"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
18.Hristos,de asemenea,a suferit o singura data pentru pacate,Cel Drept,pentru cei nedrepti,ca sa ne aduca la Dumnezeu,fiind omorat in trup,dar facut viu in duh.
19.In care S-a si dus si a predicat duhurilor care sunt in inchisoare,
20.care fusesera neascultatoare alta-data,cand indelunga rabdare a lui Dumnezeu era in asteptare ,in zilele lui Noe,cand se pregate corabia in care putini,adica opt suflete,au fost scapati prin apa.
1)La ce duhuri a predicat Isus in inchisoare?
2)In ce timp,dupa inviere sau...este alt timp?
3)Lumea de dinainte de Potop v-a mai fi judecata sau a fost judecata prin Potop?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Cum intelegeti 1 Petru 3:18-20
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
6192. Postat la 25/12/2010 21:32 - 5246z8h11m
Atunci cand "indelunga rabdare a lui Dumnezeu era in asteptare, in zilele lui Noe, cand se facea corabia, in care au fost scapate prin apa un mic numar de suflete, si anume opt." propovaduia El, duhurilor din inchisoare. Erau in inchisoare, deoarece n-au vrut sa primeasca avertizarea data prin Noe, cand el si familia lui faceau corabia.
Numele lui Noe este tălmăcit prin odihnă , mângâiere .
Gen cap 5 cu ,,29. El i-a pus numele Noe, zicând: "Acesta ne va mângâia pentru osteneala și truda mâinilor noastre, care vin din acest pământ, pe care l-a blestemat Domnul."
Nu cumva peste Noe se odihnea duhul .. lui Ha Mașia (Hristos)?
Noe dupa potop a mai trait 350 de ani ,toate zilele vietii lui au fost de 950 de ani. 1.La ce duhuri a predicat Isus in inchisoare?
Intreb si eu sora Lucia ....nu cumva aceste duhuri din inchisoare sunt duhurile neascultătoare care lucrează azi in fiii oamenilor nescultatori?
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
16804. Postat la 09/02/2012 12:17 - 4835z17h26m
Soră Lavinia, ai reușit să mă bagi complect în ceață, am citit cele trei întrebări puse de sora Lucia, cred că merită răspuns direct și nu amestecate toate, am postat să fie un tampon între postări, să poți posta direct să înțeleg și eu și alții ca mine.
În ce mă privește, recunosc, sunt foarte grele și nu merită amestecate aiurea, eu am așteptat să văd păreri și apoi să mă încumet să îmi dau și eu cu părerea, păcat că la așa lucruri importante, se lasă în urmă și nu se dezbat, să zic că nu sunt așa de importante, nu pot, sunt scrise pentru noi, iar noi de multe ori fugim de ele în loc să stăruim să cunoaștem înțelesul lor, pentru că nouă ne-a fost trimise.
Aștept nerăbdător mințile luminate să se implice în destăinuirea acestor secrete vitale pentru sănătatea credinței credinciosului.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Frate Nica meditam si eu la ele am reeditat postarea ca să ,,mergem la pas si nu in galop,,
Intrebarile sunt grele si merita multa rumegare, explicati-ne frate Nica, eu am mai ascultat explicatia la acest text si in Sabat dar aici ramane scris si se poate arhiva ca sa nu mai uitam anumite explicatii biblice.
1. Eu cred ca acest duh a lu Yeșua era in Noe numit drept, odihnă si mangaiere.
2.Și dupa aceasta vom cunoaste ca suntem copiii Lui Dumnezeu daca duhul lui Yeșua ramane in noi.
Si la intrebarea sorei Lucia cu privire la duhurile din inchisoare ...Intreb si eu ...nu cumva aceste duhuri din inchisoare sunt duhurile neascultătoare care lucrează azi in fiii oamenilor nescultatori?
Nu este bine pusa intrebarea frate Nica?
Șalom.
