Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Mântuirea
Pagina 1 din 5 1 2 3 4 > >>
Deconectat Mântuirea
isaac
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
508. Postat la 24/10/2009 18:38 - 5670z2h59m
Ați putea să-mi spuneți cum poate fi cineva mântuit?
Deconectat RE: Ce este mântuirea?
ami
529. Postat la 25/10/2009 00:02 - 5669z21h34m
MANTUIRE - dezrobire, eliberare, salvare, scapare...Aceste cuvinte definesc mantuirea.

"Si aceasta cu atat mai mult,cu cat stiti in ce imprejurari ne aflam:este ceasul sa va treziti in sfarsit din somn; caci acum MANTUIREA este mai aproape de noi decat atunci cand am crezut."Rom 13:11

"Macar ca vorbim astfel ,prea iubitilor,totusi dela voi asteptam lucruri mai bune si care INSOTESC MANTUIREA."
"Caci Dumnezeu nu este nedrept ca sa uite osteneala voastra si dragostea,pe care ati aratat-o pentru Numele Lui,voi care ati ajutorat si ajutorati pe sfinti."Evrei 6:9,10

Care sunt lucrurile care insotesc Mantuirea?

Am gasit cateva lucruri care insotesc Mantuirea. Ele sunt:

MILA ".....cine are mila de cel lipsit..." Prov.14:31

DARNICIA "...oricine va DA de baut...."Mat 10:42

BIRUINTA "...si sa iesi biruitor cand vei fi judecat"Rom 3:4

AJUTORAREA "....sa duc niste ajutoare sfintilor..." Rom 15:25
"...strangerea de ajutoare pentru sfinti.."2Cor 9:1

Aceste lucruri le-am gasit ca insotesc Mantuirea.....daca mai stiti si voi alte lucruri care insotesc Mantuirea...postatile aici.

"Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn,si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti ,vei fi mantuit.
Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea,si prin marturisirea cu gura se ajunge la MANTUIRE....
Fiindca oricine va chema Numele Domnului va fi MANTUIT." (Rom 10:10-13)

Marturisirea cu gura -se face in apa botezului...
"Pe cand isi urmau ei drumul,au dat peste o apa.Si famenul a zis:"Uite apa;ce ma impiedica sa fiu botezat?"
Filip a zis:"Daca crezi din toata inima,se poate."Famenul a raspuns :"Cred ca Isus Hristos este Fiul Lui Dumnezeu."
A poruncit sa stea carul,s-au pogorat amandoi in apa,si Filip a botezat pe famen.(FA.8:36-38)

Caci prin CREDINTA se capata...-"....oricine crede in El,capata prin Numele Lui,iertarea pacatelor"
"Se poate opri apa ca sa nu fie botezati acestia.....Si a poruncit sa fie botezati in Numele Domnului Isus Hristos..." (FA.10:43, 47-48)

"Atunci s-a apropiat de Isus un om si I-a zis:"Invatatorule ,ce bine sa fac,ca sa am viata vesnica?"El I-a raspuns:" de ce ma intrebi :"Ce bine?" Binele este Unul singur.Dar daca vrei sa intri in viata pazeste poruncile."
"Care? i-a zis el.Si Isus i-a raspuns:sa nu ucizi,sa nu preacurvesti,sa nu furi,....si sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.Tanarul i-a zis :"Toate aceste porunci le-am pazit din tineretea mea;ce-mi mai lipseste?
Daca vrei sa fi desavarsit..du-te de vinde tot ce ai ,da la saraci,si vei avea o comoara in cer!Apoi vino,si urmeaza-ma."...............
Ucenicii cand au auzit lucrul acesta au ramas uimiti de tot si au mzis:
"CINE POATE ATUNCI SA FIE MANTUIT?"
ISUS S-A UITAT TINTA LA EI SI LE-A ZIS:"LA OAMENI LUCRUL ACESTA ESTE CU NEPUTINTA,DAR LA DUMNEZEU TOATE LUCRURILE SUNT CU PUTINTA."
(Matei 19:16-26)

Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune!
Deconectat Ce este mântuirea?
isaac
530. Postat la 25/10/2009 00:09 - 5669z21h28m
Daca numai prin credinta din inima in Domnul Isus Cristos se capata mantuirea, atunci crestinii mai trebuie sa tina Legea lui Moise?
Deconectat RE: RE: Ce este mântuirea?
Aurelc
531. Postat la 25/10/2009 00:12 - 5669z21h25m
Inainte de asa numita "Lege a lui Moise" are si Dumnezeu o Lege !Atunci cand vine vorba de marii oameni ai credintei ( pentru ca se spunea aici ca prin credinta se capata mantuirea) este amintit tot mereu Avraam. Dumnezeu spune despre acest om ca a fost socotit neprihanit prin credinta iar el pe langa credinta a indeplinit si poruncile Legii lui Dumnezeu. Poti sa-mi spui Isaac ce fel de lege a pazit Avraam pentru ca el a trait cu cateva sute de ani inainte de Moise ?
Teoria ta cu mantuirea prin credinta e valabila daca la cateva momente dupa ce persoana care crede si marturiseste cu gura ei pe Isus ca mantuitor, moare si nu mai calca poruncile lui Dumnezeu. Daca in schimb acel om,dupa ce ia botezul mai calca vreo porunca a lui Dumnezeu nu cred ca vei gasi explicatie biblica cum ca ar putea fi mantuit decat daca el isi va cere iertare lui Dumnezeu pentru ca a pacatuit si Dumnezeu il va ierta.Pacatosii nu vor intra cu siguranta in imparatia lui Dumnezeu. In aceasta priviinta sunt prea multe versete biblice ca sa imi spui alta explicatie.. 1 Ioan 3: 4,5,6,7 si 8. D-l sa va binecuvinteze !

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
isaac
532. Postat la 25/10/2009 00:13 - 5669z21h24m
Aurelc, tot in 1 Ioancap 1:7-10 si cap 2:1,2 ni se spune caci daca dupa ce am crezut se intampla sa pacatuim, atunci avem iertare prin Isus Cristos mijlocitorul nostru cu conditia sa ne marturisim pacatele. Si aceste versete nu se refera la cei necredinciosi ci la cei credinciosi pt ca Ioan vorbeste la persoana I.
Aurelc
533. Postat la 25/10/2009 00:13 - 5669z21h23m
Sunt de acord cu tine Isaac. Subiectul "mantuire" e unul foarte vast,insa daca tot ai adus discutia despre lege,voiam sa-ti amintesc ceea ce spune biblia despre pacat in traducerea sinodica citim din 1 Ioan 3:4 asa : "Oricine faptuieste pacatul calca legea,si pacatul este calcarea legii" ; Deci..un om pacatos,dupa ce ajunge sa creada ca Isus Cristos ii poate ierta pacatele,accepta sa fie botezat in apa,ca marturie a credintei lui ,acest om devine din acel moment un om mantuit. Dar aceasta stare de neprihanire nu i se tine in socoteala decat atata vreme cat acel om nu pacatuieste ( in cazul nostru nu calca legea). In cazul in care el pacatuieste -calca legea- atunci mai poate avea sansa iertarii aplicand versetele pe care le-ai citat din 1 Ioan 1:7-10 si 2 :1,2. Ceea ce voiam eu sa subliniez aici e faptul ca starea de om mantuit nu se pastreaza in mod automat si obligatoriu indiferent de modul de viata pe care il traim dupa ce am luat botezul si am intrat in poporul lui Dumnezeu.De aceea Legea lui Dumnezeu nu se pazeste ca sa fim mantuiti prin pazirea ei ci trebuie pazita ca sa nu pacatuim dinnou si sa avem iar nevoie de iertare Ps 119: 11 "Strang cuvantul Tau in inima mea. ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta"
Am gasit un pasaj fain pentru acest subiect si iti recomand si tie si tuturor pe aceasta cale sa il cititi si apoi vom vedea daca este corect ceea ce am zis.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
magda_cluj
534. Postat la 25/10/2009 00:17 - 5669z21h20m
Draga Isaac,
Sa intelegi un lucru.... si asta nu o zic doar pentru tine ci o zic pentru toti acei care nu au bagat inca bine in minte ca pocainta inseamna supunere.
Legea Domnului nu te mantuieste..... dar daca nu o ti niciodata nu o sa fi mantuit. Mai clar decat atat nu pot sa fiu.
Dumnezeu este dragoste, indelunga bunatate, deplina rabdare .... si cine nu zice asta cu maxima convingere e un mincinos din punctul meu de vedere..... uitati-va numai la pocaiti cate fac si Dumnezeu nu le da dupa nebunia lor..... asa ca sa fim seriosi si sa realizam bunatatea lui Dumnezeu.
Sunt oameni care gresesc.... din diferite motive.... nu asta discutam..... dar isi marturisesc pacatul inaintea Domnului si poate inaintea unei persoane si se indreapta.... un astfel de om primeste iertare..... daca NU mai face acel pacat. Daca nu se lasa de acel pacat Dumnezeu nu-L mai iarta si il va trage la raspundere pentru greseala respectiv.
Si draci cred dragi mei ... dar cu nici un chip nu o sa fie mantuiti.
Sper ca ati inteles cu am vrut sa tratez...

