Fratilor cred ca uni din noi au cam ramas in urma cu subiectul asta de " al doilea botez" in timp ce uni discuta despre al doilea botez si il dezbat cu pareri unele chiar penibile, adica pure erezi scoase din stomacul lor, uni din frati au trecut la practicat si la dezbatut un alt subiect " al treilea botez" cu noi "lumini" primite de la nu stiu ce "Domn" . Ar fi bine sa incepem sa le tinem pasu pana nu apare un "al patrulea botez" nu credeti?
Ma ingrozesc si cred ca nu sunt singurul din aceasta comunitate, observand atatea lucruri negative care se intampla in comunitatea asta, pana la un moment dat iti si este rusine cateodata sa te asociezi cu unele biserici zicand ca ai aceasi credinta ca ei... Chiar daca lucrurile stau in felul acesta, toate astea trebuie sa se intample, trebuie sa vina toate cele scrise, invatatori falsi plini de trufie, tinanduse de basme babesti si evreiesti...
Dupa cum fiecare pom se cunoaste, tot asa se cunoaste si omunl: dupa roada..
Poate sa tina sarbatorile, poruncile si sa respecte regimul alimentar, atata timp cat roade in el nu se gasesc si atata timp cat din gura lui nu ies cuvinte drese cu sare cuvinete de viata, cuvinte care sa nu desparta bisericile ci mai degraba sa le uneasca...acela cel putin pt mine e anatema.
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Eu nu sunt deacord cu mai multe botezuri pentru ca nu au suport biblic. În Biblie este scris la Efeseni 4:5 "Este un singur Domn, o singură credință, un singur botez". Dacă este un singur botez însemnă că nu pot fi mai multe iar orice explicație împotriva Cuvântului nu trebuie să fie primită de către frați și surori.
ELIAHU, la subiectul despre Sabat, ai spus ceva despre Botezul in apa, ca ar fi inserit in Bible, sincer, poate nu am inteles eu bine, insa vreau sa stiu mai multe despre cum vezi tu lucrurile, ce ai vrut sa spui prin asta?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Va rog sa imi dati raspunsuri biblice la urmatoarele intrebari:
unde se afla scaunul de domnie al duhului sfant ca persoana , cum explica majoritatea prezbiterilor sambatari, la dreapta sau la stanga Tatalui?
care este numele duhului sfant?( In numele Tatalui, a Fiului si a duhului sfant)
Mesia cat a fost pe pamant putea sa faca vre-o lucrare fara persoana duhului sfant? si unde se afla aceasta persoana? si care e mai mare daca duhul sfant facea lucrarea si nu Mesia? insusi Tatal lucreaza prin persoana duhului sfant, nu poate lucra Tatal fara aceasta persoana? si atunci cine este mai mare si atotputernic duhul sfant sau Creatorul?
daca duhul sfant e o persoana cum de se revarsa si toarna? se poate turna ce vedeti si auziti?
daca cineva considera ca intrebarile nu sunt in conformitate cu topicul doresc sa reamintesc singurul verset pe care se bazeaza botezul trinitarian Mat 28:19, care in traducerea evreiasca, si nu numai, apare sub forma:"Go therefore, and make apostles of all the nations, doing baptism upon them in My Name.(Mergeti si faceti apostoli din toate natiunile, botezandu-i in Numele Meu) ceea ce apostolii au si facut: F Ap 2:38, 8:16, 10:48, 19:5 etc.
Frate DALALAU, iti voi raspunde la intrebarile tale cu o alta intrebare:
Ce spui dspre aceste cuvinte ale Mantuitorului?
"Duceti-va si faceti ucenici din toate popoarele botezandu-i in NUMELE Tatalui al Fiului si al Duhului Sfant!"(Matei 28.19)
Sau...
