Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 2
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 8 din 8 << < 5 6 7 8
Deconectat RE: Samuel sau altcineva?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
24813. Postat la 29/09/2013 13:37 - 4233z20h43m
Ionica, ca sa aflam adevarul va trebui sa ne bazam pe Cuvantul lui Dumnezeu, nu pe mintea noastra si pe logica, si mai grav pe "cercetatorii fenomenului"...care trebuie sa intre pe acest taram...periculos.
Versetul adus in fata ochilor tai, adevereste clar ca roaba era posedata, si Pavel nu a mustrat femeia, ci duhul.
Mai mult, femeia nu a mai putut ghici dupa eliberare, de ce, Ionica?
Te-am rugat sa-mi explici contextul cu roaba, se pare ca tu l-ai trecut cu vederea... in favoarea logicii si a cercetatorilor fenomenului, de ce?
Citeste contextul de la Fapte 16.
.....................
Frate Nica, cei posedati nu reactioneaza la fel, depinde de posedare...duh, demoni, legiune...avem destule exemple de eliberari...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
24815. Postat la 29/09/2013 16:38 - 4233z17h43m
Nimeni n-a bagat de seama ca femeia din En-Dor spune ca Samuel e imbracat in manta. Mortii nu se inmormantau in mantale. Nici macar profetii. Din mormant s-a facut ca iese, Satana, care a luat o infatisare asemanatoare lui Samuel. Femeia doar a chemat , dar de vorbit, a vorbit diavolul.

Nica Schirod a scris:

Dacă va fi nevoie, unde credeți că ar trebui să dau explicații, o voi face cu cea mai mare plăcere.

Frate Nica vreti sa explicati Deut. 18;22 in lumina prorociei facute lui Zedechia?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Ionica
24821. Postat la 01/10/2013 18:01 - 4231z16h19m
Lucia a scris:
Ionica, ca sa aflam adevarul va trebui sa ne bazam pe Cuvantul lui Dumnezeu, nu pe mintea noastra si pe logica, si mai grav pe "cercetatorii fenomenului"...care trebuie sa intre pe acest taram...periculos.
Versetul adus in fata ochilor tai, adevereste clar ca roaba era posedata, si Pavel nu a mustrat femeia, ci duhul.
Mai mult, femeia nu a mai putut ghici dupa eliberare, de ce, Ionica?
Te-am rugat sa-mi explici contextul cu roaba, se pare ca tu l-ai trecut cu vederea... in favoarea logicii si a cercetatorilor fenomenului, de ce?
Citeste contextul de la Fapte 16.
.....................
Frate Nica, cei posedati nu reactioneaza la fel, depinde de posedare...duh, demoni, legiune...avem destule exemple de eliberari...

Hm, cred ca desi am adus citate biblice, nu am fost inteles. Aspectele din cercetarile fenomenului doar confirmau ce spune Biblia.

De aceea ma vad nevoit sa iti cer, sa imi explici, ce intelegi tu prin "toata lumea zace in Cel Rau". Inseamna ca lumea vorbeste efectiv, mot a mot cu Satan? Si apoi sa imi spui daca dovada principala pe care am adus-o are loc in aceasta discutie?
"Știm că suntem din Dumnezeu și că toată lumea zace în cel rău." (1Ioan.5:19)

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Lucia
24826. Postat la 02/10/2013 17:01 - 4230z17h19m
Ionica, eu am sa iti fac pe plac si am sa-ti explic inca odata ceea ce am mai explicat in postarile de mai sus...(se pare ca nu le citesti pe toate)in schimb, te rog sa-mi raspunzi si tu, la intrebarile pe care ti le-am adresat.

