2 Corinteni 11:4 În adevăr, dacă vine cineva să vă propovăduiască un alt Isus pe care noi nu l-am propovăduit, sau dacă este vorba să primiți un alt duh pe care nu l-ați primit, sau o altă Evanghelie, pe care n-ați primit-o, oh, cum îl îngăduiți de bine!
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
frate Dani din ce a scris Matei eu nu adaug ca Catolici dupa sute de ani Trinitatea eu nu cred in Ia tu faci ce vrei
Frate Marin trebuie sa dovedesti daca am intrat intr-o astfel de discutie, ai dovezi, atunci nu spune ce nu poti sustine cu dovezi acest lucru,eu de exemplu mai bine tac daca nu sunt documentat asupra unor subiecte,sunt pe forum atatea subiecte deschise dar daca nu sunt in masura sa raspund mai bine ma abtin.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
E ultima intrare pe portal frate Dani de informatile de care dispun eu dispui si tu asa ca daca vrei cu adevarat VIATA cauta si vei gasi nu vreau sa fac din cuvintul Lui Elohim un ciomag pe portalul pus anumea ca sa ne luptam intre noi nu vreau sa mai fac asa ceva,AMEN si un SHALOM la toti.
Frate Marin acest portal nu este un camp de lupta ,fiecare are dreptul sa-si spuna parerea cu privire la o incredintare,tot odata acest portal a fost creat cu scopul de a ne unii ,mai mult in legatura frateasca ,dar intotdeauna cind punem intrebari dorim sa avem si raspunsuri la ceia ce sustinem.
Nu stiu dece te-ai suparat daca am cerut un raspuns la ceia ce ai postat,este atat de greu sa dai dovezi la ceia ce susti.
Eu nu dispun informati cu privire la Matei 28:19, ca ar fi schimbate de biserica catolica ,de aceia am cerut dovezi asupra acestui subiect si daca este asa atunci va trebui sa ma conformez intocmai cum este scris dar vreau sa vad aceste dovezi mai intai.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Frate Geana, nu trebuie sa te retragi, aici fiecare are dreptul sa-si spuna deschis parerea, parere care poate sa fie in concordanta sau nu nu voia Domnului dar, nu trebuie nici sa ne certam intre noi si nici sa ne jignim.Nu luati decizii in pripa, este nevoie ca fiecare dintre noi sa ne aducem contributia.Domnul fie slavit.Daniel spunea ca inca nu-i convins de faptul ca versetul din Matei nu-i valabil.Daca aduceti argumente solide ca este asa, nu cred ca Daniel nu se va inclina in fata evidentelor.Dar pana atunci....
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Mi se pare ca argumentele au fost sterse , de adminstratori, pe motivul ca au fost copiate de pe alt site, si nu s-a specificat site-ul, (fiind incalcate drepturile de autor).
Frate Geana daca doresti sa le repostezi, si sa pui si sursa de unde le ai, ma gandesc ca in felul acesta nu vor fi sterse, de catre administratori.
Sau cel putin sa le modifici putin, pentru a nu intra in conflict cu aceste legi, pe care nu le inteleg nici eu, cand vine vorba de Cuvantul Sau, pur si simplu nu ar trebuii sa existe asa ceva(parerea mea doar), plus prin copierea lor pe acest site, nu se incearca a se produce profit.
Azi ,mine , nu ne vor mai lasa nici sa copiem texte din scriptura, ca nu avem copyright.
Frate avodah probabil că tu știi dar specific pentu ceilalți care poate nu sunt în cunoștiință de cauză că suntem obligați să menționăm sursa a ceea ce copiem, aceasta nu este doar o regulă interioară, acest lucru întâmplându-se pe majoritatea forumurilor!
Desigur fratele Geană cât și alții pot posta orice atât cât respectă regulamentul!
Revenim la tema Botezul în apă
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat
RE: Botezul în apă
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
8669. Postat la 23/02/2011 00:16 - 5183z21h20m
Shalom!