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Botezul în apă
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18750. Postat la 17/06/2012 15:20 - 4703z7h54m
Expunerea mea din matei 28:19 ramine ceva de neinteles si nu stiu daca chiar este potrivit intelesul a face ucenici,de ce zic aceasta, a face un ucenic nu este a boteza ci a invata persoana de un lucru, de exemplu eu cind am inceput lucru pe santier dupa scoala am fost ucenic am avut o persoana care si-a luat raspunderea de a ma invata o meserie de a putea castiga ca sa pot trai, Domnul a avut ucenici si i-a invatat anumite lucruri deci cuvintul ucenic aicia mie mi se pare inexplicabil, cea ce e mai pe inteles eu o gasesc in marcu 16: 15.16.........Apoi le-a zis: "Duceți-vă în toată lumea, și propovăduiți Evanghelia la orice făptură. Cine va crede și se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.
Acuma ramine de vazut, mintuirea de unde vine si prin cine este?
Ce spune dracu? "Amana si nu te boteza"...Daca vede ca te-ai botezat si nu lai ascultat vine cu alta..."Boteazate inca o data ca nui bai" ba de trei ori sau de patru cum e la moda...
Stiti ce am observat? O persoana incheie legamant cu Domnul in apa botezului si marturiseste cu gura lui.... Nu dupa mult timp vine valul de invatatura ca tre sa te botezi inca o data in numele lui Isus ( nu am nimik impotriva cu cei care se boteaza din prima data in numele lui Isus), si aceasta persoana se reboteaza, deci a facut al doilea botez! Nu dupa mult timp vine alt val de invatatura ca numele lui Isus nu este bun in romaneste, deci trebuie sa fie in ebraica . Si normal ca botezul pe care la facut aceasta persoana (dupa unii) nu mai este valabil pentru ca la facut in numele lui Isus in romaneste. Deci se mai boteaza a treia oara in numele lui Isus in ebraica. Nu dupa mult timp vine valul de invatatura cu botezul in numele mortilor (nu vreau sa intru in subiect doar amintesc) si mai face un botez pentru bunicasu de exempu care nu sa pocait cat a trait...
Si asa mergem din botezuri in botezuri, cand biblia aminteste de un singur botez...si ma intreb si nu are rost sa astept raspuns pt ca biblia il da singura: Nu este aceasta o lucrare de ratacire care patrunde in biserica?
Asta se intampla cand o luam inaintea Domnului si ne lasam purtati de orice val de invatatura incolo si incoace!
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Deconectat
18814. Postat la 20/06/2012 15:44 - 4700z7h30m
O persoana incheie legamant cu Domnul in apa botezului si marturiseste cu gura lui...
În primul rind persoana care face pasul trebuie sa-si cunoasca angajamentul sau fata de YAHWE, responsabilitatea cu cea ce se va infrunta, concentrarea față de Dumnezeu,vointa sa de asi expune toata increderea si bunavointa de a asculta si a păzi Legile si Poruncile Domnului ca sint ale sale si nu ale omului...Din punctul meu de vedere o persoana care va intra in apa nu are cum sa faca legamint,noi ca persoane nu putem obliga pe Domnul sa faca cum sar zice contract cu noi, sau te duci la un patron sa te angajezi te duci ca sa lucri la el si sa te supui programului care al are atatea ore lucri atitea zile si asa mai departe....deci in comformitate tu nu te duci ca sa faci contrat ci ca sa te angajezi lui si sa i te supui....la multi am auzit ma duc sa fac legamint cu Domnul prin apa botezului....Legamintul al face Domnul cu tine, El te primeste in bratele sale, El ati iarta pacatele si faradelegile,El te invata cum sa traiesti in dragoste si adevar toate lucrurile vin de la Domnul,de la El, prin El si pentru El sint toate lucrurile...amin....Daca alti au alte idei si pareri na-m nimica inpotriva,dar trebuie sa ne cuoastem fiecare angajamentul pe care îl avem fata de Domnul la cea ce sa facut la apa botezului si sa-și cunoasca
responsabilitatea sa ca doar apa e un inceput nu e si sfirsit......
