Dacă biblia ne spune in Marcu 16:15 Apoi le-a zis: "Duceți-vă în toată lumea, și propovăduiți Evanghelia la orice făptură. Deci datoria noasta este sa propăvăduim evanghelia nu doar de la amvon ci și din casă în casă si orice loc unde te afli.
DUPA ce am ramas în legamant, noi care sintem ucenici a lui Yahushua, sintem datori să ducem vestea imparatiei incepind din casele noastre, până la marginea pamantului. Vestea imparatiei consta în a vesti anul de indurare, chemand pe cei nemantuiti la o viata noua.
Viata noua, este viata cu Messia, avindu-l pe EL ca etalon al vetuirii în ascultare insotita cu dragostea de cuvant . Fiecare trebue să aiba în vedere faptul ca se apropie ziua judecatii cand fiecare va da socoteala de toate faptele sale, fie fapta buna sau rea. Efeseni 2:17. în Apocalipsa14:6,7 citim despre ingerul care zbura prin mijlocul cerului cu o Evanghelie (veste buna) vesnica, ca s-o vestesca oricarui neam și orcarei sementii și orcărei limbi și popor.
El zicea cu glas tare temeti-va de Elohim și dati-i slava, caci a venit ceasul judecatii lui, și inchinati-va celui ce a facut cerul și pamantul marea și izvoarele de ape. Sărbătoarea trambitilor ( Yom teruah) are ca semnificatie, alarma de trezire . Ne spune ca se apropie ziua judecatii și să ne inchinam celui ce a facut cerul și pamantul . Vestea buna este evanghelia care a fost auzita pentru prima data de Avraam, (Gal.3 v 8 ) și fiii lui prin credința urmeaza aceasta veste buna (evanghelie).
Faptele lui Avraam nu au fost doar credința, ci și lucru (fapte) ce a lucrat EL insotit de aceasta credința : citez : Pentru ca
Avraam a ascultat porunca MEA, și a pazit ce i-
Deconectat
RE: Propăvăduirea evangheliei.
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
16204. Postat la 05/01/2012 15:08 - 4867z5h58m
Da, trebuie propovăduită Evanghelia, dar cum, la adunare ziceți că nu este de-ajuns, cum să explicăm mai temeinic ca să se înțeleagă, să înțeleagă toți, ce ar trebui să arătăm mai întâi ca oamenii să fie interesați, de unde ar trebui să citim mai întâi, din Vechiul Testament, din Noul Testament, din Evanghelii, din Epistolii, sau mai bine ar fi și eu zic că da să începem cu versetul acesta: Voi sunteți epistola noastră, scrisă în inimile noastre, cunoscută și citită de toți oamenii. 2 Corinteni 3:2.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
16209. Postat la 05/01/2012 17:40 - 4867z3h26m
Pacea Domnului Isus Hristos !
Apocalipsa 3:78.
"Iata ce zice Cel Sfant, Cel Adevarat, Cel ce tine cheia lui David, Cel ce deschide, si nimeni nu va inchide, Cel ce inchide, si nimeni nu va deschide:
"Stiu faptele tale: iata, ti-am pus inainte o usa deschisa pe care nimeni n-o poate inchide, caci ai putina putere, si ai pazit Cuvantul Meu si n-ai tagaduit Numele Meu.
Datoria oricarui crestin este de a propovadui oriunde s-ar afla,iar astazi avem cea mai mare oportunitate si privilegiu si prin intermediul Internetului,prin site urile de socializare,dupa cum spune si versetul,avem o usa de intrare in casa oricui,si nimeni nu ne poate opri.
Si cum vor propovadui, daca nu sunt trimisi? Dupa cum este scris: "Cat de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia!" (Rom.10:15)
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Evangelizaria este primul nevel de practicare al teoriei de care șchiopătăm:) Cu privire la evangelizare avem ce învăța dela numiții martorii lui EHOVA .
E greu de găsit înflacărați de focul dragostei ,pentru ce-i nemîntuiți oribi șciopi
surzi si muți, să-i conducem la Yeșua ca să fie vindecați .E mai ușor de predicat de la amvon la cei sfinți decît să scoți din mînele fiarei și să plătești
jertfă .E mai ușor de lasat ca vestea împărăției so facă ELOHIM.....
Cred că evangelizarea este o încercare a credinței noastre.....
Da frate, într-adevar așa este ... creștinul modern a ajuns să "uite" să mai facă misiune și preferă confortul de a "rămâne" numai în adunare.
