Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Mântuirea
Pagina 6 din 17 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Deconectat RE: Botezul în apă
geana
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9842. Postat la 28/03/2011 17:43 - 5150z4h37m
Sora te intreb Petru se contrazice in versete in Fap. 2-38 scrie:
Pocaiti-va si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Yesua Masia,spre iertarea pacatelor voastre.
,
si in 1Petru 3-21, tot Petru vorbeste ca botezul nu este o curatire de intinaciunile trupesti.
Lamureste-ma ca nu-l mai inteleg pe Petru.

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
CorneliuS
9847. Postat la 28/03/2011 19:37 - 5150z2h43m
Frate Geana, din versetele ce le-ai expus în postarea de mai sus mie mi se pare ca Petru (sau poate mai corect Chifa), nu se contrazice deloc.
Apa botezului, nu este pentru a-ti spala trupul de murdari, ca si cum te-ai scalda în râu, ci pentru ati curati sufletul de pacate devenind un om nou.

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Lucia
9849. Postat la 28/03/2011 20:15 - 5150z2h5m
Frate Geana, Isus a spus: Cine ma vede pe mine il vede pe Tatal.
Nu formula botezului ne mantuie, pentru ca dupa cum am mai spus este tot una sa zici in numele Tatalui al Fiului si Duhului Sfant, sau in numele lui Isus.
Ci daca stam bine sa ne gandim Botezul in apa este prin credinta marturisirea unui cuget curat care vrea sa-l urmeze pe Dumnezeu.
Botezul trebuie facut-este nasterea din apa,o conditie de a intra in Imparatie.Totusi nu inteleg ce vedeti rau ,daca cineva face botezul in numele Tatalui al Fiului si Duhului Sfant?
Va rog sa-mi explicati, nu sa puneti intrebari.Isus a spus:Mergeti si faceti ucenici botezandu-i in numele Tatalui, Fiului si Duhului Sfant.Si daca ei au facut asa sau numai in numele lui Isus ,bine a facut, in nici un fel nu se greseste.
Sa zicem ca va trimiteti copii sa faca ceva in numele dvs.si spun: Am venit in numele lui Geana Marin sa facem cutare lucru sau in numele lui tata, nu este acelasi lucru?
Frate, va respect din tot sufletul, insa mai curand Isus acum il pronunta numele in evreieste si ce ar fi sa mai facem un botez si pe numele evreiesc, pentru ca in romaneste nu a inteles TATA.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
geana
9872. Postat la 29/03/2011 16:57 - 5149z5h23m
Multumesc frate Cornel in Biblia fidela scrie
1Petru,3 -21 Și căreia, fiind prefigurare, botezul, ne salvează acum,
(nu înlăturarea murdăriei cărnii, ci răspunsul unei conștiințe
bune către Dumnezeu), prin învierea lui Isus
Cristos,
Sora Luci va voi citi dintrun comunicat dat de Para Ioan XII in 1962 a convocat un consiliul ecunemic II,la Vatican si a spus atit corpului catolic prezent,cit si liderilor protestanti sa uneasca cultele lor cu Roma.
Papa Ioan a folosit urmatoarea formula:,,v-ati putea uni cu noi pentru ca aveti Botezul nostru in nume Tatal Fiu si Spirit Sfint.
De aicea am luat hotarirea sa nu mai detin botezul catolicilor.

Lucia
9881. Postat la 29/03/2011 19:41 - 5149z2h39m
Frate Marin, Botezul in apa, nu este al catolicilor...priviti!
Toate cultele se bazeaza mai mult sau mai putin pe Cuvantul Domnului, insa nu in totalitate pe Adevarul Pur, nici noi nu detinem Adevarul absolut, pentru ca nu suntem in gradul de a patrunde in profunzime acest Adevar, El ne este descoperit, daca staruim in lucrurile Domnului...ca si Avram,cautam si vom gasi, cercetam si vom descoperi...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
CorneliuS
9884. Postat la 29/03/2011 19:54 - 5149z2h26m
Sunt deacord cu sora Lucia in ideea de mai sus, vreau sa dau si eu un exemplu banal, papa a spus enoriasilor: sa nu fure, sa nu ucida, sa se iubeasca oamenii între ei.
Acum daca nu-l accept pe papa si religia catolica, ar trebui sa nu fiu deacord cu ce spune el si sa ma apuc sa fur, sa ucid, si sa urasc, cam asa e si cu formula botezului. Nu înseamna ca daca o practica si papa nu este buna...

