Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Mântuirea
Pagina 4 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Deconectat RE: Ce este mântuirea?
Michael Roman
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7038. Postat la 18/01/2011 02:56 - 5219z18h55m
Shalom! Ati deschis un subiect frumos, Domnul sa va ajute sa continuati dezbaterea sa. Prin aportul meu pe acest forum incerc sa abordez subiectele din unghiuri noi, nu sa merg pe cai batatorite...Nadia Mol ridicase o intrebare interesanta vizavi de semnificatia expresiei "mantuirea este personala..." Ovidiu a inceput o explicatie faina, dar s-ar putea ca radacina discutiei sa poata fi cautata si in alta parte...Mai concret, se ridica unele intrebari: ce inseamna individ? Ce inseamna persoana? Ce inseamna comunitate?... Poate vor ajuta unele repere: Teologia crestina a problematizat prin veacul al IV-lea faptul k individul devine persoana NUMAI IN CADRUL RELATIILOR, adica el are nevoie de un sistem de relatii in cadrul carora va invata, se va slefui, va dobandi competente si abilitati, se va rafina, va deveni OM integrat intr/o constelatie de relatii dinamice, intr-o comunitate... Cam la aceleasi concluzii a ajuns si psihologia seculara, dar la vreo 1400 de ani dupa aceea (LOL!) Pe planul mantuirii, asadar, nu poti trai singur, in deshert, si sa fi mantuit, pt k mantuirea nu e individuala, ci personala, adica traiesti nu ca individ, ci ca persoana integrata in relatiile din cadrul comunitatii de credinta, relatiile intra-bisericesti. Asadar, da, mantuirea este personala, dar nu individuala, si nici comunitara sau colectiva. Pe de-alta parte, ramane de stabilit ce semnifica expresia "comunitatea de credinta in cadrul caruia iti traiesti mantuirea"...smiley Baruch ha-ba!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Deconectat RE: Ce este mântuirea?
cautatorul
7048. Postat la 18/01/2011 12:42 - 5219z9h9m
Buna.
,Biblia spune," ca toate faptele noastre bune sunt ca o carpa murdara inaintea LUI Dumnezeu" in privinta mantuiri.

, fiecare avem de mantuit sau pierdut un suflet, acela sunt eu, fiecare individual, nu e egoism , ci "Evrei 2.3 spune "cum vom scapa noi, daca stam nepasatori fata de o mantuire asa de mare ". Suna a amenintare" cum vom scapa noi, fata de ce ? de o asa mantuire'

In Luc17.34-37 spune ca la venirea Domnului' un om va fi luat , altul va fi lasat' deci mantuirea e personala.
Nu poate un om sa mantuiasca un alt om Fapte.4.12 "spune in nimeni altul nu este mantuire; caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti"
- in nimeni....... nimeni nu e mantuire sub cer decat Isus.
-si trebuie .........trebuie sa fim mantuiti
Ez 3.18 era misiunea prorocului, dar care e a mea , implicatia mea ?In Marcu 16.15 spune Propovaduiti Evanghelia , ce anume , ca Isus a murit pt, noi , sa spunem oamenilor ca ei pot fi salvati crezand in moartea Domnului pe cruce.
Ce sa fac sa numi pierd mantuire?
Sa CRED IN ISUS CA E MANTUITORUL LUMII. In Ioan.10.29'' nimeni nu le va smulge din mana Tatalui Meu'' avem fagaduinta.

Intrebarea ar fi ;Ce se intampla cu omul care este mantuit si totusi pacatuieste?
Deconectat RE: Mântuirea
Aurelc
8718. Postat la 25/02/2011 07:07 - 5181z14h44m
valentina a scris: Mantuirea ne-a fost data in dar............................dar nu inseamna ca noi trebuie sa stam pasivi. Noi trebuie sa luam decizia, iar El ne da puterea pentru a face eficienta aceasta decizie. Dumnezeu pune la dispozitia noastra puterea necesara, iar noi ne punem pe noi la dispozitia lui Dumnezeu. Placerea de-a fi mantuiti este a lui Dumnezeu. Este si a ta, a mea, a voastra ?
Filipeni 2;12, 13..................duceti pana la capat mantuirea voastra, cu frica si cutremur............................./13,/ Caci Dumnezeu este Acela care lucreaza in voi, si va da, dupa placerea Lui, si vointa si infaptuirea. "

Ai dreptate soră valentina, nimeni nu va fi mântuit fără să vrea și să-și dea silința să păstreze mântuirea până la capăt ca prioritate a vieții lui, chiar dacă a fost oferită în dar. Deci cei care vor, profită de acest dar, și ceilalți nu.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Nica Schirod
8769. Postat la 27/02/2011 09:14 - 5179z12h37m
Shalom.

