"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
9565. Postat la 20/03/2011 13:49 - 5161z15h43m
Shalom.
Yeșua (Isus), recunoaște inventivitatea contemporanilor Lui, că reușesc să deființeze "frumos" Porunca lui Yahveh (Dumnezeu), dar ascultați ce zice:
Marcu 7: 9. El le-a mai zis: "Ați desființat frumos porunca lui Dumnezeu, ca să țineți datina voastră.
După cum înțeleg eu, ce înseamnă o desființare de poruncă, însemnă catastrofă, nu ceva frumos, din această cauză, propun o discuție serioasă, că și astăzi se întâmplă acela-și lucru pe teren, poate că unii nici nu își dau sema, că sunt arhitecții, unui sistem, bine pus la punct, școliț, antrenat, în a manipula, a submina o poruncă sau mai multe, în folosul doctrinei, învățăturii, datinei, venitului sau comvingerii.
Nu propun să facem istorie, propun să șablonăm contemporaneitatea noastră de azi, cum se poate desființa frumos o poruncă a lui Yahveh (Dumnezeu).
Doresc ,, ca acest verset să trezească în noi, interesul de a înțelege acest cuvânt "frumos" vorbit de Yeșua (Isus), pentru ca atunci când va veni vremea, să se închidă cartea vieții noastre, dacă vom trece ușor, acum, peste acest verset, în care se pune accent pe "frumos" să iasă urât pentru totdeauna !!
Spor la dezbatere, dar nu singuri, ci cu cel ce a descoperit acest amănunt!!
Șalom.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Frate ai dreptate ca crestini de azi mai usor merg dupa datinele bătrănilor de cit dupa poruncile lui Elohim.
IN Deutronom capitolul 30:15,16,17,18,19 zice:
15. Iată, îți pun azi înainte viața și binele, moartea și răul.
16. Căci îți poruncesc azi să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, să umbli pe căile Lui, și să păzești poruncile Lui, legile Lui și rânduielile Lui, ca să trăiești și să te înmulțești, și ca Domnul, Dumnezeul tău să te binecuvânteze în țara pe care o vei lua în stăpânire.
17. Dar dacă inima ta se va abate, dacă nu vei asculta, și te vei lăsa amăgit să te închini înaintea altor dumnezei și să le slujești,
18. vă spun astăzi că veți pieri, și nu veți avea zile multe în țara pe care o veți lua în stăpânire, după ce veți trece Iordanul.
19. Iau azi cerul și pământul martori împotriva voastră că ți-am pus înainte viața și moartea, binecuvântarea și blestemul. Alege viața, ca să trăiești, tu și sămânța ta,
Mesia nu obliga pe niminea fiecare sa aleaga
Mesia spune Ioan capitolul.6:44,45 zice:
44. Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimis; și Eu îl voi învia în ziua de apoi.
45. În prooroci este scris: ,Toți vor fi învățați de Dumnezeu.' Așa că oricine a ascultat pe Tatăl, și a primit învățătura Lui, vine la Mine.
Aici e secretul ca cui vrea Elohim să le descopereși care are duhul lui Elohim are și poruncile scrise în inima lui și nu le desfințaeză.
Mesia zice în Mateicapitolul.11:25,26,27,28:
25. În vremea aceea, Isus a luat cuvântul și a zis: "Te laud, Tată, Doamne al cerului și al pământului, pentru că ai ascuns aceste lucruri de cei înțelepți și pricepuți, și le-ai descoperit pruncilor.
26. Da, Tată, Te laud, pentru că așa ai găsit Tu cu cale!"
27. Toate lucrurile Mi-au fost date în mâini de Tatăl Meu; și nimeni nu cunoaște deplin pe Fiul, afară de Tatăl; tot astfel nimeni nu cunoaște deplin pe Tatăl, afară de Fiul, și acela căruia vrea Fiul să i-L descopere.
28. Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.
29. Luați jugul Meu asupra voastră, și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre.
30. Căci jugul Meu este bun, și sarcina Mea este ușoară."
Mesia să ne lumineze pe toții.
