Dragul meu, si eu am inteles acest lucru, insa doresc sa intram mai adanc in "miezul" problemei (botezul in apa), pentru a ramane neclintiti pe STANCA, nu batuti de vantul curentelor care aduc cu ele pleava invataturilor gresite, ci sa lasam doar graul adevarului sa-l strangem in hambarul inimilor noastre.
Dupa cum ai vazut multe din postarile de la Botezul in apa, au fost asezate la Botezul cu Duhul Sfant, pana Moderator 7 le-a asezat la locul lor, insa de sesizat, nu prea s-a sesizat...ceea ce inteleg ca nu stim sa facem diferenta...sau poate chiar se crede ca BOTEZUL IN APA= BOTEZUL CU DUHUL SFANT?
Deci, astept comentariile fratelui Michael, si a tuturor celor ce doresc sa descopere adevarul lui Dumnezeu.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi, eu as fi putut sa-ti spun parerea mea personala cu privire la Botezul in apa, insa el este UNUL singur, si pentru ca inca nu am inteles prea bine ce inseamna...se pare ca "unii ganditori", conduc la ideea mai multor Botezuri in apa, pentru faptul ca inca nu s-a inteles ce inseamna acea "MARTURISIRE A UNUI CUGET CURAT".
Insa, il voi lasa pe fratele Michael sa-si exprime parerea cu privire la Botezul Domnului Isus, care dupa parerea mea este CHEIA intelegerii a BOTEZULUI IN APA.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Botezul în apă
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
19631. Postat la 14/09/2012 19:37 - 4614z3h11m
Șabat șalom!
Am reușit să achit facuta de internet și să mă reconectez, să predau și proiectele ce mi se cereau, deci am revenit.
În această postare aș dori să reamintesc câteva fapte generale, pe care frățietatea noastră le știe prea bine:
Sfintele Scripturi, de la Genesa la Apocalipsa, ridică această întrebare: cum se poate apropia un om căzut în păcat și pângărit de un Dumnezeu sfânt și curat?...
Și aceleași Sfinte Scripturi dau și răspunsul: NU POATE!!!
NOI, CEI PREAPĂCĂTOȘI, NU NE PUTEM APROPIA DE CEL PREASFÂNT!!!...
...Însă, dacă am rămâne la această negație, ar fi vai și-amar de noi, pentru că am vorbi despre Cel Preaînalt omițând dragostea Sa și uitând de înțelepciunea Lui și de ATRIBUTELE DIVINE...și atunci am păcătui și mai tare, ferească-ne Dumnezeu (lo alenu!) de una ca aceasta, și ne-am trezi că suntem ca prietenii lui Iov (Iov, 42:8)!... Or, cine rostește Numele DOMNULUI (YHWH) să se depărteze de păcat!...
Astfel încât continuăm și spunem:
Oh, mărețul Său har, nespusa Sa îndurare, incomprehensibila Sa înțelepciune!...
Toată Biblia vorbește despre faptul că Cel Preasfânt, fiind DRAGOSTE, dorea părtășia cu cei preapăcătoși, dorea ca ei să răspundă iubirii Sale FĂRĂ A RĂMÂNE PĂCĂTOȘI, CI SFINȚINDU-SE, PURIFICÂNDU-SE...
(Aici fac o paranteză: în unele Adunări există o cântare duioasă: "Așa cum sunt/ La Tine vin..." Frumoasă cântare...dar care spune numai jumătate de adevăr: adevărul întreg este "Așa cum sunt, la Tine vin, dar după aceea eu nu rămân așa, ci încep să mă sfințesc, să mă purific!..." Să revenim la temă.)
Și pentru că oamenii păcătoși nu se puteau apropia de Dumnezeu fără a fi mistuiți de focul sfințeniei Sale, El, fiind și Atoateînțelept, a găsit modul prin care El, Cel drept și sfânt, rămânea drept și sfânt, dar și putea primi la El ÎN MOD LEGITIM pe cei nedrepți și pângăriți (Romani, 3:26)...
Cum? Printr-un anumit sistem, El i-a socotit neprihăniți pe unii în vremea VT, îngăduindu-le ca ei SĂ TRANSFERE PĂCATELE ASUPRA ONOAREI SALE ȘI ASUPRA DREPTĂȚII SALE!...