A vrea sa vorbesc despre voința unei persoane care daca am sta, am vedea un pic lucrurile cum decurg si sigur nu am mai invinui pe nimenea cea ce face, pentru ca consecintele si le poarta fiecare de cea ce face si cum le face?..in aceasta mica introducere care o voi posta, chiar daca este neplacut de a aduce in evidenta anumite aspecte de alte confesiuni,nu vreau sa fie de inteles ca sint judecati ci doar este o mica paranteza despre adevar si crestinism...De multe ori omul se infrunta cu un lucru mare si decizia nu stie cum sa si-o ia,apare la un momendat dragostea fata de Dumnezeu in inima sa apare vointa de al sluji si a urma caile Domnului, apare pe parcusul timpului o mai mare pasiune de a cunoaste si de a sti anumite lucruri care sint minunate si te fac sa ai o mare bucurie si sa te afli ca tu deti o mare pricepere si cunostinta si ca cunosti totul despre adevar (si apare persoana sub denumire de crestin). Aparența omului poate sa apare de multe ori inselatoare...(crestini sint multi, dar credinciosi sint putini ai Domnului)...este o diferenta intre un credincios care este loial Domnului si un crestin care asi expune punctele sale de vedere si de multe ori sînt indoielnice...
Un tinar fara experienta de Dumnezeu si petrecîdusi adolescentia sau zis viata in poftele firi pamintesti necunoscund adevarul ce in seamna, decade la un momendat si apare intr-o depresie care poate s-ăl coste viata.....la un momendat apare la usa sa doua persoane, necunoscîndui le-a deschis usa si ia intrebat ce doresc,persoanele nu i-au cerut nimica altceva de cit un pic de timp pentru a inpartași dragostea si iubirea Domnului care o are fata de om,și precum și-a dat viata pentru fiecare, in clipa acea tinarul cum se aflase intro stare de neliniste simntise ca ar fi bine sa asculte expunerea si suferinta lui Isus fata de om, pe parcusul timpului acel tinar a inceput sa se dedice Domnului si sa aiba o buna vointa de invata si a cunoaste adevarul, cind a ajuns clipa de a se preda in mainile Domnului frati iau zis ca trebuie sa faca un botez, el a zis ca eu am crescut la ortodoxisi am facut un botez, da dar acela nui bun si nui valabil ca erai mic si nu stiai nimica despre pacat,convins tinarul a acceptat si a facut botezul dar din cauza unor evenimente care se petreceau si invataturi care erau botezul i sa facut intr-o vana,pe parcusul timpului cunostinta creste si apare niste semne de intrebari si nelamuriri in privinta a anumitor lucruri care nu le intelege de ce biserica face intrun fel si in scriptura este scris astfel...ambitia pe care o avea tinarul a ajuns ca sa cunoasca o alta biserica si sa observe ca este o diferenta de la care facea parte la aceasta si sa deciz sa ramina aicia pentru ca vazut unele rinduieli si o mare ospitalitate ce era acolo si tineau porunca a 4-a,dupa o perioada i sa spus ca daca vrei sa fi membru aicia trebuie sa te botezi si sa crezi in cea ce credem si noi, el a marturisit ca a facut un botez, da dar nu lai facut cum trebuie si nai avut rinduielile ca la noi, neavind incotro tinarul a luat decizia si a mai facut odata dar de data aceasta la facut intrun bazin, mult timp a fost bucurie in inima sa ca in sfirsit cuoaste pe Domnul si din cea fost a ajuns sa cunoasca totul, însă de multe ori aparenta insala, cind apare sinceritatea si generozitatea fata de Domnul, omul se observa ca inca nu e cum trebuie fata de Domnul si apare de multe ori intrebarea ce mai trebuie sa fac sa fiu evlavios inaintea Domnului,cercetinduse singur a observat ca lipseste ceva, cuvintele din Ioan 