CitatLuca 23:39Unul dintre tâlharii răstigniți batjocorea și zicea:ŽNu ești Tu Hristosul?ŽMântuiește-Te pe Tine Însuți și mântuiește-ne și pe noi!Ž
40.dar celălalt l-a înfruntat și zicea:ŽNu te temi tu de Dumnezeu? Tu care ești sub aceeași condamnare?Ž
41. Pentru noi este drept căci primim răsplata cuvenită pentru fărădelegile noastre; dar Omul acesta n-a făcut nici un rău.
42. Și i-a zis lui Isus:ŽDoamne, adu-Ți aminte de mine când vei veni în împărăția Ta!Ž
43. Isus i-a răspuns: Adevărat îți spun că astăzi vei fi cu Mine în rai"
Credeți că azi mai pot fi mântuiți "tâlharii" de pe cruce?
Crezi că pot fi mântuiți numai aceia care țin Leagea....?
Shalom! Am observat ca nimeni nu se inghesuie sa raspunda...
As vrea sa scot doar cateva lucruri in evidenta care, sper eu, vor aduce putina lumina la aceste intrebari.
Daca eu nu as fi auzit de planul de mantuire al Domnului pana in ziua mortii mele....iar atunci m-as fi pocait de toata viata mea...crezi ca Dumnezeu ma va respinge? Sau din contra inu va da tot un talant(pilda lucratorilor)?
In legatura cu legea:
1. Marile treziri prin care am ajuns noi sa credem si sa ne dam silinta sa tinem astazi nu au avut aceeasi intelegere ca si noi asupra legii
2. Sunt oameni care au murit si inca mai mor pentru dragostea lor fata de Dumnezeu si nu au pazit Legea sau au pazito in lumina pe care au avuto
3. De exemplu hrana principala(si singura de altfel) in Polul nord este foca care dupa cum stiti nu are solzi deci este necurata....deci acolo dupa parerea mea este imposibil de tinut aceasta porunca a alimentatiei. Mai sunt si alte exemple de genul acesta si printre noi insa nu vreau sa provoc pe nimeni!
Daca am gresit cu ceva imi cer scuze si ....dasunt un frate care cu ajutorul lui Dumnezeu imi dau silinta sa pazasc si sa implinesc Legea Lui!
Toate cele bune! Shalom!
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
In legatura cu talharul de pe cruce:
Pai tu si eu cand lam primit, cand lam marturisit pe Isus etc in viata noastra am fost sfintiti, am prmit iertare de toate pacatele , am fost curatati, am fost sfintiti dar...........urmeaza al 2 lea proces de sfintire in viata de zi cu zi unde trebuie sa ascultam de Legile si Poruncile Domnului nu ca sa fim mantutiti, ci pentru ca suntem mantutiti si sa aratam ca suntem mantuiti si ne ferimn de pacat cumn si Domnul sa ferit!
Dar talharul nu a mai aoucat sa traiasca procesul de sfintire in viata de zi cu zi!
Ai grija cum te folosesti de faptul ca Domnul tia facut de cunoscut ca trebuie sa ti Legea Sa! Sa nu cumva ajunga moti v de lauda, sa nu cumva crezi ca esti mantuit prin puterea ta, sa nu cezi ca daca tii Legea esti adigurat in cer, sa nu cumbva sa te bati cu pumnul in piept pe motivul asta!
