Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Mântuirea
Pagina 10 din 17 << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Deconectat RE: Botezul în apă
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18983. Postat la 28/06/2012 09:34 - 4692z13h42m
Natanael, pe mine "m-ai bagat total in ceata", vorba fratelui Nica, ebraica nu o cunosc, engleza, nici atat, mie cine imi traduce?
Dar daca crezi ca a face mai multe botezuri, nu este pacat, desi Biblia declara ca numai unul, imi dau seama ca de fapt credinta ta se bazeaza pe niste scrieri iesite din sfera Bibliei, pentru ca deasemeni Cuvantul scrie, o singura nevasta...sa ai si omul calca Cuvantul in picioare si o ia si pe a doua.
Vezi tu, puterea de influienta al cuvantului tau ar fi trairea ta, pe care nu o dovedesti nici macar in scris.
Nu stiu de ce folosesti cuvantul trinitate, nu te deranjeaza?
Noi credem in Tatal, Fiul si Duhul Sfant, si multumim pentru ca a creat un plan asa minunat de mantuire a omenirii, insa nu credem in ideea trinitatii(egalitatea)
UN SINGUR BOTEZ, nu mai multe!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: botezul în apă
fullban8
18986. Postat la 28/06/2012 13:28 - 4692z9h47m
Ce este, Botezul???
- 1. RITUAL CREȘTIN de primire a cuiva printre credincioșii bisericii, însoțit de atribuirea unui prenume;p. ext. petrecere care are loc cu acest prilej; cumetrie. b26; Expr. (Mil.) Botezul focului = prima participare activă la o luptă.
- 2. Apă folosită pentru săvârșirea botezului (1).
- 3. Stropire cu agheasmă a credincioșilor și a caselor lor de către preot, cu prilejul unor slujbe sau sărbători bisericești.
- 4. (Mar.) Ceremonial de lansare la apă a unei nave noi. - Dinboteza (derivat regresiv).
Sursa: DEX '98
Deci, BOTEZUL este un început, de regulă DAREA sau PRIMIREA unui NUME, sau intrarea oficială într-o biserică creștină!

Am mai postat la acest SUBIECT, definiția lingvistică oficială a BOTEZULUI, cu întrebări care duc direct la răspunsul pe care nu am vrut să-l dau ca părere personală, pe care preoțimea pastorală o impune turmelor lor.
Prin simplul fapt că sunt 2 (două) botezuri, adiacente ridică probleme:
1. la botez, botezatul primește numele - unii se botează maturi, NUMAI PENTRU A INTRA ÎNTR-0 BISERICĂ CREȘTINĂ, cu numele primit în afara Sfintelor Scripturi care CLAR arată că fiecare om, își primește numele la naștere.
2. când un creștin trece de la o biserică la alta, se botează în numele DumneZeului bisericii respective; ...pentru mine, este clar că DumneZeu este într-un fel, ce zice Scriptura: Îngerului bisericii Laodiceea, spune-i...

Pentru a nu influența pe cineva cu părerea mea (personală), am recurs la întrebări, din care fiecare poate ajunge la răspunsuri proprii.
După principiul că Noul Legământ este ÎMPLINIREA Vechiului Legământ, înseamnă că ce este în Noul Legământ fără să fie în Vechiul Legământ, este o invenție inspirată de Cel Rău - vezi dacă în Vechiul Legământ se află cuvintele: ISUS, CHRISTOS, CREȘTIN, BOTEZ, SFÂNTĂ CINĂ (cât mai des), și alte invenții bisericești (Matei 15.9; Marcu 7.7,9,13);
1. În Vechiul Legământ, când se dădeau numele copiillor ??...când a primit Mesia Numele de Yemanuel - Yashuah? ..nu la circumcizie - în a 8-a zi de la naștere? ...păgânii, ...nu tot la naștere dau nume copiilor?
2. În Noul Legământ, ASTĂZI, când se dau numele copiilor? ...nu tot la naștere? ...evreii, nu la circumcizie? ...și păgânii, ateii, ...nu tot la naștere? ...și musulmanii, ...CREȘTINII, nu tot la naștere?
3. Ce înseamnă, și pentru ce este BOTEZUL POCĂINȚEI? ... nu pentru iertarea păcatelor?
4. Mesia a avut păcat? ...dacă nu a avut păcat, de ce s-a BOTEZAT? ...la 30 de ani a primit numele???
5. Nu este clar că Circumcizia fără de care nu s-a putut apropia Israel de Pesach (Iosua 5.7-10 )... a fost înlocuită cu RITUALUL BOTEZULUI CREȘTIN? ...Boterz, după care se ia sfânta cină? ...sau împărtășania?
6. BOTEZUL este un RITUAL CREȘTIN, prin care ENORIAȘII ori MEMBRII BISERICILOR, FAC LEGĂMÂNT cu BISERICILE CONDUSE DE OAMENI PENTRU OAMENI, prin Isus Christos, fără nici o legătură cu Cerul guvernat de Creatorul Mântuitor Suveran, Căpetenia oștirilor!

