Deconectat |
RE: Botezul în apă |
fullban6 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18916. Postat la 25/06/2012 21:18 - 4728z4h32m |
|
|
Da esti nebotezat...in numele pagîn nu e Mintuire |
|
Deconectat |
alin (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18917. Postat la 25/06/2012 21:58 - 4728z3h52m |
|
|
Ma tot mir cum ai ajuns pana in situatia asta sa gandesti asemenea aberati! |
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18918. Postat la 26/06/2012 06:24 - 4727z19h26m |
|
|
Frate Natanael, versetul acesta este valabil, sau tot păgân este?
Nu vă vorbiţi de rău unii pe alţii, fraţilor! Cine vorbeşte de rău pe un frate, sau judecă pe fratele său, vorbeşte de rău Legea sau judecă Legea. Şi dacă judeci Legea, nu eşti împlinitor al Legii, ci judecător. Iacov 4: 11.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoşi.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
lisha (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18920. Postat la 26/06/2012 08:09 - 4727z17h41m |
|
|
Uneori cel rau iti intuneca minte in asa fel incat sa numesti binele rau....
asta e menirea lui....daca nu te poate duce in alt fel la rau te duce asa incet subtil "pocaieste" 
"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..." |
|
Deconectat |
18924. Postat la 26/06/2012 15:24 - 4727z10h26m |
|
|
Fr Nica . ! cor 3 v15 ;fratele meu??; eu nu judec fratii mei !! sa nu fiu inteles gresit .Cei ce se închina Idolilor (isus domnul zeus ect) eu Îi
numesc frati romani dar frati in Yahushua(h) ca ei nu cred in EL Ei cred in cu totul altcineva ;asa ca nu am ce judecata sa fac ; Dar sa revenim la obiect .Cornelius M-a intrebat daca botezul lui in numele lui isus este valabil;si ranpunsul meu a fost negativ ; deci nu e botezat ( ca de altfel toti care s-au bagat in apa in acst nume) si pina-n prezent el nu a reactionat in nici un fel; Ce este greu sa fi Imers in adevaratul nume Yah-Suah nume in care este Mintuire ;si nu in un nume pagîn in care nu este mintuire?
Cine crede ca este UN ALT NUME in care este mintuire ,inafara numelui slavit si binecuvintat Yahweh -Suah( Yahushua(h) Yaşua pe romaneste sa nu creada ca se inseala. da cel rau intuneca mintile celor ce nu ASCULTA de dreptarul cunostintei si al adevarului (torah)(2 cor 4v4)
Nu pot sa spun mai multe ca 95 la suta din cei de pe portal sint botezati incorect si mi sa atras atentia in privinta aceasta ;deci stiind care sint repercursiunile ma mai abtin putin dar nu in a nu recunoaste ca este doar un singur NUME in care este Mintuire ; Yahushua(h) |
|
Deconectat |
Lica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18926. Postat la 26/06/2012 15:45 - 4727z10h6m |
|
|
"sa revenim la subiect...nu la obiect ...cu ebraica uitam romana . Frate stii ce mai este intelesant...faptul ca singurele manuscriese pe care le avem ale Noului Testament sunt in limba greaca...unde apare singurul nume ca fiind Iesuos... apoi daca Yeshua si Iesuos nu sunt aceeasi persoana avem o mare problema...deoarece pe Iesuos (Isus) il cunosc si stiu despre el din Noul Testament...dar despre Yeshua...nimic? Cine este si ce a facut? De ce sa ma botez in numele lui?
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti. |
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18928. Postat la 26/06/2012 16:01 - 4727z9h50m |
|
|
Natanaelbarlea, planul de mantuire are in centru un Fiu de Dumnezeu, este Unicul, numai daca cugeti, El stie, intrece cu mult intelepciunea noastra.
