Combativitatea este bună; impunerea este nu_bună; dovada este bună, demonstrația fără dovezi, rămâne un FALS:
COMBÁTERE s.f. 1. Acțiunea de a combate; luptă. 2. (Log.) Demonstrație a falsității sau a netemeiniciei unei teze. [<combate].
FÓRUM, forumuri, s.n. Adunare, întrunire (de mare amploare și importanță). r11; Din lat., fr. forum.; adunare, colocviu, simpozion; for1 (3). (< lat., fr. forum) Sursa: MDN;
COLÓCVIU, colocvii, s.n. Convorbire, discuție (pe o temă dată). Formă de control al cunoștințelor dobândite de studenți, care constă în discuții, lucrări de laborator, lucrări practice. r11; Din lat. colloquium. Sursa: DEX '98; conversație, convorbire, dialog, discuție. Sursa: Sinonime.
Cu tot respectul credinței fratelui Emanolache, la postarea 18814, nimeni nu te poate obliga să crezi altfel decât alegi liber dar, atât după SFINTELE SCRIPTURI necunoscute în totalitate de nimeni dintre noi, cât și după Bibliile care vu seamănă una cu alte, Adevărul poate fi și altfel! Nici un om nu deține Adevărul (cunoscut în parte, și cât de cât), în discuții purtate nici măcar cu argumente biblice care se contrazic flagrant, purtate doar pe susțineri filozofice și teologice, nu sunt decât păreri personale! Botezul este un legământ cu instituțiaBiserică - fiecare biserică are un Domn conducător al ei (scriși pe pământ - Ieremia 17.13), fără nici o legătură cu YHVH, sau cu cerul (Evrei 12.23).
Pentru fratele Lică! Indiferent ce crede unul sau altul, profesori sau traducători, părerea unui evreu de 84 ani (Prof.dr.ac.), născut și crescut în Israel, cu o facultate de medicină în Tel Aviv, cu a doua facultate de medicină în București, cunoscător a 11 limbi internaționale (9 perfect - asemenea prof.U.dr.Adrian Vasiliu) a fost că.. nici 10% din evreii de astăzi, nu cunosc limba ebraică (nici chiar fiul lui, profesor și traducător de engleză și ebraică)! ..mai departe, ..fără cuvinte! Importantă este descoperirea credincioșilor de astăzi prin Har și prin Duh, fără prețentia interpretarea penticostală cu vorbitul în limbi - la Faptele ap.2.8, se arată clar că apostolii vorbeau limba lor ebraică, și toți ceilalți ascultători (evrei din diaspora) auzeau în limba lor maternă (vorbită de ei).
La postarea nr. 18817, fratele Natanaelbarlea zice: Totusi nu inteleg de ce? Oameni (credinciosi) cu frica de Cel Prea Inalt=Yahweh accepta imersia in titlul ;tatal fiul duhu sfint . si nu vor sa auda de adevarata Michva in Numele lui Yah-shua(h) singurul nume in care este mintuire.
La fel și cu MICVA - îmbăierea - spălarea exterioară, a fost tramsformată în BOTEZ - SACRAMENT PAPAL, și ridicată la nivel de normă de mântuire, pentru toți cei ce recunosc AUTORITATEA CREȘTINĂ, în locul autorității lui YHVH.
Iată ce înseamnă.. BOTÉZ, botezuri, s.n.
- 1. RITUAL CREȘTIN de primire a cuiva printre credincioșii bisericii, însoțit de atribuirea unui prenume;p. ext. petrecere care are loc cu acest prilej; cumetrie. b26; Expr. (Mil.) Botezul focului = prima participare activă la o luptă.
- 2. Apă folosită pentru săvârșirea botezului (1).
- 3. Stropire cu agheasmă a credincioșilor și a caselor lor de către preot, cu prilejul unor slujbe sau sărbători bisericești.
- 4. (Mar.) Ceremonial de lansare la apă a unei nave noi. - Dinboteza (derivat regresiv).
Sursa: DEX '98
Deci, BOTEZUL este un început, de regulă DAREA sau PRIMIREA unui NUME, sau intrarea oficială într-o biserică creștină!
