Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 10
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 3 din 3 < 1 2 3
Deconectat RE: Nu va mai fi luna?
beyond
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
22660. Postat la 05/04/2013 13:13 - 4410z21h18m
Sângele este legătura.
Lucia
22662. Postat la 05/04/2013 13:21 - 4410z21h11m
Prin abstract?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
beyond
22664. Postat la 05/04/2013 13:25 - 4410z21h6m
Nu, sângele nu este abstract, ci e material.
Are culoare roșie, și este fluid.
Lucia
22667. Postat la 05/04/2013 14:00 - 4410z20h31m
Pe luna?l

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
beyond
22673. Postat la 05/04/2013 14:13 - 4410z20h18m
Nu, tocmai de aceea eu am zis despre o persoană de o sfințenie deosebită: fiindcă nu-mi pot imagina că astrul selenar literal se va preface sânge... și va curge prin univers.
Lucia
22676. Postat la 05/04/2013 14:24 - 4410z20h7m
Atunci ne intoarcem la abstract.

beyond
22681. Postat la 05/04/2013 15:41 - 4410z18h50m
Tu întoarce-te unde vrei, dacă nu poți sau nu dorești să faci conexiuni cerebrale între noțiuni.
Eu prefer SĂ FAC LEGĂTURA între Lună și sânge (ca la Ioel 2.31), ca să-mi explic Psalmul 72.7.
După cum, de asemenea, prefer să fac conexiuni logice între Soare și Domnul Iisus, ca să-mi explic expresia de la Maleahi 4.2: "Soarele neprihănirii".
beyond
23722. Postat la 15/05/2013 11:35 - 4370z22h56m
Moise a fost tipul lui Iisus. Iisus a fost antetipul.
Moise a fost cel prin care Dumnezeu a ridicat un popor din țărână: poporul evreu.
Și Moise însuși a zis: "Domnul Dumnezeul tău, îți va ridica din mijlocul tău, dintre frații tăi un prooroc ca mine: să ascultați de el!"
Dar Moise nu a fost jertfit, ci a murit în liniște; însă Proorocul de care vorbea el (adică Iisus) a fost jertfit atunci când Și-a făcut apariția pe firmamentul acestei lumi.

După cum Moise a fost tipul Soarelui (Iisus), la fel și Ellen White este tipul Lunii care își va face apariția pe firmament.
Ellen White este și ea un Moise modern prin care Domnul a ridicat un popor din țărână, poporul advent care așteaptă venirea CELUI-CE-SUNT.
Dar Ellen White nu a fost jertfită, ci a murit în liniște în brațele Domnului.
Însă Luna este o Sfântă cu totul și cu totul deosebită. Și ea va fi jertfită de oameni.

Atunci viforul va urla, marea se va dezlănțui, mânia Domnului va arde împotriva omenirii ingrate fiindcă o vor fi ucis pe Acea Fiică de Domn.

Negura SPIRITUALĂ va cuprinde atunci întreaga omenire demonică. Nicio rază de Soare spiritual nu va mai străluci în timpul care va veni foarte curând.
Doar cei sigilați de Domnul spre sfințenie vor străluci ca stelele în întunericul spiritual.

De aceea spune extraordinar de bine proorocul:
"soarele se va preface în întuneric, și luna în sânge, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare și înfricoșată." (Ioel 2.31).

Aici nu e vorba doar de împlinirea literală a unor fenomene care s-au întâmplat în secolul XVIII, ci și de împlinirea lor spirituală.
Lucia
23738. Postat la 15/05/2013 21:46 - 4370z12h45m
Aceasta POVESTE CU SFANTA LUNA, este un basm de adormit copii, fara sustinere biblica este o MINCIUNA!

beyond
23747. Postat la 16/05/2013 12:21 - 4369z22h10m
Lucia, tu ai un set de credințe pe care le poți accepta.
Dar nu înseamnă că tu ai Adevărul în integralitatea Sa.

