Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Mântuirea
Pagina 3 din 17 < 1 2 3 4 5 6 > >>
Deconectat RE: Botezul în apă
Dani
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
5964. Postat la 19/12/2010 19:01 - 5249z2h55m
Frate Marin daca Pavel si Petru au calcat pe urmele Domnului Isus eu cred ca da :

1. Călcați pe urmele mele, întrucât și eu calc pe urmele lui Hristos.

Iar acel verset din Matei este spus chiar de MESIA cu privire la formula botezului.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat RE: botezul in apa
emanuele
5967. Postat la 19/12/2010 19:49 - 5249z2h7m
frate dani . de ce ucenici nu a respectat cea ce a zis mesia ni petru nici pavel care el a calcat pe urmele lui mesia

adevarul sa iasa la iveala
geana
5970. Postat la 19/12/2010 19:54 - 5249z2h2m
multumesc frate emanuele

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
emanuele
6010. Postat la 20/12/2010 19:08 - 5248z2h48m
frate ovidiu de ce pavel anuleaza botezul ucienicilor lui ioan? si boteaza in numele lui mesia

ioan olah
6015. Postat la 20/12/2010 20:41 - 5248z1h15m
paçe ! daça çredinta noastra e in... isus ...atunçi çare e botezul nostru,daça isus a spus çum sa façem,atunçi ar trebui sa luam drept model pe isus.

Matei 28
16Cei unsprezece ucenici s-au dus în Galilea, în muntele unde le poruncise Isus să meargă.
18Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei, și le-a zis: "Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pământ.
19Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh.
20Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin.

emanuele
6017. Postat la 20/12/2010 20:49 - 5248z1h7m
frate ioan de ce ucenici si pavel si petru nu a respectat

Lucia
6022. Postat la 20/12/2010 21:23 - 5248z0h33m
Am sa incerc sa-mi expun si eu parerea...BOTEZUL IN APA...
1.In numele Tatalui,a Fiului si a Duhului Sfant.
2.In numele lui Isus.
Isus a invatat sa se boteze in numele Tatalui,Fiului si a Duhului Sfant,nu?Credeti ca poate gresi?
Iar apostolii au botezat doar in numele lui Isus.Credeti ca au gresit?
Unde este ADEVARUL?
Sa vedem ce semnificatie are prima formula si ce reprezinta cea de a doua?
Prima reprezinta DUMNEZEIREA.
Cea de-a doua,conform cu Ioan,cap.3 cu 33 scrie in felul urmator:
Cine a primit MARTURIEA lui ISUS,a adeverit ca Dumnezeu este adevarat,Caci Acela pe care L-a trimis Dumnezeu vorbeste cuvintele lui Dumnezeu,pentru ca Dumnezeu nu-I da DUHUL cu masura.
Ce vedem in NUMELE ISUS?
DUMNEZEIREA.
Deci ambele FORMULE SEMNIFICA DUMNEZEIREA.
Atunci cred ca nici Isus nu a gresit cand a invatat cum se BOTEAZA,dar nici Pavel,nici Petru cand au BOTEZAT in numele ISUS.
Voi adauga Coloseni,cap.2 cu vers.9unde spune:
Caci in El(Hristos)locuieste trupeste toata plinatatea DUMNEZEIRII.
Alte referinte:Luca 1-31,35....Ioan 11-40...Romani 1.3,4.....Galateni4-4,6.va rog sa le cititi pentru a intelege mai bine.
Ceea ce deduc eu,este ca cu ambele formule ,NU SE GRESESTE,TOT DUMNEZEIREA O EXPRIMA!
Cum a spus fratele LICA:Important sa avem cugetul curat si FAPTE DE CREDINTA.Ca ambele FORMULE SUNT BUNE!!!!!!!!!!!!!!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Aurelc
6024. Postat la 20/12/2010 21:35 - 5248z0h21m
emanuele a scris:
frate ovidiu de ce pavel anuleaza botezul ucienicilor lui ioan? si boteaza in numele lui mesia

Bănuiesc că a vrut să întregească plinătatea formulei de botez din Matei 28, deoarece, la Botezul lui Ioan, acei ucenici ai lui nu fuseseră botezați și în Numele lui Isus Hristos... Poate mă înșel și mă ajuți tu, dar aș pune și eu o întrebare:

emanuele sau geana, dacă poți, m-aș bucura să-mi răspunzi Mesia în ce Nume a fost botezat și dacă a fost valabil acel botez?... Sau vreți să-mi spuneți că El a fost un păcătos și a avut nevoie de botezul spre pocăință ?

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
ioan olah
6031. Postat la 20/12/2010 23:12 - 5247z22h44m
emanuele a scris:
frate ioan de ce ucenici si pavel si petru nu a respectat

eu cred in ce a spus isus ,iar prin felul çum a facut isus ,tatal sia gasit plăcerea.

