Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Mântuirea
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: "Formula" de botez
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27006. Postat la 01/02/2015 17:44 - 3744z4h35m
Shalom sora Lucia,

Nu stiu daca ma intelegi.
Precizez CLAR: NU SUNT BRANHAMIST, nu stiu cat ai citit din ce am postat, dar fratii si surorile care au citit ce am scris pana acum, pot sa confirme ca eu nu sustin branhamismul.

Eu prezint doar ce constat. Am constatat ca exista doua versiuni, versiunea care are formularea lunga si versiunea cu formularea scurta a lui Matei 28:19.

Versiunea lunga apare in textul grec si versiunea scurta apare in textul ebraic si in anumite citate antice.

Versiunea scurta - Shem Tob - si citatele care o sustin din Eusebiu, Aprahat, Annarichus si Iustin Martirul este sustinta de apostoli. Daca pe timpul apostolilor exista versiunea lunga, ei de ce nu au respectat-o? Caci au botezat doar in numele lui Ieshua! Au scos ei prin asta pe Tatal? Nu caci dupa Scripturi trebuie multumit Tatalui pentru botez!

Coloseni 3:17
Tot ceea ce faceți, cu vorba sau cu fapta, să faceți în Numele Domnului Isus, mulțumind, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.
Te rog roaga-te si citeste cu atentie aceste versete:

Matei 28:19 Versiunea NTR, dupa textul grec din sec IV: Prin urmare, duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt

Matei 28:19 Versiunea Shem Tob, dupa textul ebraic din secolul XIII: Duceți-vă și învățați să continue toate lucrurile pe care eu vi le-am poruncit vouă în etern.

Eusebiu, episcop de Cezarea din sec III-IV (port maritim in zona lui Israel), a citat de 17 ori (!) Matei 28:19, după cum urmează: Ducându-vă discipolizați toate națiunile în numele meu, învățându-le să respecte toate câte v-am poruncit.

Un calugar pe nume Annarikhus, tot din zona Israelului, in sec IV, citeaza Matei 28:19 in felul urmator: Mergeți înainte în lumea întreagă și învățați toate națiunile în numele meu în orice loc.

De ce textele din zona Israelului sunt la fel ca cel din versiunea lui Shem Tob?

Sa vedem cum au botezat apostolii?

Postez in continuare un post al lui ady-maris, de pe forumul forum.softpedia.com r50; ... r50; Spiritualitate si Religie r50; Ortodoxie
Reflectii asupra interpolarii versetului din Matei 28;19.

Trebuie să acceptăm faptul că niciodată nu a fost folosită formula: În Numele Tatălui și al Fiului și al Duhului Sfânt.

Desigur, unii obiectează că așa sună ordinul dat de Domnul Isus ucenicilor Săi. Iubite cititor, și satana a spus Domnului: Căci este scrisr30; (Matei 4:6).

Dar noi trebuie să avem descoperirea din partea Domnului, adevărata întrebuințare, pentru că altfel posedăm numai litera și adevăratul sens ne rămâne ascuns.

Începând cu Biserica originală din Ierusalim, aș vrea să redau câteva locuri din Biblie, care toate în unitate dovedesc cum s-a procedat la botez

Petru a fost folosit de multe ori de către Domnul, ca vorbitor. După revărsarea Duhului Sfânt, el este primul care vorbește mulțimii adunate în grabă. În Fapte 2:38 scrie: r30; și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristosr30;.

Aici, pentru prima oară de la înființarea Bisericii primare, se amintește botezul. Porunca sună clar: În Numele lui Isus Hristos.

Îl întâlnim aici pe apostolul Petru, cum el, plin de Duhul Sfânt, vorbește în locul Domnului. Încă de acest prim botez, Domnul Isus a spus foarte clar cum trebuie să se îndeplinească botezul în Biserica Sa, atât timp cât ea este pe pământ. Vai de acela care se abate de la porunca Domnului!

În Fapte 8:16b scrie: r30;ci fuseseră numai botezați în Numele Domnului Isus:

Filip a propovăduit Evanghelia în Samaria, și în același fel, cum a făcut-o Petru la Ierusalim, a botezat și el tot în Numele lui Isus. Este un alt om într-un alt oraș. Dar este același botez, pentru că este aceeași Evanghelie și același Domn, a cărui poruncă este îndeplinită.
În Fapte 19:5 este scris: r30;au fost botezați în Numele Domnului Isus.

Acest botez este poruncit de Pavel, marele apostol al lui Dumnezeu. El spune în Galateni 1:11-12: Fraților, vă mărturisesc că Evanghelia propovăduită de mine, nu este de obârșie omenească; pentru că, n-am primit-o, nici n-am învățat-o de la vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristosr1;

Orice descoperire trebuie să corespundă cu Cuvântul lui Dumnezeu, pentru că altfel ea nu este de la Dumnezeu.

Noi constatăm aici în mod vădit cum Petru, Filip și Pavel, toți într-o deplină armonie, învață același lucru, pentru că sunt sub conducerea aceluiași Duh Sfânt.

Pentru Pavel, botezul este atât de important, încât el vorbește despre el nu numai în biserici, ci îl tratează și în scrisorile sale. În Romani 6:3 scrie: Nu știți că toți câți am fost botezați în Isus Hristos, am fost botezați în moartea Lui? .

