Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Domnul să vă îndrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu și spre răbdarea lui Hristos!"
2 Tesaloniceni 3:5

Cugetarea zilei
"Libertatea este uneori un alt fel de a spune ca nu mai ai nimic ce să pierzi, asemeni îndrăgostitului rămas "liber" atunci când l-a părăsit iubita."

Country Song

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 3
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 1 din 2 1 2 >
Deconectat Adâncul
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8729. Postat la 25/02/2011 13:31 - 5185z10h15m
Intalnim in Biblie, referiri la ADANC, si sub pamant.
Filipeni 3;10 :.............in Numele lui Isus sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de SUB PAMANT,...........
Am tot intrebat in stanga si-n dreapa, dar toti se feresc sa vorbeasca lamurit. Deoarece in Biblie scrie, si nu doar odata ci de mai multe ori, despre ele, cred ca acolo in adanc sub pamant este ceva ce inca nu ni s-a descoperit. Voi stiti ceva in privinta aceasta?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Adâncul
lnedelea
8749. Postat la 26/02/2011 16:24 - 5184z7h23m
Adâncul reprezintă un subiect delicat. Cei care îl știu evită să vorbească despre el iar cei care nu-l cunosc îl ignoră...

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
fullban10
8755. Postat la 26/02/2011 18:54 - 5184z4h52m
Mi-a scris cineva pe forumul azs, ca cei de sub pamant care-si pleaca genunchi in rugaciune sunt minerii, scafandri, cei din submarine. Astept de la voi mai mult.
Intradevar nu se prea discuta despre aceste lucruri, dar daca sunt in Biblie, eu cred ca ne comunica ceva.

Nica Schirod
8765. Postat la 27/02/2011 06:42 - 5183z17h4m
Shalom.

Soră Valentina, subiectul acesta este așa cum a zis și Inedelea, este destul de delicat, dar nu atât cât să nu fie dezbătut și până la urmă și înțeles, numai că Biblia vorbește de mai multe adâncuri, dacă te uiți în concordanță, vei găsi câte-va zeci, dacă vrei explică puțin mai clar, te referi strict la Filipeni 3:10 ?

Shalom.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
8780. Postat la 27/02/2011 19:02 - 5183z4h45m
Nu numai. Ci la acel adanc care este scris in Biblie cu A mare. ADANC.

Nica Schirod
8794. Postat la 27/02/2011 20:48 - 5183z2h59m
Shalom.

Am înțeles că întrebarea este raportată la Luca 8: 31, adânc cu A mare (ADÂNC).
Mai sus sora Valentina a scris:
Am tot intrebat in stanga si-n dreapa, dar toti se feresc sa vorbeasca lamurit. Deoarece in Biblie scrie, si nu doar odata ci de mai multe ori, despre ele, cred ca acolo in adanc sub pamant este ceva ce inca nu ni s-a descoperit. Voi stiti ceva in privinta aceasta?

Despre Adâncul din Luca, știm, dar foarte puțin, dar știm că și dracilor le frică de Adânc:
Luca 8:31. Și dracii rugau stăruitor pe Isus să nu le poruncească să se ducă în Adânc.

Eu cred că acolo în adânc, este ceva îngrozitor raportat la versetul de mai sus, nu aș vrea nici în ruptul capului să ajung acolo și nu cred că cinva ar vrea, dar Yeșua (Isus) ne arată o monstră, într-o parabolă în Luca 16: 24- 25:
24. și a strigat: ,Părinte Avraame, fie-ți milă de mine, și trimite pe Lazăr să-și înmoaie vârful degetului în apă, și să-mi răcorească limba; căci grozav sunt chinuit în văpaia aceasta.'
25. ,Fiule', i-a răspuns Avraam, ,adu-ți aminte că, în viața ta, tu ți-ai luat lucrurile bune, și Lazăr și-a luat pe cele rele; acum aici, el este mângâiat, iar tu ești chinuit.

A vorbi mai mult despre acest subiect, ar fi exact cum am auzit eu pe cine-va care a explicat ce au vorbit cele șapte tunete când s-a auzit glasurile lor din Apocalipsa, apropo de Apocalipsa, despre adâncurile scrise acolo, altădată.

