Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 10
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Demonologie
Pagina 3 din 4 < 1 2 3 4 >
Deconectat RE: In numele meu veti scoate demoni!
Moderator2
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23018. Postat la 15/04/2013 21:25 - 4401z3h16m
Postările lui beyond și Valentina au fost șterse, deoarece nu erau la subiect.

Moderator
Lavi
23134. Postat la 19/04/2013 20:08 - 4397z4h33m
Beyond ,trebuie sa recunosc ca esti bun in explicatii ( nu contest) o spun cu respect,acesta este caracterul meu ( nu ma laud )...dar eu stiu ca atunci cand scriu aici mai este cineva cu mine si nu ma risc sa ma joc cu oamenii.
Tu ai scris asta:
Dar prin perseverență și împotrivire față de Satan (revezi Iacov 4.7), credinciosul capătă din ce în ce mai mult Duh Sfânt, până ajunge la pragul în care se naște din Dumnezeu și trece în etapa următoare: tânăr în Hristos.
Diavolul nu mai poate intra deloc într-un tânăr, așa cum mai intră într-un copil în Hristos.
Pe un tânăr, diavolul nu-l mai poate lovi înăuntru, ci doar în afară.
Adică nu mai are puncte de sprijin înăuntrul omului respectiv ca să-l facă să se simtă ispitit cu diverse lucruri exterioare.

Am ingrosat ca sa scot in evidenta ceva....Esti sigur ,ca nu mai poate intra Diavolul intr-un tanar?
O sa mai vedem...bine ?Tine-te bine...
Mi-ai explicat,foarte bine si pe intelesul meu, cu cei doi credinciosi ( barbat si femeie casatoriti) si cum demonul din fetita a vorbit prin gura femeii ( ca sa auda barbatul ei,asta pentru tine,ca sa intelegi) ,era defapt o avertizare pentru cei doi.Adu-ti aminte ca si demonii din indracit ,numit ,,Legiune'' ( eu inteleg aici, ca un singur duh a vorbit in numele celor 2000 de duhuri,si a cerut permisiune ca sa intre in porcii aceia).Sora Lucia are dreptate cu adancul..acum nu ma bag nici la mia de ani ( imi prin urechile)..nici la adanc...
Acum ,sa revin la cea ce ai scris tu mai sus,referitor la un tanar...Daca ,un tanar ( curat la trup si necasatorit ) se casatoreste cu o tanara ( de o alta invatatura sau din lume...fara sa fi fost invatata din Sfanta Scriptura,avand tot felul de obiceiuri ,mostenite de la parintii ei ) in acest caz ,in tanarul respectiv intra invataturile fetei,si anume tot felul de duhuri ).Bine,vei zice ca ...evident daca se casatoreste cu o fata credincioasa nu va fi nici o prblema,daca au aceasi invatatura ..etc,etc...
Ideea este alta, ca,un duh rau poate intra numai printr-o legatura intima ( daca nu stiai) ..asa se transmit aceste duhuri ...altfel nu.
Dar ,vei intreba cum era posibil ca sa intre duhul din fetita demonizata in fetita celor doi...nu?
Asta este intrebarea...super tare!
Pentru ca un barbat si o femeie sunt un Templu al Duhului Sfant!Asa,deci nu mai sunt doi ci un singut Trup.Ce inseamna acest lucru ?
Eu inteleg asa :(Ca cei doi sunt un Templu pentru toti copiii lor din casa,daca au un copil,pentru acela singur)... ei,nu au ce cauta sa se inchine cu cei ( necircumcisi in inima si in duhul lor,ca nu cumva prin nebagare de sema acele duhuri sa vine peste proprii lor copilasi).Aici este nevoie de multa PRUDENTA!
De exemplu daca vin persoane din afara adunarii in locul ales pentru rugaciune ,aceste persoane vin cu teama,vin cu o sumedenie de duhuri ( invataturi)...toate aceste duhuri ( omul propriuzis) trebuie sa treaca printr-un filtru,pentru ca persoana sa fie eliberata.De altfel adunarea se va umple de demoni (de invataturi si duhuri rele si impotrivitoare).
Dar cel care face eliberarea ,trebuie sa o faca cu ajutorul Torei-Sfanta Scriptura,ajutatnd persoana sa inteleaga de ce fel de duhuri este stapanita.Intreband persoanea ,pe unde a fost ,ce pacturi a facut..Mare ATENTIE! Sunt pacturi de scuipat ( ati citit bine),Sange,casatorii inaintea idolilor numite BAUTIZARE...aceste sunt juguri straine si trebuie rupte!
Am sa mai dau cateva exemple de duhul Izabelei si marturisirea unui Pastor.
.....................
Deci ,din ce am invatat eu ,o eliberare demoniaca nu pote fi facuta de un pastor fara UNGEREA sfanta,pentru ca ,daca nu se poate elibera pe el insusi de demonii pe care ii are ,nu poate sa elibereze pe altul.
......................
Si eliberarea se face prin credinta in singurul ha Mashiah al lui Israel si al lumii intregi!
Deci,draga Pastor care citesti pe aici ,o sa-ti spun unele puncte ,ca sa vezi de ce este instare spiritual Izabelei.
Nr 1.Ce cauta spiritul Izabelei ,este sa imparta congregatia ( adunarea) dar,tu, sa nu le dai permisiune,pentru ca cel chemat ,cel uns esti tu ! Nu Izabel,desigur.
Nr2.Vor un lider mai in sus,sa fie stapan,mai mare decat Roie,decat Pastorul. Deci ,nu vreau sa zic ca ,spiritual Izabelei o sa spuna :Pleaca de aici Pastor ca o sa sa ministrez eu...Nu!
Nr3. Cea ce cauta ,spiritual Izabelei este sa manipuleze Pastorul,sa se faca sau sa se spuna ,ce zice spiritul Izabelei,demonii in cuvinte scurte...nu?
Daca ai o legatura stransa cu Elohim si cu Toraul lui Elohim,atuncea nu poate nimeni ,ca sa stea in calea ta,pentru ca... sunt convins ca tu ,cel care ai o adunare sau o congregatie,sunt convins si sigur ca Elohim te-a pus pe tine acolo ca sa ministrezi,ca sa spui cuvantul Lui,ca sa vorbesti oamenilor despre cuvantul lui Elohim.
Si atuncea trebuie sa fi constient,ca tu servesti lui Elohim Atotputernic lui Yahveh,si unicul care te va recompense pe tine este Yahveh.
Nr4.Asa cum Izabel a oferit ca sa faca avort de copii,ce este foarte grav sa stiti,asa spiritual Izabelei vrea sa avorteze,copiii in Tora in Sfanta Scriptura.Cea ce vrea sa spuna este ca ,ii dezanimeaza ca sa nu mai tina ,sa nu mai ministreze Toraul.
Si se va sune :A,de ce sa mai tin Shabatul?
Nu te mai du la acele sarbatori...
Pentru ca acei oameni sau femei permite sa intre spiritual de Izabel.
Si o sa-ti dau un exemplu..femeile ,care nu au suportat cuvantul lui Elohim ,care au fost in adunare ,acuma umbla ,cu pantaloni foarte stramnti,acolo afara.
Deci,spiritul lor nu a ascultat de spiritul (Duhul Sfant) sfant,ci spiritul lor a ascultat de Izabel.
Deci,au venit in adunare ( in cea in care a avut loc toate acestea experiente)cateva luni, cu fuste largi,n-au mai rezistat si au plecat in lume ,cu pantaloanele lor stranse.
Si asa cum Izabel,a spus ca o sa avorteze ca o sa oferim acesti copii la Ball,aceasi intentie de spirit de Izabel este sa avorteze copii, inca nici nascuti,pentru Tora ,deci impotriva Toraului.
Sau merge un spirit de Izabel si merge la o congregatie si ce face?
Lanseaza venin,pentru ca altii,copii si tot felul de oameni sa fie dezanimati,ca ei insisi sa spuna ; A, de ce eu trebuie sa tin toate aceste sarbatori si toate aceste lucruri?
Spiritul de Izabel ce vrea...? Ca Pastorii sa le faca sau sa dea ascultare,a unor maistrii falsi,ce Izabel o sa-I conduca,catre Pastor.
Si ce o sa spuna spiritul de Izabel,o sa trimita acesti falsi maistrii la Pastor,ca sa-i impuna niste idei si Pastorul atuncea ,poate sa se rupa de la Tora.
Si atuncea ,noi daca ne rupem de la Tora,de la Cuvantul Celui Sfant,nu mai putem sa respectam Cuvantul Lui.
Si toate aceste lucruri le provoaca spiritul Izabelei.Deci,trebuie sa avem foarte mare grija!