Foarte interesanta dezbaterea asta... As pune cateva intrebari, sa ma luminez si eu:
1: pe ce baze stabilim daca Matei 28:19,20 a fost scris de apostol sau inserat acolo mai tarziu de catolicii aia despre care se pare ca imensa majoritate a pocaitilor ii considera niste conspiratori?... Intrebarea e serioasa, pentru ca daca credem ca l-au strecurat catolicii aia rai, si au mai strecurat si Marcu 16:9-20, si I Ioan 5:7, atunci ar putea insemna ca Dumnezeu a permis falsificarea Cuvantului Sau si, deci, avem alte intrebari, cum ar fi: ce versete mai sunt adevarate, si care-s alea false?... Si de ce a permis Suveranul falsificarea Cuvantului Lui?...
2: Matei 28:19 E O FORMULA???...
3: citatele baptismale din Fapte reprezinta O FORMULA?... Fapte 2:38: botez în Numele lui Isus Hristos. Apare undeva ca apostolii au botezat ZICAND "Te botez in NUMELE LUI ISUS HRISTOS"?... Fapte 8:16: botez in Numele lui Isus. De data asta apostolii au botezat in Numele lui Isus, si au uitat ca "formula" corecta e "in Numele lui Isus Hristos"?... Fapte 10:48: botez in Numele Domnului Isus Hristos. Vad a treia "formula" (sau varianta?...): apostolii si-au adus aminte intre timp ca Isus e si Hristos si e si Domn?... Fapte 19:5: botez in Numele Domnului Isus. De data asta, apostolii au taiat iar din "formula", inlaturand Hristos si ramanand Domnul Isus?...
4: daca unii forumisti inteleg ca Romani 6:3,4 vorbeste de botezul savarsit in moartea lui Isus Hristos, atunci trebuie sa rostim "formula" "te botez in Numele mortii lui Isus Hristos" sau "in Numele lui Isus Hristos cel mort"?...
5: Deci, cum trebuie savarsit, oficiat, administrat sau facut botezul: "In numele Tatalui, a Fiului si a Duhului Sfant", SAU "In Numele lui Isus", SAU "a Domnului Isus", SAU "a Domnului Isus Hristos", SAU "in numele mortii lui Isus Hristos? ...Inca nu stim precis "formula" care sa ne mantuie si, APARENT, n-o stiau prea corect nici apostolii...Sau, nu cumva trebuie sa intelegem ALTCEVA?...
6: Poate ar fi educativ sa vedem nu doar "formula" de botez, ci si candidatul... Trebuie el sa zica ceva?... In Fapte 8:12, candidatii tac. in 8:37, famenul declara: "Cred că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu." In Fapte 9:18, Saul tace. In Fapte 10:46, centurionul Cornelius si prietenii vorbeau în limbi și măreau pe Dumnezeu. In Fapte 16, aparent, temnicerul marturiseste credinta. In Fapte 19 ucenicii taceau inainte de botezul in apa. In Fapte 22:16, Pavel pare sa spuna ca la botez chemase Numele Domnului...Isus, sau Isus Hristos?... In Fapte 26, Pavel nu mentioneaza deloc botezul...
In ce "formula" botezase Pavel in I Cor. 1:13-16?...
7: Deja am lungit-o prea mult, dar ar mai fi si alte intrebari: ce specie de literatura prezinta cartea Faptelor? Dar Epistolele?... De ce conteaza asta?... Cum se faceau botezurile in sec. I si al II-lea?...
Iertaciune pentru o mega-postare, fiti binecuvantati!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
8673. Postat la 23/02/2011 06:38 - 5183z14h58m
Pai dac-o ei asa, si mai adaugi alte si alte, intri pe un teren alunecos si nimeresti direct in bratele larg deschise ale Satanei.
Prin credinta, frate, prin credinta.
Sora Valentina care credinta,Catolica,Ortodoxa,Baptista,Penticostala E>T>C>
Frate Dani a scris:
Frate Marin trebuie sa dovedesti daca am intrat intr-o astfel de discutie, ai dovezi, atunci nu spune ce nu poti sustine cu dovezi acest lucru,eu de exemplu mai bine tac daca nu sunt documentat asupra unor subiecte,sunt pe forum atatea subiecte deschise dar daca nu sunt in masura sa raspund mai bine ma abtin
Comentariu Peake pe Biblie, 1929, pagina 723) .