Așadar, sistemul acela transfera păcatele asupra dreptății lui Dumnezeu, pentru că El nu putea mântui oamenii preferențial, nu avea favoriți, că atunci ar fi fost nedrept... Sistemul ERA SIMBOLIC și cuprindea:
- circumcizia băieților;
- preoție;
- sanctuar: templu de pietre, sau cort (al lui Moise sau al Întâlnirii), Tabernacol sau, în final, Templu;
- jertfe;
- praznice;
- alimentație curată (kașrut);
- lustrații, adică abluțiuni și purificări sau, cum traduce D. Cornilescu, spălări și curățări.
Toate acestea erau SIMBOLURI, adică SEMNE EXTERIOARE care, înfăptuite, materializate, arătau sau învederau o REALITATE INTERIOARĂ, TAINICĂ: credința omului în Dumnezeu.
ACESTEA SUNT CLAUZELE SAU TERMENII VECHIULUI LEGĂMÂNT (atenție: nu am scris "Vechiul Testament" și, schimbând ceea ce trebuie schimbat, ACESTEA SUNT CLAUZELE LEGĂMÂNTULUI ÎNNOIT!
Așadar, Biblia vorbește de la un capăt la celălalt despre PURITATE ȘI IMPURITATE. Puritatea și impuritatea nu sunt rostite, ele sunt trăite, manifestate prin fapte, acțiuni...
Ei, acum, după o prezentare amplă a cadrului în care discutăm noi, urmează să ne focalizăm pe ultima clauză a Legământului sau ultimul element al mulțimii: LUSTRAȚIA, PURIFICAREA.
Dar aceasta o vom aborda în următoarea postare, dacă veți fi interesați de discuție.
Binecuvântări/ Berakhoth!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
19632. Postat la 14/09/2012 20:07 - 4614z2h41m
Și pentru că oamenii păcătoși nu se puteau apropia de Dumnezeu fără a fi mistuiți de focul sfințeniei Sale, El, fiind și Atoateînțelept, a găsit modul prin care El, Cel drept și sfânt, rămânea drept și sfânt, dar și putea primi la El ÎN MOD LEGITIM pe cei nedrepți și pângăriți (Romani, 3:26)...
Cum? Printr-un anumit sistem, El i-a socotit neprihăniți pe unii în vremea VT, îngăduindu-le ca ei SĂ TRANSFERE PĂCATELE ASUPRA ONOAREI SALE ȘI ASUPRA DREPTĂȚII SALE!.
Pentru asta este un cuvânt ÎNDREPTĂȚIRE
Și cântarea continuă: Căci singur nu pot să mă-ndrept. Să duc o viață de mai bine, în rugă harul Tău aștept.
Se presupune că nu mai rămâi același.
Sigur ca suntem interesati sa mergem mai departe si sa aflam adevarul de la radacinile lui...dupa cat se vede apropierea de Dumnezeu inca de la inceput, nu s-a putut face decat prin CREDINTA.
Avram a crezut, apoi s-a circumcis.
Ascultand de Dumnezeu, au crezut si au introdus sistemul preotiei, si toate celelalte...
Cum spunea si Valentina, ca rezumat a tot ce s-a scris, este INDREPTATIREA prin credinta.
Dar sa continuam cu ultimul element al Legamantului.
Sunt tentata sa continui la acest subiect din dorinta de a invata, desi unii considera ca este destul ce s-a postat pana in acest moment...
Daca se cunoaste atat de multe despre botezul in apa, de ce "multi"din comunitatea noastra se reboteaza?
Ce ii determina sa faca acest lucru, si de ce?
O sa incep cu botezul in apa a Domnului Isus si am sa explic ce parere am eu despre acest eveniment, am inteles ca Botezul in apa a fost momentul in care Dumnezeu l-a IDENTIFICAT pe Isus ca fiind Fiul Sau, Duhul Sfant s-a coborat si un glas a strigat:"Iata Fiul Meu in care imi gasesc placerea!"
Acea "vreme" fiind si inceputul lucrarii Sale pamantesti spirituale.
A fost pus la incercare prin ispitirea in pustie, insa s-a impotrivit Diavolului si a iesit biruitor, dovedinduse inca o data vrednic de statutul Lui.
Inceputul lucrarii Mantuitorului in Capernaum, a coincis cu arestarea Lui Ioan Botezatorul.
Botezul in apa, nu poate fi facut fara credinta in Isus Hristos, este un act de identificare personala a fiecaruia din noi, ca suntem COPII DE DUMNEZEU, deci, si noi, ca si Isus ne IDENTIFICAM ca fiind fii a aceluiasi Tata.