În zilele noastre avem instrumente care au impact mult mai mare asupra celor care nu cunosc cuvântul: massmedia.
Am văzut că unele dominațiuni creștine au inceput să foloseasc aceste instrumnete iar efectul atragerii oamenilor la Hristos a apărtut într-un precent mai mult decât mulțumitor.
Poate că ar trebui să învățăm și noi de al ei ...
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Deconectat
16237. Postat la 06/01/2012 14:54 - 4866z6h13m
Scumpii moșului, eu din propria-mi experiență și cred că la anii mei am destulă, cea mai pragmatică și eficientă propovăduire a Cuvântlui Lui Dumnezeu, este atunci când ne înâlnim cu cei care viața, meseria, serviciu împrejurările de zi cu zi ni le oferă.
Am spus și susțin că Biblia este pentru cei ce o înțeleg, pentru oamenii care încă nu înțeleg Biblia, să știți că ne citește pe noi și pe noi ne înțeleg. Acuma obligația noastră este să ne uităm atenți la roadele pe care le aducem spre gustare, dacă ele sunt pline de medicamentul Duhului Sfânt, atunci și vorba noastră va ajunge la inima celui cu care interacționăm, Cuvântul Domnului va fi primit în inima lui și de acolo începe propovăduirea adevărată.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Și astăzi duhul lui MISIA striga:Secerișul este mare dar lucrătrii sunt puțâni. .
E împortant pe ogorul evangelzării, cînd familia paralel cu biserica, lucrează întrun duh unit. avînd bunul scop de a vegia, văzînd lucrurile
de înainte, lucrînd prin credință ca să aducem roadele-sfințeniiei .
Și cine lucrează de cu zori va avia parte de seceriș, este scris : cine are i se va da cu dobîndă.
Rodul bun este calitate și nu cantitate, la ELOHIM are valoare copii duhovnicești, capabili în lucrarea lui.
E un privilegiu pentru comună , care e în stare să nască să creasă ucenici curajoș. Decît multă cantitatecare și se se temă să descidă ușa la vecini să le zică ȘALOM.
E un privelegiu cînd în familii și adunari este sfînta unitate, de a atinge scopuri sperituale,EȘUA zice: căutați mai întîi împărăția lui ELOHIM, și în așa fel evangelia adevărată va ajunge mai departe .
Domnul Isus vorbeste in Matei.cap 9.vers.37.Mare este secerisul dar putini sunt lucratorii.
Pavel ne vorbeste in 1.Timotei.cap 2.vers 12.Femeii nu-i dau voie sa invete pe alti...dar in casa ta poti vesti evanghelia ?.
Daca esti studenta tu poti vesti evanghelia ? la firma unde lucrezi, in spital,in societate,daca mergi in calatorie cu trenul,cu avionul,pe strada cand intalnesti pe cineva cunoscut tu poti vesti evanghelia ?sau i-ti este rusine sa faci acest lucru.
In Fapte.ap.cap.18.vers. 9.Domnul a zis lui Pavel ,,Nu te teme;ci vorbeste si nu tacea.
Haideti sa iubim cuvantul lui DUMNEZEUA,si sa crestem in cunostinta,prin harul sau.
Sa ne consacram din toata inima cu o seriozitate sacra in a sluji DOMNULUI,sa nu ne rusinam ci sa-i vestim maretia LUI, ori de cate ori avem ocazia.Sa nu tacem !.
Multa pace de ca CEL ce poate da pacea.
Deconectat
16393. Postat la 17/01/2012 19:11 - 4855z1h55m
Estera 1, te știu de micuță, dar mă surprinde maturitatea ta la anii tăi, mai ales maturitatea spirituală, da Pavel așa zice cum ai arătat mai sus, dar Dumnezeu a avut dintotdeauna femei care au fost folosite de El, în mai multe conjuncturi și chiar Dumnezeu a hotărât odată să de-a un popor în mâna unei femei, dar aici intervine diferența între femeie și femeie.
Pavel zicea că femeia în adunare să nu învețe pe alții și nici să nu se ridice mai pe sus de bărbat, dar aici intervine un alt secret; femei care nu au nimic de spus, spun prea multe, iar femeile care Dumnezeu le-a pus în ele dar de înțelepciune, de cunoștință a tainelor Lui Dumnezeu, dar de credință și de sinceritate, tac și stau pe margine, întrebarea mea este pentru ce El le-a înzestrat pe aceste femei cu aceste daruri? Să tacă? Sau după ce a ieșit din adunare și un frate care bate châmpii, Dumnezeu să-i iasă înainte chiar printr-o femeie sincră și destoinică.
