Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 1 din 8 1 2 3 4 > >>
Deconectat Samuel sau altcineva?
anita
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12805. Postat la 24/07/2011 20:13 - 5032z1h48m
Cu cine a discutat Saul când a mers în En-Dor la femeia care cheama morții (1 Samuel 28:11-19). Cu Samuel, cu duhul lui sau altcineva?
Putea femeia să cheme din morți și un sfânt deoarece în pilda bogatului și Lazăr se supune că între sfinți și ceilați oameni este o prapastie mare și nu pot trece unul la altul (Luca 16:26)?

ANA
Deconectat RE: Samuel sau altcineva?
fullban10
12812. Postat la 25/07/2011 16:07 - 5031z5h53m
Cu Satana, zis și diavol.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
lnedelea
12823. Postat la 26/07/2011 16:51 - 5030z5h9m
Dacă cineva crede că Saul a discutat cu Diavolul când a mers în En-Dor la femeia care cheamă morții ar trebui să dovedească cu Scriptura...

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
fullban10
12830. Postat la 26/07/2011 18:48 - 5030z3h12m
Da. În Scriptură scrie că Satana are putere să înșele. De aceea s-a dat porunca să nu se cheme morții, pentru a ne ferii de spiritism. Sunt pline publicațiile care încurajeajă spiritismul, de exemple de morți care vorbesc cu cei ce-i cheamă, de morți care scriu, de morți care cântă, etc. etc. Să crezi în asta și să mergi la ei, e de la diavol.
Așa în Scriptură avem- Pilda bogatului nemilos ( Luca 16; 19). Crezi că acolo Avraam face conversație?

ciprus
12837. Postat la 27/07/2011 02:47 - 5029z19h13m
Frate costy sa nu cadem in capcana de a interpreta ultratextual .
Ai procedat ca o persoana pe care am intalnit-o si am avut o conversatie despre famenul "etiopian" din fapte 8 . El sustine sus si tare ca iy etiopian si gata ca asa scrie.( cu toate ca nu era decat un iudeu venit la sarbatore ca si restul care sunt mentionati in fapte 2).

Sti ce imi pare si mai rau , ca dupa 3000 de ani Satana reuseste sa pacaleasca oamenii cu acelasi tric vechi .
Si daca n-am aveam aceea lumina extraordianara care e Scriptura.

Universul fata de Pamanat este ca Pamantul fata de un atom !!!
Tata cat de mare esti !!!
fullban10
12844. Postat la 27/07/2011 13:19 - 5029z8h41m
Dacă tot te-ai abătut, de ce nu ai trecut și pe la comentariul meu despre discuțiile dintre Avraam si bogatul nemilos?
Așa cum Avraam a vorbit cu bogatul nemilos, așa a venit și Samuel din mormânt să vorbească cu Saul. Așa ceva nu există.
Etiopianul era etiopinean din Etiopia.

lnedelea
12848. Postat la 27/07/2011 21:46 - 5029z0h15m
Discuțiile dintre Avraam si bogatul nemilos oare nu vizează o pildă care ar trebui tratată ca atare?... pe când situația expusă din En-Dor la femeia care chema morții este una reală, nu?

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
fullban10
12854. Postat la 28/07/2011 07:51 - 5028z14h9m
Și după tine, Dumnezeu se dezice de cuvântul Său în care spune, că morții nu știu nimic, până și pomenirea li s-a uitat? Sau crezi că atunci a fost amnistie?

Lucia
12903. Postat la 29/07/2011 20:37 - 5027z1h23m
Frate Inedelea, ar trebui sa ne luminezi putin, o vrajitoare ce duhuri ar putea sa aiba...?Chiar de nu s-ar aduce referinte biblice este logic ca lucreaza cu cel rau...apoi sa nu uitam, ca ajutor nu gasim si nici Duh Sfant decat la Dumnezeu!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
lnedelea
12909. Postat la 31/07/2011 10:44 - 5025z11h16m
Este evident că există "puterea întunericului" (Luca 22:53) dar pentru a da un răspuns cât mai corect cred că ar trebui înțeleasă mai bine această putere și care-i sunt limitelele.

