Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17084. Postat la 24/02/2012 03:55 - 4817z17h2m
15. Și cu faptul acesta se potrivesc cuvintele proorocilor, după cum este scris:
16. ,După aceea, Mă voi întoarce, și voi ridica din nou cortul lui David din prăbușirea lui, îi voi zidi dărâmăturile, și-l voi înălța din nou:
17. pentru ca rămășița de oameni să caute pe Domnul, ca și toate Neamurile peste care este chemat Numele Meu, Fapte Ap. 15.
Aduc spre dezbatere ceva ce mi se pare cam pe dos, eu înțeleg că noi suntem altoiți în măslinul care este poporul Lui Dumnezeu, și am fost făcuți părtaș rădăcinii și grăsimii măslinului. Ori de aici reiese că rămășița să caute pe Dumnezeu ca neamurile!?
Cum Israel ca neamurile, în loc; neamurile ca Israel ???
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Interesant verset, și valabile întrebări. Felul în care este scris mai sus, poate pune în nedumerire înțelesul cuvintelor. Totuși, se pare căci este o greșeală de traducere în această versiune, cu adăugarea adverbului "ca".
Deci, versetul ar trebui mai degrabă să sune:
17. pentru ca rămășița de oameni să caute pe Domnul, și toate Neamurile peste care este chemat Numele Meu.
...de unde sar înțelege, căci pe lângă poporul Israel (cortul lui David),șiNeamurile sunt incluse la poporul care vor căuta pe Domnul. Deci ar fi vorba de o includere a Neamurilor la poporul lui Dumnezeu, nu de o comparare/exemplu de urmat de la Neamuri.
Multă pace
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Sa fie pace.
Este interesanta tema subiectului,si stiu ca e genul lu matale.E cam asa,cu multa,multa intelepciune,ticluita.Adevarul,sunt convins,ca il stii,dar multumim,ca ne lasi sa-L descoperim pe Dumnezeu bajbaind,macar ca nu este departe de noi.
Parerea mea,este ca,fratele ce a scris anterior,are dreptate.Sunt de acord,dar mai sunt deacord,si cu ceea ce dumnealui nu este deacord.
Pai,fratilor,nu a fost dusa Mantuirea la neamuri?Ba da. A fost luata de la ei,pentru ca au respinso,si data neamurilor.
Acum,daca Dumnezeu are o ramasita in Israel,care e credincioasa,asa cum e,vai de ea,ce spune Domnul? Neamurile au primit pe Isus,fac ce Le-am poruncit,si nu au lepadat pe Mesia.Acum,luati exemplu,si faceti "ca si toate Neamurile",bineinteles nu la intamplare sau la nimereala ,ci exemplul celor "peste care este chemat Numele Meu".
Cine din Israel recunoaste pe Mesia azi,in acelasi mod cum Lau lepadat?Poate uni Lau acceptat,si sau increstinat,in diferite religii,dar am inteles ca majoritatea inca IL asteapta sa vina cum a promis,ca Mesia,nu ca noi,ca Biruitor,Imparat si Domn al Domnilor.
Asa ca neamurile,intradevar le sunt cele mai bune exemple,de cea ce a vrut Dumnezeu de la ei,dar ei nu au inteles,si L-au lepadat.
Cam asa vad,eu acest verset,la care adaug credinta ca e tradus aproape de adevar,deoarece zic eu,se potriveste cu un alt adevar.
Sa fie tot pace.
Da ,evident Șaul acesta a invătat pe neamuri ,,credinta si adevarul ...care vine de la Iudei , nu gasim in toata scriptura ,ca alt popor sa fi avut legamintele slujbele ,fagaduintele afara de poporul Israel.
In Fapte cap 6...scrie clar ....
2. Cei doisprezece au adunat mulțimea ucenicilor, și au zis: "Nu este potrivit pentru noi să lăsăm Cuvântul lui Dumnezeu ca să slujim la mese.
3. De aceea, fraților, alegeți dintre voi șapte bărbați, vorbiți de bine, plini de Duhul Sfânt și înțelepciune, pe care îi vom pune la slujba aceasta.
