Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 4
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Cina
Pagina 10 din 13 << < 7 8 9 10 11 12 13 >
Deconectat RE: Cină sau Împărtășire
Pedro V
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
3213. Postat la 14/05/2010 11:08 - 5471z22h39m
sa ai Pace fratele meu Ovidiu.

Ma refer la masa de Paste,ce mai cauta atunci ?(vezi ca NU vorbesc contra ,ci te intreb doar)

NU ai vazut cate nume si atribute le are Isus Mesia?

Ce este in jertfa lui Hristos?
La Sarbatorile Domnului se aduceau jertfe o multime,si mancaruri,bauturi etc? Unde sunt acelea?
La necuratii se aduceau anumite cerinte,vaca rosie,cenusa etc?
Unde sunt?
Unde sunt toate jertfele care se aduceau?

Ai si pus versetele din evrei 10

NUMAI LA PASTE SE ADUCEAU JERTFELE DUPA LEGE,sau arderile de tot, prinoase???
(nu)

Ce a pus in locul celor dintai??? TRUPUL SAU.
Sau dus toate jertfele? Din ce cauza? Este puterea din trupul lui Hristos si a sangelui Sau,care are putere mare si astazi ,si este PESTE toate jertfele dintai.

Pai din moment ce le-a desfintat NUMAI SUNT.
DAR IN VERSETUL 10 SCRIE CLAR smileyrin jertfirea TRUPULUI lui Hristos.(si vezi si vs 1)

Dar a PUS CEVA IN LOCUL CELOR DINTATI (vs 9): trupul Sau,jerfta Sa , cum si scrie in coloseni 2:16,17 : dar trupul este a lui Hristos!
Unde: in Sabat si Sarbatori.

Deacord ca NU scrie sa o luam la an ,zi, saptamana,luna.
Atunci cum sa iei doar la an? Doar la PASTE sa facut prima data,dar NU scrie ca doar atunci ii valabila.
Adica jertfa Sa doar atunci ii valabila? Sa fim seriosi.

Nu te sfinteste cand te impartasesti cu Hristos?oioiiiiiiii
(ioan 6:53,56, 58,63, ,)
Daca Hristos este sfant ,cum sunt cei care se apropie de El?
De ce spune Pavel sa nu ne aprpoiem oricum se Cina Domnului? CA NU ARE EFECT?
ARE MARE MARE EFECT PENTRU OMUL DUHOVNICESC din noi,dar pentru cel firesc nu.

Bine zici NU ai cum sa zici ca te sfintesti la CIna si in rest traiesti cum vrei.
DAR PE NOI NU NE INTERESEAZA CE FAC ALTI,ne intereseaza ce facem noi care zicem ca traim CUVANTUL IN FIERCARE CLIPA.
DE CE NU NE APORPIEM DE HRISTOS?CINE NE OPRESTE?

Trairea in sfintenie in fiecare zi este o porunca, Cina Domnului alta sfintire,fiercare isi are rolul.

(asa pot sa zic eu ca NU fac botezul fiindca traiesc in fiecare zi ca o marturie a lui Hristos,vestindu-l pe el , si sa sti ca SUNT MULTI ASA care merg de zeci de ani la biserica)

Toate lucrarile sfinte din Biblie SUNT UNITE,NU merge una fara alta,chiar si cele mai ,,neinsemnate" dupa parerea noastra.

sa ai Pace

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Dani
3218. Postat la 14/05/2010 19:11 - 5471z14h37m
Am trecut peste ultimele postări și am observat că se lungește această discuție cu privire la paști și ne învârtim în cerc și eu sunt de aceiași părere cu fratele, Lică numai are rost să tot o lungim asupra acestui subiect eu cred că sau adus o sumedenie de dovezi cu privire la paștele Domnului, bineînțeles că respect pe fiecare cu încredințarea pe care o are și dacă crede cineva că paștele se poate lua în fiecare zi, lună său an nare decât să facă aș cum crede, doar atât pot să precizez că Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al orânduieli și vreau să respect rânduiala domnului și nu una pusă de oameni.
Totuși nu pricep versetul din faptele apostolilor acolo la cină se lua cu pâine sau cu azimă? Dacă se lua cu pâine atunci nu e biblic dacă se lua cu azimă atunci e paște că doar atunci se mănâncă azimă la paști, deci unde este adevăr?

