Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 1 din 2 1 2 >
Deconectat Care este numele primului om și cine i la dat?
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20969. Postat la 25/12/2012 14:42 - 4515z17h46m
Cred că acest subiect are două extreme, ori vor fugi toți de el, ori va fi un subiect foarte controversat.
Dar pentru că prin asemenea subiecte se exersează un fel și de cunoaștere și de ambiție de cunoaștere, totuși consider că este bun, pentru că dacă baterea smântânii dă unt, atunci cu cât mai mult, aceste studii și explicații va da cunoaștere despre tainele Sfintelor Scrieri.

Deci care este numele primului om și cine ia pus numele.
Pentru că acest om a pus nume la tot ce mișcă pe pământ și nimeni nu la contrazis, dar lui cine ia pus nume și care este?

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Care este numele primului om și cine i la dat?
Lica
20970. Postat la 25/12/2012 15:34 - 4515z16h54m
Am să pun aici un scurt citat de pe wikipedia:

Numele de Adam (ebraică אָדָם ), așa cum apare în Gen 2, 7 - rDomnul Dumnezeu a plămădit pe om/Adam din țărâna pământului și a suflat în nările lui suflare de viață și s-a făcut omul/Adam ființă vie" - provine, de la rțărână", rpământ" (ebraică adama, אֲדָמָה ). Dumnezeu l-a plămădit pe Adam din radama" deci, rcel pământesc". Numele de «adam» este folosit în Biblie pentru om în general și ca nume colectiv pentru tot neamul omenesc.

rAdam a chemat numele femeii sale Eva, fiindcă este mama tuturor celor vii" (Gen 3, 20). Numele de Eva, (ebraică חַוָּה Hava), înseamnă rcea vie", provenind din rădăcina חיה ("a fi viu"smiley.

Consider că cei care nu sunt cunoscători de limbă ebraică sunt ajutați în a se angrena într-o discuție pe această temă de acest citat.

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
fullban10
20971. Postat la 25/12/2012 15:53 - 4515z16h35m
Hm! nu găsesc scris, când Adam, a fost numit Adam. Numele lui apare abia în Genesa 3,20, ca și cum era normal ca el să se numească Adam. El era din țărâna pământului și numele i-a venit din ce era făcut! Adam transmite ideea de pământ. Numele lui arată care e originea omenirii, și ulterior a devenit nume propriu.
Pământul dacă-l numim Adam în loc de Tera e greșit?smiley
Animalelor le putem spunem adaminale?smiley