3:5 nu le putea intelege, din apa m-am nascut dar din duh cum sa ma nasc eu, aceasta intrebare la pus intr-o situatie critica, am umblat in doua feluri de biserici si nici unde n-am vazut cei duhul sfint si cum se manifesta el, cercetind sa vada daca mai sint si alte confesiuni a gasit cea ce cauta putere duhului sfint si sa bucurat vazint mari lucrari si semne ce se petreceau in mijlocul biserici si cum se manifestau ele,dar ceva al durea si asi punea in mintea sa o intrebare de ce uni tin porunca a 4a si nu au lucrari ale duhului sfint si alti au lucrarile duhului si nu tin porunca a 4a?la urma urmei frati iau spus ca la noi e adevarul si stim totul daca vrei sa fi membru trebuie sa te botezi, tinarul iarasi si-a zis in cugetul minti sale iara botez,Doamne cate trebuie sa fac pina ajung la tine...dupa o perioada de timp si vreme frumoasa sa aflat la o apa si i sa parut foarte ciudat ca acele botezuri nu erau de asa natura sa fie la apa afara cum era acuma si sa simntim minunat si era fericit. Într-o zi de slujba tinarul aș-i aruncase privirea asa pintre frati cum au majoritatea obiceiul sa vada pe cei de linga el si sa nu priveasca la avon,si i sa indreptat privirea catre o persoana necunoscuta , parea linistita si calma, zimbetu de buze arata o dragoste si privirea parca te cerceta cu totul pe dinauntru,la sfirsitul slujbei tinarul asi luase inimain dinti si se apropiase de acea persoana si ia pus o intrebare...ma scuzati domnule dar pot sa va intreb ceva? el ia zis da...de ce dumneavoastra aveti barba si restu de persoane din cadrul slujbei nu au..persoana ia dat un raspuns,eu nu fac parte de comunitatea aceasta ci de alta,tinarul curios si patruns de vorbele acestuia si-apus in inima si mergind a gasit o mare deosebire de cea pe unde fusese el si a ramas strapuns de cea ce vedea si se petrecea in adunare,in fin sa decis sa faca cea ce avea de gind sa faca sa-l slujeasca pe Domnul sa fie sincer si sa urmeze caile sale,dar nu la un momendat apare o intrebare pentru el, te-ai predat in mainile Domnului, el a zis da inca am facut trei botezuri,daca ai facut 3 pai acuma ai s-al faci pe al 4-lea si acela va fi numai in numele Domnului Isus..
Faptele apostolilor 2:38
Pocăiți-vă, le-a zis Petru, rși fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh.
Romani 6:3,4
Nu știți că toți câți am fost botezați în Isus Hristos, am fost botezați în moartea Lui? Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropați împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morți, prin slava Tatălui, tot așa și noi să trăim o viață nouă.
Coloseni 3:17
Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.
Nu ne intereseaza cate botezuri face omul, ci cea ce ne intereseaza sa fie angajamentul pe care al ai,responsabilitatea ta fata de Dumnezeu,umblarea si ascultarea de Domnul sfintirea si smerirea inaintea sa, disciplina si respctul fata de Adonai si de cei din jurul tau,cinstea,teama,curatia,frica,dreptatea,nadejdea,bunatatea,dragostea,ambitia,vointa si concentrarea fata de Isus..si ar fi multe de zis dar inchei aicia ca asa am fost lung in postarea aceasta.Adonai sa va binecuvinteze pe toti si puterea duhului sfint sa va calauzeasca pe mai departe..
O intrebare pentru alin si lisha...din mica poveste cine era vinovatul acel tinar sau pastori?
Legamintul al face Domnul cu tine, El te primeste in bratele sale, El ati iarta pacatele si faradelegile,El te invata cum sa traiesti in dragoste si adevar toate lucrurile vin de la Domnul,de la El, prin El si pentru El sint toate lucrurile...amin...