Deconectat
16809. Postat la 09/02/2012 15:28 - 4835z14h16m
Soră Lavinia, Întrebarea pusă de sora Lucia este bine gândită și tot așa pusă, dar întrebarea pusă de tine este întrebare, dar conotația nu este raportată la întrebarea pusă și duce spre mahmureală.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Ma alatur si eu,acestei hrane,la care se spunea ca trebuie bine rumegate.Eu as zice,ca intelesul acestor invataturi,sa nu le luam ca niste intelepti,ci ca niste copii ai Domnului.Im primul rand,cu starea mortilor suntem bine incredintati,ca sa nu spunem ca Isus sa dus in inchisoare,adica printre cei captivii mortii,si lea predicat,asa cum am auzit si eu o explicatie.Dommul Isus,ni se spune ca a inviat din morti.A murit in trup,dar a inviat in duh.Ei bine,in aceasta stare a invieri,sub felul acesta,a mers El,odinioara,in timpul lui Noe si lea predicat.Duhurile celor ce lea predicat,sunt oamenii din timpul lui Noe.Fiinta noastra nu are in componenta ei si un duh?Deci nu e gresita exprimararea lui Petru.Timpul cand a fost sa le predice,ne spune ves.19,"cand indelunga rabdare a lui Dumnezeu era in asteptare"atunci,in alcel timp,pentru ca un altul nu ar fi putut exista.In ce priveste judecat antediluvienilor,putem spune cu siguranta ca vor fi judecati.Potopul a fost doar o parte a pedepsei Divine.Dar si ei,trebuie sa treaca la judecata,pentru ca sa inteleaga ca pedeasa e dreapta.Sau sa stie pentru ce au fost pedepsiti.
Lucia a scris:
1)La ce duhuri a predicat Isus in inchisoare?
2)In ce timp,dupa inviere sau...este alt timp?
3)Lumea de dinainte de Potop v-a mai fi judecata sau a fost judecata prin Potop?
Eu cred că Isus a predicat la duhurile din vremea lui Noe când El a fost pus în mormânt.
Perioada a fost între moartea lui și învierea Sa.
Lumea dinainte de potop a fost judecată prin potop prin faptul că a fost rasă de pe fața pământului și cred că vor mai fi judecați la judecata finală.
Lăudat să fie Domnul!
Deconectat
16831. Postat la 10/02/2012 03:35 - 4835z2h9m
Vă doresc o dimineață cu un răsărit de soare care să ne lumineze în cunoaștere de Dumnezeu și voia Lui.
Mă apuc și eu să expun câteva întrebări ajutătoare în disecarea acestor întrebări grele, voi începe cu întrebarea: 1. La ce duhuri a predicat Isus în închisoare?
În Sfânta Scriptură vom găsi câteva fragmente de dezvăluiri, pentru care noi nu avem instrumente pentru a le măsura și cântării și în opinia mea, aceste trei întrebări cred că fac parte din ele.
Iată de ce zic așa; mai întâi să analizăm când omul a fost/este la închisoare? Când zic închisoare, înțeleg că un om la închisoare este constrâns în absolut tot, numai oxigenul este la liber și gândul, dar și el este așa cum este, în rest, nu poți să faci ce vrei, nu poți să mănânci ce vrei, nu poți să mergi unde vrei, nu ai dreptul nici să te uiți unde vrei, totul este atât de dozat, ca să trăiești în stres și constrângere până la limita de rezistență a psihicului.
Din câte am citit eu, nu am găsit nicăieri că Dumnezeu socotește viața pe acest pământ în închisoare, ci mai degrabă o libertate că omul poate să facă ce vrea, poate să aleagă, poate să facă bine sau rău, poate să facă voia Tatălui care este în ceruri sau voia celuilalt domn/tată, poate săăăăăăăăă ...........!
Lavinia 1 a scris: Si la intrebarea sorei Lucia cu privire la duhurile din inchisoare ...Intreb si eu ...nu cumva aceste duhuri din inchisoare sunt duhurile neascultătoare care lucrează azi in fiii oamenilor nescultatori?