Biblia are răspuns la toate intrebările.
fullban7
20980. Postat la 26/12/2012 03:08 - 4515z5h20m
Deci care este numele primului om și cine ia pus numele.
Pentru că acest om a pus nume la tot ce mișcă pe pământ și nimeni nu la contrazis, dar lui cine ia pus nume și care este?
.... Geneza 1:1 "La început, Elohim a făcut cerurile și pământul."
...in Torah este asa: ...La inceput Elohim a creat si cerurile si Pamantul
...... בְּרֵאשִׁית בָּרָא אֱלֹהִים אֵת הַשָּׁמַיִם וְאֵת הָאָרֶץ: ...in original cuvantul Ebraic הָאָרֶץ ..." hearetz" ...care daca il traduci...evidend ca iti da "pamant" ..mai degraba Terra! ..dar...nici una din traduceri nu este buna!! ...de ce asta...pentru ca Scriptura Hebrew - Ebraica...NU este traductibila ....prin faptul ca o traduci....evident ca nu mai poti da semnificatie textului Ebraic...ci dai semnificatie traducerii!!
Cuvantul Ebraic הארץ corect se pronunta "haretț" ...ciudat..ca seamana expesia foarte mult cu cea din Engleza "earth" = eartz .... Acum...ca sa vedem ce spune Ebraica ...trebuie sa ne intoarcem pe vremea lui ADAM ( הָאָדָם ) ..pentru a putea identifica si afla din Ebraica...cine/ce este ...cerul,pamantul,adam,omul...etc!!!
.....1 ... הָאָרֶץ = haretț pamant ; הָאָדָם = "he-adm" pamant insufletit ; הַשָּׁמַיִם = "shamaim" cer ; אָדָם = "adm" pamant
.....2 .... in Torah si in traducerea mo-ta-mo a cuvantului Ebraic הָאָרֶץ = haretț ...apare pamant...ceea ce este foarte GRESIT. ...cuvantul inseamna țară ...prin asta este foarte clar...ca se refera la un singul loc de pe suprafata Terrei si nu la intergitatea lui.
.....3 ... Cuvabtul Ebraic הַשָּׁמַיִם = "shamaim" ... din Torah este tradus cer .....gresit!!!!! ..daca il traduci atunci poate sa insemne ceea ce vrea traducatorul.
....daca luam semnificatia lui atunci trebuie sa-l divizam (descompunem)!!! ...... Cuvantul שְׁמַע = șema/shema/sh'ma = ascultare/asculta..... in Ebraica veche (Aramaica) scrierile intodeauna erau facute dupa semnificatie!!...Exemplul: ...primele semne de comunicare in scris in evul mediu erau prin desen ....pamantenii de pe acea vreme inainte de a vina..sau de a pune in aplicare un lucru oarecare (vanat,munca,agricultura...etc) ...pe peretii pesterilor in desenau intentiile pe care urmau sa le faca.... desenand pe pereti sau diferite locuri....cu timpul fiecarui animal, infatisare, obiect ..etc le-au dat o expresie din gat..cuvan..expresie ....haa...he...hi..diferite sunete...adica...scoteau un sunte ptr. fiecare infatisare/obiect in parte.
....cu timpul...ptr. a nu mai desena asa mult ...fiecarei chip de pe desen, le-a dat cate o scriere...zgaraitura, linie serpuita....un X...un cerc sau O ...etc! .....in felul acesta...comunicarea intre ei a aparut in timp sum 3 forme identice! ...sa nu confundam cu... la fel ...deci 1...desen ; 2....expesie/silabisire ; 3... scriere
.... cu timpul scrierea sa dezvoltat ...si intorcandu-ne la Ebraica...unde trebuie sa vedem ce reprezinta/semnifica literele.
.....in scrierea tarzie.....litera ה = He ...in dreptul ei...apare un om cu mainile ridicate la cer si cu picioarele departate...ceea ce din trupul lui formeaza litera X .....ADN-ul uman este formt din cromozomy ... X = femeie; Y = masculin.
Dimorfismul sexual este determinat la om prin repartizarea diferită a cromozomilor sexuali X și Y în celula ou (zigot), astfel sexul feminin are doi cromozomi XX pe când sexul masculin are cromozomii XY, cromozomul Y fiind răspunzător de caracterele sexuale masculine prin sinteza proteinei (TDF=Testis-determining factor) -> caracterele sexuale masculine.
.....deci ca atare ....barbatul este "o femeie cu cuc" ....adica X = femeie si Y = sexul
...la litera Ebraica ה = He ...apare un X cu cuc! ...adica..un BARBAT/mascul! ( sa nu credeti ca in muzee si in vechime statuile masculie au ci partea masculina (cucul) asa de ...vrajala!! ...eee..cine stie sa citeasca o statuie....poate afla foarte multe!!!) ...deci...ca urmate ...litare He ...reprezinta VIATA/EXISTENTA VIE ......cand Moise le-a spus Israelitilor in Egipt aceste cuvinte: .... Exodul 12:22 "Să luați apoi un mănunchi de isop, să-l înmuiați în sângele din strachină și să ungeți pragul de sus și cei doi stâlpi ai ușii cu sângele din strachină. Nimeni din voi să nu iasă din casă până dimineața." ....crede-ti ca le-a spus-o asa de ..."pomana:?? .....NUU...ptr. ca era semnul VIETII = He!!! .... Yahshua a spus clar: .... Eu sunt usa vietii!!!
... o alta litara Ebraica impostanta este שְׁ = Shin ...semnificate "foc sacru" .....litera care mai apare la Sh'ma = ascultare!! Numele Sfant al lui Yahshua in Ebraica se scrie asa: יהשוה = Yod-He--Shin-U-He = ca pronuntie mo-ta-mo ...vine YAH-SHU-HE .... י Yod = inceput ; ה He = viata ; ש Shin= foc/ascultare ; ו Vav = carlig/libertate/apartinere de..! ....deci ca si insemnatate...Numele Yahshua repezinta: inceputul-vietii-mantuire/ascultare/foc-apartine/agățat-de viata! = inceputul vietii este mînuit prin ascultare de viață..!!!!! ...offf...da..multe..foarte multe de spus...caci daca doar aruncam ochii pe traducere..ne ducem la groapa!!! ...acum sa revenim la Geneze 1;1
..... Geneza 1:1 "La început, Elohim a făcut si cerurile și pământul." בְּרֵאשִׁית בָּרָא אֱלֹהִים אֵת הַשָּׁמַיִם וְאֵת הָאָרֶץ
...semnificatia reala este:.. La inceput Elohim a facut si (intinderea de ascultare de viata)= "cer" si țara vietii = "pamant"
....... pe intinderea de ascultare de viata....apare cineva!! הָאָדָם = "he-adm" pamant insufletit ....acesta este PAMANTEANUL .....planeta...nu este pamant dragii mei....ci ea este TERRA! ....Pamant..noi suntem!!! ..dar suntem "pamant insuflatit"!!! ...acum sa vedem cum si unde si in ce situatie apate OMUL!!! ....Scriptura ne spune asa:
..... Geneza 2:7 "Yahueh-Elohim a făcut pe om din țărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viață, și omul s-a făcut astfel un suflet viu." ...deci....e limpede...din țărâna pământului ...nu din pamant!!! ...deci..nu confundam marfa cu ambalajul!
..... Ebraica ne spune asa: .... וַיִּיצֶר יְהֹוָה אֱלֹהִים אֶת הָאָדָם עָפָר מִן הָאֲדָמָה וַיִּפַּח בְּאַפָּיו נִשְׁמַת חַיִּים וַיְהִי הָאָדָם ..in acest text Ebraic...apare cuvantul עָפָר ..care se traduce "țărînă" ... עָפָר מִן הָאֲדָמָה וַיִּפַּח = miseria pamantului cu suflare de VIATA! .... Pai dragii mei...UNUL singur are VIATA..nuu??? ....cine?? OMUL ..care a spus asta: ... Ioan 10:17 "Tatăl Mă iubește, pentru că Îmi dau viața, ca iarăși s-o iau. Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau și am putere s-o iau iarăși: aceasta este porunca pe care am primit-o de la Tatăl Meu.r1;..... UNUL singur are VIATA !! ...Yahueh/Yahshuah = Yahueh-mantuitorul!!!!!!
....Deci insfarsit nr. 4.....OMUL din Scriptura este??? ... Yahshua!!!!! ...adica... "țărîna însuflețită cu suflare de viață
...am asa multe de spus...dar e 5 dimineata...si ma dor toate cele...caci de la ora 21 ma rog lui Yahshua ...sa va scriu ceea ce vedeti cu totii!! ...caci este srcis: Ioan 14:6 "Yahshuah i-a zis: rEu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine." ....cauta-ti-L si voi pe EL ....fiti ...Ai Lui ...si asa deveniti si voi parte din TRUPUL Omului!!! adica YAHUDA!!!
.......... Coloseni 2:16-17 "Nimeni, dar, să nu vă judece cu privire la mâncare sau băutură, sau cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă sau cu privire la o zi de Sabat," care sunt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este al lui SHUAH" (al mantuirii) ....... Shalom!!!!!!!!!!!!!
cu multa Stima... Yahuda!!!!!
P.S...scuzati greselile de scriere si ortografie!!! smiley