Înainte ca Hristos să se înalțe la cer, El a dat ucenicilor Lui marea însărcinare:

"Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh. Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele până la sfârșitul veacului" Matei 28:19,20.

Adevărata însemnătate și importanța botezului biblic reiese clar din această ultimă însărcinare dată de Isus ucenicilor Lui. El le-a spus să se ducă și să învețe TOATE neamurile, învățând pe oameni să păzească TOT ce El a poruncit. Apoi ei trebuiau să boteze pe convertiți "în Numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh".

DE ÎNDATĂ CE A FOST BOTEZAT, ISUS A IEȘIT AFARĂ DIN APĂ. Și în clipa aceea cerurile s-au deschis și a văzut pe Duhul lui Dumnezeu coborându-Se în chip de porumbel și venind peste El. Și din ceruri s-a auzit un glas, care zicea: Acesta este Fiul Meu prea iubit, în care Îmi găsesc plăcerea" Matei 3:13-17.
geana
6048. Postat la 21/12/2010 15:32 - 5247z6h24m
fratele meu atunci toti apostoli nu vor avea parte de mintuire ca nu au inplinit ce a spus Yesua

Dani
6050. Postat la 21/12/2010 15:44 - 5247z6h12m

Frate apostoli si-au asigurat cu siguranta locul în împartie, nu purta grija lor, daca vezi tu frate asa este o parere de a ta nu si bazata pe scriptura.
Da-ne dovezi ca apostoli nu au parte de mântuire.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Lucia
6069. Postat la 21/12/2010 19:36 - 5247z2h20m
Cred ca prin expunerea mea de mai sus nu m-am facut inteleasa,asa ca m-am decis sa incerc altfel:
Dumnezeu a umplut pe Isus cu Duhul Sfant si prin El si-a implinit voia.
Toti trei formeaza DUMNEZEIREA.
Daca spunem ISUS,spunem Tatal,Fiul si Duhul Sfant,intr-un CUVANT.
ISUS reprezinta DUMNEZEIREA,deaceia apostolii si-au permis sa BOTEZE in apa in numele lui ISUS,dar daca ii numesti pe toti trei este acelasi lucru.
Deci,....ISUS=CUVANTUL=TATAL,FIUL si DUHUL SFANT=DUMNEZEIREA.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
avodah
6086. Postat la 21/12/2010 22:24 - 5246z23h32m
In cartea Genesa 1:1apare prima data aceasta notiune de Dumnezeire. In ebraica spune :"La inceput Elohim a creat cerurile si pamantul".
In romaneste scrie Dumnezeu, care este singular, insa in ebraica scrie Elohim care este forma plurala; forma singulara este Eloah .
Si anume toti cunoastem ca Yahshua a fost Cuvantul prin care s-au adus toate in existenta,si tot in Genesa 1:1spune ca Duhul lui Elohim se misca pe deaspura apelor , adica Duhul lui YHWH care se afla si in Yahshua, care parte din el a fost insuflat si asupra noastra la nastere, iar plinatatea Lui trebuie staruit dupa El.
Astfel inteleg eu Dumnezeirea formata din Tatal, Cuvantul(Yahshua reprezentat ca fiul Sau, Mesia) iar acesti doi sunt partinitori al aceluiasi Duh, care s-a pogorat si peste Ucenici la cinzecime.
Acesti Doi sunt una prin Duhul Sfant , si care ne uneste si pe noi una cu aceasta Dumnezeire prin Duhul Sau .

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Aurelc
6089. Postat la 21/12/2010 22:45 - 5246z23h11m
Și eu cam așa înțeleg cum a scris fratele avodah. Dar aș avea o rugăminte, să nu transformați subiectul Botezul în apă discutând despre trinitate. Au oricum legătură între ele, dar ca să nu se sară de la subiect, argumentele despre trinitate sau altceva trebuie să fie doar secundare și principal să se discute despre botez. Cred că veți înțelege, merci.

Încă nu mi-au raspuns "geana" sau "emanuele" la intrebarea daca formula si botezul cu care a fost botezat Domnul Isus, Mesia de către Ioan Botezătorul a fost valabilă, sau ar fi trebuit rebotezat și El...

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
geana
6098. Postat la 22/12/2010 13:33 - 5246z8h23m
DANY CRESTINUL a scris:

Frate apostoli si-au asigurat cu siguranta locul în împartie, nu purta grija lor, daca vezi tu frate asa este o parere de a ta nu si bazata pe scriptura.
Da-ne dovezi ca apostoli nu au parte de mântuire.

