a lepadat poporul Sau pentru tot ce a facut, asa cum nici neamurile nu s-au dovedit a fi mai bune ,chiar daca au acceptat pe Mesia, daca ne uitam in istoria biserici crestine de acum 2000 de ani, cu cruciadele , etc si pana acum pe vremea lui Hitler.Neamurile nu au fost cu nimic mai bune.
Si evreii si neamurile au nevoie de marea Sa mila si indurare, care si dintre uni si dintre alti doar o ramasita sunt cei care il urmeaza.
Sa ne straduim sa fim gasiti printre aceia, caci poarta este una stramta si nu cea larga.
Aceasta ramasita nu este o biserica oarecare ,sau o religie, ci este formata din persoane sincere pe care El le cunoaste, iar aceste persoane formeaza biserica care urmeaza pe acel bun pastor.
Mantuirea este personala si nu la grup, sau la gramada .
Și balaurul, mâniat pe femeie, s-a dus să facă război cu rămășița seminței ei, care păzesc poruncile lui Elohim, și țin mărturia lui Yahshua Mesia.
Apoc 12:17
Sa fi binecuvantata.

Dani
3956. Postat la 01/11/2010 20:43 - 5300z11h6m
valentina a scris:
Canaanul, e o proorocire conditionata ?
Templul din Ierusalim, ceea ce trebuia el sa fie, e o proorocire conditionata?
Ceea ce trebuia sa fie Solomon, e o proorocire conditionata ?
Lui Moise i s-a proorocit ca v-a intra in Canaan. E o proorocire conditionata?
Binecuvantarile care su fost proorocite poporului Israel, au fost proorociri conditionate?
Sau ce trebuia sa fie pentru, Dumnezeu, poporul ales Israel, a fost o proorocire conditionata?
E plina Biblia de proorociri, care s-ar fi implinit................................DACA

Valentina vezi cum deosebesti prorocia de o promisiune.
A prorocii este una si a promite ceva este alta,deci promisiunea poate fi conditionata este adevarat,dar cu privire la o prorocie eu stiu ca o prorocie odata spusa ea isi are implinirea.

Multe prorocii a lui Daniel, Ieremia si multi alti proroci ce au prorocit s-au implinit iar unele urmeaza sa se implineasaca.
Cananul a fost o promisiune la fel si pentru Moise a fost promisiune ,daca ei nu au ascultat de Dumnezeu asa cum el le-a cerut promisiune le-a fost anulata din pricina neascultari.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Aurelc
3971. Postat la 03/11/2010 06:58 - 5299z0h51m
Mda, fructuoase discuții pe la subiectul ăsta smiley
Poate ar fi bine să ținem cont de faptul că proorociile de multe ori sunt foarte subtil făcute și deci nu sunt ușor de înțeles sau interpretat. Apoi avem afirmația ap. Petru:
Citat VDC :2 Petru 1:20 Fiindcă mai întâi de toate, să știți că nici o prorocie din Scriptură nu se tâlcuiește singură.
Și aș da un singur exemplu... Dumnezeu a făcut o promisiune lui Avraam printr-o proorocie
Citat VDC: Geneza 22:18 Toate neamurile pământului vor fi binecuvântate în sămânța ta, pentru că ai ascultat de porunca Mea!"
Eu nu știu cum au înțeles și interpretat aeceastă proorocie acești patriarhi, în special Isaac și Iacov ( mai ales în timp ce-și trimitea fii în Egipt după grâne) sau Iosif în timp ce era în închisoare... dar sunt convins că dacă nu era Duhul Sfânt să-i descopere lui Pavel cum stă treaba cu adevăratul sens al proorociei, și cine e Sămânța prin care sunt binecuvântate neamurile noi azi cine știe ce explicații am fi avut. Probabil mulți am fi crezut că era vorba de unul ca Iosif să salveze lumea cunoscută de pe atunci de la înfometare.

Deci prin ce am scris mai sus, am vrut doar să adaug la ce ați scris că profețiile Domnului sunt lucruri sensibile și nu e simplu să dăm repede verdicte... a fost condiționată, s-a împlinit, nu s-a împlinit.. de ce? etc.

Cei care au ieșit din Egipt au avut poate impresia că dacă formează poporul Israel, ei vor intra în Canaan și când colo, pt că nu au ascultat și crezut, au murit mai toți și doar copii lor au văzut Canaanul. Deci Dumnezeu s-a ținut de cuvânt, dar nu cum au interpretat oamenii. De multe ori se întâmplă asta.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Avram_76
3978. Postat la 03/11/2010 09:45 - 5298z22h4m
Imi pare rau ca s-a deschis acest topic ( nu ca nu ar fii util ) dar, discutia cu privire la " mia de ani" a incetat.
Domnul aiba mila de noi.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
mareveronica
4039. Postat la 05/11/2010 10:06 - 5296z21h43m
O profeție nu este condiționată pentru că atunci nu s-ar mai numi profeție; Ezechiel 33:33: "Când se vor întâmpla însă aceste lucruri - și iată că se întâmplă! - vor ști că era un prooroc în mijlocul lor". Adică un prooroc adevărat, nu spune profeții condiționate, deoarece validitatea unei profeții este testată prin împlinirea ei. Dacă profeția nu se împlinește nu este adevărată, este falsă.

Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se oprește pe calea celor păcătoși, și nu se așează pe scaunul celor batjocuritori! -Psalmii 1:1
Lica
4096. Postat la 08/11/2010 16:24 - 5293z15h26m
Ma vad obligat sa intervin si sa imi explic cateva lucruri si anume am fost nevoit sa sterg de 2 ori acelasi mesaj pus de valentina in care ea acuza un alt utilizator ca nu a citit Biblia cu toate ca nici nu cunoaste acea persoana si nici nu este macar omenste (sa nu mai spunem frateste) sa ne jignim unii pe altii atunci cand, poate, nu mai avem argumente pentru a ne sustine parerea.

Va rog frumos sa va spuneti parerea si sa va aratati pozitia prin argumente biblice fara a face afirmatii irelevante sau chiar jigniri! Referitor la faptul cine si cat citeste Biblia nu avem de unde sa stim cat citeste un alt utilizator Biblia (mai ales in cazul de fata in care utilizatorii nici macar nu se cunosc) plus ca, persona, facand parte din comunitatea sambatarilor cunosc pe majoritatea din utilizatorii sambatari stiu ca printre fratii activi pe forum sunt persoane care citesc si studiaza scriptura fiind chiar exemple pentru ceilalti! De fapt pot spune ca si prin acest portal se citeste (pe prima pagina) Biblia zilnic si se studiaza pe forum.

Sper sa nu se mai intample asemenea situatii... chiar prin faptul ca o persoana face asemenea afirmatii arata ca nu mai are argumente pentru a isi sustinea parerea...daca nu aveti ceva constructiv de spus macar nu demolati prin jigniri fara sens.

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
fullban10
4125. Postat la 09/11/2010 21:34 - 5292z10h15m
Brrrrrrrrrrr, ce rece e dusul cu apa rece. Multumesc ca m-ati adus cu picioarele pe pamant.
Coloseni 3;13

Avram_76
4202. Postat la 12/11/2010 16:28 - 5289z15h22m
Am postat la acest subiect o replica simpla "Amin" adica amin la coloseni 3;13.
Cineva a indraznit sa stearga aceasta replica extrem de constructiva.
Nu stiu cine a facut acest lucru si nici nu ma intereseaza, creatorul portalului sa fii si nu ai dreptul sa-mi stergi o postare fara sa-mi trimiti o notificare, in prealabil, prin care sa fiu anuntat cu privire la ceea ce crezi tu ca am gresit.
Nici o problema, o sa te scutesc cu privire la a-mi sterge ceea ce scriu eu deoarece nu o sa mai scriu.Mult succes la sters iti doresc.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
emanolake
4243. Postat la 14/11/2010 15:33 - 5287z16h16m
Eu văd aicia pe prorocul Ieremia care se afla în una din categoria de condiționat de ce? pentru ca conditionat arata in dictionar: Care îndeplinește anumite condiții; care este făcut în anumite condiții (date). Și daca luăm cuvîntul Domnului și cercetăm IEREMIA 1/5,9,10:

Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai înainte ca să fi ieșit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte și te făcusem proroc al neamurilor.

Apoi Domnul Și-a întins mâna și mi-a atins gura. Și Domnul mi-a zis: Iată, pun cuvintele Mele în gura ta.
Iată, astăzi te pun peste neamuri și peste împărății, ca să smulgi și să tai, să dărâmi și să nimicești, să zidești și să sădești.

Dacă luăm fiecare capitol înparte șil studiem vedem că Domnul vorbește lui Ieremia despre ce va fi si ce se va intîmpla cu țara cu popor sau cu împărați.Aicia prima parte a lucrări care o are Ieremia este caracterizată cum este și scris în dicționar primele versuri ( Care îndeplinește anumite condiții ), a doua lucrare care este conditionata si se referă la a doua parte din dictionar la ( care este făcut în anumite condiții (date), este ca a prorocit prin vorbă și găsim în multe părti ale capitolor: cuvîntul Domnului a vorbit lui Ieremia sau așa vorbește Domnul, a doua o vedem ca zice Domnul lui Iememia Ia un sul de carte și scrie în ea toate cuvintele pe care ți le-am spus cu privire la Israel și cu privire la Iuda, și cu privire la toate neamurile, din ziua când ți-am vorbit pe vremea lui Iosia până în ziua de azi! și a treia prin faptă la pus să cumpere un brâu,sau să se coboare în casa olarului sau cele două coșuri de smochine sau zice Domnul la ieremia fă-ți niște legături și niște juguri,și puneți-le pe gît,și așa cum Ieremia a prorocit în astfel de categori și sau înplinit așa sînt și pentru zilele noastre că tot cea fost va mai fi si ce va mai fi a fost ca omul sa se îndrepte de pe căile sale rele și să păzeasca Legile,Poruncile și Orînduierile ca sa trăiasca în pace și liniște cît să primiesca si viața veșnică care este prin Domnul și răscumpărătorul nostru miel si jertfă Isus Hristos Mesia Șilo...