Scumpa moșului, în afară de duhul omului, care am discutat despre el la topicul cu pricina, mai sun două duhuri și anume; Duhul Sfânt și anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi. Ioan 14:17.
Și încă un duh; 1. Voi erați morți în greșelile și în păcatele voastre,
2. în care trăiați odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării. Efeseni 2: 1 și 2.
Eu înțeleg că duhurile cele rele știu mai multe decât putem înțelege noi, nu au nevoie de predică, una la mână și doi la mână, aduceți-vă aminte atunci când s-a întâlnit Mesia cu îndrăcitul prin ținutul Gădărenilor, duhurile care erau în număr de legiune, erau judecați, cunoșteau locul de pedeapsă, știau și timpul când trebuiau să fie trimiși în acel loc, pentru acele duhuri nu mai era nici o predică.
Acuma o mică concluzie; Omul pe pământ nu este la închisoare, duhurile răutății/demonii nu mai au posibilitatea de a se pocăi și reabilita, atunci cui a propovăduit Isus la închisoare?
Spor la gândire, rumegare și vorba Bibliei Bogate; Cine vorbește cuvintele lui să fie ca ale Lui Dumnezeu.
Cu bine!
Multa Pace.
Frate Nica spun si eu ca Boaz cand a venit din Betleem si a zis săceratorilor ,,Domnul sa fie cu matale si cu voi " si stiti ce i-au raspuns ei .
Si aceste cuvinte dragi mie ,,Domnul să-ți răsplătească ce ai făcut, și plata să-ți fie deplină din partea Domnului, Dumnezeului lui Israel, sub ale cărui aripi ai venit să te adăpostești!"
Astept cu rabdare raspunsurile fratilor la intrebarea pusa de matale.
Pace multa copilasilor!Frate Nica.Cu tot respectul,sunt in parte deacord cu dumneata.Din cate neai spus,am inteles.Dar neai lasat un pic in ceata.Ce sa rumegam,ca gura ne e goala,adica nu mai avem cuvinte.Pai,eu am inteles ca daca nu exista o inchisoare reala,ci doar un pamant liber,si cei de pe el mai au har,atunci numai satana si ingerii lui,nu mai au har,si deci ei,desi sunt pe pamant,totusi sunt la inchisoare.In concluzie,cine sunt duhurile,carora lea predicat Isus?Eu am inteles,ca duhurilor de draci.Ma gandesc ce leo fi predicat?Dar ma mai gandesc,ca Petru in versul 20,vorbeste la trecut.Nui bai,dar,e vorba de,duhuri" care fusesera neascultatoare odinioara"si Dumnezeu astepta.Ce astepta?Sa ia aminte.La ce?La ce li se predica.Cine le predica?.Noe.Manat de al carui Duh?Al lui Isus.Isus era in duh,langa Noe,sii insufla soliile lui Dumnezeu.Cate duhuri au fost salvate datorita predicari?Un numar mic,adica opt.Daca Isus,predica duhurilor din inchisoare,ne intrebam unde atunci era inchisoarea?Inchisoarea era pe pamant.Pe suprafata lui,era inchisoarea.Cei ce erau pe suprafata lui erau neascultatori.In ce timp a predicat Isus duhurilor?.In timpul lui Noe?Caror duhuri?Oamenilor.Lui Noe,si celor ai lui.Cate duhuri sau suflete au fost salvate?Opt.Deci frate Nica,nu te supara,dar "duhurile" acestea nu sunt,duhurile de care vorbea Pavel in Efeseni,de "duhurile rautatii care sunt in locurile ceresti".Ma indoiesc sa fie asa,desi avem,verde la speculatii,material saditor avem. Pace voua,tuturor.
Crede,roaga-te si lucreaza!