...................
1. Imi ceri sa-ti explic urmatoarea afirmatie: (explicata si in postarea cu nr.24792)
"...toata lumea zace in cel rau"

Ca sa se inteleaga mai bine am sa vin mai intai cu urmatoarea explicatie:
A zacea inseamna a boli, a cadea intr-o stare de neputinta...
Lumea de la inceput a CAZUT IN NEASCULTARE, si de atunci a intrat PACATUL in lume si cu el MOARTEA si la propiu si la figurat.
De atunci omul ZACE in cel rau!
A zace in cel rau inseamna o CONDAMNARE la moarte in masa a intregii omenirii.
Acesti oameni care zac in cel rau, AM MAI SPUS-O SI O MAI SPUN INCA ODATA...
Nu toti sunt posedati, ci, Satan CONDUCE DIN AFARA prin domnii, stapanitori, capetenii si duhuri ale rautatii(Efeseni 6:12).

"De aceea, dupa cum printr-un singur om a intrat pacatul in lume si prin pacat moartea, si astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, caci toti au pacatuit..."(Rom.5-12)
Iata, starea in care ZACE lumea!
POSEDAT inseamna om patruns inauntru fiintei sale de demoni, duhuri rele care il stapanesc si care se manifesta dupa natura lor.(Marcu 9.17-18)
...............

Nici un om pacatos nu este bucuros sa fie posedat de duhurile rele...sau sa fie stapanit de acestea.
Dovada, toti cei care veneau la Hristos sa fie eliberati...
.................
Nu acelasi lucru se poate spune de lumea oculta, aici cei care se ocupa de ghicit, vrajitorii, chemat mortii... colaboreaza de buna voie cu cel rau!
Femeia din En-Dor, a cheamat un duh...prin intermediul caruia a inscenat totul.
.............
Acum, te rog sa-mi explici si mie contextul cu roaba posedata de un duh, si eliberata in Numele lui Isus, prin apostolul Pavel.
"Pe cand ne duceam la locul de rugaciune, ne-a iesit inainte o roaba care era posedata de un DUH DE GHICIRE....
...Pavel nacajit s-a intors si a zis DUHULUI:"In Numele lui Isus Hristos iti poruncesc sa iesi din ea!.."(Fapte 16.16-19)
.......................
1.Era un duh de ghicire in roaba?
2.A poruncit DUHULUI sa iasa?
3.Dupa ce a iesit, femeia a mai putut sa ghiceasca?
4.Mediul in care lucra cele doua femei era diferit?Daca da, in ce consta diferentele?(ma refer la mediul ocult si tot ce tine de acesta, nu de perioade de timp sau mediul inconjurator)

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Ionica
24829. Postat la 02/10/2013 20:07 - 4230z14h14m
Lucia a scris:

.......................
1.Era un duh de ghicire in roaba?
2.A poruncit DUHULUI sa iasa?
3.Dupa ce a iesit, femeia a mai putut sa ghiceasca?
4.Mediul in care lucra cele doua femei era diferit?Daca da, in ce consta diferentele?(ma refer la mediul ocult si tot ce tine de acesta, nu de perioade de timp sau mediul inconjurator)

Multumesc de raspuns. Asa este. Deci ca sa zaci in Cel rau nu este necesar sa ai o discutie cu el ca sa te abureasca prin vorbe. El poate si altfel.

Inainte de ati raspunde, iti mai pun o intrebare. Desi Cel rau nu vorbeste gura catre gura cu toti oamenii, totusi el lucreaza in ei. De exemplu. Cum lucreaza la un betiv? Caci nu vorbeste gura catre gura cu toti betivii, nu?

Efeseni 2:2. în care trăiați odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării. 3. Între ei eram și noi toți ...
Te intreb ce parghii poate folosi cineva care nu vorbeste cu un betiv, dar totusi lucreaza ca el sa bea si sa se imbete?

1. Da.
2. da.
3. nu
4. cred ca mediul era cam la fel, mascarada si inselatorie

Si acum te rog sa imi raspunzi la intrebare.

Lucia
24831. Postat la 02/10/2013 20:38 - 4230z13h42m
Ionica, raspunsurile, date la cele trei intrebari, iti dezaproba "concluzia" la cea de a patra...