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
avodah
3220. Postat la 15/05/2010 10:27 - 5470z23h20m
Un sfat asi mai dori sa-i dau la fratele Petrica ; pari foarte sigur pe tine ca batrani nostri au facut "cina"de mai multe ori pe an , cei dinaintea lor si ei, si tot asa pana pe vremea ucenicilor.
Daca cercetam putin vom afla ca batrani nostri nu sunt de foarte mult timp la credinta aceasta , poate Ovi stie date mai precise. Majoritate din ei s-au rupt de pe la alte culturi crestine, care nici ele nu sunt de sute de ani.
Sti de ce? Din cauza ca doar de dupa anul 1500 au inceput sa apara primele scripturi, disponibile in minile oamenilor, si, si acelea probabil foarte greu de procurat.
Batrani ne pot povesti cum era doar cate o biblie in sat, si in aceea doar preotul avea voie sa citeasca pana nu demult.
Deci dupa revoltele evreisti , care au dus la persecutia tuturor evreilor, inclusiv ucenicilor lui Mesia si urmasi lor, s-a ajuns la interzicerea practicarii oricarei forme de iudaism fie el si iudeo-mesianic(CRESTIN) de catre Imperiul roman de unde mai tarziu s-a nascut Catolicismul.
Deci pana prin 1500 frate Petrica a fost intuneric bezna , din cauza ca publicul nu aveau aces la Bibli, asa ca credau in toate ereziile infiintate de Catolici.
La Catolici nu o sa gasim Sabatul , Sarbatorile , mancarurile curate, etc, dar interesant gasim aceasta "Cina" care o gasim la majoritatea culturilor crestine iesiti din Catolici dar care nici ei nu practica cele de mai sus.
Cina cum este ea practicata astazi este preluata de la Catolici care sunt gresiti in majoritatea invataturilor lor , dar care incet incet pierd in fata adevarului care este Cuvantul , care a devenit acesibil oamenilor de rand pentru al cerceta.
Majoritatea acestor culturi au facut o alterare la felul cum Catolici vad aceasta partasie,dar nu suficienta zic eu , si anume Catolici invata ca painea si vinul nu mai sunt pine si vin ci de fapt Mesia se reincarneaza in acele elemente, si ei de fapt trebuie sa vizualizeze paine nu ca simbol ci ea devine carne la propriu , parte din Trupul Sau iar Vinul devine sange la propriu , ( o forma de canibalism) , iar tot ei condamna majoritatea neoprotestantilor ca ei de fapt gresec ca nu vad aceste lucruri la propriu si le vad figurativ ca si simboluri.
Invata ca prin aceasta comuniune, mancam din divinitate ,devenind mai spirituali-- radacini care se gasesc in paganismul grecesc si indian

