Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10331. Postat la 15/04/2011 08:40 - 5132z13h27m
Shalom - Pace.
Apocalipsa 7: 1. După aceea am văzut patru îngeri, care stăteau în picioare în cele patru colțuri ale pământului. Ei țineau cele patru vânturi ale pământului, ca să nu sufle vânt pe pământ, nici pe mare, nici peste vreun copac.
2. Și am văzut un alt înger, care se suia dinspre răsăritul soarelui, și care avea pecetea Dumnezeului celui viu. El a strigat cu glas tare la cei patru îngeri, cărora le fusese dat să vatăme pământul și marea,
3. zicând: "Nu vătămați pământul, nici marea, nici copacii, până nu vom pune pecetea pe fruntea slujitorilor Dumnezeului nostru!"
Mi se pare că ar merita o discuție, dar fără patimă, pe subiectul "o sută patru zeci și patru de mii", pentru că am înâlnit pe mulți, care își arogă pretenția că fac parte din cei 144 000, ba încă țin o evidență strictă, pe glob chiar, și știu exact la ce număr s-a ajuns, (nu vorbesc despre Marorii lui Ehova) ci de mulți alții.
Cred că nu ar trebui să fie contraziceri, doresc , ca să contribuim câți mai mulți la discuții, poate cei care se cred că au mers prea departe, să se verifice.
Nu doresc atac la persoană chiar dacă nu ne comvine ce spune, dar nici la vre-un cult sau comfesiune religioasă.
Adonai (Domnul) să ne dea lumină, să înțelegem adevărul adevărat.
Curaj și bătăi de cap că merită.
Șalom - Pace și pe curând.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Cei 144.000 fac parte din poporul ISRAEL si hai sa vedem cine sunt ei:
Apocalipsa 7:4 Și am auzit numărul celor ce fuseseră pecetluiți: o sută patruzeci și patru de mii, din toate semințiile fiilor lui Israel.
Apocalipsa 7:5
Din seminția lui Iuda, douăsprezece mii erau pecetluiți; din seminția lui Ruben, douăsprezece mii; din seminția lui Gad, douăsprezece mii;
Apocalipsa 7:6
din seminția lui Așer, douăsprezece mii; din seminția lui Neftali, douăsprezece mii; din seminția lui Manase, douăsprezece mii;
Apocalipsa 7:7
din seminția lui Simeon, douăsprezece mii; din seminția lui Levi, douăsprezece mii; din seminția lui Isahar, douăsprezece mii;
Apocalipsa 7:8
din seminția lui Zabulon, douăsprezece mii; din seminția lui Iosif, douăsprezece mii; din seminția lui Beniamin, douăsprezece mii au fost pecetluiți
Sa vedem cine sunt si ce au facut cei 144.000
Apocalipsa 14:1
Apoi m-am uitat și iată că Mielul stătea pe muntele Sionului; și împreună cu El stăteau o sută patruzeci și patru de mii, care aveau scris pe frunte Numele Său și Numele Tatălui Său.
Apocalipsa 14:2
Și am auzit venind din cer un glas ca un vuiet de ape mari, ca vuietul unui tunet puternic; și glasul pe care l-am auzit era ca al celor ce cântă cu lăuta, și cântau din lăutele lor.
Apocalipsa 14:3
Cântau o cântare nouă înaintea scaunului de domnie, înaintea celor patru făpturi vii și înaintea bătrânilor. Și nimeni nu putea să învețe cântarea, afară de cei o sută patruzeci și patru de mii care fuseseră răscumpărați de pe pământ.
Apocalipsa 14:4
Ei nu s-au întinat cu femei, căci sunt verguri și urmează pe Miel oriunde merge El. Au fost răscumpărați dintre oameni, ca cel dintâi rod pentru Dumnezeu și pentru Miel.
Apocalipsa 14:5
Și în gura lor nu s-a găsit minciună, căci sunt fără vină înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu.
EI sunt niste Sfinti care slujesc Domnului ISUS
( Asemenea ca o garda de onoare )
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
RE: 144 000, cine sunt?
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10345. Postat la 15/04/2011 12:47 - 5132z9h21m
Buna ziua
Domnul Nica fain scri . Cred ca cei 144000 nu sunt condusi de o biserica (cult) sunt condusi direct de Dumnezeu prin Duhul Sfant o sa ma explic putin mai in colo.
1. Cand se intampla acest eveniment din Apoc,7sigilarea ?
-intre capitolul 6 care se incheie cu rurperea pecetii a sasea si cap,8 care icepe cu ruperea pecetii asaptea ,e un eveniment intre peceti
-sigilarea din Apoc .7 are loc dupa ce Mielul a rupt pecetea a sasea
-ultimul verset din cap,6,17 caci a venit ziua cea mare a maniei Lui
2 .A fost cumva ziua cea mare a maniei Lui ?
-Matei24:21 Pentru că atunci va fi un necaz așa de mare, cum n-a fost niciodată de la începutul lumii până acum, și nici nu va mai fi.22 Și dacă zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scăpa; dar, din pricina celor aleși, zilele acelea vor fi scurtate. Daniel 12:1 În vremea aceea se va scula marele voievod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tău; căci aceasta va fi o vreme de strâmtorare, cum n-a mai fost de când sunt neamurile și până la vremea aceasta. Dar în vremea aceea, poporul tău va fi mântuit, și anume oricine va fi găsit scris în carte.
---A fost ziua aceea mare ? Nu
-.Ziua aceea nu a fost pt, ca va fi un necaz asa de mare si nici nu va mai fi dupa ea un asemenea necaz, cred ca va fi groaznic.
-atunci se va scula Mihail asa spune Daniel
-Apocalipsa 7:14 Doamne, i-am răspuns eu, Tu știi. Și el mi-a zis: Aceștia vin din necazul cel mare; ei și-au spălat hainele, și le-au albit în sângele Mielului.