Așa că, dacă tu nu crezi un anumit lucru, asta nu înseamnă automat că acel lucru este MINCIUNĂ (cum spui tu!).

Dacă tu consideri că mintea ta cuprinde TOT ADEVĂRUL, atunci te îngâmfi și Adevărul nu este la tine.

Ca să demonstrezi că ceva este minciună, tu trebuie să faci apel la Biblie și la maniera ei exegetică și hermeneutică. Nu să afirmi cu autosuficiență că este basm și o minciună.
Dar tu n-ai demonstrat nimic.

Pe când eu am făcut legături semantice și logice între următoarele idei:

1.) "...până nu va mai fi Luna." (ce lună?)

2.) "...în fiecare Sabat și lună nouă..." (ceea ce ne spune că în viitor astrul de pe cer nu va dispărea).

3.) "...atunci Soarele se va întuneca, iar Luna se va preface în sânge." (ce soare? ce lună?)

4.) "...va răsări Soarele neprihănirii, și tămăduirea va fi sub aripile Lui." (iată Cine este Soarele: Iisus).

Așa că, de vreme ce nu ai idei biblice despre aceste lucruri, ci doar îți bați joc spunând că eu mint, atunci Domnul să te aibă în vedere și să-ți răsplătească El cum știe El mai bine.
_______

Pentru toți ceilalți, care vor să se ridice la înălțimea unei argumentații frumoase și civilizate, în care argumentele să predomine, vă rog să-mi respectați ceea ce cred atâta vreme cât nu puteți dovedi că argumentele mele sunt false.

(Evident, orice poate să creadă că eu mă înșel, dar nu se poate dovedi asta cu Biblia în mână.)
Lucia
23754. Postat la 16/05/2013 14:33 - 4369z19h58m
beyond, eu te respect si chiar doresc din toata inima sa discut cu tine, indiferent de parerile personale pe care le ai despre mine, crede-ma, din toate referintele tale biblice nu reiese ca ar fi vorba de SFANTA de care vorbesti.
Ci eu pot sa-ti aduc argument biblic ca "luna nu va mai fi", chiar din acest topic, iar tot in Biblie scrie, ca pe pamantul cel nou nu vom avea nevoie de lumina soarelui si a lunii, pentruca, chiar El ne va lumina!
Cand s-a creat acest pamant si tot ce este pe el,
La inceput a spus:" Sa fie LUMINA!", desi, luminatorii au fost facuti in a patra zi.
Ca o concluzie, este ca "luna nu va mai fi"! STA SCRIS!

beyond
23763. Postat la 16/05/2013 19:35 - 4369z14h57m
Lucia a scris:
Ci eu pot sa-ti aduc argument biblic ca "luna nu va mai fi", chiar din acest topic, iar tot in Biblie scrie, ca pe pamantul cel nou nu vom avea nevoie de lumina soarelui si a lunii, pentruca, chiar El ne va lumina![/b]

Soarele va rămâne pentru totdeauna.
Asta este în strânsă legătură cu Numele slăvit al Domnului Iisus:
"Numele lui va dăinui pe vecie: cât soarele îi va ține Numele. Cu el se vor binecuvânta unii pe alții, și toate neamurile îl vor numi fericit." (Ps.72.17)

Dacă soarele va pieri, atunci și Numele Domnului va pieri din amintirea îngerilor și oamenilor.
Dar asta ar fi, evident, o inepție.

Și dacă soarele va dăinui, nu văd de ce s-ar crea o discriminare între soare și lună!
Soarele vă dăinui. Luna, de asemenea, va dăinui.
La Apoc.21.23 scrie:
"Cetatea n-are trebuință nici de soare, nici de lună, ca s-o lumineze".