Nu uita Lauda ii a Domnului , si El se va proslavi prin tine daca il urmezi asa cum cere, el iti va da darurile Sale, El te va face sa fi o lumina , El te va face sa vada ;lumea ce te inconjoara caci cu adevarat esti copilul Domnului si El te calauzeste! ;
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Deconectat
RE: Tâlharii de pe cruce
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
567. Postat la 25/10/2009 14:46 - 5669z5h46m
In privinta talharilor din Luca 23/39-43, se releteaza faptul ca totusi mai exista iertare pentru pacate si de a ne indrepta caile catre Dumnezeu care sau gresit, chiar daca uni au avut o viata neinchinata Domnului si siau facut poftele lor si placerile lor dar totusi exista in inima dragoste care aia nimica nu o poate schimba.Satana a cautat cu cale sal ispiteasca pe isus chiar cand a fost pe cruce in suferinta sa cada in pacat dar Domnul Isus a tacut ca un miel si na zis nimica de acea unul din talhari ia zis Domnului Isus(Mantuieste-te pe tine insuti si mantuieste-ne si pe noi),dar celalat la infruntat si i-a zis:Nu te temi tu de Dumnezeu,tu care esti sub aceasi osanda?Deci al doilea talhar sia recunoscut vina sa ca a pacatuit si inca ia zis Domnuluioamne adu-ti aminte de mine,cand vei veni in Imparatia ta!El a crezut in Domnul chiar daca a savarsit pacate asa si acuma in zilele noastre cei ce se intorc la Domnul vor fi iertati de pacate caci in cuvantul Domnului scrie:Tot asa,cei din urma vor fi cei dintai,si cei dintai vor fi cei din urma;pentru ca multi sunt chemati,dar putini sunt alesi.Chiar am intalnit persoane care sau intors la Domnul prin anumite incercari si suferinte caci siau recunoscut vina si pacatele lor care si le-au savarsit in tinerete si Domnul ia iertat si iau inbracat cu o haina alba si de in si curata.Nu stiu daca mam exprimat bine la subiectul care este dar daca am zis ceva gresit ami cer scuze si Domnul sa ne lumineze sa putem umbla in adevarul si pe caile sale cele drepte care ne-au fost puse.AMEN.SHALOM
Pacea Domnului sa fie cu noi cu toti. Cit timp mai e har Scriptura ne invata ca credinta in Domnul Isus, adica acceptarea lui ca Mânuitor e mantuirea sufletului tau. Daca Dumnezeu hotaraste sa ti se termine zilele imendiat dupa acceptarea Domnului Isus ca Mântuitor, tu in baza morti si invierii Domnului esti impacat cu Dumnezeu, El priveste la tine prin plata pacutului facuta de Domnulu Isus. Dar daca ai har sa traiesti dupa acceptarea Domnului Isus ca mantuitor personal tu intri intr-un secund proces de sfintire,transformare si maturizare, care nu e altceva decit indepartarea ta de viata pacatoasa si lipsita de Isus si o cit mai mare asemanare cu viata Domnului Isus.
Sa fie pace!
Cu siguranta si azi mai sunt oameni ca si talharul pocait,care neavand alta lumina,traiesc dupa cea pe care o au.Dumnezeu va lua in calcul aceasta,si va considera ca omul respectiv,daca ar fi avut toata lumina Adevarului,el ar fi trait dupa Adevar.Dar,aceasta este valabil doar pentru acei,la care inca nu a ajuns Evanghelia.Acolo unde a ajuns Evanghelia,iar tu,nai luat seama la propovaduire,si ai ramas tot in ce stiai tu,si probabil de la parintii tai,atunci nu mai esti talharul pocait de pe cruce,ci celalalt,care nu vroia sa primeasca adevarul lui Isus,ca il are el pe al lui,de la parintii lui.Un citat dintro carte spunea astfel:."A nu sti,ceea ce trebuie sa stii,si a nu vrea sa stii intrun timp de criza,este cansiderat,crima".Sa fie pace.
Mîntuirea constă în jerfa Domnului Hristos. Dacă cineva ține legea spune că va trăi prin ia totuși.
Lăudat să fie Domnul!
Deconectat
RE: Tâlharii de pe cruce
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17081. Postat la 24/02/2012 02:53 - 4817z17h39m
Evrei 5:12. În adevăr, voi care de mult trebuia să fiți învățători, aveți iarăși trebuință de cineva să vă învețe cele dintâi adevăruri ale cuvintelor lui Dumnezeu, și ați ajuns să aveți nevoie de lapte, nu de hrană tare.
