Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 1 din 2 1 2 >
Deconectat Ce este firea pământească?
lnedelea
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
2155. Postat la 07/02/2010 09:58 - 5567z19h38m
În urma îndemnului din partea Domnului printr-un frate, am dori să discutăm despre firea pământească.

Întrebarea principală ar fi: Ce este firea pământească?

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Deconectat RE: Ce este firea pământească?
avodah
2156. Postat la 07/02/2010 20:29 - 5567z9h7m
Ca sa intelegem firea pamanteasca cred ca trebuie sa mergem la origini. Ceva s-a intamplat in ceruri , formandu-se doua forte: a binelui si a raului.
Satan a reusit sa amageasca omul, astfel deschizand aceasta usa a pacatului , firii pamantesti.
Asa cum David spunea: de la nastere suntem condamnati pacatului, fiinca suntem nascuti cu aceasata fire pamanteasca.
Psalm 51
Iata ca sunt nascut in nelegiuire , si in pacat ma zamislit mama mea.

Dar Tu ceri ca adevarul sa fie in adancul inimii

Stim ca adevarul este Cuvantul, si Cuvantul s-a facut trup : Mesia .
Exista un Plan:
Efeseni3:10,11
Pentru ca domniile si stapanirile din locurile ceresti sa cunoasca azi, prin Biserica , intelepciunea nespus de felurita a lui Elohim
11 dupa planul vesnic , pe care l-a facut in Yahushua Mesia Domnul nostru

Aici aparem noi, in acest duet, nascuti in firea pamanteasca , condamnati mortii, din pricina pacatului, care ne separa de Tatal , dar care tot asa de usor a facut posibil accesul la viata vesnica impreuna cu El printr-o singura jertfa pentru pacatele intregii omeniri.
Efes 1 ;7
In El avem rascumpararea , prin sangele Lui iertarea pacatelor,dupa bogatiile harului Sau

Efeseni 2
Voi erati morti in gresalile voastre si in pacatele voastre,in care erati odinioara , dupa mersul lumii acesteia, dupa domnul puterii vazduhului(Satan-forta raului), a duhului care lucreaza acum in fii neascultarii
3 Intre ei earm si noi toti odinioara cand traiam in poftele firii noastre pamantesti , cand faceam voile firi noastre pamantesti si ale gandurilor noastre , si eram din fire copii ai mîniei,ca si ceilalti
5 macar ca eram morti in greselile noastre , ne-a adus la viata impreuna cu Mesia
Efeseni 4
17. Iată dar ce vă spun și mărturisesc eu în Domnul: să nu mai trăiți cum trăiesc păgânii, în deșertăciunea gândurilor lor,
18. având mintea întunecată, fiind străini de viața lui Elohim, din pricina neștiinței în care se află în urma împietririi inimii lor.
19. Ei și-au pierdut orice pic de simțire, s-au dedat la desfrânare, și săvârșesc cu lăcomie orice fel de necurăție.
20. Dar voi n-ați învățat așa pe Mesia;
21. dacă, cel puțin, L-ați ascultat, și dacă, potrivit adevărului care este în Yahushua, ați fost învățați,
22. cu privire la felul vostru de viață din trecut, să vă dezbrăcați de omul cel vechi care se strică după poftele înșelătoare;
23. și să vă înnoiți în duhul minții voastre,
24. și să vă îmbrăcați în omul cel nou, făcut după chipul lui Elohim, de o neprihănire și sfințenie pe care o dă adevărul.
25. De aceea, lăsați-vă de minciună: "Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul", pentru că suntem mădulare unii altora.

Ar fi multe de spus , eu doar am dat tonul smiley
Inchei cu efeseni 5 :24
Și după cum Biserica este supusă lui Mesia , tot așa și nevestele să fie supuse bărbaților lor în toate lucrurile.
25. Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Mesia Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea,
26. ca s-o sfințească, după ce a curățit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt,
27. ca să înfățișeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă și fără prihană
.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Lica
2188. Postat la 14/02/2010 18:54 - 5560z10h42m
Pace Ari. Bun venit pe forum!

Deși în greacă cuvântul care face referire la firea pământească înseamnă în mod litereal carne este evident că în spatele acestei...expresii se află mult mai mult.

