Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău, și li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu, să fie în ei, și Eu să fiu în ei"
Ioan 17:26

Cugetarea zilei
"Biblioteca mea știe mai multe decât mine. Totuși ea nu este fizician, în timp ce eu sunt."

P. I. Lebedev


Noi articole
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..
Lumina..
Prigonire pentru poc...

Statistici utilizare
Vizitatori online: 1
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 667
Cel mai nou membru: Fiedler Simona
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Deconectat Cine este Mireasa Mirelui?
anita
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12802. Postat la 24/07/2011 19:38 - 3177z15h39m
În Ioan 3:29 este scris despre mireasa Mirelui. Cine este această mireasă si cine face parte din ea?


ANA
Deconectat RE: Mireasa Mirelui
vasinepos
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12922. Postat la 31/07/2011 19:09 - 3170z16h8m
Mireasa Mirelui este arătată în Apocalipsa 21:9 "Vino să-ți arăt mireasa, nevasta Mielului!" iar mai departe textul biblic descrie cine face parte din această mireasă.Toate poruncile Lui au fost înaintea mea, și nu m-am depărtat de la legile Lui - Ps 18:22
Deconectat RE: Mireasa Mirelui
anita
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
16236. Postat la 06/01/2012 14:53 - 3011z19h24m
Am citit textul din Apocalipsa 21:9-11 dar nu este detaliat cine este această mireasă si cine face parte din ea. Puteti sa îmi explicati mai detaliat (sau oricine altcineva)?
Va multumesc.ANA
Deconectat RE: Mireasa Mirelui
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
16261. Postat la 06/01/2012 21:41 - 3011z12h36m
Ana draga, m-am grabit sa-ti raspund cat mai clar si pe intelesul tau, pentru ca dupa cate vad ,te arati ca nu stii nimic...pentru ca sincer o persoana care stie sa puna intrebari...cunoaste lectia intr-un fel sau altul si ca dovada am sa-ti explic, la scoala... daca profesorul te pune sa pui dintr-o lectie intrebarile de rigoare, daca nu o stii, le poti pune?Nu!
Insa se mai poate intampla ca elevul sa se prefaca ca nu stie si aceasta se cheama MINCIUNA!
Mireasa Mirelui suntem noi, cei care credem in Hristos, iudei sau greci(neamurile), impreuna formam Biserica care prin Duhul Sfant ajungem la desavarsire, curata, fecioara, logodnica si nu in ultimul rand Mireasa Mirelui.


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Mireasa Mirelui
russtefan78
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
16298. Postat la 08/01/2012 14:34 - 3009z19h43m
Sora draga, in Apocalipsa cap.19 cu versetele 7 si 8 ne da scris "Să ne bucurăm, să ne înveselim, și să-I dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soția Lui s-a pregătit, și i s-a dat să se îmbrace cu in subțire, strălucitor, și curat." - (Inul subțire sunt faptele neprihănite ale sfinților.)". Din ce inteleg ar face parte din mireasa (soția) Lui numai sfintii,deoarece in biserici sunt tot felul de credinte false.


Aduți aminte de ziua a șaptea ca să o sfințești ...
Deconectat Cine este Mireasa Mirelui?
MOT TEODOR
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
16405. Postat la 18/01/2012 05:28 - 3000z4h49m
"Anita' a întrebat, postarea 12802:
În Ioan 3:29 este scris despre mireasa Mirelui. Cine este această mireasă si cine face parte din ea?