Are mare dreptate căutătorul când zicea:
Buna.
,Biblia spune," ca toate faptele noastre bune sunt ca o carpa murdara inaintea LUI Dumnezeu" in privinta mantuiri.

Da, așa-i, fără comentariu, numa-i că unii citind acest verset și nu numa-i, zic că mântuirea este numa-i darul Lui Yahveh (Dumnezeu), iar noi nu putem contribui cu numic.
Dacă noi ne vom culca pe urechea asta, nu știu unde ne vom trzi, s-ar putea să mă trezesc în Matei 7: 21- 23.
21. Nu orișicine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.
22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Și n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?"
23. Atunci le voi spune curat: "Niciodată nu v-am cunoscut; depărtați-vă de la Mine, voi toți care lucrați fărădelege."

De aici înțeleg că nu numa-i rugăciunea și să crezi în Yeșua (Isus) este de-ajuns ci să fac/faci voia Tatălui care este în ceruri, deci noi trebuie să sortăm foarte precis, să deosebim foarte strict ca în viața noastră de toate zilele să se facă numai voia Lui Yahveh (Dumnezeu), alt fel ați auzit !
Deci noi nu putem să face ce vrem, auziți ce ne spune Pavel în Efeseni 2:10:
Căci noi suntem lucrarea Lui, și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune, pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.

Așa că fără fapte nu se poate ajunge mântuit, ne mai avertizează și Iacov în capitolul 2:17- 18:
17. Tot așa și credința: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăși.
18. Dar va zice cineva: "Tu ai credința, și eu am faptele." "Arată-mi credința ta fără fapte, și eu îți voi arăta credința mea din faptele mele."

Deci credința care duce la mântuire vine prin faptele noastre, de aici înțeleg că mântuirea mea, stă și în voința mea, chiar sacrificiul meu.
Acum ca să nu ratez acest măreț și neprețuit dar MÂNTUIREA, am/ai nevoie de un instrument foarte sigur pentru a deosebi care este voia Lui Yahveh (Dumnezeu), pentru ca în viața ta/mea să se găsească numa-i voiaLui.
Acest instument care măsoară cu precizie, îl găsim oferit de Pavel în Romani 2:17- 18:
17. Tu, care te numești Iudeu, care te reazemi pe o Lege, care te lauzi cu Dumnezeul tău,
18. care cunoști voia Lui, care știi să faci deosebire între lucruri, pentru că ești învățat de Lege;

Acuma noi avem cel puțin trei lucruri de făcut, să ascultăm, să înțelegem și să împlinim, ce ne spune Legea, Poruncile și rânduielile Lui Yahveh (Dumnezeu), că numa-i așa vom putea ajunge să fim mântuiți, mergând pe calea credinței dată sfinților odată pentru totdeana.