Perfect deacord cu tine, dar cine trebuie sa de primul pas? Dumnezeu nu face legaminte cu noi daca noi nu vrem....
am facut trei botezuri,daca ai facut 3 pai acuma ai s-al faci pe al 4-lea si acela va fi numai in numele Domnului Isus..
Sigur, hai sa facem 20 ca doar n-are nimik, ma apuk sa ma botez pentru tot satu meu...vai cum stie sa lucreze diavolul mai bine si sa introduca ratacirea, si oameni sa creada ca merg bine
Nu ne intereseaza cate botezuri face omul
Emanuel tu nuti dai seama ca vorbesti impotriva scripturi? ... Un penticostal spune ca nu conteaza care e ziua Domnului si vorbeste impotriva scripturi cand ea zice foarte clar care este..... La fel zici si tu ca nu conteaza cate botezuri facem cand biblia spune de un botez?
O intrebare pentru alin si lisha...din mica poveste cine era vinovatul acel tinar sau pastori?
Emanuel pastori boteaza la fel cum ei au fost invatati de alti, si fiecare cult am observat boteaza diferit. Cat despre acel tanar, ca a fost botezat mik aia nici nu se pune problema, el nu a marturisit nimik ci moasa lui...Cat despre primul botez pe care la facut marturisind credinta in Isus pot sa spun ca marturisirea lui a ajuns la cer si ingeri sau bucurat in acea zi ca un pacatos sa intors la Domnul!
Emanuel tu de moment crezi ca al doilea botez pe care l-ai facut e ok cel bun... Dar daca maine vine cineva cu o invatatura si tu o acepti si el spune ca trebuie sa te botezi inca o data te-ai mai boteza? Si ce a fost gresit in primul botez pe care l-ai facut?
Pace tie
Rog sa nu mi se stearga postarea pentru ca nu am atacat pe nimeni, doar iam pus niste intrebari la emanuel.Multumesc!
Totusi nu inteleg de ce? Oameni (credinciosi) cu frica de cel Prea Inalt=Yahweh
accepta imersia in titlul ;tatal fiul duhusfint . si nu vor sa auda de adevarata Michva in Numele lui Yah-shua(h) singurul nume in care este mintuire
isus=nu este mintuire ,pentru ca in acest goim nume nu este mintuire
nici un dictionar nu defineste numele isus ;mintuitor!!!
Yah= Yahweh
Shua=mintuire
Yahshua= Yahweh mintueste
tatal,fiul, duhusfint este forma cristo-pagina in care nici vorba de mintuire,nu poate fi pentru ca este dat doar un SINGUR NUME in care este Mintuire
si acest nume este Yah-Shua(h)....dupa cum numele ion ,gheorghe , vasile ect nu pot mintui la fel si acest nume isus nu poate mintui.
isus nu este mintuitor ...isus este Antymessiah
Cei ce cred ca s-au botezat corect si ca titlui tata ,fiu ,duhusfint poate mintui sint intr-o mare eruare...veniti-va in fire si nu mai pacatuiti
Ce este de facut ? fiecare din voi sa se boteze (michva ) in NUMELE LUI YAHSHUA ha Messiah;singurul nume in care ESTE Mintuire
Nu te insela ca isus al bibliei cristo-pagine poate da mintuire
Nici un isus nu poate mintui
Are Mintuitorul un nume pagin?
S-a descoperit Mintuitorul pentru pagini sub un nume pagîn?
Emanuel de exemplu daca acepti si tu ideiile lu natanael cu numele in ebraica, din start al doilea botez care lai facut in numele lui Isus nu mai este valabil ( dupa cei care iau invatatura asta) ,...deci ce faci, te botezi a treia oare?
Deconectat
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18821. Postat la 20/06/2012 21:25 - 4700z1h50m
Frate Alin, este parerea lor, asa inteleg ei scriptura,fiecare are dreptul la opinie.