Deconectat
16866. Postat la 11/02/2012 20:12 - 4833z9h31m
Dragul moșului Emil, nu eu am zis de duhurile pomenite de Pavel, eu ziceam că nu sunt acele duhuri, dacă nici la subiectul acesta nu este de rumegat, atunci îi bai, însemnă că nu sunt măsele, ai pus o grămadă de semne de întrebare, uite că am pus tampon cu postarea mea ca să nu ai tu două postări una după alta, acuma fă bine și fă o postare cu atâtea semne de exclamare, cred că ai înțeles ce vreau să spun, no spor la !!!!
Pace multa!
Nu am zis ca ar fi zis cineva,ce a zis Pavel.Eu am zis,ca nu cred ca sunt acele duhuri de care vorbea el.Nu inteleg,cum sa fac o postare cu semne de exclamare?Este adevarat ca am pus,semnul intrebarii unde era intrebare,si am mai si gresit si unde trebuia sa fie punct.Imi cer iertare,dar eu scriu de pe telefon,si din graba mi se intampla.Eu am scris la modul serios ceam scris,dar vad ca dumneata,ai tot timpul de comentat orice altceva dupa oricare postare a mea.Nu e prima oara asta.Mas fi asteptat sa spui,ceva la ce am scris,la felul cum am vazut eu lucrurile,dar nu e asa important.Multumesc pentru apreciere.
Deconectat
16870. Postat la 11/02/2012 22:13 - 4833z7h30m
Dragul meu, să ști că ai înțeles greșit, eu nu comentez după tine , este adevărat că ai mai sărit câte odată calul, dar asta nu s-a observat, să ști că eu nu am pus niciodată la îndoială sinceritatea ta și mai încă ceva, eu nu am zis nimic că ai greșit, Doamne ferește, eu am zis foarte serios, că ai pus multe întrebări și eu am pus tot întrebări, Lucia a pus tot întrebări, Lavinia a pus tot întrebări și eu am zis că tu ai putea să mai pui și semne de exclamare, adică să dai răspunsuri ferme, dacă nu te-aș cunoaște și n-aș ști că poți să răspunzi la întrebări nu aș fi forțat nota.
Și încă ceva, știu că scrii de pe telefon și mai știu cât de greu se scrie, dar mai știu ce ști și nu știu de ce nu răspunzi la acest capitol foarte greu.
Poftesc la ring și pe sora Lucia, să facă bine să mai vină cu răspunsul acela care îl știe că îi cam greu să cred astăzi că cineva când pune o întrebare atât de sofisticată nu știe și răspunsul.
Așa că frate Emil, pune osul treabă și fă bine și tu și răspunde la întrebările care le-ai pus, să nu spui că nu ști răspunsurile, iar dacă crezi că eu am ceva cu tine, îmi iau angajamentul că nu o să mai comentez nimic.
Așa că, osul la treabă.
Frate Nica, am pus aceste intrebari pentru ca din contextul acestor versete aduse in discutie, se vehiculeaza ideea (in unele cercuri), ca Isus in intervalul dintre moartea si invierea Sa, ar fi predicat duhurilor intemnitate de pe vremea lui Noe.
Eu sincer imi doresc parerile voastre...sau, cum este vazut acest lucru intre noi sambatarii?
Apoi am pus intrebarile in asa fel incat sa vedem cum stau lucrurile.(din punctul meu de vedere).Deci, voi puteti sa-l comentati dupa cum il intelegeti...pe curand!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
16885. Postat la 12/02/2012 16:43 - 4832z13h0m
Scumpii moșului, Lucia și restul, am mai spus și o mai spun, acest text face parte din câteva lucruri grele, aduse la cunoștința noastră foarte foarte sumar, pentru că inteligența noastră este depășită, pentru că nu avem potențialul de a măsura și cântări aceste subiecte miraculoase și sacre, noi în cel mai fericit caz putem face doar supoziții, unele mai aproape de adevăr, iar altele mai puțin aproape.
De pildă am găsit oameni care au explicat, mai bine zis s-au apucat să explice ce au zis cele șapte tunete din Apocalipsa, pe care lui Ioan i s-a spus să pecetluiască ce au spus acele tunete.
