Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Mântuirea
Pagina 15 din 17 << < 12 13 14 15 16 17 >
Deconectat RE: Botezul în apă
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19922. Postat la 15/10/2012 18:26 - 4583z4h42m
Noi știm ce ne-a spus Lavinia.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Dani
19923. Postat la 15/10/2012 18:46 - 4583z4h22m
Valentina a scris:

Biserica mea cere botez celui care vrea să îmbrățișeze doctrina ei. Nu e devălmășie, ci ordine. Dacă un enoriaș greșește, dezavuiază și scuipă pe principiile acestea, este exclus. Nu este ținut cu forța. Dacă, după ani și ani, el își vine în fire, trebuie să-și reînnoiască botezul, deoarece atunci demult s-a lepădat. Nu ești primit pe cuvânt de onoare că de data aceasta vei asculta de doctrina bisericii. Ești rebotezat.

Soră Valentina se pare că dumneavoastră vă plac diversiunile, ei eu la cele scrise de dumneavoastră în postarea nr.19827 v-am răspuns că biblic nu este posibilă rebotezarea, deci este vorba de un membru ce face parte din biserică, acel membru dacă a greșit nu poate fi rebotezat și v-am dat și referințe biblice de ce nu poate, cât despre rebotezarea unui membru venit din altă confesiune este o altă discuție ce necesită multă analiză, de ce se rebotează, a fost de-acord cu acel botez, a făcut în cunoștință totală, deci aici lucrurile diferă de la caz la caz, dar dumneavostră ați început cu rebotezarea uni membru din biserică ce a greșit odată, iar după o vreme este rebotezat dacă îndeplinește niște condiții ce nu au suport biblic, ei ce facem îl răstignim din nou pe Hristos?.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
fullban10
19925. Postat la 16/10/2012 06:02 - 4582z17h6m
Din postarea ta pot trage două concluzii:

-1- E ok rebotezarea dacă vii în biserica ta, din altă biserică (vezi cazul familiei din Variaș , Timiș)- nu se mai pune problema că Îl răstignești iarăși pe Hristos, cu toate că ai avut un botez făcut anterior în conștiință de sine ( reține, nu botezul din pruncie)

-2- nu e ok dacă ești din aceeași biserică- în acest caz Îl răstignești pe Hristos, pentru că ai avut un botez în aceași biserică

Dragul meu frate , nu e logic. Două săbii întro teacă?
Dacă ai fost Nebucadnețar, și ai mâncat iarbă ca boul, 7 ani? Ai o soluție. Ridică ochii spre cer. Rebotează-te.