Orice om, trebuie sa primeasca botezul in apa pentru a fi mantuit, din orice neam, orice norod si orice limba ar vorbi, nu zice nimeni si niciunde nu scrie ca aici pe pamant toti copiii Domnului trebuie sa vorbeasca aceasi limba. Poate vorbi fiecare in limba lui iar Duhul Sfant ne poate face sa ne si intelegem.Dincolo, pe noul pamant e cu totul altceva, o turma si un pastor si o singura limba.
Vrednic ești tu să iei cartea și să-i rupi pecețile: căci ai fost înjunghiat, și ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice seminție, de orice limbă, din orice norod și de orice neam.
de ce nu a spus ingerul aici:ai rascumparat oameni care vorbesc aceasi limba...
Chiar si Mesia cand era atarnat pe lemn, a spus in limba aramaica ELOI-ELOI LAMA SABACTANI si nu ELOHIM in limba ebraica, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa vorbeasca toti ebraica pentru a fi ascultati de Dumnezeu.
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Deconectat
18826. Postat la 21/06/2012 17:28 - 4699z5h46m
Draga frate Alin eu duar tiam dat un indiciu despre Legamint dar vad ca na-i inteles si ati voi da niste exemple ca sa le cercetezi: Exodul 19:5 Acum, dacă veți asculta glasul meu, și dacă veți păzi legământul Meu, veți fi ai Mei dintre toate popoarele, căci tot pământul este al Meu;
Leviticul 26:15 dacă nesocotiți legile Mele, și dacă sufletul vostru urăște rânduielile Mele, așa încât să nu împliniți toate poruncile Mele și să rupeți legământul Meu, Deuteronomul 4:23 Vegheați asupra voastră, ca să nu dați uitării legământul pe care l-a încheiat cu voi Domnul, Dumnezeul vostru, și să nu faceți vreun chip cioplit, nici vreo înfățișare oarecare, pe care ți-a oprit Domnul, Dumnezeul tău, s-o faci. Deuteronomul 7:12 Dacă veți asculta aceste porunci, dacă le veți păzi și împlini, Domnul, Dumnezeul tău, va ține față de tine legământul și îndurarea cu care S-a jurat părinților tăi.
Nu vreau sa fiu lung in aceasta discutie ca ar fi multe de explicat,dar sa se inteleaga un lucru ca Legamint cu Dumnezeu nu se poate alin ci Domnul face cu omul pe temeiul ca omul are datoria sa asculte de Domnul si sa faca voia sa atunci El va sta in legamint cit omul se abate si nu inplineste cuvintul,legamintul este fara nici o valuare, o persoana a zis ca multi draci a bagat in apa si cind ia scos din apa tot asa au ramas...
Sa trecem la alt subiect care ai adus in evidenta,poate na-i inteles draga ce am vrut sa explic, cind citesti citeste incet si cu calm,de ce am zis ca nu ne intereseaza de alti: De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău, și nu te uiți cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău? Fățarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, și atunci vei vedea deslușit să scoți paiul din ochiul fratelui tău.(nu aduc evidenta a ta ci a celor care na-u loc de alti)
Pentru ca mai nou sa ajuns sa nu mai privim lucrurile care le avem de facut ci doar vedem la cei din jur si imediat ai condamnam, nu fratiuc lasa omul sa mearga cum are de mers ca fiecare va fi rasplatit dupa faptele sale..
Alt lucru care vreau sa-l expun fratiuc stai linistit ca pe mine nu mai mai fura cu nici o ideie sau filozofie nimenea, am patito si ma-m convins ce inseamna sa te iei dupa alti, ramine in mintea mea textul din: Ieremia 17:5 "Așa vorbește Domnul: blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijinește pe un muritor și își abate inima de la Domnul! Iosua 23:6 Puneți-vă toată puterea ca să păziți și să împliniți tot ce este scris în cartea legii lui Moise, fără să vă abateți nici la dreapta nici la stânga.
Ai adus in evidenta ca am facut un al doilea botez, poate pentru alti e pentru mine nu e ci e unul potrivit scripturi si dupa adevar cum am zis ca zice si Petru: Faptele apostolilor 2:38
Pocăiți-vă, le-a zis Petru, și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh.