Concluzionez sigilarea nu a avut loc pt. ca ;
---n-a venit ziua cea mare
---.Cei 144000 va trece prin necazul cel mare ,care va avea loc in viitor poate apropiat sau mai indepartat
---.Si atunci la scurt timp va fi venire Domnului din Apoc .8 pecetea a saptea.
Sa dea Domnul sa rezistam In aceal timp foarte foarte groaznic si sa fim mantuiti toti,toti ,toti. Amin
Cu respect
o grupa de 144000 sint din semintiile FIILOR LUI YSEAEL(apoc 7 v4-8)
o alta grupa de 144000 ;sint dintre oameni(apoc 14 v4 )
o grupa va aparea in timpul necazului celui mare si vor fi pecetluiti cu semnul lui Elohim(acestia sint Ysraeliti )
cealanta grupa de 144000; sint dintre oameni; de la creatie pina la venirea lui Yahshuah(mat 23 v34-36)
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10386. Postat la 17/04/2011 18:21 - 5130z3h47m
Shalom - Pace.
Da fraților, o fi așa, că prea cu comvingere o ziceți, aș fi ajuns și eu la concluzia la care a ajuns fratele Silvan, dar cu permisiunea fratelui Costy, postez sau, repostez ce a postat el, apoi după aceia voi face un scurt comentariu.
Apocalipsa 14: 1. Apoi m-am uitat, și iată că Mielul stătea pe muntele Sionului; și împreună cu El stăteau o sută patruzeci și patru de mii, care aveau scris pe frunte Numele Său și Numele Tatălui Său.
2. Și am auzit venind din cer un glas ca un vuiet de ape mari, ca vuietul unui tunet puternic; și glasul, pe care l-am auzit, era ca al celor ce cântă cu alăuta, și cântau din alăutele lor.
3. Cântau o cântare nouă înaintea scaunului de domnie, înaintea celor patru făpturi vii și înaintea bătrânilor. Și nimeni nu putea să învețe cântarea, afară de cei o sută patruzeci și patru de mii, care fuseseră răscumpărați de pe pământ.
4. Ei nu s-au întinat cu femei, căci sunt verguri și urmează pe Miel oriunde merge El. Au fost răscumpărați dintre oameni, ca cel dintâi rod pentru Dumnezeu și pentru Miel.
Ce sar putea înțelege "ca cel dintâi rod" , să fie copii care au fost omorâți până la vârsta de doi ani?, dar nu au fost 144 000.
Șalom și Pace și încă odată Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
10394. Postat la 18/04/2011 06:43 - 5129z15h25m
Buna ziua
1 . Deunde vin acestia ,cei 144 000 ?
13Și unul din bătrâni a luat cuvântul, și mi-a zis: "Aceștia, care sunt îmbrăcați în haine albe, cine sunt oare? Și de unde au venit?"
14"Doamne", i-am răspuns eu, "Tu știi". Și el mi-a zis: "Aceștia vin din necazul cel mare; ei și-au spălat hainele, și le-au albit în sângele Mielului.
2 . Cei 144 000 vor fi pecetluiti pe frunte Apoc 7.3
Ce reprezinta fruntea ? Mintea , inteligenta , ccuprinzand facultatile aptitudinile de perceptie si intelegere , precum si cele de simtire , judecare si hotarare .
Cu aceasta ocazie raspund si la o intrebare pusa de Geana .Unde se produce nasterea din nou ?
Aici se produce si nasterea din nou .Cuvantul metanoia (minte , ratiune , intelect ),in mod literar inseamna r0;schimbare ratiunii r0;, Schimbarea gandirii , a felului de a judeca , chibzui sau cugeta . Se traduce si cu regret , parere de rau , Inseamna o schimbare totala a mentalitatii, ce are darul sa schimbe obiceiurile si inclinatiile . Detali Romani 8 In adevar , ceice traiesc dupa indemnurile firii pamantesti , GANDESC dupa lucrurile firi pamantesti ; pe cand cei ce traiesc dupa indemnurile Duhului , GANDESC dupa lucrurile Duhului .
Eczista doua peceti care se vor pune pe credinciosi ( specific nu pe culte ci pe credinciosi din orice timp , natiune , limba , rasa .
-Prima pecete il primeste cineva atunci cand crede adevarul evangheliei ; Efeseni .1 ,13 . Și voi, după ce ați auzit cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), ați crezut în El, și ați fost pecetluiți cu Duhul Sfânt, care fusese făgăduit, 4și care este o arvună a moștenirii noastre, pentru răscumpărarea celor câștigați de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui.
2 Corinteni 2, 22 El ne-a și pecetluit, și ne-a pus în inimă arvuna Duhului.. Priviti Duhul Sfant ne este dat ca o arvuna , deci trebuie sa cooperam cu El sa crestem pt aprimi pecetea finala altfel vom fi r30;r30;pierduti .
-A doua pecete o gasim in Apocalipsa 7 si 14 aici gasim sigiliul celor 144 000 nimeni absolut nimeni nu a primit aceasta pecete, categoric nimeni . Nimeni nu a primit aceasta pecete numai si numai dupa ce se va forma chipul fiarei din Apocalipsa 13.11-18. Si va contraface aceasta pecete a lui Dumnezeu care se va pune, atentie pe frunte sau pe mana .
Inca nimeni , absolut nimeni nu a primit aceasta pecete a celor 144 000 . Aceasta pecete a celor 144 000 ;
-Se pune intr-un anumit timp dupa formarea chipului fiarei
-pe anume pe credinciosi ,care si-au albit hainele in sangele Mielului
-sunt vi, adica sunt in viata cand Domnul va veni pe nori cerului ei nu vor fi inviati din morti
-au trecut prin necazul cel mare (cred ca subiectul necazul cel mare va trebui sa-l discutam)
Aceasta pecete (nici prima nici a doua ) nu va fi vizibila , nu se va vedea pe fruntea oamenilor .Prima pecete e pusa de Duhul Sfant prin nasterea din nou , nu stiu daca va mai amintiti in postarile mele la subiectul nasterea dun nou , am spus ca nasterea din nou e un proces de o continua crestere in care vom pacatui dar vom creste vom fi curatati biruitori a slabiciunilor noastre prin Duhul Sfant pe care l-am primit cand am crezut in Domnul Isus.