Iudeu = Yahuda
Exodul 19:5 "Acum, dacă veți asculta glasul Meu și dacă veți păzi legământul Meu, veți fi ai Mei dintre toate popoarele, căci tot pământul este al Meu;" "Ai Mei = Yahuda = Ai lui Yahueh ( יְהֹוָה =YHVH)
fullban10
20982. Postat la 26/12/2012 05:47 - 4515z2h41m
Să înțeleg că atunci a fost făcut Isus , Fiul lui Dumnezeu?
Mă sperii de ceea ce am înțeles eu. Aștept precizări.

ioan olah
20985. Postat la 26/12/2012 10:59 - 4514z21h29m
Pace !!!

gramada de uscat este numita pamant

YHVH a numit uscatul pamant, iar gramada de ape a numit-o mari. YHVH a vazut ca lucrul acesta era bun. (Fac.1:10)

dupa cum vedem din aceste versete, Creatorul la facut pe om din tarana pamantului iar fiarele campului si toate pasarile cerului le-a facut din pamant,astfel dar tarana este tot pamant deorece este continutul din pamant.

YHVH Creatorul a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu. (Fac.2:7)

YHVH Creatorul a facut din pamant toate fiarele campului si toate pasarile cerului; si le-a adus la om, ca sa vada cum are sa le numeasca; si orice nume pe care-l dadea omul fiecarei vietuitoare, acela-i era numele. (Fac.2:19)

Iata cartea neamurilor lui Adam. In ziua cand a facut YHVH pe om, l-a facut dupa asemanarea lui YHVH.I-a facut parte barbateasca si parte femeiasca, i-a binecuvantat si le-a dat numele de "om", in ziua cand au fost facuti.(Fac.5:1-2)

"Eu te-am ridicat din tarana si te-am pus mai mare peste poporul Meu, Israel; dar pentru ca ai umblat pe calea lui Ieroboam si ai facut pe poporul Meu, Israel, sa pacatuiasca, pentru ca sa Ma manii prin pacatele lor, (1Reg.16:2)

Cine erau uriasii ?