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
geana
9887. Postat la 29/03/2011 20:12 - 5149z2h8m
Frate Cornel tine si Duminica ca ei de ce unele le dai de o parte si altele le alegi nu poti fi cu doua fete.nici sa slujesti la doi stapini

Lucia
9906. Postat la 30/03/2011 18:22 - 5148z3h58m
Frate Geana, fratele Cornel nu a ales nimic de la catolici ,ci a vrut sa spuna ca au si invataturi bune pe care mai mult sau mai putin le respecta.Deci nimeni nu sustine cultul catolic.Am vorbit de BOTEZ, care nu l-am imprumutat de la catolici ,ci sta scris in Biblie.Daca ne catalogati intr-un fel sau altul, nu uitati!Administratia ne sanctioneaza, dar mai degraba ,ne vede Dumnezeu!

Deconectat RE: botezul in apa
fullban5
9915. Postat la 30/03/2011 21:39 - 5148z0h41m
SORA Lucia da-mi si mie macar un verset că ucenici Petru sau Pavel o botezat în numele tatălui și fiului și duhul sfănt că te cred.
Daca nu iti vine a crede ca te închini la fiară hai la Vatican sa cerem orginalul de la matei 28 eu sint disponibil să merg pănă acolo, vi cu mine să aflăm adevărul să vezi ca ne închinăm fiarei cu botezul pus de el.

Mesia să ne lumineze pe toti.

Mesia sa fie in inimile noastre
Lucia
9945. Postat la 31/03/2011 18:32 - 5147z3h48m
Domnul Isus asa le-a spus sa boteze, cat despre Vatican, nu ma intereseaza...am Biblia, din care ma informez.

Deconectat RE: botezul in apa
fullban5
9948. Postat la 31/03/2011 19:47 - 5147z2h33m
Daca așa-o spus Hristos de ce Pavel ,Petru nu a respectat si nu lau ascultat .
De ce a dat botezul în numele lui Mesia, răspunde sora Lucia.
Mesia sa ne lumineze pe toții.

Mesia sa fie in inimile noastre
Moderator2
11358. Postat la 24/05/2011 11:57 - 5093z10h23m
Valentina a scris:
Citat:" Prin botez, noi ne predăm lui Dumnezeu ca niște vase folositoare. Botezul este dovada publică de renunțare la lume. Când apa îl acoperă pe candidatul la botez, înaintea întregului univers se stabilește un angajament mutual. În Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt, omul este îngropat în mormântul de apă, înmormântat cu Hristos prin botez și iese apoi din apă să trăiască o viață nouă în ascultare de Dumnezeu.
Hristos a făcut din botez o ușă de intrare în Împărăția Sa spirituală. Toți cei care fac legământ cu Hristos prin botez, trebuie să considere toate cele lumești ca fiind secundare față de noua lor relație. Ei au declarat public că nu vor mai trăi pentru ași satisface mândria deșartă și poftele lumești. Hristos le cere să țină seama că au făcut un legământ solemn, de a trăi pentru Domnul. Ei trebuie să folosească pentru El toate talentele dăruite lor și să nu uite niciodată că sunt supușii Împărăției lui Hristos, părtași de fire dumnezeiască. Ei trebuie să se predea lui Dumnezeu cu tot ce au și sunt, folosind toate darurile lor pentru slava Numelui Său.
Prin botez, omul intră într-un legământ cu Tatăl, cu Fiul și Duhul Sfânt, cu Dumnezeirea. Aceste trei Autorități sunt de față la orice botez ca să-i primească pe cei ce au renunțat la lume și L-au primit pe Hristos în templul sufletului lor. Ei au întrat în Împărăția lui Dumnezeu și numele lor sunt scrise în cartea Mielului." (Ellen G. White, Manuscris 27, 1900)

Azi se împlinesc șapte ani de la încheierea acestui legământ cu Isus. Vasul nu-i sfărâmat, încă. Vasul a mai avut fisuri, dar a primit îngrijire sfântă, și-I mulțumesc lui Dumnezeu pentru aceasta.

Moderator
Nica Schirod
15199. Postat la 23/11/2011 07:03 - 4910z14h17m
Pace.