Lavi
19926. Postat la 16/10/2012 07:45 - 4582z15h23m
Trebuie sa ma intelegeti si sa prindeti firul evenimentelor ( nu sa trageti concluzii) am nevoie de sfetnici in vederea botezului pe care l-am facut si dupa botez.
Voi continua cu evanghelizarea unde am fost si ce am simtit acolo in mijlocul oamenilor adunati la predica si evanghelizare.
Sotul meu ,nu a fost cu mine acolo ,insa eu am fost cu mama lui si cu o sora mai tanara din adunarea penticostala.
Dar inainte sa inceapa evanghelizarea ,mama sotului meu imi spunea ...ai grija fata ,sa fi atenta ...daca te predai ( mai exact daca ridicam mainile in sus ,semn ca ma predau spre pocaina) trebuie numai decat sa faci botezul ( in adunarea respectiva)....printre altele .... ma mai punea in tema ,ca ,daca nu voi face botezul va fi rau cu mine (au fost cazuri care s-au predat si nu s-au tinut de botez) si eu de frica ,mai tarziu m-am botezat ...asa ca...., nu-i joaca cu predarea...zis si facut.
In timpul slujbei de evanghelizare prin cantari si laude ...eu nici macar nu vedeam oamenii ,ochii mi s-au umplut de lacrimi si mainile mi se ridicau singure in sus...nu le ridicam eu ( nu mai aveam control asupra lor ,eu ma ridicam de pe scaun si nimeni nu stia ce simteam eu ( decat eu singura si cei care se ridicau de pe scaune...era o reinoire a duhului omului launtric) ,cum ma inaltam de pe pamant,parca ....nu pot explica in cuvinte ,a fost o putere,eu o numesc dragostea dintai ,care lipseste astazi...dar sper in vremuri de indurare si in ploaia care uda pamantul acesta atit de insetat.
Dupa evanghelizare ,acasa ,i-am povestit bucuria mea sotului ,insa el nu a simtit bucuria mea ...nu avea cum ,pentru ca nu fusese cu mine acolo.
In 1996 ni s-a nascut prima fetita ,iar noi nu incheiasem inca botezul ,fregventam doar adunarea ...dupa binecuvantarea fetitei ,urma sa ne botezam noi amandoi in aceiasi zi ( cum era si normal).
Eu nu pot spune ca nu am crezut in jertfa Domnului Hristos in dragostea ,fara de margini ,pentru mine o pacatoasa si ca tot pacatul meu a fost rezolvat atunci la 14 Nisan ,la Golgota,lucru pe care l-am inteles putin mai tarziu ...insa dupa primirea botezului din biserica respectiva .
Cu toate acestea noi cateva familii care am decis sa iesim ( dupa reforma inoirii lucrurilor cu privire la adevarata zi de odihna si sarbatori plus alimentatie) ,sa considerat de catre cei mai invarsta ca nu mai trebuie un al doilea botez ,daca l-am facut pe primul dintr-un cuget curat nu mai are rost al doilea ....( dar oare asa sa fie?)
Batranii care s-au botezat inaintea mea ,ei ,au marturisit intradevar,regretarea faptelor rele si inoirea unui cuget curat si rezolvarea pacatului prin jertfa la timpul potrivit cu cele scrise in scripturi si ca au bajbait ani la rand ..tocmai in credinta unde eu am murit fata de trecutul meu ,prin scufunadarea in apa... si uite asa ,nemaitinand cont unde au primt botezul si asa am mers toti cu un botez pus pe temelia Apostolilor. Aceasta mi-a dat mie de gandit ,deoarece unii chiar se gandeau si ziceau ...dar trebuia.... in apa curgatoare ...si Domnul Isus a intrat in Iordan (apa curgatoare).
Deci ,daca celor mai invarsta le-a dat de gandit ....ce sa mai spun de tineri (urmasii lor?)
Noi nu avem ,,bazinele ''in adunari cum au celelante adunari ,la noi cine vine se boteaza in apa curgatoare , imbracati in haine albe ,cum este biblic .
Si eu am fost imbracata in rochie alba si acolo erau oameni si am fost intrebata -,,Pana cand vei slujii'' si am spus toata viata (acolo in adunarea penticostala ,biserica care mi-a dat botezul )...insa, nu dupa mult timp ,am plecat din mijlocul fratilor ...cu tot cu scrierea in biblie ,,Nu parasiti adunarea cum au unii obicei''.
Cand am plecat, un batran din adunarea respectiva m-a sunat la telefon si mi-a transmis ,,Intoarceti-va " si i-am spus cu parere de rau, ca nu mai pot sa ma intorc.
Deci ,pentru mine e clar ca botezul pe care l-am facut nu are baza in cuvant ,nu are sustinere ,cu parere de rau va spun ...toti trebuie sa ne nastem din APA si DUH ,dar ca o PIATRA care se naste in APA.

Nica Schirod
19928. Postat la 16/10/2012 09:52 - 4582z13h16m
După lecturarea expunerii tale soră Lavinia, mi-ai dat și mie de gândit, dar cu privire la alt ceva, (nu la botezul în apă) în adunarea din care faci parte, nu sunt frați mai în vârstă de care să întrebi, sau să le explici ce simți cu privire la cele arătate mai sus?

Și încă un amănunt, eu cunosc destul de bine adunarea voastră și dacă îmi amintesc eu bine se făcea vorbire cu privire la botez.
Numai că eu cunosc foarte bine oameni (frați de ai noștri) care au făcut fapte pe care nici oamenii ne pocăiți nu le-ar fi făcut, apoi s-au botezat (vezi Doamne) a doua oară, numai că după rebotezare, au rămas tot așa ca înainte de a-l doilea botez.

Sper că nu ai și tu la bază ceva asemănător.
Cred că dacă ai întreba la voi în adunare și după o analiză corespunzătoare, sinceră, ai putea rezolva mult mai multe, decât cele înșiruite pe portal, pentru că s-ar putea multe să nu corespundă 100/%, pentru că voi acolo vă cunoaște-ți mai bine, și deciziile ar fi luate mai la obiect și nu pe pipăite.