4. Iar noi vom stărui necurmat în rugăciune și în propovăduirea Cuvântului."
5. Vorbirea aceasta a plăcut întregii adunări. Au ales pe Ștefan, bărbat plin de credință și de Duhul Sfânt, pe Filip, pe Prohor, pe Nicanor, pe Timon, pe Parmena și pe Nicolae,un prozelit din Antiohia.
6. I-au adus înaintea apostolilor, care, după ce s-au rugat, și-au pus mâinile peste ei.
Deci prozelitul era invatat sa pazeasca si sa invete adevarul ,unul dintre neamuri intors la Hristos trebuia numadecat sa fie plin de Duhul Adevarului ca sa invete si el la randul lui.
Deci Neamurile de la Evrei si nu invers.
Sa fie pace!
Revin cu o ideie,studiind inca odata acest verset.Raman la ceea ce am scris mai sus,dar trebuie sa ne gandim,ca Simon foloseste profetia pentru timpul prezent,pentru situatia respectiva,ori nu doreste sa o aplice la viitor.
Ma gandesc ca sa intelegem ceea ce a vrut sa spuna Simon,este sa aplicam profetia la prezent,adica pentru perioada lor,a primei biserici.
Ce erau Neamurile,pana sai trimita Domnul la ei?Pavel spune ca erau "straini de Dumnezeu","copii ai maniei","fara Hristos","fara Dumnezeu in lume",pentru ca "El in veacurile trecute,a lasat pe toate Neamurile sa umble pe cile lor".Dar acum ce a facut Dumnezeu cu Neamurile?Le-a chemat la pocainta.Tot Pavel spune el neamurilor "Dar acum,in Hristos Isus,voi,care odinioara erati departati,ati fost apropiati prin sangele lui Hristos"
Asa dar,Neamurile,capata har,si pentru prima data au intrare,au chemare,prin Hristos, la Dumnezeu,la mantuire.Acum cine era copii firesti ai lui Israel?Cei ce se pogoara din samanta lui.Asadar "ramasita" de care aminteste Simon,vine din Edom care sunt tot neamuri,sau sunt Iudeii risipiti?Acum,e vorba de o ramasida de oameni.Ca sunt evrei ca nu sunt,nu stiu,cert e ca sunt o ramasita dintrun popor,care vor cauta pe Domnul,dar nu numai ei ci si celelalte Neamuri,peste care este chemat Numele Domnului,asa sa se faca si peste ramasita.Acest "ca si toate",pentru timpul apostolilor,inseamna,<inclusiv>,neamurile peste care este deja,chemat Numele Domnului.
Sa fie pace.
Crede,roaga-te si lucreaza!
Deconectat
RE: Ca si toate Neamurile .....
17149. Postat la 28/02/2012 18:50 - 4813z2h6m
Cred că ar fi bine să trecem și peste Zaharia 12, apoi să mai medităm și să nu scoatem pieptul cu așa mare viteză înainte că noi suntem înaintea lui Israel.
Iată numai un verset din acest capitol:
Atunci voi turna peste casa lui David și peste locuitorii Ierusalimului, un duh de îndurare și de rugăciune, și își vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. Îl vor plânge cum plânge cineva pe singurul lui fiu, și-L vor plânge amarnic, cum plânge cineva pe un întâi născut. Zaharia 12: 10.
Nu cumva ar trebui să ajungă neamurile la stagiu acesta?
Pe curând.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Cu mare certitudine da,asa trebuie sa ajunga si neamurile.Marea problema este,oare vor fi gasiti ucenici pentru aceasta lucrare!?.Oare sunt si eu,cel ce voi plange cu amar?
Sa fie pace.
Crede,roaga-te si lucreaza!
Deconectat
17263. Postat la 06/03/2012 08:07 - 4806z12h50m
Eu de aici înțeleg că neamurile peste care este chemat Numele Domnului, dar să fie și prezent Domnul cu acele neamuri și Evreii pe care Domnul îi va ridica din alunecarea îngăduită de El, trebuie să creadă la fel, să trăiască la fel, să mănânce la fel, să țină Sărbătorile Domnului la fel.
