Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Domnul să vă îndrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu și spre răbdarea lui Hristos!"
2 Tesaloniceni 3:5

Cugetarea zilei
"Libertatea este uneori un alt fel de a spune ca nu mai ai nimic ce să pierzi, asemeni îndrăgostitului rămas "liber" atunci când l-a părăsit iubita."

Country Song

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 1 din 2 1 2 >
Deconectat Votăm ??
nadia_mol
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7091. Postat la 18/01/2011 20:53 - 5223z1h44m
considerati ca un pocait ar trebui sa participe la vot ( la urnele de votare) ?
Deconectat RE: Votăm ??
costy
7094. Postat la 18/01/2011 21:06 - 5223z1h31m
Cred ca NUsmiley

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
nadia_mol
7096. Postat la 18/01/2011 21:08 - 5223z1h29m
Da, frate Amensmiley
gershom
7103. Postat la 18/01/2011 22:46 - 5222z23h51m
Eu aș zice că poți vota. Mai ales când e vorba de alegeri libere. Autoritățile trebuiesc și ele alese de cineva. Dacă nimeni nu ar vota, autoritățile și legile nu ar exista - și unde nu e lege, e haos. Ai și tu ocazia să participi, poate chiar să influențezi alegerea unei persoane mai ințelepte, capabile, cu valori morale etc.
Și un scurt exemplu: sunt doi candidați, unul promovează cât mai multe libertăți care nu se conformă cu Biblia (avorturi, homosexualitate, înlăturarea religiei din școli etc, etc), iar al doilea candidat le apără. Nu ai vrea să votezi și astfel să susții pe cel cu valori morale mai bune? Dacă nu vei vota, este ca și un vot câștigat de cealaltă partidă.

Nu cred că trebuie să fim prea mult implicați în politică, etc, dar nici să stăm cu totul nepăsători, închizând ochii mai ales când lucruri importante sunt dezbătute și decise. Cel puțin î-mi spun părerea, nu stau nepăsător.

Cuvântul ''vot'' nu cred că există in Biblie, dar sunt destule locuri unde se vorbește de autorități, supunerea de ele, alegerea unor conducători și căpetenii etc. Cam toate indică un fel de alegere.

Dau aici două din ele:

Rom. 13: 1-14
1. Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte; căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Și stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu.
2. De aceea, cine se împotrivește stăpânirii, se împotrivește rânduielii puse de Dumnezeu; și cei ce se împotrivesc, își vor lua osânda....

Exod 18:17-21
17. Socrul lui Moise i-a zis: "Ce faci tu nu este bine. ...
21. Alege din tot poporul oameni destoinici, temători de Dumnezeu, oameni de încredere, vrăjmași ai lăcomiei; pune-i peste popor drept căpetenii peste o mie, căpetenii peste o sută, căpetenii peste cinci zeci și căpetenii peste zece.

Cam așa văd eu. Totusi, să auzim și părerile altora.

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Aurelc
7111. Postat la 19/01/2011 08:24 - 5222z14h13m
Cam așa înțeleg și eu frate gershom. Menționez că nu am votat încă niciodată și nu promit că aș merge data viitoare la urne. Dar nici să spun că votatul este păcat nu pot... De pildă citind subiectul mi-am amintit de încă o situație interesantă din viața poporului Israel. Felul în care se alegeau conducătorii în mod liber ( deci nu prin lovitură de stat)
Citat VDC:Judecători cap 9:8. Copacii au plecat să ungă un împărat și să-l pună în fruntea lor. Ei au zis măslinului: ,Împărățește peste noi!'
9. Dar măslinul le-a răspuns: ,Să-mi părăsesc eu untdelemnul meu, care îmi aduce laude din partea lui Dumnezeu și a oamenilor, ca să mă duc să domnesc peste copaci?'
10. Și copacii au zis smochinului: ,Vino, tu, de împărățește peste noi!'
11. Dar smochinul le-a răspuns: ,Să-mi părăsesc eu dulceața mea și rodul meu cel minunat, ca să mă duc să domnesc peste copaci?'
12. Și copacii au zis viței: ,Vino, tu, și domnește peste noi.'
13. Dar vița le-a răspuns: ,Să-mi părăsesc eu vinul, care înveselește pe Dumnezeu și pe oameni, ca să mă duc să domnesc peste copaci?'
14. Atunci toți copacii au zis spinului: ,Vino, tu, și împărățește peste noi.'
Pentru cine e interesat de întreg contextul, îl poate citi și accesând acest link înspre biblia online http://www.melhisedec.ro/bible/index.php?submit=Cauta&carte=7&capitol=9&selver=14

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
alin
7113. Postat la 19/01/2011 10:11 - 5222z12h26m
nadia_mol a scris:

Fie ca participam, fie ca nu, un lucru trebuie sa ne fie clar la toti: NU NOI ALEGEM PRESEDINTELE TARI, chiar daca mergem si punem si noi o stampia acolo. Dumnezeu este acela care ridica o imparatie, si tot el este acela care o coboara, El este acela care ridica un imparat si tot el este acela care il coboara.