Răspunsuri: Este foarte simplu frate Natanael! Nu înțelegi, și nu vei înțelege niciodată, pentru că de fapt, te referi la relații (religii) diferite, la două categorii de oameni diferiți (despărțiți, deosebiți) prin propria și libera lor alegere:
1. Prima categorie - Oamenii CREDINCIOȘI lui YHVH, cu frica de Cel Prea Inalt=Yahweh (așa cum zici).. credincioși Creatorului Mântuitor (YHVH - Yashuah HaMashiach), ..în Legea, rânduielile și poruncile lui YHVH - EHAD - Singurul Creator Mântuitor, care cunosc Numele Păstorului lor (Ioan 10.14: Eu sunt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele, și ele Mă cunosc pe Mine) - mesianicii care calcă pe urmele lui Mesia - Isaia 43.10 Voi sunteți martorii Mei - zice YHVH - voi și Robul Meu pe care L-am ales, ca să știți, ca să Mă credeți și să înțelegeți că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost nici un creator, și după Mine nu va fi. 11 Eu, Eu sunt YHVH, și afară de Mine nu este nici un Mântuitor!
2. a doua categorie:
a. oamenii credincioși: musulmani, budiști, mayași, azteci, ..CREȘTINI (împărțiți și adunați la loc în ecumenism), care au crezul lor, în Dumnezeul lor împărțit și adunat la loc (tată, fiu - Iesou Christou, și duh) - toți sfințiți de oameni;
b. necredincioșii, atei, sataniștii..
Ca să nu pot fi contrazis, pun câteva întrebări călăuzitoare!
1. În Vechiul Legământ.. s-a vorbit de Un Mântuitor ? ..de Mesia? ..da? ..este profetizat în Isaia 7.14? ..cu Numele Yemanuel? ..ieshua = mântuire? ..Yashuah = Mântuitorul?
2. În Noul Legământ.. s-a împlinit profeția? ..da? ..în Matei 1.23? ..cu Numele, Yemanuel? ..în Matei 5.17? ..în Coran, ..Mahomed? ..Buda?
3. Dacă Mântuitorul este Mesia, cum se cheamă cei ce calcă pe urmele lui Mesia? ..nu mesianici?
4. Dacă Isus - Jesus (jezuit) - unul dintre Hristoși (Matei 24.24) sunt Christoși? .. cum se cheamă cei ce merg pe urmele Christoșilor? ..nu CREȘTINI? ..nu este așa și cu musulmanii, ..cu budiștii?
5. Câte Adunări de urmași pe urmele lui Mesia sunt? ..nu mă refer la mesianicii doar cu numele lui Mesia, și închinători la Isus Christos, ci la urmașii lui Mesia, asemenea lui Mesia, de afară (treaptă cu treaptă), până în interior (la sfârșit)!
Te rog să mă ierți frate Natanael dar, după ce am văzut ce este BOTEZUL, cred că ori te-ai exprimat greșit, ori chiar greșesti în privința BOTEZULUI:
1. După principiul că Noul Legământ este ÎMPLINIREA Vechiului Legământ, înseamnă că ce este în Noul Legământ fără să fie în Vechiul Legământ, este o invenție inspirată de Cel Rău - vezi dacă în Vechiul Legământ se află cuvintele: ISUS, CHRISTOS, CREȘTIN, BOTEZ, SFÂNTĂ CINĂ (cât mai des), și alte invenții bisericești (Matei 15.9; Marcu 7.7,9,13);
2. În Vechiul Legământ, când se dădeau numele copiillor ??..când a primit Mesia Numele de Yemanuel - Yashuah? ..nu la circumcizie - în a 8-a zi de la naștere? ..păgânii, ..nu tot la naștere dau nume copiilor?
3. În Noul Legământ, ASTĂZI, când se dau numele copiilor? ..nu tot la naștere? ..evreii, nu la circumcizie? ..și păgânii, ateii, ..nu tot la naștere? ..și musulmanii, ..CREȘTINII, nu tot la naștere?
4. Ce înseamnă, și pentru ce este BOTEZUL POCĂINȚEI? .. nu pentru iertarea păcatelor?
5. Mesia a avut păcat? ..dacă nu a avut păcat, de ce s-a BOTEZAT? ..la 30 de ani a primit numele???
6. Nu este clar că Circumcizia fără de care nu s-a putut apropia Israel de Pesach (Iosua 5.7-10 ).. a fost înlocuită cu RITUALUL BOTEZULUI CREȘTIN? ..Boterz, după care se ia sfânta cină? ..sau împărtășania?
