Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 1 din 3 1 2 3 >
Deconectat Iertarea. Cum și de câte ori iertăm pe ceilalți ?
Estera1
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
16397. Postat la 17/01/2012 20:28 - 4858z9h19m
De cate ori sa iert pe fratele meu ?
Deconectat RE: Puterea de a ierta
rachel
16399. Postat la 17/01/2012 23:00 - 4858z6h47m
Luca 17:4 Și chiar dacă păcătuiește împotriva ta de șapte ori pe zi, și de șapte ori pe zi se întoarce la tine și zice: ,Îmi pare rău!' - să-l ierți.

Cu Dumnezeu greutatea unui munte nu inseamna nimic; fara El, si un fulg te zdrobeste. smileysmiley
Deconectat RE: Iertarea. Cum și de câte ori iertăm pe ceilalți ?
Aurelc
16421. Postat la 18/01/2012 13:41 - 4857z16h6m
Estera1 a scris:
De cate ori sa iert pe fratele meu ?

După părerea mea, această întrebare se aplică diferit în situații diferite. În principiu cred că iertarea celorlalți nu prea trebuie pusă în cumpănă atâta timp cât ești convins că nu ți-au greșit intenționat. ( se vede destul de ușor din comportamentul lor, din felul cum își cer iertare și de cum se poartă pe viitor în domeniul respectiv).

Eu aș spune că suma iertărilor nu atârnă atât de mult de cel căruia i s-a greșit cât atârnă de cel ce a comis greșeala

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
costy
16433. Postat la 18/01/2012 16:48 - 4857z12h58m
Pacea sa va fie inmultita dragi frati si surori

Ma bucur ca sa deschis acest subiect de discutie , si chiar uitandu-ma pe acest subiect mi-a venit in minte cateva intamplari prin care au trecut multi oameni Sfinti si Placuti Domnului, si nu in ultimul rand si Domnul nostru ISUS cand si-a dat viata pentru noi a zis :'' Tata iarta-i ca nu stiu ce fac "
Cu toti am intampinat in viata noastra fel si fel de situati cand noi am gresit , aproapele nostru poate ca ne-a iertat sau poate ca nu, depinde de acea persoana cu care sa intamplat evenimentul acela . Dar sa recunoastem cu totii ce Bine este cand noi gresim si ne pare tare rau de situatia intamplata si noua ni se iarta gresala .De acea si noua cand ne greseste cineva sa-l iertam si noi , eu zic ca la aceste cuvinte se potriveste foarte bine acest verset spus de Domnul :
Matei 7. 12 Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea și Prorocii.

Un alt aspect care trebuie sa-l intelegem si zic ca Domnul sa ne de-a putere este sa iertam si atunci cand cineva ne greste si fizic adica nu cu vorba ci cu fapta , sa privim la Sfantul Stefan cand era improscat cu pietre ce a zis :
Faptele Apostolilor 7. 60 Apoi a îngenuncheat și a strigat cu glas tare: Doamne, nu le ține în seamă păcatul acesta! Și, după aceste vorbe, a adormit.

Cand vom face asa in ambele cazuri atunci intradevar Domnul locuieste in inimile noastre .Binecuvintat sa fie Cel ce da Adevarata PACE . AMIN

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Lucia
16439. Postat la 18/01/2012 20:34 - 4857z9h13m
Iertarea cum?
Iertam cum a iertat Isus cand a suferit si a murit pentru pacatele noastre.
Cat? La infinit...
Dorim viata?
Daca nu iertam, asta dovedeste ca in noi nu este dragoste, adica Hristos!
Pretuire iertarii primite ne invata ca trebuie sa iertam si noi.
De fapt esenta dragostei lui Dumnezeu sta in Iertarea pacatelor noastre prin Jertfa de pe Calvar.
Este singurul principiu negociabil: Iarta si vei fi iertat!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
16441. Postat la 18/01/2012 21:47 - 4857z8h0m
Esteruță scumpă, ai deschis topicul acesta, cred și susțin cu tărie , că Duhul Domnului ți-a zis.
Cred că răspunsul aproape corect ar fi ăsta:
... și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri ... Matei 6:12.