pana la urmatoarea ..... pace sa aveti in inima.

Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată
SMERITUL
535. Postat la 25/10/2009 00:17 - 5669z21h19m
Noi credinciosii sintem ca niste atleti in viata asta ca si totii oamenii. Scopul nostru este sa ajungem la finish si sa primim cununa vietii.Ca sa putem primi mintuirea trebuie ca alergarea noastra sa fie constanta si plina de dragoste fata de El. Multi chemati, putini alesi! Sa fim si noi din cei alesi. AMIN!
Aurelc
536. Postat la 25/10/2009 00:18 - 5669z21h19m
De acord cu tine Smerite. Mantuirea e intradevar ca si un maraton care are un punct de plecare, atunci cand o persoana matura ajunge sa creada in jertfa mantuitoare a Domnului Isus si marturiseste public aceasta dupa care este botezata in apa si astfel intra in poporul lui Dumnezeu si este o persoana salvata sau mantuita. Intrarea in imparatia lui Dumnezeu insa e conditionata de trairea intregii vieti dupa cuvantul Lui Dumnezeu. sa nu uitam insa ca ap. Pavel spune ca toti cei ce alearga la "jocurile de obste" se supun la tot felul de infranari!

magda_cluj
537. Postat la 25/10/2009 00:19 - 5669z21h18m
Fratilor haideti sa tinem lururile cat mai concrete si cat mai clare. Poate sunt eu ... dar mie una nu-mi plac metaforele de genul asta.
E destul de greu de inteles tot ce scrie in Biblie ca sa mai vin si eu cu tot felul de comparati..
Sorry dar asta cred

Aurelc
538. Postat la 25/10/2009 00:21 - 5669z21h15m
Bine Magda, dar eu nu am facut altceva decat m-am folosit de un pasaj biblic din 1 Cor 9:24-27. Biblia e plina de exemple de felul acesta
Isaac a scris: Aurelc,tot in 1 ioan cap.1:7-10 si cap.2:1, 2 ni se spune caci dak dupa ce am crezut se intampla sa pacatuim,atunci avem iertare prin Isus Cristos mijlocitorul nostru cu conditia sa ne marturisim pacatele.Si aceste versete nu s e refera la cei necredinciosi ci la cei credinciosi pt k Ioan vorbeste la persoana I.

Corect Isaac insa cum sa-ti marturisesti pacatul sau pacatele daca tu nici macar nu recunosti ca ai pacatuit ??? Daca cineva "calca in picioare" pe "Domnul sabatului" calcand sabatul sau ia Numele Domnului in deshert si nici nu recunoaste ca a pacatuit...dimpotriva spune ca Dumnezeu s-a schimbat ! .... cum sa mai fie iertat un astfel de om ? fara sa-si ceara iertare? si fara sa recunoasca pacatul ? nu te chiar inteleg...