Poate ca la multi apare intrebarea acea,ca cind ai intrat in apa te-ai marturisit si la-i primit pe Domnul, amin....una e a te marturisi si alta e de a primi pe Domnul; Cine păzește poruncile Lui, rămâne în El, și El în el. Și cunoaștem că El rămâne în noi prin Duhul, pe care ni L-a dat. Si ca sa fiu de inteles si iara nu gresit doar daca omul face voia Domnului si sta in adevar e al Domnului, ca si draci cred multe si se fac oameni ai neprihaniri dar nu pot sta in adevar ci numai in minciuna, de ce pentru ca satana este tatal minciuni..Satana stie sa manipuleze pe cei care nu sint statornici si nu stau pe temelia adevarului, satana stie sa derute pe cei care au inimile slabe,inpotrivitoare si indoielnice,satana stie cum sa manevreze pe om ca stie cum este omul si care ai sint slabiciunile, cind a venit la eva ia zis; hotarit ca nu veti muri....a zis o minciuna a zis un adevar ca na-u murit dar au fost inselati ca na-u ascultat de Domnul si au decazut din cea ce erau.....Acuma la botez cum vine satana cu alta replica : Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Stai un pic aicia ceva nu da? de ce? pentru ca scrie in romani:
Nu știți că toți câți am fost botezați în Isus Hristos, am fost botezați în moartea Lui? Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropați împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morți, prin slava Tatălui, tot așa și noi să trăim o viață nouă,Știm bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie dezbrăcat de puterea lui, în așa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului;fiind îngropați împreună cu El, prin botez, și înviați în El și împreună cu El, prin credința în puterea lui Dumnezeu, care L-a înviat din morți.Toți care ați fost botezați pentru Hristos, v-ați îmbrăcat cu Hristos.
Deci sa fiu de inteles eu nu pot sa marturisec la apa botezului ca a murit Dumnezeu si duhul sfint ca ar fi minciuna si as trai in minciuna, toate lucrurile i sa dat fiului ca ori ce genunchi sa se inchine lui, si numai in numele lui se fac semne si minuni prin puterea duhului sfint care vine de la Tatal.
Fratele cornel a spus, este parerea lor, asa inteleg ei scriptura,fiecare are dreptul la opinie. Poate ca in anumite lucruri e clar ca nu toti sint egali dar opinia mea este si dau sfatul tuturora sa aibe foarte mare grija cea ce face si cum face lucrurile, cu Domnul nu e de joaca, fiecare trebuie sa aibe grija cea ce face si cum umbla, Dacă faci o juruință Domnului, Dumnezeului tău, să nu pregeți s-o împlinești; căci Domnul, Dumnezeul tău, îți va cere socoteala, și te vei face vinovat de un păcat.
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Ce este de facut ? fiecare din voi sa se boteze (michva ) in NUMELE LUI YAHSHUA ha Messiah;singurul nume in care ESTE Mintuire
De obicei nu imi permit sa dau lectii de ebraica celor mai stiutori ca mine insa sunt convins ca in loc de "michva" vroiai sa scrii t'vila deoarece michva este unde te scufunzi si nu actul de scufundare propriu zis (ca se foloseste de unii asa e alta poveste). Si daca tot ati pomenit de mikva as intreba daca sustineti da t'vila ar trebui facuta in mikva si acum? Daca da....sunt curios cat de bine cunoasteti acest tip de botez (din iudaism desigur)...nu de alta insa eu nu am vazut inca un asa botez...deci s-ar putea sa nu fi vazut inca nici un om mantuit?
Si desigur in loc de Messiah ati vrut sa scrieti Moșiach...deoarece Messiah este in engleza...