Ionica
24837. Postat la 03/10/2013 05:40 - 4230z4h40m
Lucia a scris:
Ionica, raspunsurile, date la cele trei intrebari, iti dezaproba "concluzia" la cea de a patra...

Nu cred. Biblia spune ca Satan se transforma in inger de lumina ca sa insele si asta fac si slujitorii lui. Toata chestia e cum se facea aceasta inselare? Noi aici nu suntem pe aceeasi linie de privire. Tu privesti intr-un fel eu in altul.
Eu am punctat clar si pot sa o fac din nou:

1. TOATA LUMEA zace in Cel rau deci si cei ce chipurile spun ca pot chema duhurile mortilor (CEEA CE EU NU CRED CA POT SA O FACA). NICAIERI in Biblie nu am gasit confirmarea ca cineva ar putea aduce duhul unui om mort. BIBLIA SPUNE CLAR ca duhul unui om se INTOARCE la Dumnezeu care l-a dat (Eclesiastul 12:7). Femeia din En-Dor spunea ca duhul lui Samuel se ridica din pamant. Deci e fals ce spunea, deoarece duhurile mortilor sunt in cer. Daca ar fi vorbit adevarul spunea ca vede un duh coborand din cer. Faptul ca a spus ca se ridica din pamant confirma ca a spus o minciuna.

2. Fiind o neascultatoare, in femeia din En-Dor lucra Satan, dupa cum este scris la Efeseni 2:2

3. Lucrarea din acea femeie era un duh de minciuna. Femeia era posedata de un duh de minciuna. Nici vorba ca ea vedea sau vorbea cu cineva. Erau pure inventii, minciuni cu care insela oamenii lesne crezatori, creduli.

Noi la punctul trei avem diferente. Eu vad diferit, tu vezi diferit.

Intrebari de reflectie:
Ce garantii ai ca femeia aceea din En-Dor a vazut intr-adevar un duh? Ea intr-adevar a spus ca a vazut un duh. DAR A FOST MARTURIA EI< NU A SCRIPTURII. Scriptura pur si simplu relateaza, nareaza, dar nu comenteaza. Daca Scriptura ar putea vorbi, oare ar confirma spusele femeii? Dar daca femeia aceea nu a vazut nimic? Dar daca a mintit pur si simplu?

Te invit sa imi raspunzi la intrebari si da-mi o garantie scripturala ca sa pot sa ma incred in ce a spus femeia aceea.

Lucia
24841. Postat la 03/10/2013 08:40 - 4230z1h41m
Ionica, toata lumea zace in Cel rau, dar toata lumea traieste intr-un MEDIU OCULT?
Te rog sa-mi raspunzi.
Apoi, te-am adus exemplu cu ROABA, care facea parte din acest mediu...cand a fost eliberata, ai recunoscut ca NU MAI PUTEA SA GHICEASCA, de ce?
Cine ghicea pentru ea pana atunci?
Ai recunoscut deasemeni ca a fost POSEDATA, si eliberata de acest duh.
Aceasta femeie mai zacea in cel rau dupa eliberare?Scrie undeva ca s-a intors la Dumnezeu?
Acest context biblic imi confirma spusele, ca in mediul ocult, oamenii au o legatura directa cu Cel rau, colaboreaza si persoanele care fac aceste lucruri le fac prin intermediul duhurilor rele.
Si tu ai recunoscut ca nu toti cei care zac in Cel rau, sunt posedati, insa cei din mediul ocult, da!
Spusele femeii din En-Dor stau scrise in Cuvant, si tot am spus la acest subiect ca DUHUL CEL RAU A INSCENAT TOTUL.
Mai intai, se spune ca femeia a CHEMAT UN DUH, ca sa cheme mortii, de aici se intelege ca nu ea , ci duhul a vorbit, ca si in cazul roabei.
......................
Ionica, daca vrei sa continuam discutiile, te rog sa fii mai atent la ceea ce scrii ca as fi afirmat eu, bine?
Este foarte interesant ca recunosti ca acea femeie era posedata de un duh de minciuna, ca apoi, in acelasi context sa retractezi ce scrii, este ca si cum ai fi BA DA, BA NU!
Iata ce poate face un duh de minciuna:
"Si Domnul a zis:"Cine va AMAGI pe Ahab...?
Si un DUH a venit si s-a infatisat inaintea Domnului, si azis(iata ca duhurile vorbesc):"Eu il voi AMAGI."
Si Domnul i-a zis:"Cum?"
"Voi iesi si voi fi un duh de minciuna in gura tuturor prorocilor..."(1Imparati 22.20-22)
Spune-mi, prorocul Zedechia a vrut sa spuna minciuni?Era convinns ca spune adevarul!
Daca toata lumea zace in Cel rau, de ce iti este greu sa crezi ca mediul ocult este un loc al dracilor si a tuturor duhurilor necurate?
Pentru ca tu incerci sa ne convingi ca femeia aceea se prefacea...daca este asa de ce numai aceasta categorie de oameni trebuia pedepsiti cu moartea si nu toti cei care minteau sau se prefaceau?
"Pe vrajitoare sa nu o lasi sa traiasca."Sunt vorbele lui Dumnezeu!De ce?