Numa bine!
Michael Roman
7121. Postat la 19/01/2011 12:14 - 5222z10h23m
Shalom! In adunare se votează?...

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
beniamin
7123. Postat la 19/01/2011 12:24 - 5222z10h13m
Pace sfanta
- vorbeam cu cineva ,cu un frate de credinta ca noi,si l-am intrebat asa,la tine in familie frate,cum este invatatura mergeti la vot?sa votati ,"un presedinte,un primar,etc"mia dat un raspuns minunat asa cred eu,si asa il consider,el zicea frate nu mergem,eu l-am intrebat de ce
si el zicea daca mergem la vot si noi il votam pe x,si daca iese y,inseamna ca Dumnezeu a vrut sa iasa y,si in cazul acesta am votat impotriva voiei lui Dumnezeu
-este foarte clar raspunsul,si foarte logic
-cum zicea si fratele alin,Dumnezeu pune presedinti ,primari,etc,pe toti Dumnezeu in pune si noi daca votam impotriva lui,cum este?asa ca este mai bine sa stam acasa.
-eu inca un raspuns as da,ca nu are rost sa votam noi,nu are rost sa ne implicam in lumea aceasta,pentru ca noi asteptam alta lume,si o grabim venirea celelalte lumi,si ar fi foarte placut ,pentru toti sa nu avem nici o legatura cu lumea acesta,cat la lucru si acasa,daca este lucru in lume.

Cine zice ca ramane in El,trebuie sa traiasca cum a trait Isus-1 Ioan1:6
DaniEl
7128. Postat la 19/01/2011 14:49 - 5222z7h48m
D.p.m.d.v. nu consider votul un pacat, depinde de aplicatie.
Daca e vorba de exprimarea opiniei in legatura cu alegerea reprezentantilor in organele de conducere, cu siguranta sunt contra. Pentru ca:

- la ora actuala, nu gasesc un candidat care sa ma reprezinte. Adica unde este omul acela, care sa reprezinte autoritatea lui Dumnezeu,si sa sustina interesele Creatorului pentru om, principiile Lui si valorile morale.

- pe langa aceasta, inca nu am intalnit omul care sa conduca tara aceasta dupa standardele Lui Dumnezeu si sa puna in aplicatie legea LUi.

- dimpotriva, cei care au ocupat scaunul puterii, si-au vazut mai degraba de treaba lor, decat sa caute interesele poporului.

- pe deasupra, multe dintre legile care au fost aprobate si promulgate, violeaza dreptatea Lui Dumnezeu, spre ex. au dat frau liber hmosexualitatii, lesbianismului, avortului.....

- daca ar fi acolo un Ieremia, Isaia, Daniel...mi-as da votul pentru unii ca ei, si as fi mandru de cine ma reprezinta, dar in felul descris mai sus, in nici un caz.
- data viitoare inainte de a merge la vot, ganditi-va ca poate viitorul presedinte pe care l-ati sustinut si l-ati ales va emite un decret prin care va obliga bugetarii la munca in ziua de Sambata, sau mai stiu eu ce alte legi stupide si nedrepte.

- pe langa aceasta, sa nu uitati fratilor, surorilor, ca noi suntemi cetateni a unei patrii si imparatii, care nu e din lumea aceasta. De ce spune Biblia ca domnia si puterea acestor imparatii se va da in mana sfintilor, care vor fi considerati competenti si vrednici de-a guverna impreuna cu Domnul.

- cat despre faptul ca Dumnezeu alege si pune presedintii, eu unul ma indoiesc de asa ceva. Pentru ca tot ceea ce Dumnezeu face este perfect si la lucrarea Lui nu mai este nimic de adaugat. Daca Dumnezeu ar alege si pune liderul tarii, atunci s-ar vedea o lucrare pozitiva si armonioasa, dar in schimb lucrurile merg din ce in ce mai rau si in declin...insa nu ma indoiesc ca Dumnezu permite.

"Dragostea fara adevar insala, iar adevarul fara dragoste omoara"
CorneliuS
7134. Postat la 19/01/2011 17:23 - 5222z5h14m
Imi place cum vezi lucrul acesta frate DaniEl. smiley
Eu am votat o singura data, cu Mesia prin apa botezului si acest Print ai Pacii, nu se schimba niciodata si nici constitutia asa ca nu mai este nevoie sa votez altul.