Pentru ,a rupe aceste spirite,a avut de aface Regele Habu, din pricina profetului Eliseo si astazi este acelasi!
Tu Roie ( Pastor) este sa rupi ,aceste spirite de Izabel , cu toate ca nu esti un profet,dar daca esti un profet,trebuie sa o faci cu mult mai mare incredere.
Dar,trebuie sa faca aceste lucruri pe cine a pus Cel Ce este Sfant , ca Pastor.
Deci, daca este saliah ( apostol),atunci foarte multi Pastori au dat gres pentru ca nu au putut sau nu au vrut sa scoata aceste spirite de Izabel.
Am sa va spun ceva real...acum,nu mult timp ,a fost o persoana la care trebuia sa spunem :Ca tu nu trebuie sa faci asta!Si cum nu a vrut,sa se pocaiasca,a trebuit sa-l dam afara,atunci intr-o ocazie intr-un Shabath,eu imi faceam rugaciunea,inainte de Shabath,cea ce spun ,daca vrei crezi ,daca nu ,Nu! Eu am auzit asta :Pentru ca ai avut frica de Mine si nu de oameni,o sa te binecuvantez!
Acest mesaj il trimit pentru Roie -Pastori ,care ma asculta prin acest audio ( despre un audio este vorba,in acest caz este scris ).Voi Pastori nu trebuie sa aveti frica de lume,sau de spiritual lui Izabel,voua trebuie sa va fie frica de Cel ce este Sfant!Atunci,cand eu am auzit cuvantul Celui Sfant,binecuvantat sa fie Numele Lui Yahveh ,cand mi-a zis :Pentru ca ai avut frica de Mine si nu de oameni ,o sa te binecuvantez!Si care a fost Binecuvantarea?Binecuvantarea a fost ca s-au deschis foarte multe congregatii ( adunari in sarbatori).
Deci,adunarile! Cel Prea Inalt nu poate sa deschida ,prin cineva care are frica de spiritual Izabelei,care are frica de demoni.Cel ce este Sfant are nevoie de barbatI,adevarati asta nu inseamana, ca acum, trebuie sa cadem in orgoliu.
Deci,Pastor care ai o adunare,ai controlul acelei adunari,si mai sigur daca o persoana are,ton de profet,pentru a profeta cuvantul Celui Sfant,dar cine trebuie sa scoata spiritual de Izabel ,esti chiar Tu Pastor!Cel care ma asculti (citesti)!
................................
Deci..fara comentarii,eu merg pe experienta nu pe basme de tot felul cum sunt prin multe biserici ,si am observat ca este un spirit de teama ,chiar si in vestirea Cuvantului.Data viitoare am sa scrie depre duhul de teama si ce efect are asupra omului.Daca sunt greseli ortografice ,lipsa cratimei punctuatiilor...trebuie sa recunosc ca mai gresesc (eu ma descurc cu stiloul si hartia)..imi cer scuze.

beyond
23160. Postat la 20/04/2013 17:21 - 4396z7h20m
Lavi, te rog să mă crezi că am citit foarte atent ceea ce ai scris, dar nu am înțeles mesajul tău principal din postarea anterioară.

În plus, am avut impresia că faci o confuzie: când am scris despre "tânărul" biruitor asupra diavolului, mă refeream la "tânăr în credință" (sau "tânăr în Hristos"), nu la tânăr ad-litteram. Poți revedea în postările mele anterioare contextul în care am scris despre "tânăr", și ai să vezi că mă refeream la cele 3 etape ale creșterii spirituale! Adică spirituale, nu trupești.
Un om poate deveni "tânăr în credință" chiar și la 80 de ani, ca Moise.
Vârsta spirituală n-are nicio legătură cu vârsta lumească.
Și da! sunt ferm convins că într-un "tânăr în Hristos", diavolul nu mai poate intra ABSOLUT DELOC. Vezi 1 Ioan 2.14:
"V-am scris, tinerilor, fiindcă sunteți tari, și Cuvântul lui Dumnezeu rămâne în voi, și ați biruit pe cel rău."

Acum, să revin la mesajul postării tale: nu am înțeles ce ai vrut să spui.
De ce nu am înțeles?
N-aș dori să crezi că motivul neînțelegerii mele ar consta în lacunele tale literare.
Fiindcă în general eu înțeleg ce vrea să spună un om, chiar dacă are o exprimare nu tocmai precisă din punct de vedere gramatical-literar.
Dar acum, probabil n-am înțeles fiindcă mie îmi lipsesc cunoștințele pe care le ai tu.
Nu dețin acele informații pe temelia cărora să așez corespunzător rândurile pe care le-ai scris.

Prin urmare, iată o parte din acele rânduri ale tale, neînțelese de mine:

Daca ,un tanar ( curat la trup si necasatorit ) se casatoreste cu o tanara ( de o alta invatatura sau din lume...fara sa fi fost invatata din Sfanta Scriptura,avand tot felul de obiceiuri ,mostenite de la parintii ei ) in acest caz ,in tanarul respectiv intra invataturile fetei,si anume tot felul de duhuri ).Bine,vei zice ca ...evident daca se casatoreste cu o fata credincioasa nu va fi nici o prblema,daca au aceasi invatatura ..etc,etc...
Ideea este alta, ca,un duh rau poate intra numai printr-o legatura intima ( daca nu stiai) ..asa se transmit aceste duhuri ...altfel nu.