Personal, din Bibliile creștine, eu iau în considerație doar ce corespunde pas cu pas, de la începutul Genesei, până la sfârșitul Apocalipsei.

Pace și discernământ duhovnicesc tuturor care sunt cercetați de Duhul Adevărului!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Pedro V
18994. Postat la 28/06/2012 18:25 - 4692z4h50m
ELIAHU777 a scris:

2. când un creștin trece de la o biserică la alta, se botează în numele DumneZeului bisericii respective; ...pentru mine, este clar că DumneZeu este într-un fel, ce zice Scriptura: Îngerului bisericii Laodiceea, spune-i...

6. BOTEZUL este un RITUAL CREȘTIN, prin care ENORIAȘII ori MEMBRII BISERICILOR, FAC LEGĂMÂNT cu BISERICILE CONDUSE DE OAMENI PENTRU OAMENI, prin Isus Christos, fără nici o legătură cu Cerul guvernat de Creatorul Mântuitor Suveran, Căpetenia oștirilor!

Sa ai pace.
Sunt putin in ceata la fel ca si alti sigur in legatura cu ce ati scris.
Ori ati scris dumneavoastra gresit ori am inteles noi gresit.

1.Adica cine trece de la o biserica la alta trebuie sa faca un nou legamant in apa? De exemplu de la penticostali la baptisti? sau de la cei care tin sambata la adventisti?

2.Dumneavoastra spuneti caci oameni care se boteaza intr-o biserica fac legamant cu biserica respectiva sau cu oameni de acolo?
NU are nici o legatura cu Mantuitorul Mesia?

Sanatate si numa bine

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Michael Roman
18996. Postat la 28/06/2012 19:32 - 4692z3h43m
ȘALOM, ĦAVERIM/ PACE, CONFRAȚI DE LEGĂMÂNT!

Am să împing lucrurile spre o zonă și mai periculoasă, cea a cadrului istoric, cultural și "religios": în iudaismul din perioada celui de-al doilea Templu, simpatizanții iudaismului care voiau să se alipească la iudaism și să intre în părtășia copiilor lui Avraham, NU ERAU BOTEZAȚI de cineva, ci ERAU ASISTAȚI de doi rabini pe când simpatizantul însuși se scufunda în apă. Rabinii erau prezenți pentru a asista și pentru a depune mărturie că și ultimele două fire de păr ale "botezabilului" fuseseră acoperite de apă...

Întrebări:
Ce relații există între "botezul" alipirii ne-evreilor la iudaism (tevilah) și botezul "pocăinței și al faptelor vrednice", aplicat evreilor care solicitau alipirea lor la iudaismul mesianic?
Cum botezau apostolii? Dar credincioșii din bisericile primare? Astăzi, câți dintre credincioși (alipiți la credința iudeo-creștină...) au fost botezați în acord cu aceste cerințe?