Mesia sa fie in inimile noastre
Deconectat
RE: Marcu 7:9. cum se desființează frumos o poruncă?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10246. Postat la 11/04/2011 09:42 - 5139z20h49m
Si dacă, nu țin sărbătorile, pot zice că îmi sunt ascunse, acoperite si nu a vrut El să-mi descopere? .Sau să ascult pe Isus care a zis: S-a sfărșit?.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Soră Valentina Dumnezeu nu cred ca ține ascunse aceste sărbători,ele sunt la vedere ,biblia vorbește de aceste sărbători atît în vechiul testament cît și în noul testament,deci nu înteleg dece ne împotriviți sărbătorilor care sunt ale lui Dumnezeu și le țineți pe cele dictate de oameni,ceia ce spun pot sa și dovedesc ca bisericile care țin sabatul nu recunosc sarbătorile lui Dunmezeu, dar le țin în rînd cu lumea în mod special Paștele și Crăciunul.
Marcu 7: 9. El le-a mai zis: "Ați desființat frumos porunca lui Dumnezeu, ca să țineți datina voastră.
În ceia ce privește descoperirea lor sunt ca mărturie postările de pe acest forum cu privire la sărbători,iar pe Isus este bine s-ăl ascultați, chiar el a păzit cu sfințenie aceste sărbători.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat
valentina a scris:
.Sau să ascult pe Isus care a zis: S-a sfărșit?.
Ce s-a sfărșit?? vrei sa spui ca sarbatorile;? toate sarbatorile au fost intarite pentru VESNICIE!!! ce e vesnic e NESCHIMBATOR (LEV 23) sint ascunse pentru tine?well ! nu prea cred.
Fratele Dany a scris:
În ceia ce privește descoperirea lor sunt ca mărturie postările de pe acest forum cu privire la sărbători,iar pe Isus este bine s-ăl ascultați, chiar el a păzit cu sfințenie aceste sărbători.
Eu cred ca sarbatorile au fost facut cunoscut pentru toti forumisti ;cel putin
pentru ca o mare parte din forumisti sint pastratori al sarbatorilor
si le propovaduesc-- cei ce nu vor sa le accepte;e problema lor(2cor 4v4)
Nu exista nici o scuza ca SARBATORILE NU AU FOST CUNOSCUTE !!
E drept sint unele neintelegeri in felul CUM trebue tinute; dar nicidecum Daca sa fie tinute- si noi lucram la aceasta ca sa putem avea un acord
in lucrurile pe care le practicam(sarbatori)
chiar daca uneori parerile sint mai inferbintate si expresiile mai dure ..dar nu e nici un dezacord in a tine sarbatorile(ma refer la cei care le tin)
Deconectat
10253. Postat la 11/04/2011 20:09 - 5139z10h22m
Ce repede săriți cu toporul! N-ați observat că am scris, nu acuzându-vă, ci să-mi explicați? Fac si eu ca David : ce am eu cu voi ( 2 Samuel 19;22). Am ințeles, mai demult, ca aveți o altă orientare. Eu vroiam să știu, conform celor scrise de, Vasile Geana, față de mine, sunt ascunse, acoperite și nedescoperite?
Deconectat
Soră Valentina cu toporul nu cred că am dat în dumneavoastră, doar v-am expus citeva rănduri din scriptură și nimic mai mult, cît despre orientarea pe care o- avem cu privire la sărbători ele sunt biblice nu sunt ascunse așa cum ați precizat.
Dacă ați fi sinceră fața de Dumnezeu,cu siguranța că aceste sărbatori care sunt ale lui Dumnezeu nu ar fi nici ascunse nici acoperite și nici nedescoperite.
Durerea mea este că, sărbătorile ce nu au fost date de Dumnezeu, nu sunt ascunse pentru biserica din care faceți parte, biserica dumneavoastră sustine că pazeste poruncile lui Dumnezeu nu?.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat
Frate Nica sint de acord cu ce ai spus,după cum înțeleg eu, ce înseamnă o desființare de poruncă, însemnă catastrofă da !
În adevar este o catastrofa ; cum se face ca uni au desfintat porunca lui Yahweh privitoare la pasti(exod 12) miel azimi si verdeturi amare ...cu azima si vin?exista undeva vre-o indicatie ca Yahweh a schimbat porunca? si uite asa catastrofa si mai sint catastrofe pe care multi nu le vad
Deconectat
10257. Postat la 12/04/2011 08:58 - 5138z21h34m
Shalom - Pace de la Domnul Yahshua (Isus).
Ca să Înțelegem și mai bine, cum se poate desființa frumos porunci, sau legi, sau mai direct, voia Lui Yahveh (Dumnezeu).
