Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 1 din 2 1 2 >
Deconectat Rostirea numelor zeilor - păcat?
geana
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
4506. Postat la 20/11/2010 12:14 - 5281z17h32m
Exod 23-13.Sa paziti tot ce v-am spus si sa nurostitinumele altor dumnezei,numele lor sa nu se auda iesind din gura voastra.
Ps.16-4 Idoli se inmultesc,oameni alearga dupa dumnezei staini,dar eu n-aduc jertfa lor de singe sinu pun numele lor pe buzele mele,
care este NUMELE Dumnezeului adevarat,si care sunt numele dumnezeilor straini,va multumesc.finca nu vreau sa pun pe buzele mele numele lor si sa pocatuiesc
Deconectat RE: Rostire Numelor a Zeilor
Lica
4507. Postat la 20/11/2010 16:20 - 5281z13h26m
Bun venit pe forum!

Personal chiar astazi am auzit citarea acestor versete si fratele le-a folosit pentru a isi justifica citirea si vorbirea folosind in loc de Dumnezeu cuvantul Elohim, in loc de Domnul cuvantul YHWH si in loc de Isus numele Yeshua...si Amen in loc de Amin

Deci pentru inceput as vrea sa dezvolti ce intelegi prin aceste versete:

1. Folosirea termeilor principali ebraici in loc de cei din limba romana?
2. Este interzisa rostirea numelui unui idol?
3. Este interzisa rostirea numelor idolilor spre inchinare?

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
dumitruh
4523. Postat la 20/11/2010 19:48 - 5281z9h58m
Dar fratele acesta care vorbeste asemenea cuvinte este evreu sau roman ca eu tot nu inteleg lucrurile astea? multumesc

Isus este Domn
abdon
4536. Postat la 21/11/2010 01:30 - 5281z4h15m
evreu in devenire.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

avodah
4539. Postat la 21/11/2010 03:02 - 5281z2h44m
dumitruh a scris:
Dar fratele acesta care vorbeste asemenea cuvinte este evreu sau roman ca eu tot nu inteleg lucrurile astea? multumesc

Frate Dumitru eu nu cunosc pe fratele respectiv, dar ii inteleg ingrijorarea.
Si eu ca si dansul din momentul ce am aflat ca numele "Domnul Dumnezeu " a fost folosit in incantatii pagane de catre pagani, m-am intrebat daca ar fi corect din partea mea sa il chem si eu pe acest nume in continuare , chiar daca eu nu sunt pagan.
"DUMNEZEU"-În limba română termenul este un împrumut de la păgânism, el provenind din latinescul "Domine Deus , mai exact din forma sa populară fără "i" ("Domne Deus" ), "veche invocație păgână adoptată și de creștini pentru unicul lor Dumnezeu
(Etimologia cuvantului "Dumnezeu" )

Nu am putut sa mai ma rog in numele acesta, stiind ca a fost folosit in incantatii pagane.
Atunci am fost nevoit sa caut care este numele Tatalui si fiului in limba ebraica, asa ajungand sa-l numim YHWH Elohim, si Yahshua Mesia.
Bineinteles trebuie sa fim ingaduitori cu cei ce nu au ajus la aceasi concluzie ca si noi , pentru ca nu demult si noi foloseam aceste nume, si am fost ascultati de El , pentru ca nu am stiut mai mult.
Sa fim ingaduitori si cu cei ce au aflat si inca tot nu o vad ca si fiind o problema , din cauza ca vad ca El este ingaduitor si raspunde rugaciunilor.
Nu este treaba mea sa-i judec de ce nu vor si ei sa nu mai pronunte aceste nume, si sa revina la NUmele sfinte cu semnificatii reale.
Eu ii multumesc pentru ca mi-a adus la cunostinta si acest detaliu , si ma rog pentru ca sa nu fiu o pricina de poticnire pentru fratii mei de credinta.
Daca sunt intrebat , atunci incerc sa explic cum imi sta mai bine in putinta adevarul .
El este un Elohim Sfant si doreste sa lepadam orice fel de paganism si nesfintire din vietile noastre.
Pentru mine folosirea numelui "Domnul Dumnezeu"odata ce am aflat ca a fost folosit de pagani pentru dumnezeii lor, nu mai pot sa o consider ca fiind demna pentru al chema in acest fel pe Creatorul Meu.
Pana cand El le va deschide inima sa primeasca si acest aspect ,incerc sa inteleg ca nu toti frati privesc aceleasi lucruri la fel ca si mine , si invat sa nu-i judec ci sa-i iubesc.

