Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Mântuirea
Deconectat Cooperare om-Dumnezeu
cautatorul
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8723. Postat la 25/02/2011 09:52 - 5181z10h33m
Ce parere aveti pt. a fi mantuiti, iertati, nascuti din nou.........etc. Omul trebuie s-a faca ceva ? E nevoie de o cooperare cu Dumnezeu ? In ce domenii?Care e partea omului ?
Deconectat RE: Cooperare om Dumnezeu
Michael Roman
8726. Postat la 25/02/2011 12:43 - 5181z7h42m
Shalom!
Probabil ca tema aceasta se poate discuta in cadrul topicului Mantuire.
Oricum, in ceea ce priveste gradul de conlucrare divino-umana, el este acelasi ca si in cazul unui bebelus inexistent, care decide sa se nasca (pe sine insusi, diateza reflexiva...)
Pana atunci, doar atrag atentia ca extrem de multi citesc Romani 11:36 in felul urmator:
"Din El (dar si din mine), prin El (dar si prin mine) si pentru El (dar si pentru mine) sunt toate lucrurile, a Lui (dar si a mea) sa fie slava..."

Personal, cred in doctrinele harului expuse in lalea...cine citeste sa inteleagasmiley
Cand le voi posta pe forum va continua un razboi necrutator, inceput in Genesa 4.
Baruch ha-ba / Binecuvantat sa fie Cel care vine...

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
cautatorul
8941. Postat la 04/03/2011 12:33 - 5174z7h52m
Buna ziua
Dumnezeu nu va face nimic in dreptul omului ce e de datoria lui sa faca.
Nici omul nu poate face nimic ce e in privinta lui Dumnezeu. E necesar sa stim ce avem de facut sa nu ne luam obligatii pe care nu ni le cere Dumnezeu si sa neglijam chiar cea ce avem de facut.
Pilda talantilor, toti au facut ceva cu talanti dar ce final a avut fiecare.
Pilda fecioarelor toate asteptau dar unele au facut ceva deosebit .ce final.
Cred ca e foarte important sa stim ce avem de facut.Sa o luam incetinel.
Dumnezeu ne spune pocaitiva. Contribuim noi cu ceva la pocainta?

Cu respect
fullban10
8944. Postat la 04/03/2011 14:55 - 5174z5h30m
Bineinteles ca da. Pocaiti-va. Apoi incep sa ma pocaiesc nu stau cu mainile incrucisate. Avem si noi partea noastra de facut. Sa nu uitam de Avraam, cand a mijlocit pentru Sodoma si Gomora, de semintia lui Gad si Ruben care a cerut sa i se faca parte de mostenire, dincoace de Iordan, de Fineas care ucide pe evreu si madianita sau Aaron care iese cu candela sa opreasca urgia lui Dumnezeu.
Dumnezeu nu se supara ca noi avem initiative bune si conlucram cu El.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Cooperare om-Dumnezeu
Lucia
8957. Postat la 04/03/2011 19:30 - 5174z0h55m
Pentru a fi mantuiti, iertati, nascuti din nou...va trebui sa credem in Domnul Isus, Jertfa de pe Calvar.
Noi trebuie sa ne pocaim si cu ajutorul Duhului Sfant sa aducem roade...sa ne maturizam in Hristos.
Cum colaboram noi cu Dumnezeu?
Aici ar trebui sa ne dea de gandit...pentru ca nu este acelasi lucru cu ce fac eu...pentru mine, ci ce fac eu impreuna cu El. Menirea noastra pe acest pamant este sa contribuim la implinirea planului de Mantuire si anume Evangelizarea-vestirea Cuvantului oricarei fapturi, in biserica noastra insa nu s-a pus accent pe acest lucru , desi ultimile cuvinte ale Mantuitorului inainte de inaltare au fost acestea:
,,Ci voi veti primi o putere, cand va veni Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudeea,in Samaria si pana la marginile pamantului."
Insa nu asta este problema, vestim noi Cuvantul, pe Mesia vecinului, colegului de servici, cersetorului, orbului...etc.?
Suntem noi o Epistola scrisa si vazuta de toti oamenii?Daca nu prin vorbe, prin fapte putem sa-L adeverim pe Hristos? Frumos subiect deschis de cautatorul, poate asa ne gandim ca pe viitor sa intram si intr-un proiect de Evanghelizare, dar sa dea Domnul sa ne UNIM mai intai la nivel national, in acest lucru sta Dragostea lui Dumnezeu, daca vom reusi sa strangem randurile, asa ca la Ierusalim, fratilor, CAND S-A FORMAT BISERICA!(A fost si acolo destule discutii, dar pana la urma s-a format)

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
cautatorul
9930. Postat la 31/03/2011 12:34 - 5147z8h51m
Buna ziua
Sa o luam cu inceputul si sa urcam sa crestem cu subiecte tot ma inalte .Ce scriu am experimentat eu in viata si am avut si esecuri pt , ca nu stiam cand si cum sa cooperez cu Dumnezeu poate cuva ii vor fi de folos.

1 . Pocainta e lucrarea lui Dumnezeu , e darul lui Dumnezeu, pai daca e dar de ce ni se mai spune in Biblie sa ne pocaim ? Aici e nevoie de cooperare care e partea omului si care e partea Domnului ?