Voi expune un verset, adică acela-și verset, din mai multe traduceri, apoi vom comenta puțin, ca să vedem pe ce cale mergem și pe ce poartă vrem să intrăm.
1.) Biblia din 1688 tipărită pe vremea lui Șerban Vodă Cantacuzino:
Evrei 4: 9. Iată dară, a rămas sărbarea sâmbetei nărodului luio Dumnezău.
2.) Biblia - traducerea de Nițulescu:
Evrei 4: 9. Deci dar rămâne încă repaus de Sâmbătă, pentru poporul lui Dumnezeu.
3.) Biblia 1922-Londra Societatea Biblică pentru Britania și străinătate:
Evrei 4: 9. Dreptu aceea remâne repausu pentru poporulu lui Dumnedeu.
4.) Biblia traducerea - Cornilescu, aceasta care o avem noi acum și facem uz de ea:
Evrei 4: 9. Rămâne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu.
5.) Biblia bogată - Societatea Biblică Intercomfesională din România:
Evrei 4: 9: Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu.
Acuma o să înțelegem mai ușor, un punct cheie în procesul de mântuire care traducătorii au desființat foarte frumos, adică atât de încet și pe nesimpțite, încât odată cu uzarea Bibliilor, au scos alte și alte traduceri, iar inaintașii noștri, foarte bucuroși, au procurat noile traduceri, iar pe cele vechi, nu știu ce au făcut cu ele, cert este că au dispărun.
Pe măsură ce Bibliile se învecheau, pe măsură ce erau înlocuite, tot pe aceia-și măsură cele vechi dispăreau fără urmă, spre rușinea noastră.
Biblia de Cornilescu, care facem actualmente uz de ea, lasă o comfuzie totală în acest verset, dacă nu ar urma imediat cersetul 10, am judeca , sau mai bine zis se judecă, cam așa: Rămâne doar o odihnă ca cea Sabat.... .
Eu un laic de rând, ce pot să înțeleg de aici?, că dacă trebuia ținut Sabatul, se spune-a direct, Sabat! Așa că eu pot să țin o zi pentru Domnul, orice zi din săptămână, doar spune ca aceia, ..., acuma dacă toți creștinii țin Duminica ce mă împiedică?
Las ca dumneavoastră să analizați bine, ce frumos în cazul nostru, chiar cu Biblia se desființează porunca patra.
Când mai stau de vorbă cu câte un duminicar recalcitrant, îm zice cam așa; moșule pe mine nu mă interesează alte traduceri de Biblii, eu după Biblia asta voi ajunge în rai, măi să fie oare așa ?.
Ca să nu vă mai plictisesc , analizați cele cinci versete, comparați primele două, 1 și 2 cu ultimul 5.
Ar fi bine, ca dumneavoastră să analizați semnătura mea de pe portal, că este foarte potrivită aici și se complectează cu:
Iacov 1: 16. Nu vă înșelați preaiubiții mei frați:
17. orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de sus, pogorându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.
Acum vă las cu Șalom - Pace și pe curând.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Deconectat
Citez in englezeste: There remains therefore a Sabbath rest for the people of Yahweh ( ramine odihna sabatului pentru poporul lui Yahweh)
nu o sa le citez pe toate dar in engleza nu e nici un mic indiciu ca ar fi vorba de o alta zi decit sabbat
am o versiunie catolica ;care spune cam asa (therefore a sabbat reststill remain,for the people of God)
inca ramine sabbatul de odihna pentru poporul lui Dumnezeu
este bine de cautat cararile cele vechi....care vin de la origine; si nu din alte surse
Deconectat
Eu am versiuni germane dintre care unele exprimă că ziua de sabat a rămas aceeași și altele spun că ar fi vorba de o altă zi. Cam așa cum sunt și traducerile expuse de fratele Nică.
Oricum, părerea mea este că trebuie observat neaparat nu un singur verset ci ceea ce acel verset scoate în evidență față de întreaga învățătură a Bibliei. Or, învățătura din întreaga Biblie nu pare să spună despre altă zi că ar fi "Ziua de odihnă" prin vre-o poruncă sau dovadă expresă. La fel cum "cinstește pe tatăl tău și pe mama ta" nu a putut fi înlocuit niciodată cu interpretarea că dacă un lucru este închinat Domnului nu poate fi dăruit părinților ca să poată supraviețui ci ar fi obligatoriu să fie predat la templu...