YHWH Elohim sa ne ajute !!!

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
abdon
4549. Postat la 21/11/2010 08:20 - 5280z21h26m
Poti argumenta, cu istoria, cand a s-a facu aceasta schimbare?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban10
4570. Postat la 21/11/2010 13:03 - 5280z16h42m
Dupa umila mea parere , eu zic, ca in epistola lui Pavel catre Efeseni la cap. 3;14,15 gasim raspunsul la intrebarea . Numele pe cate-l purtam , e Numele Domnului nostru, Isus Hristos. De aceia ne numim crestini.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lica
4662. Postat la 23/11/2010 15:30 - 5278z14h15m
Inca astept raspunsurile fratelui geana la intrebarile ce le-am ridicat mai sus....

Pentru mine subiectul deschis nu este clar

Deconectat RE: Rostire Numelor Zeilor e păcat ?
geana
5147. Postat la 02/12/2010 18:24 - 5269z11h21m
Frate Lica,Eu vreau sati spun ce cred Eu nu vreau sa crezi si tu numai daca Duhul Lui Elohim ne calaujeste pe amindoi atunci vom intelege ca rostirea a Numelor a tuturor Zeilor Pagini Fie zei Egipteni fie Greci fie Romani fi de orice culoare in afara de ,,,,Yahwe Elohim si fiul Yesua'''''Toti cei lanti sunt Zeiiiiiii

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
Lica
5148. Postat la 02/12/2010 18:40 - 5269z11h6m
Fie ca Ruah Elohim sa ne calauzeasca in adevar. Ceea ce spuneam eu este ca nu inteleg ce intelegeti dvs prin "interdictia de a rosti numele zeilor"...am sa repostez intrebarile mele:

1. Folosirea termeilor principali ebraici in loc de cei din limba romana?
2. Este interzisa rostirea numelui unui idol?
3. Este interzisa rostirea numelor idolilor spre inchinare?

Atentie termenul "elohim" este un termen care inseamna "dumnzeu" sau "zeu" reprezentand o functie si nu un nume! Cand spun elohim in contextul iudaic-biblic nu inseamna in mod obligatoriu ca este vorba despre Elohim YHWH... de ex cand vreau sa spun in limba ebraica "dumnezeul paganilor" as spune " ar trebui sa folosec termenul "elohim" care, in acest caz nu face referire la YHWH ci la idoli.

geana
5257. Postat la 06/12/2010 07:57 - 5265z21h49m
Fratele Meu te intreb sincer .Cultul catolic ce dumnezeu are Adevarat sau Fals,Cultul ortodox,la fel Adevbarat sau fals,Baptisti,Penticostali,Marturi lui yehova si toate celelante Religii.fie Protestante sau Neoprotestante,au un dumnezeu Adevarat sau fals.

Lica
5260. Postat la 06/12/2010 08:39 - 5265z21h7m
Cred ca ar trebui sa va raspund dupa ce imi dati dvs raspunsurile la intrebarile mele...pentru ca tot astept...

geana
5264. Postat la 06/12/2010 09:07 - 5265z20h39m
Eu cred ca ti-am dat raspunsul daca nu ai inteles,Noi suntem un Popor deosebit de toate Popoarele si daca toate Popoarele folosesc cuvintul Dumnezeu Eu unul nu vreau sal folosesc acum ai inteles.

