De curând am auzit la un post de radio religios o istorioară foarte inspirativă şi m-am gândit să o pun aici pe forum. Dar pentru că nu am ştiut unde s-ar potrivi mai bine şi pentru că mesajul este unul deosebit, m-am gândit, cu permisiunea dumneavoastră, să încep un nou subiect la categoria "Mântuire".
Aş vrea să ne gândim şi să ne adresăm şi celor care intră pe acest portal din curiozitate sau greşeală. În timp ce majoritatea subiectelor necesită un anumit nivel de cunoaştere a Bibliei sau învăţăturilor religioase, teologice, ca să înţelegi mersul discuţiei, cam puţin material există pentru un novice, care nu a ajuns să audă, sau să fie interesat prea mult de mântuirea sufletului. Aş îndemna ca mesajele scrise aici să le fie adresate lor. Aceste mesaje pot conţine un îndemn, o rugăciune, o istorioară, descrierea unei experienţe personale de întoarcere la Dumnezeu, etc.
Trebuie să fim îngăduitori, răbdători şi cu multă compasiune pentru orice suflet care rătăceşte în întunerecul acestei lumi şi ar putea găsi aici o lumină. Nu trebuie să-i uităm, căci şi noi eram o dată la fel, iar Dumnezeu s-a îndurat de noi. (Dacă administraţia considera introducerea prea lungă sau nu necesară, puteţi să o editaţi cum credeţi că e mai potrivit), Şi acum mesajul:
Se ştie căci mulţi foşti preşedinţi americani au avut înclinaţii religioase/creştine deosebite, iar multe spuse ale lor/aforisme au rămas faimoase în istorie. Unul din aceşti preşedinţi a fost Abraham Lincoln. Caracterul lui deosebit, şi mai ales faptul căci sub preşedenţia lui s-a anulat legea sclaviei in SUA, au rămas adânc întipărite în istoria lumii.
Se spune căci Abraham Lincoln (înainte de a fi preşedinte) s-a întâmplat să fie la un târg de vânzare al sclavilor. Văzând o tânără negreasă care tocmai era pusă la vânzare, Lincoln s-a târguit şi a cumpărat-o. După ce a cumparat-o, i-a spus sclavei "Eşti liberă", la care sclava, nedumerită îi spune "Sunt liberă de la un stăpân şi acum merg la altul". Atunci Lincoln îi spune din nou "Nu! eşti liberă, liberă! Poţi să mergi unde vrei, Eu te-am cumpărat şi pot să fac ce vreau cu tine, iar eu î-ţi dau libertatea să mergi unde vrei - eşti liberă!" După câteva momente, tânara negreasă, copleşită de de gestul făcut, se gândeste, iar apoi îi răspunde "Dacă sunt liberă, liberă şi tu ai facut acest act, atunci... vreau să merg cu tine"
Dragă prietene, nu la voia intâmplării ai poposit pe acest portal. Poate cauţi un răspuns la multe întrebări şi lucruri, te frămânţi dar în zadar. Poate te zbaţi în robia unor greşeli, adicţii, păcate şi cauţi alternative.
Aş vrea să mă adresez ţie. Dumnezeu, care este atât de milos şi iubitor, ne-a scăpat pe toţi din sclavia/robia păcatului, oricât de mari au fost. Ne-a cumpărat cu preţul cel mai mare, prin jertfa fiului Său Isus Hristos şi ne-a eliberat. Suntem liberi să facem ce vrem şi să mergem unde voim.
Tu, dragă prietene, ce-ai vrea să faci? Ce-ai vrea s-alegi? Încotro vrei să mergi acum că ştii că ai fost eliberat? N-ai vrea să mergi şi tu cu Cel care te-a eliberat ? N-ai vrea să te eliberezi de toate frământările tale?
Te îndemn, hai la mântuire, alege pacea sufletească, alege viaţa, vino la cruce, cere-ţi iertare de greşelile tale şi Domnul Dumnezeu va avea milă şi de tine.
Dumnezeu să te binecuvinteze, să te elibereze din robia oricărei încătuşări şi să-ţi facă parte de mântuirea Lui. Amin
Cu mult drag , un suflet care se roagă pentru tine şi ar vrea să ajungi şi tu în familia lui Dumnezeu.
Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Buna ziua,
Acest îndemn mi-a amintit de ceea ce spunea Mircea Eliade în Mitul eternei reîntoarceri: "Omul depărtat de orizontul arhetipurilor şi al repetării nu se mai poate apăra de acum încolo împotriva terorii istoriei decât prin ideea de Dumnezeu. Astfel cucereşte, pe de o parte, libertatea (care-i acordă autonomie într-un Univers regizat de legi sau, cu alte cuvinte, inaugurarea unui mod de a fi nou şi unic în Univers) şi, pe de altă parte, certitudinea că tragediile istorice au o semnificaţie transistorică, chiar dacă această semnificaţie nu este întotdeauna transparentă pentru actuala condiţie umană. Orice altă situare a omului modern, la limită, conduce la disperare. O disperare provocată nu de propria lui existenţialitate umană, ci de prezenţa sa într-un univers istoric în care cvasitotalitatea fiinţelor umane trăieşte pradă unei terori continue (chiar dacă nu e întotdeauna conştientă)."