Mențiuni:

a.) eu nu am vorbit de tânăr ad-litteram, ci de un altfel de "tânăr" - adică un sfânt care nu mai poate păcătui.

b.) Domnul a poruncit să ne ne înjugăm la un jug nepotrivit, și să nu ne căsătorim cu persoane necredincioase.
Așa că un tânăr ad-litteram poate face greșeala de a se căsători cu cine nu ar trebui, dar un "tânăr în Hristos" nu se va lăsa păcălit de diavolul, tocmai pentru că el l-a biruit pe diavolul.
În plus, un "tânăr în Hristos" este un sfânt care nu mai face păcate, așa că el nu va păcătui față de Dumnezeu, însoțindu-se cu cineva nepotrivit.
Mai mult decât atât, un "tânăr în Hristos" aude limpede glasul Duhului, deoarece acel glas nu mai este bruiat de diavol. Cu atât mai mult că, după cum scrisesem în postarea anterioară, măsura de Duh Sfânt într-un "tânăr" este destul de mare încât el să fi biruit pe diavolul.

c.) nu putem absolutiza ca o "lege" implacabilă că prin sexualitate un partener se împărtășește cu duhurile celuilalt. Evident, după cum am scris la punctul b.) de mai înainte, TREBUIE NEAPĂRAT să ne ferim de căsătoria cu persoane suspecte. Totuși, dacă Dumnezeu ne va călăuzi El Însuși către o persoană care nouă ni se pare nepotrivită, noi trebuie să face cum spune El.
Să ne aducem aminte cazul profetului Osea:
"Întâia dată când a vorbit Domnul către Osea, Domnul a zis lui Osea: "Du-te, și ia-ți o nevastă curvă și copii din curvie; căci țara a săvârșit o mare curvie, părăsind pe Domnul!"
El s-a dus, și a luat pe Gomera, fiica lui Diblaim. Ea a zămislit și i-a născut un fiu."
(Osea 1.2,3)
Eu, beyond, nu cred că în Osea au intrat duhuri necurate prin relația intimă cu soția lui cea fostă-curvă, fiindcă el era un om sfânt. Era un profet căruia îi vorbea Însuși Dumnezeu, și care trecuse etapa de "copil în credință".

Vedem că curva i-a născut trei copii lui Osea: Izreel, Lo-Ruhama și Lo-Ami.
Ba mai mult, Domnul îi spune să se mai ducă la o femeie, de data asta mai rea decât o curvă: o preacurvă.
"Domnul mi-a zis: "Du-te iarăși, și iubește o femeie iubită de un ibovnic, și preacurvă; iubește-o cum iubește Domnul pe copiii lui Israel, care se îndreaptă spre alți dumnezei și care iubesc turtele de stafide!"
Mi-am cumpărat-o cu cincisprezece sicli de argint, un omer de orz și un letec de orz.
Și i-am zis: "Rămâi multă vreme numai a mea, nu te deda la curvie, nu mai fi a nici unui alt bărbat, și voi fi și eu la fel cu tine!"
(Osea 3.1-3)

Concluzia mea:
Căsătoria cu un om nepotrivit ne predispune infiltrării duhurilor necurate în noi, doar dacă, DIN PROPRIE INIȚIATIVĂ, ne alegem cu superficialitate un partener marital.
Dar dacă Domnul apare unui om și-i spune pe cine să ia de nevastă, atunci nu putem sta la discuție, ci trebuie să facem întocmai.
_______

Iată ce nu am mai înțeles din rândurile tale:

De exemplu daca vin persoane din afara adunarii in locul ales pentru rugaciune ,aceste persoane vin cu teama,vin cu o sumedenie de duhuri ( invataturi)...toate aceste duhuri ( omul propriuzis) trebuie sa treaca printr-un filtru,pentru ca persoana sa fie eliberata.De altfel adunarea se va umple de demoni (de invataturi si duhuri rele si impotrivitoare).
Dar cel care face eliberarea ,trebuie sa o faca cu ajutorul Torei-Sfanta Scriptura,ajutatnd persoana sa inteleaga de ce fel de duhuri este stapanita.Intreband persoanea ,pe unde a fost ,ce pacturi a facut..Mare ATENTIE! Sunt pacturi de scuipat ( ati citit bine),Sange,casatorii inaintea idolilor numite BAUTIZARE...aceste sunt juguri straine si trebuie rupte!

Pacturi de scuipat, bautizare, sânge etc.
Sunt lucruri care mă depășesc.
Eu știu un singur lucru, orice păcătos care venea la Iisus Hristos găsea alinare dacă avea credință.

Acum, mie mi se pare, Lavi, că gândirea ta este mai degrabă una plină de frică, nu de curaj în Hristos.
Știi că Hristos când a pus mâna chiar și pe un lepros, nu El S-a contaminat de boala leprosului, ci leprosul s-a "contaminat" de sănătatea lui Hristos.

Lavi, eu cred că înclinația ta exagerat iudaică și sfaturile Roie-ului tău te conduc mai degrabă la niște superstiții de tip medieval cu iz talmudic, și te depărtează de "credința care lucrează prin dragoste" (Galat.5.6)
Nu ți-o spun ca să te superi, ci ca să te avertizez de ceea ce văd eu la tine, prin prisma credinței și a cunoștințelor mele.
Fie ca eu să mă înșel, și tu să nu fii așa cum te văd eu.

Totuși, gândirea pe care văd că ți-o cultivi este una de tipul fariseilor indignați:
"Omul acesta, dacă ar fi un prooroc, ar ști cine și ce fel de femeie este cea care se atinge de el: că este o păcătoasă." (Luca 7.39)
Era vorba de Maria Magdalena în versetul acesta.
Dar, de ce "pact" de scuipat, de sânge, de bautizare etc. a fost controlată la ușă Maria Magdalena atunci când a intrat în casă și I-a stropit cu lacrimi picioarele Domnului?