Aici Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o posibilitate de a face o lucrare de evanghelizare, numai să fim atenți că această lucrare de evanghelizare, poate să lucreze la mântuirea noastră și a-celor ce asculă și în cazul de față citesc, sau; să lucreze osândă pentru noi cei ce scriem și încurcătură prntru cei ce citesc.
Îndemnul meu este; scumpul moșului, fă un inventar și vezi, nu cumva ești reținut dar ții darul pus de Domnul sub obroc?
"Mergeti si predicati Evanghelia,si daca va fi nevoie folositi si cuvinte",era indemnul unui misionar,catre ucenicii sai.Imi pare rau nu iam retinut numele.Asa dar,porunca Domnului este de a merge,iar eu am sa va intreb:cine sa mearga?cui ia spus Domnul?.Stiu ca veti raspunde;mie! tie!la fratele! la sora!Eu va raspund,nici unora din acestia,doar cu o mica exceptie!Profetul Isaia spune, "De dragostea Sionului nu voi tacea,de dragostea Ierusalimului nu voi inceta,pana nu se va arata mantuirea Lui,lumina soarelui si izbavirea Lui,ca o faclie,care se aprinde".Este dragostea lui Hristos in inima ta,daca da,acest verset til dedic tie.(Isaia 62:1)Daca tacerea te caracterizeaza,si te simti bine in confortul tacerii,atunci nu esti inca umplut de dragoste.
"Pe zidurile tale,Ierusalime,am pus niste strajeri,care nu vor tacea niciodata,nici zi nici noapte!Voi,care aduceti aminte Domnului de el,nu va odihniti de loc!Si nu-I dati ragaz,pana nu va aseza din nou Ierusalimul,s-il va face o lauda pe pamant!"
Esti un membru in casa Domnului?Te simti confortabil cand vii la adunare,siti ocupi locul tau dosit?Atunci nu pentru tine,a fost indemnul Domnului.In casa Domnului,nu sunt decat strajeri,care nu stau in confort,ci pe ziduri,indiferent ca e frig sau cald.
Va rog sa citim si rugaciunea profetului Habacuc cap.3.Cu permisiune voi spicuii cateva idei,ca sa inteleg si sa intelegi tu,ca daca nu ne caracterizeaza acestea,nu noua nea fost data insarcinarea Evangheliei.
"Cand am auzit,Doamne,ce ai vestit,m-am ingrozit.Insufleteste-Ti lucrarea in cursul anilor Doamne!Fa-Te cunoscut in trecerea anilor!....!;"Cand am auzit ...lucrul acesta,mi sa cutremurat trupul,la vestea aceasta,mi se infioara buzele,simi tremura genunchii.Caci as putea oare astepta in tacere ziua necazului,ziua cand asupritorul va merge impotriva poporului?Caci chiar daca smochinul nu va inflori,vita nu va da niciun rod,rodul maslinului va lipsi,si campiile nu vor da hrana,oile vor pieri din staule,si nu vor mai fi boi in grajduri,eu tot ma voi bucura in Domnul,ma voi bucura in Dumnezeul mantuirii mele!"
Daca tot adevarul pe care Domnul ni la descoperit,nu ne face sa ne cutremuram,daca dragostea pentru El,si pentru sufletele pierdute,nu sensibilizeaza inimile noastre,si daca nu a facuto pana acum,nici de acum incolo no va fa face.Un lucru mai scriu si inchei."Orice om care va intra pe portile Imparatiei lui Dumnezeu,va intra ca Misionar".
Atunci dragostea lui Dumnezeu,va patrunde in fiinta noastra,in sangele nostru,in inima noastra,in fiecare nerv sau celula,atunci expresia exterioara a vietii noastre,va dragoste.Celor ce au dragoste Hristos le spune "Mergeti de predicati Evanghelia".Celor ce nu au dragoste "Dar ce am impotriva ta,este ca tiai parasit dragostea dintai." multa pace!
Da, este minunat sa propavaduiesti Evanghelia prin purtare, fapte si cuvant.
Una fara alta nu pot face casa buna in campul Evangheliei pentru ca puterea de influienta a cuvantului tau este trairea ta.
