cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21208. Postat la 09/01/2013 10:03 - 4497z11h59m
Buna ziua
Porunca de a vesti Evanghelia a fost data doar apostolilor ?
Cine are permisiunea sa predice Evanghelia ?
Evanghelia este vestea cea bună despre îndurarea lui Dumnezeu față de oamenii păcătoși, prin jertfa ispășitoare a lui Hristos pe cruce. O astfel de mărturisire poate fi dată numai de aceia care s-au cunoscut pe ei înșiși ca fiind păcătoși înstrăinați de Dumnezeu și, prin credință, au gust personal harul și puterea mântuitoare a lui Isus Hristos.
Ce contine Evanghelia de trebuie predicata ?
ÎApostolul Pavel prezintă patru fapte pe care el le dăduse credincioșilor:
1 Corint 15:3 V-am învățat înainte de toate, așa cum am primit și eu: că Hristos a murit pentru păcatele noastre, după Scripturi
1. Hristos a murit pentru păcatele noastre,
2. Hristos a fost înmormântat,
3. Hristos a fost înviat și
4. Hristos S-a arătat
Unii au sugerat că acestea alcătuiesc baza pentru cel mai timpuriu crez creștin.
Aceasta e evanghelia , aceasta garanteaza ca suntem mantuiti , binenteles daca credem . Dar tot aceasta nu ne permite sa traim in pacat zicand ca Domnul ne iarta .
Acela care vede si crede ca e mantuit prin jerfa Domnului Cristos , ca Domnul o platit pretul pt noi . Acela care se prinde de Isus cu o credinta plina de iubire , plin de recunostinta Doamne sunt Salvat , sunt Salvat prin sangele Tau . Sunt cumparat de Tine cu pretul sangelui Tau sunt al Tau .
Aceasta siguranta , aceasta iubire trebuie sa fie eczercitata in fiecare zi , in fiecare clipa , aceasta ne da putere de a trai o viata de biruinta si nu ne permite sa traim in pacat .
Daca noi nu avem aceasta siguranta a mantuirii , daca noi nu ne bucuram din suflet in fiecare clipa de iubirea lui Cristos . Geaga ne fortam sa ascultam sa facem cutare sau cutare lucru .
Va invit sa experimentam , sa credem din toata inima ca Isus a murit cu adevarat , jertfa lui a fost totala , perfecta , si indestulatoare ca sa fim mantuiti .
Ioan 5:10 Cine crede în Fiul lui Dumnezeu, are mărturisirea aceasta în el; cine nu crede pe Dumnezeu, Îl face mincinos, fiindcă nu crede mărturisirea, pe care a făcut-o Dumnezeu despre Fiul Său.
Cine crede. Adică cel care va crede mereu că Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Cel a cărui convingere este instabilă, trecătoare, nu poate să pretinde sau să infirme această făgăduință. Nu doar o credinta cand am primit pe Domnul ci o credinta continua , zilnica .
O astfel de credință este o relație personală cu Hristos, bazată pe adevărul mărturiei lui Dumnezeu și o încredere consecventă în lucrarea răscumpărătoare a Mântuitorului