Eu de data aceasta voi aduce mai puține citate din Biblie, dațimi voie să mă limitez la a zice cu vorbele mele ce am de zis la subiectul acesta.
Apostolul Pavel zicea în Romani capitolul 11 despre poporul Evreu, că este poporul Lui Dumnezeu, iar mai jos, într-o traducere mai recentă și eu sunt tare deacord cu traducerea in cuză, că și noi suntem altoiți între ei, și cu ei am devenit părtași grăsimii și rădăcinii măslinului.

Eu cred că unii dintre voi cunosc mai bine decât mine, că în Israel înainte de a fi crucificat Mesia, era legea prozelitismului, despre care și eu recunosc,,, că știu prea puțin.
Această lege se practică și acuma între Evrei, dar ca argument că după ce se trecea de această rânduială, acela din alt popor, era socotit Evreu, între cei șapte diaconi, unul era prozelit, cu alte cuvinte, era Evreu!

Mă gândesc; această rânduială, sigur că Dumnezeu a dat-o, și dacă da, atunci valabilitatea ei este și astăzi, numai că; toți neo-protestanții fac acest botez și dacă păsesc spre altă ramură religioasă, i se spune: Trebuie să faci alt botez că acela pe care l-ai luat, nu-i valabil.

Eu aici vorbesc despre botezul în apă acel valabil, că noi cei ce am făcut botezul în apă, trebuie să respectăm regulile care erau și până la Isus:
Un prozelit trebuia să:
- Păzească toate regulile poporului Israel - Legi Porunci și Rânduieli.
- Să uite toate obiceiurile, chiar și felul de închinare de până atunci.
- Să uite chiar și de rețetele culinare, pe care le-a consumat până atunci.
- Exodul 33: 16. Cum se va ști că am căpătat trecere înaintea Ta, eu și poporul Tău? Oare nu când vei merge Tu cu noi, și când prin aceasta vom fi deosebiți, eu și poporul Tău, de toate popoarele de pe fața pământului?"

Deci, așa cum s-a mai zis și mai sus: Dacă nu te naști din apă și din Duh, nu poți intra în împărăția Lui Dumnezeu!

Și Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Dinu
15837. Postat la 22/12/2011 22:48 - 4880z22h32m
DESPRE BOTEZUL IN APA, SI INTRAREA IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU (pe scurt)

După părerea mea, si vreau să cred că aceasta era si pozitia lui Dumnezeu, este că Ioan Botezatorul, este un om foarte special in Planul lui Dumnezeu de mântuire a oamenilor. De ce?

1) -a fost omul care, a zguduit natiunea lui Israel. (Matei 3:5,7).
2) -a fost omul care, a revolutionat religia intregii lumii. (Luca 1:17b )
3) -a fost omul care prin Isus, a schimbat cursul istorie, impartind-o in doua. (Luca 16:16).
4) - a fost cel care a venit in duhul lui Ilie. (Luca 1:17a).
5) - a fost declarat de catre Fiul lui Dumnezeu, ca fiind cel mai mare om nascut din femei. (Luca 7:28).
......................................................................................................................
In vremea Domnului Isus cand umbla pe pamant, religiile antice, erau etnice, adica nationale. Fiecare natiune isi aveau un dumnezeu al lor. De exemplu: grecii il aveau pe Zeus, Sirienii pe Baal, evreii pe Iehova ... De cele mai multe ori in razboaiele purtate intre popoare, poporul care castiga batalia, dumnezeul acelui popor era glorificat.

Asadar, fiecare natiune avea o alta religie aparte. Daca o persoana dorea sa-si schimbe felul sau de inchinare, trebuia sa-si schimbe automat si dumnezeul, si evident sa-si schimbe nationalitatea (prozelitism). Printre lucrurile ce trebuia sa le indeplineasca acel om ca sa devina evreu, trebuia sa mai faca printre altele ... si un fel de ceremonie de imbaiere in apa (un fel de botez).

Dupa aceasta baie, românul sau ungurul prozelit, devine automat deacum evreu, adica un fel de fiu al lui Avram, lucru cu care fariseii se laudau adeseori (Ioan 8:33,37).

Ioan Botezatorul a zis; Sa nu credeti ca puteti zice in voi insiva: Avem pe Tata pe Avraam, caci ... (Matei 3:9).