Îmi cer scuze dacă am fost puțin mai țăran, dar mie îmi plac lucrurile care sunt la locul lor, de-o cam dată cred că ajunge.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lavi
19930. Postat la 16/10/2012 10:20 - 4582z12h48m
Nu am nimic la baza asemanator in ce sustineti ,frate Nica ....pe mine m-a intersat ,daca botezul in apa pe care l-am facut este valabil,nimic mai mult.
Chiar printre fratii nostrii sambatari se duce zvonul ,ca, daca ,cineva a facut un botez intr-o credinta ....(oare care ,fara nume) si botezul este conform credintei.
Nu m-a interesat decat descoperirea botezul ADEVARAT ....si acum se pare ca am dat cu bata in balta ....nu mai comentez nimic.
Imi pare rau ca am fost inteleasa exact invers.
Va multumesc pentru intelegere.

Lucia
19931. Postat la 16/10/2012 16:07 - 4582z7h0m
Lavi, sinceritatea ta este coplesitoare, putini sunt cei care sa-si marturiseasca trecutul, mai mult, cei care ar vrea sa te judece, ar trebui sa se judece mai intai pe ei, pentru ca altfel... nu au dragoste ca sa acopere anumite greseli, si se mai bat in piept ca tin Legea lui Dumnezeu, dar unde este dragostea, esenta acestor legi?

Frate Nica, ma bucur ca intrati din nou pe portal.
Eu la botezul in apa am cateva intrebari de pus.
Este admis sa se reboteze o persoana care a fost botezata in Numele Tatalui, Fiului si Duhului Sfant?
Credeti ca botezul in apa este conditionat de o anume FORMULA, sau el consta in marturisirea curata a credintei in Isus?
Daca un presbiter se reboteaza, dupa anumiti ani din cauza formulei sau a numelui Mantuitorului, acest om prin rebotezare, nu-si reneaga ungerea de lucrator, toata lucrarea de slujire, binecuvantari, botezuri, impartasiri, binecuvantari de nunta?
Nu DARAMA tot ce a zidit spiritual in trupul lui Hristos?
Este ca o piramida caruia i s-a luat fundatia?
Ce se face in acest caz, ce fac membrii acestei adunari, reinvestesc acest om in functia pe care a avuto, sau slujba i-a ramas, poate sa continuie sa slujeasca, sa boteze, sa impartaseasca, sa dea binecuvantari la copii si casatorii?
REBOTEZUL, nu i-a anulat tot...?
Am adus aceste lucruri in dezbatere ca sa ne dam seama ca al doilea botez in apa nu este posibil.(exclud cel ortodox sau pe cel care l-au facut cu un scop)
Eu vreau sa mai spun un lucru pentru toti cei care au facut un botez in apa pe baza de credinta si acum ar crede ca pentru ca nu l-au facut in apa curgatoare este nul, nu este nul dragii mei, pentru cei care in momentul respectiv nu a stiut, daca stiai din start ca trebuie in apa curgatoare si tu alegeai baptistiera, era nul, insa asa, credinta din inima ta si marturisirea cu gura a credintei, socoteste acel act valid.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
19934. Postat la 16/10/2012 20:21 - 4582z2h47m
Mă văd obligat să fac două lucruri. 1. Să mă disculp, Și 2. Să răspund la întrebările tale soră Lucico, nu știu dacă mă întrebi numai pe mine sau în general.
Scumpă soră Lucia, cred că m-ai catalogat greșit, că judec, că nu am dragoste, că mași bate cu pumnul în piept ș.a.m.d.
Este adevărat că am un mare defect, iubesc originalul.

Și acum încerc să răspund, punct cu punct, la întrebările tale, care le cataloghez excepționale și vitale pur și simplu.
Cu riscul că voi supăra pe mulți cu răspunsurile pe care le voi da, țin să atenționez, că răspunsurile sunt, fără o altă conotație, decât ca simplu credincios, care este cel mai mic și gângav, dar care vrea să asculte mai mult de Dumnezeu și de oamenii care vorbesc c-a EL și mai puțin de oamenii care au alte interese, oricare ar fi ele.