7. BOTEZUL este un RITUAL CREȘTIN, prin care ENORIAȘII ori MEMBRII BISERICILOR, FAC LEGĂMÂNT cu BISERICILE CONDUSE DE OAMENI PENTRU OAMENI, prin Isus Christos, fără nici o legătură cu Cerul guvernat de Creatorul Mântuitor Suveran, Căpetenia oștirilor!
Pentru orice suflet sincer, în Zaharia 14.9, Numele Creatorului Mântuitor este prezentat în 5 Biblii (3 False și 2 corecte), mai mult decât suficient de convingător:
- Biblia Cornilescu spune: 9 Și Domnul va fi Împărat peste tot pământul. În ziua aceea, Domnul va fi singurul Domn, și Numele Lui va fi singurul Nume.
- Biblia Vulgata spune 9 Et erit Dominus rex super omnem terram : in die illa erit Dominus unus, et erit nomen ejus unum.
- Biblia Blaj 1795 spune: 9. Și va fi Domnul Împărat preste tot pământul; în zioa aceaea va fi un Domn și numele Lui unul, Carele va încungiura tot pământul.
- Biblia martorilor lui Iehova spune: 9 Iar IEHOVA va fi rege peste tot pământul; în ziua aceea, IEHOVA va fi Unul singur, și Unul singur Numele Său.
- Tanah_Isa 2 basic_Interliniar Scripture Analizer_Ebraica postbabiloniană spune: Și El va fi YHVH rege peste tot pământul; în ziua aceea El va fi YHVH Unul, și Numele Său Unul.
Har și multă Pace sfântă!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Ce este de facut ? fiecare din voi sa se boteze (michva ) in NUMELE LUI YAHSHUA ha Messiah;singurul nume in care ESTE Mintuire
Botezul In Yahushua Moshiah este imbracarea cu Moshiah
Frate natanaelbarlea vad ca ati citit postarea mea si v-ati si conformat neasteptat de repede in rostirea numelor insa la interval de o singura zi v-ati schimbat parerea cu privire la numele precis in care este mantuire...ieri Yahsua iar astazi Yahusua. La cata importanta punet dvs. pe aceste aspecte minore pot trage concliuzia ca de ieri pana azi v-ati pierdut mantuirea...sau v-ati rebotezat
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
M-am conformat?? eu nu sint teolog ;pe urma Numele Yahushua(h); Yahoshua Yeshua sint la fel ...doar regionalisme cum ar fi de ex. Vasile; Vasîi.Vasli ect.
Evrei au si ei regionalisme ; Cit despre titluri...Titlurile nu au importanta numelui
Mesia ,poate fi orice mesia ...chiar mincinos Importanta este numele ..de care uni se feresc (ca dracu de tamîie) Stiu ca este un singur nume in care este Mintuire ;si acest Nume este Numele care este mai pe sus de orice Nume...Acest nume este Yahweh=YHWH, nicidecum paginul isus. Eu sint mai nestiutor ,nu sint teolog,dar ce stiu stiu din sursa curata nu din paginism
Deconectat
RE: Botezul în apă
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18850. Postat la 22/06/2012 20:12 - 4698z3h1m
Cel neștiutor să nu-și dea cu părerea.
Dacă am fi uitat Numele Dumnezeului nostru, și ne-am fi întins mâinile spre un Dumnezeu străin, n-ar știi Dumnezeu lucrul acesta, El care cunoaște tainele inimii? ( Ps. 44;20, 21)
M-am conformat?? eu nu sint teolog ;pe urma Numele Yahushua(h); Yahoshua Yeshua sint la fel ...doar regionalisme cum ar fi de ex. Vasile; Vasîi.Vasli ect.
Deci sa inteleg ca nu sustineti ca pentru botez trebuie folosit neaparat un nume anume ci doar un nume prin care sa se faca referire la numele lui Mesia...cel adevarat! Atunci ne intelegem...deoarece eu prin Isus inteleg si fac referire la acel pe care il cheama in limba ebraica Yeshua.