Ei bine, in campul Evangheliei, noi femeile avem parte noastra de facut si pentru ca fiecare vorba a noastra trebuie intemeiata pe Cuvantul sfant, iata ca voi aduce un verset prin care femeile nu stau cu mainile in san:
"Curand dupa aceea Isus umbla din cetate in cetate si din sat in sat si vestea Evanghelia Imparatiei lui Dumnezeu.Cei doisprezece erau cu El ; si mai erau si niste FEMEI care fusesera tamaduite de duhuri rele si boale: Maria zisa Magdalina, din care iesisera sapte draci, Ioana nevasta lui Cuza ispravnicul lui Irod, Susana, SI MULTE ALTELE, care-L ajutau cu ce puteau."(Luca 8:1-3)
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
As dorii sa va arat o minunată predica scrisă , si care sa petrecut cand Domnul Isus a fost pe Pamant , relatarea o gasim in Sfintele Scripturi in Matei Cap.8.28, eu am studiat aceasta intamplare din Biblie un eveniment cu totul deosebit si care m-a pus mult pe ganduri . In primul rand m-am intrebat oare acest tinut al Gaderenilor se afla in Israel? , de ce mi-am pus intrebarea asta deoarece acolo a murit o turma foarte mare de porci si nu au fost unul sau doi, ci trei mii deci un numar considerabil si nu cred ca in poporul Israel se folosea asfel de animale necurate . Dar am gasit raspunsul in aceasta predica frumoasa pe care am gasit-o postata pe o pagina de internet , si am decis sa o postez pe acest topic deoarece are ca Subiect Mantuirea a doua suflete pierdute pe care Domnul le-a rascumparat din aceasta lume de pacat , de ce oare pentru ca ne Iubeste , asemenea cum sa indurat de femeia Samariteanca si cetatea Sihar, asa sa indurat si de acest tinut pagan de dincolo de marea Galilei. Nu pot decat sa zic ca Domnul sa fie Binecuvintat in veci de veci .Amin
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Citind cate putin pe Portal am dat de o frumoasă lectie si un indemn de la un frate drag, care mi-e personal mi-a fost ca un Cuvant Sfant primit din Partea Domnului pentru sufletul meu si cred ca si pentru Dvs , care nu pot decat să zic ca Domnul sa te Binecuvinteze frate drag in Domnul Isus.
De asfel de indemnuri avem nevoie, ceva care sa ne crească pe Calea Mantuirii , nu mai dorim neintelegeri , conflicte si razboaie cu privire la Evanghelie.Nu uitati Cel care a Creat Cerul si Pamantul este Dragoste , sa traim dar in Dragoste uni cu alti dacă ne numim copii de Dumnezeu .
Si acest mesaj spune-a asa :
Aurelc a scris
Personal, consider ca trebuie sa facem o mica diferenta intre timpul de decizie pe care il are cineva venit din lume la credinta, si altcineva care a crescut intr-o familie de credinciosi. Spun asta pentruca in primul rand, copi de credinciosi au ocazia sa auda Cuvantul Domnului la varste mult mai timpurii, si deaceea uneori pastorii se confrunta uneori cu dificultatea de a incerca sa mai "impinga" pe mai tarziu decizia de botez a unor copii de credinciosi, tocmai pt motivul ca inca nu stiu prea bine ce inseamna viata, nu stiu nici cat de important e un asemene angajament si nici nu-si pot asuma o responsabilitate de om matur asupra deciziei luate, pentru ca nu sunt inca indeajuns de maturi, chiar daca ei vor sa para...
Pe de alta parte, in general cei care vin la credinta din lume, sunt in general oameni maturi, care nu au avut contact cu pocainta o copilarie intreaga, dar o cunosc dinrect ca oameni maturi si pot decide mult mai repede daca e deja moentul potrivit pentru a depune marturie in apa botezului.
Trebuie sa subliniez in acelasi timp ca am observat unele greseli grosolane pe care le-am vazut comise de unii parinti "crestini" !!... Nu e strain nimanui faptul ca odata cu varsta adolescentei, tinerii incep sa isi consolideze personalitatea, sa vrea sa decida ei ce este bine si ce nu pentru ei, si ca adesea, impinsi de anturaj sau de influente din atatea parti, ei aleg sa-si permita unele pacate ( si aici e partea dureroasa!!! destul de acceptate de parintii lor, tocmai pe motiv ca odraslele lor nu sunt inca botezate, si ca abia dupa botez nu mai au voie sa pacatuiasca !!...) Aceasta este o greeala care pe multi dintre copi lor ii costa enorm, si pe unii din ei chiar si viata vesnica. De ce ? :
- Cine mai poate garanta ca vor ajunge copii lor sa-L mai cunoasca pe Dumnezeu si sa-si doreasca o schimbare radicala a directiei vietii de la pacat inspre Dumnezeu ??