Dragostea lui Dumnezeu include respect fata de cei din jur, fiind ei chiar necredinciosi sau atei, nu avem nici un merit pentru o mantuire atat de mare, CA SA NE CREDEM DEOSEBITI, asa ca daca te inchini adevaratului Dumnezeu, te rog respecta-ne, ca sa dovedesti ca ai cunoscut DRAGOSTEA ADEVARULUI.
Altfel, tot ce spui este egal cu nimic!
Botezul nu-l poti nega tu, daca sta scris, si primul lucru pe care trebuie sa-l facem cand credem este sa-l infaptuim ca o marturie a cugetului nostru.
Apoi la Turnul Babel, nu uita, Tatal din ceruri a incurcat limbile, putem vorbi despre acelasi Dumnezeu in limbi diferite, nu asta este pacat, ci rautatea din noi.
Spune-mi, Avraam pe ce nume a strigat pe Dumnezeu, avand in vedere ca in acele timpuri nu exista poporul Israel?
Acel ISUS HRISTOS pe care il negi tu a fost rastignit exact pe 14 Nisan, asa ca fie-ti frica sa injosesti un Fiu de Dumnezeu pe romaneste, El te intelege in orice limba ai vorbi, caci esti oala din mainile vesnicului Olar care te poate sfarama intr-o secunda.
Se spune... ca frica de Tatal ceresc este INCEPUTUL INTELEPCIUNII!
Dar stii ceva, mi-am amintit de cineva care a spus pe undeva ca un lucru in sine(scaun, copac, lac, bluza),nu poate sa faca pacat, o limba pagana, nu este in sine pacat, si in limba ebraica pot vorbi de rau, pot spune nimicuri, ce are in sine o limba pamanteasca, nimic!Este facuta spre folosul nostru.Daca o folosesti pentru a expune rautatea din tine, asta da pacat!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
18929. Postat la 26/06/2012 16:54 - 4727z8h56m |
|
|
politica cristo-pagina e ca singurile manuscrise ;ale NT sint in greaca =minciuna
Yahushua a vorbit Evreilor si nu paginilor si primi care au auzit si scris cuvintele lui Yahushua au fost evreii nu pagini pe linga asta Manuscrisurile de la marea moarta sint scrise in Hebrew si nu greaca ,si unele in aramaica limba lui Avraam si Yahushua isous =isus este emanatia cristo-pagina vino-ti in fire si nu mai te inchina paginului |
|
Deconectat |
18931. Postat la 26/06/2012 17:12 - 4727z8h38m |
|
|
1. Din miment ce consider caci termenul christos este pagan nu inteleg ce inseamna termenul "cristo-pagana" in limba romana!
2. Poate a fost asa...poate nu. de unde sa stiu daca biblia (NT) pe care o avem este in greaca si imi vorbeste de Iesuos...si nimic despre Yeshua. Este logica pe care mergeti dvs. ....
3. Hebrew este in limba engleza...daca vorbim in romana de de folosesti termeni in engleza...a devenit si engleza sfanta?
Deci imi raspunzi? Daca tot ce stim ca a facut Mesia este scris in greaca si vorbeste de Iesuos si Yeshua este o alta persoana si nu Iesuos...atunci spune-ne si noua unde gasim informatii despre Yeshua? Manuscrisele de la Marea Moarta au fost scrise in cele 3 limbi biblice (ebraica, greaca si aramaica) insa avand in vedere ce scrie (nu vei gasi evangheliile, faptele apostolilor sau scrisorile in limba ebraica) nu te ajuta cu nimic in aceasta argumentare.
Deci? Istoric...da-ne documente despre Yeshua...noi il cunoastem pe Isus cu toate detaliile pe care si dvs. le stiti (ca sunt sigur ca nu le-ati uitat odata cu invatarea limbii ebraice). Sau daca este aceeasi persoana atunci il cuinoastem deja si noi!