Frate Pedro faptul ca asa ai crescut , sau asa te-ai nascut , nu insemna ca asa s-a practicat intotdeauna. Bibliile in mainile oamenilor nu au ajuns de foarte mult timp, si oameni acum incep sa se trezeasca.
Cerceteaza radacinile lucrurilor si nu-ti fie teama de schimbari.
Eu nu m-am nascut unde se purtau ciucuri la vesminte, sau unde se rugau oameni cu capul acoperit, sau unde se rosteau Numele lor adevarate , dar mi-e nu mie frica de schimbari.
Uni cred ca am devenit iudaizator. Din contra sunt foarte impotriva obiceiurilor iudaice , care nu au baza scripturala, iar in ultimile luni ma framanta daca nu cumva Shavuotul cum il tin mare majoritate a evreilor si sambatarilor din Ro , este o lucratura a rabinilor (fariseii).
Karaiti , care si ei sunt evrei dar din partea saducheilor , care ei erau cei ce se ocupau de Templu pe vremea ucenicilor , incep numararea celor 49 de zile dupa Shabatul saptamanal si nu dupa cel ca zi de Sarbatoare, asdar intotdeuna Shavuot cade Duminica(interesant ca Yahshua a fost prezentat ca intiul rod Duminica dupa ce a vorbit cu ucenici).
Deci daca asi fi iudaizator nu mi-asi pune astfel de probleme, cu calendarul rabinic , sau altele de genul, dar mie nu imi este frica daca aflu lucruri noi sa imi schimb hotararea , chiar daca m-am nascut si crescut cu anumite invataturi, care au fost foarte bun zic eu , dar pentru acea vreme.
Eu nu pot sa spun ca am aflat tot adevarul,dar nici nu mi-e frica sa caut adevarul .
Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască

Nu cu spirit de condamnare , dar suntem datori sa cercetam radacinile a cea ce credem , ca sa nu ne trezim ca suntem inselati de aceste sisteme facute de oameni .
Sa fi iubit .

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
fullban10
3228. Postat la 15/05/2010 21:31 - 5470z12h16m
Se stie si se face cu exaccitate si azi tot ce Dumnezeu a hotarat de la Adam si Eva. Scrie in Biblie ca intotdeauna s-a pastrat o ramasita, si ramasita ramasitilor e azi undeva intr-o denominatiune. Ramane s-o descoperim. Ei sunt. Duhul Sfant sa ne lumineze ca sa-i vedem. Sigur nu suntem noi. Ce-i ce tin adevarata credinta, nu sta pe forum si combate, ratalmaceste, denigreaza, se falesc cu cunostintele lui si-si aroga dreptul ca el le stie pe toate. Ramasita se roaga si lucreaza. Lumina ei vine si pe la noi, dar o alungam deoarece nu se potriveste cu tiparul nostru.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
avodah
3240. Postat la 17/05/2010 06:19 - 5469z3h28m
Sunt de acord ca El intotdeuna a avut o ramasita , dar acea ramasita nu a fost toti intr-un loc.
Nu cred ca ramasita este o denominatiune , ci cred ca sunt oameni sinceri raspanditi pe tot pamantul. Nu cred ca trebuiie sa ii cautam , ci cred ca trebuie sa alergam sa facem tot ce ne sta in putinta ca noi insine sa fim parte din acea ramasita.
Toacmai ,forumul este un loc unde se pot aduce dovezi , unde se pot combate doctrine, iar cunostintele se expun facandu-se disponibile pentru mult mai multi , deci este un loc unde putem afla lucruri noi, si nu este impotriva noastra.
Internetul spre exemplu este cea mai mare librarie din lume si cel mai usor si rapid mod de a afla o informatie.
Inainte de a fi internetul ,ca sa afli ceva trebuia sa mergi pe la librari , care nu erau disponibile in orice loc , la orice timp si pentru oricine.
Astazi multe din aceste impedimente s-au diminuat considerabil , iar daca ai dorinta sa cercetezi anumite doctrine este la varful degetelor fiecarui individ, cea ce inainte era aproape imposibil .
Deci eu vad acestea binecuvantari si nu le vad pierderi de timp. Am fost inselati destul . Haideti sa nu spunem ca a fost mai bine cand nu am putut verifica cea ce ni se spunea.
Cine crede ca le stie pe toate inca nu a cunoscut cum trebuie sa cunoasca.

fullban10
3246. Postat la 17/05/2010 19:31 - 5468z14h16m
Trebuie sa-ti dau dreptate. Daca nu era aceasta " masina" de informatii, greu mai aflai ceva. Uita-te la noi astia mai in varsta cum butonam avizi de noutati.
Mai ascultam eu predici cu: Nicu Butoi, Pavel Goia, Walter Veith sau Hugo Gambetta ?.