"Pe acest Isus, Dumnezeu L-a înălțat cu puterea Lui, și L-a făcut Domn și Mântuitor, ca să dea lui Israel pocăința și iertarea păcatelor" (Fapte 5,31).
-Noi nu putem nicidecum să ne pocăim fără ca Duhul lui Hristos să trezească conștiința, după cum nu putem fi iertați de păcatele noastre fără Domnul Hristos.
-Domnul Hristos este izvorul oricăror impulsii bune. Numai El poate sădi în inimă vrăjmășie față de păcat.
-Orice dorință după adevăr și curăție, convingerea cu privire la propria noastră păcătoșenie constituie dovada faptului că Duhul Său Sfânt lucrează în inimile noastre.

Domnul Hristos spunea: "Și după ce voi fi înălțat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toți oamenii" (Ioan 12,32). Domnul Hristos trebuie să fie descoperit păcătosului ca Mântuitor care a murit pentru păcatele lumii.

Partea omului este sa se lase atras de Isus ,adica sa dea curs acestor indemnuri ale Duhului Sfint sa sa supuna si sa asculte de acele indemnuri launtrice.
Omul se poate opune acestei iubiri divine, el poate refuza să se lase atras de Hristos; dar dacă nu se va opune, atunci va fi atras de Hristos.
Privind la Mielul lui Dumnezeu înălțat pe crucea Golgotei, taina mântuirii începe să se descopere minții noastre, iar bunătatea lui Dumnezeu ne conduce la pocăință. Prin moartea Sa pentru cei păcătoși, Domnul Hristos a dat pe față o iubire mai presus de înțelegerea noastră. Pe măsură ce păcătosul o contemplă, dragostea aceasta îi înduioșează inima, îi impresionează mintea și îi conduce sufletul la căință.
Ce inseamna a privi la Isus ? E o activitate constienta a mintii (gindurilor vointei) ,inaintea lui Dumnezeu cu ajutorul Duhului Sfant. Citind Biblia ,meditand (gandind) despre subiecte spirituale, vorbind de Isus , asa cum facem noi ne impartasim opiniile prin scris cu subiecte spirituale .
Aceasta cooperare practica cu Dumnezeu va produce in noi o cainta parere de rau de relele pe care le-am facut si ne da putere sa ne marturisim pacatele semenilor si lui Dumnezeu
Adevărata pocăință va conduce pe păcătos să-și vadă vinovăția și s-o recunoască fără viclenie sau ipocrizie. Asemenea sărmanului vameș, neîndrăznind să-și ridice ochii spre cer, el va striga: "Doamne, fiimilostiv mie, păcătosul". Iar aceia care își recunosc vinovăția vor fi iertați și îndreptățiți, pentru că Domnul Hristos va pleda cu sângele Său în favoarea celui cu adevărat pocăit.
"Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire" (1 Ioan 1,9).
Domnul nu va marturisi in locul nostru pacatele noastre si nici nu va putea trece cu vederea pacatele. Dar tocmai Duhul Sfant ne ajuta la aceasta lucrare mareata care lucreaza in viata noastra asemenea vantului .
Cu respect
emylas
16981. Postat la 18/02/2012 17:12 - 4823z3h13m
Pace multa.
Frate Cautatorule,ai facu un lucru esential,ai scris atat de frumos ca nu mai am si eu de adaugat mai nimic.Dar un singur lucru mai adaug,cel mai important lucru din viata unui crestin,si nu mai e nevoie de prea multa teorie,cine si cu cine conlucra.
"Am fost rastignit impreuna cu Hristos,si traiesc...dar nu mai traiesc eu,ci Hristos traieste in mine.Si viata pe care o traiesc acum in trup,o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu,ca ma iubit si Sa dat pe Sine insus pentru mine".Observati,ca Pavel pune punct,si incheie orice discutie cu privire la,ce datorie am eu,ce trebuie sa faca omul,etc.Nimic fratilor,nu trebuie sa mai faceti.De ce trebuie sa ne gandim,sa facem noi ceva?Acum dupa ce am fost,aboliti de pedeapsa,putem si sa facem ceva?De ce nam facut inainte,ca sa moara Fiul lui Dumnezeu?Daca chiar vrem,si ne gandim la datoria pe care sa neo facem,fata de Dumnezeu sau mantuirea noastra,inseamna ca nu am fost rastigniti cu Hristos.Pavel,nu mai face el nimic.El a fost rastignit,a murit cu Hristos.Pavel cel vechi,care vroia sa faca multe,a murit cu Hristos.Dar acum e marea minune a vietii crestine."TRAIESC"asta e important,ca traiesc.Traiesc datorita,Lui,slavit fie Mesia.Dar,observ ca nu mai traiesc eu,ci Hristos traieste in mine.El traieste prin mine.Ce as mai putea face eu,cand Hristos e in mine,si tot ce fac eu,El face prin mine.Aceasta este taina mantuiri."Hristos in voi,nadejdea slavei"
Pace multa.

Crede,roaga-te si lucreaza!
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163467 vizite unice Powered by PHP-Fusion