1. Nu este aceeasi persoana? - atunci cine este ca sa ma botez in numele Lui? si de ce?
2. Este aceeasi persoana? Atunci de ce sa ma rebotez? Aduceti argumente biblice pentru care trebuie sa ma botez in numele lui Yeshua(versete)! Astept versete!
|
Deconectat |
18933. Postat la 26/06/2012 17:34 - 4727z8h16m |
|
|
Uite ce ; Pina una alta este un document pe web ,costa .nu e gratis ;adevaratele documente costa ;
Iti recomand ...Hebrew Yahshua vs grek isous; de Nemiah Gordon
scrierea aceasta este un document..poate fi obtinuta pe amazon.com
probabil e vreo $40.
Eu marturisesc nu am citit-o ;am alte documente ;mai putin costisitoare
dar cineva care a citit-o mi-a recomandat-o..cred ca o sa o citesc si eu
de indata ce punga imi permite |
|
Deconectat |
18934. Postat la 26/06/2012 17:43 - 4727z8h7m |
|
|
Frate ceea ce sustine Nehemiah Gordon sustin si eu in foarte mare masura (referitor la ce discutam) insa cred ca dvs. ati citit doar titlul deoarece el nici vorba sa sustina ca Isus si Yeshua sunt doua persoane distincte. (nu am citit ceea ce mi-ati recomandat atat de repede insa am vazut conferinte de-ale lui si sunt destul de familiarizat cu el) - Daca vreti parerea si a altor rabini mesianici sau nu va pot face legatura cu cativa dar nici unul nu sustine ce sustineti dvs. (stiu pentru ca am vorbit cu ei).
Deci Gordon nu este de aceeasi parere cu dvs SI scrierile lui Gordon nu sunt nici istorice si nici incluse in canonul Bibliei, eu asta am cerut. Daca nu ma credeti atunci va pot oferi un mail unde il puteti contacta 
Si inca o data:
1. Nu este aceeasi persoana? - atunci cine este ca sa ma botez in numele Lui? si de ce?
2. Este aceeasi persoana? Atunci de ce sa ma rebotez? Aduceti argumente biblice pentru care trebuie sa ma botez in numele lui Yeshua(versete)! Astept versete!
|
Deconectat |
18936. Postat la 26/06/2012 17:53 - 4727z7h58m |
|
|
Deci trebue sa citim amindoi originalul si sa nu ne luam ce spusele unora sau altora
Nehemyah Gordon este Yudeu Karaite nu este messianic
El nu crede in Yahushua(h)
scrierea lui este neutrala ; doresc sa o citesc |
|
Deconectat |
18938. Postat la 26/06/2012 18:05 - 4727z7h45m |
|
|
Pfff...frate daca nu vorbim de aceeasi persoana e una (am verificat pe internet si da...e o comfuzie) insa nu inteleg cum poate sa imi explice cineva care nu crede in Isus sau Yeshua...care e mai bun dintre ei? Stiu ca el vorbeste despre evanghelia dupa Matei dar pana acolo mai avem cale luuunga.
Cele 3 intrebari raman valabile!
|
Deconectat |
you_rubio (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18942. Postat la 26/06/2012 18:38 - 4727z7h13m |
|
|
La noi la ortodoxi (care insemna drept crestin) botezul se face in numele Tatalui, al Fiului si Sfantului Duh. Acest botez este numai in biserica ortodoxa care s-a divizat din biserica catolica si numai la noi adevarata biserica avem drept asupra acestei formule de botez. Este bine cunoscut ca neapartine deoarece din aceasta formula de botez se face si crucea in numele Tatalui, al Fiului si Sfantului Duh, toti ceilati crestini neacceptand aceasta (crucea Domnului Isus).
Deasemenea la noi se face si ungerea cu mir imediat dupa botezul in apa la copilului mic pentru Sfantul Duh. Botezul se face la copii mici pentru ca este scris in faptele apostolilor ca temnicerul din filipi a fost botezat el si toata casa lui, adica si copii mici.
Nick |
|
Deconectat |
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18947. Postat la 26/06/2012 19:39 - 4727z6h12m |
|
|
natanaelbarlea a scris:
Da esti nebotezat...in numele pagîn nu e Mintuire
Multumesc pentru raspuns.