B(E)RAĦOTH/ BINECUVÂNTĂRI!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Deconectat RE: botezul în apă
fullban8
19000. Postat la 28/06/2012 21:01 - 4692z2h15m
Binecuvântările Cerului să te urmeze frate Michael Roman, pentru imparțialitatea și organizarea de excepție a expunerii curate și fără echivoc dar, ca de obicei, fără declinarea poziției prezentatorului (ca un învățător de drept-ca binecuvântare, nu ca un rabi numit-respins de Cuvânt) , cel puțin cu un caracter adjuvant, asemenea modelului Marelui Învățător, prin forma călăuzitoare... ,,dar Eu vă spun: ...,, după care urmează o concluzie preliminară (Matei 5.22,28,32,34,39,44, și exemplele pot continua).
În timpul de față, inima oamenilor este atât de împotrivitoare Adevărului, că spui lucrurilor pe față, și cei ce nu au dragostea Adevărului, primesc și susțin frenetic Minciuna (2Tesaloniceni 2.10,11).
În ceea ce mă privește, sincer, mă ajută părerea interlocutoruluui meu de la care învăț ceva, prin rezultatele evidente (asemenea roadelor unui pom), mă poate întări, sau slăbi în înțelegerea expunerii.
Pedagogic, expunerea fără o concluzie preliminară, este ca un nor fără ploaie - crează umiditate, dar nu udă - oricine poate primi sau respinge expunerea - expunerea cu concluzie, incită (cheamă) la studiu... chiar aprofundat, ...ca să ajung și eu la concluzia celui ce mi-a prezentat-o, asemenea rezultatului unei probleme.
Privind din același punct de vedere frate Michael, mă interesează totuși concluzia pe care, prin prizma mea o văd ca fiind aceea că BOTEZUL este un RITUAL de CONFIRMARE a UNUI LEGĂMÂNT în speță SOCIAL (de apartenență de grup).
BOTEZUL ca SIGILARE a unei RELAȚII prin LEGĂMÂNT cu Cerul, este reprezentat de treptele urcate de Mesia... pas, cu pas: CIRCUMCIZIA, BOTEZUL cu DUH (transformat de cler în Botezul pocăinței, în temeiul datinei de spălare cu apă -1Petru 3.21), și BOTEZUL cu FOC (MOARTEA MÂNTUITORULUI) - toate acestea au fost trăite de toți apostolii și unii ucenici ai lor (asemenea lui Timotei).
Pace și discernământ duhovnicesc tuturor care sunt cercetați de Duhul Adevărului!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Michael Roman
19006. Postat la 29/06/2012 13:44 - 4691z9h32m
Frate Eliahu,

În primul rând, aici eu sunt doar un musafir și, în consecință, nu pot uita de rânduielile ospeției și nici nu-mi îngădui să fac una ca asta.
În al doilea rând, forumul (acesta, sau al meu, sau oricare altul) este un instrument gândit pentru dialog (fie el și polemic), și nu pentru declarații categorice. Dacă vreau să afirm ceva care să fie incontestabil, scriu o lucrare exhaustivă, de pildă un tratat, unde declar categoric ceea ce cred (precum și lucrurile de care mă lepăd). Așadar, cred că metodologia mea este respectuoasă față de gazde și utilă celor care pășesc pe urmele Maieutului, moșind aducerea adevărurilor la lumină prin intermediul întrebărilor.
Astfel că, înainte de a vorbi despre botez ca posibil sigiliu al vreunei relații cu vreo comunitate sau chiar cu YHWH, eu aș dori să primesc răspunsuri privitoare la FORMA BOTEZULUI. Să rămânem, așadar, la fenomenologie, înainte de a trece la esența sa.

Frate Natanael Birlea, expun mai jos câteva dintre lucrurile pe care le-am înțeles dintr-o simplă postarea de a ta. Te rog să mă corectezi dacă nu am înțeles bine expunerea ta.

