"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
15377. Postat la 30/11/2011 22:50 - 4906z6h58m
Doresc și rog pe Domnul ca la subiectul acesta să lase multă Pace.
Creez un subiect nou, îmi propun să încâlcesc lucrurile, ca să aveți ce descâlci, apoi mai cred că unora le va prinde bine discuția, dacă voi o veți aplica constructiv, adică fără zgârieturi, că dacă o vom aplica sincer s-ar putea, ca prin discuția și comentariile noastre, să fie unii smulși ca din foc!
Comentariile le vom face în jurul veretelor pe care le citești acum:
Psalmul 139: 14. Te laud că sunt o făptură așa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, și ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!
15. Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, țesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului.
16. Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; și în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.
Încâlcelile le voi scoate pe parcurs, acuma o întrebare pe care o să trebuiți să va bateți capul puțin. Dacă credeți și sunteți de acord cu versetele de mai sus, cum vedeți voi problema bebelușilor, pe care unele familii prin tehnologia avortului aruncă bebelușul la ......, înainte ca să vadă lumina zilei? Ce credeți că este scris în cartea Lui Dumnezeu despre el, dacă nu a fost lăsat să aibă nici o zi?
Prin prisma Păcii, cu răspundere în fața Domnului; spor la gândit și scris.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
RE: Trupul meu nu era ascuns!
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
15386. Postat la 01/12/2011 15:51 - 4905z13h58m
Pacea Domnului sa va insoteasca din Sion, frumos subiect a fost adus la cunostinta adevarului care marele creator ne-a infaptuit cu mainile sale si ne-a adus la viata prin nasterea pintecelor mamelor noastre care sint binecuvintate de cel care a facut cerurile si pamintul. Din punctul meu de vedere aceasta Tehnologie care a fost spusa de fratele nostru nica, o caracterizes tehnologia calcari de cuvintul a Domnului si a inselaciuni diavolului mai bine spus, pentru ca sa ajuns in zilele de astazi ca binecuvintarile care le-a lasat Dumnezeu femei sa nu le mai primeasca din cauza inselaciuni care satana inseala persoanele si opresc nasterea fintelor care sint creaturile Domnului prin anumite scopuri ale tehnologiei ce au aparut in ziua de astazi, deoarece in vechime era un singur punct de a nu lasa fiinta Domnului sa fie in viata era prin aruncarea semintei si a opriri ei in persoana si alta daca saminta sa semanat in pintecele mamei la un anumit timp sa avorteze inainte de nastere de a vedea lumina zilei, metodele sint si in zilele acestea care multi opresc nasterea prin anumite piedici care se utilizeaza in ziua de astazi prin pastile, prin tesut prin protectie etc. Din punctul meu de vedere pacatul il suporta cat barbatul si femeia, de ce? pentru ca barbatul arunca sau opreste saminta care din ea iese faptura Domnului si femeia pentru ca nu lasa sa creasca sau distruge lucrarea Domnului care El da viata si tot El o avea planuri cu acea faptura minunata si vie care iasa la lumina zilei. Inselaciunea satanei care o aplica in ambele grupuri este de a insela de a amagi si de a nimici fiinta vie care este pe cale de avea viata si a fi mintuita.
Deoarece noi nu stim planurile Domnului care le are in viata de zi cu zi si pentru vremurile care vor fi ca acea faptura sau fiinta care se va naste sa salveze sau sa fie in lucrarea Domnului.
Voi nimici totul de pe fața pământului, zice Domnul, pe cei ce se închină pe acoperișuri înaintea oștirii cerurilor, pe cei ce se închină jurând pe Domnul, dar care jură și pe împăratul lor, Malcam, pe cei ce s-au abătut de la Domnul și pe cei ce nu caută pe Domnul, nici nu întreabă de El.
Deconectat
15397. Postat la 01/12/2011 19:59 - 4905z9h49m
Doresc să fie multă Pace sfântă.