Acuma dacă te uiți pe teren, vai de mine, nu mai ști câte practici sunt printre cei ce spun că sunt Creștini, dar și printre cei ce se fălesc ,,, că țin Sabatul, Poruncile și Legea Domnului.
Mă gândesc că ar trebui să medităm mai mult la acest conținut, pentru că dacă se va ține cont pentru mântuire de acest amănunt ...... atunci cu noi îi bai mare.
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17270. Postat la 06/03/2012 16:27 - 4806z4h30m
Buna seara
Ce parere avea Evrei despre ei , dar despre celelalte neamuri ?
Iudeii se apreciau foarte mult pe ei înșiși ca și cum binecuvântările lui Dumnezeu fuseseră intenționate numai pentru ei și disprețuiau celelalte națiuni. ''Tu ai făcut lumea pentru noi'', zice cartea Esdras. ''Cât despre ceilalți oameni... tu ai spus că sunt nimic și că sunt la fel cu scuipatul... Acești păgâni... au fost totdeauna socotiți ca nimic '' .
Tocmai din acest bigotism a cautat Domnul Nostru Isus Hristos sa-i scoata .
Deconectat
17292. Postat la 08/03/2012 09:05 - 4804z11h51m
Căutătorule, nu cred că despre asta vorbea scriitorul în Evrei, cred mai degrabă că ar fi vorba despre egalitatea în sinceritate, în verificarea sinceră a trecutului și regretul care să ajungă până la comportamentul părinților lor, apoi să recunoască Jertfa pe care au nesocotit-o, devotamentul cu care vor trăi pentru Dumnezeu cu un plâns aparte.
Cred că nu există fapte/trăire pentru Evrei și alt ceva pentru neamuri așa cum se vede încă acum.
În trupul Lui Hristos din care ne fălim că facem parte nu cred că ar trebui să fie diferență chiar în viața trăită zi de zi.
Cred că va fi, ar trebui să fie și acum așa:
Mai am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta; și pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, și va fi o turmă și un Păstor. Ioan 10:16.
Cred că despre asta este vorba, dar poate că nu am înțeles eu bine.
Deconectat
ioan usciuc (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17302. Postat la 08/03/2012 21:39 - 4803z23h18m
Fratele Nica a scris:
"Eu de aici înțeleg că neamurile peste care este chemat Numele Domnului, dar să fie și prezent Domnul cu acele neamuri și Evreii pe care Domnul îi va ridica din alunecarea îngăduită de El, trebuie să creadă la fel, să trăiască la fel, să mănânce la fel, să țină Sărbătorile Domnului la fel."
Domnul sa va binecuvanteze fr. Nica, cred ca acesta este "secretul" pe care crestinatatea nu- l cunoaste sau nu vrea sa-l cunoasca. Nu putem ramane imuni la urmatoarele cuvinte declarate de apostolul Pavel (Efeseni 3:4-6):
4 "Citindu-le, vă puteți închipui priceperea pe care o am eu despre taina lui Hristos,
5. care n-a fost făcută cunoscut fiilor oamenilor în celelalte veacuri, în felul cum a fost descoperită acum sfinților apostoli și prooroci ai lui Hristos, prin Duhul.
6. Că adică Neamurile sunt împreună moștenitoare cu noi, alcătuiesc un singur trup cu noi și iau parte cu noi la aceeași făgăduință în Hristos Isus, prin Evanghelia aceea,.."
Majoritatea evreilor din timpul lui Pavel nu au inteles aceasta taina, si la fel majoritatea neamurilor nu inteleg la momentul prezent aceasta taina!
Sa ne rugam sa fim scrisi in Cartea Vietii!!!
Deconectat
17318. Postat la 09/03/2012 19:48 - 4803z1h8m
Domnul să te binecuvinteze frate Ioan Usciuc, cred că majoritatea dinte noi ar trebui să vadă coregențele noastre personale și să căutăm să rezolvăm ce ne mai lipsește până nu-i târziu și nu să căutăm alte și alte idei care nu lucrează în noi mântuire.
Cred că ar trebui să mergem sinceri înaintea Lui Dumnezeu și să-L rugăm să ne mai descopere tot ce mai trebuie să împlinim c-a să putem să fim cu adevărat în turma pe care o păstorește Fiul Său și chiar mădular împreună cu Israel în Trupul/Biserica Lui Hristos (MESIA).