Daca nu au ascultat de Yesua cum sustineti voi si nu a botezat in numele tata,fiu,duh,ci a botezat numai in Numele Lui Yesua la spusele voastre Apostoli nau mintuire,dar eu cred ca au si au inplinit intocmai spusele lui Yesua Botezind pe toti in Numele Lui Yesua nu cum botezati sau ati fost botezati cei ce au fost in nume tata,fiu,duh, cred ca mai inteles.
Frate Ovidiu iti place sa incurci lucrurile si alti sa ti le descurce?
zim tu formula si eu iti voi spune daca trebuie Yesua sa fie sau sa nu fie rebotezat.

costy
6101. Postat la 22/12/2010 14:36 - 5246z7h20m
Frate geana atunci versetul din ;Matei 28:19 Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. // are vreo valoare ? S-au nu mai este nevoie de acest verset . Alta intrebare care o pun si nu sunt lamurit de unde stiti cu ce formula de Botez boteza Ioan Botezatorul? Si sa nu uitam versetul din Matei este porunca a Domnului nostru ISUS. Deci eu spun asta sa fie o pricina pentru noi crestini , sau din contra sa iubim pe toata lumea sa facem fapte vrednice de pocainta nu sa stam si sa judecam , ca fiecare are datoria sa implinesca Scripturile .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
gershom
6104. Postat la 22/12/2010 15:20 - 5246z6h36m
Lucia a scris:
..Ceea ce deduc eu,este ca cu ambele formule ,NU SE GRESESTE,TOT DUMNEZEIREA O EXPRIMA!
Cum a spus fratele LICA:Important sa avem cugetul curat si FAPTE DE CREDINTA.Ca ambele FORMULE SUNT BUNE!!!!!!!!!!!!!!

Cam așa cred și eu aici. Amândouă formulelel exprimă Dumnezeirea, sunt scrise in biblie și sunt valabile. Nu avem mai multe detalii despre ele , așa caci oricât ne-am chinui să le descifrăm sau dezvoltăm, nu vom reuși căci toate ar fi numai păreri.

Nu cred că se cade să luptăm împotriva uneia din formule pentru că nu vom ajunge prea departe.
Iar cei care se duc așa de departe cu susținerea uneia din formule de botez până să considere căci cealalta formulă afectează accesul la mântuire, cred că se încadrează în categoria extremistă, care nu este constructivă și nu cred că ar trebui să fie printre noi.

Tot mai bine este compromisul decât dezbinarea. Mai mult câstigăm străduindu-ne să scoatem în evidență ce ne poate uni, decât ce ne poate îndepărta.
Mai bine ar fi să ne străduim să aducem suflete la pocăință.

Domnul să ne ajute să fim îngăduitori și lumină pentru cei care încă mai zac în întuneric.

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Dani
6121. Postat la 22/12/2010 20:23 - 5246z1h33m
Frate Marin vad ca iti place sa pui intrebari dar de dat raspunsuri nu prea te vad sa dai ,tot pe linga raspuns te invarti.
Fratele Ovidiu ti-a pus o intrebare ,raspundei si dupa ce ai dai un raspuns iti va da cu siguranta si el un raspuns,cit despre cine incurca lucrurile se vede frate nu se mai pune aceasta problema.

Deasemenea si fratele Gershom ti-a dat un raspuns crestinesc si subscriu la ce a scris.

geana
6152. Postat la 23/12/2010 20:35 - 5245z1h21m
costel_resita a scris:
Frate geana atunci versetul din ;Matei 28:19 Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. // are vreo valoare ? S-au nu mai este nevoie de acest verset . Alta intrebare care o pun si nu sunt lamurit de unde stiti cu ce formula de Botez boteza Ioan Botezatorul? Si sa nu uitam versetul din Matei este porunca a Domnului nostru ISUS. Deci eu spun asta sa fie o pricina pentru noi crestini , sau din contra sa iubim pe toata lumea sa facem fapte vrednice de pocainta nu sa stam si sa judecam , ca fiecare are datoria sa implinesca Scripturile .

Matei 28;19 pentru mine nu exista.
Cit despre formula lui Ioan intreabal pe Ovidiu el ma intrebat intreabal pe el de unde are aceasta informatie

Dani
6156. Postat la 24/12/2010 10:45 - 5244z11h11m
Geana Marin a scris:
matei 28;19 pentru mine nu exista
Cit despre formula lui Ioan intreabal pe Ovidiu el ma intrebat intreabal pe el de unde are aceasta informatie

Frate de ce nu dai raspuns la ce te-a intrebat Ovidiu, de pus intrebari sti sa pui dar sa raspunzi la intrebari , pauza.

Daca pentru tine nu exista Matei 28;9 inseamna ca scoti cuvantul afara si nu este biblic frate.

Apocalipsa.22;19. Și dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărții acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieții și din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta."

Pagina 3 din 17 < 1 2 3 4 5 6 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164095 vizite unice Powered by PHP-Fusion