In continuare am spus ca Roadele Duhului sunt rezultatul lucrari Duhului Sfant si sunt un proces de crestere, am maj spus de colaborarea omului cu Dumnezeu Duhul Sfant pt desavarsirea caracterului care se face prin prima pecetluite .
Cred ca cele trei subiecte ca; Nasterea di Nouou ; Roadele Duhului ; Cooperarea omului cu Dumnezeu ar trebui sa le aprofundam pt, ca sunt subiecte de o importanta vitala a mantuiri noastre .
Stiu ca n-o sa va placa dar nimeni absolut nimeni nu poate face aceasta lucrare de pecetluire (ma refer la prima pecete a Duhului Sfant )decat numai o persoana cu puteri dumnezeesti si acesta e Dumnezeu Duhul Sfant . El a continua lucrare de Dumnezeu in inima omului pt, al duce pe om la curatire ,perfectiune la o noua creatie in om prin nasterea din nou ca sa ne albim hainele in sangele Mielului si sa primim pecetea a doua a celor 144 000 .,Aceasta persoana a Duhului Sfant nu poate ramana intr-un credincios daca nu e dorit cerut si ascultat . Pt ca e o persoana si nu o putere .
Priviti prezenta sfintei treimi la creatune ,la botezul fiecarui crestin e botezat in numele sfintei treimi asa dupa cum nu putem primi binecuvantarea decat din partea sfintei treimir30; Dumnezeu Tatal si Fiul si-au facut lucrarea acum in momentul de fata Dumnezeu Duhul Sfant savarseste lucrarea de crestere ,sfintire de recreere in viata noastra ca la sfarsitul lucrari toti cei care au colaborat cu Dumnezeu Duhul Sfant si si-au albit hainele vor primi si pecetea celor 144 000 adica si numele lui Dumnezeu Tatal si Dumnezeu Fiul. si Dumnezeu Duhul Sfant si acesti trei sunt una .
3 . Apocalipsa 14,2,3 spune ca ; cantau o cantare noua pe care nu o stie nimeni ; De ce ? ei au venit din necazul cel mare, un timp in care nu a mai fost si nici nu va mai fi ,si daca zilele acelea nu vor fi scurtate nimeni nu va scapa. E cantarea exrerientei lor pe care au traita in acel timp groaznic pe care l-au trecut cu bine . Amin
4 . Apocalipsa 14.4 spune nu s-au intinat cu femei sunt verguri
Femeia e simbolizata ca biserica in Ap.12 si Ap 17, Deci cei 144 000 atat barbati cat si femei credinciosi nu sau intinat cu femei spune ca nu au fost intinati de regulile doctrina si ivaratura din cultul din care face parte , CI AU FOST IVATATI , CONDUSI AU COLABORAT CU DUHUL SFANT.Iata acesti credinciosi cei 144 000 sunt invatati direct de Duhul Sfant si cred ca acestia nu vor fi numai dintr-un anumit cult sau religie ,ci diferenta se face ca unele peroane de credinciosi se vor lasa condusi , invatati de Duhul Sfant.Acestia vor avea o relatie cu Duhul Sfant extraordinara care stiu cand le vorbeste Duhul Sfant . Cum le vorbeste Duhul Sfant, cum ii conduce , cum ii invata , asta o doresc si cred ca si voi .
Ei sunt prezentati ca prim rod pt Tatal si Fiul . Cine ii prezinta inaintea Tatalui si Fiului ? Dumnezeu Duhul Sfant ii prezinta ca cei dintai rod care au fost nascuti din nou ,au colaborat cu EL , au fost sfintiti si atentie au ajuns la COACERE , au trecut prin necazul cel mare , la maturitate adica de la prunci in Isus au ajuns maturti in Hristos . Credinciosii de-a lungul generatiilor de la Adam si pana la formarea chipului fiarei , si noi avem prima pecete a Duhului prima pecete dar nu am ajuns la coacere la maturitate .
Sar putea ca acest numar sa fie simbolic sin nu un numar fix .
Costi nu cred ca cei 144 000 vor fi numai din poporul Israel dupa sange ci si din Israelul altoit ,adica noi crestini din toate cultele .
Cu respect .
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10594. Postat la 28/04/2011 07:28 - 5119z14h40m
Să nu fie decât 144.000 de oamenii mântuiți? Modul biblic de-a număra diferă de modul oamenilor de-a număra. Evident e un număr simbolic. Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară, promite Isus. Să-L credem pe cuvânt și să venim la El cât mai mulți.
N-ai inteles sora cine sunt cei 144.000 sunt mai deosebiti de ceilalti adica de acea gloata mare de oameni care nu se pot numara , acestia 144.000 fac parte din poporul ISRAEL din cele 12 semintii, cat despre mantuire toti sunt mantuitii care cred in Domnul ISUS si se inchina Dumnezeului Cel Atotputernic si implinesc Cuvantul si Poruncile Domnului .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
costy a scris:
Cei 144.000 fac parte din poporul ISRAEL si hai sa vedem cine sunt ei:
Apocalipsa 7:4 Și am auzit numărul celor ce fuseseră pecetluiți: o sută patruzeci și patru de mii, din toate semințiile fiilor lui Israel.
Apocalipsa 7:5
Din seminția lui Iuda, douăsprezece mii erau pecetluiți; din seminția lui Ruben, douăsprezece mii; din seminția lui Gad, douăsprezece mii;
Apocalipsa 7:6
din seminția lui Așer, douăsprezece mii; din seminția lui Neftali, douăsprezece mii; din seminția lui Manase, douăsprezece mii;
Apocalipsa 7:7
din seminția lui Simeon, douăsprezece mii; din seminția lui Levi, douăsprezece mii; din seminția lui Isahar, douăsprezece mii;
Apocalipsa 7:8
din seminția lui Zabulon, douăsprezece mii; din seminția lui Iosif, douăsprezece mii; din seminția lui Beniamin, douăsprezece mii au fost pecetluiți
Sa vedem cine sunt si ce au facut cei 144.000
Apocalipsa 14:1
Apoi m-am uitat și iată că Mielul stătea pe muntele Sionului; și împreună cu El stăteau o sută patruzeci și patru de mii, care aveau scris pe frunte Numele Său și Numele Tatălui Său.