Cu privrie la ce a scris valentina în postarea nr. 12854:
... cuvântul Său în care spune, că morții nu știu nimic, până și pomenirea li s-a uitat?

Cu privire la Ecles 9:5 invocat, amintesc faptul că în 1 Samuel 28:13 este menționat "Văd o ființă dumnezeiască sculându-se din pământ". Dacă privim strict la text, dialogul lui Saul nu a avut loc cu un mort, nu?

fullban10
12913. Postat la 31/07/2011 15:52 - 5025z6h8m
Biblia se explică cu Biblia.
Scrie că s-a ridicat din pământ și a vorbit.
Dar Dumnezeu zice că moartea e un somn. Nu se ridică, nu vorbește, nu știe nimic.
Atunci, cel ce s-a ridicat din pământ și a vorbit, nu poate fi decât diavolul.

Cum puteți voi să ziceți: Suntem înțelepți, și Legea Domnului este cu noi? Ieremia 8; 8 p.p

avodah
12920. Postat la 31/07/2011 18:38 - 5025z3h22m
Daniel 12:2
2. Mulți din cei ce dorm în țărâna pământului se vor scula: unii pentru viața veșnică, și alții pentru ocară și rușine veșnică.

Isaia 38:11, si 18
... nu voi mai vedea pe nici un om în locuința morților!
Căci nu locuința morților Te laudă, nu moartea Te mărește, și cei ce s-au pogorât în groapă nu mai nădăjduiesc în credincioșia Ta
.

Din versete ca acesta eu inteleg ca odata ce mori intri in odihna mortilor. Pana atunci mortii nu calatoresc prin ceruri sau lauda pe Cel Prea Inalt, pentru ca scriptura spune ca cei ce mor nu mai nadajduiesc , ci dorm .
Cei ce chema spirite , sunt de la cel rau , si singurele spirite ce calatoresc prin vazduh sunt duhurile cele rele sau cel bune, nu duhurile celor ce au murit.
Saul a facut un compromis cu diavolul cand a mers la acea vrajitoare , astfel s-a expus la o inselatorie din partea celui rau.
El a crezut ca vorbeste cu Samuel, insa defapt a fost un inger a intunericului prefacandu-se in inger de lumina sau prefacanduse a fi persoana lui Samuel.
Un vrajitor este un portal spre lumea diavolului, nicidecum spre Samuel , care se odihneste , asteptand sunetul de trambita.
Odata ce Saul singur a decis sa faca compromis cu diavolul , acesta l-a orbit spiritual , facandu-l sa creada ca intradevar a vorbit cu Samuel, cand de fapt a fost o iluzie diavoleasca.
De aceea Elohim ne-a interzis sa avem vre-o legatura cu acesti medii , care ne pot sa cadem in iluzii diavolesti , din care este greu de a mai scapa .
Ne deschidem usile sufletului , si ne expunem la tot felul de spirite si demoni,care ne pot face sa auzim voci, sau sa vedem lucruri inexistente.
Este plina lumea de astfel de oameni care vad si aud voci , si ma gandesc ca cumva acesti oameni s-au expus voit sau fara sa-si dea seama la asemenea imprejurari prin care deavolul preia rezidenta in viata unui om.
Vedem pe saracul Saul ,ca nu a mai scapat de aceste duhuri rele.
Aceasta este parerea mea deocamdata!!
shalom!

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
vasinepos
12923. Postat la 31/07/2011 19:20 - 5025z2h40m
Eu cred că duhul lui Samuel nu putea fi chemat de o ființă umană, oricare ar fi fost ea, deoarece în Scriptură nu am găsit nici un prooroc al Domnului care să fi vorbit cu sfinții morți. Întâmplarea cu Avram, Lazăr și bogatul rămâne o pildă clară că după moarte nu se mai poate schimba nimic pentru cel ce a murit, chiar și legătura între morți și cei vii nu mai există.

