"Apele cele mari nu pot să stingă dragostea, și râurile n-ar putea s-o înece; de ar da omul toate averile din casa lui pentru dragoste, tot n-ar avea decât dispreț" Cantarea 8:7
Cugetarea zilei
"Nu contează câți culți sau câți desculți sunt în poporul Domnului, atitudinea mea față de ei trebuie să fie una de credincioșie."
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21208. Postat la 09/01/2013 10:03 - 4800z10h2m
Buna ziua
Porunca de a vesti Evanghelia a fost data doar apostolilor ?
Cine are permisiunea sa predice Evanghelia ?
Evanghelia este vestea cea bună despre îndurarea lui Dumnezeu față de oamenii păcătoși, prin jertfa ispășitoare a lui Hristos pe cruce. O astfel de mărturisire poate fi dată numai de aceia care s-au cunoscut pe ei înșiși ca fiind păcătoși înstrăinați de Dumnezeu și, prin credință, au gust personal harul și puterea mântuitoare a lui Isus Hristos.
Ce contine Evanghelia de trebuie predicata ?
ÎApostolul Pavel prezintă patru fapte pe care el le dăduse credincioșilor:
1 Corint 15:3 V-am învățat înainte de toate, așa cum am primit și eu: că Hristos a murit pentru păcatele noastre, după Scripturi
1. Hristos a murit pentru păcatele noastre,
2. Hristos a fost înmormântat,
3. Hristos a fost înviat și
4. Hristos S-a arătat
Unii au sugerat că acestea alcătuiesc baza pentru cel mai timpuriu crez creștin.
Aceasta e evanghelia , aceasta garanteaza ca suntem mantuiti , binenteles daca credem . Dar tot aceasta nu ne permite sa traim in pacat zicand ca Domnul ne iarta .
Acela care vede si crede ca e mantuit prin jerfa Domnului Cristos , ca Domnul o platit pretul pt noi . Acela care se prinde de Isus cu o credinta plina de iubire , plin de recunostinta Doamne sunt Salvat , sunt Salvat prin sangele Tau . Sunt cumparat de Tine cu pretul sangelui Tau sunt al Tau .
Aceasta siguranta , aceasta iubire trebuie sa fie eczercitata in fiecare zi , in fiecare clipa , aceasta ne da putere de a trai o viata de biruinta si nu ne permite sa traim in pacat .
Daca noi nu avem aceasta siguranta a mantuirii , daca noi nu ne bucuram din suflet in fiecare clipa de iubirea lui Cristos . Geaga ne fortam sa ascultam sa facem cutare sau cutare lucru .
Va invit sa experimentam , sa credem din toata inima ca Isus a murit cu adevarat , jertfa lui a fost totala , perfecta , si indestulatoare ca sa fim mantuiti .
Ioan 5:10 Cine crede în Fiul lui Dumnezeu, are mărturisirea aceasta în el; cine nu crede pe Dumnezeu, Îl face mincinos, fiindcă nu crede mărturisirea, pe care a făcut-o Dumnezeu despre Fiul Său.
Cine crede. Adică cel care va crede mereu că Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Cel a cărui convingere este instabilă, trecătoare, nu poate să pretinde sau să infirme această făgăduință. Nu doar o credinta cand am primit pe Domnul ci o credinta continua , zilnica .
O astfel de credință este o relație personală cu Hristos, bazată pe adevărul mărturiei lui Dumnezeu și o încredere consecventă în lucrarea răscumpărătoare a Mântuitorului