I: mântuirea unui om depinde de fapte:
A: una dintre faptele care ajută la mântuire este botezul. Mântuirea unui om depinde de botez; inversând afirmația, rezultă că cei care au crezut în Mesia și nu au fost botezați (sau nu au mai apucat să fie botezați) nu au fost mântuiți:
1: Tu spui că poți fi mântuit numai dacă faci fapte (botezul, în speță) ȘI DACĂ ROSTEȘTI O FORMULĂ SACRAMENTALĂ! Aparent, această formulă poate fi cea TRINIARIANĂ (Matei, 28:19), fie cea UNITARIANĂ (rostirea unui Nume + 2 Funcții, adică Domn și Hristos, Faptele ap., 2:38, sau a unui Nume + 1 funcție (Domn), a unei declarații venite din toată inima făcute cu privire la un nume, o funcție și o filiație (Fapte, 8:37) etc, etc.

2: mântuirea nu numai că depinde de rostirea unei FORMULE SACRAMENTALE (deși încă nu ne-ai spus și nouă care ar fi aceea COMPLETĂ, care ne mântuiește...), ci ea trebuie să rostească Numele Iisus, dar nu în greacă (Iesous), ci în aramaică (Yeșua), sau, mai bine, în ebraică (Yehoșua).
a. Rezultă că, din momentul în care botezurile nu au mai fost făcute în Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt sau în Numele Fiului ÎN EBRAICĂ SAU ARAMAICĂ, NIMENI NU A MAI FOST MÂNTUIT! Adică, toți aceia care, de 2.000 de ani încoace, au primit cu bucurie în inimile lor Jertfa Ispășitoare a lui Iisus/Iesous și apoi AU TRĂIT FRUMOS ȘI CURAT, CU RECUNOȘTINȚĂ ÎNDREPTATĂ SPRE EL, nu au fost mântuiți, întrucât au fost botezați păgânește;
b: martirii morți de dragul lui Iisus/Iesous nu au fost mântuiți, nefiind botezați corespunzător;
c: întrucât prin anii 100 botezurile se făceau în Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt și nu în Numele lui Yeșua, și această formă de botez a reapărut pe scară largă prin anii 1900 (desigur, în America...), atunci rezultă că vreme de 1800 de ani nu a existat Biserica pură. Ea a reapărut o dată cu botezul în Numele lui Yeșua.
d: Dacă nu a existat Biserica pură vreme de 1800 de ani, atunci înseamnă fie că Duhul Sfânt nu a mai rostit adevărul vreme de 1800 de ani, fie că El nu a putut rosti adevărul, fie că nu a putut să-l rostească, fie că nu mai fost pe Pământ...

3. Mântuirea unui om depinde de BOTEZAREA SA, de FORMULA SACRAMENTARĂ CORECTĂ (unitariană, probabil...), formulă rostită NUMAI ÎN LIMBA EBRAICĂ, și numai de scufundarea ÎN APĂ CURGĂTOARE...

Acestea ar fi CÂTEVA (nu toate, mai am și altele...) dintre deducțiile mele făcute în urma lecturării unui comentariu de-al tău. Te rog frumos să-mi spui dacă am dedus corect ceea ce spui tu.

Și te-aș mai ruga să spui public dacă, în cazul în care deducțiile mele sunt corecte, îți asumi ÎN FAȚA CERULUI ȘI A FORUMIȘTILOR RESPONSABILITATEA ȘI GRAVITATEA acestor rostiri...

B(E)RAĦOTH/ BINECUVÂNTĂRI!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Lucia
19007. Postat la 29/06/2012 13:45 - 4691z9h31m
Botezul in apa sau botezul pocaintei, este actul prin care marturisim credinta in Isus Hristos-Mesia in mod public, este poarta prin care pasim pe Calea mantuirii.
Famenul Etiopian, citea in Scripturi despre Mantuitorul, nu a inteles Taina, Filip i-a descifrat-o, si ce a facut?
Uite apa, ce ma impiedica sa fiu botezat?
Este primul lucru pe care l-a facut etiopianul pe calea credintei.
O intrebare care o pun celor care cred ca botezul este doar un ritual:
De ce etiopianul s-a botezat in apa?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban6
19016. Postat la 29/06/2012 15:54 - 4691z7h22m
Nu vreau sa intru intr-o conversatie teologica (nu-s teolog)
Famenul era un credincios(Ysra-Yah) yisraelit venit la sarbatoarea Sukot;sa se inchine dupa Lege.
Era un devotat cercetator al scripturilor
Era un studios al profetiilor
Era un devotat al Yudaismului ; citea cu voce tare;
Cunoscator al Torah; Uite apa ..ce ma-n pedica;
Deci famenul a avut nevoie doar sa primeasca lumina ,cine sete persoana despre care el studia .
Cind Famenul sa scufundat in apa ,sup supravegherea lui Filip ;el a facuto in
Numele care este mai pe sus de orice nume ;nu in paginul isus
Filip habar n-a vea cine este isus,
numele isus probabil daca a existat a fost printre pagini
este pagin si cei ce si-au pus nadejdea in el sint ca el ;deci pagini
gershom
19021. Postat la 29/06/2012 17:41 - 4691z5h35m
La postarea 18983 Lucia a scris:

Natanael, pe mine "m-ai bagat total in ceata", vorba fratelui Nica, ebraica nu o cunosc, engleza, nici atat, mie cine imi traduce?

Sora Lucia, am să vă traduc eu, dar nu cuvânt cu cuvânt, ci numai esența, la propriu, dar și figurat smiley ce a postat fratele Natanaelbarlea la postarea 18981.

Toată postarea (în limba engleză), nu conține nimic despre subiectul " botez în apă", absolut nici o referință la botez, sau mickva, cum o mai numesc unii. Toată postarea este numai și numai despre numele evreiești. (traducerea la propriu).

De aici, și din alte postări, am putut observa ceva - aprox. 95 la suta din conținutul mesajelor lui Natanael (căci nu contează la ce subiect postează) este promulgarea folosirii numelor evreiești în exclusivitate, deci: nume, nume și iar nume, și toți ceilalți care nu adoptă acest crez, sunt păgâni. (traducerea la figurat)

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Pedro V
19022. Postat la 29/06/2012 17:41 - 4691z5h35m
natanaelbarlea a scris:
Cind Famenul sa scufundat in apa ,sup supravegherea lui Filip ;el a facuto in
Numele care este mai pe sus de orice nume ;nu in paginul isus
Filip habar n-a vea cine este isus,
numele isus probabil daca a existat a fost printre pagini
este pagin si cei ce si-au pus nadejdea in el sint ca el ;deci pagini

Cand te hotarasti sa scrii din Cuvant si sa ai argumente pentru ce sustii ?
Chiar nu iti este frica asa deloc de cum vorbesti despre Isus Hristos?
(TINE MINTE DE PE ACEST PORTAL SI TOTI CEI CARE ROSTESC NUMELE LUI ISUS NU SE GANDESC LA VREUN OM,ZEU CU ASA NUME ,CI LA FIUL LUI DUMNEZEU CARE A FOST RASTIGNIT IN GOLGOTA PE CRUCE PENTRU CA CEI CARE CRED IN EL SA AIBA VIATA VESNICA).

Chiar asa nu ai respect nici pentru Biblie ,nici pentru oamenii?
Toata Biblia scrie Dumnezeu si Isus,si tu vorbesti tot de la tine,si de pe site de pe internet ,sau de la oameni care nici macar NU cred in Isus.
NICI MACAR EVREII nu fac ce faci tu, ei cand predica in romana spun Isus,si spun dupa aceea Yeshua pe ebraica,si nu vorbesc pe nimeni de rau,si ii fac nemantuiti,babilonieni,paganii etc.
Voi va faceti mai evreii decat cei din Israel,numa romanii au asa ceva in minte in rest NU vei gasi pe nimeni cu asa invataturi.
IA AMINTE LA CE A SPUS PAVEL CAND ERA IN Atena > In toate privintele va gasesc foarte religiosi. (Fapt.17:22)
SI EI ERAU NISTE PAGANI CU ACTE IN REGULA,iar tu ne acuzi pe noi ca suntem pagani?Chiar nu iti dai seama ca ai de a face direct cu Sfantul lui iSRAEL in care credem cu toate fiinta noastra?