Apocalipsa 14:2
Și am auzit venind din cer un glas ca un vuiet de ape mari, ca vuietul unui tunet puternic; și glasul pe care l-am auzit era ca al celor ce cântă cu lăuta, și cântau din lăutele lor.
Apocalipsa 14:3
Cântau o cântare nouă înaintea scaunului de domnie, înaintea celor patru făpturi vii și înaintea bătrânilor. Și nimeni nu putea să învețe cântarea, afară de cei o sută patruzeci și patru de mii care fuseseră răscumpărați de pe pământ.
Apocalipsa 14:4
Ei nu s-au întinat cu femei, căci sunt verguri și urmează pe Miel oriunde merge El. Au fost răscumpărați dintre oameni, ca cel dintâi rod pentru Dumnezeu și pentru Miel.
Apocalipsa 14:5
Și în gura lor nu s-a găsit minciună, căci sunt fără vină înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu.
EI sunt niste Sfinti care slujesc Domnului ISUS
( Asemenea ca o garda de onoare )
Frate Costy este foarte important că ai amintit semintiile ,cea ce doresc să precizez că in Ap.7 :4 specifică ,,din toate semintiile fiilor lui Israel"
Intrebarea mea este de ce nu apare ca seminție pecetluită si semintiile lui Dan si Efraim ?
Draga sora nu stiu , chiar nu am bagat de seama daca cunosti mai multe as vrea sa cunosc de ce ? Sau cine stie poate de asemenea sa ne spuna mai multe
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10794. Postat la 05/05/2011 19:10 - 5112z2h57m
În Genesa 49; 17 scrie de ce întreaga familie a lui Dan, lipsește: Dan va fi un șarpe pe drum, o năpârcă pe cărare.
Ei nu au reușit să învingă păcatul bârfei, (vorbitul pe la spate).
valentina a scris:
În Genesa 49; 17 scrie de ce întreaga familie a lui Dan, lipsește: Dan va fi un șarpe pe drum, o năpârcă pe cărare.
Ei nu au reușit să învingă păcatul bârfei, (vorbitul pe la spate).
Draga Valentina , nu credeti ca ar trebuii sa ne gandim insa si la versetul 16 ?
Despre care Israel spune că,citez ,,Dan va judeca pe poporul său, Ca una din semințiile lui Israel.
17. Dan va fi un șarpe pe drum, O năpârcă pe cărare, Mușcând călcâiele calului, Făcând să cadă călărețul pe spate.
Intreb pe care popor îl va judeca semintia lui Dan?
Stim despre Dan ca este intaiul nascut a lui Israel din roaba Rahelei (femeia iubita de Israel) si anume Bilha.
Yeșuah le spune ceol 12 ucenici ai lui ,, Isus le-a răspuns: "Adevărat vă spun că, atunci când va sta Fiul omului pe scaunul de domnie al măririi Sale, la înnoirea tuturor lucrurilor, voi, care M-ați urmat, veți ședea și voi pe douăsprezece scaune de domnie, și veți judeca pe cele douăsprezece seminții ale lui Israel.
Înteleg ca din aceasta semintie ies judecatorii poporului Isrel,
Cât despre Efraim de ce nu se afla printre cei 144.000 ?
Am gasit scris in profetia facută de Israel cu privire la Efraim ,fiind binecuvantat cu mana draptă,Efraim fiind fiul cel mic a lui Iosiv născut in Egipt .Binecuvantarea a fost aceasta ,citez,,A binecuvântat pe Iosif, și a zis: "Dumnezeul, înaintea căruia au umblat părinții mei, Avraam și Isaac, Dumnezeul, care m-a călăuzit de când m-am născut, până în ziua aceasta,
16. Îngerul, care m-a izbăvit de orice rău, să binecuvânteze pe copiii aceștia! Ei să poarte numele meu și numele părinților mei, Avraam și Isaac, și să se înmulțească foarte mult în mijlocul țării!"
17. Lui Iosif nu i-a venit bine când a văzut că tatăl său își pune mâna dreaptă pe capul lui Efraim; de aceea a apucat mâna tatălui său, ca s-o ia de pe capul lui Efraim, și s-o îndrepte pe al lui Manase.
18. Și Iosif a zis tatălui său: "Nu așa, tată, căci acela este cel întâi născut; pune-ți mâna dreaptă pe capul lui."
19. Tatăl său n-a vrut, ci a zis: "Știu, fiule, știu; și el va ajunge un popor, și el va fi mare; dar fratele lui cel mai mic va fi mai mare decât el; și sămânța lui va ajunge o ceată de neamuri." Deci samanta lui Efraim va ajunge o ceata de Neamuri.....intreb ce să caute cei dintre neamuri printre cei 144.000?Dar mă gândesc totusi că aceste neamuri isi spală hainele in sangele mielului (adica îsi schimba faptele din trecutul lor fara Dumnezeu)Subiectul 144.000 mi-a dat mult de gandit ,este greu.
Eu pun aceste întrebari ca să aflu răspunsuri .
Ultima postare imi apartine dupa noul regulament pot posta tot eu. Fratele Nica a scris....
Ce sar putea înțelege "ca cel dintâi rod" , să fie copii care au fost omorâți până la vârsta de doi ani?, dar nu au fost 144 000.
Frate Nica ce am putea intelege prin ,,Cel dintai rod" ,nu cumva si ultimele roade vor fii ca si cele dintai? Putem sa ne gandim la acest verset ,,Eu sunt cel dintai si Cel de pe urma?"sau ,, Cei dintai vor fii cei de pe urma si cei de pe urma vor fii cei dintai?"