Scrie că "cetatea" n-are trebuință, nu tot pământul.
Nu zice nicăieri că nu mai există soarele și luna, ci doar că ele nu mai au niciun rol fotoluminiscent în Ierusalimul ceresc.
Căci Ierusalimul este luminat de slava lui Dumnezeu.
DAR IERUSALIMUL NU OCUPĂ TOT PĂMÂNTUL!
El este cam cât Polonia.
Așa că pe restul pământului, pentru celelalte ființe care nu sunt în Ierusalimul ceresc, soarele și luna își vor avea menirea lor dintotdeauna.
Ce-ar însemna dacă n-ar fi așa: cei care locuiesc pe partea opusă a Terrei în raport cu Ierusalimul ceresc să nu aibă deloc lumină?
Sau oare Noul Pământ nu va fi locuit decât în Ierusalimul ceresc? În acest caz, de ce Domnul a mai refăcut Noul Pământ? Putea foarte bine ca Ierusalimul ceresc să fie el însuși o planetă mai mică.
Dar în Apocalipsa 21 spune că se pogoară pe planetă, nu că va înlocui planeta.

Se vede clar că, după pogorârea Ierusalimului ceresc pe Terra, și după așezarea tuturor lucrurilor din nou, mai există încă noțiunea de "lună nouă" și "Sabat".
Căci Isaia scrie:
"În fiecare lună nouă și în fiecare Sabat, va veni orice făptură să se închine înaintea Mea, zice Domnul." (Is.66.23)

Deci, Sabatul ne arată că există încă rotire în jurul Soarelui (el fiind a 7-a). Iar luna nouă ne arată că încă există încă lună.

Luna nu va pieri așadar niciodată.
Evident, asta e opinia mea. Eu consider pieirea soarelui și a lunii ca fiind niște idei fără fundament solid biblic.

Iar versetul din Psalm 72.7 ("până nu va mai fi lună" ), eu l-am explicat deja într-o modalitate spirituală, considerând că luna însângerată nu poate fi decât o persoană. Ținând cont că și soarele are o aplicație spirituală la Domnul Iisus (vezi Maleahi 4.2).

Alternativa ar fi să distrugem universul fără motiv de fărădelege (deși focul de la 2 Pet.3.7 se vede că are rol de a pedepsi pe nelegiuiți, nu tot universul), să distrugem soarele și luna, și să interpretăm simbolic ce a scris Isaia 66.23.
Lucia
23770. Postat la 16/05/2013 21:14 - 4369z13h17m
Este usor de inteles... ca nu crezi ca luna va avea un sfarsit, cum de fapt si pamantul acesta...
Insa explica-mi unde va locui LUNA daca acolo nu va mai fi NOAPTE?

beyond
23772. Postat la 16/05/2013 22:10 - 4369z12h21m
Eu zic să meditezi puțin înainte de a pune o întrebare.
Așa cred eu: că nu ți-ar strica asta. Dar evident, tu faci cum dorești.

Oricum dacă întrebi de Luna însângerată, nu am ce să-ți spun.
Dacă mă întrebi de luna de pe cer, răspunsul meu este: unde locuiește și acum.

Noaptea va lipsi doar în Noul Ierusalim. (Apoc.21.25; 22.5).
Dacă tu ai citit undeva că noaptea va lipsi pe întreg Noul Pământ, spune-mi te rog și mie.
Lucia
23777. Postat la 17/05/2013 12:16 - 4368z22h15m
Meditez mult cand scriu aici, gandind ca mai intai citeste Dumnezeu.
.................
Asa ca, ma voi limita la ce sta scris:
"Si nu va mai fi noapte, si nu va mai fi nevoie de lampa (bec) si de lumina soarelui , caci Domnul Dumnezeu ii va lumina.SI VOR IMPARATI IN VECII VECILOR."
Cine crede, crede!Avand in vedere ca trupurile noastre vor fi rascumparate prin transformarea in trupuri ceresti, de ce sa nu credem ca NU VA MAI FI LUNA, NU?Cei de sus nu au nevoie de ea, ci numai lumea noastra de azi.