Uriasii erau pe pamant in vremurile acelea si chiar si dupa ce s-au impreunat fiii lui YHVH cu fetele oamenilor si le-au nascut ele copii: acestia erau vitejii care au fost in vechime, oameni cu nume. (Fac.6:4)

Din aceste versete vedem ca Omul (Tarana,continutul din pamant) se intoarce in pamant (tarana, continutul din pamant).

Tu intorci pe oameni in tarana si zici: "Intoarceti-va, fiii oamenilor!" (Ps.90:3)

pana nu se intoarce tarana in pamant, cum a fost, si pana nu se intoarce duhul la YHVH, care l-a dat. (Ecl.12:7)

Multi din cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula: unii pentru viata vesnica, si altii pentru ocara si rusine vesnica. (Dan.12:2)

Omul dintai

Apoi YHVH a zis: "Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra; el sa stapaneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot pamantul si peste toate taratoarele care se misca pe pamant." (Fac.1:26)

Adam, Set, Enos, (1Cron.1:1)

fiul lui Enos, fiul lui Set, fiul lui Adam, fiul lui YHVH. (Luc.3:38)

De aceea este scris: "Omul dintai, Adam, a fost facut un suflet viu." Al doilea Adam a fost facut un duh datator de viata. (1Cor.15:45)

Omul dintai este din pamant, pamantesc; Omul al doilea este din cer. (1Cor.15:47)

Caci intai a fost intocmit Adam, si apoi Eva. (1Tim.2:13)

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Deconectat RE: Care este numele primului om, și cine i l-a dat?
fullban8
20987. Postat la 26/12/2012 14:18 - 4514z18h10m
Mie, ...personal, ...îmi plac postările tale frate Yahuda! ...și eu încerc, și ți-aș dori și ție (și tuturor în domeniile binecuvântate - fiecare fiind bun în ceva, și fiecare fiind un vas... în felul lui) să ajungem în Ioan 7.46: Niciodată n-a vorbit vreun om ca Omul acesta, DAR... după declarația deja apărută, constat că CINEVA deja se SPERIE (adevărul este că și eu m-am speriat de multe ori, cu intervenții mult mai dure decât o expunere naturală), iar alt cineva nu este de acord - eu... după înțelegerea mea, cred că este o înțelegere forțată în ceea ce privește ADAM = TERA și YahShuah = Omul (dacă am înțeles bine) - vom vedea; întâi cele mici, și apoi... cele mari; de la mic... la mare, de la ușor... la greu, de la simplu... la compus! Eu... ??? ...nici prin TOATE semnificațiile AFIRMAȚIEI ,,Eu sunt Alef și Tav,, (Alfa și Omega... cum a ajuns... la unii), nu pot ajunge la confundarea lui Adam cu Tera, și nici a Fiului Omului cu Omul)! Adam nu are nici o legătură cu Genesa 1.1!

Mai cred că este și o greșeală, care... chiar pe fondul unei oboseli cronice, nu este admisă; nici ca scriere, și nici ca prezentare (a semnicațiilor), necesar a fi corectate, ...ca apoi și înțelegerea să se poată suprapune peste realitate, astfel că:
1. dacă ai omis ceva din greșeală, te invit să le reparăm împreună;
2. dacă ai omis ceva în mod intenționat... ca o trambulină pentru alte ADEVĂRURI... ulterioare, aștept cu nerăbdare și te rog iartă-mă pentru intervenție, dar... în cele spirituale, eu știu (prin Duh) aceea că nu prea sunt bune glumele, pentru ca să nu ajungem ca Lot, ca atunci când a spus Adevărul, să nu mai fie crezut.