Dacă ar fi ca persoanele buimăcite de tot felul de duhuri necurate să vină la Adunare ca să facă tămbălău, atunci da! să fie supuse filtrului de care ziceai. Sau să fie date afară din Adunare dacă sunt peste măsură de încăpățânate.
Dar dacă ele vin să audă Cuvântul și să fie curățite de duhuri tocmai prin Cuvânt, atunci ce filtru mai trebuie să suporte?
Nu știi că Cuvântul este cel mai puternic mijloc de alungare a duhurilor?
Iată:
"Acum voi sunteți curați, din pricina Cuvântului, pe care vi l-am spus." (Ioan 15.3)
Lavi
23163. Postat la 20/04/2013 19:27 - 4396z5h14m
Beyond,nu ai inteles,nu am nici o treba cu frica.
Am facut referire mai sus la exemple date de un Pastor,care are experienta personala,este medic chirurg si nu se numeste Rabi ( ca sa intelegi ) ci Pastor care explica Tora-Sfanta Scriptura.Ajuta persoanele care vin in adunarea lui in a se elibera de duhurile de care sunt stapanite ,( si aceasta cu ajutorul Scripturii)...sa nu-ti inchipui ,ca persoanele respective cad pe jos prin adunari sau altceva.Multe persoane ,cand aud cuvintele din Sfanta Scriptura se modeleaza considerabil si incet ,incet ,se regasesc pe pe ele insele,mai exact isi vin in fire.
Multe persoane nu se pot ierta pentru ce au facut in trecut si marturisesec ca au facut ,cutare si cutare lucru si au mustrari de conostiinta.Astfel de persoane au mare nevoie de ajutor,de sustinere in rugaciune ca sa nu ajunga sa devina deprimate,deznadajduite,fara speranta si chiar mai rau sa ajunga sa se sinucida.
Si aceasta pentru ca nu au inteles ce este IERTAREA si sa se ierte de pacatul sau pacatele pe care le-au comis...intelegi?
Imi place cum explici tu ,esti o persoana care studiaza Scriptura, ma intrebi in privinta pacturilor (ce este un pact...)de exemplu? Este o intelegere...nu?Intre cine...? Intre persoane!Referitor la pacturi de scuipat si sange ( si acestea exista si merg pana la a patra generatie).....nici eu nu am stiut de aceste pacturi ,pana de curand ( evident ,vei spune ca acestea nu sunt pentru mantuire ) dar este bine de stiut si scrie in biblie despre cei ce scuipau...Yasua a fost scuipat...nu ?El era TORA Vie si a fost scuipat in fata ...oamenii care nu suporta CUVANTUL ,defapt, ei scuipa cuvintele Torei si isi tatoneaza urechile ca sa nu aduda adevarul despre Scriptura .

Cand , Maria și Aaron au vorbit împotriva lui Moise din pricina femeii etiopiene pe care o luase el de nevastă; căci luase o femeie etiopiană.
Și au zis: "Oare numai prin Moise vorbește Domnul? Nu vorbește oare și prin noi?" Și Domnul a auzit-o.
Moise însă era un om foarte blând, mai blând decât orice om de pe fața pământului. Si ce s-a spus despre Miriam in Numeri 12:14 Și Domnul a zis lui Moise: "Dacă ar fi scuipat-o tatăl ei în obraz, n-ar fi fost ea oare de ocară timp de șapte zile? Să fie închisă deci șapte zile afară din tabără; după aceea, să fie primită în tabără."
Matei 26:67 Atunci L-au scuipat în față, L-au bătut cu pumnii, și L-au pălmuit......( cum erau cei care l-au batut si scuipat..?)
Marcu 7:33 El l-a luat la o parte din norod, i-a pus degetele în urechi, și i-a atins limba cu scuipatul Lui. (El era curat si a deschis urechile surzilor.)
Marcu 8:23 Yașua a luat pe orb de mână, și l-a scos afară din sat; apoi i-a pus scuipat pe ochi, Și-a pus mâinile peste el, și l-a întrebat: "Vezi ceva?"
Ioan 9:6 După ce a zis aceste vorbe, a scuipat pe pământ și a făcut tină din scuipat. Apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta- deci ,el fiind un iudeu curat ( a folosit propriul scuipat ca sa faca vindecarile respective...el putea sa faca aceasta ,pentru ca era curat )El a fost facut blestem pentru noi ,scuipat si batjocorit ,pentru faradelegile noastre....
Iar in priviinta pacturilor de sange ( exista aceste pacturi si trebuiesc rupte)...

Deci,nu este nimic exagerat...eu nu studiez aceste lucruri ca sa stresez pe cineva...nu ma intelege gresit,eu cred ca multe persoane isi cauta odihna sufletului si nu o afla,pentru ca nu au reusit sa se ierte pe sine insele,deabea atunci vor gasi odihna pentru suflet,cand se intorc la Mantuitor!
Acum ,nu prea mai am timp sa explic anumite.... neitelegeri ale tale,dar pe viitor am sa-ti explic,ca acele pacturi exista si sunt juguri straine despre care scrie inIsaia .
Tu scrii frumos si inteligibil,folosesti cratima,virgula corespunzator.... ( de aceea mi-am cerut scuze in greseli ortografice ,pentru ca stiu ca ,gresesc mult in scriere si ma si gramesc,uneori).

fullban10
23165. Postat la 20/04/2013 19:59 - 4396z4h42m
Un om care are numele de familie Pastor Vasile, de exemplu?
Si vin femeile la el, in adunarea lui, sa le vindece de duhurile rele?
Lavi, asta inseamna ca e o inchinare la idoli, spovedanie in fata oamenilor, messa lui Bivolaru, Omida vrajitoare, yoga sau Petrache Lupu.
Pastor Vasile nu e trimisul lui Dumnezeu. De ce nu vin ele in biserica lui Dumnezeu.?
Dar s-ar putea ca eu sa nu fi inteles bine .

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lavi
23166. Postat la 20/04/2013 20:05 - 4396z4h36m
Cred si eu ,ca nu ai inteles ,draga mea...nu este vorba de Pastor Vasile ...aici ,ci...de o persoana care are o UNGERE speciala si fara frica de oameni.

fullban10
23167. Postat la 20/04/2013 20:07 - 4396z4h34m
Uns cu mir ca Aaron de catre Moise? Un nou Melhisedec?

Lavi
23168. Postat la 20/04/2013 20:13 - 4396z4h28m
Ce este UNGEREA ,draga mea?
Doar cine are aceasta ungere poate sa faca diferenta intre duhuri...si nu are frica ,deoarece frica are ca rezultat pedeapsa si raspunsul il gasim in DRAGOSTE nu este frica!
Si cine are ungerea Duhului Sfant are Dragoste si in el nu este FRICA...intelegi?

fullban10
23170. Postat la 20/04/2013 20:34 - 4396z4h7m
Nu.

Lucia
23173. Postat la 20/04/2013 21:05 - 4396z3h37m
De la subiect, ati deviat la UNGERE?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
23174. Postat la 20/04/2013 21:36 - 4396z3h5m
Lavi a scris:

........o persoana care are o UNGERE speciala si fara frica de oameni.

Cand scrii asa ceva, trebuie sa dai explicatii. Unde sa le dea la Chat? Eu nu am mai auzit de UNGERE speciala decat din Biblie pe timpul lui Moise. Scrie in Biblie ca se mai fac UNGERI? De coborarea Duhului Sfant am auzit dar de UNGEREA cu Duhul Sfant? Lucia, puteai sa aduci tu explicatiile daca stii de asa ceva.

beyond
23177. Postat la 20/04/2013 22:45 - 4396z1h56m
Lavi a scris:
Si aceasta pentru ca nu au inteles ce este IERTAREA si sa se ierte de pacatul sau pacatele pe care le-au comis...intelegi?

