Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău, și li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu, să fie în ei, și Eu să fiu în ei"
Ioan 17:26

Cugetarea zilei
"Biblioteca mea știe mai multe decât mine. Totuși ea nu este fizician, în timp ce eu sunt."

P. I. Lebedev


Noi articole
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..
Lumina..
Prigonire pentru poc...

Statistici utilizare
Vizitatori online: 1
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 667
Cel mai nou membru: Fiedler Simona
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Sărbătoarea Corturilor
Pagina 4 din 4 < 1 2 3 4
Deconectat RE: Corturile: Sărbătoarea biblică de actualitate
fullban8
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19735. Postat la 01/10/2012 20:51 - 2742z13h50m
Traducere după Tanah (Vechiul Testament, scriere postbabiloniană)

Leviticul 23: 36 Timp de șapte zile, să aduceți lui YHVH jertfe mistuite de foc. A opta zi, să aveți o adunare sfântă și să aduceți lui YHVH jertfe mistuite de foc; aceasta să fie o adunare de sărbătoare: să nu faceți nicio lucrare de slugă în timpul ei. 39 În a cincisprezecea zi a lunii acesteia a șaptea, când veți strânge roadele țării, să prăznuiți sărbătoarea aniversării lui YHVH, timp de șapte zile: cea dintâi zi să fie o zi de odihnă, și a opta să fie tot o zi de odihnă. 40 În ziua întâi, să luați poame din pomii cei frumoși, ramuri de finici, ramuri de copaci stufoși și de sălcii de râu, și să vă bucurați înaintea lui YHVH Mântuitorul vostru șapte zile. 41 În fiecare an să prăznuiți sărbătoarea aniversării lui YHVH, timp de șapte zile. Aceasta este o lege veșnică pentru urmașii voștri. În luna a șaptea s-o prăznuiți. 42 Șapte zile să locuiți în corturi; toți băștinașii din Israel să locuiască în corturi,

2 Cronici 7:8 Solomon a prăznuit aniversarea în vremea aceea, șapte zile, și tot Israelul a prăznuit împreună cu el; venise o mare mulțime de oameni, de la intrarea Hamatului până la pârâul Egiptului. 9 În ziua a opta, au avut o adunare de sărbătoare; căci sfințirea altarului au făcut-o șapte zile, și sărbătoarea, tot șapte zile. 10 În a douăzeci și treia zi a lunii a șaptea, Solomon a trimis înapoi în colibe pe popor, care era vesel și mulțumit de binele pe care-l făcuse YHVH lui David, lui Solomon și poporului Său, Israel.

Neemia 8:9 Dregătorul Neemia, preotul și cărturarul Ezra și leviții care învățau pe popor au zis întregului popor: Ziua aceasta este închinată lui YHVH Mântuitorul vostru; să nu vă bociți și să nu plângeți! Căci tot poporul plângea când a auzit cuvintele Legii. 10 Ei le-au zis: Duceți-vă de mâncați cărnuri grase și beți băuturi dulci și trimiteți câte o parte și celor ce n-au nimic pregătit, căci ziua aceasta este închinată Mântuitorului nostru; nu vă mâhniți, căci bucuria lui YHVH va fi tăria voastră. 11 Leviții potoleau pe tot poporul, zicând: Tăceți, căci ziua aceasta este sfântă; nu vă mâhniți!

Hag Sameach = Sărbătoare fericită!


<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat RE: Corturile: Sărbătoarea Biblică de actualitate
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19736. Postat la 02/10/2012 06:07 - 2742z4h34m
Lucia-19724. Postat la 29/09/2012 22:09 - 2z9h59m
Pace, dragii mei, Sarbatoarea Corturilor se apropie cu pasi repezi si m-am gandit ca in acest interval de SAPTE zile, care vine... fiecare dintre noi, in modul cel mai simplu si sincer, sa spuna cate ceva... mai clar, cum te pregatesti TU, cum este slujba, praznicul, cum va bucurati, unde va strangeti, s.a.m.d.?
Se vorbeste mult, insa doresc sa vedem in mod practic, ce SE FACE la aceasta SARBATOARE???Levitic 23: pe capitole, doresc să vă întreb, cu Da sau Nu, ce se face efectiv, azi, anul curent, în cele 7,8 zile de sărbătoare?
34,39 - Da?
34, 40- Da?
35- 7 zile de jertfe- Nu
37- Nu
38 - Da?
41 - Da?
42, 43 - Da?