Am mai auzit o explicație despre semnul care la purtat Cain după ce a omorât pe Abel, dar nu vreau să intru în amănunte cum a explicat.
Acuma să încerc să arăt cât de complicat este acest text după ce îl voi aduce spre citire și studiu, hai să-l analizăm:
18. Hristos, de asemenea, a suferit odată pentru păcate, El, Cel neprihănit, pentru cei nelegiuiți, ca să ne aducă la Dumnezeu. El a fost omorât în trup, dar a fost înviat în duh,
19. în care S-a dus să propovăduiască duhurilor din închisoare,
20. care fuseseră răzvrătite odinioară, când îndelunga răbdare a lui Dumnezeu era în așteptare, în zilele lui Noe, când se făcea corabia, în care au fost scăpate prin apă un mic număr de suflete, și anume opt.
Iată încă un verset pe care discutându-l ori ne va apropia de adevăr, ori ne vom depărta de tot:
Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia și celor morți, pentru ca să fie judecați ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu, în duh. 1 Petru 4:6.
Dacă luăm în calcul versetul ultim postat, aici arată că Evanghelia a fost vestită și la vii și la morți, acuma; cine sunt cei vii și cine sunt cei morți, sigur că la interpretări și filosofii suntem doctori, nu cred că cei care au trăit pe vremea lui Noe erau morți, atunci trebuie să ne decidem, ori trăiau, ori erau morți, tot așa și cu întrebările puse de Lucia, ori celor ce li s-a propovăduit, erau liberi să aleagă ce fac. ori erau în închisoare și nu puteau să facă nimic în afară de ce li se permitea de comandantul închisorii și cine era acel comandant ?
Eu socotesc că noi cei care suntem contemporani, fie credincioși, fie atei sunt liberi să facă ce vreau și un verset pentru a susține cele zise:
Noi dar, suntem trimiși împuterniciți ai lui Hristos; și, ca și cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: Împăcați-vă cu Dumnezeu! 2 Corinteni 5:20.
Pe cineva din închisoare, trebuie să îl rogi frumos ca să facă ceva?
Aștept și eu păreri ca și Lucica și apoi să putem să alegem dacă se va putea.
Și să fie multă Pace de la Domnul Isus.
Pacea sa fie,bucuria tuturor.
Iubiti frati in Domnul.Dupa parerea mea,asa cum am postat mai sus,mie personal numi par deloc grele de rumegat,nici unul nici altul.De ce?Sunt convins ca fiecare stim cum sa analizam un subiect,o tema biblica.Este adevarat,ca sunt teme,care ne sunt greu de inteles,acum,ele vor fi descoperite la timpul lor.Dar eu cred ca nu e cazul cu acest subiect,chiar luand in calcul al doilea verset adaugat de mosu Nica.Sincer sa spun,miau fost si mie neclare,dar nici nu mau interesat.Dar de cand sora Lucia,a pus problema,mam pus si eu sa le inteleg,si multumesc Domnului,ca in duhul meu sa facut lumina,in aceasta privinta.Nu stiu daca ati observat,dar lucrurile par complicate,si noi tot o tinem asa.Asta doar ca nu ne oprim,sa vedem cum stau lucrurile.In primul rand,Pavel spunea sa judecam lucrurile spirituale duhovniceste.Adica,nu in mod firesc,popular,cu prejudecati.Pastrand alte teorii,in mintea noastra,care nu sunt in armonie cu adevarul.Asa ca ma repet ce am scris intro postare mai sus.Sa mergem in vremea lui Noe.Oamenii,isi stricase calea.Garantat atinsese apogeul nelegiuirii,nu de alta,dar nu ar fi ajuns Dumnezeirea sa afirme "Imi pare rau ca l-am facut pe om".In orice timp,Dumnezeu inainte de a aduce o nenorocire,a vine cu solii de avertizare.Se alege soul,sau mai multi,in cazul nostru,este gasit Noe,un om