Părerea mea este că firea pământească este opusul voii Tatălui...deci opusul Legii Lui si opusul inspirației Divine respectiv călăuzirii Duhului Sfânt. Deci dacă nu suntem pe cărarea unei gândiri duhovnicești nu putem fi decât cu o fire pământească, deci călăuziți (sau purtați) de bătaia vântului acestei lumi... dar noi suntem în lume însă nu parte din lume (copii Domnului). smiley

Aștept și părerile celorlalti....și completarea sau adâncirea temei smiley

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
CorneliuS
2196. Postat la 15/02/2010 18:04 - 5559z11h32m
Galateni.5:17
"Căci firea pământească poftește împotriva Duhului, și Duhul împotriva firii pământești: sunt lucruri potrivnice unele altora, așa că nu puteți face tot ce voiți."
Dupa cum spunea si Lica, si dupa cum scrie si apostolul Saul in versetul de mai sus, faptele Duhului Sfant si faptele Firii, sunt potrivnice unele altora.

Dar ce se intampla cand o persoana (frate sau sora), are cate ceva si din Duhul, si din Fire cu toate ca stim bine ca acestea doua nu pot sa stea impreuna, sunt ca lumina cu intunerecul sau ca frigul si caldura una trebuie sa lipseasca neaparat. Ce putem spune despre acea persoana, umbla pe doua carari, sau una dintre aceste insusiri e falsa?

Galateni.5:16
"Zic dar: umblați cârmuiți de Duhul, și nu împliniți poftele firii pământești"

Galateni.5:19
"Și faptele firii pământești sunt cunoscute, și sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăția, desfrânarea,
închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînțelegerile, dezbinările, certurile de partide,
pizmele, uciderile, bețiile, îmbuibările, și alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu."

Daca inca mai avem in noi "unele" din aceste roade ale firii pamantesti, ar trebui sa citim mai des finalul versetului 21("Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu. "smiley care ne va pune pe ganduri.
Valabil si pentru minesmiley

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Lica
2197. Postat la 15/02/2010 18:18 - 5559z11h18m
Părerea mea este că după ce o persoană experimentează nasterea din nou are noi perspective și noi obiective, de unde rezultă și noi lupte astefel încât:

1 Ioan 3:9 Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește, pentru că sămânța Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.

Cred că un om care are nașterea din nou este încă supus ispitelor dar ceea ce este diferit este că el va lupta cu ispita...deci gandirea lui duhovnicească îl va călăuzi spunându-i "nu mai vreau să fac păcat" ceea ce este exprimat "și nu poate păcătui". Vreau să spun că un copil al Domnului încă mai poate comite păcat...însă nu în mod voit sau fără nici o remușcare. Păcatul poate fi doar o cădere temporară și involuntară. Vorbesc aici despre o luptă continuă cu păcatul...

Desigur că subiectul este pe departe de a fi consumat. Cei care cred că pot să ne corecteze sau să adauge ceva ce noi am uitat sau nu stim...să nu țină doar pentru ei smiley

Michael Roman
2200. Postat la 15/02/2010 21:27 - 5559z8h10m
Shalom! Firea pământeasca? Hm, interesant concept...si, de-asemenea, unul din punctele de ruptura dintre iudaism (fie el mozaic, sau rabinic) si invataturile urmasilor lui Mesia...De cate ori gasiti sintagma "fire pamanteasca" in Vechiul Legamant?... Sau apare numai in Legamantul Innoit?...Daca nu apare in Vechiul, atunci cum explica evreii pacatele savarsite de ei? ( K sa nu intreb despre consecintele finale ale intrenari de mai sus, adik cum isi imagineaza ispasirea pacatelor respective si, respectiv, mantuirea...) Sau poate k firea asta apare in Vechiul in mod aluziv?... Ma tot leg de Vechiul Legamant / Vechiul Testament sau Tanakh pt k acolo TREBUIE sa gasim radacinile oricarei doctrine sau invataturi biblice...Sunteti de-acord sa incepem sa macinam subiectul pe baza acestor intrebari? Propuneti intrebari diferite?...
Baruch ha-ba/ Binecuvantat sa fie Cel ce vine...

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Michael Roman
2201. Postat la 15/02/2010 21:34 - 5559z8h3m
...Poate o data viitoare (si la alt topic) vom aborda diferentele dintre iudaism (indiferent de ramurile sale) si crestinism. Poate ne vom "dumiri" (vorba lui Nae Ionescu, intr-un dialog cu Petre Tutea) si vom observa distinctiile intre, pe de-o parte, ce este instructiv si normativ si, pe de alta parte, ce este doar instructiv... Va salut tot cu salutul de mai sus.