Un al doilea aspect este faptul ca eu tind sa cred, potrivit modului dvs. de abordare, frate natanaelbarlea ca exista mantuire intr-un singur nume si acela este יְהוֹשֻׁעַ sau asa cum numele a devenit mai tarziu ca ישוע insa cum am spus...tind spre prima varianta deoarece a doua este un fel de precurtare (cum sunt eu..ma cheama Vasile insa mi se spune Lica).
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Emanuel, bine ai spus ca fiecare trebuie sa isi vada de drumul lui, si asa trebuie sa se faca. Uite sunt o multime de frati care au incredintari diferite, dar sti ce apreciez la ei? Ca le tin pentru ei... nu vin si iti dau tot timpu cu ele in cap ca vezi Domane ei is mai sfinti, si tre sa faci ca ei...... Dat tocmai asta nu se intampla, ca vine unu si incepe sati spuna si nu de multe ori am auzit chiar de la anvonul biserici, si incep sa zica: daca nu va rebotezati in iad cu voi, daca nu va taiati imprejur nu sunteti fii lui Avram ( Iluzi optice de lor), daca nu pronuntati numele in ebraica sunteti pagani, daca nu ublati cu haine lungi si chipe si prosoape (ca farisei) nu sunteti , nu mai stiu cum-.....si fel si fel de lucruri, care cand le auzi nu poti sa stai nepasator....
Asa ca fiecare stati la locul vostru, nu va credeti superiori si mai luminati ca alti, ca lumina o da Domnul....
Nu mai vreau sa continui cuu subiectul, asta ca imi bat capul deageaba. Daca va botezati de 7 ori treaba voastra facetio, dar no impuneti la alti. Stati la locul vostru!
bine ai spus ca fiecare trebuie sa isi vada de drumul lui, si asa trebuie sa se faca. Uite sunt o multime de frati care au incredintari diferite, dar sti ce apreciez la ei? Ca le tin pentru ei... nu vin si iti dau tot timpu cu ele in cap ca vezi Domane ei is mai sfinti, si tre sa faci ca ei......
Iluzii optice?? ce faci daca aceste iluzii optice sint scrise in Scripturi;si tu le desfintezi....In adevar Avraam a fost taiat imprejur ce un Legamint intre El si Yahweh si saminta lui.
Botezul In Yahushua Moshiah este imbracarea cu Moshiah
Nu prea am inteles despre haine lungi kipah si prosoape (talith)
Pai daca ai cerceta putin scripturile si te-ai documenta mai temeinic ,vei intelege ca tocmai ceia ce tu contrazici e ceva scriptural si o pot dovedi
Yahushua(h) a spus : cercetati Scripturileioan 5;39)
Ingerul Gavril(malach) cind a venit la Miriahm(maria) si e-a vestit nasterea Mintuitorului ,El malach,a vorbit cu miriahm in Hebrew si e-a spus numele Mintuitorului in greaca(isus)??? Cam cum vine asta?
Stiu foarte bine cine rejecteaza Numele Sfinte Adevarate ...am fost si eu printre acei ce se opuneau...nu mai mult .acum dau Slava Acestui Nume Mare si puternic YAHUSHUAH(h)
Iluzii optice?? ce faci daca aceste iluzii optice sint scrise in Scripturi;si tu le desfintezi..
Natanael am spus iluzi optice in dreptul taieri imprejur....cat despre desfintat in aceasta privinta nam ce mai desfinta ca a desfintat Hristos totul (MA REFER LA TAIERE) in situatia asta...Cum sa lupt impotriva cand sunt atatea versete care dovedesc ca taiaerea imprejur nu mai are nici o valoare? ( Nu are rost sa intram in subiectul asta pentruca subiectul deschis nu este pentru taierea imprejur, si decat sa intram in discutie si sa ni se stearga postarea, ne oprim)
Nu prea am inteles despre haine lungi kipah si prosoape (talith)
Poate nai auzit inca dar sunt uni care vin cu haine lungi in biserici sa nu li se vada goliciunea cred nu stiu ( ca marocani) , si prosoape ma refer la talos, dar in fine astea nu intra inn subiectul de fata!