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Corturile: Sărbătoarea Biblică de actualitate
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19738. Postat la 02/10/2012 10:33 - 2742z0h8m
Ai raspuns corect la intrebari valentina , deci cunoasteti foarte bine ce spune Scriptura nu stiu ce nu intelegeti .

Problema care am auzit-o eu , uni oameni spun a nu mai sunt Valabile Sarbatorile Domnului din Levetic 23 sau desfintat , dar vedem ca toate cultele au cate una sau doua din Sarbatorile Domnului pe care ei le preznuiesc in interiorul Bisericile lor, doar pe bucati si nu vor sa recunoasca ca toate sunt valabile si trebuiesc praznuite pentru ca nu sunt puse de om ci sunt Poruncite de Cel Preinalt cu zii si luna exacta cand trebuiesc pazite date de referinta fiind Calendarul Evreiesc , Domnul sa ne ajute sa implinim Cuvantul Sau si sa nu taiem si sa desfintam . Eu am gasit insa un verset foarte frumos pentru toti cei care afira ca aceste Sarbatori ar fi fost date doar Poporului Israel si anume :

Deuteronomul, Capitolul 31

9. Moise a scris legea aceasta, și a încredințat-o preoților, fiii lui Levi, care duceau chivotul legământului Domnului, și tuturor bătrânilor lui Israel.
10. Moise le-a dat porunca aceasta: "La fiecare șapte ani, pe vremea anului iertării, la sărbătoarea corturilor,
11. când tot Israelul va veni să se înfățișeze înaintea Domnului, Dumnezeului tău, în locul pe care-l va alege El, să citești legea aceasta înaintea întregului Israel, în auzul lor.
12. Să strângi poporul, bărbații, femeile, copiii și străinul care va fi în cetățile tale, ca să audă, și să învețe să se teamă de Domnul, Dumnezeul vostru, să păzească și să împlinească toate cuvintele legii acesteia.
13. Pentru ca și copiii lor, care n-o vor cunoaște, s-o audă, și să învețe să se teamă de Domnul, Dumnezeul vostru, în tot timpul cât veți trăi în țara pe care o veți lua în stăpânire, după ce veți trece Iordanul."

Aceasta este o Sarbatoare a Bucuriei timp de opt zile pe care Domnul ne-a poruncit sa o Praznuim totii oameni de pe acest Pamant indiferent de Popor , culoare , Continent , toti cei care se considera Crestini trebuie sa asculte de Dumnezeu si sa Pazească Cuvantul Sau .


Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Corturile: Sărbătoarea Biblică de actualitate
Dani
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19739. Postat la 02/10/2012 10:42 - 2741z23h59m
Soră Valentina dumneavoastră sunteți printre primii utilizatori ai forumului, din câte știu eu dumneavoastră cunoașteți foarte bine aceste sărbători, deoarece în ultimi 2 ani ați tot cerut dovezi cu privire la toate sărbătorile și eu cred că ați primit răspunsul de fiecare dată, consider că prin postarea cu nr.19736, încercați mai mult să ne ispitiți, Întrebările dumneavoastră arată ca un chestionar, mă întreb dacă chiar sunteți sinceră, important este mai întâi să crezi aceste sărbători, cât despre cum le sărbătorim această sărbătoare, răspunsul îl găsiți după cum este scris.


Prima și ultima zi sunt cu adunare sfântă, în cele 7 zile se adună în fiecare seară la adunare unde se aduce jertfa buzelor, bine-nțeles că se aduc și daruri la această sărbătoare, aceste daruri sunt distribuite văduvelor orfanilor și săracilor.


Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat RE: Corturile: Sărbătoarea Biblică de actualitate
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19740. Postat la 02/10/2012 17:59 - 2741z16h42m
Lucia a cerut să scriem practic ce se face la această sărbătoare, iar eu am completat.

(Parcă și Eva a spus același lucru. nu eu, șarpelesmiley Așa și eu : nu eu, Lucia e de vinăsmiley)


Am înțeles cum sărbătoriți. Bucurie deplină, fără să vă supărați pe mine. OK?