Am să vă spun o experiență prin care am trecut, în ce privește iertarea;
Eram cu mai mulți ani în urmă, în Bucovina la fratele Vasile Geana (bătrânul) acolo era un frate tare bătrân, nu mai știu cum îl chema, înainte de a ține Sabatul a fost călugăr, erau mai mulți frați, printre care și fratele Daniel Feordeanu, ne simpțeam foarte bine, fratele bătrân vorbea cam mult, și fratele Daniel mia zis: Hai frate Nică să-l năcăjim oțâră, am zis hai.

Ne-am dus la fratele bătrân și eu i-am zis; frate vreau să te necăjesc, dar mai înainte vreau să te întreb, cât mă poți ierta, că am de gând să-ți greșesc.
Ce mi-a zis nu am să uit până mor, nu știu dacă Daniel mai ține minte.
Mi-a zis așa: Frate Nică, nu poți tu să-mi greșești, cât pot eu să te iert.
Vă spun drept, l-am luat în brațe, și l-am pupat, nu am mai avut puterea să-l mai necăjesc, vorbele astea m-or rupt, nu am auzit nici până atunci și nici de atunci așa vorbe, și mai cred că și ăsta-i un răspuns aproape corect.

Estera dă-mi voie să mă duc mai departe cu întrebarea: DE CÂTE ORI AR TREBUI SĂ GREȘESC EU FRATELUI MEU ?

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Moderator3
16442. Postat la 19/01/2012 07:50 - 4856z21h57m
Cred că trebuie făcută o precizare. Inițial subiectul s-a numit "Iertarea greșelilor..." dar, deoarece se află în cadrul forumului " Întrebări și răspunsuri biblice" eu am modificat titlul subiectului în forma actuală. Am crezut că pot corela titlul cu întrebarea apostolului Petru:
Matei 18:21
Atunci Petru s-a apropiat de El, și I-a zis: "Doamne de câte ori să iert pe fratele Meu când va păcătui împotriva mea? Până la șapte ori?"

Am făcut această precizare pentru că nu aș vrea să văd conflicte între forumiști datorită modificărilor făcute de moderatori.
Și încă o rugăminte pe această cale. Dacă deschideți subiecte la forumul "Întrebări și răspunsuri... " vă rog să gândiți titlul subiectului sub formă de întrebare.
Mulțumesc pentru înțelegere

Moderator
Estera1
16447. Postat la 19/01/2012 18:47 - 4856z11h0m
In lumea noastra exista foarte multa ura si oamenii nu se pot ierta unii pe altii.
Astfel,copii nu pot ierta parintii, parintii nu pot ierta copii, sotii nu se pot ierta unul pe altul,fratii raman suparati intre ei ani de zile.
Consecintele sunt multe si grave in viata celor ce nu pot ierta pe aproapele lor.
Modelul nostru de iertare este ISUS HRISTOS,iar el ne-a iertat totul facand din noi oameni noi.
Sa ne iertam dupa masura in care ne-a iertat DUMNEZEU pe noi.
Daca nu iertam pe cel ce ne-a gresit,anulam iertarea lui DUMNEZEU fata de noi.
Emotiile care le ai cand esti suparat pe cineva au efect puternic asupra sanatatii tale, iar faptul ca esti suparat i-ti consuma enorm de multa energie si te determina sa fi intr-o stare permanenta de stres.
Supararea nu iarta organismul uman.
Haideti fratilor sa ne iertam unul pe celalalt,sa intelegem persoana care ne-a gresit,sa-l iertam din toata inima si sa-i mai dam o sansa.

Multa pace de la CEL ce poate da pacea.
Nica Schirod
16453. Postat la 20/01/2012 10:17 - 4855z19h30m
Să fie și multă Pace și bucurie și liniște și Domnul cu noi în toate zilele vieții noastre.
Da, frumos îndemn ai dat mai sus Estera 1, dar există un lucru la care nu ai gândit că aparține iertării, acest amănunt încerc să-l scot în evidență, să-l examinăm pentru că în procesul acestui act frumos și Dumnezeesc, lipsește cel mai greu lucru pe care unii dintre noi, nu avem caracterul pocăit și nu putem să bineficiem de iertare.

