Deconectat |
Studiul sau practica? |
Lica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2807. Postat la 09/04/2010 18:11 - 5503z3h8m |
|
|
Aș dori ca aici să discutăm despre prioritate...și anume are prioritate studiul sau practica pentru mântuire?
Simon Ben Gamaliel spunea: "Esentialul este practica, nu studiul."
Pentru că suntem foarte tentați să spunem cum ar trebui (sau cum credem noi că ar trebui) să stea lucrurile vă rog ca înainte să postați să verificați și dacă în viața voastră personală se regăsește ceea ce scrieți.
Eu personal cred că practica este prioritară însă tind să cred că de prea multe ori trec pe primul loc studiul și împlinirea rămâne în urmă... 
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti. |
|
Deconectat |
RE: Studiul sau practica? |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2812. Postat la 10/04/2010 00:27 - 5502z20h52m |
|
|
Frate Lica este adevarat caci esentialul este practica. Dar studiem prima data ca sa stim cum si ce sa practicam , sa nu patim si noi cum au patit fii lui Aron facand ceva ce YHWH nu le-a poruncit sa faca .
Cred ca daca iti gasesti placerea in studiul Legi Sale aceasta va duce la practica.
Psalm 1 Ferice de omul..care isi gaseste placerea in Legea lui YHVH si zi si noapte cugeta(studiaza) la Legea Lui!
El este ca un pom sadit langa un izvor de apa, care isi da rodul (faptele) la vremea lui , si ale carui frunze nu se vestezesc.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
Dani (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2818. Postat la 10/04/2010 10:09 - 5502z11h11m |
|
|
Credinta fara fapta este nula inaintea lui Dumnezeu,este adavarat ca este necesar mai intai sa invatam si sa studiem scriputra caci altfel nu avem cum sa punem in practica credinta . |
|
Deconectat |
2838. Postat la 10/04/2010 16:41 - 5502z4h38m |
|
|
Eu am postat cat am reusit de clar. Ce este prioritar mantuirii? Tatal ne va trage la raspundere in special pentru ca nu am studiat sau ca nu am implinit? Sau...de fapt...ca am ramas cu implinirea in urma studiului...pentru ca studiul este mai usor. Teoria ca teoria dar practica....
De fapt vreau sa clarificam cat mai bine unele lucruri precum: Studiul este absolut necesar insa fara aplicarea lui este egal cu zero. Si nu de multe ori ne este tare drag studiul si ramanem cu implinirea in urma...
Daniel tu ai inteles ca intrebarea se refera la cronologia in timp...insa nu la aceasta m-am referit!
|
Deconectat |
Dani (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2841. Postat la 10/04/2010 17:49 - 5502z3h31m |
|
|
Lica eu am inteles despre ce este vorba si ca subiectul este ''studiul sau practica,, ca atare eu mi-am spus parerea ca amandoua sunt esentiale chiar si avodah a punctat acest lucru in postarea de mai sus. |
|
Deconectat |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2852. Postat la 10/04/2010 22:10 - 5501z23h9m |
|
|
Sa ne intoarcem la fantana lui Iacov. Daca nu era studiul , cu ce, se mai ducea femeeia samaritenca in sat sa-L vesteasca pe Mesia ?. Deci intai trebuie sa stim si atunci avem ce sa spunem. E ca la vanatoare, vrei vanat dar nu ai pusca.
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2901. Postat la 12/04/2010 20:14 - 5500z1h6m |
|
|
Studiul cu practica, de regula trebuie sa fie foarte strans legate, atata cat stim trebuie sa si practicam. Se intampla de multe ori sa mai ramanem in urma cu practica, dar asta si din cauza slabiciunilor care ne apasa zilnic.
Esential pt mantuire este practica, fapta. Dar ca sa poti practica, mai intai trebuie sa studiezi, nu poti practica ceea ce nu sti asa ca pt acest "esential"(practica) e nevoie de studiu, dat pt studiu nu e neaparat nevoie de practica
Practica are nevoie neaparat de studiu dar studiu nu are nevoie neaparat de practica asa ca esential pt mantuire este practica
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața" |
|
Deconectat |
2906. Postat la 13/04/2010 15:39 - 5499z5h40m |
|
|
Deci așa mă gandeam și eu...practica trebuie să fie la pas cu studiul. Degeaba căutăm să cunoaștem dacă nu împlinim...
Referitor la citatul meu: Simon Ben Gamaliel spunea: "Esentialul este practica, nu studiul." ...sa nu credeti ca aici este inlaturat studiul...citatul apartine fiului lui Gamaliel...la picioarele caruia a invatat si Pavel.
