Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Mântuirea
Pagina 2 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Deconectat RE: RE: Ce este mântuirea?
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
548. Postat la 25/10/2009 00:31 - 5669z22h29m
Pe aceasta tema exista doua curente care se contrazic:

Primul sustine ca odata ce omul a ajuns sa-L cunoasca pe Dumnezeu, si devine copilul Domnului, orice ar face, Dumnezeu i-l iarta pentru ca Dumnezeu nu alege pe oricine ca fiu al Lui; si-apoi orice tata, indiferent cat de mult i-ar gresi fiul, pana la urma tot i-l iarta!...

Celalalt, considera ca oricat de "in dar " ar fi castigata mantuirea, in momentul in care cineva pacatuieste el are nevoie de iertare! Si daca nu primeste iertarea, acel om nu poate intra in ceruri.

Hai sa vedem, ce pareri aveti si voi :

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
abdon
549. Postat la 25/10/2009 00:32 - 5669z22h28m
ma gandesc la primul tip de curent, si as vrea sa privim la Alexandru caldararul, care-l necajea pe Ap. Pavel. Astfel Pavel il da pe mana Satanei. Pe acest om nu-l mai vad scapat. Adica si-a permis sa tot greaseasca, dar a avut si indiferenta lui o limita. ... .

pentru al doilea tip de curent, as vrea sa privim inspre David, el nu a profitat in felul modern, al tipicului de mai de sus,ci el de mai multe ori, pentru a dobandi salvarea, iertarea, mantuirea pe care era sa o piarda, a trebuit sa jertfeasca ceva, sau sa piarda ... .

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Aurelc
550. Postat la 25/10/2009 00:33 - 5669z22h27m
Vorbind in dreptul meu, departe de mine gandul dea face neputincios Harul lui Dumnezeu. Nu a existat vreodata, si nici nu va fi in veci o iubire care s-o intreaca pe cea a Domnului ! Ma gandesc la ceea ce a fost aratat lui Ioan in vedenie si anume acea intrebare rasunatoare : "Cine se va duce pentru Noi sa rascumpere neamul omenesc de la pierzare ?..." Si a plans Ioan. Pe drept plangea, fiindca nu se gasea nimeni vrednic de aceasta lucrare....Insa a venit minunatul raspuns:" Nu plange. Iata ca Leul din semintia lui Iuda, radacina lui David a biruit!" Si astfel Dumnezeu prin jertfirea Unicului Sau fiu a platit toata vina pacatelor celor care vor veni la El sa caute iertare si apoi sa traiasca in sfintenie! Asadar cei ce cred in jertfa lui Mesia, au fost eliberati de robia pacatului pentru veci, insa apostolul Pavel ne avertizeaza " sa nu faceti din slobozenia aceasta o haina a rautatii "

Acum ceea ce voiam sa spun cu aceasta este sa nu creada cineva ca daca sangele Domnului Isus a fost varsat pentru iertarea pacatelor, a celor ce cred in jertfa Sa, dupa ce ei au fost iertati odata vor putea pacatui iar de cate ori vor voi si Dumnezeu va fi obligat sa-i ierte...pentru ca si-a jertfit Fiul pentru aceasta!... Tot apostolul Pavel spune: Nu va inselati preaiubitilor, Dumnezeu nu se lasa batjocorit. Ce seamana omul aceea va secera." Pentru a ne pastra mantuirea terbuie sa luptam pana la capatul vietii impotriva pacatului si a vointei celui rau care doreste cu price pret sa ne rapeasca mantuirea. Iar ceea ce este cu neputinta la oameni, este cu putinta la Dumnezeu !