Frate Emanolake, ai pus cred mult suflet în comentariile făcute mai sus, ai tranșat cât se poate de explicit cum stau lucrurile, dar întrebările mele erau mult mai grele, nu voi coborî tot conținutul, ci doar un fragment, care conțin întrebările mele, pe care recunosc, nu sunt chiar ușor să răspunsul.
ÎMTREBAREA DE MAI SUS:
Dacă credeți și sunteți de acord cu versetele de mai sus, cum vedeți voi problema bebelușilor, pe care unele familii prin tehnologia avortului aruncă bebelușul la ......, înainte ca să vadă lumina zilei? Ce credeți că este scris în cartea Lui Dumnezeu despre el, dacă nu a fost lăsat să aibă nici o zi?
Prin prisma Păcii, cu răspundere în fața Domnului; spor la gândit și scris.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Deconectat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
15399. Postat la 01/12/2011 21:44 - 4905z8h4m
Pacea Domnului !
Sa stiti, dar, ca Eu sunt Dumnezeu si ca nu este alt dumnezeu afara de Mine; Eu dau viata si Eu omor, Eu ranesc si Eu tamaduiesc, si nimeni nu poate scoate pe cineva din mana Mea. (Deut.32:39)
Avortul este omucidere. Este un fapt medical și științific cunoscut că există viață încă de la concepție, de la fertilizarea ovulului de către spre spermatozoid, când o nouă ființă umană ia naștere.
Biblia ne oferă destule dovezi că ceea ce se zămislește în femeie este ființă umană.
Daca se cearta doi oameni si lovesc pe o femeie insarcinata si o fac doar sa nasca inainte de vreme, fara alta nenorocire, sa fie pedepsiti cu o gloaba, pusa de barbatul femeii, si pe care o vor plati dupa hotararea judecatorilor.
Dar daca se intampla o nenorocire, vei da viata pentru viata, (Exod.21:22,23)
nenorocire = copilul nenascut moare
"Mai inainte ca sa te fi intocmit in pantecele mamei tale, te cunosteam, si mai inainte ca sa fi iesit tu din pantecele ei, Eu te pusesem deoparte si te facusem proroc al neamurilor." (Ier.1:5)
Copiii se bateau in pantecele ei; si ea a zis: "Daca-i asa, pentru ce mai sunt insarcinata?" S-a dus sa intrebe pe Domnul. (Fac.25:22)
Iata ca Elisabeta, rudenia ta, a zamislit si ea un fiu la batranete; si ea, careia i se zicea stearpa, este acum in a sasea luna. (Luc.1:36)
ochii trufasi, limba mincinoasa, mainile care varsa sange nevinovat, (Prov.6:17)
Deconectat
15402. Postat la 02/12/2011 07:30 - 4904z22h19m
Tot o zi plină de pacea Domnului Isus.
Da, și tu frate Ioane, ca și fratele Emanolake, ați adus dovezi foarte temeinice, dar eu când am propus subiectul acesta spre dezbatere, v-am promis, că o să vă dau de lucru, și mă țin de cuvânt, așa că mai înainte de a comenta, ce se va întâmpla, sau ce spune Biblia despre părinții care fac asemenea monstruozități, întrebarea mea era alta, puțin mai grea, și cum unii dintre voi care sunteți tobă de știință și ați fost început să vă dați coate, am fabricat deocam-dată două întrebări, la care o să vă dea ceva bătaie de cap sper. Iată întrebările:
- Prima întrebare: Dacă credeți și sunteți de acord cu versetele de mai sus, cum vedeți voi problema bebelușilor, pe care unele familii prin tehnologia avortului aruncă bebelușul la ......, înainte ca să vadă lumina zilei?
- A doua întrebare: Ce credeți că este scris în cartea Lui Dumnezeu despre el, dacă nu a fost lăsat să aibă nici o zi?
Întrebările se referă la Bebeluși, ce se întâmplă cu ei, cum vedeți voi problema lor? Acuma-i atunci!
Dar tot cu multă Pace.
