Cand,Cum,care ar trebui sa fie motivatia,cat de serios trebuie sa fii,
Daca ar fi sa te alegi din nou: cand te-ai boteza? trebuie sa cauti ŽŽmomentulŽŽpotrivit??
Cel putin acestea sunt intrebari pe care mi le pun si vreau sa vad ce ganditi...!
cat de serios privestii partea cu botezul,,,,crezii ca inca trebuie sa mai ŽŽtraiestiŽŽ putin tinereatea!!??(botezat nu ai putea)
Cred ca raspunsul il poti afla chiar in cintecul pe care l-ai postat mai sus, unde spune :Isus tu m-ai creat aratami drumul , ca si fiu tot mai mult ca tine.
Ce sa mai astepti? jump in si incepe a umbla cu El, -vei descoperi adevarata pace, si fericire.
momentul potrivit nu poate fii masurat cu timpul (nu poti scrie o varsta sau o limita pana )sa faci botzul dar din punctul meu de vedere botezul trebuie facut atunci cand ai ajuns la cunostinta adevarului atuci cand esti convins de adevar iar ceva important este ca facand legamantul ,aceea promisiune sa ramana "valabila "pana la moarte sa fie urmata de fapte. important este cum esti dupa botez ,nu inainte ce stare ai ca sa te botezi
freeman_andrei a scris:
Cand,Cum,care ar trebui sa fie motivatia,cat de serios trebuie sa fii,
Daca ar fi sa te alegi din nou: cand te-ai boteza? trebuie sa cauti ŽŽmomentulŽŽpotrivit??
Cand :
Cred caci cand Duhul Domnului incepe a lucra in viata ta,dupa ce la-i cunoscut pe Mesia, incepi a te simti manat tot mai mult in aceea directie, de a lua si pasul acesta,in calatoria ta cu El pe acest pamint, odata ce la-ai primit ca salvatorul tau.
Nu trebuie sa faci ceva doar caci asa e regula. Asteapta pina ce Duhul iti vorbeste tot mai mult si cind totul a devenit clar caci ,acum aceasta este pasul care trebuie sa-l iei.
Cum:
Cred caci toti stim caci trebuie in apa curgatoare, desi uni au recurs la alte metode, desi era posibil cum se cere.
Sa zic eu caci nu are importanta? Nu stiu daca sunt pe masura.
freeman_andrei a scris:
Cand,Cum,care ar trebui sa fie motivatia,cat de serios trebuie sa fii,
Daca ar fi sa te alegi din nou: cand te-ai boteza? trebuie sa cauti ŽŽmomentulŽŽpotrivit??
Cel putin acestea sunt intrebari pe care mi le pun si vreau sa vad ce ganditi...!
Nadide a scris: momentul potrivit nu poate fii masurat cu timpul (nu poti scrie o varsta sau o limita pana )sa faci botzul dar din punctul meu de vedere botezul trebuie facut atunci cand ai ajuns la cunostinta adevarului atuci cand esti convins de adevar iar ceva important este ca facand legamantul ,aceea promisiune sa ramana "valabila "pana la moarte sa fie urmata de fapte. important este cum esti dupa botez ,nu inainte ce stare ai ca sa te botezi
Citind ce ati scris mai sus, m-am gandit ca poate ar fi bine sa scriu ceva cu privire la "timp" , pana ce ajungem sa mergem mai departe cu discutiile despre botez.
Personal, consider ca trebuie sa facem o mica diferenta intre timpul de decizie pe care il are cineva venit din lume la credinta, si altcineva care a crescut intr-o familie de credinciosi. Spun asta pentruca in primul rand, copi de credinciosi au ocazia sa auda Cuvantul Domnului la varste mult mai timpurii, si deaceea uneori pastorii se confrunta uneori cu dificultatea de a incerca sa mai "impinga" pe mai tarziu decizia de botez a unor copii de credinciosi, tocmai pt motivul ca inca nu stiu prea bine ce inseamna viata, nu stiu nici cat de important e un asemene angajament si nici nu-si pot asuma o responsabilitate de om matur asupra deciziei luate, pentru ca nu sunt inca indeajuns de maturi, chiar daca ei vor sa para...