Ionica
24718. Postat la 16/09/2013 17:30 - 4246z17h1m
MOT TEODOR a scris:
Anita a întrebat, postarea 12800:
Cum intelege-ti versetul 7 din Ps 72 in care se spune ca nu va mai fi luna?
Despre ce luna este vorba ca nu va mai fi si cand se va intampla aceasta ?
Din nou putem da un răspuns exact, acest text având un o mare încărcătură profetică.
A.
După cum cred că a putut observa orice internaut atent, credința comunității noastre cuprinde Sărbătorile DOMNUL Dumnezeu din Biblie, expuse în Lev. cap. 23. Referitor la acestea sărbători, Biblia are un mesaj care este mai puțin la vedere, ele sunt așezate de Cel Prea Înalt în Calendarul Biblic. Despre acest Calendar și despre Sărbători se vorbește chiar în primul capitol al primei cărți a Sfintei Scripturi. Astfel, Calendarul Biblic este unul solar-lunar, anii numerotându-se după soare, iar sărbătorile după lună. De fapt poporul nostru, Biserica lui Dumnezeu, știe că luna este semnul sărbătorilor. Am fost impresionat când am găsit în unele traduceri ale Bibliei acest lucru. Astfel în traducerea Good News Bible r11; Todayr17;s English Version, se spune: Then God Commanded, r0;Let lights appear in the sky to separate day from night and show the time when days, years, and rel-igious festivals begin; - Atunci Dumnezeu a poruncit, rLuminători să apară pe cer să separe ziua de noapte și să arate timpul când zilele, anii și sărbătorile religioase încep, Gen. 1. 14. O astfel de abordare nu este singulară, ea apare și într-o traducere engleză a Vechiul Testament făcută de rabini. Conform THE CHUMASH, versetul de mai sus apare în traducerea engleză astfel: God said, r0;Let there be luminaries in the firmament of the heaven to separate between the day and the night; and they shall serve as signs, and for festivals, and for days and years; - Dumnezeu a spus, rsă fie luminători pe firmamentul (întinderea) cerului care să facă separare între zi și noapte; și ei (luminătorii) să servească ca semne, și pentru sărbători, și pentru zile și ani;, Gen. 1. 14.
B.
În planul de mântuire al DOMNULUI Dumnezeu este prevăzut ca după Nunta Mielului (care va avea loc la Sărbătoarea Corturilor) urmează în plinătatea ei Împărăția de o mie de ani a Domnului Isus Christos. În acea perioadă de timp Mireasa este răpită, iar pe pământ va domni Israelul (timp de o mie de ani) și pentru completare Satana va fi "legat" (pe această perioadă, Apoc. 20. 1, 2). Capitala întregului pământ va fi la Ierusalim, cetatea preaiubită. Biblia arată că și în această perioadă Sărbătorile DOMNULUI (precizate în Lev. 23) vor fi prăznuite, nu numai de către Israel (Ezechiel 45. 17-25; 46. 1-15), dar și de către neamurile care vor trăi în perioada Împărăției de o mie de ani (Zah. 14. 17-21).
C.
După cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat, va înșela din nou neamurile și se vor ridica împotriva lui Israel și vor înconjura Ierusalimul. Dar un foc de la DOMNUL îi va nimici și Satana va fi aruncat în iazul cu foc. Va urma Judecata cea mare și oamenii din toate timpurile care au ajuns în locuința morților vor învia, a două înviere. Cei răi vor fi aruncați în iazul cu foc, iar cei scriși în Cartea Vieții vor avea parte de Împărăția lui Dumnezeu cea veșnică, care va fi pe Noul Pământ.
D.
În Împărăția de o mie de ani, cel care va fi Împărat (Rege) peste întreg Pământul va fi Emanuel sau Mesia, Fiul lui Dumnezeu, adică Domnului Isus Christos cum îl cunoaștem noi. Versetul În zilele lui va înflori cel neprihănit, și va fi belșug de pace până nu va mai fi lună., Ps. 72. 7, arată că în acel mileniu va "înflori cel neprihănit", adică cei drepți vor stăpânii pe Pământ beneficiind de o perioadă de pace și prosperitate, mai ales duhovnicească. Corelând versetul 5 (Așa că se vor teme de Tine, cât va fi soarele, și cât se va arăta luna, din neam în neam) cu cele deja arătate (inclusiv versetele Ez. 45. 17-25; 46. 1-15 și Zah. 14. 17-21) înțelegem că Solomon (autorul acestui psalm), prin Duhul Sfânt, profețește că în mia de ani punctul central de închinare va fi în Sărbătorile DOMNULUI. Această stare de lucruri (Împărăția de o mie de ani) va ține până nu va mai fi lună, adică până când cerul și Pământul actual vor dispărea (Is.65.17;Is.66.22;2 Pt.3.13;Apoc. 21.1) și tot până atunci se vor serba sfintele praznice ale Celui Prea Înalt. În concluzie, versetul citat scoate în evidență perenitatea Sărbătorilor DOMNULUI.
E.
În cartea revelației se arată Cetatea n-are trebuință nici de soare, nici de lună, ca s-o lumineze; căci o luminează slava lui Dumnezeu, și făclia ei este Mielul., 21. 23. "Cetatea" despre care se face vorbire este Noul Ierusalim care va fi pe Noul Pământ și la prima vedere nu prea se justifică să mai amintești de soare de lună. Dar sensul este profund pentru noi care suntem născuți spiritual în Sărbătorile DOMNULUI. Acest verset ne precizeză că deși nu vor mai fi aștrii care determină acum Calendarul Biblic, DOMNUL Dumnezeu ne va lumina și vom ști când și cum să prăznuim sărbătorile date de Cel Prea Înalt în Sfânta Scriptură. Evenimentele mari comemorate prin Sărbătorile DOMNULUI nu se vor șterge și uita niciodată.
F.
Nu înțeleg de ce fr. Cosma Ovidiu nu are voie să publice și pe acest forum articolul "Iată Sărbătorile DOMNULUI", apărut într-o revistă (nu pot spune care deoarece nici redacția ei nu și-a postat apariția pe forum și nu doresc să încalc normele deontologice ale mediei). În acel articol, într-un spațiu mic, fr. Cosma prezintă extrem de concis problematica sărbătorilor veșnice. Personal îl rog în Numele Domnului Isus să renunțe la desenele nebiblice atașate, dar nu și la schița Calendarului Biblic.
G.