Deconectat
17330. Postat la 10/03/2012 20:35 - 4802z0h22m
Buna seara
Cum putem intelege atitudinea Domnului Isus fata de femeia cananeanca ?
Cum intelegem raspunsul Domnului rostit catre ucenici si apoi catre femeie ?
Ce ne descopera cuvintele femei cananite ,avea ea cunostinta cum erau considerate neamurile de catre poporul ales ? Matei 15 . 21- 28
Si un alt caz Luca 7.1-10
Ce ne dezvaluie vorbele sutasului , avea cunostinta de obiceiurile evreilor ?
In ambele cazuri e vorba de niste persoane dintre neamuri care au fost laudate pt. credinta lor de insusi Domnul .
Inca de la inceput am ramas placut surprins de versetele aduse ca intarire la acest subiect de fratele ionel , Domnul sa-l Binecuvinteze le-am studiat foarte bine si chiar le-am inteles Multumesc Domnului pentru Lumina .
Intradevar este o taina foarte Mare , niste versete cu o foarte mare insemnatate pentru cine le intelege si le da valoare .
In Efeseni 3.6 scrie asa :
Că adică Neamurile sunt împreună moștenitoare cu noi, alcătuiesc un singur trup cu noi și iau parte cu noi la aceeași făgăduință în Hristos Isus, prin Evanghelia aceea, .
Ma-m gandit foarte bine la cuvintele aceastea ,,iau parte cu noi "Care NOI ? Noi reprezinta Poprul Lui Dumnezeu ISRAEL
In alt loc gasim scris asa :
Efeseni 2. 14 Căci El este pacea noastră care din doi a făcut unul și a surpat zidul de la mijloc care-i despărțea,
Domnul ISUS spunea asa :
Ioan 10. 16 Mai am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta; și pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, și va fi o turmă și un Păstor.
Staulul reprezinta ISRAEL si Domnul a zis ca mai are si alte oi se referea la toti dintre Neamuri care Il vor primi pe Domnul in viata lor .Si asa frumos ne vorbeste Apostolul Pavel in Galateni si anume :
Galateni 3. 28 Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toți sunteți una în Hristos Isus.
29 Și, dacă sunteți ai lui Hristos, sunteți sămânța lui Avraam, moștenitori prin făgăduință.
Deci ce ramane de spus decat ca Binecuvintat sa Fie Sfantul Lui ISRAEL Domnul Domnilor si Imparatul Imparatilor ca ne-a luminat mintea si inima sa intelegem aceasta Taina Minunata .Glorie Domnului.
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
17349. Postat la 12/03/2012 08:34 - 4800z12h23m
Frate Costy, concluzia mea la acest verset este că noi ar trebui să analizăm și pentru acesta vă rog și pe voi care vă interesează aflarea adevărului pentru care a fost scris acest verset în ce ne privește pe noi și nu în ce îi privește pe frații Evrei, să găsim sinceritatea Evreilor de atunci, după întoarcerea lor spre Mesia care a murit pentru ei, cam cum va fi comportamentul lor, cum va fi râvna lor, cum va fi devoțiunea lor pentru YHWH - ELOHIM, cum va fi viața lor de atunci zi de zi?
Credeți că noi acum suntem așa cum vor fi ei atunci?
Credeți că ei vor fi așa cum suntem noi acuma?
Nu credeți că avem foarte multe coregențe față de cum vor fi ei atunci?
Dacă da, atunci când începem să fim și noi așa cum vor fi ei atunci?
Credeți că ei trebuie să fie sinceri așa cum arătam în postările de mai sus, iar noi este bine așa cum suntem acum; și așa și așa?
Numai atunci va timpul sincerității?
Nu credeți că acest cuvânt este pentru noi un șablon de sinceritate că Dumnezeu nu are două măsuri?
Iata un nou subiect interesant.
Undeva, fratele Lica spunea...daca nu ma insel...ca modul cel mai bun pentru a explica ceva este in termenii cei mai simpli...