Revenind la ramasita, oare cum sunt, sau ce " religie" au ei , sau nu stiu cum sa spun, ce crez au ? Vezi noi zicem, si credem, ca Isus e Dumnezeu, voi ziceti ca El e nascut., din Dumnezeu. Noi nu avem sarbatori, voi aveti, noi credem ca E.W. e profetul ultimilor zile, voi nici n-o bagati in seama, si multe alte rataciri sau diferente intre biserici. Dar ramasita are adevarul in totului toate tot. Ma gandesc, oare daca ar veni in biserica la mine un reprezentant al ramasitei, si ne-ar spune adevarul adevarat de la Adam si Eva, l-as recunoaste sau as zice ca aduce in biserica o ratacire, un curent strain ?.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Aurelc
3249. Postat la 17/05/2010 19:56 - 5468z13h51m
Îmi pare rău că trebuie să intervin în discuția asta a voastră prietenească dar vă recomand să recitiți regulamentul aici de exemplu http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=65&thread_id=156 sau în profilul personal al fiecăruia și vă veți aminti că pe un forum avem obligația să păstrăm ideea subiectului la care postăm. Altfel postările vor fi șterse așa că vă rog să vă conformați... Pentru povești există secțiunea "Chat". Mersi pentru înțelegere.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Pedro V
3250. Postat la 17/05/2010 21:24 - 5468z12h23m
Sunt 100% sigur caci sfintii Biblie faceau si fac Cina Domnului de mai multe ori

Citeste:.

Ce scrie in Biblia de la blaj 1795 despre fapte 2:42

fapte 2:42 si petrecea intru invatatura apostolilor , si intru impartasirea si intru frangerea paini si in rugaciuni!

Paharul binecuvantarii, pe care-l binecuvantam, nu este, oare, impartasirea cu sangele lui Hristos? Painea pe care o frangem nu este, oare, impartasirea cu trupul lui Hristos? (Cor1.10:16)

Difera deci fata de Cornilescu ,caci scrie impartasire

La fel cum scrie in Biblia de la Blaj scrie si in Biblia ortodoxa sau bogata!

Si staruiau in invatatura apostolilor si in impartasire, in frangerea painii si in rugaciuni.(Fapte.2:42)

Si mai am pe Duhul Sfant care conduce in Tot Adevarul,nu doar ce ne place si ce nu.

Gresesti grav cand vorbesti ca frati nostri nu sunt de mult in Credinta Sfintilor.
Tu ce crezi ca Dumnezeu a ramas fara marturie? CA NU II CUNOSC EU SI TU ,asta ii alta problema,dar oameni inchinatori in Duh si Adevar au fost TOT TIMPUL.

Batrani dinainte aveau DUHUL SFANT in care credeau mai mult ca cei din ziua de astazi,care le vorbea din Adevar,care descoperea taine,si fara sa aiba Biblie tineau Credinta SFINTILOR.
Dar ce Avraam a avut BIblie? Sau Noe? Sau Enoh? etc

Pfoaiii ce bine semeni cu azs care prin 1900 sau gandit cu sora White ca mai trebuie adaugat la Biblie.
Cum sa zici ca a fost intuneric bezna cand ucenici au fost in toata lumea?
Cum sa zici ca a fost intuneri bezna cand BIblia era gata in jurul anului 100?
Cum sa zici ca ii intuneri bezna cand exista Duhul Sfant?
NU TE PRIPIi.

Ti-am mai zis LASA CULTELE IN PACE SI NUMAI VORBI CU MINE DESPRE ELE,caci NU ai gasit omul.
HRISTOS A MURIT PENTRU TOTI,SI NE IUBESTE LA FEL PE TOTI.

Deci fiindca gasim CIna la toate cultele crestine ,II CEVA NORMAL DOAR IL URMEAZA IN PARTE PE HRISTOS,acuma ne-am gasit mai destepti sa facem Cina odata la an sa nu fim ca ceilati sau ce vrei sa zici?