Shalom.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

fullban10
8796. Postat la 27/02/2011 21:44 - 5183z2h3m
Cat despre ce au spus cele 7 tunete, s-a zis sa nu se spuna.
Despre Adanc, nu ni s-a spus.

ioan olah
8806. Postat la 28/02/2011 15:58 - 5182z7h48m
valentina a scris:
Intalnim in Biblie, referiri la ADANC, si sub pamant.
Filipeni 3;10 :.............in Numele lui Isus sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de SUB PAMANT,...........

Pace soră Valentina ! Întrebarea dumneavoastră este din Filipeni 2:10

Vine timpul, din aceste versete care se vor împlinii.

Apocalipsa 20

11Apoi am văzut un scaun de domnie mare și alb, și pe Cel ce ședea pe el. Pământul și cerul au fugit dinaintea Lui, și nu s-a mai găsit loc pentru ele.
12Și am văzut pe morți, mari și mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Niște cărți au fost deschise. Și a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieții. Și morții au fost judecați după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărțile acelea.
13Marea a dat înapoi pe morții care erau în ea; Moartea și Locuința morților au dat înapoi pe morții care erau în ele. Fiecare a fost judecat după faptele lui.
14Și Moartea și Locuința morților au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
15Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieții, a fost aruncat în iazul de foc.

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Michael Roman
9390. Postat la 14/03/2011 22:16 - 5168z1h30m
Sora Valentina, raspunsul dat de Biblie contrazice una din doctrinele Bisericii Adventiste... Te intreb nu invatatoresc, ci pastoral, preocupat de sufletul tau: crezi ca poti recepta adevarul fara a fi ranita?...
Berachot/Binecuvantari!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
fullban10
9407. Postat la 15/03/2011 17:58 - 5167z5h48m
Sa stii ca mi-e frica. Dar, curiozitatea, bato vina.
Mai ales ca primesc pe yahoo diferite pps-uri cu gauri in oceane si pe pamant care au fost filmate din cosmos, si oameni care au fost prin orase aflate sub pamant in care traiesc fiinte super inteligente si organizate.
De la voi, de cand va "citesc", astept invataturi ample din carti pe care nu o sa le citesc vreodata. De aceia mai intreb si eu.
Si-apoi femeia nu are voie sa vorbeasca. Dar de scris ?

Avram_76
9409. Postat la 15/03/2011 18:04 - 5167z5h43m
smiley E normal sa-ti fie frica, bine faci.Eu, cand am realizat cum sta treaba, 3 zile am umblat pe strazi bezuvenit de cap, e rau sa simti ca "temelia" pe care ai stat se clatina.Sora Debora de la Severin, cand a realizat acelasi lucru, a slabit 10 kg.Nu stiu care o sa fie efectul in cazul tau.smiley.
Adevarata temelie e pe stanca.Adancul, acest subiect atat de interesant, o sa-ti clarifice multe.
Cu stima, Avram.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
costy
9411. Postat la 15/03/2011 18:18 - 5167z5h28m
38. Căci sunt bine încredințat că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare,
39. nici inaltimea, nici adancimea, nici o alta faptura, nu vor fi in stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu, care este in Isus Hristos, Domnul nostru.
Romani 8:31 Deci ce vom zice noi în fața tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?

De ce sa ne fie frica cand Domnul ISUS este langa noi ,Credinta sus dragi frati si surori Domnului nui plac fricosii , ci cei tari in orice vreme. Un exemplu avem pe Apostolul Pavel care zice in :Filipeni 3:13 Fraților, eu nu cred că l-am apucat încă; dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea și aruncându-mă spre ce este înainte,./ Frica este de la cel rau , Cei tari sunt ai Domnului

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Nica Schirod
9420. Postat la 16/03/2011 09:36 - 5166z14h10m
Shalom (Pace).

Soră Valentina și restu, auzți cum văd eu acest mister "Adâncul", dar mai înâi voi face un fel de culegere, câte-va fragmente din postările de mai sus și ca să nu fiu acuzat de plagiat, voi cita și numele autorilor.

Valentina: Sa stii ca mi-e frica. Dar, curiozitatea, bato vina.
Michael Roman: Sora Valentina, raspunsul dat de Biblie contrazice una din doctrinele Bisericii Adventiste... Te intreb nu invatatoresc, ci pastoral, preocupat de sufletul tau: crezi ca poti recepta adevarul fara a fi ranita?...
Avram: Adevarata temelie e pe stanca.Adancul, acest subiect atat de interesant, o sa-ti clarifice multe.