Eu vreau sa fac o retrospectiva in timp, in modul cel mai simplu, pentru a intelege cum stau lucrurile cu versetele aduse in discutie.
Voi incepe cu parintele nostru Avram caruia i s-a dat FAGADUINTA -ca toate NEAMURILE vor fi binecuvantate in "samanta"lui...
Dragii mei, nu spune Israel, pe atunci nu exista aceasta tara, el traia ca un strain in Canaan, era de fel din Ur-Caldeea, insa Avram a fost ales in planul Sau de mantuire, Legamantul a avut o PECETE, taierea inprejur, un semn care a marcat generatie dupa generatie familia lui Avram, insa familia care a zidit "Casa lui Israel" a fost nepotul sau Iacov, care dupa cum stim s-a numit mai tarziu ISRAEL, de aici incepe formarea poporului, cei 12 copii, cele 12 semintii, nu?
Ar fi multe de spus, insa sa ne intoarcem la vremurile in discutie...Biserica Primara, Nou Testamentala are baza s-au temelia celor 12 apostoli, simbol sau coincidenta?
Hristos centrul de referinta , Noul Legamant...FAGADUINTA ca toate NEAMURILE vor fi binecuvantate in aceasta SAMANTA-HRISTOS!
Priviti dragii mei si spuneti-mi, pentru cine a fost fagaduinta data inca de la inceput?
Vorbeste de mai multe seminte sau doar de UNA?
Ce i-a spus Domnul Sarei?
Ca din ea se va naste multe neamuri si multi imparati, nu spune ca numai un popor si acesta Israel.
Intradevar Israelul a fost un popor ales, insa fagaduinta este adresata inca de la inceput tuturor neamurilor, ceea ce deducem ca Planul de mantuire este proiectat inca de la inceput pentru toti, indiferent de natie.
Este clar ca atunci cand ai un popor iubit, ales si el te contesta, te doare, ganditi-va la Isus care se trage din poporul evreu si cand a plans pentru acesta pentru ca l-a respins, El voia ca tot poporul sa-L creada si sa fie mantuit, doar era dintre ei fizic, pamanteste,nu?
Biserica primara s-a format din evrei(apostolii si nunumai) si toate natiile care erau stranse la Cinzecime.
Daca Israel este STAULUL in care ne adunam, daca suntem O TURMA si un PASTOR, atunci noi ne-am alaturat lor sau ne-am unit cu ei intr-o credinta vie!
Profetia din Amos este prezentata ca fiind implinita in acele zile de uniune dintre evrei si neamuri, cand cortul lui David se ridica(Biserica Nou Testamentala)
Versetul din Zaharia, priviti-l!
Casa era(BISERICA) , insa ce ii mai trebuia? Un duh de indurare(har) si de rugaciune, pentru ce?Pentru o trezire in masa...a Israelului!
Raman deocamdata aici...
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
17380. Postat la 15/03/2012 12:47 - 4797z8h9m
Buna ziua
Incercarea Domnului Isus de a scoate la lumina pe evrei care aveau o conceptie gresita cu privire la neamuri Luca 4 . 16- 30 și să vestesc anul de îndurare al Domnului.
Cui sa vestesc anul de îndurare al Domnului.?
Celor ;
- care-și simt lipsa lor spirituală
- săraci în duh
- cu inima zdrobită,
- care au fost robi ai păcatului și orbi față de cele spirituale
- care au fost răniți și apăsați de cel rău, să poată aștepta eliberarea de păcat.
Anul de îndurare ,anul plăcut Domnului , anul jubliar , al veseliei , când robii erau eliberați, datoriile erau anulate și pământul moștenire
La punctul acesta Isus a sfârșit citatul Său din Isaia 61,1.2. Propoziția următoare care era pentru iudeul patriot culminarea întregului pasaj - "ziua răzbunării Dumnezeului nostru " - El n-a citit-o. Iudeii credeau cu mare plăcere că mântuirea era pentru ei și pedeapsa era pentru Neamuri Psalmii 79,6 Varsă-Ți mânia peste neamurile, care nu Te cunosc, și peste împărățiile, care nu cheamă Numele Tău! . Ideea iudaică că mântuirea era o chestiune de naționalitate și nu o supunere față de Dumnezeu, i-a orbit pe oameni față de adevărata natură a misiunii lui Hristos și i-a determinat să-L respingă.