NU am nici o temere in legatura cu Numele Isus,Dumnezeu,cu mantuirea si tot ce acuzi tu,sti de ce? CRED BIBLIA si dupa ea o sa fiu judecat,NU dupa tine si invatarurile americanilor.

NU ITI DAI SEAMA CE ACUZE ADUCI SI HULE IMPOTRIVA FIULUI SI A DUHULUI SFANT?
Ziceai intr-o postare si dadeai de inteles ca satana face semne si minuni prin cei care se numesc crestini ,imputerniciti cu puterea Duhului.
ASTA II DIRECT HULA impotrica Duhului SA SPUI ASA CEVA,atribuind satanei semnele si lucrarile Duhului.
CE FACEM CU PROROCII CARE ZICEAu in prorociile lor: asa vorbeste Domnul;Isus Hristos este Domnul;asa adevareste Isus;Isus iti vorbeste tie...;ASTEA TOATE SUNT DE LA CEL RAU?

Imi pare foarte rau pentru tine caci numai crezi Biblia.
si Orice duh care nu marturiseste pe Isus NU este de la Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist, de a carui venire ati auzit. El chiar este in lume acum. (1Ioan.4:3)

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Lucia
19025. Postat la 29/06/2012 18:13 - 4691z5h3m
Natanael, se pare ca nu te temi deloc de Dumnezeu, Isus este aceiasi persoana cu Cel pe care il pronunti tu, in ebraica, Eu nu stiu sa-i pronunt numele in evreieste, El m-a vindecat de cancer pe mine si nepotelul meu, ne-a purtat de grija si ne poarta mai departe, I-a salvat viata sotului meu dintr-un accident de munca , avand mana stanga amputata tinandui-se doar intr-un fir de piele prin care trecea vena de puls, cea de la inima, daca ii era taiata in ziua de azi era mort.
Nu te temi sa ne faci pagani, cine esti tu, sa ne judeci? Domnul ne cunoaste pe fiecare, cine esti tu, sa-L faci pagan pe Cel care s-a jertfit pentru tine si in fata caruia ai sa dai socoteala?
Nu te-ai gandit ca printre noi sunt destule suflete sincere si care isi traiesc viata, il chemam in limba romana si ne asculta!
Nu este destul sa-L chemi pe nume in ebraica, ci sa dovedesti prin ce faci si ce spui dragostea Lui.
In intreaga istorie a lumii, UNUL este care s-a jertfit pentru noi toti, ii putem spune Mielul lui Dumnezeu, Stanca, Painea, Zidarul, Piatra, Medicul, Invatatorul, Imparatul, Regele, Domn al Domnilor...si El ne intelege.
Dragul meu, mediteaza un pic, trezeste-te, vino-ti in fire , nu poti face pe Fiul lui Dumnezeu pagan, este o insulta care te va costa.
Eu as putea sa te declar Anticristul, inca nu am mai intalnit pana acum pe cineva care se face ca nu intelege romaneste, ca Isus Hristos este aceiasi persoana cu cea pe care tu, o chemi il limba ebraica.
Eu sunt Lucica, insa in italiana ma striga Lucia, deci asta nu inseamna ca nu sunt aceiasi persoana.

fullban6
19031. Postat la 29/06/2012 18:48 - 4691z4h27m
Cum poti tu dovedi ca individul numit isus este MIntuitorul
Este ,sau inseamna numele isus, Mintuitor ?
E drept nu ma tem de d-zeus sau isus ,sint idoli si nu se compara cuCreatorul Abba (tatal) Yahweh Baruc-hu(fie binecuvintat)
Nu ma intereseaza relatia ta cu zeul(d-zeul) caruia te inchini... ceia ce vreau e sa arat ca Este numai un singur Atotputernic(Elohim) si numele lui e Yahweh
Zeii (dumnezeii) popoarelor (paginilor) sint Idoli(ps.96 v5)
Draqgostea lui (de) Yahweh sta in pazirea Poruncilor LUI(1 ioan 5 v3)
Cine este Antymessia(antichristul)?
Daca nu cel ce Tagadueste pe Abba(Tatal) si Pe Fiul (Yahushua(h))
Acela este Antymessia(h)(1 ioan 2 v22)
Eu meditez de multa vreme ;ziua si noaptea la Legea lui Yahweh.
M-am trezit ;mi-am venit in fire ; am parasit paginismul
Ce vrei sa -l ieau inapoi?
Fiul lui Yahweh este Cuvintul intrupat (Torah) pe care-l respect si ma inchin
in El...dar nu am nici o consideratie pentru idoli pagini(isus si d-zeus sint idoli)
Pedro V
19032. Postat la 29/06/2012 19:21 - 4691z3h55m
Nu pot zice decat sa te ierte Mesia pentru ca nu crezi Biblia.