Da, este drept că mulți oameni care au făcut mari rele, caută iertare, dar uită cel mai elementar lucru: SĂ SE IERTE ȘI EI, DUPĂ CE AU PRIMIT IERTARE.
_______

Lavi a scris:
Yasua a fost scuipat...nu ? El era TORA Vie si a fost scuipat in fata ...oamenii care nu suporta CUVANTUL ,defapt, ei scuipa cuvintele Torei si isi tatoneaza urechile ca sa nu aduda adevarul despre Scriptura.

Mi-a plăcut foarte mult acest pasaj al tău.
El prezintă un lucru trist, dar adevărat.
Iar pentru cuvintele tale pe care eu le-am înroșit, ai tot respectul meu.
Nu mulți pricep că Iisus este Legea Vie.
_______

Lavi a scris:
Deci,nu este nimic exagerat...eu nu studiez aceste lucruri ca sa stresez pe cineva...nu ma intelege gresit

Nu, nu am spus că ai exagerat, ci doar că mă depășesc anumite concepte despre care tu vorbești, fiindcă nu am baza de informații de care să le leg.
[Ca paranteză, de aici vine și etimologia cuvântului "a înțelege": inter-legere. Adică a lega noi informații de altele mai vechi.]
Ori eu dacă n-am avut baza de informații mai vechi de care să leg conceptele amintite de tine, nu am înțeles.

Totuși, când am spus că mie mi se pare că eu văd în tine ceva frică, nu m-am bizuit doar pe acest topic, ci și pe topicul în care ai arătat că ești foarte scrupuloasă față pe pronunția sonoră a Numelui Domnului, precum și topicul despre "Caracterul sau personalitatea Celui Veșnic" în care accentul tău cădea doar pe începutul înțelepciunii: frica de Domnul, dar nu și pe desăvârșirea înțelepciunii care este dragostea de Domnul în care nu este frică pentru că frica are cu ea pedeapsa.
_______

Acum despre ungere: ungerea este cu Duhul Sfânt.
Despre ungere scrie apost. Ioan așa (la 1 Ioan cap.2):

18. Copilașilor, este ceasul cel de pe urmă. Și, după cum ați auzit că are să vină anticrist, să știți că acum s-au ridicat mulți anticriști: prin aceasta cunoaștem că este ceasul de pe urmă.
19. Ei au ieșit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noștri. Căci dacă ar fi fost dintre ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci au ieșit, ca să se arate că nu toți sunt dintre ai noștri.
20. Dar voi ați primit ungerea din partea Celui sfânt, și știți orice lucru.
...
27. Cât despre voi, ungerea pe care ați primit-o de la El, rămâne în voi, și n-aveți trebuință să vă învețe cineva; ci, după cum ungerea Lui vă învață despre toate lucrurile și este adevărată, și nu este o minciună, rămâneți în El, după cum v-a învățat ea.
28. Și acum, copilașilor, rămâneți în El, pentru ca atunci când Se va arăta El, să avem îndrăzneală, și, la venirea Lui, să nu rămânem de rușine și depărtați de El.

După câte se vede Ioan se adresează cui?
Copilașilor! Adică celor care încă nu sunt născuți din nou.
Îți spuneam că sunt 3 categorii: copilași, tineri și părinți (în Hristos).
Și îți mai spuneam că copilașii încă nu sunt născuți din Dumnezeu fiindcă ei mai păcătuiesc. Dar cel născut din Dumnezeu nu mai păcătuiește, și nici nu mai poate păcătui (vezi 1 Ioan 3.9).

Deci, după cum se vede în citatul biblic din quote-ul de mai sus, chiar și un creștin-copilaș, care încă nu s-a sfințit pe deplin, ARE UNGEREA CU DUHUL.
Numai că într-o măsură mai mică.
Abia prin perseverență și încredere va crește la statura de om mare în Hristos, va primi din ce în ce mai mult Duh Sfânt și-l va birui pe deplin pe diavolul - aceasta îți spuneam că este etapa de "tânăr în Hristos".

Așa că pastorul de care scrii, dacă are ungerea nu înseamnă neapărat că e "tânăr", ci poate fi "copilaș".
Și atunci e periculos să scoată duhurile necurate, pentru că el însuși mai poate fi lovit pe dinăuntru.
Dar poate că tu acorzi o valoare așa de mare "ungerii" încât o confuzi cu "nașterea din Dumnezeu" (adică sfințenia).

S-ar putea ca acel pastor să fie sfânt, și atunci eliberările făcute de el să fie corecte. Eu nu am de unde să știu.
Întreabă-l: "Pastore, ce altă împuternicire mai ai, care îți dă dreptul să scoți duhurile necurate?"
Dacă îți va spune că are ungerea, arată-i pasajul din quote-ul meu de mai sus, și spune-i:
"Iată că orice copilaș, care încă mai poate păcătui - vezi 1 Ioan 2.1 - ARE UNGEREA!"
Și atunci va trebui să-ți dea un alt răspuns și să-ți spună că are o împuternicire mai mare decât Ungerea.

Fiindcă capacitatea de a scoate duhurile necurate, nu este un dar al Duhului doar pentru anumiți creștini. Ci orice creștin care s-a sfințit, poate scoate duhurile necurate din milă.
Dar dacă nu s-a sfințit, e periculos, căci duhul necurat nu iese cu adevărat, ci:
- fie iese temporar, și intră după câteva minute la loc;
- fie iese, dar intră în cel care face eliberarea de demon;
- fie iese, dar intră în altcineva;
- fie nu iese deloc (și poate să facă rău cuiva prin cel posedat).

Eu îți recomand să-l sfătuiești pe pastorul cu pricina să fie foarte atent, dacă nu e un om născut din Dumnezeu (adică îndumnezeit). Orice alt tip de împuternicire pe care ți-o spune el că ar avea-o ca să scoată duhuri necurate, nu e valabilă dacă nu e mai întâi un om sfânt. Căci dacă mai are fie și un singur păcat necorectat, atunci ți-o spun cu siguranță:
EL NU SCOATE DRACII, CI ÎI MUTĂ DINTR-UNII ÎNTR-ALȚII. (Chiar dacă voi nu sesizați lucrul acesta.)

Ți-aș putea povesti mai multe, dar nu cred că e cazul.
După cum vezi, m-am limitat la Scriptură.
(Dar să știi că, în general, chiar și citatele mele din Scriptură nu sunt doar teorie, ci sunt acoperite de experiență de viață.)
Lavi
23207. Postat la 21/04/2013 21:41 - 4395z3h0m
Beyond,( sa fii vorbit de bine ,adica, numele pe care l-ai primit de la parintii tai sa fie vorbit de bine...pentru ca beyond este un nik).Trebuie sa recunosc ca am avut mari emotii ( dar nu frica) purtand discutii cu tine pe o tema atat de delicata si care aduce chiar sensibilitate.
Vad bine... ca unele puncte le-ai prins, ( mi-am dat seama ca ai idee de de aceste lucruri)cu privire la eliberarea demoniaca in Nume Sfant al Mantuitorului .