In concluzie: Fiu al lui Dumnezeu, nu inseamna sa fi evreu, ungur sau roman. Toate natiunile suntem chemate sa facem legamant prin botezul in apa, si nu o ceremonie, ci o marturie libera a unui cuget curat a persoanei. Botezul trebuia sa-l faca si evreii din vremea lui Ioan Botezatorul, in ciuda faptului ca acestia credeau sa sunt considerati fii ai lui Avram. Se pare ca nu era indeajuns sa fi evreu.

Aceasta este una din reformarile pe care le-a facut Ioan Botezatorul, pregatirea pentru o relatie personala cu Dumnezeu, individuala si nu o religie nationala, avand ocazia fiecare sa devenim Fii ai Imparatiei lui Dumnezeu.

....Tu ai rascumparat pentru Dumnezeu cu sangele Tau, oameni din orce semintie, de orce limba, din oece norod si din orce neam. Ai facut din ei o Imparatie ..." Apoc. 5:9

Isus a zis: ,,Pocaiti-va caci Imparatia cerurilor este aproape" Matei 4:17
...............................................................................................................
Rugaciune: Iti multumesc Isuse, caci ai propovaduit si ai inceput acum 2000 de ani, era Imaratiei Tale. Fa-ne Doamne ca toti cei care citim textul de mai sus sa devenim fiii Imparatiei Tale! Amin.

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Lucia
15868. Postat la 24/12/2011 17:00 - 4879z4h20m
Frate Dinu, ce spuneti de ,,rebotez", are vre-un fundament biblic?

Dinu
15878. Postat la 25/12/2011 08:32 - 4878z12h47m
Actul botezului în apă a unui credincios are loc în urma mărturisirii publice a credinței sale în Isus Hristos (Marcu 16:16, Fapte 8:36), și se face prin scufundarea în apă, iar în cazul când acest act nu a fost îndeplinit după Cuvântul Sfintei Scripturi, se poate face a doua oară (Fapte 19:2-6).

Botezul este un simbol al morții omului față de păcat, si învierii sale la o viață nouă în Hristos (Rom. 6:1-4). Prin botezul în apă credinciosul este adăugat la numărul membrilor Bisericii lui Dumnezeu (Fapte 2:38-47, Fapte 10:47-48, 1 Petru 3:21). Credinciosul care s-a botezat trebuie să traiască o viață curată și sfântă, în conformitate cu Cuvântul Scripturilor.

Botezul în apă se face potrivit învățăturii Domnului Isus Hristos, și este efectuat de către slujitorii Domnului împuterniciți ca să facă această lucrare.

Botezul in apa cuprinde urmatoarele aspecte:
1) - apa in care este botezat
2) - botezatorul care oficiaza botezul
3) - formula rostita la botez
4) - marturia celui care se boteaza si varsta acestuia.

Dintre toate acestea marturia unui cuget curat al candidatului rostita cu voce tare, este cel mai important lucru. Daca cineva atunci cand a fost botezat nu a implinit aceasta conditie, ii recomand sa se boteze din nou, intr-un mod corect si sincer.

Multi credinciosi se cramponează la formula in care sunt botezati. Gresit. Nu exista formule magice nici la binecuvantare, si nici la botez. Exista doar o credinta vie pe care trebuie sa o marturisim dintr-o inima sincera, implorandu-L in rugaciune pe Dumnezeu sa ia seama la ruga noastra. Mai mult nu comentez.

Dinu
15952. Postat la 26/12/2011 23:47 - 4876z21h33m
Fiindca, sora Lucia, m-a intrebat despre ,,REBOTEZARE", ma simt oarecum dator sa raspund clar si precis, care imi este parerea mea. In postarea mea de mai sus am lasat loc de interpretare, crezand ca discutia va continua.

Cand vorbesc despre ,,Rebotezare", sunt de acord, doar cu o singura conditie:
DACA MARTURIA CELUI BOTEZAT NU A AVUT LOC NICIODATA (aici ma refer la copii micuti), iar in cazul oamenilor maturi: DACA MARTURIA CELUI BOTEZAT A FOST FACUTA AVAND CUGETUL MURDAR, sau poate chear sunt cazuri in care unii nu stiu ce fac, in acest caz marturia lor este nula, daca a avut loc marturia.

Recomand tuturora cand se boteaza sa faca o marturie publica clara si inteleasca. Nu doar sa raspunda intrebarilor care ii sunt puse. Ci sa isi inalte mainile spre cer, facand o marturie a credintei ce o are.