La baza Botezului in apa sta credinta in Isus, fara ea nu-l putem face, atunci ma intreb, de ce ne impedicam in FORMULE?
Oare acestea dau sens Botezului sau insusi scufundarea si iesirea din apa semnifica JERTFA lui Mesia, moartea si invierea?
Chiar nu intelegem ca insusi actul in sine reprezinta pe Isus Hristos si lucrarea Sa?
Botezul in apa este nasterea noastra in Hristos, sunt un mic copil care trebuie sa cresc...spre...desavarsire, acest act nu ma face sa devin in acel moment OM mare, ci am devenit Adamul dintai, care creste si trebuie prin ascultare sa devina neprihanit.
Adica prin Isus si Jertfa Lui, devin fara pacat ca la inceputuri, sunt om de carne si sange care vrea sa devina de acum Templu Duhului Sfant.
Dragii mei, nu va lasati influentati de curentele care spun ca daca nu te-ai botezat in apa cu o formula s-au alta nu esti mantuit, pentru ca trebuie sa intelegeti ca de fapt actul in sine este de fapt marturia credintei tale in Isus Hristos.
Deconectat
19749. Postat la 04/10/2012 18:06 - 4594z4h42m
Lucia a scris:
Daca se cunoaste atat de multe despre botezul in apa, de ce "multi"din comunitatea noastra se reboteaza?
Ce ii determina sa faca acest lucru, si de ce?
O sa incep cu botezul in apa a Domnului Isus si am sa explic ce parere am eu despre acest eveniment, am inteles ca Botezul in apa a fost momentul in care Dumnezeu l-a IDENTIFICAT pe Isus ca fiind Fiul Sau, Duhul Sfant s-a coborat si un glas a strigat:"Iata Fiul Meu in care imi gasesc placerea!".
Legămintele lui Dumnezeu cu poporul Său, de-a lungul veacurilor, s-au reînnoit, mereu. Acum , când primim botezul pe la 12, 16, 18, sau 30 de ani, se întâmplă, ca plecând peste hotare și nevăzut de nimeni să calci strâmb.
Sufletul este cercetat de Duhul Sfânt, și omul cere, frățietății, reînnoirea legământului prin botez.
Ai întâlnit un astfel de caz?
Legamintele lui Dumnezeu cu poporul Sau, de-a lungul veacurilor s-au reinoit mereu...
Acum, draga mea, ti se pare ca Noul Legamant, se mai poate reinoi cu ceva sau cineva?
Consideri ca Isus mai poate sa se jertfeasca inca o data pentru noi, sau de fiecare data cand cadem?
Crezi tu ca nu ar fi zis cam asa: Mai multi Domni, mai multe credinte, mai multe botezuri...sau cum?
UN SINGUR BOTEZ in apa, draga mea!
Botezul in apa nu te spala de pacatele facute, nu-ti iarta pacatele, ci SANGELE lui Isus Hristos care a curs pe Golgota, botezul este marturia unui CUGET CURAT, deci esti curat inainte de a intra in apa, botezul fiind actul prin care dovedesti practic acest lucru.
Ziua Botezului tau, este ziua de nastere in Hristos, asa ca nu poti sa te nasti de doua ori, este logic.
Daca ai pacatuit exista inca har, inca este sangele Sfant care mai te poate curatii, nu REBOTEZUL te reface, ci Duhul Sfant pe care il primesti dupa, El te ajuta sa cresti, sa te dezvolti, sa te maturizezi.
Am sa aduc un exemplu prin care sa intelegem SPALAREA, IERTAREA atunci cand gresim in Noul Legamant.
Botezul in apa este Nasterea noastra din nou prin credinta, punctul de plecare spre Canaanul Ceresc, suntem copii micuti in Hristos, spalati si curatiti prin Sangele sfant, incepem sa mergem folosind si "maini si picioare"invatam sa stam in picioare, mai cadem, insa CINEVA este dispus sa ne ia de mana si sa ne ajute , DACA VREM, in genunchi si cu mainile ridicate ma rog sa ma ia de mana MANGAIETORUL-DUHUL SFANT.