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
SMERITUL
551. Postat la 25/10/2009 00:34 - 5669z22h26m
Am citit ce ati scris fratii mei in Domnul si am tras o concluzie despre mintuire: ea este personala si nu colectiva. Ca sa putem avea mintuirea trebuie sa lucram pentru ea si sa iubim lucrurile Domnului. Pentru a primi mintuirea noi trebuie sa fim intr-o pocainta adevarata si sa fim o lumina vie pentru cei din lume care nu inteleg ceea ce vrem sa aratam. Bogatia materiala si cea a cunoasterii cuvintului nu este de ajuns pentru a primi mintuirea. Oare noi cit facem pentru aproapele nostru chiar si daca nu este intors la Domnul. Eu cred ca asta ii place la DOMNUL ca noi sa mergem in lume si sa spunem si aproapelui nostru despre mintuire si despre dragostea lui.Roadele mintuirii este in primul rind trairea noastra, dragostea si facerea de bine; modestia si smerenia noastra.Este poate usor de a explica despre mintuire.Ca sa capeti mintuirea este nevoie de a simti prezenta lui in viata ta.Haideti sa fim cu totii in tot ceea ce facem o lumina si sa spunem aproapelui nostru despre Domnul si dragostea lui ptr ei.Eu asta cred ca ne spune Domnul sa facem ca sa fim bunii pescari si sa capatam darul. Este unul din ceea trebuie sa facem pentru a primi cununa vetii. Va doresc ca alergarea voastra pe calea Domnului sa fie cu multe implinirii si cu victoria finala: mintuirea.
magda_cluj
552. Postat la 25/10/2009 00:35 - 5669z22h24m
37 Isus i-a rãspuns: rSã iubești pe Domnul, Dumnezeul tãu, cu toatã inima ta, cu tot sufletul tãu, și cu tot cugetul tãu.r1;
38 rAceasta este cea dintâi, și cea mai mare poruncã.

perfect deacord

1Ioan 5:3 "Caci dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui. Si poruncile Lui nu sunt grele."

nu poti sa zici ca-L iubesti pe Dumnezeu in "stilul tau" ..... uitate ce fel de dovada de dragoste astepta Dumnezeu de la noi.
am o intrebare pt toi .....

criminali, violatori si mai ales minciosi sunt mantuiti? da sau nu
ma refer strict la punctul vostru de vedere si daca puteti sa argumentati

ms mult

pace sa aveti in imima......

Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată
abdon
553. Postat la 25/10/2009 00:36 - 5669z22h24m
Păi, talharul de pe cruce, le avea pe toate cel mentionate, si a fost mantuit, dar a trebuit sa faca un pas, sau a facut chiar mai multi ...

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

magda_cluj
554. Postat la 25/10/2009 00:40 - 5669z22h19m
bun....

dar atunci cei care s-au luptat cu adevarat pt Dumnezeu? toti martiri si toti cei care au suferit enorm pt Domnul vor fi pe acelas calapod cu cirminali.... se poate asa ceva?
da inteleg talharul de pe cruce si inteleg si pilda .... dar totusi...
ca sa fi mantuit nu trebuie sa te lupti pt Domnul sa te lupti cu fiarele lumii acestea? si daca uni se lupta cum pot alti sa vina doar si sa ia?

sper sa poata cineva sa-mi raspunda ceva clar

ami
555. Postat la 25/10/2009 00:42 - 5669z22h18m
Chestia asta e ca si bancul acela :
" Gigele,de cand lucrezi la firma aceasta?
-De cand am aflat ca voi fi dat afara!"

Sincer...eu cred k daca Dumnezeu ne-a ales ca pietre vii,si vrea ca noi sa facem parte din templul Lui, daca nu vrem sa ascultam de buna voie si dak nu vrem sa stam in stanca in care El ne pune...o sa ne ciopleasca pana o sa stam acolo unde vrea El.
Cunosc multe cazuri, in care unii s-au intors si au inceput sa-L caute pe Dumnezeu din toata inima lor, in urma unui "verdict".
Si cred k dak cel care se intoarce la Dumnezeu cu toata inima si fiinta lui,si dak e sincer,Dumnezeu ii iarta tot trecut oricat de patat ar fi.
Dumnezeu nu e nedrept in hotararile Lui, ci in iubirea Lui cea mare,vrea ca nici un om sa nu piara ci sa aiba viata vesnica. Si chiar daca acea persoana mai are cateva zile de trait si le traieste cu Isus, si pt El, poate avea viata vesnica la fel ca si unu care l-a urmat si a trait cu Isus 100 de ani.
Aceasi rasplata ne asteapta pe toti la sfarsitul alergarii noastre pe acest pamant daca traim cu si pt Isus: Viata Vesnica!

Fiti binecuvantati!

Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune!
ady
556. Postat la 25/10/2009 00:43 - 5669z22h17m
Biblia spune: "crede in Domnul Isus si vei fi mantuit". Acuma trebuie sa dovedesti crezul tau prin traire atata timp cat mai traiesti.

fullban1
557. Postat la 25/10/2009 00:45 - 5669z22h15m
Amy a scris: Sincer,..eu cred k daca Dumnezeu ne-a ales k pietre vii,si vrea k noi sa facem parte din templul Lui,dak nu vrem sa ascultam de buna voie si dak nu vrem sa stam in stanca in care El ne pune...o sa ne ciopleasca .............

Fiidcã atât de mult a iubit Dumnezeu lumea , încât a dat pe singurul Sãu fiu , pentru ca oricine crede în El sã nu piarã , ci sã aibã viașa veșnicã .

Creatorul a plãtit prețul de rãscumpãrare pentru absolut toți oamenii , chemați sunt mulți , dar aleși puțini . Motivul nu este la Creator , ci la om , el omul poate accepta , sau refuza și Creatorul cunoaște acest lucru și atunci îl șlefuiește sau îl lasã în carierã nefolositor .
magda_cluj
558. Postat la 25/10/2009 00:45 - 5669z22h15m
Ady a scris:biblia spune "crede in Domnul Isus si vei fi mantuit" acuma trebuie sa dovedesti crezul tau prin traire atata timp cat mai traiesti

Adi, eu nu cred ca trebuie sa dovedesti crezul tau ci mai degraba sa-l traiesti sa se vada in purtarea ta viata unui crestin adevarat

oricum nu suntem mantuiti prin fapte .... deasta zic...

pace sa aveti in inima....

fullban1
559. Postat la 25/10/2009 00:46 - 5669z22h14m
Romani 6 : 23 ............: dar darul fãrã platã al Creatorului este viața veșnicã în Yahșuah , Mântuitorul nostru . Amin

Aceasta este mântuirea .
avodah
560. Postat la 25/10/2009 00:49 - 5669z22h11m
Credeti caci unii oameni au fost predestinati sa fie mantuiti?
Cum ar fi fost Avraam, Moise, David, Ioan Botezatorul,Apostolii, etc

Aurelc a scris: Acum ceea ce voiam sa spun cu aceasta este sa nu creada cineva ca daca sangele Domnului Isus a fost varsat pentru iertarea pacatelor, a celor ce cred in jertfa Sa, dupa ce ei au fost iertati odata vor putea pacatui iar de cate ori vor voi si Dumnezeu va fi obligat sa-i ierte...pentru ca si-a jertfit Fiul pentru aceasta!... Tot apostolul Pavel spune: Nu va inselati preaiubitilor, Dumnezeu nu se lasa batjocorit. Ce seamana omul aceea va secera." Pentru a ne pastra mantuirea terbuie sa luptam pana la capatul vietii impotriva pacatului si a vointei celui rau care doreste cu price pret sa ne rapeasca mantuirea. Iar ceea ce este cu neputinta la oameni, este cu putinta la Dumnezeu !

Ce alte versete am putea aduce, pentru a sustine crezul acesta al nostru?

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
geta
561. Postat la 25/10/2009 00:53 - 5669z22h7m
Amy a scris:Am gasit cateva lucruri care insotesc Mantuirea.Ele sunt:

MILA ".....cine are mila de cel lipsit..." Prov.14:31

DARNICIA "...oricine va DA de baut...."Mat 10:42

BIRUINTA "...si sa iesi biruitor cand vei fi judecat"Rom 3:4

AJUTORAREA "....sa duc niste ajutoare sfintilor..." Rom 15:25
"...strangerea de ajutoare pentru sfinti.."2Cor 9:1

Aceste lucruri le-am gasit k insotesc Mantuirea.....daca mai stiti si voi alte lucruri care insotesc Mantuirea...postatile aici.

Unu singur este cel mai esential si este mult repetat de Mesia: "credinta ta te-a mantuit..." Deci, Acesta este lucrul de capatai din care deriva toate celelalte.
isaac a scris:Daca numai prin credinta din inima in Domnul Isus Cristos se capata mantuirea,atunci crestinii mai trebuie sa tina Legea lui Moise?

