Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Găsirea/alegerea unei meserii
Deconectat Job-ul perfect (locul de muncă perfect)
Moderator6
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
25235. Postat la 17/02/2014 13:45 - 4093z9h36m
valentina a scris:

Să căutați să trăiți liniștiți, să vă vedeți de treburi și să lucrați cu mâinile voastre, cum v-am sfătuit. (1 Tesaloniceni 4:11)

Faci școală, înveți, mergi la meditații, iei note bune, etc. Toate acestea cu scopul ca, în cele din urmă, să găsești un job bun, decent, bine plătit și să fii și tu - vorba aceea - "om între oameni". Dar, în vremurile astea de criză, se găsește tot mai greu de lucru. Unde vrei tu se cere diplomă, unde ai diplomă se cere experiență și tot așa, până te trezești șomer, deși ești în floarea vârstei și într-o formă perfectă de muncă. Ce-i de făcut?
Toți căutăm un job bun, respectabil și, dacă se poate, bănos, dar munca de acasă "o lăsăm pentru alții". Voi fi foarte direct cu tine. Știu că urăști ipocrizia și preferi această modalitate de abordare pentru că și eu sunt tânăr și detest când cineva mi se adresează folosindu-se de perfidie sau șantaj! Așa că-ți voi spune deschis ce cred eu despre muncă.
Dacă vrei un loc de muncă cinstit, plătit, onorabil și distins, fă-ți testul de lucru acasă. Știu prea mulți tineri care vor să schimbe lumea, dar nu reușesc să se schimbe pe ei înșiși! Am în minte două cazuri de tineri care caută asiduu de lucru pe internet, prin vecini, printre anunțurile din ziar, dar patul din camera lor e mereu nefăcut. Scuză-mi indiscreția, dar nici ei n-ar alege probabil un astfel de angajat, dacă ar fi patroni.

La o întâlnire de tineret a fost invitat un om prosper de afaceri, care plecase de la 0 înainte de 20 de ani și, în mai puțin de 15 ani, a ajuns lider politic și patronul unei afacei înfloritoare. Când a fost întrebat care consideră că este cheia succesului său a răspuns:
Am făcut orice lucru, oricât de mărunt, cum am știut mai bine. Dacă am măturat, am făcut-o în așa fel încât să nu fiu de înlocuit și, în toate, mi-am dat silința să fac cum pot mai bine.

Până îți găsești job-ul visat, poți face practică acasă, aspirând în cameră, spălând vasele de la cină, gătind alături de mama sau îți poți dezvolta dexteritatea ajutându-l pe tata să repare mașina, să ducă gunoiul sau să dea hrană animalelor. În munca de acasă nu ești niciodată în pericol să-ți pierzi slujba, să fi plătit inadecvat sau să fii înlocuit. Și nici un alt patron nu te va aprecia mai mult decât bunii tăi părinți.

Copii și tineri, Domnul Hristos privește la voi. Vreți voi să vă vadă că vă neglijați datoria pe care El a încredințat-o mâinilor voastre? Dacă doriți să fiți folositori, ocazia vă aparține. Prima voastră datorie este să vă ajutați mama, care a făcut atât de mult pentru voi! Luați-vă în primire datoriile; apucați-vă direct de muncă. Prin devoțiunea voastră, tăgăduitoare de sine, îi veți aduce mamei odihnă și plăcere. (Căminul Adventist, p. 301)

( Brindusa Petcariu)

Moderator
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164666 vizite unice Powered by PHP-Fusion