Shalom.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
8784. Postat la 27/02/2011 19:29 - 5179z2h22m
"Caci prin har ati fost mantuiti , prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Efeseni 2;8. Si la vs. 10 u.p specifaca , pentru a nu fi nicio indoiala ca aceste fapte bune...........Dumnezeu le-a pregatit mai dinainte, ca sa umblam in ele.
Ati observat, stand la coada, sau in autobuz, tramvai, sau metrou, sau mergand pe strada, sau suna la interfon la nr. tau de apartament, sau iti bate la poarta, ca cersetorii, sau cate un nacajat, sau copilas, se indreapta spre anumite persoane, si dupa aceia ii ia pe toti la rand ?.
Cineva care a urmarit acest aspect, chiar la acest verset s-a referit.
Daca suntem mai atenti, si avem ochii unsi cu alifie de la Martorul credincios ( Apocalipsa 3;18) , vom vedea foarte clar de ce ni se "intampla" anumite lucruri.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
geana
8819. Postat la 01/03/2011 08:00 - 5177z13h51m
Cit cu privire la Mintuire multi spun caci prin,HAR,as intreba israelul avea Mintuitor?.1Cron.16-34,35 spune Laudati pe YHWH caci El e bun caci indurarea Lui tine in veac.35 Ziceti;Mintueste-ne Elohim al Mintuirii in Ps.116-4 David spune YHWH mintuete-mi sufletul,Isaia12-2YHWH ELOHIM este taria mea si pricine laudelor mele si EL ma mintuit.Isaia 25-9 ELOHIM al nostru in care avem increderea ca ne va mintui.Isaia 45-17 Dar Israel va fi mintuit de YHWH cu o mintuire vesnica.Isaia 59-1Nu mâna Lui YHWH nu este prea scurta ca sa va mântuiasca.Ierem.17-14 Vindeca-ma Yhwh si voi fi vindecat;mintuieste-ma tu si voi fi mintuit.Ps.98-3toate marginile pamintului au vazut mintuirea a Lui Elohim al nostru,Isaia,17-10 ei au uitat pe Elohim al mintuiri tale,Ieremia 3-23,YHWH ELOHIM al nostru este mintuire lui Israel,IOAN4-22 Mintuirea vine de la IUDEI.Isaia,41-14.Sfintul lui Israel este Mintuitorul tau.si multe alte;As dori sa pun 3 intrebari:
1 Ce inseamna Mintuirea?
2 De unde vine ea?
3 Cum o putem cistiga, sau avea aceasta mintuire?

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
Aurelc
8825. Postat la 01/03/2011 11:02 - 5177z10h50m
Frate geana, când am citit întrebările pe care le-ai adresat, am recitit repede în mare ce s-a scris deja la acest subiect legat de întrebările tale, și consider că s-au scris chiar multe lucruri încă începând de pe pagina 3 a subiectului. Începe dacă vrei cu postarea mea nr.3081 și în continuare vei găsi discutată această temă. Dacă lipsește ceva ce nu e cuprins acolo, spune-ne ce anume încă nu s-a pomenit, pentru că eu nu reușesc să-mi dau seama care ar fi diferența între ce ai întrebat și ce s-a scris deja.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lucia
8827. Postat la 01/03/2011 12:10 - 5177z9h41m
Frate Geana, desi in ceea ce ati postat, vati dat raspuns singur la intrebari , voi incerca sa va raspund pe rand la intrebari:
1.Mantuire inseamna salvare de la moarte, prin credinta in Isus Hristos(jertfa) ne sunt iertate pacatele noastre capatand astfel viata fara sfarsit.
2.Mantuirea vine de la iudei...de la Dumnezeu prin Fiul Sau.
3.Cum o putem castiga?
Nu cred ca este cuvantul potrivit pentru ca mantuirea am primit-o in dar.
Mai degraba as spune ca ar trebui sa facem doua lucruri, sa ne pocaim de pacatele noastre si sa credem in Isus,Fapte 16:31.
Frate Vasile, din expunerile tale, ce vrei sa spui ca mantuirea ar putea veni si fara Hristos?Va rog sa fiti mai clar...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
geana
8850. Postat la 01/03/2011 17:32 - 5177z4h19m
Aurelc a scris:
Frate geana, când am citit întrebările pe care le-ai adresat, am recitit repede în mare ce s-a scris deja la acest subiect legat de întrebările tale, și consider că s-au scris chiar multe lucruri încă începând de pe pagina 3 a subiectului. Începe dacă vrei cu postarea mea nr.3081 și în continuare vei găsi discutată această temă. Dacă lipsește ceva ce nu e cuprins acolo, spune-ne ce anume încă nu s-a pomenit, pentru că eu nu reușesc să-mi dau seama care ar fi diferența între ce ai întrebat și ce s-a scris deja.

Frate ovidiu cred ca nu ne-am inteles, am intrebat ce inseamna Mintuire? si iti mai pun o intrebare cu privire la postarea mea: cine era mintuirea lui Israel? Nu amesteca lucrurile. shalom!