Eu, Nică, am făcut un botez, în numele Tatălui, al Fiului și al Duhului sfânt, noaptea pe ascuns la ora două, în râul Suceava, că pe vremea aceia dacă ne prindea miliția ne-ar fi arestat pe loc și încă un lucru, eu mărturisesc într-un singur botez, dacă mi-ar trece prin cap, să mă botez în altă formulă, chiar a-și cădea într-o mare dilemă, să aleg pe care din acești trei să mă dezic.
Chiar dacă după botez, am bâjbâit într-o confesiune religioasă, încă 25 de ani, fiind sincer în ce făceam, Marele Dumnezeu, m-a făcut să înțeleg două versete, pe care le-am predicat de sute de ori, iată versetele:

1. De aceea, să lăsăm adevărurile începătoare ale lui Hristos, și să mergem spre cele desăvârșite, fără să mai punem din nou temelia pocăinței de faptele moarte, și a credinței în Dumnezeu,
2. învățătura despre botezuri, despre punerea mâinilor, despre învierea morților și despre judecata veșnică.

Din păcate, după cum se vede, ne interesează mai mult botezurile și foarte puțin sau poate chiar de loc, mersul spre desăvârșire.

Eu cum am spus, acum vorbește omul simplu, dar am dreptul să îmi dau cu părerea, mai ales acolo unde este și mântuirea mea.
Nu-mi permit să judec pe cineva care s-a botezat a doua oară, acum nu discut teoria asta, dacă va fi nevoie mai târziu, nici o problemă.

Dar dacă un prezbiter se rebotează, unu la mână - anulează ungerea primită și din punctul meu de vedere va trebui să rămână un simplu credincios (membru).
doi la mână - tot ce a făcut până atunci, trebuie reînnoit; binecuvântări de copii, botezuri, nunți și chiar înmormântări.

În ce privește botezul de la fr. Ortodocși; se zice că eu am fost botezat acolo, numai eu drept vă spun, nu am văzut, nu am auzit și nici nu am mărturisit nimic, 100/% am fost mințit, botezul se primește în urma mărturisirii celui botezat și .
Cât despre apa curgătoare, altă dată.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

emanolake
19935. Postat la 16/10/2012 21:45 - 4582z1h23m
la noi cine vine se boteaza in apa curgatoare , imbracati in haine albe ,cum este biblic .
...am observat in multe biserici ca pastori care boteaza au hainele de culori diferite si cei care fac botezu sint in alb....lavi sa-mi dai si mie pasaje daca este obligatoriu ca botezu sa fie numai in haine albe?
lnedelea
19937. Postat la 16/10/2012 22:30 - 4582z0h38m
you_rubio a scris:
Si ca sa probez ca noi facem bine, uitati-va la ungerea cu mir care atest faptic botezul cu Sfantul Duh dupa botezul in apa. De ce protestantii/neoprotestantii nu fac miruirea ci numai spun in cuvinte in formula noastra de botez?

Ca să nu rămână neexplicat, vreau să amintesc aici faptul că nu toți neoprotestanții folosesc "formula voastră de botez" ci sunt și unii care botează numai în "numele Domnului Isus Hristos" (Fapte 2:38).
Din câte știu eu, ei spun că protestează împotriva formulei de botez "în numele Tatălui, a Fiului și Duhului Sfânt" deoarece o consideră incorectă și au găsit documente care atestă modificarea acesteia față de formula originală a Scripturii.

Ca să fiu cât mai clar înțeles, se pleacă în explicație de la faptul că scriptura face totdeauna distincție între botezul în apă și botezul cu Duhul Sfânt, care fie a avut loc înainte de botezul în apă (Fapte 10:44-47), fie după botez (Fapte 2:38; 19:5-6) și niciodată împreună. Astfel formula botezului în apă modificată de Biserica Catolică (modificare recunoscută în mod public de către aceasta și fapt conoscut de către neoprotestanții) a fost făcută ca să le unească cele două boteze într-unul singur: botez în apă + botez cu Duhul Sfânt (prin miruire).
Mergând mai departe, se naște întrebarea adresată deja pe acest forum: care este numele Duhului Sfânt? (întrebarea a fost adresată la postarea nr. 18740, link-ul direct: http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=13&thread_id=48&pid=18740#post_18740)
Pentru că în formula de botez din Mat. 28:19 (verset care știu și ei că a fost recunoscut de Biserica Catolica ca fiind modificat) spune "în numele ... Duhului Sfânt" iar în varianta originală "Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile în numele Meu".