avodah
5267. Postat la 06/12/2010 10:32 - 5265z19h13m
Frate Geana ,dupa cum sti deja suntem de aceiasi parere , in ce priveste Numele lor adevarate, si si eu cred ca El nu gaseste placere in faptul ca noi cei care am ajuns sa cunoastem numele lui" YHVH" sa continuam in al chema pe Numele unui dumnezeu pagan.
Intelegem ca poporul Israel a ajuns prins in mreaja zeilor pagani, si au fost timpuri cand ai au fost departe tare de El.
Dar la noi nu cred ca este cazul. Nu traim astfel de timpuri.Noi nu plangem dupa Tammuz , sau Zeus.Noi il slujim pe Elohimul cel viu al lui Israel, si cautam sa-l multumim cat ne sta mai bine in putinta.
Chiar cred ca majoritatea sambatarilor il cauta cu sinceritate.Ma rog ca inimile lor sa fie deschise si spre a vedea ca a venit timpul cand El si-a descoperit numele Sau noua , si acum datoria noastra este sa-i dam onoarea si cinstea cuvenita Numelui ce El l-a revelat lui Moise , cand acesta l-a intrebat care iti este numele.
Adevarul este ca Numele Lui nu este "Domnul Dumnezeu"
Cu acestea spuse frate Geana ma dezagreez cu tine la mesajul ce l-ai postat mai sus, cum ca celelate culte crestine slujesc unui dumnezeu strain.
Intr-o vreme si eu am crezut la fel.
Insa Tatal mi-a aratat , ca si lui Petru sa nu numesc necurat ce El a curatit.Bineinteles acolo nu este vorba de animale necurate, dar e vorba de neamurile care au capatat si ele trecere, prin Mesia.
Parerea mea este ca trebuie sa ii iubim neconditionat, si doar atunci vor dori sa cunoasca ce noi provaduim.
Daca ridicam astfel de ziduri, ca dumnezeul lor e unul fals, ii facem sa se departeze de adevar si mai mult.
Trebuie sa ii iubim. Mesia ne-a lasat exemple. Probabil asa putem spune despre vames, ca si el avea dumnezeu fals:" banul" dar aceasta nu l-a impiedecat pe Yahshua sa intre in casa lui , si sa ii dea dovada de iubire.
Sa nu ne credem mai buni prin faptul ca am ajuns sa intelegem ca Shabatul a fost facut pentru noi si ne bucuram in el.
Sa nu ne credem mai superiori prin faptul ca nu mancam porc si alte bucate necurate.
Daca calcam o singura porunca suntem in aceiasi oala cu ei , de care credem ca sunt pierduti.
Suntem vinovati de toate daca calcam doar una.Atunci inseamna , ca si eu ca si ei, avem nevoie de mila Sa.Atunci de ce sa ma cred mai bun ca ei, daca si eu ca si el avem nevoie de altcineva sa ne scoata.
Sa-i multumim , pentru aceste binecuvantari ce ni le-a descoperit, sa ne bucuram in ele cu cei ce vor sa se bucure , si sa ne rugam pentru ei sa le descopere si lor sa ajunga sa se bucure si ei de aceste adevarate izvoare de binecuvantari, cum ar fi o zi de odihna,sau de sarbatoare .Aceste bucurii neintelese de cei ce nu umbla in ele.
Sa dam dovada de dragoste in tot cea ce facem si predicam .Altfel suntem un instrument zdronganitor doar, si nu putem aduce rod.
Si asta imi spun mie in primul rand.
Cum Tatal are rebdare pentru iudei sa se intoarca la El, la fel are rabdare pentru neamuri sa vina la Tora.
Hai sa nu spunem ca au un dumnezeu fals. Sau ratacit ca nu cunosc Tora,dar si iudeii au facut la fel. Si-au facut o religie , si orbiti merg unul dupa altul.
Dar Tatal ii asteapta, la fel cum ii asteapta pe crestini.
Si sa ne bucuram , pentru ca traim aceste vremuri, unde incepe sa se vada mladita ca da muguri.
Neamurile incet incet , se reintorc la Tora, si incep ai face pe iudei gelosi.
Sa ne ingaduim uni pe alti,bineintels asta nu inseamna sa ne conformam .
Adevarul trebuie spus , folosind cuvinte ,doar, daca chiar trebuie. smiley

ioan olah
5272. Postat la 06/12/2010 12:16 - 5265z17h30m
sambataru a scris:
Poti argumenta, cu istoria, cand a s-a facu aceasta schimbare?

. Cultul soarelui

In panteonul zeilor, se distinsese unul mai proeminent, zeul soare. La canaanitii vechi, se numea Baal; la greci, era Helios sau Apollo; la egipteni era Ra sau Serapis; la persani, era Mithra sau Demeter; iar la latini, era Sol.

Nero a fost primul cezar care a ridicat cultul soarelui mai presus de al altor zei. In jurul anului 60 AD, el ridica "Colosus Neroni", o statuie a soarelui, care insa purta chipul lui.

Trupele lui Vespasian (70 AD), cele care s-au intors de la nimicirea Ierusalimului, luasera obiceiul sirian de a se inchina spre rasarit, ca sa adore soarele-rasare.

Hadrian (135 AD) se identifica din nou cu cu soarele. A pus sa se bata monede cu chipul sau in felul soarelui. Deranjat ca in Roma altcineva era infatisat ca soare, adica Nero,
Hadrian porunceste sa i se dea jos chipul "Colosului Neroni" si sa-i puna in schimb chipul sau.

Tertullian spunea, in jurul anilor 200, ca marele circ din Roma era consacrat soarelui. Aici se inchina tot poporul Romei, pentru ca socoteau ca, pentru un zeu atat de slavit cum este soarele, nu-i potrivit sa aiba alt acoperis decat cerul.