Aurelc
8869. Postat la 02/03/2011 09:09 - 5176z12h42m
Pace frate Marin. O să încerc să reiau ideea să vedem unde anume nu am înțeles unul ce vrea celălalt.
1. La prima întrebare "Ce este mântuirea?" voi răspunde astfel. Să mă corectezi dacă greșesc, pt că aș vrea să învățăm împreună.
Din 2 dicționare explicative ale limbii române putem verifica ce înseamnă cuvântul mântuire cu toate sensurile lui.:
MÂNTUÍ, mântui, vb. IV. Tranz. și refl. 1. (Pop.) A (se) salva (dintr-o primejdie, din robie, de la moarte etc.). 2. (Pop.) A (se) vindeca (de o boală). 3. (În limbaj bisericesc) A ierta sau a obține iertarea pentru păcatele săvârșite, a scăpa de pedeapsa divină; a (se) izbăvi, a (se) salva. 4. (Pop.) A (se) termina, a (se) isprăvi, a (se) sfârși. - Expr. (Refl.) A se mântui cu... = a muri. [Prez. ind. și: mântuiesc] r11; Din magh. menteni Sursa: DEX/98

MÂNTUÍRE s. v. dezrobire, eliberare, emancipare, emancipație, isprăvire, isprăvit, încheiere, liberare, salvare, scăpare, scoatere, sfârșire, sfârșit, terminare, terminat. Sursa: Dicționar de sinomine al limbii române

...sunt multe prescurtări pe aici, dar cred că ideea principală se înțelege.
Deci, ca și acțiune de a mântui= a salva, a dezrobi, a elibera
Ias ca substantiv, mântuire/mântuitor= salvare/tor, răscumpărare/rător, izbăvire/tor, eliberare/tor.
Celelalte sensuri ale cuvântului sau verbului nu cred că merită abordate aici ca să nu creăm confuzie.

Desigur că mântuirea de păcate față de dreptatea lui Dumnezeu se primește în dar, prin harul Celui PreaÎnalt, deci ea este un dar ceresc.
Citat VDC: Efeseni 2:8 Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.

2. La întrebarea " Cine era mântuirea lui Israel?" Aș răspunde cu ceva versete biblice. Încep cu exclamația lui Simeon, bătrânul prooroc:
Citat VDC: Luca 2: 29. "Acum, slobozește în pace pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău.
30. Căci au văzut ochii mei mântuirea Ta,
31. pe care ai pregătit-o să fie, înaintea tuturor popoarelor,
32. lumina care să lumineze neamurile, și slava poporului Tău Israel."
Deci mântuirea lui Israel înțeleg că a fost Domnul Isus Christos, sau Ieșua Mesia cum am mai putea să-i spunem transliterat.
Și acum mai pun un citat din care reiese că același Mântuitor îl avem și noi, neamurile:
Citat VDC:Faptele apostolilor 15:10. Acum dar, de ce ispitiți pe Dumnezeu, și puneți pe grumazul ucenicilor un jug, pe care nici părinții noștri, nici noi nu l-am putut purta?
11. Ci credem că noi, ca și ei, suntem mântuiți prin harul Domnului Isus."

cautatorul
8940. Postat la 04/03/2011 11:52 - 5174z9h59m
Buna ziua
Citesc ca, da omul e mantuit dar tot trebuie sa mai faca ceva .Ce trebuie sa mai faca omul ? Care e partea lui ?
fullban2
8955. Postat la 04/03/2011 18:56 - 5174z2h55m
DA MINTUIREA VINE DE LA YUDEI;
MINTUIREA ESTE DARUL LUI YAHWEH
SE CAPATA PRIN CREDINTA ....SI LISTA CONTINUA
MAI ESTE UN LUCRU ; TREBUE CARATA IN CIRCA TOATA VIATA SI IN FINAL SA O DOBINDESTI PE DEPLIN ;DUPA CE AI RABDAT PINA LA SFIRSIT

costy
9156. Postat la 08/03/2011 10:41 - 5170z11h10m
M-am gandit dragi fratii si surori sa va arat ceva spre intarirea credintei noastre si daca vor veni vremuri grele peste noi Crestinii sa nu da-m nici un pas inapoi de la MANTUIRE intrati aici sa vedeti cu ce moarte mureau Crestini pentru Domnul ISUS http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Graiul%20martirilor%20crestini%20din%20primele%20secole/Martirii%20din%20Galia.html

http://www.youtube.com/watch?v=I6AovIw34ew

Domnul sa va binecuvinteze pe toti si sa tinem sus steagul Credintei in orice vreme .Domnul ISUS sa ne ajute pe aceasta cale .AMIN