Incep sa ma ridic si merg sub aceasta putere care ma conduce pe drum, incep sa cresc, sa vorbesc, sa invat, insa pe drum mai ma las calauzit de poftele firii si-I dau drumul Mangaietorului, atunci cad si ma murdaresc, insa nu ma intorc la punctul de plecare, la botezul in apa, ar insemna sa o iau de la capat, ci fug la Jertfa lui Hristos si il rog sa ma ierte si sa ma spele, iau de mana MANGAITORUL si merg mai departe cautand sa invat mai mult si sa invat si pe altii Evanghelia, am trecut pe la alte confesiuni, ca apoi pe drumul meu sa cresc si sa urc trepte descoperind ADEVARUL?
Nu trebuie sa ma rebotez , ci sa multumesc Domnului pentru crestere si maturizarea mea, cam asa vad eu lucrurile.
Deconectat
19752. Postat la 05/10/2012 06:24 - 4593z16h24m
Și pentru că ai amintit că ai trecut pe la alte confesiuni, și majoritatea am schimbat confesiunea când am descoperit Adevărul.
Să analizăm aspectul acesta.
Am fost botezat de mic. Nu am avut conștiință de acest botez ( ortodox). Când m-am măritat, am aderat la o altă biserică ( protestantă, catolică), și a fost necesar să închei un legământ de credință( botez) cu acea biserică. Cu trecerea anilor am văzut în biserica mea abateri grave de la cuvântul Scripturii. Am fost cercetată de Duhul Sfânt să studiez Biblia și să văd adevărul așa cum ni la dat Dumnezeu. Nu-mi mai găseam locul în acea biserică. Era atât de departe de Scriptură! Am încheiat un legământ de credință ( botez) cu o altă biserică. Cu biserica, care ține Legea celor 10 porunci.
În nici o biserică nu poți intra dacă nu aderi la crezul ei. Aderarea se face prin botez. Nu ești legat veșnic de-o biserică prin botez.
Ai fost amăgit, de împrejurări, să primești un botez într-o biserică , care pe parcurs ș-a apostat? Oare ești obligat ca pe vecie să rămâi în ea? Eu zic că nu. Dumnezeu îți dă posibilitatea să alegi.
Eu stau și mă întreb în ce situație sunt cei care au abandonat biserica , au propriile idei, propriile concepte, (frate ELIAHU la tine mă gândesc) dar nu este încă nici o biserică care să aibă crezul lor. Ei sunt nici în căruță nici în teleguță. Botezul , legământul față de biserica unde a făcut botezul l-au dezavuat, iar alt botez nu au mai primit. Poți să zici că ei sunt nebotezați? Nu au încheiat nici un legământ cu Dumnezeu?
Cum răspunzi la aceasta?
Valentina, ca sa clarificam lucrurile trebuie sa-mi raspunzi la cateva intrebari, bine?
1.Unde ai gasit tu, scris ca Botezul in apa ar fi un LEGAMANT cu biserica?
2.Ce este un Legamant si cine il incheie?
Eu am spus clar, ca aderarea la una din adunarile pe care le consideri ca ar detine adevarul, nu-ti permite sa faci un nou botez in apa, el fiind UNUL SINGUR, cand ai CREZUT.
Sa ne amintim ca intoarcerea neamurilor la Hristos a constituit o mare framantare la nivel de Biserica, insa Adunari si Duhului Sfant i s-a parut nimerit, de a nu impune din start "toata Legea lui Hristos", ci treptat ei au ajuns la CUNOSTINTA DEPLINA, fara ca aceste praguri sa fie presarate cu REBOTEZURI, unii se bazau pe invataturile pauline, unii pe cele ale lui Apolo...insa pana la urma toti a trebuit sa inteleaga ca baza era CREDINTA in Hristos care lucra Legea dragostei in inimile lor, adica, in iubire se implinea Legea lui Dumnezeu.
Deci, Botezul in apa este unul singur, initiind viata noastra pamanteasca in Hristos, indiferent de NIVELUL la care ai ajuns sa intelegi si sa cresti.