Luan azima si rodul vitei NE IMPARTASIM CU HRISTOS,CINAM CU EL,fara ce zic unele secte,pagani, etc
ESTE ADEVAR NU SIMBOL sau figuratie ,Cina DOmnului,doar cine nu practica nu simte,nu stie,nu cunoaste.

HRISTOSUL pe care il urmez eu NU se schimba la fiecare invatatura a unui om,astazi iau Cina,maine gata,poimaine o iau la amiaza,peste un an seara, azi umblu in pantaloni sambata in fusta, azi vb urat si maine predic etc

Eu oameni lui Dumnezeu care luau CIna Domnului de mai multe ori am vazut,dar NU am vazut aceia care purtau ciucuri, purtau anumite inbracaminte, anumite invataturi etc care purtau pe cap, sau ce zici tu cu Numele etc.

Nu ma bag la ce ai zis tu cu Sarbatorile si calendarele respective.

DAR TINE MINTE: Duhul Sfant e Duhul Sfant si filosofia oamenilor ramane filosofie.
Daca ai legatura si vb cu TATA atunci vei tine Adevarul,si daca cauti in carti Adevarul atunci ramai cu cei care au scris cartile.

Sfatul meu:# Umblati(umbla) , dar, dupa darurile cele mai bune. Si va voi arata o cale nespus mai buna. (1Cor.12:31)

sa ai Pace si numai bine

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
geana
5565. Postat la 11/12/2010 15:27 - 5260z17h20m
Fratele Ovidiu a scris: 2.Jertfa de Ispasire 1 Ioan 2:2"El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre; si nu numai pentru ale noastre, ci pentru al e intregei lumi. " - din jertfa de Ispasire nu avea nimeni voie sa manance pentru ca era o ardere de tot, deci era arsa in intergime pe altar.

Sunt doua tipuri de jertfa de Ispasire,1]Jertfa al carui Singe Intra in cortul intilnire pe altarul de aur,din care nu se putea minca nimic finca era arsa in intregime cu copite cu balega cu tot.2]Alta ajungea pe altarul de arama si nu intra in cortul intilnire unde erau arse numai Grasinea ca la jertfa de multumire.dar eu stiu ca Singele Lui Yesua Mesia A intrat in Locul Prea Sfint pe altarul de Aur de aceia nimeni nu au ce minca de la jertfa de ispasire decit cenusa ramasa,

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
Lucia
5571. Postat la 11/12/2010 16:48 - 5260z15h59m
Iata cum privesc eu lucrurile di punctul acesta de vedere:
1.ISUS este JERTFA.
2.CINA in mod simbolic reprezinta JERTFA.
3.Ma invata El sa VESTESC MOARTEA aceasta
pana la venirea Sa?Cum?
Evanghelizand!Ei,da,insa cand mananc Trupul si beau Sangele lui Isus,ce fac eu?
VESTESC MOARTEA LUI,si ce a mai spus?ORIDECATEORI facem lucrul acesta...nu este egal cu ODATA,ori inseamna inmultire,JERTFA,MOARTEA SA,VESTEA BUNA,o amintim mereu,nu odata pe an,de fapt,asta este esenta CREDINTEI noastre,centrul atentiei noastre,Cu ce pacatuim daca i-L VESTIM IN FIECARE ZI,LA LUNA,LA AN?Domnul sa ne binecuvinteze pe toti.Pentru mine,RAMANE SINGURA JERTFA!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Avram_76
5572. Postat la 11/12/2010 17:14 - 5260z15h33m
Eu nu vreau sa va spun ce inteleg, eu va spun ce nu inteleg.smiley
De ce nu a facut Dumnezeu , in cadrul legii jetfelor, doar o singura jertfa?
Poruncea aducerea doar a mielului pascal in 14 nisan si gata.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Lucia
5578. Postat la 11/12/2010 18:02 - 5260z14h45m
Sunteti o persoana inteligenta si este normal sa va puneti foarte multe intrebari,uneori nu le gasim raspuns,dar la Evrei cap.7 si 8 ne spune ca toate JERTFELE au fost inlocuite cu JERTFA lui HRISTOS.Daca ar fi dupa mine as putea sa va dau un raspuns simplu,cu cate jertfe mai multe erau in vechime ,cu atat mai mult a dat valoare JERTFEI DIN CALVAR.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
avodah
5582. Postat la 11/12/2010 18:19 - 5260z14h29m
DANY CRESTINUL a scris:
.Totusi nu pricep versetul din faptele apostolilor acolo la cina se lua cu paine sau cu azima?daca se lua cu paine atunci nu e biblic daca se lua cu azima atunci e paste ca doar atunci se mananca azima la pasti,deci unde este adevar?