Astăzi dezbatem misterul Adâncului din Apocalipsa capitolul 20:

1. Apoi am văzut pogorându-se din cer un înger, care ținea în mână cheia Adâncului și un lanț mare.
2. El a pus mâna pe balaur, pe șarpele cel vechi, care este Diavolul și Satana, și l-a legat pentru o mie de ani.
3. L-a aruncat în Adânc, l-a închis acolo, și a pecetluit intrarea deasupra lui, ca să nu mai înșele Neamurile, până se vor împlini cei o mie de ani. După aceea, trebuie să fie dezlegat pentru puțină vreme.

Elena Wite, în explicațiile lui Daniel și Apocalipsei, cum vede ea lucrurile acolo chiar ar trebui să ne fie frică la toți!
Ea zice că pământul acesta pe care locuim noi acuma, va fi pustiu, în urma plăgilor pe care Yahveh (Dumnezeu) le va trimite pe pământ și nu va fi nimic viu, nimic ce are suflare de viață.
În ce constă legarea Diavolului?, că el are să fugă de la o margine a pământului la cea-laltă margine, în lung și în lat și fiind că nu are pe cine să înșele asta însamnă: Legat.

Acuma dacă eu aș crede că îi așa cum spune Elena Wite, înseamnă că eu trăesc astăzi în adânc.
Dar mă întreb, despre ce adânc vorbeau dracii către Yahshua (Isus), când Îl rugau să nu-i trimită în Adânc, zicând-ui: Ai venit să ne chinuești înainte de vreme?
Eu cred că aici și acum nu este nici un chin, ci trăim bucuria mântuirii în călăuzirea Duhului Sfânt.
Această discuție se potrivea și la topicul deosebirea.

Eu cred că dacă am vrea să fixăm unde este locul Adâncului, sar putea să greșim, mai bine să căutăm să facem voia Tatălui care este în ceruri, fiind încredințeți în promisiunea Domnului Yahshua (Isus), că merge să ne pregătescă un loc, ca acolo unde va fi El să fim și noi.

Și tu soră Valentina nu te mai gândi la adânc de acum încolo, ci la sânul lui Avraam, și să facem, vorba Lui Yahshua (Isus) când îi zicea lui Ioan botezătorul: Lasă Ioane că așa se cade, să împlinim tot ce trebuie împlinit, adcă: Legile, Poruncile și Rânduielile Domnului !!!

Șalom.

cautatorul
9424. Postat la 16/03/2011 12:46 - 5166z11h0m
Buna ziua
Permiteti va rog sa fac o rectificare textul biblic e in Filipeni 2.10 .nu 3.10
2:10 pentru ca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ și de sub pământ,
Da pt .ce sa se plece oice genunchi ?Capitolul 2 din filipeni spune de ce va rog cititi. Apoi Apocalipsa capitplul 5 continua de ce e vredni Mielul sa primeasca toata inchinarea si sa se plece ori ce genunchi. AMIN
Am fost o perioada in Turcia stiti ca sunt credinciosi musulmani . Providenta m-a condus la un crestin care a devenit musulman .Era foarte zelos ,am mers cu el la Geamie(locul lor de inchinare).I-mi spunea de profetul Mahomed ce profet mare e, atunci l-am prezentat si eu pe ISUS Dumnezeul nostru din Filipeni 2.1-11cand am ajuns la Apocalipsa 5 si am ineput sa citesc de ISUS si am inceput sa intreb unde era Mahomed ,de ce nu aluat el cartea si sa rupa pecetile , de ce nu era nimeni in stare sa ia cartea ,doar DOMNUL ISUS .Mi-au raspuns el si vreo 25 de musulmani CARTEA VOASTRA E O MINUNE e vorba de biblie. De ce Invatati nostri nu ne lasa sa ocitim si noi ma-u intrebat ei. A dorit sa se itoarca la crestinism dar eu ne-avand o denominatiune l-am lasat cu credinta in ISUS.
Psalmul148 spune ca toata creatia sa lauda pe Dumnezeu cititi psalmul.
In cer pe pamant si sub pamant, cred ca se refera la toata creatia si creaturi.
Fiecare are o locuinta ;
- in cer -ingeri
-in ape -vietuitoarele apelor
- pe pamant -oamenii si vietuitoarele
-sub pamant -oamenii decedati dar care vor invia si vor vedea toata maretia slava si puterea lui ISUS HRISTOS si-L vor recumoaste cine a fost,cine este si cine va fi.
Acest text nu se refera la alte fiinte (extrateresti)
Cu respect
Lucia
9429. Postat la 16/03/2011 15:02 - 5166z8h45m
ADANC?!Mai degraba eu cred ca este o forma de exprimare prin care vrea sa ne faca sa intelegem ca Dumnezeu este in putere sa diminuieze la zero puterea intunericului.Cand ne gandim la adanc, dupa mintea omeneasca este locul in care nu poate supravetui nimeni. Asa cum s-a spus ca Domnul Isus va sta trei zile in ,,inima pamantului".Era o forma de exprimare prin care a vrut sa evidentieze ca pentru putin Isus nu va mai fi printre noi(viu).
Apoi spuneti-mi voi ce este cu cheia si lantul , cu care va fi legat Satana?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
9442. Postat la 16/03/2011 20:39 - 5166z3h7m
Psalmul 88;11: Se vorbește de bunătatea Ta în mormânt, și de credincioșia Ta în Adânc?