Pe de alta parte, in general cei care vin la credinta din lume, sunt in general oameni maturi, care nu au avut contact cu pocainta o copilarie intreaga, dar o cunosc dinrect ca oameni maturi si pot decide mult mai repede daca e deja moentul potrivit pentru a depune marturie in apa botezului.
Trebuie sa subliniez in acelasi timp ca am observat unele greseli grosolane pe care le-am vazut comise de unii parinti "crestini" !!... Nu e strain nimanui faptul ca odata cu varsta adolescentei, tinerii incep sa isi consolideze personalitatea, sa vrea sa decida ei ce este bine si ce nu pentru ei, si ca adesea, impinsi de anturaj sau de influente din atatea parti, ei aleg sa-si permita unele pacate ( si aici e partea dureroasa!!! destul de acceptate de parintii lor, tocmai pe motiv ca odraslele lor nu sunt inca botezate, si ca abia dupa botez nu mai au voie sa pacatuiasca !!...) Aceasta este o greeala care pe multi dintre copi lor ii costa enorm, si pe unii din ei chiar si viata vesnica. De ce ? :
- Cine mai poate garanta ca vor ajunge copii lor sa-L mai cunoasca pe Dumnezeu si sa-si doreasca o schimbare radicala a directiei vietii de la pacat inspre Dumnezeu ??
- Cine va putea garanta ca odata ce copii lor au ajuns sa-si murdareasca haina sufletului in mod cat de cat constient, ei vor fi iertati la botez ??
-Cine poate garanta ca odata incepute unele pacate ( care adesea sunt foarte atractive, si creaza patimi foarte greu de biruit) ele vor fi parasite 100% dupa botez ??
Acestea sunt niste intrebari care si le pune oricine incearca sa vada de ce nu in toate familiile "crestine" ajung toti copii sa-L cunoasca pe Dumnezeu sa sa se intoarca la El si ceea ce am scris mai sus, sunt unele dintre aceste motive.
Tineri dragi, ceea ce va pot spune este macar atata: NU UITATI CA TRECUTUL FIECARUI OM ESTE IREVERSIBIL !! NU EXISTA PACAT COMIS PENTRU CARE SA NU SUFERE SAU SA NU FI SUFERIT CINEVA. SI DACA PENTRU CELE MAI MULTE DINTRE ELE A MURIT DOMNUL IISUS, SA NU CUMVA SA TREBUIASCA SA-L PLATITI PERSONAL MACAR PE UNUL, CA " GROZAV LUCRU ESTE SA CAZI IN MAINILE DUMNEZEULUI ATOTPUTERNIC" Asa ca sa nu ne jucam si sa nu va jucati cu pacatele, nici macar la nivelul gandului( pentru ca gandurile evolueaza cu timpul, si se va ajunge departe...) chiar daca inca nu ati ajuns sa va botezati ! Domnul sa ne ajute tuturor la aceasta !
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
RE: Botezul în apă
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
1959. Postat la 07/01/2010 09:47 - 5595z11h12m
Shalom! Ca de obicei, ridic intrebari si va las cu framantari: este necesar ca persoana care vrea sa fie botezata sa invete un minimum sistematizat din credinta crestina? (Formulat in termeni teologici consacrati: sa devina catehumen, facand cateheza cu un catehet? ) Sau se poate boteza oricine, oricand, fara o pregatire biblica, numai pe baza dorintei lui de a fi botezat si pe baza unui set de fapte vrednice de pocainta? Exista cateheza in biserica apostolica? Dar in bis. post-apostolica? Daca e necesara catehezarea noilor credinciosi, cine o preda? Ce invataturi sunt esentiale de la inceput pt fundamentarea convertitului, asa inkt sa nu poat fi aburit pe parcurs si sa treaca la secte?...Adonai sa ne dea intelepciune, iar noi sa ne umulim si s-o primim. Amen.