Frate Nică femeile acestea care isi leapadă rodul pantecelui lor ...ele de fapt nu primesc un copilas in numele Domnului ,defapt sangele pe care-l varsă este sânge nevinovat si ele vor fii trase la raspundere impreună cu sotii lor.
Cred că judecata va fi dreaptă cu privire la crimă si anume viață pentru viață,atunci cand se vor judeca toate lucrurile ascunse ale oamenilor fie bine fie rău.
Subiectul este tare greu si necesită multă răbdare.
Am conceput, am simtit durerile nasterii si cand sa nastem, am fost ca si cum am fi nascut vant: n-am lucrat mantuirea si n-am dat nastere locuitorilor lumii.(Isaia 26:18)
RASPUNS:
Caci iata, Domnul iese din locuinta lui ca sa pedepseasca nelegiuirile locuitorilor pamantului;si pamantul va da sangele pe fata si nu ii va mai acoperi pe cei ucisi.(Isaia 26:21)
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
15473. Postat la 06/12/2011 21:52 - 4900z7h56m
Multă Pace și inimă bună să vă de-a Domnul.
Voi încerca să vă spun de ce am adus spre dezbatere acest subiect; am auzit fel de fel de lămuriri despre acei micuți care nu au fost lăsați nici măcar să vadă lumina zilei, curiozitatea mea este din ce în ce mai mare, cu cât voi vă feriți săzice-ți ceva despre ce am întrebat.
16. Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; și în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.
Ce ziceți, în Cartea lui Dumnezeu nu era scrisă nici o zi a celor ce nu au fost lăsați să aibă?.
Dacă o să o luăm de aici să vedeți unde ajungem.
Și Pace.
Acest adevar al Scripturii,in ce priveste fiinta noastra,este unul de actualitate,bineinteles cum a fost intodeauna.Daca profetul,spune lucrul acesta,ma face sa cred ca asa e.Dar cand ma gandesc ca in spatele,acestor ganduri exprimate,si scrise intro carte,era Duhul lui Dumnezeu,atunci acest adevar ma cutremura.Bine inteles ca,versetul e destul de explicit,adica zilele,celor ce nu li sau dat sa le aiba,si leau fost oprite,printru procedeu sau altul,erau deja scrise in cartea lui Dumnezeu.Cu alte cuvinte,inainte ca Dumnezeu,sasi exercite autoritatea asupra creaturii Sale,vine creatia,si starpeste ceea ce Dumnezeu insusi incepuse sa dea viata.E adevarat,judecata se va tine si in dreptul acesta,iar ea va fi dreapta.Dar putem azi capata har si indurare,nui asa Mosu Nica?Dumneata esti ingaduitor,cu cei ce recunosc ca au gresit aici,dar se pocaiesc?Ma gandesc ca esti,doara nu degeaba,recunosti dumneata ca esti un mare pacator,si cei si mai important este ca,crezi ca esti si iertat. Cu respect,de sus,de la Isus.
As fi vrut ca fratele Nica sa fie mai explicit in formularea intrebarilor, pentru a nu se face confuzii si a merge pe bajbaite.
Inca de la creatie omul a fost pus in postura sa aleaga.
Se poate vorbi in cazul nostru de o ,,alegere speciala" ,,David" care a scris Psalmul 139 a fost ales inainte pentru a implini planul lui Dumnezeu cu privire la MANTUIRE.
Apoi daca vom citi Biblia vom gasi diferite personaje care fara voia lor(fortati de imprejurari) au implinit voia lui Dumnezeu(sa zicem aici de Pavel)
Deci, una este o ,,alegere speciala din partea Domnului" , una este ,,predestinare", alta o ,,alegere personala".
Le voi lua pe rand ,ca sa fiu inteleasa mai bine.
1.Alegerea speciala din partea Domnului-exemplul fratelui Nica, care nu poate fi pentru toti oamenii.