Frate Dany, in iudaism fie ei credinciosi in Mesia , sau nu, in serile dinaintea sarbatorilor, si shabatelor o sa vezi pe masa painea (care este dospita) si vinul.
Pentru mesianici ele vorbesc despre Mesia, iar pentru cei ce nu cred ,raman in continuare simboluri ale binecuvantari .
Eu acasa in fiecare Vineri fac acest Kidush, cu copii si familia mea, si cand ridic paharul si cer binecuvantarea o fac in Numele lui Yahshua.Dar painea este una dospita , ca atare Kidushul nu sunt Pastile.
Pastile sunt odata pe an la 14 Nisan .cu azime si vin, simbolurile noului legamant.

Lucia
5583. Postat la 11/12/2010 18:53 - 5260z13h55m
Din anumite scrieri,in tarile arabe painea nedospita se gseste in tot cursul anului,deci se putea folosi oricand.

Dani
5584. Postat la 11/12/2010 18:53 - 5260z13h54m
Frate Dany eu știu că paștele este o dată pe an tocmai de aceia am pus întrebarea cu privire la frângerea pâini din faptele apostolilor, deoarece mulți frați cred că este vorba de cina Domnului, se confundă cina cu frângerea pâini, eu știu că evrei au acest kidush, aceste precizări sunt binevenite din partea ta Dany.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Avram_76
5585. Postat la 11/12/2010 18:55 - 5260z13h52m
Sora Lucia, multumesc pt. raspuns si apreciere.Intrebarea mea era una retorica, evident.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Pedro V
5589. Postat la 11/12/2010 20:00 - 5260z12h48m
Jerfta Domnului Isus este IN FIECARE SECUNDA VALABILa, restu basme ca doar la Pasti sau odata la luna,seara sau amiaza.
Dumnezeu nu pune bariera cand sa te apropii ca sa mananci din El,ci doar tu si eu pun bariera prin inima impietrita si necredincioasa care nu crede Cuvantul din Ioan 6.

53. Isus le-a zis: "Adevarat, adevarat va spun ca, daca nu mancati trupul Fiului omului si daca nu beti sangele Lui, n-aveti viata in voi insiva.

54. Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi.

Nu il refuzati pe MIrele Isus cand va invita sa stati cu El la Masa Domnului.
Sti Ce simte Isus Hristos cand Mireasa ii intoarce spatele sa cineze cu El?INIMA II ESTE FRANTA,cand vede caci Poporul ii intoarce spatele si respinge jertfa Sa din Golgota,nu il pretuieste sangele nevinovat varsat.

Tu cum te-ai simti daca femeia ta nu ar veni sa cineze cu tine 1 an de zile si tot te respinge?
NU va jucati cu Domnul Isus Hristos si jerta Sa,caci veti plange cu amar la urma.

Numai bine

Dani
5613. Postat la 12/12/2010 10:46 - 5259z22h2m
Petrică cu tot respectul dar chiar că spui tu basme, versetele care le aduci ca argument ele te dau de gol, aceste versete vorbesc chiar de paștele Domnului.

Cam atât Petrică am avut de spus căci ce o fost de documentat frați au adus la cunoștință cu privire la jertfa Domnului Isus, nu mai este cazul să tot lungim la nesfârșit.
Să ai pace Petrică!smiley

Pedro V
5616. Postat la 12/12/2010 12:22 - 5259z20h26m
Sa ai Pace frate Daniel.