1. Tu mai citesti Biblia in romana?

Isus Hristos este Mantuitorul. Iar Dumnezeu este Tatal,El a fost peste toti zei lumi acesteia si ramane DOMN,pentru ca tu sari cateva litere la cuvantul DUMN-zeu.
Eu cunosc pe Dumnezeu lui Israel Acela care a trimis in Golgota pe Fiul Sau si care in fiecare zi imi poarta de grija.

Tu vrei sa cunosti ceva dar NU ai originalul,si ramai doar la filosofia oamenilor care TOTDEAUNA se departeaza in multe lucruri de Adevar.
Tu nici macar NU sti cum se scrie cu adevarat Isus sau Dumnezeu,pentru ca NU ai vazut si nici nu vei vedea vreodata.
Ai NECREDINTA in tine din pacate foarte multa,pentru ca nu crezi BIblia,asa ca nu poti crede torah pentru ca ea te conduce in Biblie,nu in ideile americane si site de pe internet.
Cel ce a fost rastignit in Golgota sa aibe mila de tine.
Daca ai de gand sa vorbim cu BIblia vom discuta ,altfel ramai cu parerile oamenilor care se intorc de la adevar.

Tu mai citesti vreo Biblia scrisa in romana sau nu?

Sanatate si numa bine

fullban6
19044. Postat la 30/06/2012 15:53 - 4690z7h23m
sigur ca da ..ce vrei sa spui cu asta?
Pedro V
19047. Postat la 30/06/2012 17:31 - 4690z5h45m
natanaelbarlea a scris:
sigur ca da ..ce vrei sa spui cu asta?

Pai nu ii scrisa de asa numiti tai frati romani, care sunt pagani din diferite motive vazute de tine ...si de alti?
Nici nu vreau sa stiu cate versete sunt bune din ea si restu corupte.
Sa numai zic de ,,dumnezei'' vazuti de tine pagani etc ,care sunt scrisi in Scriptura.

Cum ii cu iesitu din babilon in privinta asta?Sau asta nu ii lucru din babilon?

Eu te-am intrebat doar asa,nu ii nevoie sa imi raspunzi pentru ca eu stiu sigur ca nu ii pacat,SI CITESTE BIBLIA ROMANEASCA IN CONTINUARE,dar credeo si implinesteo pentru fericirea si mantuirea ta.
Nu te teme de ce zic oameni ci crede ce spune Biblia ,numai asa vei avea parte de intaia inviere.
La fel iti zic si in legatura cu postarea ta in legatura cu cuvantul AMEN in care iti cereai iertare etc: fi serios ca nu ii nici un zeu pagan,pentru ca tu si cei din Israel cand spun cuvantul asta ,NU se gandesc la ceva pagan,astea sunt artifici,aberatii ale oamenilor carora le place filosofia si nu puterea DUhului Sfant.
CUm sa ma gandesc la ceva pagan in mijlocul adunari cand zic Amin?