ar ar trebui sa fii convins cu dovezi Biblice ca In Noul Legamant se inmagazineaza toata Legea lui Moise ( Nu e a lui Moise ci a lui Adonai Eloheinu data prin Moise Levitic 7:38...etc). Daca Vechiul Legamant era Umbra a ceea ce a implinit Mesia in Noul Legamant, intrebarea mea este: cum trebuie sa ne raportam noi la ceea ce a fost desavarsit in Yeshua HaMasiah? Ce inseamna Nascut din Nou...Rascumparare...Regenerare...Viata noua in Mesia...Chipul lui Mesia in cei rascumparati care si-au ingropat omul vechi??? Porunca data de Mesia este " Voi fiti dar desavarsiti, dupa cum Tatal vostru din cer este desavarsit" la Matei Matei 5:48. Toate formalitatile din "legea lui Moise" erau o Umbra a celor ce au fost facute desavarsite de Mesia. Cei care sunt "in Mesia" si care traiesc cum a trait El, sunt sub calauzirea si controlul Duhului Sfant...si numai aceia pot intelege adevarata viata in El. Domnul sa ne ajute sa intelegem acete lucruri sa sa nu ne punem speranta in a face ceea ce Mesia si sfintii apostoli nu au facut, si sa nu credem ca daca facem ceea ce ei nu au facut...avem vreo rasplata. Dimpotriva...daca adaugam sau scoatem din ceea ce ne este poruncit in toata Scriptura...vom da socotela. Deci, in credinta in Mesia este cuprinsa "Toata Scriptura".Shalom uvraha.
fullban1
562. Postat la 25/10/2009 00:55 - 5669z22h5m
Cred ca trebuie facuta o dinstinctie clara intre ce era si a fost umbra si care a fost implinit de Masiah si ceia ce El nu a sticat , si , ceia ce trebuie sa fie implinit inca , de fiecare credincios adevarat , in viata sa de zi cu zi .
avodah
563. Postat la 25/10/2009 01:00 - 5669z22h0m
Vizitator1 a scris: Cred ca trebuie facuta o dinstinctie clara intre ce era si a fost umbra si care a fost implinit de Masiah si ceia ce El nu a sticat , si , ceia ce trebuie sa fie implinit inca , de fiecare credincios adevarat , in viata sa de zi cu zi .

Citat: Galateni 3:19 Atunci pentruce este Legea? Ea a fost adugata din pricina calcarilor de lege, pina cinda avea sa vina Samanta....

Acum trebuie specificat caci in Limba greaca nu exista cuvint pentru LEGALISM, deci s-a tradus peste tot LEGEA

In acest text se intelege perfect caci este vorba de Sistemul Levitic - cind traducatorul a folist cuvintul Lege , dar pentru uni este mai greu de inteles si acceptat.
Deci jertfele au fost adaugate din pricina calcarilor de lege, pentru ca trebuia sa iti ceri iertare cumva la D-zeu, pe cind astazi avem pe cel care ""avea sa vina "' deci BINGO
sistemul levitic a fost inlaturat caci acum avem un mijlocitor direct..
Atit a inlaturat Isus si nimic mai mult.
El nu a venit sa strice ce a numit Tatal bune.

S-a mai legat el de farisei care nu ar fi facut un bine in Sabath ca sa nu il calce, dar cum putem sa credem caci el nu s-a odihnit in Sabat, s-au caci l-ar fi calcat,
La fel evreii de sfinti ce se credeau nu ar fi mincat la masa cu un strain, caci s-ar fi spurcat, pe cind Isus a mers si amincat cu ei.
Dar nu a mincat porc,caci doar el o venit de la Tatal care nu cu mult mai inainte a spus ce animale sa manince omul si ce nu.
De ce? intrebatil pe El(daca va tine )
Imi pare rau caci oameni nu sunt destuli de sinceri,si sunt colplesiti de activitatile cotidiane, ca sa mai fie interesati de voia D-lui.
Dar e asa de simplu cum El ne vrea
Oameni au facut 2 Dumnezei unul pentru evrei si altul pentru neamuri

Magda a scris: adi eu nu cred ca trebuie sa dovedesti crezul tau ci mai degraba sa-l traiesti sa se vada in purtarea ta viata unui crestin adevarat

oricum nu suntem mantuiti prin fapte .... deasta zic...

pace sa aveti in inima....

Citat: Iacov 2 14
14Frații mei, ce-i folosește cuiva să spună că are credință, dacă n-are fapte? Poate oare credința aceasta să-l mântuiască?

15Dacă un frate sau o soră sunt goi și lipsiți de hrana de toate zilele,

16și unul dintre voi le zice: "Duceți-vă în pace, încălziți-vă și săturați-vă!" fără să le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi?