Mai poate fi si o alegere colectiva si aici ma refer la poporul lui Israel sau a Adunarii (mireasa). Alegerea isi are originea in hotararea divina, deci un act suveran facut prin harul Sau si pentru implinirea voii Lui.
2.Predestinarea- aduc in discutie acesta idee pentru a face distinctie intre ea si ,,alegere",adica intre cele doua , daca as fi sigura de ce vrea sa spuna fratele Nica , poate nu m-as complica atat.
Insa consider ca trebuie sa nu facem confuzii pentru a intelege anumite lucruri corect, din punctul meu de vedere diferenta dintre alegere si predestinare este, cea dintai este limitata , la anumite persoane, popor, iar cea de a doua este mai cuprinzatoare prin faptul ca ceea ce a planuit ,a hotarat mai dinainte Dumnezeu este pentru TOTI cei ce cred. Si aici as aduce in discutie planul de rascumparare , chemarea, indreptatirea, infierea, mostenirea ...
3.Alegerea personala-tine de noi insine si vreau sa dau un exemplu in care eu cred ca hotararea personala poate sau nu sa pericliteze mantuirea noastra.
Pavel ne spune ca este mai bine sa nu ne casatorim, eu pot alege, daca raman necasatorita si slujesc Domnului ajung in cer, tot atat de bine este sa ma casatoresc si sa slujesc Domnului , sa am copii si sa ajung in cer.
Deci voi avea copii doar daca ma casatoresc...aici intervine alegerea personala.
Frate Nica , eu am punctat aceste lucruri pentru a intelege ca referenta biblica pe care ai adus-o in discutie nu are de-a face cu,,toti" bebelusii de rand.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
15479. Postat la 07/12/2011 18:26 - 4899z11h23m
Ce bine îmi pare că este Pace multă.
Sigur, în ce mă privește, eu miam dorit toată viața să avem copii, n-a fost să fie și mă resemnez, că așa a fost voia Lui Dumnezeu, sigur durerea mea strigă și în topicul acesta. Știu sigur că sunt mulți/multe care zic Pace, și au aruncat multi prunci la gunoi, prin diferite posibilități pe care se află la dispoziția trăitorilor contemporani.
Eu cred că noi scriem aici, nu numai de dragul de a scrie, ci să fie și un sfat, să fie și o atenționare pentru cei ce până acum încă mai se joacă cu porunca Lui Dumnezeu și consider că și pe acestă cale trebuie că lucrăm în ogorul Evangheliei.
Chiar m-am bucurat când am văzut că sora Lucica a pus atâta suflet ca să lămurească vre-o trei subiecte și vorba unui prieten; dacă nu încurci lucrurile, nu este ce descurca, deci sora Lucica nu dădea atâtea lămuriri, dar iată întrebările mele puse tare pe larg:
Știm că medicina zice , că după ce mișcă copilul, îi cam riscant să fie alungat afară, înțelegeți voi ce vreau să zic, cînd copilul mișcă, tot cu știința de azi se poate vedea chiar și sexul copilului, deci este format, el trebuie numai să se dezvolte.
Ce zice omul Lui Dumnezeu, ascultați: - Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; și în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.
Voi pune întrebarea să o înțeleagă dacă se poate numai maturii, mai puțin copii.
Pune Dumnezeu o lucrare a S-a ca-n adâncinile pământului, acolo unde nu este primit?, și întrebarea mergea mai departe, ce se va face cu cel aruncat înainte de a fi avut măcar o zi, asta să fi fost voia Lui Dumnezeu?
Cu multă Pace ajungem noi unde trebuie.
Da Frate Nica ,stinta a mai descoperit in aceste zile din urmă ,lucruri care pentru unii din noi nici prin gand nu ne-ar fii trecut că este posibil asa ceva.
Anume că inainte ca ovulul din uterul unei femei ...să fie fertilizat, acest ovul traieste 24 de ore după care nefiind fertilizat este eliminat după cum se stie o dată la exact 28 de zile .
Problema care este de fapt?