H.
Mântuitorul ne avertizează: Îndată după acele zile de necaz, rsoarele se va întuneca, luna nu-și va mai da lumina ei, stelele vor cădea din cer, și puterile cerurilor vor fi clătinate., Mat. 24. 29. Nu putem comenta totul, dar vom preciza că soarele înseamnă lumină, iar lumina înseamnă cunoaștere, în timp ce luna arată sărbătorile. Conform celor arătate succint la punctul G. de mai sus, după ce Constantin cel Mare a făcut război cu sfinții și i-a biruit, cunoșterea Legii lui Dumnezeu, a planului lui Dumnezeu de mântuire și a Bibliei în general s-a estompat. Deoarece "nu s-a mai văzut luna", evident Sărbătorile DOMNULUI nu s-au mai prăznuit până în zilele noastre când s-a reulat șirul prăznuirii lor în Biserica lui Dumnezeu.
H.
Nicăieri Biblia nu arată ca Cel Prea Înalt a schimbat vreodată Calendarul Său. Noi, ucenicii DOMNULUI, suntem conștienți că Dumnezeu a conceput un Calendar o singură dată, foarte bine și el nu trebuie schimbat în funcție de diverse împrejurări. Sărbătorile DOMNULUI au ajuns să fie ignorate și defăimate. Pentru anihilarea semnificației și importanței lor au fost înlocuite cu altele la date în care neamurile se pângăreau cu idoli lor. Mai mult, au fost adăugate sărbători păgâne pline de urâciunile demonilor, dar sub nume și mască creștină. Pare paradoxal că Cel Atotputernic a putut crea acest Univers care dăinuiește peste timp, dar este considerat de mulți oameni ca "neputincios" în a avea un Calendar care să marchează zile Sale de sărbătoare pentru o prăznuire veșnică! Vezi si postarea 16400.