Să mă explic: Cred că cel mai bine ar fi ca să vorbesc despre mine, pentru că poate voi explica mai cu sufletul plin de durere, pentru că am avut parte de foarte multe lovituri, poate chiar prea multe și prea mari.
Ca să pot auzi acele cuvinte frumoase, cele mai frumoase din câte există; *veniți* am iertat absolut tot!, nu am împotriva nimănui nimic, cei ce mă cunosc știu acest lucru, - dar există acel secret, nui secret, problema este că nu eu trebuie să mă duc la cel ce m-a batjocorit să-l rog să mă lase să-l iert, ar trebui să meargă cel care are darul de a face răni, dar nu se duce să zică; te rog frumos în Numele Domnului iartămă, cuvântul acesta este Dumnezeiesc și nu poate fi spus, aici îi secretul.

Uitați-vă pe teren și veți vedea, nu iertarea lipsește, lipsește bunul simpț să recunoști că ai greșit și să spui iartămă.
Fratele meu, sora mea, nu se poate să nu fi supărat pe cineva, te simpți bine să ști că din cauza ta, se întâmplă cea ce spunea Estera 1, că; supărarea nu iartă organismul.
Deci prin cea ce faci, distrugi pe fratele tău și fizic și psihic, și mai spui că respecți cele Zece Porunci, cred că ar fi bine să înveți să zici iartămă și să fii dezlegat, ca rugăciunea ta să ajungă acolo unde vrei să ajungă, ca să poți să ridici mâini curate, nu mânjite de sângele fratelui tău.

A-ș vrea să știu câți ar avea puterea ca atunci când cineva îi zice, - te rog frumos iartămă, să zică nu!, și dacă s-ar înâmpla asta de-abia atunci îi bai mare.
Dar cred că atunci când ar fi și cuvântul; IARTĂMĂ te rog frumos, ar fi cu adevărat Pacea Domnului Isus și nu ar mai fi ce aste acum!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Lucia
16458. Postat la 20/01/2012 13:18 - 4855z16h29m
Frate Nica, din ce ai postat mai sus , ma simt datoare sa- ti cer IERTARE, si chiar TE ROG FRUMOS sa ma IERTI!
Desi si eu sincer , m-am simtit jignita prin unele afirmatii...am incercat din rasputeri sa nu las firea sa se ofenseze, ci sa accept mustrarea, ca sa devin mai inteleapta.
Eu consider ca este mai bine ca iertarea sa vina din inima si sa fie reciproca, pentru ca adevaratii crestini pot "dezlega" pe cel ce i-a gresit de la inima fara sa pretinda sa spuna din gura iarta-ma, prin atitudinile viitoare se va vedea ca el a iertat.Insa sa stii frate Nica, ca sunt destui care prin masca fatarniciei poate sa-ti spuna ca te-a iertat , si pe la spate sa te manjeasca cu noroi, pentru ca in el nu se gaseste iertare , adica dragostea sfanta.Dumnezeu vrea ca noi sa ne iertam pur si simplu, si asta ,,imediat ce apare pricina de plangere", fara sa ajungem sa ne cerem iertare unul altuia, principiul iertarii implementat in noi, ne va face sa spunem mai de graba "imi pare rau", eu asta am simtit... dupa ce am avut acel schimb de vorbe...si crede-ma, venea din inima...pe cand cerutul iertarii mi se pare putin oficial(asta nu inseamna ca nu e bine si frumos sa il spui, insa din inima), eu simt mai mult decat atat, as vrea sa dau timpul inapoi, sa nu fi fost acea discutie, ma intelegi, frate drag?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Estera1
16460. Postat la 20/01/2012 13:47 - 4855z16h0m
Acum vreau sa scriu patru lucruri grele de facut pentru unii din noi:

- Sa recunosti ca ai gresit.
- Sa-ti ceri iertare.
- Sa fi atent sa nu mai repeti greseala.
- Sa ierti greseala altuia si sa o uiti.
Nimeni nu este perfect,fiecare din noi se impiedica cate o data,poate chear atunci cand dorim sa stam drept.
A ierta inseamna sa-ti amintesti cu adevarat: ca omul e mai mult decat greselile ,ca acceptand defectele altora,invatam sa le acceptam pe ale noastre.Dar asa cum spunea fratele Nica sa spui iartama te rog frumos,sa spui din toata inima nu de pe buze, atunci intre noi ar domni armonia,pacea ,iubirea si dragostea.Domnul sa ne ajute sa iertam ca numai asa vom fi iertati.