În concluzie, nu puteți afirma că toți neoprotestanții susțin formula modificată de Biserica Catolică (preluată și de Biserica Ortodoxă) și o folosesc. Și dacă nu folosesc formula "în numele ... Duhului Sfânt", nu trebuie să facă nici miruirea pentru a primi Duhul Sfânt, ci se roagă/stăruiesc/pun mâinile ca să primească Duhul Sfânt ca și botez separat de cel în apă (Luca 11:9-13; Fapte 19:6; Fapte 8:18).
Sper că m-am făcut ințeles...

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Lucia
19939. Postat la 16/10/2012 23:10 - 4581z23h58m
Frate Nica, expunerea pe care ati facut-o pentru sora Lavinia, eu am luat-o ca un sfat parintesc pentru ea si pentru noi toti.
Am scris ce am scris cu speranta ca citind "unii" ar putea sa o judece...nu pentru dvs.
Fratilor, vreau sa va mai spun un lucru, eu ceea ce scriu, scriu din Biblia pe care o avem cu totii si nu tin neaparat la o anumita formula, nu!
Domnul Isus a invatat sa se boteze in Numele Tatalui, Fiului si Duhului Sfant, unii spun ca este o invatatura catolica.
Eu vreau sa ma cunoasteti deplin, ceea ce sustin , voi sustine ce scrie in Biblie si daca Domnul a ingaduit sa se scrie acolo Tata , Fiu si Duhul Sfant, inseamna ca nu este pacat.
Vreau sa va mai spun ca doresc ca Domnul Isus sa ma judece dupa Cuvantul cel citesc si mai am sanse de salvare, decat sa ma iau dupa vorbele oamenilor.
Domnul Isus i-a spus lui Pilat care se credea ca are putere sa elibereze si sa omoare, ca nu ar fi avut putere, daca nu i-ar fi ingaduit Dumnezeu acest lucru.
Biblia nu este atinsa intratat incat sa ne afecteze mantuirea, pot fi greseli de traducere, insa dupa o citire atenta iti dai seama cum stau lucrurile.
Botezul in apa este unul singur, in apa curgatoare, pe care il face cel ce este investit in aceasta lucrare, nu cu o formula anume, ci important este marturisirea candidatului a credintei in Isus Hristos.
Botezatorul poate predica, poate sa formuleze anumite fraze inaintea scufundarii, dar marturisirea candidatului are cea mai mare valoare.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
19942. Postat la 17/10/2012 05:41 - 4581z17h27m
Nu știu dacă ceilalți așteaptă ca fratele Nica să continue discuția, dar eu abia aștept să ne scrie dacă și-a păstrat botezul azs.
Lucia spune: un botez odată făcut, e pentru veșnicie făcut
Valentina spune: sunt situații deosebite care duce la rebotezare.
Biblia spune: un singur botez
Fratele Nica zice: ??

Lucia
19944. Postat la 17/10/2012 07:33 - 4581z15h35m
Si care are dreptate?
Se pare ca parerea mea este argumentata biblic, a ta?

Nica Schirod
19945. Postat la 17/10/2012 09:49 - 4581z13h18m
Sunt dator cu o explicație, ceva se pare că nu s-a înțeles, botezul pe care eu l-am făcut acum aproape 50 de ani, înțeleg că sora Valentina, nu a înțeles două lucruri.

Sora Valentina a scris: Nu știu dacă ceilalți așteaptă ca fratele Nica să continue discuția, dar eu abia aștept să ne scrie dacă și-a păstrat botezul azs.

Eu am crescut în Bucovina, în credința Penticostală, și botezul l-am primit în această credință, nu înțeleg mirarea ta soră Valentina, că dacă era un botez în credința AZȘ de ce să nu-l fi păstrat?
Chiar tu soră Valentina, ai expus crezul și eu, înțeleg că tu ești de acord cu el, iată un fragment din acestă expunere a crezului:
Mărturisesc un botez întru iertarea păcatelor,Aștept învierea morților și viața veacului ce va să fie. Amin !

Da eu am mărturisit într-un botez, nu botezuri, și ăsta este mărturisirea unui cuget curat, spre pocăință și mulțumesc Tatălui care este în ceruri, că mi-a călăuzit pașii vieții pe calea credinței care a fost dată odată pentru totdeauna și acuma mă întreb, să neg toată această călăuzire, să o consider nulă, de dragul câtorva idei, a unor oameni?