Pana aicea toate bune si frumoase se spune ca ; toti Il vorbeau de bine pe Domnul . Dar
ei se delectau la gândul că judecata lui Dumnezeu este păstrată pentru alții și se poate să fi fost surprinși că Isus nici măcar nu pomenea aceasta. Când, în vorbirea Sa, Isus a înălțat credința păgânilor, lăsând astfel să se înțeleagă lipsa iudeilor de credință, ascultătorii și-au ieșit din fire de resentiment și de furie .
25. Ba încă, adevărat vă spun că, pe vremea lui Ilie, când a fost încuiat cerul să nu dea ploaie trei ani și șase luni, și când a venit o foamete mare peste toată țara, erau multe văduve în Israel;
26. și totuși Ilie n-a fost trimis la nici una din ele, afară de o văduvă din Sarepta Sidonului.
27. Și mulți leproși erau în Israel, pe vremea proorocului Elisei; și totuși nici unul din ei n-a fost curățit, afară de Naaman, Sirianul.
S-au umplut de mânie. Dându-și seama că cuvintele lui Isus îi descriau în chip desăvârșit pe ei, n-au fost dispuși să mai asculte. A-L accepta însemna să admită că nu erau mai buni decât păgânii, pe care-i priveau ca și câini și lucrul acesta au refuzat să-l facă. Nu erau dispuși să-și smerească inima . Pe cât se pare, oamenii din Nazaret voiau mai bine să rămână săraci, orbi și în robie Luca 4,18 . Mândria națională sălbatică se ridica împotriva gândului că binecuvântările Evangheliei ar putea fi puse la dispoziția păgânilor și în fățărnicia lor necugetată ei erau gata să-L ucidă pe Domnul vieții .
Cautatorule, este adevarat ce spui tu, insa as vrea sa incep si eu cu Ilie si ai sa vezi ca in decursul istoriei o RAMASITA SPIRITUALA a fost mereu in Israel.
Pe vremea lui Ilie sapte mii de barbati nu si-au plecat piciorul inaintea lui Baal(1Imparati 19.18)
Pe vremea lui Isaia din cauza unei mici RAMASITI Domnul nu a nimicit poporul(Isaia 1. 9)
Pe vremea captivitatii gasim o RAMASITA de evrei Estera salvatoarea natiunii cu Mardoheu, Daniel, Mesac, Abed-Nego, Ezechel.
La sfarsitul celor 70 de ani de robie in Babilon o RAMASITA a intrat in tara sub Ezra si Neemia.
Inainte de intruparea Domnului Isus se vorbeste de o RAMASITA, Simeon, Ana, Maria mama lui Isus, Iosif si toti cei ce se botezau cu botezul pocaintei de catre Ioan Botezatorul era ramasita care astepta pe Mesia, in Israel intotdeauna s-a gasit oameni care prin credinta l-au slujit cu credinceosie pe Dumnezeu.
Apoi a urmat RAMASITA care prin credinta a urmat pe Isus, apostolii si totii evreii care l-au primit prin credinta dupa Cincizecime sunt fratii evrei(Romani 11 .4-5) carora ne-am alaturat si am format Biserica, noi nu ne putem lauda cu toate binecuvantarile Israelului, el este un popor ales si profetic TOATA RAMASITA lui Israel se va intoarce la El.(Zaharia 12.6-13)
Israelul va avea cea mai mare inaltare pamanteasca, el are si va avea un loc aparte printre toate popoarele , de ne convine sau nu...important prin credinta sa ne alaturam lui.
Si voi incheia cu aceste versete pentru ca trebuie sa stim unde ne este locul: Deutronom 7
6."Caci tu esti un popor sfant pentru Domnul Dumnezeul tau ;Domnul Dumnezeu te-a ales sa fii un popor al Lui dintre toate popoarele de pe fata pamantului.
7.Nu pentru ca intreceti la numar pe celelalte popoare S-a alipit Domnul de voi si v-a ales, caci voi sunteti cel mai mic dintre toate popoarele de pe fata pamantului.