Toate poruncile Lui au fost înaintea mea, și nu m-am depărtat de la legile Lui - Ps 18:22
isip_006
13024. Postat la 05/08/2011 09:06 - 5020z12h54m
1 Sam. 28:11. Femeia a zis: "Pe cine vrei să-ți scol?" Și el a răspuns: "Scoală-mi pe Samuel."
12. Când a văzut femeia pe Samuel, a scos un țipăt mare, și a zis lui Saul: "Pentru ce m-ai înșelat? Tu ești Saul!"
13. Împăratul i-a zis: "Nu te teme de nimic; dar ce vezi?" Femeia a zis lui Saul: "Văd o ființă dumnezeiască sculându-se din pământ."
14. El i-a zis: "Cum e la chip?" Și ea a răspuns: "Este un bătrân care se scoală, și este învelit cu o mantie." Saul a înțeles că era Samuel, și s-a plecat cu fața la pământ, și s-a închinat.
15. Samuel a zis lui Saul: "Pentru ce m-ai tulburat, chemându-mă?" Saul a răspuns: "Sunt într-o mare strâmtoare: Filistenii îmi fac război, și Dumnezeu S-a depărtat de la mine; nu mi-a răspuns nici prin prooroci, nici prin vise. Și te-am chemat să-mi arăți ce să fac."
16. Samuel a zis: "Pentru ce mă întrebi pe mine când Domnul S-a depărtat de tine și S-a făcut vrăjmașul tău?
17. Domnul îți face așa cum îți vestisem din partea Lui; Domnul a rupt împărăția din mâinile tale, și a dat-o altuia, lui David.

Este destul de clar ca Saul a vorbit cu Samuel, femeia nu stia cine este Samuel de aceea cand la vazut spune biblia ca a scos un tipat mare si sa inspaimintat, de ce sa inspaimantat ? Nu mai chemase ea pana atunci mortii? Sa inspaimantat pt ca samuel era omul lui Dumnezeu, si chiar spune Biblia ca ea a zis vad o fiinta Dumnezeiasca.

Incolo frati mei bucurati-va in Domnul.
fullban10
13026. Postat la 05/08/2011 13:47 - 5020z8h13m
Și înseamnă că Dumnezeu minte când spune că moartea e un somn.
" Nu morții laudă pe Domnul, și nici vreunul din cei cei ce se pogoară în locul tăcerii". " Căci cel ce moare, nu-și mai aduce aminte de Tine, și cine Te va lăuda în locuința morților?" " Am fost mort și iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu țin cheile morții și ale locuinței morților"

isip_006
13045. Postat la 06/08/2011 13:53 - 5019z8h7m
Aici nu este vorba de a lauda pe Domnul. Aici este un caz special unde Saul ajunge la o răscruce si nu stie unde să o apuce, iar Dumnezeu nu i mai răspunde, iar el apelează la o femeie care cu puterea întunericului de a scula mortii. Pentru că Samuel îi spune: ``de ce ma tulburi?`` înseamnă ca Samuel se odihnea, iar în versetul 17 spune așa Samuel:``Domnu îti face așa cum îti vestisem din partea Lui``.

Incolo frati mei bucurati-va in Domnul.
Lucia
13046. Postat la 06/08/2011 17:35 - 5019z4h25m
isip...ai putea sa te explici...?Cu cine a vorbit Saul?Dupa cate stiu, asta este intrebarea acestui subiect.
Raspunsurile pe care le da vrajitoarea in numele lui Samuel, nu crezi ca sunt date de Satana?Ce ,el nu stia cine este Samuel si ce ii vorbise Domnul lui Saul?Cat de lesne suntem dispusi sa credem in vrajitori si ce ciudat...in morti.Totul este o inscenare a celui rau care stie foarte bine sa se PREFACA!Mai clar, cel rau a vorbit prin vrajitoare si tot el a inscenat acel dialog.Feritiva de vrajitori si de tot ce este legat de aceastia!
Intr-un cuvant ,Saul parasit de Dumnezeu a apelat la puterea intunericului sa-l ajute.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
13058. Postat la 07/08/2011 08:56 - 5018z13h4m
Domnul să fie cu voi!

Scumpii moșului, noi aici pe portal ar trebui nu numai să comentăm și să ne contrazicem, în primul rând cred că ar trebui să aflăm adevărul despre cele discutate și nu în cele din urmă, să învățăm, să șablonăm, să măsurăm cu atenție, ce zice Sfânta Scriptură și ce găsim pe teren și în inima noastră.