Cât despre asta ce ai zis, am copiat ca să nu greșesc: Valentina spune: sunt situații deosebite care duce la rebotezare.
Asta comentez mai târziu.

Lavi
19948. Postat la 17/10/2012 14:11 - 4581z8h56m
Vezi, frate Nică , matale tu ai (spun tu ai la persoana intaia ,deoarece esti unul singur ...ca să nu spun dumneavoastră mai multi) făcut un singur botez si acela singurul in APĂ curgatoare ,locul unde se naste o piatră.
Dacă l-as fi făcut si eu acela singurul in apă curgatoare ...acum nu as mai vorbii de un al doilea.....botez.
De asta am pus problema botezului celor multi care se poticnesc in Piatra lepadată de zidari.
De sfetnici are nevoie poporul.
Dar un popor care nu era un popor ,dar acum este poporul Lui ...vede o lumină...dar când nu sunt sfetnici .....ce se intamplă cu poporul?
.................................
emanolake a scris:
la noi cine vine se boteaza in apa curgatoare , imbracati in haine albe ,cum este biblic .
...am observat in multe biserici ca pastori care boteaza au hainele de culori diferite si cei care fac botezu sint in alb....lavi sa-mi dai si mie pasaje daca este obligatoriu ca botezu sa fie numai in haine albe?

Frate, Emanolake hainele reprezinta faptele rele din trecut ....eu asa stiu ca trebuie sa ne imbracam in alb....Eclesiastul 9:8 Hainele să-ți fie albe, în orice vreme, și untdelemnul să nu-ți lipsească de pe cap.
Apocalipsa 7:14 "Doamne", i-am răspuns eu, "Tu știi". Și el mi-a zis: "Aceștia vin din necazul cel mare; ei și-au spălat hainele, și le-au albit în sângele Mielului.

fullban10
19951. Postat la 17/10/2012 18:59 - 4581z4h9m
Frate Nica , iartă-mă dar din postările mai vechi, am rămas cu această idee.
Deci să înțeleg că aveți doar un singur botez.
Totuși, mă gândesc, ați participat la mai multe botezuri. În nici un caz nu au fost botezați oamenii de la alte denominațiuni? Adică n-a venit nimeni să zică: fraților, eu nu mai vreau să merg la biserica X deoarece nu au adevărul, nu țin Sabatul, nu țin sărbătorile, etc.etc. Eu doresc să mă botez în biserica dvs, deoarece ea este biserica adevărată. Au fost astfel de cazuri?. Cum a primit biserica această cerere?.
De ceva vreme tot am postat posibilele cazuri care necesită rebotezarea și-mi mențin cuvântul. Un caz îl avem în "casa" noastră.
La cazuri extreme sunt necesare soluții extreme.

Lica
19952. Postat la 17/10/2012 19:18 - 4581z3h50m
Din crezul adventist:

6. Adesea, persoane care au trăit experiența botezului prin scufundare au simțit, ca o convingere personală, că trebuie să fie rebotezate. Vine oare această dorință în conflict cu declarația lui Pavel că este numai run singur botez" (Ef. 4, 5)? Practica lui Pavel ne arată că nu. Cu ocazia unei vizite la Efes, el a întîlnit mai mulți ucenici care fuseseră botezați de Ioan Botezătorul. Ei au trăit experiența pocăinței și și-au exprimat credința lor în Mesia ce va veni (Fapte 19, 1-5).

Acești ucenici nu aveau o înțelegere clară a Evangheliei. rCînd au primit botezul din mîna lui Ioan, ei aveau serioase greșeli. Dar, avînd o lumină mai clară, ei au primit cu bucurie pe Hristos ca Răscumpărtor al lor; și, cu acest pas făcut înainte, a venit și o schimbare a obligațiilor lor. Primind o credință mai curată, a existat și o schimbare corespunzătoare în viața și caracterul lor. Ca semn al acestei schimbări și ca o recunoaștere a credinței lor în Hristos, ei au fost rebotezați în Numele lui Isus.