Numai BIne

Moderator2
19050. Postat la 30/06/2012 21:01 - 4690z2h15m
Off topic, fraților nu vi se pare că ați deviat de la subiect, vă rugăm discutați subiectul ,,Botezul în apă,,, orice postare ce nu va fi la subiect va fi ștearsă.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Moderator
Lucia
19058. Postat la 30/06/2012 22:45 - 4690z0h31m
Dragii mei, credeti in Dumnezeu-Tatal, in Fiul Sau Isus Hristos, lasati-va calauziti de Duhul Sfant in tot adevarul, botezandu-va in apa cum a facut etiopianul si veti intra in Imparatia cerurilor.
Botezul in apa este o nastere din nou, care ne cheama la pocainta, cei ce nu cred, veniti la Domnul, si El va va ajuta sa intelegeti adevarul, nu al meu, nu al tau, ci a Lui.

Tatal, este Creatorul Universului, Cel care ne-a dat viata si ne tine sanatosi.
Fiul este Jertfa de pe Calvar prin care avem mantuire.
Duhul Sfant este Mangaietorul de la Cincizecime care ne deschide ochii sa vedem adevarul.
Botezul in apa este un act foarte important din viata noastra...
El insusi marturiseste despre Isus Hristos.Amin

Michael Roman
19106. Postat la 03/07/2012 21:18 - 4687z1h58m
Natanael,

Eu te-am întrebat dacă-ți asumi responsabilitatea și gravitatea postărilor tale. Tu ai întors-o, scriind in 19016 "Nu vreau sa intru intr-o conversatie teologica (nu-s teolog)".

Am analizat discursul tău și am observat că atunci când nu ai contra-argumente, o dai cotită, recurgi la subterfugii. Și, crede-mă, când mă pun să fac analiza discursului unui interlocutor, o fac atent...

Tot atunci îmi vei da și răspuns la întrebarea: de ce strâmbi și limba ebraică, și limba română, inventând prostii (mă refer la Ysra-Yah, sau Maș-Yah)? Când în lume vor exista persoane cu cetățenie ysra-yahană, să mă anunți prin email. Până atunci, însă, eu îți pot arăta CÂTEVA MILIOANE DE OAMENI cu cetățenia israELiană.

Am observat că ești banat, timp de două luni. Pe mine nu mă deranjează să aștept contra-argumentele tale (dacă le ai...) și peste două luni. Până atunci, pregătește-te pe tema botezului în apă...indiferent ce ar însemna asta pentru tine.

you_rubio
19153. Postat la 08/07/2012 11:40 - 4682z11h36m
Domnule Roman,
Permiteti-mi sa intevrin si eu in discutie si sa amintesc tuturor ca in biblia ortodoxa, Sfânta Evanghelie după Matei Capitolul 28 scrie asa: 18. Și apropiindu-Se Iisus, le-a vorbit lor, zicând: Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer și pe pământ. 19. Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, 20. Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin.
Botezul in apa corect este în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, fiecare in limba lui.

Nick
Lucia
19155. Postat la 08/07/2012 12:11 - 4682z11h4m
Nick, te gasesti pe un taram virtual, intr-o comunitate care nu imbratiseaza in nici un fel datinile stramosesti din credinta ortodoxa, ea nu este SURSA noastra, ci BIBLIA...Religia ortodoxa la capitolul Botezul in apa este departe de adevar, in ce sens, botezul la copii mici aparand in secolul doi care a fost generalizat in secolul cinci, sase de Iustinian care a dat un decret prin care cei ce nu-si botezau copii erau pedepsiti.(deci impus)
Sunt multi altii care a imbratisat acest obicei, insa nu-mi permit sa merg mai departe, ci vreau sa-ti spun ca o persoana mai intai, pentru a fi botezata trebuie sa creada in Isus Hristos si ca sa crezi trebuie sa fi un om matur.
Si in Biblia ta scrie ca Ioan Botezatorul boteza oameni mar, nu gasim nicaeri ca se botezau copii mici, iar noi nu ne luam dupa datini sau obiceiuri.
Botez ortodox, catolic, baptist, penticostal, adventist nu exista scris in Biblie, ci doar BOTEZUL IN APA, atat!
O singura CREDINTA, un singur BOTEZ...vezi, nu apartine cuiva acest act, nu putem sa ne insusim lucrurile lui Dumnezeu ca si cum ar fi ale noastre!

Pagina 10 din 17 << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164226 vizite unice Powered by PHP-Fusion