neprihanit.Acum.Dumnezeu luase,hotararea sa aduca peste oameni potopul.Domnul Hristos se coboara personal,la Noe,sii spune ce are de gand sa faca cu omul,adaugand ca exista totusi si un plan de salvare,in cazul in care vor dori sa o faca.Pentru mine e clar.Isus Hristos,a fost cel care a predicat,celor din timpul lui Noe,prin Noe.Mai putin decat atat,nu avem decat sa trecem,de partea celor ce cred in nemurirea sufletului,ca mortii unii merg la cer,iar alti raman aici sa chinuie.Iar Isus dupa inviere,a mers in duh la ei,nu stiu in ce lume si unde,probabil sub pamant,prin pamant,literal,figurativ nustiu,dar cert e ca lea predicat,lor mortilor,dar care nu erau morti,erau asa,fara trup,numai cu duhul.Acum de ce leo fi predicat lor,nu stiu.Sora Lucia,dumneavoastra sunte o femeie deosebita.Uneori cand citesc o postare de a dumitale,raman uimit cat poti dumneata ca femeie sa gandesti.Nu subestimez femeile,nu Doamne fereste,dar raman placut impresionat,ca mai sunt femei ce gandesc.Intro alta postare voi spune,si despre inchisoare,pentru ca nu trebuie sa o luam literal,motamo,ci figurat dar cu un real adevar,privind perspectiva unei inchisori.
Mult respect.
Deconectat
16895. Postat la 12/02/2012 18:16 - 4832z11h27m
Și uite că iar intervin să pun tampon și chiar te rog mergi mai departe cu explicațiile dar și mai pe larg dacă poți, dar și alte păreri ca să avem la ce să tragem concluzie până la urmă.
Pacea lui Dumnezeu sa umple inimile noastre.
Am inteles,mosu Nica,ca se doreste ca sa detaliem subiectul.Dar vreau sa spun,ca in cazul acestui subiecut,in unele aspecte,este riscant sa mergi mai departe decat ne este dat.As vrea sa adaug cate ceva,la ceea ce am mai spus deja mai sus.Spuneam ca,Isus a fost Acela,care a vorbit cu Noe,si ia transmis,decizia luata in sfatul ceresc,de a nimici de pe pamant pe oameni.Noe la randul lui a propovaduit,celor din vremea lui.Oamenii atinsese cea mai inalta limita a nelegiuirii.Ei practicau pacatul nu doar in ascuns ci si in public.Daca avem impresia ca,termenul de "inchisoare" nu e potrivit,eu va spun ca e cel mai bun,pentru a exprima starea lor de captivi ai lui satana.Oamenii aceea erau atat de prinsi in lantul celui rau,incat nu mai era cale de intoarcere.Se pierduse cunostinta unui Mantuitor,a unui Dumnezeu in ceruri,a unei Legi.Acesti oameni erau intro inchisoare a celui rau,captivi,intemnitati,a caror ganduri erau zilnic indreptate numai spre rau.Acestor oameni,din inchisoare,ce aveau din duhul de viata a lui Dumnezeu,lea predicat Isus in duh,asemenea cu a si inviat.Daca in timpul cat se fabrica corabia lui Noe,aveau dintre ei sa se pocaiasca,erau primiti in corabie.Poate pentru noi azi,ar fi gresit sa folosim termenul de "inchisoare",desi si noi am fost in trecut,prizonierii lui satan,dar am primit eliberarea lui Isus.Insa antediluvienii erau pe buna dreptate,niste intemnitati intro inchisoare din care nu mai puteau iesi niciodata.Daca Dumnezeu care are atatea posibilitati,atatea cai,atata indurare,atata har,a ajuns la concluzia ca nimic nui mai poate intoarce pe acesti oameni,de la ratacire la adevar,imaginativa ca acesti oameni intradevar erau in cea mai pura inchisoare,in care era pus tot harul lui Dumnezeu,toata indurarea Sa,dar care nu le puteau fi de nici un ajutor.De aceea Petru spune ca "Sa si dus si a predicat duhurilor in inchisoare".Sa aveti multa pace si harul sa va intareasca in credinta.