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
cautatorul
9489. Postat la 18/03/2011 10:37 - 5160z11h14m
Buna ziua
Romani 4.25 care a fost dat din pricina fărădelegilor noastre, și a înviat din pricină că am fost socotiți neprihăniți.
Aceasta ar putea însemna că Isus a fost dat din cauza abaterilor noastre, adică drept urmare a lor, sau pentru a face ispășire pentru vinovăția noastră
Dumnezeu nu e preocupat, în primul rând, de trecutul păcătos al omului, ci de refacerea lui viitoare. Îndreptățirea nu este numai iertare, ci și împăcare, statornicirea unei legături noi, a unei experiențe noi cu Dumnezeu.
Si ultima parte aversetului spune ca ; "și a înviat din pricină că am fost socotiți neprihăniți."
-de ce ai iviat Domnul Isus ca noi am fost socotiti neprihaniti de atunci de la inviere. Ce asigurare minunata. Deci suntem mintuiti de atunci .
5:9 Deci, cu atât mai mult acum, când suntem socotiți neprihăniți, prin sângele Lui, vom fi mântuiți prin El de mânia lui Dumnezeu.
Deci cu atât mai mult. Dacă Hristos a murit pentru noi pe când noi eram păcătoși, e lucru cert că El ne va mântui acum când suntem îndreptățiți.
Pavel vorbește despre îndreptățire ca fiind rprin sângele Luir1; și nu rprin credințăr1;, deoarece el consideră aici îndreptățirea din punctul lui Dumnezeu de vedere. Credința noastră nu adaugă nimic la darul lui Dumnezeu, ci numai îl acceptă. Ce minunat .AMIN

Nica Schirod
9492. Postat la 18/03/2011 11:39 - 5160z10h12m
Shalom. Bună ziua.

Domnule căutător, m-ai cam băgat în ceață, te rog fă bine și scoatemă.
Da, în Romani 5:8 scrie așa cum ați postat mai sus:
8. Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi.

Acuma eu aș vrea să știu ce este de fapt păcatul, pentru că neștiind ce este păcatul, aș putea să perseverez în el fără să știu și să fiu bucuros că Yeșua (Isus), a murit și a înviat și, problema păcatului este rezolvată.

Deci domnule Căutător, ce este păcatul?

Cu mult respect, mulțumesc anticipat; Moșu Nică.

Șalom ,și să aveți o zi bună!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
geana
9503. Postat la 18/03/2011 14:58 - 5160z6h53m
Vreau sa arat citeva versete despre mintuirea lui Israel

2 Samuel 23:5 Măcar că nu este așa casa mea înaintea lui Elohim,totuș El a făcut cu mine un legămînt vecinic,bine întărit în toate privințele și tare.Nu va face El oare să răsară din el tot ce este spre mîntuirea și bucuria mea?
Vedem aici ca din Legamintul cel vesnic rasare tot ce este spre MINTUIRE
Isaia 26:1 În ziua aceea, se va cînta următoarea cîntare în țara lui Iuda: Avem o cetate tare; Elohim ne dă mîntuirea ca ziduri și întăritură.
Aicea Elohim da MINTUIREA ca ziduri si Intaritura
Isaia 33:6 Zilele tale sînt statornice, înțelepciunea și priceperea sînt un izvor de mîntuire; frica de YHWH, iată comomoara Sionului
Aici vedem Intelepciunea si Priceperea sunt izvor de MINTUIRE
Isaia 42:6 Eu, YHWH, Te-am chemat ca să dai mîntuire, și Te voi lua de mînă, Te voi păzi și Te voi pune ca legămînt al poporului, ca să fii Lumina neamurilor,
Acum veden Robul Meu Alesul Meu chemet sa dea MINTUIREA
Isaia 54:17 Orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere; și pe orice limbă care se va ridica la judecată împotriva ta, o vei osîndi. Aceasta este moștenirea robilor Lui YHWH, așa este mîntuirea care le vine dela Mine, zice YHWH
Vedem ca MINTUIREA vine de la YHWH
Ieremia 3:23 În adevăr, zădarnic se așteaptă mîntuire dela dealuri și dela mulțimea munților; în adevăr, în YHWH ELOHIM al nostru, este mîntuirea lui Israel.
Nu de la dealuri si muntii se asteapta MINTUIREA ci in YHWH ELOHIM
Osea 10:12 Sămănați potrivit cu neprihănirea și veți secera potrivit cu îndurarea. Desțeleniți-vă un ogor nou! Este vremea să căutați pe YHWH, ca să vină și să vă ploaie mîntuire.
Daca vom semana potrivit cu neprihanirea ,daca ogorul nostru va fi destalenit,si vom cauta pe YHWH El va ploua cu MINTUIRE
Ioel 2:32 Atunci oricine va chema Numele YHWH va fi mîntuit. Căci mîntuirea va fi pe muntele Sionului și la Ierusalim, cum a făgăduit YHWH, și între cei rămași , pe cari-i va chema YHWH.
Vedem ca numai cei ce cheama Numele YHWH va fi MINTUIT si ca pe muntele Sionului si la Ierusalim va fi MINTUIREA