Deconectat
19756. Postat la 05/10/2012 13:45 - 4593z9h3m
Eu nu știu cum e la voi. Dar în biserica mea, fac pregătire de botez, mi se pune întrebări din toată Biblia, învăț doctrina, accept crezul bisericii, sunt de acord că voi ține Sabatul, nu voi consuma droguri, băuturi alcoolice , și tutun, nici nu voi vinde, sunt de acord că a zecea parte aparține lui Dumnezeu etc. etc. până la 28. ( Apropo!. N-ar fi benefic să postăm crezul bisericilor din care facem parte?). Eu consider acest act un legământ cu Dumnezeu, parafat prin botez. Pot să mă împărtășesc cu simbolurile sfinte așa cum a spus Domnul Isus. Acum dacă, eu, Valentina, am început să nu-mi mai placă biserica mea, și îmi place de biserica ta , că ține sărbătorile, cum vin eu la voi? Ca vizitator, ca prieten? Ca să fiu parte din biserica ta, nu trebuie să depun un alt legământ. Cum îl fac? Nu prin botez?Sau voi primiți pe oricine, și nu-l botezați ? Atunci mă-ntreb cum e el parte din trup. Își dă cuvântul de onoare că ține sărbătorile și Sabatul? Să fie atât de ușor să fi frate cu voi? Totuși am văzut anunțuri de botez la voi pe site. Tinerii, adolescenții sau maturii aceia, nu au avut un botez în altă biserică? Sau dacă un frate de-al vostru vrea să ia în căsătorie pe o fată din afara bisericii voastre, nu o botezați pe fată în religia voastră, ca cei doi să aibă aceeași religie? Poate sunt cam multe întrebări dar doar așa voi pricepe mai bine.
Eu când mă duc în biserica mea , acolo știu că mă-ntâlnesc cu Dumnezeu, cu Cuvântul Lui transmis prin solii Lui, mă simt acasă deoarece fac parte din ea, e a mea, e ceva ce eu am acceptat, și am zis DA.
Dragă și scumpă soră Valentina!
...iartă-mă că nu-ți pot înțelege compătimirea exprimată față de mine (personal) cu două postări mai înainte (la 19752/05.10.2012 06.24 - 16h31m). Dacă pe tine (ca pe orice om) te pot aprecia cât Jertfa care S-a dat pentru tine, ...CREDINȚA TA în SACRAMENTELE în întunericul cărora ȘI EU AM RĂTĂCIT până să fiu trezit de Adevărul Sfintelor Scripturi prin LUMINA SĂRBĂTORILOR (RÂNDUIELILE VEȘNICE), ...cu adevărat mi-am dezavuat toată credința creștină, nu numai BOTEZUL CU APĂ sau ÎN APĂ, ci TOATĂ CREDINȚA CREȘTINĂ (în integritatea ei, ca orice neștiutor care dezavuează orice Minciuna când află Adevărul - ca orice orb care dezavuează Întunericul când vede Lumina).
Ceea ce mă deranjează (fără a mă surprinde însă), ...cu toată ÎNGĂDUINȚA CREDINȚEI MELE cu TEAMA în RESPECT față de Cel Veșnic Prea Înalt și Atotputernic, este că... ÎN TIMP ce ÎNTREGUL FORUM este preocupat de SĂRBĂTOAREA BUCURIEI prin RESPECTAREA și ÎMPLINIREA cât mai profundă a SEMNIFICAȚIILOR strângerii roadelor, ...când ÎNTREGUL FORUM este preocupat de Slava și Mărirea Mântuitorului, TU SORA NOASTRĂ Valentina, faci DIVAGAȚII pe TEMA ACESTUI TOPIC (luându-mă PE MINE drept țintă, ochită și lovită), în timpul sărbătorii Colibelor, care este simbolul... și al primului ACT al CREAȚIUNII, ...și al Celui mai prețios DAR... MÂNTUITOR pentru omenirea creată și uzurpată prin ADAM - PRI ADAMA (Fructul Pământului, în a 7-a zi a lunii Tișrei-Etanim) - DARUL ,,MESIA,, născut pe 14 Tișrei-Etanim (Luca 2.11: astăzi, în cetatea lui David, vi S-a născut un Mântuitor, care este...Yashuah HaMashiach, YHVH).
...mulțumesc totuși pentru compătimirea pe care o dovedești în dreptul persoanei mele (care cred că este mai mult o etalare a fermei tale convingeri că tu ai dreptate - probabil și nemulțumită că nu ți-am răspuns la sfaturile de misionar AZȘ pe care mi le-ai dat pe messenger) - te cred că tu așa crezi, cum și eu credeam când eram rob al necunoașterii, când ascultam dogmele și doctrinele bisericești... una mai CONVINGĂTOARE ca alta, ...până când am avut Harul să fiu învățat să citesc singur în Sfântul Cuvânt, în limba vorbită de Însuși Mesia, să nu mai pot fi prostit cu FALSURILE propovăduite de cei care se cred știutori (1Timotei 1.7).