Daca asa stau lucrurile..., e grava situatia.
Am sa dau un exemplu: eu am primit botezul prima data in formula de la Matei 28, apoi am gasit ceva mai bun si am fost rebotezat in numele lui Isus, acum am aflat ca nici acesta nu e bun si trebuie sa fiu botezat in numele lui Yeshua (pana acum sunt 3 la activ), peste ceva timp se va descoperi ca trebuie alt botez mai bun si altul si mai bun si tot asa pana ... nu stiu unde se va ajunge...
Fratilor ce facem, ne jucam de-a pocainta cu scaldatul in apa?
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăţia, slava şi viaţa" |
|
Deconectat |
18953. Postat la 26/06/2012 20:12 - 4727z5h38m |
|
|
asta este cresterea in cunostinta ..adevaratul credincios altoit in maslinul cel bun Ysrael(Ysra-yah) se face partas sevei si grasimi maslinului ..cel altoit nu mai are caracterul pagin ;nu mai este prin excelenta pagin ci Partas al aceluias Pom (maslin) bun; se face partas firi Ceresti fiind nascut din Yahweh
Ar trebui sa fi ingrijorat de lucru acest si sa nu tratezi lucrurile ..ca de apucat ;ca nu exista un alt Nume dat oamenilor in care sa fie Mintuire
repet si sustin numele care are mintuire in El este Yah- Shua(h) Yahweh Mintueste ; Nu esti Imers (botezat) in acest Nume = nu esti botezat. |
|
Deconectat |
alin (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18955. Postat la 26/06/2012 22:04 - 4727z3h46m |
|
|
asta este cresterea in cunostinta .
CRESTERE IN CUNOSTINTA? Mai degraba coborare spre o panta in jos inspre ratacire
Atat ne credem de luminati si intelepti incat dam la o parte tot si credem ca mergem bine cand colo ne indreptam spre pierzare...
|
|
Deconectat |
Pedro V (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18956. Postat la 26/06/2012 22:50 - 4727z3h1m |
|
|
Sa ai pace Alin.
Fratilor inainte de toate am o rugaminte la cei care tot sustineti numele Yesua,Yahwe(ca obligatori,daca nu rataciti sunt restu) ,si botezurile(cel putin 3).
AS VREA SA STIU SI EU: cum se scrie totusi corect Yesua,Yahwe?De ce ? Uni scrie Yah-we,Yahusua ,Yehusua. etc etc o multime am vazut pe site?
Stati putin ce este cu omleta asta de litere,silabe si cuvinte?
Chiar credeti ca puteti folosi numele cuiva dupa cum doriti?
NU VENITI cu fraza: asa scrie in textul original ,caci NICI eu si nici unul dintre noi nu l-am vazut. Cum ramane atunci?
SI acuma se pune problema? DE UNDE sunt scoase acestea?
DIN BIBLIE?Nu,pentru ca nu am vazut asa ceva in biblile romanesti.
PE CE SE BAZEAZA CREDINTA VOASTRA?Pe cartile,revistele ,scrierile filosofilor sau pe Sfanta Scriptura? Vorbele oamenilor sau Cuvantul lui Hristos?Parerea muritorilor sau parerea Duhului Sfant?
Mare atentie pe ce ne punem baza credintei.!.
Cand nu ai radacinile in Biblie,te intorc oameni dupa cum vreau ei,si uneori se poate sa nu te mai ridici niciodata,pentru ca nu ai crezut cuvintele Scripturi.
Cine are curajul sa contrazica versetele Bibliei?Cine poate anula Matei 28? Cine poate face la botezuri anuland pe altele dinainte?
Nu sunt contra daca cineva este botezat in Numele lui Isus,pentru ca sta scris,dar cine anuleaza Matei 28 va raspunde SIGUR,pentru ca este porunca directa de la Mesia.
In Matei 28 este si Numele lui Mesia,si cum indraznim sa ne temem ca ii gresit folosirea cuvintelor Dumnezeu si DUhul Sfant???