Ma bucur ca am gasit postarea fratelui Mot si pot sa spun ca in linii mari, cam asa vad si eu lucrurile. Cu ceea ce nu sunt de acord este acesta:

"Profetul Daniel arată: Și va grăi cuvinte de defăimare împotriva Celui Prea Înalt și va asupri pe sfinții Celui Prea Înalt, și își va pune în gând să schimbe sărbătorile și legea, și ei vor fi dați in mâna lui o vreme și vremuri și jumătate de vreme., 7. 25(traducerea ortodoxa). Acest lucru s-a întâmplat pe timpul împăratului roman Constantin cel Mare care în 321 e.n. a dat decretul prin care Sabatul DOMNULUI a fost înlocuit cu sărbătoarea păgână a soarelui, adică duminica. Apoi în 325 la Sinodul de la Niceea a legiferat ca Paștele DOMNULUI din 14 Nisan să fie serbate în prima duminică după luna plină ce urmează echinocțiului de primăvară în emisfera nordică. Tot în acele timpuri, în unele cărți se arată că s-a schimbat nașterea Domnului Isus Christos de la Sărbătoarea Corturilor, pe 25 decembrie de Crăciun (greu de intrat în amănunte pe o postare care riscă să primească mulți "ban" pentru lungime). Începând din 325, trei ani și jumătate (sau 42 de luni, sau 1260 de zile) Constantin cel Mare a făcut război cu sfinții și i-a biruit. Toți cei care au păzit Sărbătorile DOMNULUI au fost înecați în sânge. În acest mod în se poate înțelege ce spune profetul Ioel: soarele se va preface în întuneric, și luna în sânge, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare și înfricoșată., Ioel 2. 31. Profetic se arată că ucenicii lui Mesia care au serbat Sărbătorile DOMNULUI indicate de lună vor fi martirizați, luna fiind însângerată și îmbătată de sângele sfinților și de sângele mucenicilor lui Isus (Apoc. 17. 6). Este onest să precizez fr. Ilie Rendeș a adus o contribuție importantă în înțelegerea acestor probleme. Vezi si postarea 16400."

Eu cred ca schimbarea "legii lui Dumnezeu" (de care vorbeste Daniel) se va face in imparatia fiarei cu doua coarne (ultimul sistem politic) care va domni in timpul sfarsitului, timp de trei ani si jumatate. Constantin a facut o schimbare de lege partiala (Biblia - inclusiv Vechiul Testament era inca cinstit, chiar daca nu in sens autentic), dar aici este vorba de o lepadare TOTALA de Dumnezeu si de TOATA BIBLIA. Aici vine timpul marii lepadari de credinta. Este vorba de marea apostazie, de care vorbeste si Pavel. Toata puterea seculara de la varf de pe pamant se va intoarce cu toata puterea impotriva lui Dumnezeu si a Bibliei.
1. credinta in Dumnezeu va fi banata
2. folosirea Bibliei va fi banata
3. toate cultele si religiile vechi vor fi scoase inafara legii (inclusiv pagane)
4. va fi instaurata noua religie atee
5. va incepe un recensamant global, prin care se va dori marcarea tuturor cu un obiect (vericip) prin care fiecare individ sa poata fi urmarit zi de zi, 24 de ore din 24 de ore
6. opozantii sistemului vor fi eliminati fizic, aplicanduli-se pedeapsa capitala

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Aurelc
24727. Postat la 17/09/2013 12:10 - 4245z22h21m
Ionica a scris:
Eu cred ca schimbarea "legii lui Dumnezeu" (de care vorbeste Daniel) se va face in imparatia fiarei cu doua coarne (ultimul sistem politic) care va domni in timpul sfarsitului, timp de trei ani si jumatate. Constantin a facut o schimbare de lege partiala (Biblia - inclusiv Vechiul Testament era inca cinstit, chiar daca nu in sens autentic), dar aici este vorba de o lepadare TOTALA de Dumnezeu si de TOATA BIBLIA.