17Tot așa și credința: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăși.

18Dar va zice cineva: "Tu ai credința, și eu am faptele." "Arată-mi credința ta fără fapte, și eu îți voi arăta credința mea din faptele mele."

19Tu crezi că Dumnezeu este unul, și bine faci; dar și dracii cred... și se înfioară!

20Vrei dar să înțelegi, om nesocotit, că credința fără fapte este zadarnică?

21Avraam, părintele nostru, n-a fost el socotit neprihănit prin fapte, când a adus pe fiul său Isaac jertfă pe altar?

22Vezi că credința lucra împreună cu faptele lui, și, prin fapte, credința a ajuns desăvârșită.

23Astfel s-a împlinit Scriptura care zice: "Avraam a crezut pe Dumnezeu, și i s-a socotit ca neprihănire"; și el a fost numit "prietenul lui Dumnezeu."

24Vedeți dar că omul este socotit neprihănit prin fapte, și nu numai prin credință

26 Dupa cum trupul fara duh este mort, tot asa credinta fara fapte este moarta

danut_calimanescu
1835. Postat la 21/12/2009 10:42 - 5612z11h18m
Sper din tot sufletul sa nu deranjeze pe nimeni civintele folosite ci sa apropie mai mult de Dumnezeu.
Îți este foame? Nu, nu despre foame fizică vorbim; ai tu o foame pentru mai mult în viața ta? Este ceva în adâncul tău care pare să nu fie satisfăcut? Dacă da, atunci Iisus este calea ! Iisus a spus: "Eu sunt Pâinea vieții. Cine vine la Mine, nu va flămânzi niciodată; și cine crede în Mine, nu va înseta niciodată" (Ioan 6:35).

Ești tu confuz? Nu ai simțit niciodată că nu ți-ai găsit calea sau scopul în viață? Nu ți se pare că parcă a închis cineva lumina și tu nu poți găsi comutatorul să o deschizi? Dacă ești în această situație, Iisus este calea ! Iisus a proclamat: "Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții" (Ioan 8:12).

Nu ai simțit niciodată că ești încuiat în afara unei vieți cu scop? Ai încercat tu atât de multe uși, găsind dincolo de ele goliciune și lipsă de scop? Ești tu în căutarea unei uși către o viață împlinită? Dacă da, Iisus este calea către ea ! Iisus a declarat: "Eu sunt Ușa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mântuit; va intra și va ieși, și va găsi pășune" (Ioan 10:9).

Te-au înșelat celelalte persoane? Au fost relațiile tale cu ceilalți goale și superficiale? Ți se pare că unele persoane încearcă să profite pe seama ta? Dacă da, Iisus este calea de a ieși de unde ești ! Iisus a spus: "Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun își dă viața pentru oi....Eu sunt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele, și ele Mă cunosc pe Mine" (Ioan 10:11, 14).

Te întrebi ce se va întâmpla cu tine după această viață? Ai obosit să îți trăiești viața pentru lucruri care nu sunt trainice? Te întrebi uneori dacă viața are vreun sens? Ai vrea să trăiești și după ce vei muri? Dacă da, Iisus este calea ! Iisus a declarat: "Eu sunt învierea și viața. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. Și oricine trăiește, și crede în Mine, nu va muri niciodată" (Ioan 11:25-26).

Care este calea? Care este adevărul? Care este viața? Iisus a răspuns : "Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine" (Ioan 14:6).

Foamea pe care tu o simți este o foame spirituală, și ea poate fi satisfăcută numai de Iisus. Iisus este Singurul care poate îndepărta întunericul. Iisus este ușa către o viață plină de satisfacții. Iisus este Prietenul și Păstorul pe care L-ai căutat dintotdeauna. Iisus este viața r11; în această lume și în cea care urmează după ea. Iisus este calea către mântuire!

Motivul pentru care te simți înfometat, motivul pentru care pari să fii pierdut în întuneric, motivul pentru care nu îți poți găsi scopul în viață este că ești departe de Dumnezeu. Biblia spune că noi toți am păcătuit și astfel suntem separați de Dumnezeu (Eclesiastul 7:20; Romani 3:23). Golul pe care îl simți în inimă este de fapt lipsa lui Dumnezeu în viața ta. Noi am fost creați să avem o relație personală cu Dumnezeu. Din cauza păcatului, suntem departe de această relație. Chiar mai rău, păcatele noastre vor conduce la separarea noastră de Dumnezeu pentru toată eternitatea, atât în această viață cât și după ea (Romani 6:23; Ioan 3:36).