Aici găsim că Saul, nu a căutat cu tot dinadinsul să facă voia Celui Prea Înalt, a nesocotit Porunca dată de cel ce la trimis și, a biruit, gîndind că face bine dacă aduce pe împăratul pe care îl bătuse și multe animale, cele mai grase și frumoase, cu scopul de a le aduce jertfă de mulțumire Domnului pentru izbăvirea și biruința de care s-a bucurat în acest război.

Când Samuiel îi iese înainte lui Saul, acesta din urmă s-a bucurat, dar veste pe care urma să o audă de la Samuiel, avea să îl ducă pe Saul până la disperare. Adică; Pentru că nu ai ascultat întru totul de porunca pe care ți-o dăduse, Dumnezeu te leapădă!

După aceea, Saul, ca și noi de alt fel, aven nevoie ca Domnul să ne vorbească, dar odată ce Domnul la lepădat, nu ia mai răspuns:
1 Samuel 28:6 Saul a întrebat pe Domnul și Domnul nu i-a răspuns nici prin vise, nici prin Urim, nici prin prooroci.

Saul înpins parcă de la spate de cine-va, vroia cu orice preț un răspuns și, pentru că de la Domnul nu venea, la căutat în altă parte, cu alte cuvinte; de la "Diavolul" pentru că vrăjitorii și gicitorii și încă mulți alții, sunt mediumuri, adică niște vase prin care lucrează Satana.
Ca să nu mai lungesc foarte mult vorba, la urma urmei, Saul vroia un răspuns la întebarea la care aștepta răspuns, indiferent de unde, ție, ți-e indiferent de unde primești răspunsul la întrebarea ta? Dacă nu ești atent poți primi un răspuns mulțumitor, așa ca Saul, cum că a vorbit cu Samuiel, omul lui Dumnezeu.

Acuma întrebarea mea este că: Dacă Diavolul, cât Samuiel a trăit în trup, nu a putut să-l comvingă, să îl asculte și nici să îi facă voia, după moarte Samuiel , noi, alții care se luptă chiar cu prețul vieții lor, ca să facă voia Tatălui care aste in ceruri și cu nici un chip Diavolul să nu aibă nimic în noi, așa cun nu a fost și cu omul Lui Dumnezeu Samuiel, după moarte, voi ați fi mulțumiți ca să fiți poorocii Diavolului/Satanei ca să vorbească prin voi?

Răspunsul meu este: Samuiel a fost și rămâne în istorie, proorocul lui Dumnezeu, a stat de vorbă cu Dumnezeu și a făcut voia lui Dumnezeu, nu era Samuiel acolo, nu putea femeia prin puterea pe care o avea de la Diavolul, să aibă acces la morții care mor în Domnul. Nu era SAMUIEL acolo!

Acuma puneți tu întrebarea, pentru tine în ce te privește, dacă mergi la cine-va care nu ascultă de Dumnezeu, nu face voia lui Dumnezeu, ai putea să primești un răspuns la întrebarea ta de la Dumnezeu?
Da, se poate să zici că da, dar așa cum zici, că Saul a vorbit cu Samuiel, ..., Vai ce înșelătorie

Mai mult, pe curând, dar cred că s-a înțeles.

Și multă pace și liniște da la Domnul.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
13062. Postat la 07/08/2011 13:25 - 5018z8h35m
Mai clar de atât nici nu se putea. Domnul să vă binecuvânteze, pentru cuvintele clare și la subiect.

lnedelea
13090. Postat la 08/08/2011 21:24 - 5017z0h36m
Un text similar cu întamplarea din En-Dor la femeia care cheama morții este 1 Imparati 13:18 <<"Și eu sunt prooroc ca tine; și un înger mi-a vorbit din partea Domnului, și mi-a zis: ,Adu-l acasă cu tine ca să mănânce pâine și să bea apă." Îl mințea.>> Faptul că se evidențează că se spune un neadevăr ne clarifică situația.

Oare textul biblic din 1 Sam 28 sa nu fie tradus corect? (poate ne ajutați cu alte traduceri). Sau aici Scriptura să redea un neadevăr?

Pagina 1 din 8 1 2 3 4 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163716 vizite unice Powered by PHP-Fusion