"Pe de text, vezi Conybeare, Zeitsch. Für die Neutest. Wissensch,. 1901 275 și urm.; Hibbert Journal, octombrie 1902; Lacul, inaugurală curs; Riggenbach, Der Trinitarische Taufbefehl; Chase, Jurnalul Theo. Stud. Vi. 481 ff . dovada Eusebiu trebuie să fie considerate ca fiind indecisi, având în vedere faptul că toate MSS greacă. și toate VSS existente. conțin clauza (S1 și S2 sunt nefericit doresc):. Eusebian citatul "Duceți-vă discipol toate națiunile în numele meu, "nu pot fi luate ca dovadă decisiv că această clauză" boteza ... Spirit "a fost lipsit de exemplare cunoscute de Eusebiu, deoarece" în numele meu "poate fi" modul de Eusebiu abreviat, indiferent de motiv, următoarele clauze. Pe de altă parte, Eusebiu citează în acest scurt formular atât de des că este mai ușor să se presupună că el este cu siguranta cita cuvintele Evangheliei, decât să inventeze posibile motive care ar putea să-l cauzat atat de des ca acesta să fie parafrazat. Și Dacă presupunem o dată pe scurt sub forma sa actuală au fost în MSS. Evangheliei, există o probabilitate mult în presupuneri că acesta este textul original al Evangheliei, și că, în secole mai târziu, "clauza de boteza ... Duh" înlocuit mai scurtă ", în numele meu și." introducerea de acest gen derivate din utilizarea liturgică foarte rapid ar fi adoptate de către copiatori și traducători. Didahia a ch. 7: "boteza în numele Tatălui și al Fiului și al Duhul Sfânt ": dar pasaj nu trebuie să fie dependentă de canonice Evanghelia noastră, și Didahia are în altă parte un plus liturgice la textul din Evanghelii în Doxologia atașat la Tatăl Nostru. Dar Irineu si Tertulian au deja clauza de mai" ( Comentariu critice internațională privind Sfintele Scripturi ale Vechiului si Noului Testament; S. Driver, A. Plummer, C. Briggs; critice si exegetice Comentariul Sf. Matei ediția a treia, 1912, paginile 307-308).
Mulțumesc frate Marin că te străduiești să aduci argumente cu privire la botezul în numele lui Isus, am cam așteptat cei drept să aduci argumente asupra acestui subiect, dar argumentele nu sunt aduse din Biblie,este doar un comentariu.
Aceste argumente nu sunt solide și tot odată greu de dovedit, aș dori dacă ai putea aduce o astfel de biblie ca să putem studia să vedem dacă este credibilă aceea traducere, este totuși un comentariu și nu un argument din scriptură.
Frate Marin atunci cind am cerut dovezi ,le vroiam din scriptura,nu de pe internet comentari a unor oameni.
Frate Pedro eu cred ca Petru na calcat cuvintul Lui Yesua din contra la inplinit asa cum la auzit din gura Lui Yesua numai noi ne luam dupa niste scriitori sau copiatori de scripturi cate pina la urma siau primit plata caci au murit fara maini si uni chiar nebuni dar cei mai multi frati ii cred pe copiatori de scripturi si nul cred Nici pe Petru nici pe Yesua
Frate Geana dupa cine va luati: dupa ce spune Isus Hristos in Matei 28:19 sau dupa Petru?
Undeva este o o dilema la a intelege BIblia,daca vrem sa zicem ca Petru nu a calcat Cuvantul si totusi nu a procedat dupa cum scrie in Matei 28,cuvant spus de Isus Hristos.
Cum cititi Biblia ati vazut ca apostolilor le-a fost interzis un singur lucru:sa nu il propovaduiasca pe Isus Hristos.
ATAT doar,in rest ce doresti.
Daca intelegi ce insemna Isus Hristos pentru ei in vremea aceia,atunci vei intelege si botezul NUMAI in Numele Sau.
Sa inteleg de aici ca nu au vorbit despre randuielile lui Dumnezeu,sau sabat,sarbatori si toata Scriptura?
Asa ca fiti atent la cum cititi si ce spuneti,nu cumva sa vorbiti contra Cuvantului Celui viu. Un lucru:scrie Biblia 1 singur botez.Nu scrie de 2,3 sau 7.