Cum se poate rezolva această problemă? Iisus este calea ! Iisus a luat păcatele noastre asupra Lui (2 Corinteni 5:21). Iisus a murit în locul nostru (Romani 5:8), luând asupra Lui pedeapsa pe care o meritam noi. Dupa 3 zile, Iisus a înviat din morți, demonstrând biruința Sa asupra păcatului și a morții (Romani 6:4-5). De ce a făcut El aceasta? Iisus Însuși a răspuns la această întrebare: "Nu este mai mare dragoste decât să-și dea cineva viața pentru prietenii săi" (Ioan 15:13). Iisus a murit pentru ca noi să putem trăi. Dacă ne punem credința în Iisus, crezând în moartea Sa ca plată pentru păcatele noastre r11; toate păcatele ne sunt iertate și spălate. Astfel vom avea satisfăcută foamea spirituală. Lumina se va aprinde. Vom avea acces la o viață împlinită. Îl vom cunoaste pe cel mai bun Prieten și cel mai bun Păstor. Vom ști că ne vom bucura de viața veșnică după ce vom muri r11; o viață înviată în rai pentru toata veșnicia împreună cu Iisus!

"Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică" (Ioan 3:16).

Ai luat decizia de a-L accepta pe Hristos ca Mântuitor al tău ca urmare a ceea ce ai citit mai sus? Dacă da, apasă pe butonul "Astăzi L-am primit pe Hristos", de mai jos.
avodah
1836. Postat la 21/12/2009 17:47 - 5612z4h12m
Asi dori sa aud parea ta, si a altora , la aparenta contrazicere:
Ioan 3:16
Fiindca atat de mult a iubit YHWH lumea ,ca a dat pe singurul Lui Fiu , pentruca oricine crede in El , sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.

Aici apare ca daca il recunosti ca Mesia, si crezi in El ajunge ca sa fi mantuit
Matei 7:21
Nu orisicine-Mi zice : Doamne, Doamne! va intra in Imparatia cerurilor, ci celce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.

Aici apare chiar daca il recunosti pe Mesia si crezi in El ,pana acolo sa faci minuni in numele Lui , dar ignorand voia Tatalui ,practicand faradelegea ,s-ar putea sa ratam mantuirea?

Care este voia Tatalui in acest secol in care traim, a ramas aceiasi de la inceputuri sau s-a schimbat?

danut_calimanescu
1837. Postat la 21/12/2009 18:16 - 5612z3h44m
Cred ca pentru inceput ar trebui sa ne concentram la ce vrea sa zica prin facerea voi tatalui, ci care este aceasta in lumina versetului din Ioan 3.16. Cred ca voia Tatalui e sa nu pierim si sa avem viata vesnica. Cind spne sa nu pierim cred ca daca ne indreptam spre pilda samintei cazute pe mai multe tipuri de paminturi dar care numai pe unul poate creste si aduce roada. Ar trebui cred sa inteleg cit de scumpi suntem noi in ochii lui Dumnezeu, asa de scumpi incit nu la crutat nici pe Fiul Sau, Isus Hristos. Cu amanunte vine suplimentare vine si cartea Maleahi ultimul capitol. Domnul sa binecuvinteze orice inima smerita ce vine inaintea Lui.
Lica
1838. Postat la 21/12/2009 18:25 - 5612z3h35m
Părerea mea este frate Daniel că în Ioan 3:16 se face referire la faptul că prin Mesia au acces la mânture și neamurile (oricine) fără contextul unei convertiri la iudaism, pentru că mai departe aflăm că ne mai este deosebire între iudeu și grec în contextul mântuirii prin Mesia.

Cât despre celălalt verset (Matei 7:21) este de la sine înteles că doar cei supuși Tatălui și cei care caută să îi slujească potrivit standardelor Lui vor beneficia de harul de a intra în Împărăția Cerurilor.

Ca și concluzie aș spune căci contextul și tema versetelor diferă ceea ce face ca acesre două versete să se poată împăca, chiar mai mult, se completează foarte frumos.

Aceasta este însă cum înțețeleg eu în acest moment...smiley

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Pagina 2 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164121 vizite unice Powered by PHP-Fusion