Si oricum...personal nu cred ca o formula rostita la botez are puterea de a mantui sau nu (daca este facuta sincer si in limita cunostintei). Mai ales ca daca am spune ca avem nevoie de limba ebraica...ar trebui sa vorbim doar limba ebraica deoarece limba romana este o limba pagana! Si atentie...vorbim despre ebraica veche...nu despre ebraica din zilele noastre! ...ne cam incurcam singuri pe cand tot este simplu...sa fim sinceri, sa venim cu un cuget curat si de sigur pentru mantuire trebuie sa credem si pentru ca sa fim placuti Tatalui si sa ramanem placuti sa pazim Legea Lui.
Atentie! Nu sunt impotriva folosirii numeleor in limba ebraica...sunt insa impotriva extremelor care doresc sa vorbeasca ebraica deoarece considera ca altfel nu exista mantuire...adica iudaizatori
Nu !! ai inteles gresit : Daca exista un botez ,trebue sa fie cel adevarat in un nume Adevarat . isus nu e numele Mintuitorului...Isus e numele lui Antymesia!!!! cred ca e clar
ADEVARATUL NUME IN CARE ESTE MINTUIRE ESTE YAHUSHUA(H) cei care nu s-au botezat in acest nume ,sint nebotezati ,pumct.
Aha. Am inteles acum. Deci credeti ca mantuirea se primeste prin o formula rostita. Ok...atunci incepem partea cu mistica...
Isus nu poate fi numele lui antymesia (nu am gasit cuvantul asta in dictionar...poate o fi in ebraica) atata timp cat il gasim scris in singurele manuscrise existente ale Noului Testament si care fac referire la nimeni altul decat la Yeshua.
Asa cum spunea si fratele ELIAHU...daca ca Cincizecime ucenicii vorbeau ebraica si ceilalti intelegeau in limba lor materna atunci nu se poate ca ei sa fi auzit ceva in genu: Shuav, nichav si intoarceti-va la Adonai crezant in Yeshua si facand t'vila.
...dar am prefera sa invatam ebraica decat sa ne pocaim si sa intelegem ca nici unul dintre noi nu avem adevarul absolut si nici unul dintre noi nu avem dreptul de a numi cine este si cine nu este mantuit.
Atunci cand ucenicii au inceput lucrarea de misune prin tari care nu cunosteau limba ebraica...ce nume crezi ca a folosit in predici? ...ar prezenta romanilor ) ca astazi pe Elohim (nu celor 0,1% care stiu ce inseamna sau pe Dumnezeu?
Si daca tot suntem la botez poate doriti sa ne spunti mai precis conforma Bibliei si cum s-a facut botezul in timpul lui Isus si cum ar trebui facut astazi. Va rog..
Asa de mult ne place sa complicam calea mantuiri si sa punem juguri pe umerii fratilor si de multe ori cei care le pun, nu sunt nici ei in stare sa le duca, Ne-am obisnuit ca sa bagam pe cine vrem in iad si sa scoatem. Ne credem de multe ori ajunsi la lumina si cand colo suntem pe langa ea, de multe ori ne credem invatatori ai legi dar rastalmacim scripturile spre pierzarea noastra...
Fratilor nu noi dam mantuirea, Isus Cristos ne-a daruito, dar depinde cum o pastram.... Intradevar Dumnezeu are legi, porunci si randuieli dar pe langa astea mai adaugam si noi porunci omenesti si astfel complicam calea mantuiri pe zi ce trece...
Dar ferice de cel care are radacinile tari in evanghelie si nu se clatina incolo si incoace la orice fel de invatatura.