Mai intrebat despre ,Bautizare...aceasta se face in biserica Catolica in vederea casatoriei,unde cei doi tineri stau inaintea unor idoli, aceasta bautizare trebuie rupta.
Nu voi intra in detalii, in aceasta priviinta.
In 1Ioan cap4 cu 18 scrie clar cu privire la teama si cum poate fii cineva eliberat de aceasta stare...În dragoste nu este frică; ci dragostea
desăvîrșită izgonește frica; pentru că frica are cu
ea pedeapsa
; și cine se teme n-a ajuns desăvîrșit în dragoste.

Ce vrea sa spuna Ioan ,inspirat de Duhul Sfant,aici?
Spune ,ca daca persoana se teme ,n-a ajuns la Dragostea desavarsita,nu a fost perfectionata in Dragoste si spune in primul verset:In dragoste nu este FRICA !
Si dragostea desavarsita...care este aceasta dragoste?
Este dragostea in Yașua haMașiah,ce scoate frica!
Este foarte adevarat ,( beyond) ca oamenii de tot felul cand ajung intr-o adunare ajung cu o teama, si eu la inceput am avut teama,remuscari...o sumedenie de ganduri,cum ca...nu voi reusii sa pun in practica tot ce aud in adunare,teama de diferite incercari ( chiar probe de foc,boli ale copiilor mei,ale sotului,chiar teama cu privire la mine,imi lipsea curajul si speranta ca voi putea inainta pe cale,imi era frica de orice cazatura,daca unuia dintre copii i se intampla ceva rau ,ma invinovateam,ma intrebam daca nu cumva eu sunt devina ?).
Toate acestea au consecinta si exact cum spune Ioan inspirat de Roah Ha Kodesh -Duhul Sfant pe evreieste,spune clar...ca daca, persona se teme, nu a ajuns la Dragostea desavarsita.
Si teama aduce dupa ea pedeapsa,asta inseamana ca persoana se pedepseste pe el insusi si se invinovateste si acest lucru are ca efect , faptul ca duhurile rele pot controla o persoana prin alte persoane ..ex sotul pe sotie si invers.
Ai adus in discutie despre propria iertare adica ,( ca omul sa se ierte pe sine insasi) aici ai prins firul si iti multumes,pentru aceasta.
Sigur ca da!Faptul de-a spune ca :Ma iert pe mine insu-mi nu este o idolatrie,nu!
Si cu siguranta daca ,persoana nu se iarta pe el insusi,se pune mai presus de Yașua ,pentru ca si Yașua ne-a iertat de toate pacatele ,daca ne-am pocait din inima cu adevarat.
Dar persoana de foarte multe ori ,spune :Eu nu ma pot ierta!
Pentru faptele pe care le-am facut!
Eu nu-mi pot ierta acele pacate,pentru ca eu am facut acele lucruri,nu pot sa ma iert!
Si acum raspunsul unui Pastor care are ungerea Sfanta spune:Dar cine esti tu ,sa te pui mai in sus de Yașua ha Mashia,mai mare ca Yașua ha Mashia?
Daca, Yașua ha Mashia te iarta ,tu de ce nu te ierti?!
Aceasta este destul de important,apropierea persoanelor de cel care are astfel de ungere si in care aceasta ungere ,lucreaza cu putere si acolo unde este putere nu este frica!
Un Pastor nu trebuie sa urle,sa strige,sa se exteriorizeze,sa gesticuleze un singur lucru ii trebuie, sa-si iubeasca adunarea ca pe sotia lui ,ca pe copii lui,ca pe Cel in al carei mana ii este viata lui,mai mult decat atat ,ca pe cei doi ochi pe care-i are,as mai putea continua ...dar este deja tarziu.
Un astfel de Pastor, capata trecere inaintea oamenilor si inaintea Stapanului Sfant care si-a dat viata ,ca sa se poata casatorii cu iubita ( mireasa )Lui!
Si va fii iubit de oameni pentru faptul ca el iubeste ,intelege starile oamenilor si ii ajuta sa se elibereze de slabiciunile pe care le au,ii ajuta sa se redrese-ze sa capete noi forte si sa aibe pofta de viata si incredere in ei.
Atat, deocamdata si va multumesc, pentru ca ,am asa o speranta ca veti zambi plini de bucurie de cele citite.
Shalom voua!

beyond
23212. Postat la 22/04/2013 09:48 - 4394z14h54m
Lavi a scris:
Beyond, sa fii vorbit de bine, adica, numele pe care l-ai primit de la parintii tai sa fie vorbit de bine...

Să dea Domnul să fim vorbiți de bine doar de El și de cei care sunt ai Lui.
Și nu în numele primit de la părinți, ci în numele primit de la Duhul.
"Celui ce va birui, îi voi da să mănânce din mana ascunsă, și-i voi da o piatră albă, și pe piatra aceasta este scris un nume nou, pe care nu-l știe nimeni decât acela care-l primește." (Apoc.2.17).
_______

Lavi a scris:
Un Pastor nu trebuie sa urle,sa strige,sa se exteriorizeze,sa gesticuleze un singur lucru ii trebuie, sa-si iubeasca adunarea ca pe sotia lui

Așa este! Dar acel Pastor de care vorbești este Unul Singur: Cel a cărui Soție este Adunarea - Iisus Hristos Domnul. Nimeni nu I se poate susbstitui, oricât de sfânt ar fi el.

"Voi să nu vă numiți Rabi! Fiindcă Unul singur este Învățătorul vostru: Hristos, și voi toți sunteți frați.
Și 'Tată' să nu numiți pe nimeni pe pământ, pentru că Unul singur este Tatăl vostru: Acela care este în ceruri.
Să nu vă numiți "Dascăli", căci Unul singur este Dascălul vostru: Hristosul." (Mat.23.8)

"Nici unul nu va mai învăța pe aproapele, sau pe fratele său, zicând: 'Cunoaște pe Domnul!' Ci toți Mă vor cunoaște, de la cel mai mic până la cel mai mare, zice Domnul; căci le voi ierta nelegiuirea, și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor." (Ier.31.34 despre epoca harului)

Ca și completare la cele spuse, mai amintesc faptul că cine nu este sfânt născut din Dumnezeu, nu poate fi un pastor după chipul Păstorului principal. Căci stă scris:
"Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun își dă viața pentru oi.
Dar cel plătit, care nu este păstor, și ale cărui oi nu sunt ale lui, când vede lupul venind, lasă oile și fuge; și lupul le răpește și le împrăștie.
Cel plătit fuge, pentru că este plătit, și nu-i pasă de oi." (Ioan 10.11-13)
_______

Lavi a scris:
Trebuie sa recunosc ca am avut mari emotii ( dar nu frica) purtand discutii cu tine pe o tema atat de delicata si care aduce chiar sensibilitate.