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36
Deconectat
RE: Botezul în apă
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
1963. Postat la 07/01/2010 13:22 - 5595z7h37m
Frumos este cand marturisesti in fata lui Dumnezeu si in fata fratilor cal urmezi pe Domnul pana la moarte, si frumos este cand faci botezul, dar dupa aceia nu sti ce te asteapta, o mare lupta care poate inainte nu o aveai dar dupa ce ai marturisit cu gura ta cal primesti pe Domnul si pazesti Legile, Poruncile si Oranduielile ia viata ta nu mai e ca inainte te confrunti cu multe probleme cat in viata ta si in societate, si atuncea vei vedea adevarata cruce care trebuie so porti a lui Isus Hristos, lupta cu firea pamanteasca si duhurile rele care sint in locurile acestea...
unii frati sambatari se botezau pentru morti, iar acum in democratie, au depasit recordul , pe Brahmanisti, care fac botezul al doilea, unii dintre fratii nostri fac botezul a treia oara, adica in numele lui Yehoshua ( sau fiecare cu interpretarea, si scrierea numelui dupa cum are cunostina ), aici e atentia, ne botezam si reboteza
Frate sâmbătare cu toti stim ca este un botez,iar daca o persoana a facut un botez fără cunostinta a adevarului si na stiut si cu timpul a ajuns la cunostinta adevarului sil face a doua oara face păcat?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Stim noi ce se intampla la nivel spirirtual cu acea persoana?
Si apoi mantuirea vine de la iudei. In iudaism botezul (mikva) ,se efectueaza de mai multe ori pe an.
Si anume cand o persoana doreste a obtine puritate rituala.
Unii o fac inainte de sarbatori, altii inainte de Shabat, etc
Ioan o facea spre pocainta, iar fariseii veneau si ei la el.
Deci botezul (mikva) ,exista inainte de Mesia
Stim ca exista un singur botez , care intrece si implineste orice alta forma de incercare a dobandiri puritati rituale.
Si anume botezul in Numele Mantuitorului.
Dar aceasta nu cred ca pune bariere in incercare omului in a obtine o curatire spirituala sau rituala.
Spre exemplu , eu cand am aflat ca numele "Domnul Dumnezeu" este de origine pagana , si cand am fost incredintat in inima mea ca El doreste sa ma pocaiesc (intorc)si in aceasta privinta, am considerat sa fac o mikva, sau in romaneste un botez.
Pentru un Iudeu aceasta suna ca un lucru normal, pe cand pentru un penticostal o abominare : inca un botez?
Intrebarea ramane ce facem noi sambatari? Incercam sa invatam cum iudeii vad lucrurile sau recurgem la cum neamurile vad lucrurile.
Tot ce doresc este ingaduinta, ca totusi poate nu cunoastem cum trebuie sa cunoastem.
Eu stiu ca curatirea spirituala , de pilda, David nu a facut-o prin botez, tu vorbesti din "basme evreiesti", eu ma limtez la Cuvant, de cate ori au facut Apostolii botezul, sau din Biserica primara, si cum vorbeam despre David, prin ce a facut el curatirea, sau ce a facut Moise cand a pacatuit poporul, sau Daniel cand a realizat cat de grav a gresit poporul si parintii lor?
Pentru toate astea e un singur raspuns: Postul, au postit! Chiar si proorocii nu imi aduc aminte atunci cand vorbesc de curatie, sa vorbeasca de mai multe botezuri, pe cat despre post.
Faptul ca s-a descoperit acum, in vremurile acestea care e Numele Domnului, si in ce fel de nume trebuie facut botezul, e ok, dar acum cei care am facut un botez, ramanem asa, cei care vor veni, noi, il vor face cum trebuie. Imi vine sa zic ca si Apostolul Pavel, zice ca: Tăierea împrejur nu este nimic, și netăierea împrejur nu este nimic, ci păzirea poruncilor lui Dumnezeu. Cam asta imi vine a spune despre botez, ca e facut intr-un Nume, sau intr-altul, ... , pazirea poruncilor lui Dumnezeu, cam acolo trebuie sa tindem, dupa ce am facut botezul.
Totusi cred ca e nevoie sa intervina, prezbiterii, sau sa se ocupe despre elucidarea acestei probleme, care este de actualitate, ca noi ne framantam, dar suntem mici.