cautatorul
9633. Postat la 22/03/2011 11:25 - 5156z10h26m
Buna ziua
Domnul Nica pacatul inseamna neascultare. Exemplul lui Adam si Evei in Eden.
Cu respect
fullban10
9661. Postat la 23/03/2011 12:06 - 5155z9h45m
Daca mantuirea ar fi prin fapte, nimeni n-ar fi mantuit. Harul lui Dumnezeu, manifestat prin jertfa Domnului Isus Hristos in locul nostru, este singurul mijloc de mantuire. Faptele bune sunt rodul firesc pe care il aducem cand suntem mantuiti, si nicidecum o cale de mantuire.( citat din lectiune, 23-03-2011)

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Dinu
15843. Postat la 23/12/2011 00:05 - 4880z21h46m
Nimeni nu se poate mântui pe sine însuși prin propriile sale fapte sau binefaceri (Efes.2:9). Mântuirea este un favor oferit păcătosului, ea trebuie susținută cu ascultare de glasul lui Dumnezeu, pentru a beneficia de răsplătirile Sale, cele veșnice.

Prin credință în jertfa Domnului Isus Hristos, prin implorarea milei și îndurării lui Dumnezeu pe baza Jerfei Supreme de pe Calvar, păcătosul poate primi iertarea și mântuirea sufletului. Iertarea și mântuirea sunt atribute al lui Dumnezeu prin care se dovedește bunătatea Lui față de fiii oamenilor care se pocaiesc de păcatele și faptele lor moarte.

După ce omul iertat a ajuns în această stare de har, favorizat de Dumnezeu, el trebuie să caute împlinirea în viața lui a voii lui Dumnezeu, și astfel să-și ducă mântuirea primită în dar, fără plată, până la capătul vieții de pe pământ (Filip. 2:12).

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Estera1
16266. Postat la 07/01/2012 14:17 - 4865z7h34m
Mantuirea este eliberarea din robia pacatului si a mortii si dobandirea vietii vesnice,traind o viata plina de evlavie.Omul trebuie sa constientizeze ca a pacatuit,sa se pocaiasca,sa se lase de toate faptele rele si sa doreasca sa caute propria mantuire.
DUMNEZEU a desfasurat opera mantuirii pe fondul sfinteniei si iubirii SALE care realiza rascumpararea in toate etapele ei,pana la glorificare. Acest fond permite mantuirea oricui,dupa cum este scris ,,orcine va chema nume le DOMNULUI va fi mantuit"Ioiel.cap 2.vers.32. dar in acelasi timp ,,impiedica" realizarea mantuirii generale.Ea presupune inscrierea individuala in ascultare de DUMNEZEU si in a face tot ce a poruncit EL.
Privind in ansamblu situatia umanitatii,lumea este (era) rea.
Dumnezeu nu gaseste placere in cel ce urmeaza a se pierde.In 2 Tesal.cap2.vers.10-17.unde sunt prezenti cei ce sunt pe calea pierzarii,cei care s-au lepadat de credinta si n-au primit dragostea adevarului,motiv pentru care DUMNEZEU le trimite o lucrare de ratacire ca sa creada o minciuna.
Dar cei ce nu se lasa clatinati si raman in adevar vor fi iubiti de TATAL si Mantuiti.

Multa pace de la CEL ce poate da pacea.
Pagina 4 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164064 vizite unice Powered by PHP-Fusion