Reveniti la subiectul de mai sus.
Aduc catev referi biblice ...
Faptele apostolilor 26:23 și anume, că Mesia (Hristosul )trebuie să pătimească, și că, după ce va fi cel dintâi din învierea morților, va vesti lumină norodului și Neamurilor."
Romani 10:19 Dar întreb iarăși: ,N-a știut Israel lucrul acesta?' Ba da; căci Moise, cel dintai , zice: ,Vă voi întărâta la pizmă prin ceea ce nu este neam, vă voi ațâța mânia printr-un neam fără pricepere.'
Romani 16:5 Spuneți sănătate și Bisericii care se adună în casa lor. - Spuneți sănătate lui Epenet, preaiubitul meu, care a fost cel dintâi rod al Asiei pentru Mesia (Hristos)
1 Corinteni 15:23 dar fiecare la rândul cetei lui. Mesia( Hristos)este cel dintâi rod; apoi, la venirea Lui, cei ce sunt ai lui Mesia ( Hristos).
1 Corinteni 16:15 Încă un îndemn, fraților. Cunoașteți casa lui Stefana; știți că ea este cel dintâi rod al Ahaiei, și că s-a pus cu totul în slujba sfinților.
1 Timotei 1:15 O, adevărat și cu totul vrednic de primit este cuvântul, care zice: " Mesia Yeshua(Hristos Isus )a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoși", dintre care cel dintâi sunt eu.
1 Timotei 1:16 Dar am căpătat îndurare, pentru ca Yesha Mesia ( Isus Hristos )să-Și arate în mine, cel dintâi, toată îndelunga Lui răbdare, ca o pildă celor ce ar crede în El, în urmă, ca să capete viața veșnică.
Evrei 8:13 Prin faptul că zice: "Un nou legământ", a mărturisit că cel dintâi este vechi; iar ce este vechi, ce a îmbătrânit, este aproape de pieire.
Apocalipsa 1:11 care zicea: "Eu sunt Alfa și Omega, Cel dintâi și Cel de pe urmă. Ce vezi, scrie într-o carte, și trimite-o celor șapte Biserici: la Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia și Laodicea."
Apocalipsa 1:17 Când L-am văzut, am căzut la picioarele Lui ca mort. El Și-a pus mâna dreaptă peste mine, și a zis: "Nu te teme! Eu sunt Cel dintâi și Cel de pe urmă,
Apocalipsa 2:8 Îngerului Bisericii din Smirna scrie-i: "Iată ce zice Cel dintâi și Cel de pe urmă, Cel ce a murit și a înviat:
Apocalipsa 4:1 După aceste lucruri, m-am uitat, și iată că o ușă era deschisă în cer. Glasul cel dintâi, pe care-l auzisem ca sunetul unei trâmbițe, și care vorbea cu mine, mi-a zis: "Suie-te aici, și-ți voi arăta ce are să se întâmple după aceste lucruri!"
Apocalipsa 14:4 Ei nu s-au întinat cu femei, căci sunt verguri și urmează pe Miel oriunde merge El. Au fost răscumpărați dintre oameni, ca cel dintâi rod pentru Dumnezeu și pentru Miel.
Apocalipsa 22:13 Eu sunt Alfa și Omega, Cel dintâi și Cel de pe urmă, Începutul și Sfârșitul.
Shalom . O sa incerc sa aduc si eu cateva idei in speranta elucidari cat mai mult a textului si intrebarilor postate. Intradevar este un subiect complex si care da multe batai de cap scholarilor bibliei,si nu in ultimul rand noua.
Fratele Nica intreba ce se poate intelege "prin cel dintai rod"?
Parerea mea este ca raspunsul il aflam in 1 Corinteni 15 :20
20. Dar acum, Hristos a înviat din morți, pârga celor adormiți.
Daca ne uitam in greaca , vom descoperi ca in greaca este acelasi cuvant aparche si aici unde in romaneste apare "parga "la fel ca si in versetul 23 unde apare" primul rod ":
dar fiecare la rândul cetei lui. Hristos este cel dintâi rod; apoi, la venirea Lui, cei ce sunt ai lui Hristos.
si acelasi cuvant "aparche"=cel dintai rod apare in apoc 14
4
. Ei nu s-au întinat cu femei, căci sunt verguri și urmează pe Miel oriunde merge El. Au fost răscumpărați dintre oameni, ca cel dintâi rod pentru Dumnezeu și pentru Miel.
Deci eu inteleg ca acesti 144 000 vor fi prima parga dupa Mesia dintre cei morti, reinviati la viata vesnica.
Actiunea din Apoc plaseaza evenimentele pe vremea revenirii lui Mesia , pe muntele Sionului, si acesti 144000 vor fi primii ce vor avea parte de inviere.
Parerea mea este ca ei sunt intradevar din cele 12 triburi ale lui Israel, insa acestia sunt verguri nepatati de catre sistemele false , oricare ar fi ele bisericesti sau iudaice, gasiti fara minciuna sau vina inaintea lui Elohim.
Zaharia vb. de casa lui David si locuitorii Ierusalimului.12:10
Atunci voi turna peste casa lui David și peste locuitorii Ierusalimului, un duh de îndurare și de rugăciune, și își vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. Îl vor plânge cum plânge cineva pe singurul lui fiu, și-L vor plânge amarnic, cum plânge cineva pe un întâi născut.
Pe urma vorbeste de un necaz mare , care il regasim in Apoc, iar 13vs 9 conclude:
Dar treimea aceasta din urmă o voi pune în foc, și o voi curăți cum se curăță argintul, o voi lămuri cum se lămurește aurul. Ei vor chema Numele Meu, și îi voi asculta; Eu voi zice: Acesta este poporul Meu! Și ei vor zice: YHVH este Elohim al meu!
De notat este ca evreii in ziua de azi majoritatea nu cunosc pe cel ce l-au strapuns , si nici nu cheama Numele Lui, substituindul cu mai multe feluri si forme.