- Cine va putea garanta ca odata ce copii lor au ajuns sa-si murdareasca haina sufletului in mod cat de cat constient, ei vor fi iertati la botez ??
-Cine poate garanta ca odata incepute unele pacate ( care adesea sunt foarte atractive, si creaza patimi foarte greu de biruit) ele vor fi parasite 100% dupa botez ??
Acestea sunt niste intrebari care si le pune oricine incearca sa vada de ce nu in toate familiile "crestine" ajung toti copii sa-L cunoasca pe Dumnezeu sa sa se intoarca la El si ceea ce am scris mai sus, sunt unele dintre aceste motive.
Tineri dragi, ceea ce va pot spune este macar atata: NU UITATI CA TRECUTUL FIECARUI OM ESTE IREVERSIBIL !! NU EXISTA PACAT COMIS PENTRU CARE SA NU SUFERE SAU SA NU FI SUFERIT CINEVA. SI DACA PENTRU CELE MAI MULTE DINTRE ELE A MURIT DOMNUL IISUS, SA NU CUMVA SA TREBUIASCA SA-L PLATITI PERSONAL MACAR PE UNUL, CA " GROZAV LUCRU ESTE SA CAZI IN MAINILE DUMNEZEULUI ATOTPUTERNIC" Asa ca sa nu ne jucam si sa nu va jucati cu pacatele, nici macar la nivelul gandului( pentru ca gandurile evolueaza cu timpul, si se va ajunge departe...) chiar daca inca nu ati ajuns sa va botezati ! Domnul sa ne ajute tuturor la aceasta !
Fii Binecuvintat frate
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Propovaduirea Evangheliei, este un subiect ( parca ) ignorat, cred ca e lucrul care trebuie sa ne framante cel mai tare, suntem mai mult framantati de Nume, de botez ( in Numele cui ), de timp ( timpul Cinei, date si zile ), si nu progresam in raspandirea Evangheliei.
Cred ca pentru propovaduirea Evangheliei trebuie facute consolidari interioare in Adunari, regrupari, intregiri, unitati, studii intesive, mai ales din Noul Testament, organizari de scoli cu concursuri, cu premii, dezvoltarea ramurilor Biblice, de pilda cunoasterea istorica a Bibliei, cunoasterea profetica, cunoasterea naturii si a mediului incojurator prin prisma Bibliei, cunoasterea dezvoltarii tehnologiei si a stiintei umane.
Un om cunoscator de Cuvant, e logic ca daca stie si face.
In vederea raspandirii Evangheliei, in cadrul "congregatiei" acestea, trebuie selectati oameni destoinici, care sa fie de acord a se consacra in slujba de educare a fratilor, de editare a unor tracte cu referire felul de misionare a credinciosului, de la propria persoana, la cea familiala, bisericeasca, pana la educare lui in vederea misionarii in afara granitelor de mai de sus.
Trebuie facute sesiuini lunare, trimestriale, anuale, pe zone, etc.
E un subiect ce ma doare, ca nu l-am aplicat inca, si nu am cu cine, sau poate ca exista asa ceva, si eu nustiu!?
Putem discuta care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurgem in vederea evanghelizarii, cine doreste sa se implice pentru raspandirea Evangheliei?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21103. Postat la 31/12/2012 20:04 - 4506z1h3m
Da frate e un subiect interesant dar si cu multe semne de întrebări pare? De ce. Într-o împrejurare al găsim pe Isus in Galilea propovăduind evanghelia lui Dumnezeu: El zicea: s-a împlinit vremea, si împărăția lui Dumnezeu este aproape. Pocăiți-vă si credeți in Evanghelie. Vreau sa subliniez aicea fraza cu pocăiți-vă si credeți in evanghelie ? De ce.. si pentru ce... In primul rând găsim ca Evanghelia este PUTEREA lui YHWH. Evanghelia este Harul lui YHWH. Evanghelia ÎMPĂRĂȚIEI lui YHWH. Evanghelia Paci, prin Isus Hristos care este Domnul tuturora. A putea propovădui evanghelia trebuie ca persoana sa fie apta si stabila pentru a putea propovădui evanghelia.