Pentru ca aici pe pamant, eu ma consider strain si calator, relatia mea cu autoritatile este doar pentru a plati taxele si impozitele care sunt dator sa le platesc si sa implinesc legile statului atata timp cat ele nu intra in contradictie cu legea lui Dumnezeu in rest nu e treaba mea, Dumnezeu ridica pe unul si coboara pe altul.

Daca e pacat sa votezi, as spune ca nu, atata timp cat esti de aceeasi parte cu Dumnezeu; dar daca eu votex pe X ca mi se pare mie mai bun si Dumnezeu il vrea pe Y sa castige alegerile pentru ca are de lucrat cu el oare nu sunt eu atunci impotriva lui Dumnezeu?

Judecati voi daca e pacat sau nu sa fi impotriva lui Dumnezeu ?

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
costy
7135. Postat la 19/01/2011 17:42 - 5222z4h55m
Poi daca am esit din lume , cum sa ne mai intoarcem inapoi? deacum traim pentru Domnul lasam lumea cu problemele ei noi privim in sus catre patria Cereasca , pentru care am votat deja smiley

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Lica
7137. Postat la 19/01/2011 18:45 - 5222z3h52m
Tind să fiu de-acord cu faptul că noi nu trebuie să ne implicăm în lucrurile lumii însă desigur trebuie să cunoaștem limitele - de unde și până unde.

Consider că votul nostru NU este păcat și nu este un act împotriva lui Dumnezeu. Desigur depinde de context! Un scurt exemplu ar fi imaginea: "Săptămâna viitoare vor fii alegeri; sunt 2 candidati, primul este Nicolae Ceaușescu (sau ce ziceți de Hitler...pe care de fapt nu prea l-ar interesa votul nostru) iar celălalt este Traia Băsescu." Acum fără să ne implicăm în politică considerați că noi trebuie să stăm închiși în "sfințenia" noastră și să lăsăm ca lumea să decidă...chiar dacă noi vom suferi împreună cu lumea mai apoi?

Să ne gândim puțin la ceea ce s-a întâmplat în istorie...chiar credeți că nu se merită un pas de pentru a trece de la nazism la democrație de ex? (aici mă refer la relația noastră cu statul în care trăim)

Situația de a fii împotriva lui Dumnezeu prin votarea unui alt candidat decât cel dorit de El cu tot respectul o consider irealistă, împotrivirea este păcat însă Dumnezeu nu votează și nici nu pune președinți cu care nu poate lucra (necredincoși)...faptul că El are totul sub control și permite anumite lucruri este cu totul altceva. El are tot în vedere și control...ridică și coboară pentru a proteja pe cei ce Îl iubesc.

Dacă votul este păcat atunci trebuie să mai facem un pas și să spunem ce anume îl face să fie păcat?

1. Este interzis votul?
2. Este interzisă legătura cu statul?
etc

De la faptul că nu vrem să votăm uneori deoarece avem de ales între două perosoane care așteaptă să facă orice numai bine poporului până la vot ca păcat este cale lungă...

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
costy
7145. Postat la 19/01/2011 21:32 - 5222z1h5m
Se pune si problema urmatoare cine VOTEAZA inseamna ca face si politica corect nu? a face politica inseamna a urmarii fenomenul prin a urmari la televizor discursurilor fiecaruia candidat etc , poi si atunci nu este asta o departare de Domnul ? timpul asta se poate folosi citind Biblia facand fapte de ajutorare si multe altele , ocupandu-ne timpul cu ceva folositor pentru Domnul ca noi nu mai suntem ai lumii ci a Domnului ISUS , Pacea si Harul Domnului ISUS dragi frati si surori.

CorneliuS
7156. Postat la 20/01/2011 18:28 - 5221z4h9m
Lica a scris:

Să ne gândim puțin la ceea ce s-a întâmplat în istorie...chiar credeți că nu se merită un pas de pentru a trece de la nazism la democrație de ex? (aici mă refer la relația noastră cu statul în care trăim)

De la faptul că nu vrem să votăm uneori deoarece avem de ales între două perosoane care așteaptă să facă orice numai bine poporului până la vot ca păcat este cale lungă...

Comunismul, nazismul, cu toate crimele si nenorocirile pe care le-au adus, holocaust si alte prigoane, toate aceste regimuri au capatat putere cu ingaduinta lui Dumnezeu si doar pentru ca Dumnezeu a avut un plan de indeplinit prin acesti presedinti o anumita perioada, si pe care nici unul din noi nu cred ca i-a fi votat si totusi ar fi castigat.smiley
Presedinti credinciosi pe care sa-i votam si noi nu stiu daca o sa intalnim...

Pasul de la comunism sau nazism la democratie, nu s-a facut prin vot, ci prin lupta, credinciosii au luptat prin post si rugaciune iar ceilalti cu armele si Dumnezeu a ascultat rugaciunile sfintilor prigoniti si a dat putere celor ce luptau cu armele si uite asa s-a facut libertatesmiley
Sunt deacord ca Dumnezeu nu voteaza si nici nu are nevoie de votul meu, El ce zice ia fiinta.