Si probabil, freeman andrei, nu l-a facut nici odata, si este interesat de momentul cand trebuie facut. In unele comunitati, s-a stabilit o regula: baietii de la 18 ani, si fetele de la 16 ani, nustiu pe ce criteriu, probabil , in functie de dezvoltarea unuia, sau al altuia. Un frate, ( Ghita Nastase ), sustinea ca botezul poate sa fie facut, si de copii, conform unor texte ca si cel de la FA 10, unde sutasul Coneliu, s-a botezat el si cei din casa lui, sau Lidia ( FA 16 ), desi freeman_andrei, parca dai o aluzie ca nu te grabesti, ai vrea sa mai traiesti tineretea, Isus intr-adevar l-a facut la 30 de ani ( dupa unele statistici ), acum nu cred ca vrei sa faci botezul asa tarziu ( de fapt nici nustiu cati ani ai ).
Botezul trebuie sa il faci atunci cand simti ca vrei sa te dedici Domnului, daca nu simti, e problema ta, a familiei, a Bisericii unde frecventezi. Fetita mea de 11 ani solicita botezul, si tu mai zabovesti.
Totusi, ar trebui sa completam cu raspunsuri , intrebarile Fratelui Michael, sunt bine puse.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Frate sambataru eu inteleg ca botezul cel facea Ioan , nu face parte din "basme evreiesti" si ca a fost un obicei inainte de formarea crestinismului.
El a fost preluat de catre crestinism , din iudaism , si nu invers.
In ordine ca fariseii sa faca acel botez, trebuia sa fi fost bine implimentat intr-o minte evreiasca la acea vreme, altfel fariseii nu ar fi facut asa ceva.
In afara de Ioan botezatorul, mai da-mi alte argumente precum ca o persoana a facut mai maulte botezuri ( sau boteze ), dar in Biblie. Cuvantul "basme evreiesti" nu este al meu, ci al Ap Pavel.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
RE: Botezul în apă
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
4585. Postat la 21/11/2010 18:49 - 5277z2h10m
Eu unul îl văd pe Pavel care a botezat a doua oara în Efes deoarece a întîlnit pe niste ucenici și le-a zis: Ați primit voi Duhul Sfânt când ați crezut? Ei i-au răspuns: Nici n-am auzit măcar că a fost dat un Duh Sfânt. Dar cu ce botez ați fost botezați?, le-a zis el. Și ei au răspuns: Cu botezul lui Ioan. Atunci Pavel a zis: Ioan a botezat cu botezul pocăinței și spunea norodului să creadă în Cel ce venea după el, adică în Isus. Când au auzit ei aceste vorbe, au fost botezați în Numele Domnului Isus.
Bun , dar eu m-am botezat, si dupa botezul lui Ioan, si in Numele Domnului Isus, o singura data le-am facut pe toate .
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Matei 28:19
Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. (Domnul ISUS asa ne-a dat formula botezului , deci frati dragi in Domnul asa sa facem AMIN)
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
costel, e singurul text care mentioneaza aceasta, desi eu nu am nimic cintra, daca scrie , scrie, dar in Fapte. Apos. toti care au facut botezul l-au facut in Numele lui Isus
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Nu stiu de ce un subiect care iti arata ffff clar ca Botezul se face in Numele lui Isus Hristos si nu credem.Peste tot in noul testament vorbeste apostoli de numai un singur botez care este in numele lui Isus Hristos,nu de un botez in apa,daca ai facut in numele treinitati ,te rog frate,copil a lui Dumnezeu sa faci in numele lui Isus Hristos ,ca este foarte clar caci asa arata cuvantul lui Dumnezeu.Noi suntem ziditi pe temelia apostlilor,asa zice cuvantul lui Dumnezeu,atunci vedem ca apostoli toti au botezat in numele lui Isus Hristos.Poate multi zic ca nu este importanta formula,bada este,formula fiind gresita,acest botez ar putea insemna o simpla baie.DUMNEZEU sa lucreze la inimile noastre sa intelegem asa cum scrie cuvantul.AMIN
Cine zice ca ramane in El,trebuie sa traiasca cum a trait Isus-1 Ioan1:6
Deconectat
RE: Botezul în apă
pop jeniffer (detalii numai pentru membrii conectaţi)
4624. Postat la 22/11/2010 15:14 - 5276z5h45m
Acum eu ma intreb : oare Tatal, Fiul si Duhul nu sunt una(in lucrare)?
,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."