1 Corinteni 9:14
Tot așa, Domnul a rânduit ca cei ce propovăduiesc Evanghelia să trăiască din Evanghelie.
Îmi pun întrebarea cum voi putea ca eu persoana sa vestesc evanghelia si sa fiu implicat de a învăța pe altul când in casa Domnului sânt păreri diferite sunt neînțelegeri, apar certuri de cuvinte apar fel si fel de problema intre biserici si poate or fi multe alte lucruri care provoacă o mare întristare si durere in inima persoanei. Într-o împrejurare poate ajungi într-o zona unde întâlnești o familia ai usa de cuvânt le explici cuvântul Domnului, primesc au prima dragoste si apare si râvna pentru Domnul si doresc cu toată inima să-l urmeze dar apare o problema nu au adunare in locul unde locuiesc sunt fara nici un sprijin de a putea merge la adunare in locul unde locuiesc, dar sa zicem la vreo 80 km de unde stau ei e un sat cu o adunare potrivit dorinței lor iar in alta parte la vreo 40 km in alt sat e alta adunare, se duc si la una si la alta dar apare o problema vad unele lucruri care n-ar trebui sa fie, vad niște neînțelegeri intre cele doua biserici si apare nelămuriri, semne de întrebări in mintea persoanelor? Problema e ca tot ce se face si cum ar trebui sa fie, noi avem de învățat in primul rând ce este evanghelia si care este responsabilitatea de a putea sa o vestești, si sa nu ne trezim sub o alta forma de a propovădui evanghelia.
Și cum vor propovădui, dacă nu sunt trimiși? După cum este scris: Cât de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia! Căci suntem în clipa când judecata stă să înceapă de la Casa lui Dumnezeu. Și, dacă începe cu noi, care va fi sfârșitul celor ce nu ascultă de Evanghelia lui Dumnezeu?
Deci in conformitate angajamentul care trebuie sa fie pentru o persoana dea putea vesti pornește dintr-un loc, din casa lui Dumnezeu si sa fi vrednic de aceasta chemare: Ci, fiindcă Dumnezeu ne-a găsit vrednici să ne încredințeze Evanghelia, căutăm să vorbim așa ca să plăcem nu oamenilor, ci lui Dumnezeu, care ne cercetează inima.
Cum trebuie propovăduita evanghelia? În adevăr , Evanghelia noastră v-a fost propovăduită nu numai cu vorbe, ci cu putere , cu Duhul Sfânt și cu o mare îndrăzneală. Și voi, după ce ați auzit Cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), ați crezut în El și ați fost pecetluiți cu Duhul Sfânt care fusese făgăduit
Faptele apostolilor 5:42
Și, în fiecare zi, în Templu și acasă, nu încetau să învețe pe oameni și să vestească Evanghelia lui Isus Hristos.
Fie in biserica fie acasă fie prin alte locuri evanghelia este una?
El a trimis Cuvântul Său fiilor lui Israel și le-a vestit Evanghelia păcii, prin Isus Hristos, care este Domnul tuturor, dar Cuvântul Domnului rămâne în veac. Și acesta este Cuvântul care v-a fost propovăduit prin Evanghelie. Iată la ce v-a chemat El, prin Evanghelia noastră, ca să căpătați slava Domnului nostru Isus Hristos.
Propasirea duhovniceasca tine de lucrarea de talcuire a Scripturi,dar talcuitorul, el insusi trebuie sa traiasca o viata duhovniceasca, de rugaciune si post.Numai asa Duhul Sfant il inspira sa propovaduiasca corect Cuvantul Evangheliei.
Citirea Scripturi este necesara fiecarui credincios dar nu toti sunt capabili sa patrunda sensul celor ascunse in cuvintele Dumnezeiesti. Cu cat credinciosul progreseaza mai mult in studierea Scripturi cu atat constietizeaza inaltimea,puterea si dragostea Celui ce ne-a creat.
Omul tau dinlauntru trebuie sa fie eliberat de tot ce este firesc ca sa poti propovadui Cuvantul curat altfel tu vei propovadui dar oameni necredinciosi vor auzi doar vocea ta vei fi judecat de ei,nu de putine ori am auzit spunand sa ma pocaiesc ca el sau ca ea !.