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Corturile: Sărbătoarea Biblică de actualitate
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19741. Postat la 02/10/2012 18:20 - 2741z16h21m
Tot asa si sarpele a zis doar 1 sau 2 Sarbatori smiley, ce rost mai au celelalte doar sa ,,SFARSIT " nu .....


Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Corturile: Sărbătoarea Biblică de actualitate
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19742. Postat la 02/10/2012 20:27 - 2741z14h14m
Cred ca o sa incerc sa expun eu in cuvinte simple aceasta sarbatoare a Corturilor.
Deci, cu cateva saptamani inainte de prima zi, am cautat cantari, poezii cu tematica sarbatorii, s-au cautat materiale pentru copii(anul acesta s-au cumparat coli, fructe si legume adezive pentru a face cosulete cu roade, simbolul sarbatorii), s-a facut program cu copiii si repetitii la grupul de lauda si inchinare, fiecare frate si sora si-a adus in parte sau grup, ceea ce au pregatit (cantare, poezie, predica)
S-a amenajat un loc in adunare cu frunzar si un cos mare cu fructe si legume de jur imprejur...simbolistic prezentand sarbatoarea.
S-au facut cumparaturi, roade de tot felul au fost din belsug, fiecare au pregatit daruri de mancare si bautura, surorile s-au intrecut in a prepara mancaruri gustoase si prajituri, fratii fiind foarte interesati sa le manancesmiley
De precizat faptul, ca toate aceste lucruri s-au facut inainte...in prima zi totul era deja gata, fratii si surorile impreuna cu copilasii, noi toti, ne-am adunat si am adus multumire lui Dumnezeu pentru Jertfa prezenta, Isus Hristos, de faptul ca Legea jertfelor a fost sustituita, iar noi am ajuns sa simtim bucuria mantuirii, inaltand capetele si mainile cu ramuri de salcii si copaci stufosi, asteptand prin ochii credintei...revenirea Mirelui ca sa ne ridice in CORTUL CERESC, dupa care tanjim .
O explozie de cantari, de freamat, de poezie ne-a facut sa simtim mai aproape cerul, iar Duhul Sfant ne-a cercetat, dandu-ne siguranta si nadejdea rapirii si a invierii.
Gingasia micutilor care au cantat si au spus poezii, ne-au umplut inimile de fericire si satisfactie, pentru ca inca din pruncie gusta din farmecul si desfatarile SARBATORILOR Domnului.
Mai mult, dupa slujba din adunare (rugaciune, timp de lauda si inchinare, presarate cu poezii si predici,care au dat gust bun mancarii spirituale)a urmat o masa de dragoste la care s-au adus darurile de bunavoie si de mancare, ne-am asezat la mese, iar atmosfera de partasie, ne-a facut sa intelegem ca suntem o familie mare si unita.
Am discutat cu fratii musafiri, am avut un timp in care ne-m putut imagina cum va fi la masa sfanta cu Avram, Isac si Iacov...si fiecare ne-am dat seama ca si SARBATORILE au sensul si rostul lor.
Zilele din cadrul acestei sarbatori ne da prilejul sa ne vizitam, sa ne rugam, sa petrecem impreuna cu fratii timpul liber si sa stam la masa, astfel continuam sarbatoarea, asteptand adunarea sfanta din ultima zi.
Sper ca sora Valentina sa fie multumita de expunerea mea.
Am uitat sa spun, ca din dragoste pentru Sfantul lui Israel, salonul l-am transformat intr-un mini-cort din frunzar, una din colegele de liceu a Marcelei care l-a vazut, a exclamat: La voi in casa cresc pomi ?!smiley


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Corturile: Sărbătoarea Biblică de actualitate
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19785. Postat la 07/10/2012 14:23 - 2736z20h18m
Deoarece maine este ultima zii din Sarbatoarea Corturilor si dupa cum stim cu totii care iubesc pe Domnul ca este cu Adunare Sfanta si nu este ingaduit a se face nici o muncă pentru ca este o Porunca data de Cel Preinalt as dori sa va urez o zii de Sarbatoare Binecuvintata de Domnul si EL sa fie in mijlocul Poporului Sau in aceasta Sarbatoare a Bucuriei Domnul sa va Binecuvinteze pe Totii.


Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Corturile: Sărbătoarea Biblică de actualitate
ioan olah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19797. Postat la 08/10/2012 09:01 - 2736z1h40m
Pace !!!