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

lnedelea
2208. Postat la 18/02/2010 17:57 - 5556z11h39m
Cred că esența firii pământești a definit-o cel mai bine prin contrast chiar Domnul în Ioan 6:63 "Duhul este acela care dă viață, carnea nu folosește la nimic".
Dacă privim cu atenție observăm că Domnul prin ceilalți apostoli, ucenici și în special prin Apostolul Pavel a dezvoltat mult mai mult acest concept pentru a ne fi nouă mai clar, cu toate că el exista încă de la începutul zidirii.

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
avodah
2209. Postat la 19/02/2010 18:29 - 5555z11h8m
Micael a scris:
Vechiul Testament sau Tanakh pt k acolo TREBUIE sa gasim radacinile oricarei doctrine sau invataturi biblice...

Mi-ar place ca toata lumea crestina sa gandeasca in felul acesta smiley
Cum ai spus , sintagma "firea pamanteasca " nu apare in Vechiul Legamant , doar aluzii la aceasta.
Citind Tanakhul ne dam singuri seama cine si cum a fost mai mult sau mai putin firesc.
Spre exemplu gasim despre Esau:
Evrei 12 :16
Vegheati sa nu fie intre voi nimeni curvar sau lumesc (firesc) ca Esau, care pentru o mancare si-a vandut dreptul de intai nascut.

Evreii numesc pacat orice calcare de Lege.
Ispasirea pacatelor din cate inteleg eu se distinge intre pacatele comise impotriva altor persoane si a celor comise impotriva lui YHWH.
In ambele cazuri trebuie recunoscut pacatul , regretul si pocainta.
In cel care are in vedere persoanele trebuie platita recompensa cuvenita in functie de paguba cauzata, iar cand pacatul e impotriva Creatorului trebuia adusa jertfa , iar la Sarbatoarea Ispasiri se facea ispasirea pacatelor intregului popor.
Pentru noi lucrurile se simplifica pentru ca am inteles Marele Secret:
Yahushua este Calea ,Adevarul si Viata
Evrei 10 14
Caci printr-o singura jertfa El a facut desavarsiti pentru totdeauna pe cei ce sunt sfintiti
17 si nu-mi voi mai aduce aminte de pacatele lor , nici faradelegile lor.
18 dar acolo unde este iertare de pacate , nu mai este nevoi de jertfa pentru pacat.

Va salut cu salutul complet a lui Michael:
Baruch ha-ba beshem YHWH / Binecuvantat sa fie Cel ce vine in numele lui YHWH

Michael Roman
2236. Postat la 21/02/2010 17:35 - 5553z12h1m
Shalom tuturor si mai ales fratelui Ari! Preaiubitule, atunci knd postezi versete din cartile de genul celor de mai sus, te rog sa retii k ele sunt necanonice, cu tot ce inseamna statutul acesta, inclusiv faptul k ele pot contine erori. Versetele de mai sus kiar contin erori. Pentru binele tau spiritual, si al altora, evita sa le utilizezi. In plus, din kte am citit din postarile tale, esti un frate suficient de instruit pt a-ti da seama de faptul k aceste versete nu amintesc deloc un contrast intre firea pamanteasca si Dumnezeire. In consecinta, te-as ruga sa ne slujesti postand alte versete. Baruch ha-ba!

lnedelea
2238. Postat la 21/02/2010 18:35 - 5553z11h1m
Mă bucur că s-a venit cu un text și din cartea necanonică Tobit, în care, dacă se privește cu atenție, se ajută mult în deslușirea subiectului principal: firea pământească.
Deoarece suntem pe un forum deschis, nu este bine să impunem limite, adică să ne închistăm, cum au făcut-o unii prin canonizarea numai a unor cărți. Cei tari au obigația din Romani 15:1 "Noi, care suntem tari, suntem datori să răbdăm slăbiciunile celor slabi, și să nu ne plăcem nouă înșine" deoarece nu toți suntem egali în cunoștiință și avem ce învăța unii de la alții.
Mai mult, din punctul meu de vedere, text din Tobit un nu are erori, e corect, iar dacă cineva consideră că are, trebuie să le evidențieze.

CorneliuS
2239. Postat la 21/02/2010 18:43 - 5553z10h54m
ari a scris:
Mă voi limita la traducerea Cornilescu și la descoperirile Duhului Sfânt , iar daca considerați că și aceastea au erori nu prea mai am pe ce să mă bazez.Va rog să mă iertați.Cu pace

Frate ari, nu cred ca ai gresit postand versete din cartile necanonice pt ca pot contine erori, erori se gasesc si in traducerea Cornilescu si in cartile canonice si in multe alte traduceri.
Poate la uni nu le place,dar din partea mea poti sa postezi linistit smiley

Shalom!