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
10276. Postat la 13/04/2011 08:09 - 5137z22h22m
Shalom - Pace sfântă de la Tatăl luminilor în care nu este nici schimbare nici umbră de mutare.
Da frate Aurel, ai dreptate, nu trebuie să luăm numai un verset, dar comfesiunea religioasă de unde Yahveh (Dumnezeu) ma trezit și am primit Duhul Adevărului, adică adevărul, care raportat la psalmul 119, unde zice așa:
Psalmul 119: 142. Dreptatea Ta este o dreptate veșnică, și Legea Ta este adevărul.
151. Dar Tu ești aproape, Doamne, și toate poruncile Tale sunt adevărul.
- Ziceam de comfesiunea de unde am ieșit, că stă la bază acest verset și nu numai acest verset ci multe altele, de pildă, acest verset care îl expun acuma și, care stă tot la baza multor culte religioase:
Matei 15: 11. Nu ce intră în gură spurcă pe om; ci ce iese din gură, aceea spurcă pe om."
Eu în postarea de mai sus, arătam una din intențiile folosite intenționat de traducători, iar cititorii dacă nu caută cărările vechi, ci se pretează exact la traducerea nouă, adică la cartea nouă, că-i mai frumoasă, că îi cu fermoar, că îi mai subțirică și îi mai ușor de purtat și, nu țin cont de punctele cheie, iar de cărțile vechi se descotorosește imediat, adică , cărțile vechi dispar fără explicație, dovadă că foarte rar se mai găsesc câte una pe ici pe colo pentru comparație.
Cred că acest portal nu este strict pentru Sâmbătari, ci au acces și alții, eu pentru asta am propus discuția, "cum se poate desființa frumos porunca Lui Yahweh (Dumnezeu)"
Hai să arătăm și alte posibilități cum se poate să se desființeze "șmecerește" adică cum am arătat mai sus, unii traducători, predicatori, învățători comenatori și alții care au un unteres, altul de-cât mântuirea, caută să implimenteze în conștientul și chear și sub-conștientul omului sincer, care ia de bun ce citește sau aude să se deființeze în mintea lui, fară să își dea seama, că desființează fără să știe o poruncă sau mai multe chiar.
Eu cred că făcând o discuție foarte sinceră, pe acest subiect, Duhul lui Adonai (Domnului), ar puea să trezească mintea sănătoasă a cititorilor sinceri, iar tu cel ce scrii aici, să fii unealta pe care să o folosească Cel Prea Înalt și, să te pomeneși că prin asta, ai pus polul la ..... ca atunci când va veni Stăpânul, să fii numit "slugă bună".
Așa că spor la comentarii, dar fără patimă pe bănățănește (răutate pe românește), ci cu mare atenție și interes pentru sufletele voastre și pentru cei ce citesc, ca să ajungem cu toții mântuiți. Amen.
Șalom și pe curând.
Deconectat
10299. Postat la 13/04/2011 20:00 - 5137z10h31m
Despre schimbarea legilor si poruncilor citim si in Marcu 10;1-12- desfacerea casatoriei. Sau schimbarea porunci a 5-a, adaugand la ea, legea CORBAN.
Dar ceeace au facut din legea Sabatului, adaugand de la ei idei de cum sa tina corect, Sabatul?.
Asa ca : toate-s vechi si noua, toate. Ce-a fost, o sa mai fie. Ce este a mai fost.
Deconectat
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10304. Postat la 13/04/2011 22:28 - 5137z8h3m
Noua traducere in limba română (NTR) reda cam asa Evrei 4:9:
"Rămâne încă pentru poporul lui Dumnezeu o odihnă de Sabat."
Este cea mai buna traducere in romana pe care o stiu, ii cunosc pe unii din colectivul de traducere, experti si oameni cu traire sfanta, chiar daca nu-s sambatari.
Modul neșlefuit si ne-editat in care as fi tradus eu versetul este:
"Prin urmare, ramane o sabatizare pentru poporul lui Dumnezeu."
Versetul a dat batai de cap traducatorilor, substantivul sabbatismos nu este usor de tradus, dar Scriptura interpreteaza Scriptura, iar Duhul Sfant ne ajuta pe cale.