Mulți urmași sinceri ai lui Hristos au avut o experiență asemănătoare. O mai clară înțelegere a voii lui Dumnezeu așază pe credincios într-o relație nouă cu El. Noi îndatoriri sînt descoperite. Multe din cele ce înainte păreau nevinovate sau chiar vrednice de laudă sînt văzute acum ca fiind păcătoase. Vechiul său botez nu-l mai satisface. El s-a văzut ca un păcătos, condamnat de Legea lui Dumnezeu. El a trăit experiența unei noi morți față de păcat și dorește să fie îngropat cu Hristos, prin botez, ca să poată învia la o nouă viață. O astfel de atitudine este în armonie cu exemplul lui Pavel în botezarea iudeilor convertiți. Acest incident a fost raportat de Duhul Sfînt ca o lecție spre învățătura bisericii. " (White, Sketches From the Life of Paul (Schițe din viața lui Pavel), Battle Creek, Mi. Review and Herald/1883) p. 132, 133; vezi, de asemenea, Manualul bisericii, Washington D. C. : Conferința Generală a
Adventiștilor de Ziua a Șaptea 1986, ed. rev. , p. 50; White, Evanghelizarea, p. 372- 375).

Nu trebuie să fi nici mare filozof și nici mare psiholog ca să îți dai seama cum accentul este luat de pe Isus - Mesia și este pus pe probleme doctrinale sau și mai subtil "lumină sau credință mai curată"...și apoi ca și un mic amănunt...l-au primit pe Hristos. Oare nu ar fi invers ordinea?

Așadar dacă chiar simțim nevoia să mai păcătuim câteodată nu este o problemă că ne putem reboteza dacă cumva simțim nevoia...și putem muri de mai multe ori față de păcat. În Biblie sunt multe asemenea exemple...dar nu le găsim smiley. Am găsit doar unde este vorba despre ucenicii lui Ioan...care dacă ne gândim puțin nu aveau cum să fie botezați în formula data de Isus așa că, atunci când a venit momentul au făcut și acest pas. Dar asta nu se menționează în crez că atunci chiar nu mai rămâne nici un exemplu.

Concluzie:

Vrei să te rebotezi...vei găsi dovezi despre rebotezare și în operele lui Eminescu. smiley. Și în Biblie...doar că trebuie puțin scoase din context și apoi bine interpretate.

Cât despre excepții...până la ele mai este drum lung. Dar mi s-a părut că din km s-au făcut mm și...cu un pas am putea ajunge în america smiley

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Lucia
19954. Postat la 17/10/2012 22:41 - 4581z0h26m
Citind din pasajele crezului de mai sus...am avut senzatia ca acolo a scris un copil de gradinita.
Voi aduce doua franturi care exprima acest lucru !

1.In botezul lui Ioan, "...si-a exprimat credinta lor in Mesia ce va veni..."

Totul adevarat, dar pentru ca nu aveau o intelegere clara, s-au rebotezat.

2.Rebotezul, "Primind o credinta mai curata...S-AU REBOTEZAT, ca o recunoastere a credintei lor in Isus Hristos..."
Valentina, si la botez si la rebotez se exprima credinta in Isus....nu vrei tu, sa comentezi mai departe, mai ales ca dupa, au primit o credinta mai curata, cum asa?
Dar cred ca este mai bine sa scriu cateva versete care cuprind "un adevar mai curat".

"Si El le-a zis:"Iata ce va spuneam cand eram printre voi, ca trebuie sa se implineasca tot ce ESTE SCRIS despre Mine in
Legea lui Moise,
In Proroci si in
Psalmi."
Ce s-a intamplat mai departe?
"ATUNCI LE-A DESCHIS MINTEA CA SA INTELEAGA SCRIPTURILE"

Apoi a mai spus:"...si sa se predice in Numele lui pocainta si iertarea pacatelor..."
Concluzionez:
Cat ne-am sili noi sa aratam adevarul, daca cel ce asculta, nu-si deschide inima ca sa inteleaga, este in zadar, pentru ca Duhul Sfant este Cel ce te face sa intelegi.
Dupa cum am scris mai sus, tot Cuvantul vorbeste despre Mesia si mantuirea ce vine prin credinta, de la Genesa pana la Apocalipsa!
Cum sa nu fi inteles cei ce ascultau pe Ioan si ucenici, cand ei asta faceau, vesteau pe Mesia si explicau cum stau lucrurille.
Ei nu intelegeau botezul cu Duhul Sfant, de aici confuzia...