Oricum, ...după principiul din Matei 10.26 (căci nu este nimic ascuns care nu va fi descoperit, și nimic tăinuit care nu va fi cunoscut.) sper ca după cele câteva SURPRIZE aduse de mine, ACESTA să fie CONTIUNUAREA SURPRIZELOR, ...INCREDIBILULUI și al altor MINUNĂȚII, pe care... totuși... nu oricine le poate înțelege și cu atât mai mult primi, mai ales cei care nu cunosc CEL mai IMPORTANT secret al timpului actual! ...că există TOATE SCRIERILE, înclusiv SFINTELE SCRIPTURI atât cele ale Noului, cât și ale Vechiului Legământ, precum și Chivotul Mărturiei; există și... Buncarul care gazduieste arhivele secrete ale Vaticanului. Arhivele sunt formate din 80 de kilometri de rafturi care contin artefacte de o valoare inestimabila, ...și cel din Moscova cu secretele Constantinopolului.

În această ordine de idei, consider că în dorința de a participa la ZIDIRE pe DĂRÂMĂTURILE de mai ÎNAINTE (cam de la anul 700 î.M.-înainte de Mesia), pentru a face țara cu putință de locuit (Isaia 58.12), și speranța de a expune cât mai complet subiectul, ...încercând a da cât mai multă informație, cu toate că ți-ai cerut scuzele de rigoare, ai făcut o greșeală pe care... un cunoscător sau cineva care abia așteaptă să te devoreze cu întrebări congruente și concluziile preliminare care au apărut IMEDIAT sub postarea ta... pentru a-ți decredibiliza elegant expunerea.

Așadar, ai scris: הָאָדָם = "he-adm" pamant insufletit ; הַשָּׁמַיִם = "shamaim" cer ;
este corect în ebraică dar... PRIN folosirea CRATIMEI - liniuța de despărțire ( - ), Kratima din neogreaca prin care s-a extins păgânismul în toate limbile născute la Babel... în locul underline-i ( _ ), liniuța de jos sau cratima ca talpă), pe de o parte se întinează SFINȚENIA EXPRIMĂRII IDAICE prin care... ai pierdut VOCALA ,,A,, ... care reprezenta articolul Ha, ceea ce pe parcurs (și cu oboseala, și cu noaptea pe cap) te-au băgat în câteva GREȘELI: יהשוה = Yod-He-Shin-U-He = ca pronuntie mo-ta-mo ...vine YAH-SHU-HE .... י Yod = inceput ; ה He = viata ; ש Shin= foc/ascultare ; ו Vav = carlig/libertate/apartinere de..!

Dar, ...intenționat sau nu, ai GREȘELI... până la încurcarea unor semnificații. Știu că este greu să faci ziua noapte, și noaptea zi dar... Izvorul Vieții, al Înțelepciunii și al Iubirii Veșnice ne-a învățat să lucrăm ziua, și noaptea să ne odihnim. Și mie mi se întâmplă dar, repercursiunile pot fi majore.

Deci! ...este corect într-un fel (în ebraică), și incorect în alt (în română):
- și: הָאָדָם = "ha_adm" - pamant insufletit... este TOTAL diferit de Ha_areț - pământul ca planetă = Tera; הַשָּׁמַיִם = "ha_shamayim" cer;
- și: היהשוה = Ha_YahShuaH = Hei..._Yod-Hei-Shin-VavU-Hei = ca pronuntie mot a mot (din franceza... mot à mot) ...vine YaH-ShV-aH (YaH-ShU-aH).... י = Yod - Y = mâna (capul mâinii cu semnificația Vieții... וְיהיוְ - Vă_Yichayu = Viața = toată viața, sau... םיהיוְ - Vă_Yichayim = viețile = toate viețile... י = Yod - semnifică Începutul Vieții veșnice ca Izvorul de Viață veșnică); ה = Hei - imaginea vieții (fereastra evidențiată prin mâinile ridicate ca la rugăciune cu un cap în geam, a privi, a dezvălui) - SEMNUL cu sângele mieilor pe ușiorii ușilor copiilor lui Israel, care i-a ferit de moartea ÎNTÂILOR NĂSCUȚI, îngerul pierzător trecând peste (Pesach) casele și familiile evreiești, la casele și familiile egiptenilor (de la oameni la animale); ש = palma deschisă, cu semnificația de Refuz sau Permisivitate-chemare (stăpânire sau guvernare-dominare) cu sau fără ascultare ; ו Vav = carlig (prindere, agățare sau suspendare)/par (sprijin, ajutor în aparținere)/țepuș (direcționare, impunere în împotrivire)! ....deci ca si insemnatate...

Ha_Kadosh Berachot - Sfântul nostru să ne binecuvinteze!