Aveti grija bine ce faceti,sa nu va pierdeti cu BIblia in mana Credinta Sfintilor.
sa aveti Pace
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Deconectat
8714. Postat la 25/02/2011 00:03 - 5181z21h33m
Shalom!
Frate Geana, nu ai raspuns fundamentat postarii mele 8669, din 23.02.2011.
Cu privire la postarea ta, 8675, vreau sa spun ca nu am inteles aproape deloc, desi sunt traducator si am obisnuinta lucrului cu textele scrise. Rugamintea mea ar fi sa iei textul pe care l-ai preluat din Comentariul Peake si sa mi-l trimiti, sa ma edific, nu sa-l traduci prin googletranslate sau alta varianta internet.
Te-as mai ruga sa vezi tu singur de cate ori apar cuvinte de genul: "indecisi, poate fi, presupune (de 3 ori), inventa, probabilitate"... Practic, oricine ar fi scris comentariul asta, mi se pare ca opereaza cu o mare marja de nesiguranta... Daca crezi ca este bine sa te iei dupa un comentariu nesigur, esti liber s-o faci, dar iti asumi niste riscuri...
Pe de alta parte, la comentariul tau 8695 din 24.02.2011 spui ceva despre traducatori care au murit fara maini... Din tot sufletul sper ca nu te referi la mana uscata a lui Dumitru Cornilescu... Daca ai copia cu stiloul Biblia in original de 3-4 ori in 5 ani (deci nu ai traduce, ca sa fi acuzat ca ai adaugat ceva sau ai scos ceva), ti s-ar usca si tie mana, din motive de epuizare... Am un amic care la 7 ani s-a apucat de inot si dupa 8 ani s-a lasat. La 15 ani avea incheieturile bratelor la fel de batrane ca ale unui om de 60 de ani, medicii au calculat ca isi rotise bratele la inot de 1.500.000 de ori in 8 ani...
Iar eu, cand am incercat sa invat pe dinafara macar jumatate din NT n-am umblat bine... Suntem fragili, si daca ne fortam limitele, platim pentu abuzurile noastre... Deci, legatura dintre mana uscata a lui Cornilescu si adaugare/scoatere in/din textul sacru are exact aceeasi legatura ca aceea existenta intre cantatul cocosilor si rasaritul soarelui...
Ca sa arunci aluzii de genul bolii lui Cornilescu, ar trebui ca toti traducatorii Scripturilor sa fie bolnavi, pentru ca traducere perfecta nu exista... Altora de ce nu li s-a intamplat la fel?...
(Aminteste-ti ca rabinii spun, cu privire la traducerea Scripturii in alta limba: "Orice traducator e un tradator!"
Deci, frate drag, astept raspunsuri punctuale, bazate si, in plus, comentariul asta postat mai sus, dar in original.
Shalom u-bracha!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
În mod normal, citatul postat de fratele geana mai sus trebuia să fie șters pentru că nu a menționat sursa de unde provine. Nu știu de ce înțelege așa de greu fratele geana că dacă postează un fragment, acesta trebuie să poată fi verificat de oricine, să se poată afla cine este autorul, ce conține contextul acelui fragment postat și multe altele. Oricum în capul listei stând LEGEA DREPTULUI DE AUTOR de care aministrația chiar că se străduiește să țină cont...
Deci dacă formula de botez a fost inițial în Numele Tatalui al Fiului și al Duhului Sfânt, sau doar "În Numele Meu" ( asta semnificând în Numele lui Isus Hristos, sau Iașua haMașia sau cum i-or mai spune alții în limba lor) vom discuta în continuare și vom argumenta dacă se poate cu documente palpabile. Eu ți-am înmânat odată niște documente în această direcție frate Michael, ai apucat să studiezi despre ele ceva?
Totuși, observ că aici au scăpat și multe alte discuții despre botez neabordate, nu numai formula... Deci fiecare e invitat să participe la discuție atât cu lucruri mai simple cât și cu altele mai complexe.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Pedro V a scris:
Frate Geana dupa cine va luati: dupa ce spune Isus Hristos in Matei 28:19 sau dupa Petru?
Undeva este o o dilema la a intelege BIblia,daca vrem sa zicem ca Petru nu a calcat Cuvantul si totusi nu a procedat dupa cum scrie in Matei 28,cuvant spus de Isus Hristos.