Nica Schirod
16485. Postat la 22/01/2012 11:01 - 4853z18h46m
PUNCTUL 1. Vreau să încep tot cu frumosul salut: Pacea Dumnului Isus.
PUNCTUL 2. Soră Lucia, se vede că lupți împotriva firii, nu trebuia să îți ceri iertare, pentru că am uitat să îți spun că; eu sunt dator și caut să-mi achit datoria, să te iert înainte de ami greși, și asta am și făcut, să fii sigură și să faci bine și să îmi returnezi cu aceia-și măsură, numai că trebuie să vă obișnuiți cu mine că eu nu am mai multe camere în inima mea, ca să ascund cu fățărnicie, eu ce am in suflet/inimă am și pe buze, respectiv în degete,
Dar am primit și cu uimire și cu respect scuzele și zic: Dumnezeul care te-a făcut să poți zice acele cuvinte să-ți facă așa:

1. Să te asculte Domnul în ziua necazului, să te ocrotească Numele Dumnezeului lui Iacov,
2. să-ți trimită ajutor din locașul Său cel Sfânt, și să te sprijinească din Sion!
3. Să-Și aducă aminte de toate darurile tale de mâncare, și să primească arderile tale de tot! (Oprire.)
4. Să-ți dea ce-ți dorește inima, și să-ți împlinească toate planurile tale!
5. Atunci noi ne vom bucura de biruința ta, și vom flutura steagul în Numele Dumnezeului nostru. Domnul să-ți asculte toate dorințele tale! Psalmul 20:

În rest subscriu la aproape tot ce a scris Estera 1, dar te rog Estera să nu te superi pe mine că îndrăzesc să zic; nu înțeleg un amănunt și te rog frumos să îmi zici , ai scris intenționat sau s-a strecurat o părere pe care eu nu o înțeleg, iată amănuntul:

A ierta inseamna sa-ti amintesti cu adevarat: ca omul e mai mult decat greselile ,ca acceptand defectele altora,invatam sa le acceptam pe ale noastre

Eu a-ș prefera să nu le acceptăm pe ale noastre.
Dar poate nu am înțeles eu bine.
Ertareeeeee dacă nu am zis ceva bine.

Lucia
16486. Postat la 22/01/2012 11:39 - 4853z18h8m
Daca nu voi scrie atat de bine in aceastata postare, se datoreaza faptului ca ochii imi sunt plini de lacrimi...eu nu-mi mai amintesc ca cineva sa-mi fi spus (asa cuvinte frumoase si de imbarbatare), am nevoie de ele si mai cu seama ca ele sunt venite din partea cuiva, asa drag...
Eu, acum nu mai am cuvinte...

Estera1
16491. Postat la 22/01/2012 14:37 - 4853z15h10m
Frate Nica vreau sa ma explic printr-un exemplu.
Eu v-am suparat,v-am jignit,v-am calomniat,mi-am dat deama ca am gresit dar eu nu vreau sa recunosc sunt prea mandra sa fac acest lucru.Numai recunoscand ca eu am gresit asa pot ierta si accepta greselile altuia.Asta am vrut sa scot in evidenta dar am fost putin stangace in exprimare.
Nu trebuia sa va cereti iertare eu nu ma supar pe nimeni daca i-mi atrage atentia cand gresesc.Vreau sa invat.

Nica Schirod
16533. Postat la 25/01/2012 21:20 - 4850z8h27m
Să dorim să fim; plini, plini, plini de Pacea Domnului Isus!