Ionica
24848. Postat la 04/10/2013 06:58 - 4229z3h23m
Lucia a scris:
Ionica, toata lumea zace in Cel rau, dar toata lumea traieste intr-un MEDIU OCULT?
Te rog sa-mi raspunzi.
Apoi, te-am adus exemplu cu ROABA, care facea parte din acest mediu...cand a fost eliberata, ai recunoscut ca NU MAI PUTEA SA GHICEASCA, de ce?
Cine ghicea pentru ea pana atunci?
Ai recunoscut deasemeni ca a fost POSEDATA, si eliberata de acest duh.
Aceasta femeie mai zacea in cel rau dupa eliberare?Scrie undeva ca s-a intors la Dumnezeu?
Acest context biblic imi confirma spusele, ca in mediul ocult, oamenii au o legatura directa cu Cel rau, colaboreaza si persoanele care fac aceste lucruri le fac prin intermediul duhurilor rele.
Si tu ai recunoscut ca nu toti cei care zac in Cel rau, sunt posedati, insa cei din mediul ocult, da!
Spusele femeii din En-Dor stau scrise in Cuvant, si tot am spus la acest subiect ca DUHUL CEL RAU A INSCENAT TOTUL.
Mai intai, se spune ca femeia a CHEMAT UN DUH, ca sa cheme mortii, de aici se intelege ca nu ea , ci duhul a vorbit, ca si in cazul roabei.
......................
Ionica, daca vrei sa continuam discutiile, te rog sa fii mai atent la ceea ce scrii ca as fi afirmat eu, bine?
Este foarte interesant ca recunosti ca acea femeie era posedata de un duh de minciuna, ca apoi, in acelasi context sa retractezi ce scrii, este ca si cum ai fi BA DA, BA NU!
Iata ce poate face un duh de minciuna:
"Si Domnul a zis:"Cine va AMAGI pe Ahab...?
Si un DUH a venit si s-a infatisat inaintea Domnului, si azis(iata ca duhurile vorbesc):"Eu il voi AMAGI."
Si Domnul i-a zis:"Cum?"
"Voi iesi si voi fi un duh de minciuna in gura tuturor prorocilor..."(1Imparati 22.20-22)
Spune-mi, prorocul Zedechia a vrut sa spuna minciuni?Era convinns ca spune adevarul!
Daca toata lumea zace in Cel rau, de ce iti este greu sa crezi ca mediul ocult este un loc al dracilor si a tuturor duhurilor necurate?
Pentru ca tu incerci sa ne convingi ca femeia aceea se prefacea...daca este asa de ce numai aceasta categorie de oameni trebuia pedepsiti cu moartea si nu toti cei care minteau sau se prefaceau?
"Pe vrajitoare sa nu o lasi sa traiasca."Sunt vorbele lui Dumnezeu!De ce?