Cum cititi Biblia ati vazut ca apostolilor le-a fost interzis un singur lucru:sa nu il propovaduiasca pe Isus Hristos.
ATAT doar,in rest ce doresti.
Daca intelegi ce insemna Isus Hristos pentru ei in vremea aceia,atunci vei intelege si botezul NUMAI in Numele Sau.
Sa inteleg de aici ca nu au vorbit despre randuielile lui Dumnezeu,sau sabat,sarbatori si toata Scriptura?
Asa ca fiti atent la cum cititi si ce spuneti,nu cumva sa vorbiti contra Cuvantului Celui viu. Un lucru:scrie Biblia 1 singur botez.Nu scrie de 2,3 sau 7.
Aveti grija bine ce faceti,sa nu va pierdeti cu BIblia in mana Credinta Sfintilor.
sa aveti Pace
...daca sustii sa ascult de Isus dam un singur document sau dovada unde sa practicat in biserica primara un astfel de botez,Tata Fiu Si Duh
MESIA SA TE BINECUVINTEZE
POPORUL moare de lipsa de cunostinta a cuvintului lui DUMNEZEU CU BIBLIA IN MINA .MESIA spune gasivoi eu credinta cind voi veni?; nu gaseste pentru ca Frati nostri cintaresc cuvintul nu-l cred numai sa lauda si prin fata dau mina si-ti spun pace si prin dos te vorbesc de rau ,si zic ca sint botezati si nascuti din DUH, NU STI CARE, CA IN BIBLIA MEA NU AM GASIT SCRIS. Am gasit scris iubiti-va uni pe alti nu vorbiti-va de rau uni pe altii,dar cind le spui adevarul le gidele urekile la frati de ai nostri cu ceilalti nu am nimic îi iubesc si ma rog ca MESIA daca îi are in planul de mintuire sa le descopere adevarul curat nu inprumutat.
MESIA SA LUMINEZE PE TOTII
Mesia sa fie in inimile noastre
Deconectat
8798. Postat la 27/02/2011 22:42 - 5178z22h55m
Aurelc a scris:"Deci dacă formula de botez a fost inițial în Numele Tatalui al Fiului și al Duhului Sfânt, sau doar "În Numele Meu" ( asta semnificând în Numele lui Isus Hristos, sau Iașua haMașia sau cum i-or mai spune alții în limba lor) vom discuta în continuare și vom argumenta dacă se poate cu documente palpabile. Eu ți-am înmânat odată niște documente în această direcție frate Michael, ai apucat să studiezi despre ele ceva?"
Te rog pentru iertaciune, nu doar ca am uitat complet de ele, dar nici nu mai stiu pe unde sunt...
Ca sa indrept gafa, am o propunere... Fratietatea are nevoie de documente solide, dupa care sa se poata orienta, dar unii au unele carti, altii au altele si cand e vorba de citate, de o bibliografie comuna, intampinam dificultati sincere, fara a fi vorba de rastalmaciri sau negativism...
Asa ca propunerea mea este urmatoarea, si ea vizeaza un plan pe termen scurt si unul pe termen mediu si lung: prin interventia lui Dumnezeu, comunitatile de sambatari vor gasi drumul spre unitate si, mai incolo, poate se vor gandi sa intemeieze o scoala biblica... Scoala va avea nevoie de o bibliografie solida, comuna, atat cursantii cat si invatatorii.
Asa ca, frate Aurelc, procura un scanner, pune-l la dispozitia comunitatilor si indeamna fratii sa scaneze cartile de teologie pe care le au si faceti un spatiu virtual unde sa le puneti in comun... Daca scannerul trece si pe la mine, va pun la dispozitie cateva sute de carti in limba romana, si mai am cateva sute de carti in engleza, pe suport electronic, pe care le-am descarcat gratuit, respectand legile in vigoare... Gasiti-va gasiti un bibliotecar care sa puna in ordine temele cartilor si titlurile si sa trimita carti fratilor care le solicita... In acest fel, fratietatea ar fi binecuvantata si ar putea fi pregatiti temeinic tineri slujitori...
Iertaciune ca am scris pe langa subiect...
Binecuvantari tuturor!