În profunzimea lucrurilor însă, eu văd că în fond, aceasta nu este nici o compătimire, și nici o convingere că m-ai putea lămuri, cât este de fapt o intervenție inoportună... pur și simplu lucrarea Celui Rău prin tine, pe de o parte pentru a deturna atenția și atmosfera de sărbătoare a Forumului, de la sărbătoarea Colibelor, și pe de altă parte, de a te determina pe tine însuți să persiști în propria -ți autoînșelare, sprijinită pe doctrina din care te alimentezi cu nelegiuirea vrăjmașiei față de SĂRBĂTORILE VEȘNICE, cu intenția evidentă de a mări confuzia în PRIVINȚA SĂRBĂTORILOR, până când Îngerul din Ezechiel 9.4 va trece pe lângă cei ademeniți în această plasă (din care, dacă s-ar putea... să să fac și eu parte, ca toți asupra cărora, doctrina adventistă încercă a acționa prin evanghelizările ei).
Credința mea față de acest subiect, am mărturisit-o prin Duhul Adevărului cu 3 luni înainte, ...la 28.06.2012, la postarea 18986 și 19000, și consider că orice SUSȚINERE (repetare a aceluiaș lucru) în afara înțelegerii unanim acceptate, ar putea deranja - așa că, după ce eu am zis din ce am avut de zis atunci, îți pot spune doar că... eu merg înainte, pe calea Legământului lui YHVH cu Avraham și urmașii lui, considerând că ritualul BOTEZULUI este eminamente (prin excelență) CREȘTIN, descoperit de mine în multe surse-document ca UN SACRAMENT PAPAL impus și adoptat inițial creștinismului, spre un sistemul religios ecumenic instituit sub SUPREMAȚIA PAPALĂ (creștinism, islamism, budism și orice altă denominațiune, fără nici o legătură cu Poporul din Exod 19.5,6, ...și nici cu cel din Apocalipsa 1.6; 5.10) dar, aceasta nu-mi atenuează dragostea frățească pe care o am și trebuie să o am pentru TOT CE ESTE OM care, până la urmă, ...înțelege atât cât i-a fost dat să înțeleagă.
Pe toți care nu cred ca mine, eu sunt dator să-i iubesc și să le spun ce cred, fără a-i contrazice ca persoană sau a-i lămuri EU (un NIMENI ca oricare altul), că lucrurile stau altfel decât vede fiecare, ...liber să creadă ce vrea și cum vrea, cum și eu sunt liber să cred în CE și ÎN CEL pe care ÎL CUNOSC prin încredințare, spunându-i oricui cu toată dragostea, cum ți-am mai spus și ție cu altă ocazie, după Luca 23.28... nu mă plânge pe mine; ci plânge-te pe tine și pe copiii tăi.
Ceea ce eu am înțeles în plus față de altul căruia nu-i pot impune să creadă ca mine, din tradiția și credința iudaică în urma multor studii și o înțelegere proprie chiar în timpul sărbătorilor acestei luni, este că LEGĂMÂNTELE lui YHVH cu oamenii de credință, sunt LEGĂMINTE pentru VIAȚA din VIAȚA VEȘNICĂ prin VIAȚĂ = SÂNGE (Genesa 9.4) care spală CUGETUL INIMII (tăierea împrejur a inimii, după tăierea împrejur a cărnii), când orice OM (parte bărbătească) primește UN NUME de credință ...fiul lui..., sub autoritatea și în Numele lui YHVH (partea feminină primind numele și viața numai sub AUTORITATEA TATĂLUI EI sau a BĂRBATULUI EI = CAPUL EI, ...FEMEIA ESTE TRUP, ȘI NICIODATĂ CAP - și răscumpărarea unei fete este la jumătate față de un băiat).
Cu toate acestea, după principiul că Noul Testament este ÎMPLINIREA Vechiului Testament, dacă cineva îmi arată... cuvântul BOTEZ... ÎN oricare Vechi Testament al oricărei Biblii din zecile de variante creștine, ÎN COROBORARE CU Sfintele Scripturi în limba ebraică, eu primesc imediat CREDINȚA și BOTEZUL celui care îmi poate arăta acesta, în numele Dumnezeului lui.
Pace și binecuvântări!
RELIGIA ESTE INDIVIDUALĂ - OMUL DE CREDINȚĂ RESPECTĂ ȘI IUBEȘTE PE CEL CE NU CREDE CA EL, LA FEL... CUM VREA SĂ FIE ȘI EL... RESPECTAT ȘI IUBIT DE CEL CARE NU CREDE CA EL !!!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
19764. Postat la 06/10/2012 05:50 - 4592z16h58m
E un subiect redeschis de sora Lucia , care e în timpul sărbătorii.