In 215, Caracala instaureaza cultul soarelui drept cult al imparatului. Intr-una din termele lui s-a descoperit o inscriptie: "Unul este zeul Serapis, Helios. El e stapanul universului." Cultul soarelui inghitise aproape toate celelalte zeitati, intr-un fel de ecumenism.
Pe timpul lui, numele lui Mitra se romanizeaza si devine Sol Invictus, soarele biruitor, invincibilul.

Imparatul Heliogabal , de origine siriana, introduce in jurul lui 220, drept cult oficial numai pentru Roma, cultul lui Sol Invictus.

Imparatul Aurelian , in 270, extinde cultul soarelui, Sol Invictus, drept cult oficial pentru intregul Imperiu Roman.

Constantin cel Mare , pana la moarte un adorator al lui Sol Invictus, impune pazirea "prea onoratei zi a soarelui" ca zi oficiala de sarbatoare in tot imperiul. Textul din "Corpus Juris Civilis", vol. III, reda legea promulgata la 7 martie 321 d.Hr.:
"Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca in prea venerabila zi a Soarelui. Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura neimpiedicati de lege, pentru ca uneori nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole."
Lica
5284. Postat la 06/12/2010 17:35 - 5265z12h10m
Eu cred ca ti-am dat raspunsul daca nu ai inteles,Noi suntem un Popor deosebit de toate Popoarele si daca toate Popoarele folosesc cuvintul Dumnezeu Eu unul nu vreau sal folosesc acum ai inteles.

Doream raspunsuri clare pentru fiecare intrebare...le-am pus pentru a clarifica cateva aspecte ale subiectului ridicat...insa se pare ca nu le pot primi.

Daca ceilalti au un alt Dumnezeu atunci situatia este mult mai complicata...va trebui sa vedem cum ne dam seama care este regula care o aplicam pentru a trage astfel de concluzii....pentru ca in mod clar faptul ca rostim un nume nu ne face sa avem un Dumnezeu anume.

Spunem ca noi avem Dumnezeul lui Avraam...ce ne face sa credem ca avem cu adevarat acelasi Dumnezeu? (sa nu te poticnesti in termenul "dumnezeu" este 100% echivalentul lui "elohim"...nu este un nume ci un statut).

Personal consider ca este acelasi Dumnezeu...ceea ce diferra este doar gradul de cunoastere a caracterului lui Dumnezeu...pentru ca eu in momentul in care am aflat ca pe Domnul il cheama YHWH nu mi-am schimbat dumnezeul...poate sunt o exceptie...!

geana
5355. Postat la 08/12/2010 13:08 - 5263z16h38m
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fratele avodah a scris.
Cu acestea spuse frate Geana ma dezagreez cu tine la mesajul ce l-ai postat mai sus, cum ca celelate culte crestine slujesc unui dumnezeu strain.
Intr-o vreme si eu am crezut la fel.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na dejamagesti Frate,cunost doua cai una duce la Viata,si Sptapinul Ei este Yahwe Elohim inpreuna cu Fiul Sau Yesua,alta cale duce la Moarte si Stapini Ei sunt Satan cu toti ZEII lui,nu am vorbit de persoane umane inselete ci de religii,eu cred si sustin ca religia Catolica inpreune cu toate Religile ce au iesit ca urmare a principilor Ei dumnezeul=Zeul lor este Fals si mai pe deasupra este si Pagin,care nu acepta Legile Lui Yahwe Elohim,nici Sarbatori nici Porunci,
Daca cunoasteti vreo cale de mijloc aratatio so cunoastem,

Lica
5359. Postat la 08/12/2010 14:46 - 5263z15h0m
Frate Geana din ceea ai postat consider că faci câteva confuzii, precum:

1. Termenul religie nu defineste o comunitate din cadrul unei mari relgii (in cazul de fata crestinismul) ci prin relgie se înțelege întreaga masă de oameni și toate comunitățile și așa numitele secte care au la bază pe Hristos de unde li numele religiei - Creștini

Altfel spus a spune că baptiștii au o altă religie decât catolicii este o eroare în termeni. O eroare foarte des întâlnintă însă....

