Aș vrea să dezbatem aici elemente legate de prima înviere.
Fiecare poate să scrie ce știe sau înțelege despre acest eveniment din Biblie.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
RE: Prima înviere
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23073. Postat la 17/04/2013 12:28 - 4399z9h4m
Eu ma inscriu sa raspund asa cum inteleg, dar tare mi-e teama ca iar ma veti elimina.
Dupa mine fraza: menționând că printre Neamuri se vor afla milioane de creștini, care nu au trăit suficient de sfinți ca să aibă parte de răpire, dar pe care nici nu i-aș pune în rândul păcătoșilor notorii cum mereu se pomenește., este neinspirata. Prima inviere nu tine cont ca esti mai mult sau mai putin sfant. Esti ori nu esti. Nu ai impresia ca de aceea s-au dezvoltat mijloacele mass-media? Tv. crestin, foruri crestine, literatura crestina, evanghelizari, libertate neingradita. Nimeni nu mai poate spune: n-am stiut, n-am auzit. Sa definim pocainta? Pacate si pacatele? Mai este nevoie?
Da, intradevar mai este varianta acea CA PRIN FOC, dar nu ai garantia ca se refera la mine, sau tine, sau la altul. Garantia e sa fii sfant, cel mai sfant, extraordinar de sfant. Oare : mergeti in toata lumea si faceti ucenici se poate aplica si la un forum? Poti face ucenici si pe forum?
Dar , personal, daca mai stau mult pe tastatura laptop-ului, nu vad cum mai cresc in credinta, si am sa raman doar cu dorinta. Trebuie neaparat sa-mi revizuiesc prioritatile . Discutiile acestea despre cer , m-au facut sa-mi fie dor de cer.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
23095. Postat la 18/04/2013 14:15 - 4398z7h17m
Acum nu stiu cum sa fac . S-a dorit sa separam subiectul, sau doar eu , iarasi, am inteles aiurea? Ramane sa vorbim aici de prima inviere? Daca da, propun sa o luam de la Sinai, care este o preinchipuire a celei de-a doua veniri, de la potop care ni se spune ca asa va fi la a doua venire, de la pribegia prin pustie inainte de-a intra in Canaan, pentru a vedea cum ascultam, si cortul cu jertfele, pentru a vedea pe Cine asteptam. Astfel ne vom lamuri de ce la prima inviere vor fi asa de putini, iar la a doua inviere sunt ca nisipul marii. Ca Ecleziastul zice, ca ce a fost va mai fi .
Mai intai, as dori sa descriu cum inteleg eu, ce este invierea trupului?
Si ca sa explic mai bine legatura dintre "trupul muritor" cu "invierea trupului", ma voi folosi de ilustratia de la (1Cor. 15:37-38), unde spune ca dupa cum grauntele semanat este in legatura cu secerisul, asa si trupul mort va avea legatura cu invierea lui in nemurire, in putere, in slava...aceasta inviere a trupului, mai este numita; "rascumpararea trupului nostru"(Rom. 8:23)
Dovada vie ca trupurile noastre vor invia la revenirea Domnului Isus, este chiar invierea Lui dintre cei morti, cand a fost rastignit. Acest lucru ne umple inima de nadejde ca si noi vom avea parte de prima inviere, de ce prima inviere?
Pentru ca daca avem parte de prima inviere, moartea nu va mai avea putere asupra trupurilor noastre.
Prima inviere va avea loc dupa NECAZUL CEL MARE in momentul REVENIRI MIRELUI pe nor, este un eveniment si nu o desfasurare evolutiva in timp, la o clipeala cei morti vor invia transformati in trupuri de slava, este un eveniment mondial de INTAMPINARE a IMPARATULUI.
Prima inviere este o inviere pentru viata, toti credinciosi lui Dumnezeu, morti de la Adam pana in momentul Revenirii, vor avea parte de "rascumpararea trupurilor".
Faca Domnul, sa avem si noi parte de Prima inviere!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
23143. Postat la 19/04/2013 21:58 - 4396z23h34m
Dar sfintii Celui Prea Inalt vor primi imparatia si vor stapani imparatia in veci, din vesnicie in vesnicie. Daniel 7;18