Insa Apoc, vorbeste de o ramasita care recunoaste Numele Tatalui si si al Fiului, avandul pe fruntile lor , asa cum spunea cautatorul mai sus:
Ce reprezinta fruntea ? Mintea , inteligenta , ccuprinzand facultatile aptitudinile de perceptie si intelegere , precum si cele de simtire , judecare si hotarare
Personal cred ca acesti 144000 vor fi evanghelistii evrei , ce vor pastorii cu El .din Isaia 2:
Se va întâmpla în scurgerea vremurilor, că muntele Casei Domnului va fi întemeiat ca cel mai înalt munte; se va înălța deasupra dealurilor, și toate neamurile se vor îngrămădi spre el.
3. Popoarele se vor duce cu grămada la el, și vor zice: "Veniți, să ne suim la muntele Domnului, la Casa Dumnezeului lui Iacov, ca să ne învețe căile Lui, și să umblăm pe cărările Lui." Căci din Sion va ieși Legea, și din Ierusalim cuvântul Domnului.
4. El va fi Judecătorul neamurilor, El va hotărî între un mare număr de popoare; așa încât din săbiile lor își vor făuri fiare de plug, și din sulițele lor cosoare: nici un popor nu va mai scoate sabia împotriva altuia, și nu vor mai învăța războiul.
Si iarasi in Isaia 6 vorbeste de o ramasita dintre semintiile lui Israel nu neamuri, care va fi sfanta, adica neintainati fara minciuna in gura lor , fara vina:
13. Și chiar a zecea parte de va mai rămâne din locuitori, vor fi nimiciți și ei la rândul lor. Dar, după cum terebintul și stejarul își păstrează butucul din rădăcină, când sunt tăiați, tot așa, o sămânță sfântă se va naște iarăși din poporul acesta."
Ei vor fi instare sa aduca la cunostinta adevarului curat ,intreaga lume asa cum ei au fost neintinati de catre nici un sistem fals(neintinati cu femei)ci ei sunt acea ramasita curatita prin foc, care recunosc pe Mesia ca Mantuitor si cunosc pe adevaratul YHVH cel al Torei , neintinati cu sistemele celui rau in care Iudaismul si Biserica de azi sunt imbatati.
Jobul lor cred ca va fi cel de a restora cararaile vechi si de a croi calea cea sfanta din Isaia 35
8. Acolo se va croi o cale, un drum, care se va numi Calea cea sfântă: nici un om necurat nu va trece pe ea, ci va fi numai pentru cei sfinți; cei ce vor merge pe ea, chiar și cei fără minte, nu vor putea să se rătăcească.
9. Pe calea aceasta nu va fi nici un leu, și nici o fiară sălbatică nu va apuca pe ea, nici nu va fi întâlnită pe ea, ci cei răscumpărați vor umbla pe ea.
10. Cei izbăviți de Domnul se vor întoarce, și vor merge spre Sion cu cântece de biruință. O bucurie veșnică le va încununa capul, veselia și bucuria îi vor apuca, iar durerea și gemetele vor fugi!
Ieremia 16:19
19. Doamne, tăria, cetățuia și scăparea mea în ziua necazului! Neamurile vor veni la Tine de la marginile pământului, și vor zice: ,Părinții noștri n-au moștenit decât minciună, idoli deșerți, care nu sunt de nici un ajutor
Zaharia 8:23
23. Așa vorbește Domnul oștirilor: "În zilele acelea, zece oameni din toate limbile neamurilor vor apuca pe un Iudeu de poala hainei, și-i vor zice: Vrem să mergem cu voi; căci am auzit că Dumnezeu este cu voi!
Cred ca acesti oameni au o misiune speciala, pentru stabilirea imparatiei lui Elohim in durata celei o mie de ani , cand El va restabilii toate lucrurile, la toate nivelurile in special cel spiritual, si cred ca ei fac parte din Israelul , cel care isi vor intoarce privirile spre cel ce l-au strapuns, care stim din cartea Romani 11 , ca acest eveniment se va intampla odata ce numarul deplin al neamurilor va avea loc, si harul va trece si la ei, mahrama fiind inlaturata, si Pavel spune ca intoarcerea si primirea lor lor va fi viata din morti .
Sper ca nu am fost prea lung, desi raman multe cu semn de intrebare, poate am fost de folos .
avodah a scris:
[/b]pentru Dumnezeu și pentru Miel.
Deci eu inteleg ca acesti 144 000 vor fi prima parga dupa Mesia dintre cei morti, reinviati la viata vesnica.
[/quote]
Pacea Domnului .
as dori sa vin cu o completare , nici nu stiu cum sa formulez mai bine, pentru ca nu vreau sa ma intelegeti gresit.
In Cuvant gasim:
Matei 27:51 Și îndată perdeaua dinăuntrul Templului s-a rupt în două, de sus până jos, pământul s-a cutremurat, stâncile s-au despicat,
Matei 27:52 mormintele s-au deschis, și multe trupuri ale sfinților care muriseră au înviat.
Matei 27:53 Ei au ieșit din morminte, după învierea Lui, au intrat în sfânta cetate și s-au arătat multora.
In timpul cutremurului de la moartea de pe cruce au fost inviate primele roade.
In apocalipsa avem asa: 144000 de sfinti, care asa cum spune cautatorul , nu se supun doctrinei nici unei biserici, ei urmeaza Pastorul oriunde ii duce , restul..."o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminție, din orice norod și de orice limbă".
Mantuirea e un dar, un cadou gratuit, insa rasplata pentru cei biruitori e coroana.
Cateva lucruri care le stim:
1. Yahshua moare, dupa ultimul strigat.
2. Perdeaua Templului s-e rupe in doua.
3. A fost un cutremur foarte puternic.
4. Multe trupuri(nu toate) ale sfintilor au inviat
5. Sau aratat la multi oameni (dar nu la toti)
Cateva lucruri care nu le stim:
1.Cati au inviat?