Da! Tu ai inteles ,dar ai inteles prin prisma religiei care o practici ,nu prin prisma Sfintelor Scripturi. Probabil ca tu citesti in biblie (scriptura cu nume inlocuite) si nu poti sa intelegi ca in Sfintele Scripturi numele este Original, nu Inlocuit sau modificat
Eu citesc In Sfintele Scripturi si in Scripturi Numele nu este translatat este corect Yahweh sau Yahweh Mintueste ;Yah-Shuah. Daca NUMELE YAHWEH are fi translatat ar trebui sa fie scris CEL VESNIC=YAHWEH, si YAHSHUA=YAHWEH MINTUIESTE. NUMELE SFINTE nu trbuie translatate ci transliterate.Totusi greseala aproape ireparabila facuta cu multe secole in urma, este ca atunci cind s-au translatat sfinta scriptura, THORAH, si scrierile apostolilor, NUMELE SFINTE YAHWEH, YAHSHUA au fost inlocuite cu nume paganesti care nu apartin TATALUI ceresc YAHWEH si FIULUI SAU YAHSHUA HaMASHIACH. Cit despre botez ..cum am mai spus Numai imersia(scufundarea0 in Numele Mai pe sus de orice nume Yah-Shua(h) poate fi mintuire ...de ce nu intelegeti in numele pagine nu este mintuire
Un botez in numele zeilor(tata ,fiul ,duhusfint) nu este mintuire ..cum nu este nici in numele lui isus;acestea sint nume pagine care probabil nici nu au existat ;este emanatia curvei (biserici) care a inlocuit adevaratele nume cu surogate paginesti...Nici nu visa ca esti scufundat(botezat) voi trebue sa va botezati in numele care este mintuire=Yah-Shua(h)
Deci biblia care nu este tradusa doar pe jumatate (adica termenii importanti sa fie lasati in ebraica) este una pagana? Frate...dumneavoastra chiar nu observati ce aberatii spuneti? . Pe langa faptul ca folositi o limba pagana (romana) apoi incercati sa vorbiti in termeni ebraici dar reusiti mai mult in engleza...imi spuneti ca nu pot fi mantuit daca consider ca Isus este acelasi cu Yeshua (ceea ce istoric este evident ca sunt una si aceeasi persoana).
Sa lasam deoparte numele (sau daca doriti sa continuati exista un subiect special deschis) si sa vorbim mai departe despre botez. Aveti ceva descoperiri sa ne spuneti?
Deconectat
Pentru ca totusi subectul este botezul:sa raminem la botez.Dupa cum am mai spus si o repet TOTI CEI CE CRED CA SINT BOTEZATI SI N-AU FACUTO IN NUMELE YAHUSHUA ha MESSIAH(MOSHYAH) sint nebotezati Yahweh (YHWH) nu recunoaste nici un nume pagin.
EU SINT YAHWEH ,ACESTA ESTE NUMELE MEU ;SI SLAVA(GLORIA) MEA N-O VOI DA ALTUIA, SI NICI CINSTEA MEA IDOLILOR (Ysha-Yah42 v8)
Cine crede ca Yahweh se aseamana (compara) cu IDOLUL isus d-zeu,ect
Doar o minte corupta de Ha shatan poate accepta asta
Botezativa corect in Numele corect ;nu in paginism
De ce nu vrei sa accepti realitatea?
Nu te lasa corupt de asa zisele documente istorice Yahushuah din Nazareth nu este unul si acelasi cu paginul isus . Isus este emanatia cristo-pagina a curvei cele i mari(biserica),,,
De unde si ideeeile astea...iti dau dureri de cap...
Ma mir ca pe unii nu ii preocupa cum sa propaseasca in credita ci numne, formule....nascoceli de oameni care nu au ocupatie......nu ma pot abtine cand citesc asemenea aberatii
vorba unei surori "Doamne ai mila!"
"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Oameni dinastia au existat inca din primele secole in biserica primara, oameni care se tineau de basme evreiesti si babesti, care pun accentu pe partea dinafara, pun accentu pe un nume, nu pe persoana caruia ii se atribuie numele. Si persoane dinastea vor fi intodeauna care nu stiu alceva decat sa doboare pe frati bagand bete in roate oprind lucrarea Domnului cu fel si fel de erezi de-a lor..
Mărturia aceasta este adevărată. De aceea mustră-i aspru, ca să fie sănătoși în credință. și să nu se țină de basme evreiești și de porunci date de oameni care se întorc de la adevăr. (Tit 1: 13,14 )
Si mai zic pe langa asta cum amintea si Isaia: și care totuși zice: rDă-te înapoi, nu te apropia de mine, căci sunt sfânt!r1;r30; Asemenea lucruri sunt un fum în nările Mele, un foc care arde necontenit!
Mai bine smerenie decat inaltare ca atunci Hristos va inalta pe fiecare la vremea potrivita, daca ne inaltam noi sa nu patim ce a patit lucifer, sa fie aruncat la pamant. Sa nu ne socotim singuri intelepti.