Poate multi zic ca nu este importanta formula,bada este,formula fiind gresita,acest botez ar putea insemna o simpla baie.DUMNEZEU sa lucreze la inimile noastre sa intelegem asa cum scrie cuvantul.AMIN
.
Da ai dreptate ar putea sa fie doar o baie insa in nici un caz in acest context. Cand o persoana este incredintata ca asa trebuie facut botezul (ma refer la formula) si asa face nu vad cum ar putea acel cuget curat sa fie trecut cu vederea de Tatal...
Formula nu mantuie (de fapt cunoastem ca nici botezul nu este cel care mantuie ci doar este un pas din drumul mantuirii excuzand exceptile)!!! Noi nu avem formule care sa le spnem si sa se intample ceva...iar daca formul precisa este necesara atunci trebuie sa o rostim in greaca/ebraica sau aramaica...nicidecum in limba romana
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat
RE: Botezul în apă
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
4636. Postat la 22/11/2010 20:20 - 5276z0h39m
Mulți istorici biblice și teologi care cred că Matei 28:19 nu a fost citit
inițial reads astăzi. De ce face asta? În primul rând, pentru că este
în mod clar limba trinitare. limba trinitare nu chiar începe să apară
distanță până și în secolul al treilea AD. În al doilea rând, această teză este
formulată în așa fel încât apare nicăieri altundeva în toate scrierile Noului
Testament. Prin urmare, suntem înclinați să credem că această frază a fost schimbat în istorie
Biserica timpurie într-un efort de a da doctrina Sfintei Treimi, și este mai târziu
modificarea formulei de botez, un fel de valabilitate și bază biblică.
Enciclopedia Britannica, ediția 11, volumul 3, pagina 365 - Botezul a fost schimbat numele lui Isus cu cuvintele Sfântului Părinte, Fiul și Duhul în secolul al doilea.
Canney Enciclopedia Religiei, p. 53 - Biserica timpurie botezat în
Numele Domnului Isus până în secolul al doilea.
Hastings Enciclopedia Religiei, volumul 2 - botezul creștin a fost administrat
folosind cuvinte, "în numele lui Isus." Pagina 377. Botezul a fost întotdeauna în
Numele lui Isus, până în momentul de Iustin Martirul, p. 389.
Catholic Encyclopedia, volumul 2, pagina 263 - aici autorii a recunoscut că
formula de botez a fost schimbat de către biserică.
Schaff - Herzog religioase Enciclopedia, Volumul 1, pagina 435 - Noul Testament stie doar botezul în numele lui Isus.
Hastings Dicționar al Bibliei, pagina 88 - ar trebui să fie recunoscut faptul că numele a trei ori de Matei 28:19 nu pare a fi fost folosite de biserica timpurie, dar în Numele lui Isus, Isus Hristos sau Domnul Isus.
Britannica Pretutindeni sursele antice spun că botezul
deținute în numele lui Isus Hristos. (Vol. 3, pag. 82.) Formula botezului a fost
a schimbat numele lui Isus Hristos la cuvintele Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt prin
Biserica Catolică în secolul al doilea. (Vol. 3, p. 365-366]
Hastings Enciclopedia numele religiei a fost un sinonim pentru vechi "persoană".
Plată a fost întotdeauna în numele de cineva cu referire la proprietate.
Prin urmare, un botez in numele lui Isus a devenit proprietate personală ...
Biserica timpurie întotdeauna botezat în numele Domnului Isus până la dezvoltarea în doctrina Sfintei Treimi în secolul secunda ... botezul creștin a fost administrate folosind cuvintele: (Vol. 2, p. 377) "În numele lui Isus Hristos."
Botezul a fost întotdeauna în numele "Domnului Isus" până la Iustin Martirul, atunci când formula trinitară a fost folosit. (Vol. 2 p. 389)
Biserica Romano-Catolică afirmă că botezurile efectuată doar cu ajutorul
formula trinitară este valabilă. Dar ea nu acceptă că teologii de botez
vazut ultima oara in numele lui Isus doar ca o formă acceptabilă. În jurul anului 254, Papa mineStephen în mijlocul disputelor botez Cipriano a spus că toate
botezuri în numele lui Isus sunt valide.