Eu nu spun bada ba nu, probabil nu ma intelegi, de aceea tot revin si intreb: CE PARGHII DE LUCRU foloseste Satan? Ne-am inteles ca nu vorbeste gura catre gura cu toata lumea, nici el si nici demonii lui. Atunci CUM LUCRA ca sa insele? Am dat exemplu cu betivii. Ai mutat paranteza la alt topic. Nu asa se face, ca e un subiect colateral, ce tinea de discutie. Ai adus cazuri ce se intersecteaza. Analiza lor paralela este buna, dar nici acelea nu sunt comentate, deci tot pe loc am sta, daca si pe acelea le-am privi unilateral, numai dintr-un unghi.

Cazurile prezentate de tine nu sunt definitorii, din moment ce intamplarile sunt naratiuni si nu comentarii. Interpretate dintr-un anumit unghi par sa fie asa cum spui, dar privite per ansamblu, nu arata deloc asa. Exact asa au procedat si cei de la Inchizitie cand l-au constrans pe Galileo Galilei sa abjure. Au privit lucrurile numai dintr-un singur unghi, desi Biblia prezenta si alte unghiuri, spunand ca pamantul este suspendat in Univers si ca cerul nostru are si el ceruri (cerurile cerurilor).

Da, Biblia scrie ca femeia a spus ca a vazut un duh si ca a vorbit cu acest duh. Asta este un singur unghi. Privit numai din acest unghi PARE sa fie asa.

Insa Biblia prezinta mai multe unghiuri care descalifica ce a spus aceasta femeie.

1. Biblia spune ca oamenii nu stiu nimic in moarte, nu au ganduri, nu au sentimente. Femeia spune exact invers, ca mortii stiu lucrurile, vorbesc, gandesc, pot depune anumite actiuni, etc..
2. Biblia spune ca omul este compus din trup si duh si ca duhul se intoarce la Dumnezeu. Femeia spune exact invers, ca duhul lui Samuel se ridica din pamant.

Pana aici noi suntem in consens si tu si eu sustinand ca nu este vorba de Samuel.

1. Tu sustii ca trebuie sa am incredere in femeie si sa admit ca ea spune adevarul> Ca a vazut un dus si a vorbit cu el.
2. Eu sustin ca nu trebuie sa avem incredere in femeie, deoarece ea poate mintii.

Care dintre noi are dreptate? CINE ne poate ajuta sa acceptam sau sa nu acceptam ce a spus femeia?

Numai Dumnezeu! Esti de acord?

Lavi
24855. Postat la 04/10/2013 09:13 - 4229z1h7m
Ionica si Lucica,ajutati-ma intr-o dilemă.
Pentru că doar de ghicitoare si de femeia din En Dor dezbateti...dar Miriam(Magdalina) a mintit si ea?
Miriam (Magdalina) cu cine a vorbit la mormânt?
Cu un Duh?
Pentru că apostolii credeau că ea si celelante femei spuneau ''basme'' si nu le credeau.
Atât Femeia din En -Dor cât si ghicitoarea care avea un duh de ghicire au fost amagite de acelasi DUH RĂU:Ha_Ra - Ha_Satana, care lucrerază prin prieteni, prin cei mai dragi, și apoi intră el în luptă cu tine(ori cinea-i fi), la fiecare i se îngăduie Stanei să-l încerce - cel mai încercat a fost Iov!

Lucia
24856. Postat la 04/10/2013 09:19 - 4229z1h2m
Ionica, te rog sa-mi extragi urmatoarea afirmatie pe care tu ai spus ca eu am scris-o.