Linistiti-va inimile, nu ne putem rataci usor din cauza noilor traduceri, oile Pastorului cel bun cunosc glasul Lui si nu merg dupa altul (Io. 10:4,4, etc), iar Isaia prevestea:
Acolo se va croi o cale, un drum, care se va numi Calea cea sfântă:
nici un om necurat nu va trece pe ea, ci va fi numai pentru cei sfinți;
cei ce vor merge pe ea, chiar și cei fără minte, nu vor putea să se rătăcească.
Isaia 35:8.
Pe de altă parte, este clar ca noi toti traim intr-o lume cazuta, satanica, iar entitatea denumita CULTURA face presiuni enorme asupra noastra pentru a ne nivela, a ne uniformiza, a ne omogeniza. Ce facem cu cultura inconjuratoare: ne baricadam in fata ei in bisericile noastre, sau navalim impotriva ei cu Sfanta Scriptura si lumina adevarurilor ei?...
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36
Deconectat
10323. Postat la 14/04/2011 19:17 - 5136z11h15m
Shalom - Pace.
Scumpii moșului, eu scriu și citesc aici, cu ce-a mai mare atenție și interes.
Atenție ca să înțeleg și interes să văd ce va spus Adonai (Domnul) ca să îmi spuneți, ca eu să pun în practică.
Sar părea că nu toți au această intenție, în ce mă privește, eu cu toată curăția de inimă, cu toată sinceritatea și cu tot respectul, față de voi dar și față de Cel Prea Înalt. Asta mii intenția, să învăț, să știu voia Celui Pre Înalt.
Topicul acesta despre cum se poate desființa frumos porunci a lui Yahweh (Dumnezeu), nu a fost pâna acum , nici nu ar trebui să fie nici de acum, un ring de box, ci să fie pentru toți un mijloc de studiu, de întrebări, cam așa:
Faptele Apostolilor 16: 30. ........"Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?" Luca 18: 18. Un fruntaș a întrebat pe Isus: "Bunule Învățător, ce trebuie să fac ca să moștenesc viața veșnică?"
Eu cred că toți care contribuim, într-un fel, sau altul și cred că cei ce au gândit și au muncit atât de mult ca să înființeze acest portal, au făcut-o cu gândul că va fi un instrument, prin care Yahweh (Dumnezeu), folosindu-se de noi, să se facă o lucrare și, pentru a mă flosi de ce vreau să spun împrumut din:
Matei 3: 15. Drept răspuns, Isus i-a zis: "Lasă-Mă acum, căci așa se cade să împlinim tot ce trebuie împlinit." Atunci Ioan L-a lăsat.
Scumpii moșului, vă mărturisesc din inimă, Yahweh (Dumnezeu) mă vede și mă cunoaște, că spun adevărul, iubesc pe toți frații și surorile din orice comfesiune religioasă ar fi, chiar dacă nu împărtășesc cu ei acelea-și păreri, doctrine , practici sau învățături și, să vă spun de ce:
Matei 7: 1. Nu judecați, ca să nu fiți judecați.
2. Căci cu ce judecată judecați, veți fi judecați; și cu ce măsură măsurați, vi se va măsura.
Unii zic că eu mă port cu mănuși, poate au dreptate, dar mie nu îmi stă în caracter să lovesc, să judec să dau sentințe, dar asta nu înseamnă că eu așa mai înetișor nu am să ating ce trbuie atins, eu nu vreu să fac răni, eu nu am bardă, am alifie și pansament, dar câte odată și cel cu pansamentul, ca să fie vindecare, înâi trebuie să facă o rană, așa mia zis un doctor chirurg.
Pun o întrebare, chiar credeți că Yeșua (Isus) a zis și, despre noi "că trebuie să împlinim tot ce trebuie împlinit?, eu cred că da !! Voi ce zice-ți?
Nu cum-va spunând, asta trebuie,,, asta nu trebuie, că a fost pironit pe cruce, contribuim la desființarea poruncii frumos?
Se apropie Pesahu (Paștele), să mergem în fața oglinzi și să îl intrebăm pe cel din oglindă, trebuie să mănânci Paștele sau nu.
Mai am și alte păreri cum se poate desființa frumos porunci, dar ca să nu vă plictisesc pun punct, mai aștept și alte păreri..... pe curând.
Șalom - Pace.