Î-ţi trimit această notă pentru a-ţi spune cât de mult te iubesc şi-mi pasă de tine. Te-am văzut ieri cum ai vorbit cu prietenul tău. Am aşteptat toată ziua în speranţa că ai vrea să vorbeşti şi cu mine. Când a venit seara, ţi-am dat un apus de soare pentru a-ţi încheia ziua şi o briză de vânt, să te odihneşti. Te-am aşteptat dar n-ai venit. Sigur că mă doare, dar eu tot te iubesc, pentru că sunt prietenul tău.
Te-am văzut când ai adormit aseară şi aş fi dorit să-ţi ating faţa. Din nou am aşteptat, dorind să putem vorbi. Am atâtea lucruri să-ţi spun. Dimineaţă, te-ai sculat târziu, şi te-ai grăbit să mergi la lucru/şcoală. Lacrimile mi-au curs în ploaie de întristare.
Astazi te văd aşa de trist(ă)- aşa de singur(ă). Mă doare inima pentru că te înţeleg - şi prietenii mei m-au părăsit de multe ori, însă eu te iubesc.
Doar dacă m-ai asculta! Te iubesc! Încerc să-ţi spun asta prin cerul albastru şi iarba verde de pe câmp. Şoptesc printre frunzele copacilor şi mă exprim prin culorile florilor. Te-am chemat prin aburul muntelui şi cântece de dragoste în păsărele. Te-am învelit cu căldura soarelui şi-am îndulcit aerul cu aromele naturii.
Dragostea mea pentru tine este mai adâncă decât oceanul şi mai mare decât cea mai mare dorinţă sau nevoie din inima ta. Numai dacă ai şti cât de mult vreau să vorbesc şi sa merg alături de tine!
Ştiu căci este greu pe acest Pământ. Ştiu cu adevărat! Şi aş vrea să te ajut.
Aş vrea să-l întâlneşti şi pe tatăl meu. Şi el vrea să te ajute. Tatăl meu are caracterul acesta.
Doar cheamă-mă, întreabă-mă, vorbeşte cu mine! Te rog, nu mă uita! Am atâtea de multe să împărtăşesc cu tine!
Bine, nu te mai ţin acum, căci nu vreau să te plictisesc. Eşti liber(ă) să alegi. E decizia ta! Eu te-am ales pe tine, şi din cauza aceasta, te voi voi aştepta, şi aştepta, şi iar aştepta, pentru că te iubesc.
Prietenul tău, Isus
Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
"Domnul mi Se arata de departe;"Te iubesc cu o iubire vesnica,deaceea iti pastrez bunatatea Mea"
In bunatatea Lui,fiecare om in,are parte de bunatate.Dumnezeu o pastreaza pentru fiecare.Si aceasta bunatate a Sa,contine toate binecuvantarile cerului,si i le da celui care raspunde la chemarea Lui.
Poate ca spui:"Da,dar nu cred ca Dumnezeu ma cheama si pe mine". Dumnezeu ne cheama pe toti,ne cunoaste pe nume,ne striga pe nume.
"Nu te teme de nimic,caci Eu te izbavesc,te chem pe nume,esti al Meu!"
Chemarea,de a venii la Dumnezeu o are fiecare om.Fie ca esti un copil,un adolescent,un tanar sau mai in virsta,fiecaria i se adreseaza Dumnnezeu.Timpul vietii e foarte scurt.Cu fiecare zi pe care o petrecem sub soare,ne aproprie mai mult de sfarsitul vietii.Viata noastra se poate curma intro clipa.De aceea,timpul cand sa dam ascultare chemarii lui Dumnezeu este chiar azi.
"Iata Eu stau la usa si bat.Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa,voi intra la el,voi cina cu el,si el cu Mine!" Fie ca,timpul cand Isus bate la usa ta,sa te gaseasca gata si sai raspuzi : "Intra Doamne,usa-i deschisa".amin.
Deoarece acest subiect se cheama Chemare la Mantuire as vrea sa vedeti cu totii ce poate sa faca Domnul ISUS in viata oricarui om pacatos , cum un vrajitor si un iluzionist care facea treburi urate in viata pe care o traia inainte , se intoarce la Domnul. In adresa de mai jos o sa vedeti o mica parte din marturia lui la un post de televiziune .
Domnul fie Binecuvintat in veci de veci pentru ca mai are mila de noi si chema Suflete la Mantuire . Amin
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut, Domnul dă îndurare şi slavă, şi nu lipseşte de nici un bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană.
Doamne al oştirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!