Să zic că are dreptate Pavel? Tare cred că da. Măi fraților, în poezia cu tâlharul, pentru că toți așa de bine au învățat acest paragraf cu tâlharul, și îl flutură de numai.
Prim mântuirea tâlharului, noi trebuie să vedem puterea credinței în Jertfa Domnului Isus fără de care nu este mântuire.
Acuma credeți că dacă vom crede numai ca tâlharul vom ajunge mântuiți? Dacă da, este vai de noi, dar ca să înțelegem mai bine, mai întâi să lecturăm un mic fragment din Sfânta Scriptură, de la Iacov 2:
14. Frații mei, ce-i folosește cuiva să spună că are credință, dacă n-are fapte? Poate oare credința aceasta să-l mântuiască? 17. Tot așa și credința: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăși. 19. Tu crezi că Dumnezeu este unul, și bine faci; dar și dracii cred... și se înfioară! 20. Vrei dar să înțelegi, om nesocotit, că credința fără fapte este zadarnică? 21. Avraam, părintele nostru, n-a fost el socotit neprihănit prin fapte, când a adus pe fiul său Isaac jertfă pe altar? 22. Vezi că credința lucra împreună cu faptele lui, și, prin fapte, credința a ajuns desăvârșită.
CONCLUZIE: Ce fapte putea să mai facă tâlharul atunci?
Noi suntem în situația tâlharului? Uite bine că nu! Ori vrem , ori nu vrem noi, versetele de mai sus rămân citite și valabile! Și pentru întărirea concluziei, mai aduc vreo două versete din Matei 7:
22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Și n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?" 23. Atunci le voi spune curat: "Niciodată nu v-am cunoscut; depărtați-vă de la Mine, voi toți care lucrați fărădelege."
Deci mântuirea se capătă/dobândește, nu prin vorbe, ci prin credință făcând/lucrând voia Lui Dumnezeu!!!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Da,ai dreptate mosu Nica.Talharul de pe cruce,a fost mantuit dar ca prin foc,in virtutea meritului Celui,care murea rastignit langa el,pentru el,pentru pacatele lui.
Este adevarat ca noi nu mai suntem talhari.Nu mai suntem condamnati sa murim azi,asa ca avem har.
Talharul pocait,a fost mantuit prin faptul ca ,daca ar mai fi fost posibil,sa traiasca liber,fara cazier,acest om,ar fi fost ucenicul lui Isus. Minunea pocaintei a acestui talhar,nu a fost ca sa pocait ca na mai avut incotro. Si pe patul de moarte orice om se pocaieste,Nu,categoric,Nu.
Fratilor,ma gandesc ca acest talhar condamnat,cu ispasirea pedepsei,a inteles,in cateva clipe minunea salvatoare a mantuirii prin credinta.El a inteles pocainta,sia traito,in cateva ore,iar noi de abia o teoretizam,ca apoi luand hotararea,ca daca ne mai ramane har sa o si practicam.
Acest talhar,vede in Isus,unica lui salvare,dar nu de pe cruce,ci a sufletului lui.El merge atat de repede in strafulgerarile mintii lui,si intelege ca pedeasa pe care o ispaseste e dreapta.Si e incomparabila cu judecata viitoare.
Face o paralela in mintea lui,intre Hristos si el.Vede in Hristos,nu doar un om murind,nevinovat. Ci vede,un Dumnezeu murind pentru om,purtand pacatul.Vede in acest Om muribund,aparent fara speranta,murind pentru totdeauna,un Prin al Slavei.El vede in Isus,un Imparat ce se duce,dar are convingerea ca acest Imparat va venii intro zi in imparatia Sa,si spune,rugator "Doamne,aduti aminte si de mine!".
Nu am posibilitatea de a fi azi un talhar.E atat de sus rangul acesta.Azi am atata har,incat nu pot fi un talhar.Dar,abuzand de acest har,si astepand mantuirea,doar ca e un dar,atunci pe drept,sunt un nenorocit de talhar,ce spune "Mantuieste-te pe tine,si mantuieste-ne si pe noi!".
Sa aveti in suflet pace!