Deconectat
fr Nica M-am pus in fata OGLINDEI (Legea Desavirsita-iac 1 v25) M-am privit in ea ,si concluzia e ca mai este de lucru ;
tu ai spus; Pun o întrebare, chiar credeți că Yeșua (Isus) a zis și, despre noi "că trebuie să împlinim tot ce trebuie împlinit?, eu cred că da !! Voi ce zice-ți?
eu spun ca da ! trebue inplinit(luka 17 v10) chiar daca nu ne convine ;chiar daca e impotriva invataturi care am practicat-o de ani de zile ;
chiar daca credem ca nu se mai aplica astazi;legea ramine lege
De exemplu ; Legea spune sa sarbatorim sarbatoarea Azimilor cind se mininca pastele(mielul)- si noi am inlocuit Mielul cu azima si vinul si am calcat porunca FRUMOS...citind 1cor 5v7 ..si am facut din asta o doctrina in detrimentul Legii
care spune clar MIEL ;AZIMII SI VERDETURI AMARE (exod 12 v 14 -20 )
si uite asa ..se mininca azima si se bea vin ...si nu mai sint obligati sa tina legea ;ca..la cruce ,sa schmbat totul ..oare chiar asa??
da ,stiu e de 10 ori mai greu sa admiti o eruare decit sa accepti Adevarul
Poate cineva sa dovedeasca ca Yahshuah a schimbat Legea pastelui??
(mat 5 v17-19)
Stiu ca voi fi binecuvintat de multi ..dar le primim..si sa ne rugam ca Yahweh sa ne de-a lumina in toate lucrurile
Deconectat
sword, în acest caz nu e vorba de nici o poruncă desființată ci de schimbarea elementelor, deoarece însuși Mesia a spus acest lucru.
Or, dacă tu nu-l crezi nici pe Ioan Botezătorul care a spus "Iată Mielul lui Dumnezeu", nici pe Domnul Isus însuși care a spus despre sine că își va da viața pentru viața lumii ( a oamenilor din lume ce se vor întoarce la El) nici pe Apostolul Pavel care spune:"Hristos Paștele noastre a fost jertfit" nici faptul că el a împlinit profeția sărbătorii Paștelor prin jertfirea propriului trup exact în a 14 zi a primei luni ( luna spicelor), care a fost simbolizat prin azima și rodul viței pe care le-a binecuvântat și le-a împărțit ucenicilor nici pe autorul epistolei către Evrei care spune:
Citat VDC Evrei 7:12. Pentru că, odată schimbată preoția, trebuia numaidecât să aibă loc și o schimbare a Legii.
13. În adevăr, Acela despre care sunt zise aceste lucruri, face parte dintr-o altă seminție, din care nimeni n-a slujit altarului.
14. Căci este vădit că Domnul nostru a ieșit din Iuda, seminție, despre care Moise n-a zis nimic cu privire la preoție.
15. Lucrul acesta se face și mai luminos când vedem ridicându-se, după asemănarea lui Melhisedec, un alt preot,
16. pus nu prin legea unei porunci pământești, ci prin puterea unei vieți nepieritoare.
17. Fiindcă iată ce se mărturisește despre El: "Tu ești preot în veac, după rânduiala lui Melhisedec".
18. Astfel, pe deoparte, se desființează aici o poruncă de mai înainte, din pricina neputinței și zădărniciei ei -
19. căci Legea n-a făcut nimic desăvârșit - și pe de alta, se pune în loc o nădejde mai bună, prin care ne apropiem de Dumnezeu.
20. Și fiindcă lucrul acesta nu s-a făcut fără jurământ, -
21. căci, pe când Leviții se făceau preoți fără jurământ, Isus S-a făcut preot prin jurământul Celui ce I-a zis: "Domnul a jurat, și nu Se va căi: ,Tu ești preot în veac, după rânduiala lui Melhisedec', -
22. prin chiar faptul acesta, El s-a făcut chezașul unui legământ mai bun.
și multe alte pasaje care arată că în Noul Legământ mielul de paște a fost înlocuit cu Mielul lui Dumnezeu, atunci o lăsăm baltă.
Oricum, să nu te aștepți la vreun răspuns rapid din partea mea chiar dacă îmi răspunzi la ce ți-am scris aici pentru că plec în concediu pentru sărbătoare și e puțin probabil să am acces la internet și la forum.