Michael Roman
2244. Postat la 21/02/2010 23:55 - 5553z5h42m
Shalom!
1: Frate Ari, voi incepe cu sfarsitul, respectiv cu o chestiune care tine de arta apologeticii si a polemicii biblice: pt lucrurile in legatura cu care nu esti convins k ai gresit, nu-ti cere iertare. Knd ai niste convingeri, lupta pt ele! Sigur, lupta cu blindete si cu teama, cu smerenie, dar si cu fermitate si primeste numai ceea ce ti se pare k e biblic, nu opiniile oamenilor. Noi toti vom raspunde pt ce am crezut NOI, nu pt ce au crezut altii.
2:Vizavi de canonizare: cartile VT sunt acceptate ca fiind canonice de catre evrei, ortodocsi, catolici, luterani, protestanti, neo-protestanti, adik "pocaitii". Deci, de toti cei care citesc VT. Cum ramane atunci cu Intelepciunea, sau Tobit? Pai, evreii le denumesc Apocrife si le pun pe picior de egalitate cu pseudoepigrafele, nu cu cele canonizate. Catolicii le denumesc deutero-canonice, deci recunosc faptul k ele nu sunt la fel de inspirate ca celelalte, (dak sunt inspirate cat de cat). Ortodocsii le denumesc anagunoskomena, adik bune de citit. ATENTIE: si ortodocsii, si catolicii isi extrag rugaciunea pt morti din una din aceste carti necanonice, iar catolicii mai extrag si Purgatoriul... Putem sa le canonizam si pe astea, fratilor, dar...pe ce baze am face asta? Care sunt principiile de canonizare?
3: Intelepciunea 1:13,14:
"...făpturile lumii sunt izbăvitoare;..." Hm, pe cine izbavesc ele? Numai Creatorul poate fi izbăvitor, si nu o faptura creata.
"...întru ele nu este sămânță de pieire..." Dar ce zic alte texte sacre? Ps. 51:5: "Iată că sunt născut în nelegiuire, și în păcat m-a zămislit mama mea"; Rom. 5:12, etc: "De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume, și prin păcat a intrat moartea, și astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toți au păcătuit..." Ef. 2:1,3, etc:
Voi erați morți în greșelile și în păcatele voastre, ...Între ei eram și noi toți odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământești, când făceam voile firii pământești și ale gândurilor noastre, și eram din fire copii ai mâniei, ca și ceilalți."
"...si moartea n-are putere asupra pământului." Pamantul e blestemat in genesa 3 si va arde in II Pet 3, iar noi asteptam Ceruri noi si un Pamant nou in care va locui neprihanirea. Va indemn sa cititi intregul context imediat al acestor versete, sa nu fiu acuzat k am scos versetele din contextul lor pt a-mi sprijini ideile mele...
4: Tobit 12:19: Oamenilor li s-a parut k Raphael maninca si bea, si de fapt nu consumase nimic? Dar dak ar fi mancat si ar fi baut, ar fi avut fire paminteasca?...Dak ar fi avut asemenea fire, inseamna k si ingerii din genesa 18 si 19 (confirmat in Evrei 13:2) aveau asemenea fire?... Dupa invierea Sa, Yeshua a mancat si a baut. Era doar o aparentza? Dak a mancat si a baut realmente, inseamna k avea El fire paminteasca? Este firea pamanteasca totuna cu firea pacatoasa?
5: Vizavi de traducerea Cornilescu si orice alta traducere: un rabin de binecuvantata memorie a zis: "Orice traducator e un tradator!" El se referea la traducerea textelor sacre, dar avea dreptate si in cazul general. Prin harul Domnului, vorbesc kteva limbi. In/din unele fac traduceri, e domeniul meu de activitate. Afirm k nu exista traduceri perfecte, iar in cazul Sfintelor Scripturi treaba e kiar mai serioasa ...Insa, aici apar kteva kestiuni de nuantze: cine a facut traducerea Scripturii? Un preot-calugar format intr-o biserica elenizata si anti-semita? Cat de bine cunostea el cultura ebraica si limba evreiasca? Sau a tradus VT din Septuaginta?...Atunci inseamna k a facut o traducere dupa o traducere, si asta e f grav, se pierd o gramada de nuantze si de subtilitati... Din pdv meu, cea mai fidela trad o gasesti pe www.ntr. ro , facuta de un colectiv supervizat de experti, si finalizata dupa 10 ani de truda. NOTA BENE: pe unde Cornilescu mai traduce zi de odihna, compara cu NTR, care traduce Sabat. Ti-o recomand calduros, dar nu spun sa nu citesti si alte traduceri.
6: Deci, frate Ari, observa k "la uni" (sau, mai corect in limba romana, "unora"?...) nu le place, dar totusi poti posta linistit, ai primit aprobarea necesara, lol. Oricum, prin dorinta ta sincera de a problematiza, te afli pe linia buna. Keep up the good work! Baruch ha-ba!