Noi avem un Tată. Și acest Tată este: de trei ori Sfânt, și de șapte ori Desăvârșit (cum îmi place și mie să spun despre El).
Iar Fiul Său este toată plăcerea noastră.
Chiar dacă demonologia este ceva de speriat, și chiar dacă Satana are multă putere, totuși Dumnezeu este Cel ce a făcut Universul.
Puterea Lui este nemărginită.
În comparație cu El, diavolul nu este decât o palidă contrafacere.
Iată ce-i spune diavolului, Tatăl nostru cel Atotputernic:

"...ți s-a îngâmfat inima și ai zis: 'Eu sunt Dumnezeu, și șed pe scaunul de domnie al lui Dumnezeu în mijlocul mărilor', măcar că nu ești decât om și nu ești Dumnezeu, măcar că îți dai ifose ca și când ai fi Dumnezeu."
"De aceea, te arunc la pământ, te dau priveliște împăraților."
"Toți cei ce te cunosc între popoare rămân uimiți din pricina ta, ești nimicit, și nu vei mai fi niciodată!" (Ezech.28.2,17,19)
"Dar ai fost aruncat în locuința morților, în adâncimile mormântului!
Cei ce te văd se uită țintă mirați la tine, te privesc cu luare aminte și zic: "Acesta este omul care făcea să se cutremure pământul, și zguduia împărățiile, care prefăcea lumea în pustie, nimicea cetățile și nu dădea drumul prinșilor săi de război?" (Is.14.15-17)

Așadar, atunci când avem emoții să ne prindem bine de făgăduințele Dumnezeului nostru, să ne aruncăm la picioarele Lui și să-I sărutăm picioarele printre lacrimile noastre... Iar atunci El ne va sălta capul, ne va lua în brațe și ne vom odihni obrazul umed pe pieptul Lui.
Domnul Iisus este Dumnezeu sus în cer și jos pe pământ. Cine-I va putea comanda ceva?

"Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pământ." (Mat.28.18)

"Să știți dar că Eu sunt Dumnezeu, și că nu este alt dumnezeu afară de Mine; Eu dau viață și Eu omor, Eu rănesc și Eu tămăduiesc, și nimeni nu poate scoate pe cineva din mâna Mea.
Căci Îmi ridic mâna spre cer, și zic: "Cât este de adevărat că trăiesc în veci, atât este de adevărat că atunci când voi ascuți fulgerul săbiei Mele, și voi pune mâna să fac judecată, Mă voi răzbuna împotriva potrivnicilor Mei, și voi pedepsi pe cei ce Mă urăsc; sabia Mea le va înghiți carnea, și-Mi voi îmbăta săgețile de sânge, de sângele celor uciși și prinși, din capetele fruntașilor vrăjmașului."

"Voi sunteți martorii Mei, zice Domnul, voi și Robul Meu pe care L-am ales, ca să știți, ca să Mă credeți și să înțelegeți că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost făcut nici un Dumnezeu și după Mine nu va fi.
Eu, Eu sunt Domnul, și afară de Mine nu este nici un Mântuitor!"

"Eu sunt Cel dintâi și Cel de pe urmă, și afară de Mine, nu este alt Dumnezeu."

"Nu vă temeți, și nu tremurați, căci nu ți-am vestit și nu ți-am spus de mult lucrul acesta? Voi Îmi sunteți martori! Este oare un alt Dumnezeu afară de Mine? Nu este altă Stâncă, nu cunosc alta!"

"Eu sunt Domnul, și nu mai este altul, afară de Mine nu este Dumnezeu. Eu te-am încins, înainte ca tu să Mă cunoști.
Ca să se știe, de la răsăritul soarelui până la apusul soarelui, că afară de Mine nu este Dumnezeu: Eu sunt Domnul, și nu este altul."

"Cine a proorocit aceste lucruri de la început, și le-a vestit de mult? Oare nu Eu, Domnul? Nu este alt Dumnezeu decât Mine, Eu sunt singurul Dumnezeu drept și mântuitor, alt Dumnezeu afară de Mine nu este."

"Eu sunt Alfa și Omega, Cel dintâi și Cel de pe urmă." (Apoc.1.11)
Lica
23247. Postat la 23/04/2013 17:37 - 4393z7h4m
beyond a scris:

Noi avem un Tată. Și acest Tată este: de trei ori Sfânt, și de șapte ori Desăvârșit (cum îmi place și mie să spun despre El).

Eu cred ca este de 4 ori sfant :, glumesc pentru ca de fapt Dumnezeu este sfant, sfant, sfant ...si sfintenia Lui nu se poate masura smiley

Apropo de subiect si ceea ce s-a spus despre sfintenie ar trebui sa vedem cat de mici suntem si sa incepem sa luptam mai serios sa scoatem in primul rand in numele Lui pacatul care este in viata noastra si apoi prin harul Sau poate ne vom ocupa si de cei de langa noi mai cu putere,

Fiti binecuvantati!

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
beyond
23251. Postat la 23/04/2013 18:20 - 4393z6h21m
Lica a scris:
si sfintenia Lui nu se poate masura

Amin! Amin!

Lica a scris:
sa incepem sa luptam mai serios sa scoatem in primul rand in numele Lui pacatul care este in viata noastra si apoi prin harul Sau poate ne vom ocupa si de cei de langa noi mai cu putere

Amin!

Și tu fii binecuvântat, Lica!
Lavi
23360. Postat la 26/04/2013 17:41 - 4390z7h1m
Tinere ,beyond...Yașua a fost Rabi ( Invatator) si era mai Marele Rabi (Invatator) ,mai deosebit decat rabinii din timpul lui .
Invatatura lui era deosebita,era din cer.
Shaul,la fel ....a invatat la picioarele lui Gamaliel ,care la randul lui a fos un invatat...dar Shaul ,odata nascut din nou ...l-a urmat pe mai Marele Rabi al rabinilor... ( Rabunii -Yașua ,cel ce s-a arata lui Miriam Magdalena ..din care scose-se sapte demoni).
Ea l-a recunoscut si a marturisit ca el este viu -a inviat din morti!
Dar cine a crezut-o...?
Cuvantul invatatori apare de 23 de ori in toata scriptura.
Iar invatator de sapte ori in toata scriptura...si aceast cuvant doar in Noul Legamant.
Matei 22:35,36 Și unul din ei, un învățător al Legii, ca să-L ispitească, I-a pus întrebarea următoare: "Învățătorule, care este cea mai mare poruncă din Lege?"
Marcu 10:17 Tocmai când era gata să pornească la drum, a alergat la El un om, care a îngenuncheat înaintea Lui, și L-a întrebat: "Bunule Învțător, ce să fac ca să moștenesc viața veșnică?"
Luca 10:25 Un învățător al Legii s-a sculat să ispitească pe Yașua și I-a zis: "Învățătorule, ce să fac ca să moștenesc viața veșnică?"
Luca 18:18 Un fruntaș a întrebat pe Yașua: "Bunule Învățător, ce trebuie să fac ca să moștenesc viața veșnică?"
Ioan 3:2 Acesta a venit la Yașua, noaptea, și I-a zis: "Învățătorule, știm că ești un Învățător, venit de la Elohim; căci nimeni nu poate face semnele pe care le faci Tu, dacă nu este Elohim cu el."
Faptele apostolilor 5:34 Dar un Fariseu numit Gamaliel, un învățător al Legii, prețuit de tot norodul, s-a sculat în picioare în Sobor și a poruncit să scoată puțin afară pe apostoli.
2 Timotei 1:11 Propovăduitorul și apostolul ei am fost pus eu și învățător al Neamurilor.