Că acest ovul este de fapt un plod fară chip ?
Sau atunci cand ovul acesta a asteptat 24 de ore ca sa se intample ceva si cand s-a intamplat la exact 3 saptamani =21 de zile cand inimioara bate?
Din acest moment stiinta medicală spune este o fiinta vie.
Dar eu mă intreb de ce traieste un ou numit si ovul doar 24 de ore?
(deci trăiește....)
Eu cred că aici este ceva tainic 24 de ore asteaptă ca să devină un băietel sau o fetită.
O astfel de celulă nu are o forma unui copil ci forma unui cerc rotund,dar ochiul Celui Preainalt vede acest lucru.
Acum Frate Nică eu am adus niste dovezi din stiinta medicală care a ajuns foarte departe in zilele noastre.
Deocamdată atât am avut de spus revin dacă este nevoie.
Deconectat
15523. Postat la 12/12/2011 16:19 - 4894z13h29m
O zi bună plină de multă Pace!
Chiar dacă expunerea mea va fi ușor, off topic, dar are mare legătură cu topicul in discuție, sigur nu vreau să mut discuția, întrebarea rămâne aceia pusă la început.
Mă alătur și eu celor-lalți care au răspuns/dezbătut subiectul cu pricina, dar de data acesta voi fi foarte dur, știu că nu va fi plăcut, dar va fi foarte necesar pentru unii. Cât despre noi care punem și suflet la cea-ce gândim, vorbim, scriem, și nu în cele din urmă trăim, să zicem Doamne ferește!
În Genesa 3: 20. găsim scris așa: Adam a pus nevestei sale numele Eva: căci ea a fost mama tuturor celor vii.
Dacă vom citi cu atenție, nu pe calculator, ci în Cartea Sfântă - Biblia, vom găsi sub numele Eva o cifră mică in partea de sus (1), apoi ne vom duce la subsol, după linia coninuă și vom găsi tadus acest nume; Adică viață.
Normal noi când zicem femeie, tradus înseamnă "mama celor vii", mi se pare corect, dacă ea și cel de lângă ea, respectă regula dată de Dumnezeu cu pricire la familie (creșteți înmulțiți-vă și ......) și conduita ei.
- Dar dacă ea și cel de lângă ea, care sunt perfect sănătoși, care după o viață trăită într-o căsnicie super, dar ce să facă dacă domnul ia dat numai unul sau doi urmași, și dacă este întrebată; numai doi prunci aveți?, răspunsul vine prompt; atâția mia dat domnul, dar în gând odată cu vorba gândește așa; atâția mia dat domnul meu bărbatul, nu zice Domnul Dumnezeu, adică una zice și alta gândește, cel ce pune întrebarea fie cu vorba sau cu gândul, rămâne uimit ce minunat lucrează Dumnezeu, acuma pe criza asta, ce greu ar fi să ai mai mulți copii, nui așa?
Dar dacă adevărul este altul, dacă realitatea este în versetele care le citești acum?
Faptele Apostolilor 5: 1. Dar un om, numit Anania, a vândut o moșioară, cu nevasta sa Safira,
2. și a oprit o parte din preț, cu știrea nevestei lui; apoi a adus partea cealaltă, și a pus-o la picioarele apostolilor.
3. Petru i-a zis: "Anania, pentru ce ți-a umplut Satana inima ca să minți pe Duhul Sfânt, și să ascunzi o parte din prețul moșioarei?
Și dacă ăsta este adevărul adevărat, atunci îi bai mare, mare de tot.
Eu nu vorbesc la vre-o adresă, fac doar niște supoziții, dar supozițiile mele sunt cam adevărate, și dacă da, atunci dați-mi voie să accept ideia că s-ar putea ca femeia să nu fie numai mama celor vii, ci că s-ar putea să fie, bine înțeles cu voia ei sau a lor, un fel de fabrica morții.
Sunt îngrozit de ce am gândit și scris, pun capăt, vreau să îmi revin, nu știu cam cum se simpt cei în cauză.