Am rumegat cu mare finețe, tot ce a fost arătat în acest topic și am simpțit un gust pe care vreau să îl împărtășesc și cu voi.
Noi susținem că suntem parte/mădular în Trupul Lui Hristos, ori eu moșu Nică am un trup și voi la fel, gândițivă bine, de câte ori s-a mâniat un mădular al trupului vostru pe alt mădular, la mine nu s-a întâmplat nici odată și cred că nici la voi.

Măi fraților, dacă suntem mânioși pe un frate, s-ar putea să nu facem parte din acest trup Sfân (Biserica), dacă nu iertăm, s-ar putea tot la fel, pentru că Hristos S-a rugat pentru cei ce L-au răstignit și-L batjocoreau, noi încă nu am suferit până la sânge de la fratele nostru, așa că gândește bine dacă ierți sau nu ierți și dacă nu putem să zicem iartămă, fratelui nostru, sigur că nu poți zice nici lui Dumnezeu, iată de ce zic așa:

Dacă zice cineva: "Eu iubesc pe Dumnezeu", și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20. și 21, Și aceasta este porunca, pe care o avem de la El: cine iubește pe Dumnezeu, iubește și pe fratele său.

Acuma aduc în fața dumneavoastră spre dezbatere; dacă nu pot zice fratelui meu iartămă, pot zice Lui Dumnezeu?

Lucia
16546. Postat la 26/01/2012 19:23 - 4849z10h24m
Am tot cautat in Biblie expresia "te rog sa ma ierti" si nu am gasit-o, ce am gasit :
"...du-te intai si te impaca cu fratele tau"sau:
"Si chiar daca pacatuieste impotriva ta de sapte ori pe zi, si de sapte ori pe zi se intoarce la tine si iti zice:"Imi pare rau!-Sa-l ierti"
Eu consider ca Domnul vrea sa ne iertam pur si simplu fara sa asteptam in schimb nimic.
Este minunat sa ai atata dragoste incat sa poti ierta pur si simplu!
Atunci esti liber si in fata lui Dumnezeu care vede puterea ta de a ierta si te va ierta si El. Negociabila treaba!
Daca stim ca iertarea primita de la Domnul in dreptul nostru, echivaleaza cu ce am iertat noi, atunci ce mai asteptam?
Totusi am sa pun cateva intrebari: Atunci cand un frate pacatuieste impotriva lui Dumnezeu.
Ce trebuie sa facem noi?
Ce trebuie sa faca cel care a pacatuit impotriva Domnului?
Cum putem pacatui impotriva Domnului?
Si care sunt consecintele acestuia?
Cum gasim iertarea Domnului?
Aici pe cine mai iertam, ca sa ne ierte de acest pacat?

Estera1
16614. Postat la 30/01/2012 17:19 - 4845z12h28m
Sora Lucia imi cer iertare de la inceput nu vreau sa te supar,dar eu am gasit in Biblie expresia,, iatra-am te rog .Luca cap.14.vers.19.
Mai este scris tot in Luca cap.14.vers.18.Rogu-te sa ma ierti.
La intrebarea ce trebuie sa facem noi,alt raspuns nu poate fi decat sa iertam ca sa putem fi iertati.Dar cu regret spun ca prin adunarile noastre se iarta dar nu se obisnuieste sa se uite greseala fratelui nostru.
Cand un credincios pacatuieste,poate savarsi pacatul ,,cu voie sau fara voie.
In Evrei cap.10.vers 26.Caci,daca pacatuim cu voia,dupa ce am primit cunostinta adevarului,nu mai ramane nici o jertfa pentru pacate.

Daca pacatuim fara voie,Dumnezeu a hotarat o zi pentru noi ,,Ziua ispasirii
fiind insotita de smerenia sufletului si post.

Pacatuim impotriva Lui Dumnezeu calcand Legea si Jertfa Domnului ISUS.
Raspunsuri sunt foarte multe cu dovezi Biblice dar ma opresc aici.

Nica Schirod
16620. Postat la 30/01/2012 19:07 - 4845z10h40m
O seară frumoasă, plină de liniște și Pace de la Domnul Isus.
În sera asta, în postarea asta, vreau să despart ce vreau să spun în două.
Prima parte: Mulțumesc Esteru-țo 1, pentru ajutor, dar și pentru restul răspunsurilor pe care le-ai dat atât de înțelept și de Dumnezeiește. Moșul îți dorește ca YHWH - Yelohim al lui Ysraiel să-ți binecuvinteze mintiuța ta, înțelepciunea ta și să facă prin Duhul Sfânt să crească și să ajungă la statura plinătății Lui Hristos, în cunoaștere de Dumnezeu și de Sfintele Scripturi.