Pe moment mi-a venit în minte situația ta, și de acea a venit și întrebarea: tu , acum, cum ești borezat sau nu?.
Odată ce dezavuezi credința în care te-ai botezat, botezul în credința aceea se menține?. Botezul încheiat în fața Universului , a cerului întreg, când îngerii au cântat de bucurie că încă un om a fost smuls din mâna Satanei, rămâne veșnic. chiar dacă tu te--ai lepădat de biserica în care l-ai făcut?
Te rog nu mă acuza de atac personal, dar e un caz . Aceiași situație am întâlnit-o la Iedidia, dar el nemaifiind pe forum , am apelat la tine.
Nenumindu-te și scriind ipotetic, să luăm cazul X, cred că era mai rău. Frățește e să întrebi între patru ochi. Aici am sărit etapa, și am întrebat public. Eu am ca deviză Matei 7; 7,8. Întreabă , cere, caută, bate, și ți se va răspunde.
Din răspunsul tău, să înțeleg că botezul nu-i Biblic? Că miile de oameni care au primit botezul lui Ioan Botezătorul în apă, apoi au fost botezați de apostoli e fals?
Nu vreau să avansez în supoziții. Aștept confirmarea. Dacă nu mai vrei să repeți ce ai mai scris, spune da, da , sau nu, nu. Că așa scrie în Scriptură.
Draga Valentina, Botezul in apa este pur-biblic, si am sa aduc in acest sens argumentele mele personale.
1. In toata Biblia, deci Vechiul si Noul se vorbeste despre planul de mantuire prin Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.
Aceasta lucrare pe care a implinit-o Mesia jos pe pamant este MARTURISITA prin Botezul in apa (...caci trei sunt ce marturisesc jos pe pamant, APA, SANGELE si DUHUL...)
2.Simbolistica Botezului in apa.
Domnul Isus a realizat valoarea BOTEZULUI prin moartea si invierea Sa, iar prin credinta in El am fost si noi incorporati in acest ACT.
"Nu stiti ca toti cati am fost BOTEZATI in Isus Hristos, am fost botezati in moartea lui?
Noi deci, prin BOTEZUL in moartea Lui, am fost ingropati impreuna cu El , pentru ca dupa cum El a fost inviat din morti, prin slava Tatalui, tot asa si noi sa traim o viata noua.
In adevar daca ne-am facut una cu El , printr-o inviere ASEMANATOARE cu a Lui.
Stim bine ca omul nostru cel vechi a fost RASTIGNIT impreuna cu El , pentru ca trupul pacatului sa fie dezbracat de puterea lui, in asa fel ca sa nu mai fim robi ai pacatului."(Romani 6:3-6)
Aceste versete biblice ne explica actul botezului in apa, ca fiind de fapt intruchiparea Jertfei sfinte, si initierea vietii noastre fara pacat in trupurile acestea muritoare.
Ca sa ma explic mai simplu voi spune ca prin NEASCULTARE a venit pacatul in lume si cu el moartea, iar prin Sangele Mielului a venit IERTAREA si cu ea VIATA.
Ziua botezului tau este ziua revenirii trupului de carne la statura sau structura primului om fara pacat, esti o persoana noua care traieste pentru Dumnezeu.
Botezul in apa nu semnifica aderarea noastra la o biserica, ci intrarea in Noul Legamant, un angajament prin care te dedici in intregime Domnului pentru toata viata, nu este o spalare ci o marturisire a credintei tale care prin Sangele Mielului a adus spalarea inainte de a intra in apa.
De aceia ideia unei curatiri prin alt botez este gresita, pentru ca nu botezul in apa spala, ci sangele care a curs.(daca ai cazut de la credinta , nu un alt botez in apa te curateste, ci Sangele Mielului)
Daca te-ai botezat in apa si mergi la o anumita biserica si in timp vezi ca doctrina pe care o respecta nu este buna si iti este impusa sa o respecti, nu esti obligat/a sa ramai, poti cauta calea adevarului, poti sa te rogi ca Avram sincer, dar valabilitatea primului botez ramane, tu, l-ai facut prin credinta in Mesia, in mod spiritual faci parte din Biserica Lui chiar daca ai iesit din acea comunitate si in localitatea ta nu mai exista nici macar o persoana credincioasa ca tine.