La această întrebare putem da un răspuns concret.
A.
Mireasa Mielului este Biserica lui Dumnezeu, adică exclusiv noi cei care păzim Legea lui Dumnezeu, poruncile Sale drepte, Sărbătorile sfinte ale DOMNUL Dumnezeu și cei care ne încadrăm în planul lui Dumnezeu de mântuire. Trebuie să precizăm pentru toți acei care doresc să fie sinceri cu ei însăși și să respecte ceea ce DOMNUL Dumnezeu a spus în Sfânta Scriptură, că Biserica lui Dumnezeu nu poate avea două clase de oameni.
1. O clasă formată din apostoli și cei care sunt ca ei, adică cei care au păzit Sabatul și cele zece porunci, Sărbătorile și toată Legea lui Dumnezeu.
2. Altă categorie sunt cei care sfințesc duminica, sărbătorile păgâne și calcă Legea lui Dumnezeu.
B.
Astăzi cei care prăznuiesc Sărbătorile DOMNULUI la datele hotărâte de El și precizate în Biblie, sunt considerați "căzuți din har", iar cei care țin sărbători creștinizate și care își au originea în închinarea la idoli și la datele stabilite de păgâni "au har" și sunt "mântuiți". Dacă cineva respectă porunca privitoare la Sabat, este văzut ca "iudeu' și sărbătorind "Sabatul evreiesc", dar dacă se închină în "păgâna zi a Soarelui", adică duminica, este considerat că aduce adevărata închinare. Cine respectă legea curăției și legea alimentară, cerute de DOMNUL Dumnezeu să fie păzite cu sfințenie, este "legalist", cei care calcă acestea legi "se află în părtășie" cu Dumnezeu.
Când Asa, împăratul lui Iuda, a tăiat stâlpii închinați soarelui (2 Cr. 14. 5) a făcut un lucru plăcut DOMNULUI, în schimb astăzi cei care sărbătoresc săptămânal o zi în cinstea soarelui se "auto-numesc fiii lui Dumnezeu". În Ps. 106. 35, 36 se arată: Ci s-au amestecat cu neamurile, și au învățat faptele lor, au slujit idolilor lor, care au fost o cursă pentru ei. Observăm că Duhul Sfânt îi mustră pe israeliți când au învățat "faptele lor", adică sărbătorile idolilor, iar astăzi același păgâne sărbători sunt considerate ca fiind în "cinstea lui Dumnezeu".
Trebuie să remarc faptul că interesante paradoxuri existențiale și mai ales soteriologice am ajuns să trăim.
Revenind, trebuie să fim conștienți că numai cei asemenea apostolilor lui Mesia vor forma Mireasa Mirelui.
C.
Căsătoria este precedată de perioadă de logodnă, cel puțin conform Bibliei. După Sfânta Scriptură în caz de logodnă cei doi parteneri au statutul de soți. Apostolul Pavel spune că noi am fost logodiți cu un bărbat (2 Cor. 11. 2), care este Mesia. Biserica lui Dumnezeu este logodnica Mirelui ceresc.
Foarte succint, prima etapă din planul de mântuire care urmează este întâia înviere și răpirea Miresei la Sărbătoarea Trâmbiței. Urmează apoi salvarea poporului Israel la Sărbătoarea Ispășirii, iar nunta Mielului va avea loc la Sărbătoarea Corturilor. Deoarece noi suntem logodnica Mirelui se poate spune că soția lui s-a pregătit: Să ne bucurăm, să ne înveselim, și să-I dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soția Lui s-a pregătit, Apoc. 19.7 (în Biblie logodnica are statul legal de soție).
D.
Israelul și alte categorii de oameni care vor fi mântuiți nu intră în clasa "Miresei", a Bisericii lui Dumnezeu. Ioan Botezătorul este numai prietenul Mirelui, el nu are și nu face parte din Mireasă. Conform versetului de mai sus Căci a venit nunta Mielului; soția Lui s-a pregătit, Mielul lui Dumnezeu are Mireasă, deci este Mirele ceresc. Ceea ce nu se poate spune despre Ioan Botezătorul, el numai s-a bucurat să audă pe Mesia.
E.
Cu tot respectul, din nou afirm că "Anita" pune o întrebare provocatoare, evident considerând că "mireasa" este gruparea din care provine. Personal respect credința ei și nu îmi voi permite niciodată să-i schimb convingerile religioase.
Deconectat RE: Cine este Mireasa Mirelui?
anita
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27874. Postat la 05/02/2020 20:40 - 59z13h37m
Ati spus ca Ioan Botezatorul nu face parte din mireasa... dar Sfintii vechiului testament fac parte?
Exista diferenta intre cei care fac parte din mireasa ca nu mi se pare corect ca unul care a suferit sau a fost martirizat sa fie egal cu altul care nu a suferit deloc?
Unul care nu a pazit Sabatul poate sa faca parte din Mireasa pentru ca mantuirea se capata prin credinta?
Cei care nu sunt botezati cu Duhul Sfant pot sa faca parte din Mireasa?


ANA
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2020 / 5769-5780 melhisedec.ro
9136711 vizite unice Powered by PHP-Fusion