-vs. 12 - Sunt cunoscute minunile Tale în întuneric, si dreptatea Ta în țara uitării?

Mormant= intuneric?
Adanc= tara uitarii?
De aici înțeleg ca Adâncul, nu-i mormânt.

Lucia
9451. Postat la 17/03/2011 09:30 - 5165z14h17m
Draga mea, in postarea mea nu m-am referit la Adanc-Mormant, nici prin cap nu mi-a trecut acest lucru, citeste te rog postarea mea inca o data.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
cautatorul
9452. Postat la 17/03/2011 11:48 - 5165z11h59m
Buna ziua
. Felicitari pt curajul de a pune intrebari in dreptul fiecarui subiect , de a aduce argumente si pro si contra pt, a descoperi adevarul si lumina, aceasta e o gandire corecta. Lipsa intrebarilor pe care ar trebui sa ni le punem fiecare in dreptul fiecarui subiect e lasitate si asemene oameni nu gandesc liber le e frica sa iasa din tiparele denominationale.
Valentina tu vorbesti de frica . Frica ta provine ca te ocupi cu teori in afara bibliei nu cauta dovezi in biblie ca sa susti acele descoperiri care iti vin pe yahoo ,lasale ,vei putea aluneca. Indemnul de a cerceta lucruri profunde din biblie vine de la Dumnezeu, dar nu cauta sa susti cu biblia niste lucruri care nu sunt de la Dumnezeu . Cu respect
Versetul e de fapt o intrebare dar ne varbeste de acelasi loc.

88:11 Se vorbește de bunătatea Ta în mormânt, și de credincioșia Ta în Adânc?

Bunătatea. Cei morți nu pot să aprecieze atributele lui Dumnezeu. Numai cei vii pot să-L laude pe Dumnezeu pentru iubirea lui (vezi Psalm 89,1). Adânc. [Nimicire, KJV]. Ebr. 'abaddon (vezi la Iov 26,6).

Adâncul. [Nimicirea, KJV]. Ebr. 'abaddon. Un titlu care e paralel cu she'ol și care reprezintă un loc al ruinei și nimicirii. Cuvântul acesta apare numai de șase ori în Vechiul Testament (Iov 26:6; 28:22; 31:12; Psalm 88:11; Proverbe 15:11; 27:20; cf. Apocalipsa 9:11).
fullban10
9459. Postat la 17/03/2011 15:49 - 5165z7h58m
Lucia, imi pare rau dar nu-ti raspundeam tie, ci imi continuam topicul cu textele gasite in Biblie unde ADANC apare cu A mare. Am inteles bine? In KJV, ADANCUL e tradus NIMICIRE ?

Proverbe 15;11: Locuinta mortilor si ADANCUL sunt cunoscute Domnului, cu cat mai mult inimile oamenilor!.
Sunt doua locatii diferite.

vasinepos
9511. Postat la 18/03/2011 16:37 - 5164z7h10m
Ați inteles greșit despre adânc...

Toate poruncile Lui au fost înaintea mea, și nu m-am depărtat de la legile Lui - Ps 18:22
Pagina 1 din 2 1 2 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19196265 vizite unice Powered by PHP-Fusion