Și el se numără printre ei. Ce minunat! Prin aceasta putem înțelege că și el a fost botezat în Numele lui Isus. Slăvit să fie Dumnezeu pentru Cuvântul Lui scump, care într-un chip așa de minunat dă dezlegare asupra acestui punct!

Apostolul Pavel se adresează galatenilor cu cuvintele: Toți care ați fost botezați pentru Hristos, v-ați îmbrăcat cu Hristos.. (Galateni 3:27).

Și galatenii au trăit adevăratul botez. În legătură cu aceasta înțelegem și cuvintele din Efeseni 4:5: Este un singur Domn, o singură credință, un singur botez.

Nu putem spune același lucru despre învălmășeala din creștinismul de astăzi. Totuși, pentru Dumnezeu și pentru Biserica Sa, este valabil și acum Cuvântul lui Dumnezeu și de aceea este valabil numai botezul în Numele Domnului Isus Hristos.

Mărturia unității Sfintei Scripturi constă în aceea că iudei, samariteni, greci, romani, toți au fost botezați în același fel.

Cine este altfel botezat, acela, din punct de vedere al Sfintei Scripturi, nu este botezat biblic. Dumnezeu să ajute fiecăruia să înțeleagă aceasta.

Încă un cuvânt pentru teologii și credincioșii care nu sunt încă umpluți cu Duhul Sfânt și din cauza aceasta nu pot înțelege corect legătura dintre Matei 28:19 și îndeplinirea actului botezului. Desigur, toți au auzit proverbul: Totul este simplu, dacă înțelegi.

Așa este și cu botezul biblic. De ce au înțeles această taină oameni care n-au știut să scrie și să citească? Răspunsul poate fi: pentru că Dumnezeu le-a descoperit-o.

Amin frate!

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Lucia
27008. Postat la 01/02/2015 18:45 - 3744z3h34m
Dragul meu, apreciez foarte mult efortul tau de a-mi explica.
Inca nu ai inteles ca eu nu tin la o anume FORMULA?
Bine este sa se faca in Numele lui Isus Hristos, dar eu nu vad rau nici in faptul ca daca se face in Numele Tatalui al Fiului si Duhului Sfant, sau in orice forma vrea botezatorul, sa zicem:" Te botez pentru ca ai credinta in Dumnezeu prin Isus Hristos, Fiul, si crezi in calauzirea Duhului Sfant care te invata Legile, Poruncile si Randuielile." pentru ca nu-L exclude pe Hristos din ecuatie, sa-i zicem asa.(eu nu cred in "trinitate" )
Important este ca cel botezat sa creada in Dumnezeu prin Fiul si Duhul Sfant.
Ioan Botezatorul boteza in apa, propavaduind mantuirea prin Hristos, nu ne spune nici o Formula, esenta sta in faptul ca cel botezat sa marturiseasca curat credinta lui in Hristos.
"Filip a zis:"Daca crezi din toata inima, se poate.CRED CA ISUS HRISTOS ESTE FIUL LUI DUMNEZEU."Apoi, au coborat in apa si l-a botezat, fara sa spuna nimic.Etiopianul avea un minim bagaj de cunostinte, dar credea ca Hristos era Fiul lui Dumnezeu.Asta este lucrul cel mai important, CREDINTA CURATA SI SINCERA SI MARTURISIREA EI, cum a facut Etiopianul.
Sa iti spun ceva dragul meu, acest verset contestat de foarte multi, eu il cred din toata inima ca venind de sus, nu este trinitate, pentru ca acolo nu se face referire la trei dumnezei, acest lucru il aduc ca argument cei care vrea sa il conteste, sa nu uiti un lucru, sunt spusele lui Hristos, si la revenirea Lui il va confirma.Si stii de ce?
Tatal este Cel care L-a trimis pe Fiul ca sa-I faca voia, si dupa inaltarea Lui a trimis Duhul Sfant, acest verset este Da si Amin!Nu este logic acel verset, nu Tatal lucreaza prin Fiul si Duhul Sfant?Daca se boteaza unii asa, este foarte, foarte bine!Isus a spus!Este un adevar contestat de cei care exclud pe Tatal si pe Duhul Sfant, acest lucru nu este in regula.EU NU CRED IN TREI DUMNEZEI!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Ionica
27169. Postat la 07/02/2015 18:50 - 3738z3h29m
Iata ca apar versiuni care exclud "forma lunga" a versetului din Matei 28:19

Reina Valera Restaurata 2011 Matei 28:19 "De aceea, mergeti, si invatati toate neamurile, scufundandu-i in Numele Meu."

Biblia kadosh apóstol Mateo
Biblia código real traducción directa de los manuscritos libro de apóstol Mateo3838
Mat 28:19 Por lo tanto, vayan a hacer talmidim a gente de todas las naciones,
[186] dándoles lainmersión en mi Nombre.[187]
Mat 28:20 ¡Y enséñenles a obedecer todo lo que les heordenado! Yo estaré con ustedes, sí, hasta el fin de la época." [188]

Alte versiuni care exclud:
Textul Ebraic Codul Regal
Biblia Israelita Nazarineana

Sursa
Christian Victor Craciun
https://www.facebook.com/groups/533515060036758/?pnref=lhc

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164253 vizite unice Powered by PHP-Fusion