Aici in 2Timotei -Shaul se declara invatator adica Rabi si stim ca el nu s-a facut singur invatator ci din pantecele mamei lui a fost pus deoaparte...pentru aceasta lucrare....el marturiseste: ,,am fost pus,,...a fii pus este diferit de cei ce vor sa fie invatatori ai Legii..
Avand in vedere ca este vorba de Invatator sau Doamne sau Pastore sau ...Parinte si lista poate continua ...Atunci cand Rabi Yașua a spus asta:Matei 7:22 Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Și n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?"
Dar ce va raspunde ATUNCI?
Multi il numesc Domn dar nu si Pastor!
Multi il numesc Salvator dar nu si Stapan!
Multi il numesc Parinte dar nu asculta de Cuvantul care a iesit din gura lui!
Multi il numesc Pastor,dar ratacesc urmand pastori falsi!
Multi il numesc Rabi ,dar il nesocotesc pe rabi Shaul trimisul lui, care a adus vestea buna cu privire la mantuirea in singurul invatator Rabi Yașua ,care si-a dat viata ca pret de rascumparare,pentru multi!
Si invatatorul Shaul zis si Pavel...a spus asta :1 Corinteni 4:15 Căci chiar dacă ați avea zece mii de învățători în ha Mașia, totuși n-aveți mai mulți părinți; pentru că eu v-am născut în Yașua ha Mașia prin Evanghelie. Cunoastem ca ,acei corinteni au avut mii de ,,dumnezei''
Asa ca...eu asa inteleg, ca nu pot fii mai multi rabi sau invatatori care tot unai!
Dar multi inteleg opusul ,adica cum ca invatatorul Shaul ,cand s-a nascut din nou a invatat altceva,o alta invatatura,o alta credinta....si nu mai are rost sa ma intind.

beyond
23362. Postat la 26/04/2013 18:20 - 4390z6h21m
Nici eu nu înțeleg de ce toți "neștiutorii și nestatornicii" se reped să-l combată pe preaiubitul Pavel.
Mai precis știu, dar nu înțeleg de ce nu au frică de Dumnezeu...
Am zis că știu de ce ei îi reneagă cuvintele lui Pavel: fiindcă ei se poticnesc de învățătura lui, ca și cum nu ar fi totuna cu învățătura Învățătorului suprem.
În plus, epistolele lui Pavel nu sunt chiar lucruri simple:

2 Pet.3.16 - În ele sunt unele lucruri grele de înțeles pe care cei neștiutori și nestatornici le răstălmăcesc ca și pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor.

_______

1 Corinteni 4:15 - Căci chiar dacă ați avea zece mii de învățători în ha Mașia, totuși n-aveți mai mulți părinți; pentru că eu v-am născut în Yașua ha Mașia prin Evanghelie.

Este drept că Pavel i-a născut pe mulți creștini, dar nu i-a născut de sus (nașterea din Duh), ci i-a născut în sensul că i-a smuls din necredință și i-a făcut "copilași" în Hristos.

Cât despre faptul că unii copilași mai pot intra la loc în "uterul" spiritual al lui Pavel, el chiar scrie:
Copilașii mei, pentru care iarăși simt durerile nașterii, până ce va lua Hristos chip în voi! (Gal.4.19)

Însă nașterea de sus este o altă naștere: cea pe care Pavel o asimilează în versetul anterior cu "a lua Hristos chip în noi".

Aceea este starea de sfințenie care se produce prin procesul zilnic de sfințire.
(Sper că poți face distincția între o stare și un proces.)

1 Ioan 3.9 - Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește, pentru că sămânța Lui rămâne în el, și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.

_______

Lavi a scris:
Tinere ,beyond...

smiley Mulțumesc. Ai fost simpatică!
Lavi
23408. Postat la 27/04/2013 16:05 - 4389z8h36m
Iti amintesti cum s-a adresat Shaul lui David?
Poate da ,poate nu ( tu sti)..dar totusi la cat de cunoscator esti,nu cred ca nu stii...Dar un tanar tot esti,(cu siguranta).
1 Samuel 17:58 Saul i-a zis: "Al cui fiu ești, tinere?" Și David a răspuns: "Sunt fiul robului tău Isai, Betleemitul."

Si ..asa pentru tine,pentru ca ai scris asta:
Să dea Domnul să fim vorbiți de bine doar de El și de cei care sunt ai Lui.
Și nu în numele primit de la părinți, ci în numele primit de la Duhul.

Daca, David a scos in evidenta, numele tatalui sau Isai si a spus mai inainte, ca este fiul robului...cu cat mai mult, noi, sa nu tinem seama de numele-(prenumele) pe care l-am primit de la parintii nostrii ?
Asa cum au fost,cum au trait,ei si-au facut datoria sa ne creasca sa ne educe ,mai mult decat atat, ne-au strigat pe numele pe care chiar ei l-au ales!
Deci ,Tinere..al cui fiu esti?
Cum raspunzi Imparatului?
Cu multumire ,tinere...beyond.

beyond
23410. Postat la 27/04/2013 18:12 - 4389z6h30m
Lavi, "dincolo de..." părinții prin care am venit pe lumea aceasta (...care "zace în cel rău" - 1 Ioan 5.19), avem un alt Tată, un alt Frate, și toți cei ce fac voia lui Dumnezeu ne sunt frate, soră și mamă.

Așa că, pe acest forum (Melhisedec.ro), noi aflându-ne nu în fața împăratului Saul, ci în fața unui Împărat etern, dă-mi voie să-ți răspund în stil propriu:

"Melhisedec era fără tată, fără mamă, fără spiță de neam, fără început al zilelor, și fără sfârșit al lor (Evrei 7.3).
Așa că, eu fiind aici în Melhisedec(.ro), tot așa zic și eu."
Pagina 3 din 4 < 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164814 vizite unice Powered by PHP-Fusion