Cum sa vorbeasca despre Pastele Domnului din moment ce Isus nu era la Paste cand le vorbea despre trupul si sangele Sau in Ioan 6?
Da cu ,,sta scris '' in Ioan 6 ca vorbeste de Paste,caci altfel se vede cine spune basme.
In Ioan 6 NU scrie despre Paste NIMIC,deci care vorbeste de basme?
Ca nu credeti in jertfa lui Hristos in fiecare secunda este treaba voastra.

Prin aceasta "voie" am fost sfintiti noi, si anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos o data pentru totdeauna(NU doar LA PASTE).
(Evr.10:10)

9. apoi zice: "Iata-Ma, vin sa fac voia Ta, Dumnezeule." El desfiinteaza astfel pe cele dintai, ca sa PUNA in loc pe a doua.

Jerfte se aduceau in fiecare zi.Si Isus a desfintat TOATE JERFELE,si a pus in loc trupul Sau.
Acuma de unde o scoateti ca doar odata la Pasti?,din moment ce este valabila TOTDEAUNA jertfa Sa.
(doar nu vreti acuma sa ziceti ca DUhul Sfant se coboara doar la Cinzecime? dar tot asa ar veni fiindca Hristos a murit la Paste,dar ii valabil TOTDEAUNA,nu doar atunci)

Vorbiti cu Biblia nu cu filosofii care duc la pierderea cunostintei Adevarului.

ps.:53. Isus le-a zis: "Adevarat, adevarat va spun ca, daca nu mancati trupul Fiului omului si daca nu beti sangele Lui, n-aveti viata in voi insiva.

Sa nu il cred pe Isus Hristos? IL CRED TOTAL.
Sa ne facem o cercetare si vom vedea din ce cauza lipseste puterea in cele mai multe biserici care la inceputul Credintei Sfintilor aveau CIna si Duhul Sfant in biserici,si acuma amandoua au cazut.NU VEDE NIMENI?

Sa aveti Pace

Dani
5626. Postat la 12/12/2010 15:33 - 5259z17h15m
Petrică asta-i doar o părere de a ta și ți-o respect mai bine zis o încredințare de a ta, dar tot tu singur te contrazici îmi pare rău.

9. Apoi zice: "Iată-Mă, vin să fac voia Ta, Dumnezeule." El desființează astfel pe cele dintâi, ca să PUNĂ în loc pe a doua.

Jertfe se aduceau în fiecare zi.Și Isus a desființat TOATE JERTFELE, și a pus în loc trupul Său.]

Isus le-a zis: "Adevărat, adevărat vă spun că, dacă nu mâncați trupul Fiului omului și dacă nu beți sângele Lui, n-aveți viață în voi înșivă.

Dacă el a desființat jertfele și el este în locul lor, cum pui tu la loc ce el a desființat.
Cât despre versetul din Ioan 6.53-54 vorbește despre importanța jertfei lui, trebui să fim obiectivi Petrică, dar dacă tot mai provocat vrei să zici că vorbește de cina de peste an?
Te întreb când a spus Domnul Isus aceste cuvinte nu cumva în preajma sărbători Paștelui?
De ce folosești azimă în cursul anului, nu cumva mănânci din Paștele Domnului și în cursul anului?
De unde ai orânduiala cu privire la această lucrare peste an, eu la paști o am scrisă.
El a murit odată nu de 12 ori pe an?
Dovedește lucrul acesta cu scriptura.
ADEVĂRUL toți îl avem în dreptul nostru dar nu și în fața lui Dumnezeu, frate dragă, cina este adevărat doar la Paști, cât despre Biserica sfinților nu poți să ne acuzi că din această cauză nu este putere în bisericile noastre.

Pagina 10 din 13 << < 7 8 9 10 11 12 13 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19193199 vizite unice Powered by PHP-Fusion