Lica
2250. Postat la 22/02/2010 16:55 - 5552z12h41m
Vom continua discuția despre cărțile apocrife aici: http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=17&thread_id=124&pid=2248#post_2248

CorneliuS
2252. Postat la 22/02/2010 19:33 - 5552z10h4m
Da, multumesc fr.Roman pt corectare, recunosc ca nu sunt expert in limba romana.

Oare ce vrea sa spuna Apostolul Saul in versetele de mai jos prin "firea pamanteasca", nu cumva despre trupul acesta de carne si sange pacatoasa, tarana aceasta trecatoare?

Romani 7:5
Căci, când trăiam sub firea noastră pământească, patimile păcatelor, ațâțate de Lege, lucrau în mădularele noastre și ne făceau să aducem roade pentru moarte.

Romani 7:18
Știu, în adevăr, că nimic bun nu locuiește în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voința să fac binele, dar n-am puterea să-l fac.

Romani 7:25
Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!r30; Astfel, dar, cu mintea, eu slujesc Legii lui Dumnezeu; dar cu firea pământească slujesc legii păcatului.

Romani 8:3
Căci r11; lucru cu neputință Legii, întrucât firea pământească o făcea fără putere r11; Dumnezeu a osândit păcatul în firea pământească, trimițând, din pricina păcatului, pe însuși Fiul Său într-o fire asemănătoare cu a păcatului,

lnedelea
2296. Postat la 27/02/2010 18:15 - 5547z11h21m
Definiția pentru firea pământească dată de Duhul Sfânt este perfectă, deoarece "nu mai este nimic de adăugat și nimic de scăzut" Eclesiastul 3:14.

Să ne lăsam totdeauna învățați de El!

avodah
2303. Postat la 28/02/2010 06:19 - 5546z23h17m
Asa este frate ari , si eu personal cred ca Pavel a trebuit sa stea mai mult de 14 ani asa cum spune in Galateni, departe de ucenici , prin Arabia, unde a trebuit sa dezvete datinile stramosesti (pastrate pana in ziua de astazi in Talmud), si invatatura fireasca si sa se lase invatat acum de Duhul Sfant.

lnedelea
2309. Postat la 28/02/2010 10:08 - 5546z19h28m
Se pare că sunt persoane care nu înțeleg nici explicațiile date de Duhul Sfânt prin Apostolului Pavel referitor la firea pământească și nici definiția dată prin fratele ari. Astfel se impune ca fratele ari și alții care înțeleg mai bine să explice pe înțelesul tuturor, deoarece o descoperire poate fi "prin lucruri grele de înțeles" - Numeri 12:8.

Astfel, pentru o mai ușoară înțelegere, se nasc două întrebări de bază:

1. Ce este calitatea duhovnicească negativă?
2. Ce este acest pom oprit?

avodah
2314. Postat la 28/02/2010 19:19 - 5546z10h18m
Cuvantul sau niciodata nu se intoarce fara rod; deci sigur ai fost de folos.
Interesant este ca fratele Inedelea actioneaza ca si Aron vorbitorul lui Moise smiley .
Asi dori sa ating situatia "Pomului vietii"
Credeti ca simbolizeaza pe Mesia?

Michael Roman
2330. Postat la 01/03/2010 19:04 - 5545z10h32m
Shalom! Frate Ari, mai sus ai postat urmatoarele cuvinte: "iată cuvintele Duhului Sfânt : se numește fire pământească calitatea duhovnicească negativă, obținută de Adam prin neascultare mâncând din pomul oprit."
Te rog in Numele Domnului sa rectifici postarea aceasta, si hai sa ne smerim si sa recunoastem knd vorbeste Duhul si knd vorbim noi, oamenii. Baruch ha-ba!

Pagina 1 din 2 1 2 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192336 vizite unice Powered by PHP-Fusion