Sarbatoarea Corturilor - Sucot


http://israel-shabbat-shalom.blogspot.pt/


De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Deconectat RE: Corturile: Sărbătoarea Biblică de actualitate
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19819. Postat la 11/10/2012 11:00 - 2732z23h41m
Bucuria Sarbatorilor Domnului sa va insoteasca tot anul, partasie sa aveti mereu, iar OXIGENUL cel respiram din frunzarul eternitatii sa ne faca sa intelegem ca VIATA este cea mai de pret COMOARA, sa invatam sa pastram acest diamant curat, fara pata si fara zbarcitura. Amin


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Corturile: Sărbătoarea Biblică de actualitate
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
24729. Postat la 17/09/2013 14:35 - 2391z20h6m
Se pare ca an de an, odata cu sarbatorile, imi fac si eu OCOLUL la acest subiect minunat.
Pentru ca de o bucata de vreme ne tot invartim pe la Mileniu...
Doresc intregii comunitati de sambatari si tuturor membrilor acestui portal, sa faca Dumnezeu, asa cum ne prezentam acum la SARBATOAREA CORTURILOR, sa ne intalnim si la Ierusalim in Mileniu.
Bucuria mantuirii sa ne insoteasca pe toti!Amin


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Corturile: Sărbătoarea Biblică de actualitate
ioan usciuc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
24735. Postat la 18/09/2013 15:55 - 2390z18h46m
Shalom tuturor! Doresc pe aceasta cale sa urez fratietatii din comunitatea noastra o sarbatoare plina de binecuvantari, de bucurii si pace sfanta din partea Celui vesnic! Sa faca Tatal Sfant sa lumineze fata Lui peste noi si sa ne dea pacea si, asa cum spun Scripturile ca toate au timpul lor, acum este timpul sa ne bucuram si sa-L proslavim pe Cel Vesnic asa cum se cuvine!
Cu aceasta ocazie va multumesc tuturor care activati pe acest forum, celor care il administreaza si celor care se ocupa de revista pt efortul vostru (multumim pt revista!)! Sfantul Lui Israel sa-si aduca aminte de toate faptele bune facute de copii Sai de aici din Romania si de peste hotare!!

Laudati pe Domnul!Laudati Numele Domnului, laudati-L, robi ai Domnului!, care stati in Casa Domnului, in curtile Casei Dumnezeului nostru!!!!!!
" Să ne rugăm să fim scriși în Cartea Vieții!"
Deconectat RE: Corturile: Sărbătoarea Biblică de actualitate
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
24747. Postat la 21/09/2013 08:39 - 2388z2h2m
Mă bucur și eu când mi se zice "haidem la Casa Domnului! Picioarele mi se opresc în porțile tale, Ierusalime!" (Ps. 122:1,2) Și încă un citat drag mie; "Privește Sionul, cetatea sărbătorilor noastre! Ochii tăi vor vedea Ierusalimul ca locuințăă liniștită, ca un cort, care nu va fi mutat, ai cărui țăruși nu vor mai fi scoși niciodată și ale cărui funii nu vor mai fi dezlegate. Căci Domnul este Judecătorul nostru, Domnul este Legiuitorul nostru, Domnul este Împăratul nostru: El ne mântuiește! "

Am deosebita bucurie să vă transmit cele mai pline de bucurie gânduri cu ocazia acestui Sabat în care Domnul a rânduit să fie și o zi a sărbătorii bucuriei din luna a VII-a biblică tuturor celor de aproape cât și celor de departe.
Fie ca bucuriile să vă fie înmulțite și să primiți har după har din belșugul de binecuvântări al DOMNULUI, Dumnezeul nostru!


Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Corturile: Sărbătoarea Biblică de actualitate
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
24751. Postat la 22/09/2013 10:13 - 2387z0h28m
LA SARBATOAREA CORTURILORE sarbatoare azi, ce bucurie,
Sa strigam toti de fericire!
Isus prin Jertfa Ispasirii
Ne-a salvat...El, usa mantuirii.
Cu ramuri de finic in mana,
Am iesit din Egiptul raului si-a firii.
Ne-a scos al nostru Preot-Tata,
Iertand pe altarul dragostei si milei,
Iertand pacatul!
Egiptul l-am lasat in urma
Lasand robia si pustia,
Ce dragoste ne-ai aratat, o, Tata!
Si azi sarbatorim si noi,
In corturi, o sarbatoarea a unei ere noi.
In CORTUL inimilor noastre
Sa asezam frunzarul nemuririi
Si roadele sa le asezam pe toate,
Pe primul loc sa agatam iubirea,
Ce va straluci si ne va da lumina.
Ca sa vedem sa agatam in cort
Si roada pacii si a bucuriei.
Apoi, cu indelunga noastra rabdare,
Sa agatam in cort si roada facerii de bine
Si bunatatea si credinceosia!
Apoi...sa intregim frumosul...
Punem blandetea, dar si stapanirea de sine.
Si uite, am facut tot cortul!
Cand roadele, le-am asezat pe toate,
Ne dau putere, dar si frumusete,
Si daca ar veni cineva sa-l strice,
Chiar legea cea mai elocventa...
Noi prin Duhul Sfant am pus in cort
Legea lui Dumnezeu, cu Randuieli si cu Porunci.
Asa ca noi in Hristos, in cortul nemuririi,
Ne-aflam frumos deasupra firii,
Nimeni nu ne condamna, ci ne-nalta
Deasupra oricarei legi, prin neprihanire.
Hai, fratilor, cu corturile toate...
Sa ne-asezam in valea fericirii,
Sa laudam pe Tata !
O, Neamuri toate, ascultati Cuvantul!
Veniti sa praznuiti cu noi,
A sarbatorii "nasterii din nou"
Veniti, Ierusalimul va asteapta,
Si Imparatul Imparatilor va straluci cu slava,
Sa nu lasam urgia ca sa vina,
Ci sa traim cu totii in neprihanire!
O, Tata, azi priveste-Ti fii,
Ce tabara de sfinti in corturi Ti se arata?
In cant si strigate de bucurie,
Natura, apele si muntii
Tresalta azi de fericire,
Ca-n cer si pe pamant, deodata
Serbam o sarbatoare binecuvantata!
(Lucica Staicu-2013)


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Corturile: Sărbătoarea Biblică de actualitate
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26218. Postat la 08/10/2014 13:39 - 2005z21h2m
Suntem in pragul unei mari sarbatori, SARBATOAREA CORTURILOR, ea incheie ciclu sarbatorilor anuale.
Pana la finalizarea planului de mantuire vom puncta si noi seria evenimentelor care s-au implinit sau urmeaza sa se implineasca.
Cu totii asteptam revenirea Imparatului ca sa intram in cortul lui Dumnezeu pentru a ne bucura vesnic...
Doresc comunitatii de sambatari din Romania, Italia(Ancona, Roma, Tortona) si din intreaga lume, ;
O SARBATOARE PLINA DE BUCURII SI IMPLINIRI SPIRITUALE!


Dragii mei frati si surori, din intreaga lume...