Partea a doua: Soră Lucia, sper să nu te superi pe mine, că sunt bine dispus și-mi doresc, acum când citești aceste rânduri să fii și tu tot așa, că am de gând să ne râdem amândoi și nu numai, de ce propun eu acuma: Dacă în Biblia ta nu scrie ce a adus Estera 1, mai sus de la Luca 14: 18 și 19, atunci fă-ți rost de altă Biblie, dar mai întâi poate scrie și în cea pe care o ai, am glumit! Trebuie să mărturisesc, că am citit imediat ce ai scris, că nu ai găsit scris expresia "te rog să mă ierți" nici mie nu mi-a venit în minte că există scris așa, am tot așteptat doar se va găsi cineva și va aduce un argument și în sfârșit uite că a venit, în Biblie la mine scrie, caută și tu și hai să râdem de noi, că ne dă clasă un copil, în speță Esteruța.

Iar la restul întrebărilor tale, subscriu și votez la ce a pus pe tapet și explicat Esteruța 1.
De multe ori ne hazardăm să răspundem repede ca tine, sau să nu răspund cum am așteptat eu, poate va fi cineva în stare să răspundă la ce ai spus că nu găsești scris, așa că amândoi suntem cam la fel, eu am recunoscut, acuma-i rândul tău, să văd.
Și multă Pace de la Cel ce are foarte multă și o dă celor ce o caută.

Lucia
16625. Postat la 30/01/2012 21:29 - 4845z8h18m
In Biblia mea scrie : Te rog sa ma scuzi...si chiar se potriveste contextului...nu credeti?Cand nu vrei sa mergi undeva cauti o scuza.
Eu in procesul de iertare am vrut aceasta expresie sa o gasim, si poate ca exista pe undeva in Cuvant, eu insa nu am gasit-o.

Nica Schirod
16627. Postat la 30/01/2012 21:56 - 4845z7h51m
Uite că sar în ajutor, poate că nu vrei să ști, dar asta-i alta .... Aici pe portal avem Diblia Online, de Cornilescu și ca să nu vă mai deranjați uite că vin cum pot și postez în fascimil ce scrie:
Luca 14:16. Și Isus i-a răspuns: "Un om a dat o cină mare, și a poftit pe mulți.
17. La ceasul cinei, a trimis pe robul său să spună celor poftiți: ,Veniți, căci iată că toate sunt gata.'
18. Dar toți, parcă fuseseră vorbiți, au început să se dezvinovățească. Cel dintâi i-a zis: ,Am cumpărat un ogor, și trebuie să mă duc să-l văd; rogu-te să mă ierți.'
19. Un altul a zis: ,Am cumpărat cinci perechi de boi și mă duc să-i încerc: iartă-mă, te rog.'
20. Un altul a zis: ,Tocmai acum m-am însurat, și de aceea nu pot veni.'
21. Când s-a întors robul, a spus stăpânului său aceste lucruri. Atunci stăpânul casei s-a mâniat, și a zis robului său: ,Du-te degrabă în piețele și ulițele cetății, și adu aici pe cei săraci, ciungi, orbi și șchiopi.'
22. La urmă, robul a zis: ,Stăpâne, s-a făcut cum ai poruncit, și tot mai este loc.'
23. Și stăpânul a zis robului: ,Ieși la drumuri și la garduri, și pe cei ce-i vei găsi, silește-i să intre, ca să mi se umple casa.

Nici acuma nu ai găsit-o?
Și mai cred că nu ai avea motiv să te superi pe mine, dar eu te rog foarte frumos să mă ierți dacă crezi că am greșit, fac asta pentru că de multe ori putem să lovim cu .......... a nu-i da dreptate când totuși are.

Pagina 1 din 3 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192395 vizite unice Powered by PHP-Fusion