isaac
539. Postat la 25/10/2009 00:22 - 5669z21h15m
Cred ca inteleg ce vrei sa-mi spui Aurel. Spui ca Legea lui Moise este un etalon care care iti spune cand ai pacatuit prin incalcarea poruncilor legii, astfel Legea da cunostinta pacatului. Corect? Daca gresesc corecteaza-ma.
Dar daca respect numai poruncile Domnului Isus si ceea ce scrie in Noul testament, crezi ca nu am cunostinta pacatului? sau ca nu sunt mantuit prin Domnul Isus? Acum cum crezi ca stiu cand pacatuiesc?
Dar daca de exemplu stiu sa fac un bine si nu-l fac, oare nu stiu ca am pacatuit? sau atunci cand ma blesteama cineva il blestem si eu oare nu am pacatuit? sau spun ca il iubesc pe Dumnezeu si pe aproapele nu-l iubesc nu pacatuiesc?
Isus a dat 2 porunci in care se cuprinde Legea si prorocii: rÎnvãþãtorule, care este cea mai mare poruncã din Lege?r1;
37 Isus i-a rãspuns: rSã iubești pe Domnul, Dumnezeul tãu, cu toatã inima ta, cu tot sufletul tãu, și cu tot cugetul tãu.r1;
38 rAceasta este cea dintâi, și cea mai mare poruncã.
39 Iar a doua, asemenea ei, este: rSã iubești pe aproapele tãu ca pe tine însuți.r1;
40 În aceste douã porunci se cuprinde toatã Legea și Proorocii.r1;
Sunt sigur ca daca respect doar acestea 2 porunci am impinit toatre poruncile lui Dumnezeu pentru ca toate se cuprind in ele s
Si daca observi sunt porunci morale nu legate de ritualuri.

Ceea ce vreau sa spun este k toti avem cunostinta pacatului atunci cand pacatuim.O au chiar si paganii pantru ca Dumnezeu ni se descopera tuturor prin lucrurile create de El si chiar constiinta cu care nea inzestrat ne mustra cand pacatuim indiferent ca e crestin sau pagan-romani 1:18-32
Aurelc
540. Postat la 25/10/2009 00:23 - 5669z21h14m
Draga Isaac as vrea sa-ti spun ca tu faci o mare confuzie aruncand orice lege sub denumirea de "legea lui Moise" In biblie sunt mai multe categorii de legi iar Legea lui Moise este una dintre ele si ea s-a sfarsit odata cu jertfirea Domnului Isus- fiul lui Dumnezeu.
Si pentru ca aici suntem la subiectul "mantuire" o sa scriu aici doar atat ca pana si mantuirea omenirii din pacat s-a facut tot printr-o LEGE si anume prin "Legea Duhului de viata in Isus Hristos" ! Citeste asta din Romani 8:2 de exemplu. Pentru restul de explicatii despre legi voi incerca sa fac o sinteza a lor la subiectul "Legea" ca sa nu amestecam lucrurile. Multa binecuvantare !

isaac
541. Postat la 25/10/2009 00:24 - 5669z21h13m
Stiu ca sunt mai multe legi in biblie dar eu ma refeream numai la Legea Lui Moise. Intradevar ea sa sfarsit.
Aurelc
542. Postat la 25/10/2009 00:24 - 5669z21h12m
Da, s-a sfarsit si-L slavim pe Dumnezeu pentru aceasta ca altfel nu stiu cati din noi si-ar mai fi permis sa aduca cate un berbece sau un tap sau un taur ca jertfa pentru fiecare pacat... Deci noi acum traim in vremea harului si nu mai suntem sub acest indrumator ( indrumatorul e de fapt legea jertfelor si a preotiei lui Aaron pt ca daca nu ar fi fost aceste indrumatoare ne-ar fi fost mult mai greu sa pricepem dintr-o data de ce fiecare calcare de lege costa de fapt un pret si cine are voie sa faca slujba aceasta a iertarii de pacate) Iar acum daca am fost salvati sau mantuiti prin har sa nu mai pacatuim mereu ca sa nu-L determinam pe Dumnezeu sa ne tot ierte. Pavel se intreaba in Romani6:1,2 "Ce vom Zice dar? sa pacatuim mereu, ca sa se inmulteasca harul? Nicidecum! Noi care am murit fata de pacat, cum sa mai traim in pacat? "

abdon
543. Postat la 25/10/2009 00:25 - 5669z21h12m
isaac, din multele Legi pe care sunt sigur ca nu le stii care si cate sunt, tu pe care o tii?