Daca ai gasit o adunare la care vrei sa mergi, aderarea ta la comunitate nu se face printr-un ALT botez in apa, ci pur si simplu prin cererea ta verbala inaintea adunarii.
Legamintele biblice sunt toate incheiate de Dumnezeu cu cineva anume, un popor, un om.
Noi suntem doar angajatori in Noul Legamant, trebuie sa-l respesc prin ascultare, Dumnezeu prin Fiul incheie un Legamant cu noi, si Duhul Sfant este Cel ce implineste pentru noi...Slavit sa fie El!
Deconectat
19766. Postat la 06/10/2012 17:50 - 4592z4h58m
M-ai lămurit, dar nu-ți împărtășesc credința. Tu ai încă botezul din pruncie?Nu ai primit botezul în biserica în care ești? Sau, poate, faci pate din biserica aceasta din moși strămoși. Copiii sunt botezați?
Sau dacă ai primit botezul într-o biserică apostaziată, lepădată de la Fața lui Dumnezeu, rămâi pururea în botezul acela nesfânt?
Oamenii aceia despre care citesc că au primit botezul în biseria voastră, ei nu au mai primit nici un alt botez înainte?, când se căsătoresc ambii au aceiași credință? Nu pot să pricep că ceeace ai scris tu e adevărat. Nu te supăra, aștept și alte opinii.
Pe mine m-a bulversat varianta fratelui ELIAHU și-l aștept cu precizări. Eu cred că nu am înțeles bine ce a scris și nu risc să mă aventurez în comentarii.
sigur nu am înțeles bine:
????UN SACRAMENT PAPAL impus și adoptat inițial creștinismului, spre un sistemul religios ecumenic instituit sub SUPREMAȚIA PAPALĂ (creștinism???
Dany, Lică, abdon, Lavinia, Aurelc, și voi ceilalți, nu stați deoparte.
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
19778. Postat la 07/10/2012 10:34 - 4591z12h14m
Și pentru precizare. Nu stați deoparte. Părerile voastre vor îndrepta un om spre calea bună a credinței. Eu cred că botezul e un legământ. Dar , dacă prin înșelătorie, prin prostie, prin slăbiciune, ai acceptat un botez întro biserică , cum să-i zic, neconformă cu Legea lui Dumnezeu, porți stigmatul pentru veșnicie?
Sau mă mai gândesc că acel botez făcut întrun loc nesfânt, nici nu poate fi socotit botez. Nu?.
Prea multe întrebări? Dar uite că te întâlnești de-a lungul vieți cu fel de fel de cazuri, la care nu știi ce să le răspunzi când vin la tine și te întreabă.
Valentina, te rog sa citesti cu atentie postarile mele, daca am spus ca Botezul in apa este intrarea in Noul Legamant, prin angajamentul facut de a sluji lui Dumnezeu...asta inseamna ca nu de mica am facut acest ACT, ci atunci cand am CREZUT, nu?
Botezul in apa nu este nici doctrina , nici idee, nici legamant cu oamenii sau o anumita biserica, ci marturisirea credintei in Isus Hristos.
Este un Act prin care dovedesti ca la nivelul mintii tale s-a schimbat totul, te-a transformat intr-o persoana cu dorinta de a sluji lui Dumnezeu, de a te dedica in intregime Lui, de ai sluji si a asculta de Cuvantul Sau.
Poti sa ai un timp de pregatire pentru a face botezul in apa intr-o anumita adunare, insa ai o viata intreaga sa cercetezi si sa asimilezi Cuvantul Sau, sa cresti si sa te maturizezi, completand neincetat bagajul de cunostinte.
Botezul in apa este un INCEPUT...spre pocainta, ne indreptam catre Imparatie, si avem multe de invatat in continuare...
Botezul se face in apa, draga mea, apa este o materie pura, prin insasi compozitia sa, ba mai mult, te spala fizic, daca mintea nu iti este curata si spalata prin credinta in sangele sfant in prealabil, s-ar putea ca acest act sa ramana o baie pentru tine, ai inteles?
Vezi tu, chiar si LOCUL Dumnezeu l-a pregatit sfant si curat, APA!
Eu am primit botezul in apa cand am crezut( mare), iar copii mei s-au nascut fizic in credinta si s-au botezat in apa cand au crezut, adulti, am fete nebotezate care asteapta sa devina mature...ca sa-si marturiseasca CREDINTA in Isus Hristos prin botezul in apa!