Sper că mai este loc de Pace.
Frate Nica porunca este sfantă,,cresteti inmultiti-va si umpleti pamantul..dar am o intrebare cui ii este adresata aceasta porunca? A doua intrebare...Daca o femeie care a facut in trecutul ei astfel de faptă intrerupere de sarcina ,evident dacă se caieste primeste iertare ,dar poate se intreabă ce se intamplă cu copilasii nedoriti de ea si sotul ei? Trebuie sa fie ceva cu acesti prunci care nu au vazut lumina zilei,iar dacă parintii lor se intorc din intuneric la Lumina acesti copilasi nu sunt scosi si ei din acel intuneric si adusi la Lumină? Astept cu nerabdare raspunsul matate,multumesc.
Frate Nica, as dori sa citeasca cati mai multi postarile de aici, si sa tragem un semnal de alarma...pentru toate familiile in Hristos.
Eu vreau sa expun o intamplare care m-a facut sa raman fara cuvinte, perplexa chiar...si ori de cate ori ma gandesc la acea intamplare ...parca nu-mi vine sa cred.
Eram cu una din nurori la spital...era prima sarcina si nu am stiut ca nu o poate purta, pana la spital a pierduto, eram atat de agitata , pentru ca nu stiam cum sa o ajut, nu mai trecusem prin asa ceva ....am asistato cu toata dragostea si am stat toata noaptea pe un scaun alaturi, dimineata trebuia sa ii faca externarea, nora mea era tare dezamagita ca pierduse, am incurajato , insa nu este usor sa treci prin asa ceva.Asteptam sa vina doctorita intr-un salon in care mai erau femei care se externau, printre ele era o ,,sora"care avea 9 sau 10 copii...nu am reusit sa vorbim prea mult pentru ca a venit doctorita, s-a indreptat spre ea si o intreaba: ,,In ce zi ai facut chiuretajul...?"Am ramas fara cuvinte...priveam in gol fara sa vad nimic, picioarele mi s-au inmuiat si nu am avut putere sa ma misc, ea a raspuns, i s-a facut externarea si a plecat.
Am ramas buimaca, in urechile mele se auzea intrebarea doctoritei. iar in mintea mea se punea o singura intrebare: ,,Dupa atati copii...de ce?"
Fiori treceau prin mine la gandul ca nu trebuie sa ai unul sau doi copii, ci ca satana te poate insela si dupa 10.
Atat de rau imi pare pentru ea...mereu m-am gandit ca poate a fost un avort, insa este o mare diferenta intre un chiuretaj si o sarcina pierduta.
Deci Doamne, ajuta-ne sa nu intrerupem noi firul vietii unui copilas in orice circumstante ale vietii , chiar si viata daca ne este in pericol, noi suntem in bratul Lui!
Doresc sa scriu aici o intamplare chiar două la care am fost martoră fară să vreau .
Intamplarea a avut loc prin 2006 -2007 daca-mi amintesc eu bine, lucram intr-o fabrică de confectii cablaje auto, acolo am avut ocazia să cunosc fel de fel de femei si fiecare dintre ele aveau numeroase povesti de viată.
Eu făcand parte dintr-o echipă de 6 femei toate casatorite ,lucrand la masa de test si fiind tot odată foarte atentă la calitatea cablajului pe care il testam si verificam calitatea lui pe unul din cele doua monitoare pe care le aveam in fată,eram foarte concentrată la munca pe care o prestam deoarece eram responsabilă de calitatea cablajului pe care il faceau femeile din echipa mea.
La un moment dat aud din partea dreaptă discutia dintre doua femei care faceau parte din echipa mea ...urmatoarele vorbe mă ingrozezsc chiar si acum de acele vorbe....Una mai tanara ii spunea celei mai batrane cam asa :Imi este tare frică maine am programare la medicul ginecolog imi face chiuretajul,să te rogi pentru mine...(aceasta femeie avea o sora pocaită,dar ea nu era ).