Cine face toate lucrurile?Cine te-a mantuit? Dumnezeu. (1Cor.12:6) . (Iac.1:17) etc
Cine mijloceste in cer?Cine te-a mantuit?Mesia (Evr.8:6) (1Tim.2:5) etc)
Cine face lucrarea pe pamant?Cine te ajuta in primirea si trairea mantuiri? Duhul Sfant.((Ioan.14:26) (Tit.3:5)(Rom.5:5) (1Cor.12:8) etc)
NU poti desparti pe Tatal ,Fiul si puterea Duhului,sunt UNA in lucrarea de mantuire pe pamant si in cer.
Puneti baza pe Cuvantul Scripturi si nu va lasati amagiti de oameni.
Numa Bine
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!! |
|
Deconectat |
18958. Postat la 27/06/2012 00:37 - 4727z1h13m |
|
|
Mai pedro! de fapt te cheama Petru; ce ceri tu nu scrie in biblie pentru ca simplu biblia nu le are ;In schimb sint In Sfintele Scripturi care sint Cuvintul lui Yahweh; Daca vei cauta in Sfintele Scripturi vei gasi ceia ce nu poti gasi in biblie
Nici nu visa ca biblia este cumva Sfintele Scripturi
Am curajul sa contrazic mat 28 v 19 ; este o forgeri (fals) adaugat in sec 4 de initiatori doctrinei trinitariene Am dovezi si dau gratis la cerere in asest domeniu
Mosh-Yah (mesia) a spus sa faca ucenici(versiunia romineasca) si sa-i boteze ,Cot : IN NUMELE MEU: De la In Numele Meu ;Pina la formula triniteriana e drum lung.
Acum pentru cei ce au fost nascuti si invatati in aceasta ratacire triniteriana
si pe deasupra si orbiti de doctrina ,ce cu pasiunie o practica e foarte greu sa renunte la baltoaca calduta in care se balacesc. Binenteles Calea ce-a strimta o afla putini ...Milioane si zeci de milioane sint triniterieni ...deci nu e calea ce-a strimta (ingusta)
Ra-ah Natt |
|
Deconectat |
18981. Postat la 28/06/2012 03:19 - 4725z22h31m |
|
|
The characteristic appellation of the Most High Elohim, has been substituted
by the Assyrian deity Gawd, or God in English, and is repudiated by
Yahweh in Isaiah 65:11 which reads as follows,"But ye are they that forsake Yahweh,that forget .My holy mountain, and -furnish a table for God, and
furnish a drink ,offering to Meni". No wonder the people of Scotland and some
parts 'of northern England celebrate 'their Hogmanay, which in Hebrew
means the feast of the god Meni, on New Year's Eve, with a fellowship drink
'or good luck! .
The name of the Son, Yahshua, has been substituted by Jesus, lesus,Isus, and Ea-zeus (HealingZeus) .. Webster says that Zeus is' the,,'sky god' and-is also known as Deus (Latin) Dio (Italian) "Dios (Spanish) , Dayus (Sanscript ) ,
and Zeus Soter meaning Zeus the Saviour. Even in the French Bible they have
substituted Dieu. Isaiah 65: 11 truly .expresses what Yahweh, thinks of
christian worship.
The substitution of the Names of Yahweh and Yahshua by, the name
of the pagan deities of the nations has brought immeasurable harm. Such
names as Lord, God, Jesus,and Christ in no way represent the meaning of the Name revealed by the Most High to Moses and the ancient Hebrew-leaders.
By employing these names the people unknowingly turn the worship-of
Yahweh into that of idols and actually ascribe the benevolent characteristics
of the Mighty One of Israel to the pagan, deities' (Hosea' 2:8).
Acest document este un extras din HOLY NAME BIBLE revizuita de A.b. Traiana sub auspice al . THE SCRIPTURES RESEARCH ASSOCIATION INC.
LAS CA FIECARE SA TRANSLATEZE SI SA INTELEAGA
ra-ah Natt
Va |
|