Domnul sa ne ajute sa studiem Cuvantul...sa il intelegem prin Duhul Sfant..si sa il implinim!
|
Deconectat |
anny (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
8990. Postat la 05/03/2011 19:44 - 5173z0h35m |
|
|
,,Fiti implinitori ai Cuvantului, nu numai ascultatori, inselandu-va singuri! " Iacov 1:22
Ferice de cei impaciuitori,caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu ! Matei 5:9 |
|
Deconectat |
Ioana P (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9021. Postat la 06/03/2011 10:19 - 5172z10h0m |
|
|
,
Un vers a unei cantari spune:
,O Isuse, O Isuse, fa-ma sa-ti urmez cu dor,
Sa nu fiu numai cu vorba,
Ci cu fapta implinitor" |
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
10610. Postat la 28/04/2011 18:52 - 5119z2h28m |
|
|
In urma auzirii Cuvantului vine credinta, apoi credinta lucreaza in viata noastra fapta, insa fara un studiu zilnic nu iti poti mentine credinta la un nivel in care te va face sa rodesti constant. Studiul te face sa patrunzi tainele ceresti, sa descoperi mereu mai mult despre Tata, si sa primesti sfaturile lui in fiecare zi.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
10684. Postat la 30/04/2011 22:52 - 5116z22h28m |
|
|
Shalom - Pace.
Vreau să răspund și eu la acestă întrebare și voi posta câte-va versete din Sfânta Scriptură, în ajutorul răspunsului:Matei 7: 21. Nu orișicine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.
22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Și n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?"
23. Atunci le voi spune curat: "Niciodată nu v-am cunoscut; depărtați-vă de la Mine, voi toți care lucrați fărădelege."
Eu care sunt altoit în butucul binecuvântat, am nevoie de studiu și încă aprofundat, ca să cunosc voia Lui Yahveh (Dumnezeu), ca să pot lucra după voia Tatălui care este în ceruri, așa după cum se zice despre cei tăiați din butuc, că dacă nu vor stărui în necredință, vor fi altoiți din nou, așa eu trebuie să stăruiesc în studiu și tot așa în practică, numai așa voi ajunge mântuit !!!
Șalom - Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
10698. Postat la 01/05/2011 14:21 - 5116z6h58m |
|
|
Cred ca Gamaliel, a fost determinat sa zica asa, deoarece era prea multa filosofie in acea vreme, ca si acum
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
Nikky (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
10701. Postat la 01/05/2011 15:21 - 5116z5h59m |
|
|
Pacea Domnului
Ioan 17:17
Sfințește-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.
Nu cred ca sfinteste altceva viata decat Cuvantul . Studiul si rugaciunea trebuie sa fie neintrerupte.
vreau sa incerc sa fiu putin mai explicita. in momentul in care intrerupi conversatia cu Dumnezeu ( ca si cand ai vb la telefon cu un prieten ), atunci intra pe fie altcineva cu ganduri , indemnuri, etc.
am incercat ca oriunde ma aflu sa fiu inconjurata de Cuvantul lui Dumnezeu.
de ex: am un mp3player cu Biblia audio pe care il folosesc in gradina, cand merg la serviciu cu trenul, etc.
in bucatarie cat gatesc am un cd-player.
la serviciu folosesc Biblia online de cate ori am timp liber.
tinand cont de toate astea, caci Cuvantul ne creste spiritual si ne sfinteste viata, vom si "practica ".
Domnul sa ne lumineze! |
|
Deconectat |
emylas (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
16980. Postat la 18/02/2012 16:43 - 4823z3h36m |
|
|
Pace multa.
Frate Lica,ai dreptate in ceea ce spui.Parerea mea este,ca in orice neam angaja,Practica urmeaza Teoriei.Este imposibil sa fii un bun maestru,fara sa stea la baza Studiul.Dar pentru ca neai spus sa ne cercetam si sa vedem daca stam bine,cu ceea ce marturisim,eu atat am avut de scris,si stiti voi de ce!Nu corespund.Pace voua!
Crede,roaga-te si lucreaza! |
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
17028. Postat la 21/02/2012 04:46 - 4820z15h33m |
|
|
Lică frate, am dreptul să îl contrazic o-țârucă pe domnul Simon Ben Gamaliel?
Pentru că am dreptul la opinie, uite că îl contrazic prin/cu cineva mai învățat ca el:
1. Pavel, apostol al lui Isus Hristos, prin porunca lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, și a Domnului Isus Hristos, nădejdea noastră,
2. către Timotei, adevăratul meu copil în credință: Har, îndurare și pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Hristos Isus, Domnul nostru!
12. Mulțumesc lui Hristos Isus, Domnul nostru, care m-a întărit, că m-a socotit vrednic de încredere, și m-a pus în slujba Lui,
13. măcar că mai înainte eram un hulitor, un prigonitor și batjocoritor. Dar am căpătat îndurare, pentru că lucram din neștiință, în necredință! 1 Timotei 1:
Îi adevărat ce am auzit, că mântuirea se capătă prin credință? Acuma nu știu ce să zic, să-l cred pe acest mare om învățat, să-l cred pe Pavel, dacă voi merge pe teoria practicii fără studiu, atunci voi aplica încă o teorie: Crede și nu cerceta, știți voi cine se bazează pe această teorie, dacă voi crede fără să cercetez, voi ajunge să cred până la urmă, că rața împunge.
Neștiința este fie rezultatul nepăsării, fie condițiile care le are la îndemână cineva, așa că ; știința este rezultatul studiului și a interesului pentru studiu, iar credința se află în urma științei!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|