2.Au fost in corpuri naturale r11;dar- supusi putrezirii(ex invierea lui Lazar),sau corpuri naturale r11;dar-nesupusi putrezirii(cum a fost Mesia dupa inviere, inainte de a se inalta la cer), sau au inviat in corpuri supranaturale/ corpuri imbricate in Gloria Slavei
3.Cat timp au ramas ei pe pamant(pana ce Yahshua s-a inaltat?, pana ce au murit?
4.S-au aratat doar celor credinciosi in Mesia (asa cum Elohim a ingaduit ca Mesia sa se arate doar credinciosilor vezi Fapte 10:40 -41)sau s-au aratat la oricine
5.De ce nu TOTI sfiintii au inviat?
Curios este ca aceasta intamplare nu mai apare nicaieri in N.T.
Oare sa fie evenimentul acesta inceputul invierii celor morti despre care Yahshua vb. in Ioan 5:28 , 29?
28. Nu vă mirați de lucrul acesta; pentru că vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui,
29. și vor ieși afară din ele. Cei ce au făcut binele, vor învia pentru viață; iar cei ce au făcut răul, vor învia pentru judecată.
Nu cred pentru ca Yahshua vb de o singura inviere , cea la viata vesnica , or cea la judecata.
Daca acestia intradevar au inviat la viata vesnica , unde sunt ? Traiesc astazi, asa cum Yahshua a continuat sa traiasca imbracati in slava si viata vesnica ?
Nu prea cred , din cauza ca citim despre Mesia ca a fost inviat dintre morti , CEL DINTAI ROD a celor ce au adormit . 1 Cor 15:20.
18. El este Capul trupului, al Bisericii. El este începutul, cel întâi născut dintre cei morți, pentru ca în toate lucrurile să aibă întâietatea. Colos. 1:18
Acesti sfinti ca atare nu au putut fi inviati cu prospectul vietii vesnice , inainte de Cel dintai rod-Yahshua.
Pavel vorbeste de inviere referinduse la ''ziua aceea'' in 2 Tim4:8, plasand-o undeva in viitor, :
De acum mă așteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da, în "ziua aceea", Domnul, Judecătorul cel drept. Și nu numai mie, ci și tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.
Si iarasi in Tesal 4:16:
Căci însuși Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, și întâi vor învia cei morți în Hristos.
Acestia sfiinti nu au murit in Mesia, ca atare nu au putut cei dintai la care textul se refera.
Ei o fi inviat in corpuri naturale , asa cum Lazar o inviat.
Matei 27:52 mormintele s-au deschis, și multe trupuri ale sfinților care muriseră au înviat.
Acestia au inviat in momentul cand perdeau s-a rupt, cand Mesia a murit , cea ce ii plaseaza inaite ca Mesia sa se infatiseze inaintea Tatalui ca primul rod imbracat in nemurire.
Au mai fost cazuri de inviere chiar si in V.T. insa Mesia este singurul care a murit si a inviat in neputrzire , si nimeni inaintea S-a nici dupa El, ci toti vom adormii si vom astepta ziua aceea , in care v-om auzii trambita glasului Sau .
Shalom!
Foarte adevarat, frate Avodah, de acord cu dvs. , doar cu o mica de tot completare:
-Cu toate ca Domnul nostru este cel dintai rod, am mari dubii ca face parte din cei 144000, deci criteriul o fi altul si numaratoarea nu incepe cu El.
-cat despre cei morti , pana la Hristos, sa zicem asa ( cu toate ca Hristos era de la inceput si Iov, in tanguirile lui, Il recunoaste) :
Iov 19:25 Dar știu că Răscumpărătorul meu este viu și că Se va ridica la urmă pe pământ.
in cazul lor, a fost o moarte si-o -nviere, clara si memorabila.
Pentru ca , in cazul nostru, am murit si am inviat o data cu Hristos, ei aveau doar nadejdea, pentru ca nu aveau apa botezului, aveau doar Legea, care era moarte sigura si care nu era mantuitoare, arata doar pacatul.
Omul neputatand sa tina Legea, a venit Rascumparatorul a implinit Legea si i-a inviat pe toti care nadajduiau in El. Ceilalti , la judecata.
In mare parte, inteleg rationamentul dvs. si ideal ar fi sa cercetam si sa ne completam pana ajungem la un intreg.
Cartea descoperirii lui Isus Hristos , spune asa:
Apocalipsa 1:3 Ferice de cine citește și de cei ce ascultă cuvintele acestei prorocii și păzesc lucrurile scrise în ea! Căci vremea este aproape!
Am intrebat in stanga in dreapta pe frati, ce e de pazit aici, toti ridica din umeri, dar e de cercetat, de cautat, de studiat, ce vrea sa spuna Domnul si ce e de pazit.
"Vremea este aproape" , scria Ioan, cand inca era in viata. Si Cuvantul nu minte.
Matei 24:14 Evanghelia aceasta a Împărăției va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârșitul. Romani 10:18 Dar eu întreb: rN-au auzit ei?r1; Ba da; căci rglasul lor a răsunat prin tot pământul, și cuvintele lor au ajuns până la marginile lumii.r1;
Petru spune in Fapte:
Faptele apostolilor 2:16 Ci aceasta este ce a fost spus prin prorocul Ioel: Faptele apostolilor 2:17 rÎn zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voștri și fetele voastre vor proroci, tinerii voștri vor avea vedenii, și bătrânii voștri vor visa vise!
Atunci deja erau zilele din urma .