Așa vorbește Domnul: Stați în drumuri, uitați-vă și întrebați care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună: umblați pe ea, și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre! Dar ei răspund: Nu vrem să umblăm pe ele!
Aurelc
4253. Postat la 14/11/2010 23:22 - 5287z8h27m
Avram_76 a scris:
Am postat la acest subiect o replica simpla "Amin" adica amin la coloseni 3;13.
Cineva a indraznit sa stearga aceasta replica extrem de constructiva.
Nu stiu cine a facut acest lucru si nici nu ma intereseaza, creatorul portalului sa fii si nu ai dreptul sa-mi stergi o postare fara sa-mi trimiti o notificare, in prealabil, prin care sa fiu anuntat cu privire la ceea ce crezi tu ca am gresit.
Nici o problema, o sa te scutesc cu privire la a-mi sterge ceea ce scriu eu deoarece nu o sa mai scriu.Mult succes la sters iti doresc.

Scumpul meu frate Avram, știi că mi-ești drag, și că nu am nici o intenție rea față de tine. Totuși un moderator, e nevoit să aplice regulamentul pentru toți la fel. Te rog nu fi așa de acid în exprimare că s-ar putea să nu ai dreptate. smiley În ideea aceasta m-aș bucura să văd și din partea ta puțină dorință de colaborare în sensul că fie ai citit regulamentul acestui portal și l-ai uitat, fie nu l-ai citit și-ți recomand cu căldură să o faci pentru că nu-ți va lua mai mult de 5 minute... și asta te-ar scăpa de atâtea nelămuriri pe care le ai sau le vei avea pe viitor asupra deciziilor administratorilor/moderatorilor acestui portal.
Dacă-mi permiți te pot ajuta și cu un link prin care ajungi direct la citirea regulamentului și în mod special la secțiunea A-a-12 se află motivul pentru care ți-a fost șters acel " Amin!"
Iar în privința faptului că pretinzi să ți se trimită MP pentru orice corectură la vre-o postare citește te rog secțiunea "B-a-1,2,3,4."
Nu de alta, dar când este multă activitate pe forum, moderatorii ar petrece ore în șir numai scriind mesaje private și dând explicații, ceea ce nu mi se pare normal din moment ce există un regulament stabilit și acceptat de către toți membrii și pe care ei trebuie să-l respecte... smiley Aici este link-ul de care vorbeam mai sus:
http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=65&thread_id=156
Fi binecuvântat și iartă-mă dacă te-am supărat cu ceva.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Avram_76
4260. Postat la 15/11/2010 12:33 - 5286z19h17m
Amin = Asa sa fie!
E interpretabil acel articol de lege.Interpretarea corecta, o face, evident, legiuitorul smiley
Si tu sa fi binecuvantat, te-am iertat. smiley
P.s.- iarta-ma si tu smiley

lnedelea
17152. Postat la 28/02/2012 20:29 - 4816z11h20m
Și eu sunt de părere că profeții condiționate nu există, ci orice profeție este în mod obligatoriu necesar să se împlinească.
În acest sens aduc ca argument Deuteronomul 18:22 care reprezintă o metodă de a verifica validitatea profeției: "Când ceea ce va spune proorocul acela în Numele Domnului nu va avea loc și nu se va întâmpla, va fi un cuvânt pe care nu l-a spus Domnul".

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Ionica
24708. Postat la 15/09/2013 15:10 - 4251z17h39m
lnedelea a scris:
Și eu sunt de părere că profeții condiționate nu există, ci orice profeție este în mod obligatoriu necesar să se împlinească.
În acest sens aduc ca argument Deuteronomul 18:22 care reprezintă o metodă de a verifica validitatea profeției: "Când ceea ce va spune proorocul acela în Numele Domnului nu va avea loc și nu se va întâmpla, va fi un cuvânt pe care nu l-a spus Domnul".

Shalom aleichem haverim!

Amin. E o definitie biblica. Recomand si aici sa deschidem un topic sau chiar un sub-forum cu patru topicuri - daca nu exista cumva - in care sa dezbatem:
1. Profetii care s-au implinit deja
2. Profetii care se vor implini inainte de mileniu
3. Profetii care se vor implini in mileniu
4. Profetii care se vor implini dupa mileniu

Multumesc moderatorilor.

Rog pe prietena Valentina sa ne explice cum este cu conditionarea profetiei din Genesa 3:15.

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
fullban10
24710. Postat la 15/09/2013 15:37 - 4251z17h12m
Nu mai zic nimic, dar se putea, cu bunavointa, sa se mute explicatia mea aici. Dar .... a trecut si ce e trecut , e trecut.
Profetiile lui Dumnezeu despre Dumnezeire , nu sunt conditionate.

Am recitit cateva din postarile mai vechi si mai ramane sa despart proorociile de promisiuni.

Pagina 1 din 2 1 2 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192966 vizite unice Powered by PHP-Fusion