Nu sunt de acord cu rebotezarea in urmatoarelor cazuri:

1) - motivand ca botezul a avut loc in vană. Desi recomand botezul in apa curgatoare, sunt cazuri speciale. Ce-ar fi ca in cazul in care bolnavul botezat, in cazul in care se vindeca, sa se boteze iarasi in apa curgatoare? El va trebui sa ramana cu acel botez facut in vana.

2) -motivand ca nu a stiut ca persoana care la botezat, nu respecta Legile si Poruncile.

3) - motivand ca formula botezului sa schimbat in conceptia lui. Repet: nu exiosta o formula magica, nici la botez si nici la binecuvantare. Prelatii religiilor mari au facut tot felul de forme, ceremonii si formule. In conceptia crestinului adevarat exista, ,,rugaciunea/ marturia facuta cu credinta".

Pace voua ! Accept sa fiu corectat.

Nica Schirod
15961. Postat la 28/12/2011 08:23 - 4875z12h57m
Frate Dinu, sunt de-acord cu părerea ta despre botezul în apă 99,99% dar 0,1% nu a-ș vrea să fiu de acord și anume de la punctul 3.
De și eu cred în formula reletată de sfânta Scriptură, totu-și tare bine ar fi dacă noi toți am fi sinceri și am vedea lucrurile așa cum le-ai așternut cu lux de amănunte mai sus.

Sigur că ești conștient că se vor găsi destul de mulți care te vor comenta, eu am găsit cu cale să intervin și dacă vor fi din ăia care au plăcere să lovească, să facă răni, suprafața de lovire să fie mai mare, adică tu și eu, și mai cred că durerea suferită va fi pe jumătete , și pe mine să ști că o să mă doară ca și pe tine.

Mulțumesc pentru curajul de a pune punctul pe i în ce privește BOTEZUL ÎN APĂ.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Lucia
15967. Postat la 28/12/2011 10:28 - 4875z10h52m
Credeti ca se poate sa se faca botezul cu un cuget murdar? Si dupa cum a spus fratele Dinu,da! Atunci cum se poate explica faptul acesta?
Credeti ca inainte de a se face Botezul in apa, ar fi necesar sa se puna mai intai la proba si daca vor fi gasiti curati...vor putea sa faca pasul?

Nica Schirod
15976. Postat la 28/12/2011 13:29 - 4875z7h51m
Tot părerea mea!
Lucia pune următoarea întrebare despre botezul în apă: Credeti ca se poate sa se faca botezul cu un cuget murdar? Si dupa cum a spus fratele Dinu,da! Atunci cum se poate explica faptul acesta?

Răspunsuș meu, după părerea mea: Tu ști că se poate, și cred că se va mai putea.
Cum se explică? Simplu. Candidatul pentru botez are un scop bine determinat, mai puțin mântuirea, este un artist bun, joacă bine pocăința și sinceritatea, apoi cei ce oficiază actul botezului, câte-odată sunt interesați și ei pentru a fi botezat candidatul, câte-odată mai închid și ei ochii, și mai câte-odată oficiază actul botezului fără a se implica prin prisma răspunderii pentru ce-a ce fac.

Dacă se va pune problema că a luat botezul, dat de cine-va care călca Legea Domnului și Poruncile Lui, nu este valabil. Dațimi voiea să spun ca am auzit cu urechile mele pe cineva care a fost obligat de frații noștri să mai facă un botez în apă, după ce a ieșit din apă mi-a zis: Frate Nică, le-am făcut pe plac, dar pentru mine, tot primul botez este cel bun, care l-am făcut din toată inima.

Acuma pun eu problema și zic: Domnilor frați, surori și restul care citești aici, nu crezi că dacă nu a fost serios omul nostru prima dată, ce m-ar face să cred că a doua oară va fi serios?

La a doua întrebare; dacă candidatul trebuie pus la probă mai întâi: ziceam mai sus, că dacă candidatul îi artist bun, trece orice probă, și încă ceva interesant, dacă candidatul îi mai molicel, nu trece nici o probă.
Aici depinde de câtă sinceritate este în adunarea unde face parte candidatul, pentru că Duhul Sfânt dacă lucrează și dacă este chemat să rezolve El lucrurile, sigur se va face voia Lui Dumnezeu și toate vor fi foarte bune.

Pagina 6 din 17 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163847 vizite unice Powered by PHP-Fusion