Ionică, mie mi se pare destul de clar exprimată ideea în cartea Daniel cu cornul care se va încumeta să schimbe Sărbătorile și Legea lui Dumnezeu (idee care se poate interpreta cu faptul că "nu va mai fi lună"smiley se va ridica în urma a 10 coarne și că va doborî 3 dintre ele

Citat VDC:
Daniel 7:23.
El mi-a vorbit așa: "Fiara a patra, este o a patra împărăție, care va fi pe pământ. Ea se va deosebi de toate celelalte, va sfâșia tot pământul, îl va călca în picioare și-l va zdrobi.
24. Cele zece coarne, înseamnă că din împărăția aceasta se vor ridica zece împărați. Iar după ei se va ridica un altul, care se va deosebi de înaintașii lui, și va doborî trei împărați.
25. El va rosti vorbe de hulă împotriva Celui Prea Înalt, va asupri pe sfinții Celui Prea Înalt, și se va încumeta să schimbe vremurile și legea; și sfinții vor fi dați în mâinile lui timp... de o vreme, două vremuri, și o jumătate de vreme.

Deci ce scrie în Daniel nu prea văd să aibă a face cu o lepădare totală de Dumnezeu ci așa cum ai spus tu că s-a întâmplat pe vremea lui Constantin, o impunere a unor sărbători și a unui calendar fals (nebiblic).

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
anita
27870. Postat la 05/02/2020 19:22 - 1913z14h9m
Va rog frumos sa ma lamuriti daca este vorba despre luna de pe cer sau despre luna cu intelesul spiritual de care vorbeste beyond; si ce ar insemna in concret acest inteles spiritual al lunii?

ANA
Aurelc
27878. Postat la 23/02/2020 21:52 - 1895z11h39m
Luna, ca satelit natural al planetei Pământ a fost așezată pe orbită de către Creator pentru a îndeplini mai multe funcții... (astro-fizicienii au tot descoperit la ele, dar noi, aici, pe acest spațiu, încercăm să ne ocupăm de cele spirituale)
În Gen. 1:14 ni se spune despre Lună că are rolul de a indica, a defini calendarul biblic ( a fi un semn) în stabilirea timpurilor timpurile sacre, vremea sărbătorilor.

Psalmul 72 este un psalm profetic și deci elementele expuse acolo au un caracter predominant simbolic. Am arătat că Luna, în planul spiritual reprezintă calendarul biblic și sărbătorile DOMNULUI, astfel că versetul despre care ai întrebat se referă atât la astrul ceresc Luna cât și la simbolistica ei. Respectiv, atunci când " va înflori cel neprihănit" sau "neprihănirea" și va fi "belșug de pace" va fi o nouă situație, cu o conotație spirituală diferită de ce cunoaștem noi acum. Nu va mai fi nevoie nici de măsurarea timpului (cel puțin după metodele calendaristice pe care le folosim noi în prezent) și nici de Lună pentru a stabili data sărbătorilor deoarece toți cei care vor avea parte de acele timpuri binecuvântate vor fi în trupuri cerești, de slavă, (Domnul Iisus spunea că la înviere oamenii vor fi ca îngerii, aceștia nu au nevoie de lumina Soarelui sau a Lunii pentru a se orienta) vor beneficia de prezența și de slava lui Dumnezeu și a "Mielului" și deci cursul timpului și sărbătoritul evenimentelor va fi "altfel".

În concluzie eu cred că este vorba atât despre Lună ca astru, cât și despre semnificația ei spirituală.

Cu binecuvântări!

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Ionica
27903. Postat la 07/04/2020 03:08 - 1852z7h23m
Asadar raspunsul ar fi, Luna ca satelit natural al Pamantului, va exista intotdeauna. Nu l-a facut Dumnezeu degeaba. Toate neintelegerile vin, din traducerile scripturii.

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Pagina 3 din 3 < 1 2 3
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19160638 vizite unice Powered by PHP-Fusion