Multa pace de la CEL ce poate da pacea.
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21115. Postat la 03/01/2013 12:36 - 4503z8h31m
Buna ziua
Porunca de a vesti Evanghelia a fost data doar apostolilor ?
Cine are permisiunea sa predice Evanghelia ?
Ce contine Evanghelia de trebuie predicata ?
Astept si eu argumente frate "cautatorul",( deocamadata nu de la tine ci de la ceilati utilizatori ai forumului ) ai punctat bine!
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21122. Postat la 03/01/2013 22:32 - 4502z22h34m
Porunca de a vesti Evanghelia a fost data doar apostolilor ?
Cine are permisiunea sa predice Evanghelia ?
Acuma depinde sub ce forma este inteleasa sau intrepetata. Am subliniat recent in postare un verset si-l readuc aminte:
1 Corinteni 9:13,14
13 Nu știți că cei ce îndeplinesc slujbele sfinte sunt hrăniți din lucrurile de la Templu și că cei ce slujesc altarului au parte de la altar?
14 Tot așa, Domnul a rânduit ca cei ce propovăduiesc Evanghelia să trăiască din Evanghelie.
Apare o intrebare? La cine se referea Apostolu in versetu 13, cred ca unora care sint in slujba Domnului si cine sint in slujba Domnului? Voi însă sunteți o seminție aleasă, o preoție împărătească, un neam sfânt, un popor, pe care Dumnezeu Și l-a câștigat ca să fie al Lui, ca să vestiți puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată; Și toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împăcat cu El prin Isus Hristos și ne-a încredințat slujba împăcării.
Luca 12:8
Eu vă spun: pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor îl va mărturisi și Fiul omului înaintea îngerilor lui Dumnezeu;
Cred ca datoria este a tuturora cit a barbatilor si femeilor de a marturisi pe Domnul, aceasta slujba trebuie ca persoana sa fie adecvata la un stardant de a sti si a avea cunostinta a cuvintului cum reiese din versetu 14 sa fi trait Evanghelia.
Aceasta permisiune de a propovadui Evanghelia?
1 Tesaloniceni 2:4
Ci, fiindcă Dumnezeu ne-a găsit vrednici să ne încredințeze Evanghelia, căutăm să vorbim așa ca să plăcem nu oamenilor, ci lui Dumnezeu, care ne cercetează inima.
Cum am specificat in urma persoana trebuie sa fie adecvata si sa-si cunoasca atributia sa fata de oameni cât si de YHWH, sa fie serios in slujba sa fie sincer cu oameni sa aibe indelunga rabdare si sa-si arate dragostea fata de toti, vorbirea sa sa fie cu blindete si sa aibe teama si frica de YHWH, trebuie ca persoana sa-si cunoasca foarte bine angajamentul in care se implica si sa fie responsabil de cea ce face, sa aibe o mare pasiune si vointa pentru evanghelie, si de a face fată situatilor cu care se confrunta.
Luca 9:26
Căci de oricine se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, se va rușina și Fiul omului de el, când va veni în slava Sa și a Tatălui și a sfinților îngeri.
Faptele apostolilor 10:36
El a trimis Cuvântul Său fiilor lui Israel și le-a vestit Evanghelia păcii, prin Isus Hristos, care este Domnul tuturor.
Faptele apostolilor 8:25
După ce au mărturisit despre Cuvântul Domnului și după ce l-au propovăduit, Petru și Ioan s-au întors la Ierusalim, vestind Evanghelia în multe sate de ale samaritenilor.
Faptele apostolilor 5:42
Și, în fiecare zi, în Templu și acasă, nu încetau să învețe pe oameni și să vestească Evanghelia lui Isus Hristos.
Evanghelia este totul, inceputul si sfirsitul, viata si moartea, binele si raul, este lumina este intelepciune este puterea lui YHWH, este adevarul, este mintuire a omului ca sa ajunga neprihanit, evanghelia este harul lui YHWH, este pacea pentru toti,alinare, mingaiere, este tamaduire pentru cei cu inima zdrobita si eliberare pentru cei robiti in pacat, evanghelia este cuvintul lui YHWH.
Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.
Ar fi multe de spus despre evanghelie si de a descrie principile ei, dar cum am specificat inainte ca depinde de persoana si de ce-a ce alege sa faca in viata sa cu Domnul, nu trebuie multa filozofie ci un pic de ambitie si de a te supune cuvintului lui YHWH.