Doresc in aceasta zi de sarbatoare plina de bucurii, SARBATOAREA CORTURILOR, sa-mi exprim gandurile in scris, sa vi le daruiesc ca pe o raza de soare care sa va incalzeasca inimile, ca pe un zambet atunci cand sunteti intristati, ca pe o mangaiere atunci cand sunteti deznadajduiti.
Asa ca, va indemn sa deschidem Biblia la Psalmul 104, si hai sa-l citim impreuna, nu-i asa ca un val de bucurie va inunda inimile?Cititi!!!
Sunt sigura ca toti ar trebui sa fim fericiti, avem un Tata si un Mantuitor care ne priveste din inaltul cerului, si vrea sa ne ofere o farama de bucurie cereasca, deschideti-va inimile, credeti, si o veti primi!
Psalmistul creeaza un poem al naturii, si cat de frumos sta ilustrat in el pamantul roditor datorita izvoarelor de apa.
Roade pe care noi le aducem la aceasta sarbatoare, impodobim "corturile"sau adunarile noastre.
"Tu faci sa tasneasca apele din vai, si ele curg printre munti.Tu adapi la ele toate fiarele campului...Pasarile cerului locuiesc pe marginea lor...Din locasul Tau cel inalt Tu uzi muntii si se satura pamantul de rodul lucrurilor Tale."
Cine poate sa ramana indiferent de o asemenea sarbatoare ?
Pasiti increzatori in ea, este simbol al bucuriei si fericirii eterne!
Laudele inimilor noastre trebuie sa reverse har si bucurie peste cei din jur, sa-i facem sa inteleaga ca aceasta sarbatoare de sapte zile reprezinta vesnicia...spre care tindem.
Dragii mei, daca iubim cu adevarat pe Dumnezeu, si avem credinta desavarsita, aceea care ne determina sa calcam faptic pe urmele lui Hristos, atunci cu siguranta ne vom bucura in Duhul Sfant la sarbatoarea Corturilor, vom lauda pe Dumnezeu, vom avea partasie cu fratii, vom ierta, vom iubi, ne vom da intietate unii altora...pentru ca din acest principiu al dragostei pline de recunostinta fata de planul mantuitor, se naste iubirea de semenii nostrii.
Chemati la sarbatoarea Domnului pe cei care nu-L cunosc, El se dezvaluie aici.
Si inchei spunand, daca avem cu adevarat dragoste fata de sarbatorile Domnului, sa stiti ca aceasta nu se multumeste numai cu mersul personal la adunare, ci si cu invitatia aproapelui de a participa la ele!
Dragostea ne indeamna sa-i luam cu noi, atunci cand ni se ivesc ocaziile...si sa ne folosim pentru aceasta toate resursele!
Sper ca toti fratii din lung si latul pamantului sa se prezinte la SARBATOAREA DOMNULUI, nu pentru un folos pamantesc ci pentru a lauda pe Cel care a trasat PLANUL DE MANTUIRE...si va reveni pentru a implini aceasta frumoasa SARBATOARE!


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Corturile: Sărbătoarea Biblică de actualitate
deysimoni
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27857. Postat la 19/10/2019 10:38 - 169z0h3m
Pace
Ptr. ca ne aflam in Sărbătoarea Corturilor,as dori cu permisiunea Administrtiilor de Seit,sa va invit sa dezbatem o tema pe care Isus o deschide (poate ca nu are tangenta cu sarbatoarea dar Isus o incepe exact in acest moment).
Ioan 7:18" cine vorbeste de la sine cauta slava lui insasi......"
Sunt total dezamagit ca : in Adunarile noastre ajunge sa predice musafiri (ca sa nu se simta fustrati sau ocoliti...indiferent de confesiune sau concept); sa cante (indiferent de situatie: bucurand la inmormantari si planangand la nunti......, cu instrumente (in incaperi inchise si nuincapatoare) si rugandu-ne tare (indiferent daca copiii sau fratele de langa se sperie).
Oare aici in Adunari se cauta Slava Lui, sau dorinta mea neclintita si credinta mea nepieritoare ce se manifesta prin Duhul???Andrei Zamfir
Deconectat RE: Corturile: Sărbătoarea Biblică de actualitate
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27858. Postat la 27/10/2019 18:40 - 160z15h1m
Pace!
Aș spune în primul rând că dacă e să nu ne depărtăm prea tare de subiectul ce se dezbate aici, fără să cunosc situația pe care ai trăit-o tu ( nu știu dacă toate problemele pe care le-ai semnalat le-ai întâlnit odată, în aceeași ocazie, sau sunt cumulate din mai multe situații) aș spune că prin specificul Sărbătorii Corturilor, cât și prin ceea ce s-a petrecut acum aproximativ 2000 de ani este bine să știm să fim buni ospitalieri. Deoarece la Sărbătoarea Corturilor s-a născut în lumea noastră Mesia, Domnul Isus, și la nașterea lui din Betleem, părinții nu au găsit deloc ospitalitate, mă gândesc adesea dacă aceasta este o lecție destul de autentică pentru fiecare generație. Deci este bine să fim gazde prietenoase și cu suflete călduroase.

Însă, în al doilea rând, trebuie avută în vedere și vorba aceea din strămoși: dacă-i dai cuiva un deget îți ia toată mâna". Nu mi se pare normal ca un musafir să își facă de cap doar pentru că cineva este ospitalier. Trebuie găsite soluții ca bunul simț să se regăsească atât printre gazde cât și printre oaspeți. Când nu se întâmplă asta, gazda trebuie să găsească metode să prevină astfel de situații pe viitor.


Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Pagina 4 din 4 < 1 2 3 4
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2020 / 5769-5780 melhisedec.ro
9136602 vizite unice Powered by PHP-Fusion