8.ci pentru ca Domnul va iubeste, pentru ca a vrut sa tina juramantul pe care l-a facut cu parintii vostri, pentru aceea v-a scos Domnul cu mana puternica..."
Asa ca a Domnului este pamantul si El face ce vrea in indurarea lui cea mare...cu poporul Sau si cu noi Neamurile, sincer, nu cred ca este cineva bun inaintea lui Dumnezeu, asa ca nu vom judeca noi pe Israel, este cine sa-l judece!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Interesant Cautatorule ,ai dat un raspuns unei intrebari pusa de mine la un alt topic , unde nu ii era locul ,respectiv Anul Sabatic-Anul de veselie,trebuie sa-ti multumesc ca am gasit cateva raspunsuri aici.
Dar asa cum scrie si sora Lucia la sfarsit .....nu vom judeca noi pe Israel, este cine sa-l judece!
Si as avea si cateva intrebari pentru Cautatorul (fratele Ghita).
Crezi frate Ghita ca atunci cand Domnul Isus era pe cruce a rostit o scurta rugaciune si anume ...luca 23-34 Isus zicea: "Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac!"
Ce spui , a fost ascultata ultima rugaciune inainte sa-si dea duhul?(Eu cred din toata inima ca DA)
Intreb asa ,deoarece multi spun ca Israel a fost lepadat oare?Ca acest Israel care este vizibil ca Stat nu mai este poporul lui Dumnezeu....oare asa sa fie?
Daca acest popor nu mai este poporul lui Dumnezeu.....
Carui popor se alatura Ramasita???
Multumesc tare frumos.
Deconectat
17389. Postat la 15/03/2012 20:18 - 4797z0h39m
Vreau să comentez încă odată cum înțeleg eu acest conținut al topicului, dar mai înainte de a comenta să citim împreună câteva versete din Romani 11.
Romani 11: 7. Deci, ce urmează? Că Israel n-a căpătat ce căuta, iar rămășița aleasă a căpătat; pe când ceilalți au fost împietriți,
8. după cum este scris: "Dumnezeu le-a dat un duh de adormire, ochi ca să nu vadă, și urechi ca să n-audă, până în ziua de astăzi."
9. Și David zice: "Masa lor să li se prefacă într-o cursă, într-un laț, într-un prilej de cădere și într-o dreaptă răsplătire.
10. Să li se întunece ochii ca să nu vadă, și spinarea să le-o ții mereu gârbovită."
11. Întreb dar: "S-au poticnit ei ca să cadă? Nicidecum! Ci, prin alunecarea lor, s-a făcut cu putință mântuirea Neamurilor, ca să facă pe Israel gelos;
.
15. Căci, dacă lepădarea lor a adus împăcarea lumii, ce va fi primirea lor din nou, decât viață din morți?
16. Iar dacă cele dintâi roade sunt sfinte, și plămădeala este sfântă; și dacă rădăcina este sfântă, și ramurile sunt sfinte.
17. Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, și dacă tu, care erai dintr-un măslin sălbatic, ai fost altoit în locul lor, și ai fost făcut părtaș rădăcinii și grăsimii măslinului,
18. nu te făli față de ramuri. Dacă te fălești, să știi că nu tu ții rădăcina, ci rădăcina te ține pe tine.
19. Dar vei zice: "Ramurile au fost tăiate, ca să fiu altoit eu."
20. Adevărat: au fost tăiate din pricina necredinței lor, și tu stai în picioare prin credință: Nu te îngâmfa dar, ci teme-te!
21. Căci dacă n-a cruțat Dumnezeu ramurile firești, nu te va cruța nici pe tine.
Și întrebarea mea era, ca să o spun așa nu chiar direct și nu toată, credeți că noi suntem destul de pocăiți? Atunci când se va îndura Dumnezeu ca rămășița dintre ei să fie treziți, vor fi credincioși cum suntem noi acuma? Eu cred că sinceritatea lor va fi nu ca a noastră care de multe ori nici noi nu știm ce vrem.
Nu credeți că ar trebui să analizăm cum vor fi ei atunci și așa să trăim și noi acuma?