Femeia mai batrană cu care conversa spunea cu jumatate de gura ,,mă rog,,.
In momentul acela am lasat masa de test si toata concentrarea mea asupra calitatii si m-am intors catre ele si foarte furioasă i-am spus femeii mai batrane care putea sa-mi fie mamă :Să nu cumva te rogi pentru pacatul ei!!!!
Si mi-a raspuns bine nu mă rog....aceasta femeie batrană astazi s-a pocait ,este intradevar la penticostali dar eu acolo la fabrica ii spuneam de adevarata Cale.Cealaltă mai tanară este tare necajită si numeroase necazuri are in casa si familia ei.
Intr-o altă zi o tanară femeie de la departamentul calitate striga pe benzi cam asa : Este cineva pe aici care stie sa talmacească visuri ... eu am avut azi noapte un vis tare interesant,batrana care era din echipa mea a chemat-o si ia zis să spună visul ei.
Tanara a venit si ne-a spus că nimeni cărora le-a spus visul nu stia ce inseamnă si a inceput sa-l spună:Am visat că eram pe un deal imbracată in haine rupte ca niste zdrente la un moment dat priveam in jos si vedeam un pastor care avea o turmă de mielusele una din mielusele a iesit din turma si a venit pana la mine i-am luat capusorul in palmele mele si imi era tare dragă ,dar mieluseaua s-a intors la pastorul acela si sau indepartat ,timpul acela arata ca era iarna cu multă zăpada.Femeia batrană din echipa mea a inceput sa-si dea cu parerea cam ce-ar insemna visul ei dar eu iam spus asa acelei tinere :Eu cunosc pe cineva care are sa-ti talmaceasca visul ,asteapta si-am sa-ti spun.
Tanara era tare nerabdatoare să afle amanunte deoarece i-am spus ca visul ei are cu certitudine o talmacire.
In adunare am intrebat pe batrani si i-am rugat sa-mi spună daca visul ei are o insemnatate aparte si ca tanara asteapta raspunsul.
Unul din batrani mi-a spus ca hainele pe care le avea in vis erau faptele ei ,in vis era anotimpul iarna ce pasteau mieluselele iarna? daca nu era iarba?
Mieluseaua care a venit spre ea era fetita pe care nu o primea.
Cand i-am spus aceste lucruri a plecat din fata mea cu capul plecat fara sa scoata o vorbă i-am spus ce reprezintă hainele ei rupte faptele,pacatele pe care le avea.
Cred si astazi că am ajuns in fabrică cu un scop anume astazi nu mai doresc sa lucrez acolo mi-a fost amarat sufletul de ce vedeam si auzeam aceste lucruri se intamplă este lumea in care traim este ură este moarte ,o de sa-r pocaii omenirea si să se abată de la astfel de fapte.
Este important să strigăm astfel este important sa luptam pentru viata si sa scoatem daca este cu putintă ca din foc.
Deconectat
ioan usciuc (detalii numai pentru membrii conectaţi)
15565. Postat la 14/12/2011 20:54 - 4892z8h55m
Shalom tuturor! Am citit cu atenție toate comentariile la acest subiect si mă bucur mult că s-a deschis acest subiect, el va ramane o învațatură în primul rând și o mărturie în al II-lea rând pentru noi toți. Personal văd lucrurile cam așa: există o cauză pentru care nu se vor acesti micuți și, după parerea mea, acesta este confortul, comoditatea și starea de bine toate propovăduite de mass-media și mai cu seamă televizorul. Trebuie să ne dăm seama dacă privim doar cu un secol în urmă că acei creștini indiferent de confesiune aveau famillii numeroase, că evreii erau numerosi dacă privim la cati au fost exterminati in timpul holocaustului si cel mai important lucru noi beneficiem de conditii mult superioare fata de ei în a putea crește copii. Vă rog luati cele scrise mai sus ca o parere personala (si cer scuze pentru mica deviere de la subiect)!