2. A spune că o comunitate creștină are alt Dumnezeu decât o altă comunitate creștină este ceva ilogic și contradictoriu. Este adevărat că există mai diferențe de înțelegere (și au exista însa de multă vreme) în doctrină și teologie însă nu am găsit în Scriptură că două persoane care nu înțeleg la fel unele lucruri referitoare la Biblie...au Dumnezei diferiti. Diferențe majore între noi și iudaism există....întrebarea logică ar fi....avem același Dumnezeu? Sau avem noi acela;i Dumnezeu cu Avram?

3. În cadrul comunităților care acceptă Tora există diferențe....au fiecare câte un alt Dumnezeu?

Acum 2 ani existau multe lucruri care personal le înțelegeam diferit...am sau nu acelasi Dumnezeu ca și atunci...sau am ajuns să îl cunosc mai bine cercetând și acceptând să fac ceea ce am înțeles că El cere de la mine!

Biblia pe care o folosom noi, pentru că este o traducere a celorlalte comunități în toate cazurile, este o Biblie păgână? Mergem la Bisercă ținând în mână o carte păgână și apoi mai și predicăm din ea?

Am pus destul de multe întrebari care mie mi se par retorice însă vrau să înțeleg ceea ce spuneți deoarece aveți un punct diferit de a înțelege unele lucruri. Dacă vreți să ne explicați oferindu-ne răspuinsuri la subiect deoarece întrebările au izvorât citind ceea ce ați scris dvs. .

Revenind la rostirea numeleor păgâne....YHWH, Yeshua și Elohim este un număr mult prea mic de cuvinte înlocuite....apoi repet a nu stiu câta oară că elohim înseamnă dumnezeu la modul general și nu face referire strictă la YHWH.

Lucia
5362. Postat la 08/12/2010 15:35 - 5263z14h11m
Citind aceste postari mi-a venit in minte o intrebare pe care o voi scrie aici: Daca este atat de important sa rostim NUMELE lui DUMNEZEU intr-un singur fel la scara internationala,avand in vedere ca BIBLIA contine mai multe carti,NIMENI nu a sustinut acest lucru,dintre scriitorii acestor carti,nu vi se pare ciudat,oare ar fi ingaduit TATAL CERESC acest lucru?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
avodah
5420. Postat la 09/12/2010 18:24 - 5262z11h22m
Incearca sa privesti lucrurile dintr-un alt ungi.Numele Sau apare de peste 6000 de ori in scriptura. Pe urma in cele 10 porunci ne spune "sa nu luam in desert Numele Sau ", cea ce mai inseamna sa nu aducem Numele Sau la valoare nula, de unde s-a ajuns in cealata extrema in iudaism , ca ei considera Numele Sau asa de sfant incat , nu lasa publicul sa-l pronunte.
Asta ar trebuii sa iti dea de gandit.
In iudaism Numele Sau are o conotatie asa de mare incat nici nu vor sa-l pronunte , ca nu cumva sa il ia in desert.
Dupa parerea mea este o extrema , dar din ea putem vedea valoarea ce ei o dau Numeleu Sau , si putem vedea exact cum ei care au primit cele 10 porunci , inteleg aplicarea porunci "Sa nu iei in desert Numele"
Poate din aceasta cauza nu a trebuit ca scriitorii cartilor sa puna prea mare pret in a explica cititorilor sa nu se uite valoarea Numelui Sau , pentru ca chiar nu este cazul la iudei, iar scriitorii erau iudei.
Ca noi intelegem "A nu lua in desert Numele Sau "diferit, nu inseamna ca este si varianta corecta , sau ca ucenicii au inteles ca si noi.
Nu ti se pare la fel de ciudat ca pentru aproape 2000 de ani "biserica crestina" a fost in asa mare intuneric.
Cine sunt eu sa intreb de ce oare o fi ingaduit El aceasta.
Eu ma bucur ca se intrezareste lumina, si incepand de la primele reforme ale lui Luther, incet incet , s-a facut lumina, si inca se va mai face , inclusiv si noua.
Depinde de noi daca vrem sa umblam in ea , sau ramanem in continuare legati stransi de traditiile mostenite.
Un raspuns ce ar putea fi, El nu a ingaduit ca in Numele Lui YHWH si Yahshua, catolicii atatea decenii la rand ,sa comita acele atrocitati de care au fost in stare.
Ei si-au pastrat onoarea Numelor Sale, prin acea perioada neagra a crestinatatii, si au decis sa-l redescopere celor din ziua de azi, care intradevar il cauta din toata inima, si sunt dornici sa lase orice forma de paganatate si necuratie in urma .
Traim vremuri minunate , si suntem peste masura de binecuvantati.

Pagina 1 din 2 1 2 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192388 vizite unice Powered by PHP-Fusion