Ci Dumnezeu este Cel ce judecă: El coboară pe unul, și înalță pe altul.

Totusi, printre noi mai sunt si "frati" imlpicati in politica, care impinsi de la spate de unele partide si de unele interese fac "campanie electorala " prin adunari pentru a castiga cat mai multe voturi pentru candidatul partidului sau.
Aici deja numai e vot liber exprimat.

De exemplu, sunt frati printre noi care au votat cu candidatul liberalilor sau al celorlalte partide si totusi a castigat cel de la P.D.L, acestia au fost deacord cu hotararea luata de Dumnezeu?

Avram_76
7157. Postat la 20/01/2011 18:34 - 5221z4h3m
Votul este un drept dar nu este o obligatie.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
CorneliuS
7158. Postat la 20/01/2011 18:44 - 5221z3h52m
Bineanteles frate Avram, este un drept pe care poate sa si-l exercite fiecare cetatean.
Oprirea sau impiedicarea cetateanului de a-si exercita votul se pedepseste de catre legile statului.
Eu nu am oprit pe nimeni smiley doar mi-am spus parerea, nu vreau sa fiu pedepsitsmiley

Lica
7161. Postat la 20/01/2011 18:56 - 5221z3h41m
CornelS am înțeles părerea ta și o respect. Ceea ce susțin este că votul (subiectul discutat nu este politica ci votul) în sine nu este păcat. Și alegând un președinte care se dovedește a fii învis mai apoi nu îl consider un păcat împotriva lui Dumnezeu....dacă acesta ar fi păcat ar trebui să aplicăm aceeași reguă și la alte situații din viața noastră în care noi am dori un lucru (pentru că așa credem că este cel mai bine) și la urmă se întâmplă diferit....nu cred că am păcătuit având așteptări și orientări greșite pe un plan care nu are legătură cu viața spirituală.

La mine în localitate s-a făcut un vot...să fie sau nu această localitate o nouă comună. Consider că indiferent de vot și indiferent de rezultatul de după votul meu nu ar fi fost un păcat...este o părere personală...vă respect însă și părerea voastră!

Un alt aspect este implicarea în politică...țin să spun că eu văd ca și două lucruri diferite...a vota sau a fi implicat în un partid politic, campanii etc...

Cum spunea și fratele Avram votul este un drept și nu o obligație...adevărul este că realitatea a făcut ca și cei care nu au nici o legătură cu Biblia să nu mai meargă la vot din motive lesne de înțeles.

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
CorneliuS
7163. Postat la 20/01/2011 19:45 - 5221z2h52m
nadia_mol a scris:

Sora Nadia, te referi la " a vota" in general, indiferent de situatie sau de un vot legat de politica? Ca sa stim cum sa raspundem.
Se poate vota de exemplu: un sef de clasa sau chiar si un prezbiter... ceea ce nu are nici o legatura cu politica.

fullban10
7164. Postat la 20/01/2011 20:30 - 5221z2h7m
Votul meu inseamna ca imi pasa ca fac parte din Romania. Mananc painea ei, beau apa ei, am primit educatie, si credinta aici. In Romanica mea cea parasita de multi care au dat dosului, cum zice Biblia. Oare sa-mi fie indiferent cine o sa fie primarul? Oare sa-mi fie indiferent cine va conduce tara? Da, am primit un drept, si vreau sa mi-l exercit. Cand voi avea o problema la primarie si voi cere o audienta, cand ii vorbesc primarului ales, stau cu fata sus, deoarece am votat. Cand presedintele tarii, supune dezbaterii publice un decret important, cu fata sus ma voi prezenta sa-mi spun parerea, deoarece am votat. Sa nu votez eu Constitutia? Amintiti-va ca ani si ani de zile nu ne intreba nimeni nimic, Si azi cand am castigat acest drept sa zic: nu-mi pasa? Aici s-a varsat sange. Aici a fost o jertfa. Cum iubesc pe Dumnezeu, daca nu iubesc locul pe care mi L-a dat. Cum iubesc pe cei pe care prin grija Lui conduc Romania daca nu-L iubesc pe Cel care-a facuto?
Numai ca se constata un lucru care nu ne face cinste. Nu votam, dar huiduim, criticam, fluieram, scuipam si dam palme.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
liviu
7165. Postat la 20/01/2011 21:13 - 5221z1h24m
LUCA 20, vr 25..

Dati dar cezarului ce este al Cezarului, si lui DUMNEZEU ca este a lui DUMNEZEU.
Pagina 1 din 2 1 2 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19196057 vizite unice Powered by PHP-Fusion