Nu te mira ca vine vremea si acum a si venit: Porunca a treia in vresiunea pagina Cornelescu scrir; Sa nu iei numele ...in; desert. In desert dupa intelesul rominesc al textului e ;sa nu aduci Numele Creatorului la nimic;adica sa nu-l faci egal cu zero,nimic .
Musulmanii cred ca allah este creatorul
brahmanii cred ca brahma
budisti cred ca buda crestinii cred ca ..ei au o multitudine de nume ; Care este Numele Creatorului? Binenteles Numele care este MAI PE SUS DE ORICE NUME si acesta este YUD -HEY WAH -HEY care se scrie YHWH si de citeste Yahweh ,Acesta este adevaratul Nume ;Orice alt nume este pagin,si nu este Mintuire in aceste nume pagine.
Daca mintuirea ,nu este importanta si numele lui Yahweh nu este important ...si e important orice nume ne place noua sa-l numim ,atunci afla ca huliti pe Yahweh si Pedeapsa nu dormiteaza .....Daca Numele mai pe sus de orice nume ,este o Aberatie ; atunci ce e adevarul? Numesti tu minciuna satanei
Isus ,adevar? pentru sta scris in biblia corupta cornilescu?
Probabil sti ca acest popa cornilescu a tradus din versiunia king james care ea insasi e corupta ; si popa cornilescu a tradus avind in perspectiva invatatura ortodoxa deci tu citesti o biblie ortodoxa si te inchini unui zeu ortodox.Cauta Adevarul Numele Creatorului este Yahweh si numai in acest nume este Mintuire pumct.
Deconectat
18878. Postat la 24/06/2012 17:22 - 4696z5h51m
Și Biblia unde scrie acest lucru unde se găsește scrisă în românește?
S-o cumpărăm și noi.
De ce sa botezat isus?? nu stiu nu-l cunosc si nici nu vreau sa cunosc pe paginul isus
daca ma intrebi de ce ? Shaul a spus in tit 2 v12 :Sa o rupem ci Paginatatea ;Eu am rupt-o
Yahushua s-a scufundat in Micvah(botezat) ca sa implineasca ce este scris (in Lege)
Kohen ha Gadol Yahushua a trebuit sa treaca prin ce spune Legea cu privire la marele preot(lev 8 v6; exod 29 v4 )
cit despre articolul hotarit HA;poate fi aplicat la orice nume articulat Pumct.
In primul rand am sa va rog sa nu repetati acelasi lucru la orice discutie! Am inteles ca nu va place sa folosim numele Isus si noi nu va interzicem sa folositi acele denumiri insa nu trebuie si nu puteti sa ne impuneti cum nici noi nu va impunem sa faceti ce facem noi!
In alta orine de idei Yeshua sau Isus nu s-a botezat in mikva deoarece asa cum intelege orice evreu prin mikva deoarece mikva este o piscina care implineste cateva reguli (apa vie, apa in continua miscare, apa de ploaie - curgatoare etc) insa nu se refera la rau.
Apoi: Tit nu este in ebraica ci in greaca, Lege la fel este in romana si nu este o traducere fidela (Tora inseamna instructiuni).
La final va rog sa nu mai aduceti cuvinte de atac asupra numelui Isus sau persoanei Isus (deoarece stiti foarte bine ca vorbim despre aceeasi persoana si doar limba in care numele este rostit difera!). Aveti libertatea sa il numiti Yeshua iar noi avem libertatea sa il numit atat Yeshua cat si Isus!
Rog moderatorii sa stearga orice reprezinta un atac asupra persoanei Isus! Imi pare rau insa ravna unora merge prea departe fara sa le pese de nimeni...calca tot in picioare. Asa ceva nu este nici fratesc si nici macar omeneste!
Deconectat
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18915. Postat la 25/06/2012 20:49 - 4695z2h24m
natanaelbarlea a scris:
De ce sa botezat isus?? nu stiu nu-l cunosc si nici nu vreau sa cunosc pe paginul isus
daca ma intrebi de ce ? Shaul a spus in tit 2 v12 :Sa o rupem ci Paginatatea ;Eu am rupt-o
Frate, eu daca sunt botezat in numele lui Isus, si nu in numele Yeshua, in viziunea dumneavoastra tot nebotezat ma considerati?
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"