Si inca un aspect mai vreau sa adaug:
Maleahi 4:5 Iată, vă voi trimite pe prorocul Ilie înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare și înfricoșată. Maleahi 4:6 El va întoarce inima părinților spre copii și inima copiilor spre părinții lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc țara cu blestem!r1;
Luca 1:17 Va merge înaintea lui Dumnezeu, în duhul și puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile părinților la copii și pe cei neascultători la umblarea în înțelepciunea celor neprihăniți, ca să gătească Domnului un norod bine pregătit pentru El.r1; Matei 17:11 Drept răspuns, Isus le-a zis: rEste adevărat că trebuie să vină întâi Ilie și să așeze din nou toate lucrurile. Matei 17:12
Dar vă spun că Ilie a și venit, și ei nu l-au cunoscut, ci au făcut cu el ce au vrut. Tot așa are să sufere și Fiul omului din partea lor.r1; Matei 17:13 Ucenicii au înțeles atunci că le vorbise despre Ioan Botezătorul.
Pace si bucurie sa aveti in inimi !
Deconectat
11666. Postat la 01/06/2011 21:42 - 5085z0h26m
1 . Deunde vin acestia ,cei 144 000 ?
-Apocalipsa 7 .14""Aceștia vin din necazul cel mare; ei și-au spălat hainele, și le-au albit în sângele Mielului.
-Vor fi in viata la venirea Domnului , vor fi vi.
-vor fi pe pamant cand vor fi varsate cele sapte potire a lui Dumnezeu din Apoc 16 .
-Vor ajunge la maturitate si caracterele lor vor lumina in contrast cu cei nelegiuiti . Si acesta este motivul care cei 14400 sunt numiti ca prim rod .
O sa fac o afirmatie mai tare .DACA in timpul vietii noastre va fi necazul cel mare , . Probabil credinciosi dintre noi vor fi din numarul celor 144000 . Din orice popor , cult , limba , etc . Domnul stie dacava fi un nr .,fix sau simbolic e treaba Lui . Dar afara de cei 14400 vor fi mintuiti si o multime care nu poate fi numarata .
Nikky personal cred ca ; prorocia la care se refera Ioan este intreaga cartea apocalipsei . Aici se repeta o invatatura care strabate intreaga biblie ,nu e de ajuns doar sa citeasca cineva sau sa asculte trebuie sa pazeasca . Ce sa pazim ? Invataturile scrise in aceasta carte a bibliei "Apocalipsa" si se mai si rosteste si o fericire , ferice de cine ....de cine ...de cine......
Cu respect
Sfarsitul lumii pentru mine este un sfarsit SPIRITUAL. Mai spun odata : cand a venit Imparatia cerurilor in inima mea, pentru mine a venit SFARSITUL LUMII. Nu ma mai intereseaza nimic din lume, nu ma mai ispiteste nimic, pentru ca Duhul Sfant ma calauzeste in adevar. Este trairea mea, nu am de dat socoteala decat Celui Preainalt .
Sfanta Scriptura se studiaza, nu se citeste. Am caiete si caiete deschise , va pot scana .De ex.
Apocalipsa 15:3Ei cântau cântarea lui Moise, robul lui Dumnezeu, și cântarea Mielului. Și ziceau: rMari și minunate sunt lucrările Tale, Doamne Dumnezeule atotputernice! Drepte și adevărate sunt căile Tale, Împărate al neamurilor!
care e cantarea lui Moise ?
Acuma, despre pecetluire:
Efeseni 1:13 Și voi, după ce ați auzit Cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), ați crezut în El și ați fost pecetluiți cu Duhul Sfânt care fusese făgăduit .
Pecetea este pusa la nasterea din nou. Sangele Mielului trebuie sa fie in jurul inimii, pentru ca suntem taiati imprejur de Insusi Hristos, nu de o mana omeneasca.
Luca 2:12 Iată semnul, după care-L veți cunoaște: veți găsi un Prunc înfășat în scutece și culcat într-o iesle.r1;
Pruncul trebuie sa se nasca in ieslea , care este inima mea. Daca nu este o nastere, nu este o pecete.
V-as ruga sa deschideti un subiect cu "Nasterea din nou " sa vedem biblic ce presupune si practic cum aplicam.
Par putini 144000 ? Da, sunt foarte putini nascuti din nou , daca inca nu este intreg Trupul.
Si mai zice Domnul :
Ioan 17:9 Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume, ci pentru aceia pe care Mi i-ai dat Tu; pentru că sunt ai Tăi: r11; Ioan 6:44 Nimeni nu poate veni la Mine, dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimis; și Eu îl voi învia în ziua de apoi.
Am mai scris :
Maleahi 4:5 Iată, vă voi trimite pe prorocul Ilie înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare și înfricoșată.
A scris Domnul o carte sfanta ca sa fie interpretata literal ? Nu.
Duhul Sfant ne va conduce in tot adevarul. Si ne va deschide ochii ...spirituali, adica cunostinta.
Va pun un ex. de studiu personal , de transpiratie personala, nu de pe net si Domnul mi-e martor, nu trebuie sa ma creada nimeni, dar am citit atatea rataciri de oameni manati de alte duhuri, ca omul nu mai stie ce sa creada.
Ps.63.10 :"vor fi dati prada sabiei, vor fi prada sacalilor " Ezechiel 13:4
"Prorocii tăi, Israele, sunt ca niște șacali în mijlocul dărâmăturilor!"
Ezechiel 13:6 Vedeniile lor sunt înșelătoare, și prorociile lor mincinoase.
Deci, sacalii sunt prorocii mincinosi. sabia este Cuvantul Domnului.
Apoc.1.16 :" din gura Lui iesea o sabie ascutita cu doua taisuri "
acuma, din gura Domnului iese o sabie la propriu sau la figurat ?
hai sa vedem :
Evrei 4:12 Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu și lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăișuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul și duhul, încheieturile și măduva, judecă simțirile și gândurile inimii.
asta daca mai avem dubii ca sufletul e muritor sau nu.
Legea Domnului este o lege a slobozeniei, Domnul Isus te usureaza, te scapa, te elibereaza, nu iti mai pune greutati in carca, asa cum fac oamenii.
Haideti sa rugam pe Domnul, ca sa ne conduca in adevar, sa ne deschida inima si ochii , ca sa crestem in credinta de la pruncul din scutece, pana la Cel Imbatranit de zile, batranul cu parul alb si barba alba care trebuie sa devina in inima noastra.