In ce priveste versetul adus in discutie de fr Nica:
16." Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; și în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele", cred urmatorul lucru: viata unui copil se discuta din momentul insamantarii propriu-zise . Ma gandesc si la cuvintele Domnului Isus in pildele Sale (chiar daca este vorba de Cuvantul Lui ca samanta) unde asteptarea ca samanta sa creasca si sa aduca rod are loc "după ce s-a semănat sămânța" .Daca nu se seamana nu are ce sa creasca. Dar daca nu vrei sa sameni???
Un gând pentru noi toți daca vom considera copii o binecuvantare asa va fi!! ( Ma bucur mult ca in aceste zile asteptam sa vina pe lume cel mai mic membru din familia noastra, este baiețel dupa ce primele au fost fetite)
Fi binecuvantat frate Ioan si toti micutii tai să traiască vesnic!!!!Cel Preainalt poartă de grijă intodeauna.
Deconectat
15666. Postat la 18/12/2011 12:11 - 4888z17h37m
Am de gând să deturnez puțin discuția și propun o întrebare aproape retorică, dar merită cred dezbătută.
Nu credeți că haosul prin căsniciile pe care le vedem că sunt destul de dezorganizate, cu femei maltratate, cu copii lăsati să sufere din cauza părinților, cu părinți infideli și cu multe altele pe care sigur le cunoașteți voi, contribuie mamele care în loc să lase ca planul lui Dumnezeu să meargă până la capăt, ele distrug, zădărnicesc planul Lui Dumnezeu. Eu cred că de atunci când am fost țesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului, toate zilele vieții mele erau cunoscute de El, și de pe atunci jumătatea mea, cum spuneți voi cei cuminți tare, bătrânii noștrii ziceau "perechea" dar pentru mine este tot una.
Întremarea de care ziceam, aproape retorică: Dacă soacra mea, ar fi aruncat-o pe soția mea la tomberon, pentru că eu chiar cred că soția mea mi-a fost sortită încă de atunci, cu cine trebuia să mă căsătoresc, dacă mama ei ar fi omorât-o înainte să vadă lumina zilei?
Nu cumva femeile care devin morminte, în loc de mama celor vii, nenorocesc alte și alte ființe, după lucrarea drăcescă pe care o comit?
Da frate Nică ,aveti dreptate ,,perechea'' dacă nu sa-r fi nascut nu ati fi avut ,,perechea potrivită''.
Acest lucru este valabil pentru fiecare dintre credincioși.
Este extrem de infiorător faptul in sine,doar gandindu-ne că unele femei devin morminte la propriu.....de aici premiza că fac parte din neascultare si această neascultare are mai multe ramuri ,asemănatoare a unui pom fară roade și chiar dacă mai au din cand in cand câte un rod ....cine poate mânca din rodul lor ? dacă nu cumva doar cei care au roade asemănătoare.
Am analizat o specie de lacustă tocmai din cauza faptului că are un simbol biblic si ar fi bine sa analizam specia.
Lacusta vaneaza in timpul noptii greierii care dorm. Printre lacuste exista unele specii care se autodevora. Insensibile la durere, ele incep prin a-si manca picioarele din fata, apoi partea posterioara a corpului. Acest lucru nu-l fac din lipsa de hrana.
Ce vreau sa scot in evidentă este faptul că unele femei nasc copii fară maini ,picioare ,ochi ....surzi ,buze de iepure,gemeni lipiti unii de altii ,cu mai multe picioare cu cate trei maini cu două sexe deci nu se stie nici o dată de ce?...lista poate continua .
Aceste femei se intreabă De Ce? mie mi se intâmplă?
Pe cand Noi dacă ascultăm de poruncile date avem copilași fară cusur.
Deci este vorba de Blestem =Neascultare si Binecuvantare =Ascultare.
Ce spuneti frate Nica deschideti un topic cu si despre Lacuste?
Si eu ca un copil nascut prin evanghelie doresc sa studiez impreună cu matale si fratii lacustele.