tu cred ca esti venit la mantuire de un an sau doi, cam esti lipsit de argumente. Si ca sa te fac sa te cunosti, citai pasajul de la 1 Ioan 1:17 etc. de ce ai franat la 2:2, si nu ai indicat si versetul 3 si 4, sau tu iei numai ce vrei, dupa care spui: Hristos a anulat! dar de fapt tu anulezi, prin a nu citi tot.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

laura
544. Postat la 25/10/2009 00:29 - 5669z21h8m
...corect isaac, Dumnezeu a dat doua porunci in care se cuprinde toata Legea si Proorocii si hai sa vedem, prima porunca "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul Tau cu toate inima ta" le cuprinde pe cele 4 din cele 10, 1.Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
4. Adu-ti aminte de ziua de odihna a Domnului si o cinsteste. ...facand astfel areti felul in care il iubesti pe Dumnezeu, iar cea de-a doua porunca "Sã iubeºti pe aproapele tãu ca pe tine însuþi" cuprinde celelate 6 porunci:
5. Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi pe pamântul pe care Domnul Dumnezeul tau ti-l va da tie.
6. Sa nu ucizi!
7. Sa nu preacurvesti
8. Sa nu furi!
9. Sa nu marturisesti strâmb împotriva aproapelui tau!
10. Sa nu poftesti casa aproapelui tau; sa nu poftesti nevasta aproapelui tau, nici robul lui,nici roaba lui, nici boul lui, nici magarullui si nici vreun alt lucru care este al aproapelui tau!, pazindu-le iti areti dragostea fata de aproapele tau...deci la treaba, si nu uitati, nici una nu poate fi exclusa,...

spunea cineva odata, porunca a patra nu mai trebuie tinuta, am cerut un citat biblic si nu am primit nimic, deci...sa citim apocalipsa 22

magda_cluj
545. Postat la 25/10/2009 00:30 - 5669z21h7m
da.... sunt perfect deacord ca astea doua le ciprinde pe toate. ce a zis Isus era adevarat.... normal ca era adevarat.
Dar stiti voi.... multi nu isi deschid ochi sa vada adevarul dincolo de cuvinte.
Cum poti sa zici ca il iubesti pe Dumnezeu si il superi? asa ceva nu se poate.... nu are nici o logica.
Este adevarat ca sa iubesti pe Dumnezeu este cel ami important lucru in viata asta.... si bineinteles si pe aproapele tau....
Daca scrie.... ca e in Noul Testament, ca e in Vechiul Testament..... 'Asa vb Domnul" si "Aceasta sa fie o porunca vejnica pt voi"..... nu inteleg unde este incurcatura.
Cum poti sa zici ca il iubesti pe Domnul Dumnezeu tau cu toata inima ta daca tu nu ti ce a zis El? Nu se poate..... asta numai un mincinos face.
Daca ati iubi cu adevarat pe Dumnezeu..... nici un lucru nu vi s-ar parea prea mare pt a face pt Domnul voastru....
dar pt ca aveti inimile impietrite ..... vreti sa luati numai ce este bun si suferintele sa le lasati la alti....
Pocainta nu e asa.... Isus a suferit mult dragilor..... avea dragostea lui Dumnezeu e drept .... dar a suferit.
cu atat mai mult noi .... care suntem rai ar trebui sa suferim.
Sfatul meu.... nu mai selectati Biblia sa luati numai ce va convine si restul ce e de lucrat sa faca altul..... ori iei tot ori nu iei nimic.

Aurelc
546. Postat la 25/10/2009 00:30 - 5669z21h7m
Ca bine spui Magda. Avem nevoie de multa intelepciune de la Domnul sa putem pricepe toate lucrurile! Dar daca incepem noi sa le sortam..nu va iesi nimic bun!

abdon
547. Postat la 25/10/2009 00:30 - 5669z21h6m
desi suntem putini pe acest forum, sper ca prin ajutorul Domnului sa mai vina si altii.

Doresc sa revenim la subiectul "mantuire", si la intrebarea lui Amy, mantuirea este un dar primit fara niciun sacrificu adus din partea noastra?

Daca este asa, inseamna ca indiferent de ce facem: rau sau bine, suntem absolviti de orice pacat, si putem sa continuam prin a crede in Domnul Isus, ca este Fiul lui Dumnezeu?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Pagina 1 din 5 1 2 3 4 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163561 vizite unice Powered by PHP-Fusion