Deci porunca aceasta nu a fost desfințată ci materia cu care este împlinită este de altă calitate.
Șalom și sărbătoare binecuvântată să aveți cu toții.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
10339. Postat la 15/04/2011 09:39 - 5135z20h52m
Shalom - Pace multă de la Yahshua ha Messiah (Isus Mesia).
Frate Silvan, chiar îmbrățișez o discuție ca cea de mai sus, chiar dacă până în prezent nici nu am practicat și nici nu m-am gândit să studiez, problema mielului oaie sau capră, contemporan.
Chiar dacă s-ar părea că discuția actuală ar fi ușor of topic, eu zic că nu, pentru că așa cum zicea fratele Silvan mai sus că, dacă trebuie mâncat mel la Pesah (Paște), iar noi nu îl mâncăm, desființăm în numele Jertfei de pe Calvar, o poruncă, iar dacă nu trebie mâncat și, noi îl mâncăm, facem acela-și lucru.
Acuma ce ar trebui să facem noi, cum înțelegem versetul acesta:
1 Corinteni 5: 7. Măturați aluatul cel vechi, ca să fiți o plămădeală nouă, cum și sunteți, fără aluat; căci Hristos, Paștele noastre, a fost jertfit.
Eu ce puțin nu aș vrea, ca nici din greșeală, nu frumos, să desființez vreo poruncă.
Mielul lui YHWH (Dumnezeu) a fost jertfit, nesocotim acest miel de Pesah (Paște) și ne întoarcem, la cel de oaie?
Din câte știu eu Evreii contemporani, nu mănâncă miel la masa de "seder" chiar dacă ei nu cred că Yeșua (Isus) a fost fiul lui YHWH (Dumnezeu).
Doresc în continuare să fie o dezbatere amiabilă, chiar și tu frate Silvan, se pare că ai destule cunoștințe, care chiar interesează, numai până acum tonul cam lăsa de dorit, iartă-mi te rog frumos, îndrăzneala de a ține diriginție, mă repet: Îmbrățișez tonul de mai sus.
Hai la muncă să mai depistăm porunci desființate frumos chiar, poate chiar și de noi, din sinceritate, fără să ne dăm seama.
Șalom - Pace și pe curând.
Deconectat
fr Nica ; poate discutia va fi putin departata de topic ;dar e legata de el;
o sa incep cu ultima parte a postari tale;
1..Evreii(nu toti) la masa de seder folosesc miel(ciolane) vei gasi din postarile lui Avodah si alti;(noi nu copiem evreii)
2--aluatul cel vechi si plamadeala noua ???
aici jos voi da un citat din biblie versiunia ( new living translation)
rog cunoscatori de engleza sa o translateze ei ca sa nu fiu acuzat de
misinterpretesen[REMOVE THIS WICKED PERSONFROM AMONG YOU,SO THAT YOU CAN STAY PURE;CHRIST OUR PASSOVER(LAMB )HAS BEEN SACRIFFICED FOR US] 1COR 5 V7)
acum cei ce cred ca nu mai trebue mincaat miel(cum de inteleg ca trebue mincata pine) ca de fapt nu a fost poruncit ...nu e o lege apinei
Legea spune clar ce sa se minince si de ce ...
cu vre-o 25 de ani in urma asa am crezut si eu ca trebue la pasti sa mininc pine(azima) si asta nu din convingeri ..ci pentru ca asa propovadueau fratii
frati propovadueau ca;; odata schimbata PREOTIA TREBUEA SA AIBA LOC SI O SCHMBARE A LEGII)
ce credeau ei (fratii)la cruce melul a fost inlocuit cu o pine (cum multi cred si acum) Asi vrea sa fie asa ..ca ar fi mult mai usor ...dar unde sta scris???
Preotia si Legea preotiei a fost schimbata ..nu LEGEA LUI YAHWEH
nu e nici o mentiunie ca Legea pastelui a fost schimbata
pe linga asta melul care este poruncit sa se minince la SARBATOARE nu are de aface nimic cu preotia... nu a fost o porunca data Preotilor ci Yseaelitilor
Deci sa nu desfintam FRUMOS o porunca alui ELOHIM in folosul traditiei catoli
co-ortodoxa pe care multi au apucat a o tinea
este bine sa se cerceteze scripturile ..ca sint multe alte lucruri care nu fac sens si sint considerate de uni litera de lege..fara a fi lege