"Tu sustii(adica eu) ca trebuie sa avem incredere in femeie si sa admit ca ea spune adevarul - Ca a vazut un duh si a vorbit cu el."
Unde am scris eu asa ceva?
Din start am spus ca mediul ocult este un taram al dracilor si al oricarui duh necurat.Cum pot avea incredere in asa ceva?
..................................................
Apoi, Ionica, de ce nu mi-ai raspuns la aceasta intrebare, de ce o ocolesti?

"...toata lumea zace in Cel rau, dar toata lumea traieste intr-un mediu ocult?"
.........................
Te-am pus-o ca sa vezi DIFERENTELE.
Si in acest sens te-am explicat ca toti cei ce zac in Cel rau sunt dirijati dinafara, adica, un om nu trebuie sa fie neaparat posedat ca sa spuna o minciuna.
Si aici te-am adus exemplu prorocului care credea ca spune adevarul insa acesta a fost "posedat"pe moment, pentru ca Dumnezeu a ingaduit ca sa insele pe Ahab...
Cand oamenii sunt posedati, ei nu mai fac ce vor, ci ce vrea duhul rau, este stapanit, abuzat, cel rau se manifesta in el dupa natura duhurilor rele, poate fi trantit, chinuit, sau ca in cazul roabei sa strige in urma unor oameni...
....................
La femeia din En- Dor se vede acea colaborare intre ea si partea spiritelor, pana sa CHEME UN DUH femeia era normala, nu a recunoscut pe Saul, chiar se temea sa nu i se intinda o capcana.
Si Saul stia pe ce taram calca, pentru ca i-a spus sa CHEME UN DUH si sa scoale pe Samuel...deci, dupa cum am mai spus, toata conversatia se face prin intermediul duhului chemat.(sper ca nu imi vei rastalmaci iar expunerea)

Ionica, mediul ocult se poate privi dintr-un singur unghi, nu in ansamblu, acest taram nu este unul normal, pentru ca nu toti cei ce zac in Cel rau...traiesc si in acest mediu, ma intelegi?
Saul din cauza neascultarii era posedat de un duh, cand David canta, duhul cel rau pleca de la el.
Se pare ca tu nu crezi ca duhurile rele pot intra "in direct" in oameni.
Totul pentru tine este sarlatanie si minciuna.
Iata, ca nu este asa, duhurile rele pot abuza de corpurile oamenilor si le pot locui.
"Duhul Domnului s-a departat de la Saul ; si a fost MUNCIT (chinuit) de un duh rau..."(1Samuel 16:14)
Hai sa vedem ce facea duhul rau cand canta David.
"Si cand duhul rau trimis de Domnul venea peste Saul, David lua harfa si canta cu mana lui; Saul rasufla atunci usurat si duhul cel rau pleca de la el."(vers.23
Daca in medii normale oamenii pot fi posedati, ce te face sa crezi Ionica, ca in mediul lor stau cuminti, si doar omul insceneaza totul prin minciuna si prefacatorie?
................
Lavi, subiectul deschis de tine, si pe care vrei sa-l discutam, nu are nimic comun cu lumea oculta...

Lavi
24858. Postat la 04/10/2013 12:58 - 4228z21h22m
Da asa este sora Lucica.
Insă să stii că cei care se ocupă cu ''spiritismul'' (chemarea unui duh) se folosesc de anumite texte din scriptură ca să demonstreze că biblia permite astfel de practici (ca să aibe ''undă verde'' in practicarea acestei meserii).
Data viitoare mai multe.

anita
27873. Postat la 05/02/2020 20:02 - 1913z13h19m
In 1Samuel cap 28:15 scrie clar ca "Samuel a zis lui Saul..." care arata ca dialogul a fost intre Samuel si Saul adica Samuel s-a prezentat prin intermediul femeii la Saul. Oare sa fie o gresala de traducere sau chiar s-a intamplat asa?

ANA
Pagina 8 din 8 << < 5 6 7 8
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19160589 vizite unice Powered by PHP-Fusion