Nica Schirod
19961. Postat la 19/10/2012 11:15 - 4579z11h53m
Valentina a scris mai sus: Frate Nica , iartă-mă dar din postările mai vechi, am rămas cu această idee.
Deci să înțeleg că aveți doar un singur botez.
Totuși, mă gândesc, ați participat la mai multe botezuri. În nici un caz nu au fost botezați oamenii de la alte denominațiuni? Adică n-a venit nimeni să zică: fraților, eu nu mai vreau să merg la biserica X deoarece nu au adevărul, nu țin Sabatul, nu țin sărbătorile, etc.etc.

Soră Valentina, politica din ramura de credință, din care fac parte, este, că dacă vine cineva din altă parte, să i se ceară să facă botezul în credința noastră, după mai multe discuții chiar cu subsemnatul, s-a ajuns la înțelegerea, că dacă vine cineva de pildă de la credința Baptistă, AZȘ, Penticostală, unde se practică botezul prin scufundare și nu mai vrea să mai facă un botez, ci crede în zisele Scripturii; un singur Dumnezeu, o singură credință și un singur botez, să fie acceptat, cu condiția să respecte voia Tatălui care este în ceruri și prin dreptarul cunoștinței și al Adevărului, care constă în; Porunci, Legi și Rânduieli, iar cei care cer să fie botezați, să li se oficieze botezul.
Acuma se pare că se vrea stabilită o altă ordine, ca toți cei ce vin, să fie botezați.

Eu am două nedumeriri și le tratez cu două întrebări:
1) Dacă un enoriaș, să zicem, vine din credința Penticostală, el acolo a fost sincer, foarte sincer, singurul lui dor a fost să ajungă mântuit, numai că nu a ținut Porunca a patra și Legea alimentației și Dumnezeu i-a descoperit taina mântuirii și dacă el spune că a mărturisit într-un botez și nu mai vrea să facă unul, iar eu forțez nota, convingându-l că trebuie să se boteze că de alt fel nu poate să mănânce Paștele de pildă, iar el întreabă; fără să fac al doilea botez, nu se poate?, iar tu îi spui nu!, și el pleacă, și zice că rămâne acolo dacă alt fel nu se poate, tu, eu, îndepărtând om de la Adevăr, mai poți merge înaintea Domnului și să spui că ai făcut voia Lui prin asta?

2) Dacă vine un altul și cere botezul, dar el nu a fost serios, acolo în credința pe care a practicat-o și tu îi dai botezul, crezi că după al doilea botez, va fi mai serios?
În altă postare, vă voi povesti despre o femeie din localitatea în care locuiesc acuma, care a făcut 11 botezuri în aceiași credință.
Soră Valentina, acuma cred că m-am făcut înțeles, pentru că am povestit exact cum stau lucrurile în mintea mea, despre botezuri.

fullban10
19965. Postat la 19/10/2012 12:40 - 4579z10h28m
Cam cu teamă am așteptat răspunsul. Mă gândeam smileyare n-am fost prea insistentă? Frate Nica, la subiectul acesta deschis de sora noastră Lucia, nu poți da răspunsuri, așa, categoric. Practica ne arată că sunt diferite situații. Alungându-l pe cel care curat și sincer cere botezul, te faci vinovat că ai alungat de la credință pe semenul tău. El va căuta o altă biserică, unde poate e mai rea decât prima și iatâ-l în ghiara Satanei. Dar nici cazul prezentat nu e logic. Acolo este o categorică înțelegere greșită a ceeace înseamnă botezul. Și în biserica mea s-a greșit întrun caz în care s-a făcut trei botezeuri la același om. Din milă creștinească, și la mulți ani distanță între botezuri. S-a dovedit că a fost nesincer de la primul botez. Omul e foarte capabil. Cunoaște Biblia la perfecție. Poți să-l întrebi orice și îți răspunde, dar........bea, fumează și-și bate nevasta și copiii. Ar putea lua cina , dar îi e frică de osândă.

De aici înțeleg că nu neapărat trebuie să fii botezat la azș:
16. Cina Domnului
.............
Serviciul Cinei este deschis tuturor credinciosilor

Pentru creștinii nehotărâți, dar sinceri și doritori să intre în comuniune cu Dumnezeu, biserica mea la punctul 16 al doctrinei le dă o șansă.

Pagina 15 din 17 << < 12 13 14 15 16 17 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164168 vizite unice Powered by PHP-Fusion