Post Scriptum: Fii atent, că fratele Nică (parcă dumnealui a deschis Topicul acesta), ...este un mare PIȘICHER (în sensul de... priceput la șmecherii, ...la taine profunde - din turcescul pișekâr), care poate îndoi pe mulți cu multă carte... NEÎNȚELEASĂ. În cazul de față, mai sigură decât interpretarea, este călăuzirea duhovnicească - noi oamenii, fără călăuzire de Sus, nu facem nici cât o ceapă degerată! Fratele Nică este un om... clar... călăuzit de Sus, care ,,a aruncat,, subiectul acesta pe Forum, pentru actualizarea lui după Daniel 12.4, ca mărturie cu rădăcini în Maleahi 3.16.

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Moderator5
20989. Postat la 26/12/2012 14:28 - 4514z18h0m
Yahuda a scris:

Fii blând, că cei blânzi vor moșteni pământul făgăduit de Yahshua( Isus.)
Doamna Valentina, cand spui pamant la ce anume te teferi? Daca terenul pe cate traiesti acum este pamant, atunci spune-i Lunii pamant lui Marte pamant; si alte miliarde de corpuri ceresti sa le numesti pamant! Cand ai sa te uiti la lingura si la furculita sa nu le mai numesti asa fiindca ele sunt fier nu le mai da nume si nici canilor si paharelor si farfuriilor care sunt sticle! Pe ceea ce traiesti tu si noi toti nu este pamant ci este Terra, care vine din cuvantul Ebraic הָאָרֶץ aretț, in Engleza este earth, care inseamna: spatiul/teren/intindere locuibil pentru viata! Si acolo unde este scris : Fii blând, că cei blânzi vor moșteni pământul.. nu inseamna ca ai dreptul doar sa fi pe planeta asta, ci sa mostenesti si ceva anume, adica ceea ce spune Scriptura : Apocalipsa 21:1 "Apoi am văzut un cer nou și un pământ nou; pentru că cerul dintâi și pământul dintâi pieriseră, și marea nu mai era." Cer nou si pamant nou, nu inseamna alti oameni si alta planeta ci este alt loc de trait nou si alti Adami noi (alti pamanteni) caci cei care traiesc in Yahshua nu vor fii pamanteni, ci vor fii parte din trupul Lui Yahshua, adica Omul desavarsit care nu moare niciodata! Shalom!!!!

Moderator
fullban7
20991. Postat la 26/12/2012 16:26 - 4514z16h2m
Frate ELIAHU777, pentru mine scrierea moderna a limbii Ebraice este transformarea litarelor ca insemnatate din Aramaica veche!
Pe mine unul NU ma intereseaza :a;e;i;o;u;ă;î " adica vocalale din Ebraica moderna, fiindca ele nu au decat rolul de a lega consoanele una de alta prin vocale astfel formandu-se "cuvantul". Dar din cate stiu eu si voi 100% toti de pe portal, Scriptura la Ioan 1;1 spune clar! La inceput era Cuvantul!? Dar intrebarea este : al cui cuvant? Al nostru sau al LUI!? .. si mai apare "era" ceea ce este foarte corect "era" ..acum este al nostru si de asta deterioreaza multi asa cum si Scriptura spune : 2 Corinteni 4:3-4 "Și, dacă Evanghelia (vestea mantuirii a numelui) noastră este acoperită, este acoperită pentru cei ce sunt pe calea pierzării," a căror minte necredincioasă a orbit-o dumnezeul(stapanitorul) veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Shuah, care este chipul lui Elohim.
Pai Evanghelia, Biblia o au toti, si o citesc majoritatea, dar... inteleg ei ceva?? Marii invatati Rabbin ai Ysra'el-ului "mancau Thora" si pentru asta nici macar unul nu a inteles cine e CEL care a venit in mijlocul lor! Caci doar in Torah este scris: Psalmii 40:7 "Atunci am zis: rIată-mă că vin! r11; în sulul cărții este scris despre mine" vreau să fac voia Ta, El-Elohe Ysra'el!r1; Și Legea Ta este în fundul inimii mele. ... intrebare!! A cui LEGE? Pai tot Scriptura ne spune: Ioan 8:17 " În Legea voastră este scris că mărturia a doi oameni este adevărată:" .. Upss!! Legea voastra? .. pai cum asa?? Da, este legea noastra NU legea Lui. Noi am cerut-o asa cum Israelul a cerut un Împarat lui Samuel, tot asa au venit si Legile!! 1 Samuel 8:5 "Ei au zis: rIată că tu ești bătrân, și copiii tăi nu calcă pe urmele tale; acum pune un împărat peste noi să ne judece, cum au toate neamurile.r1; 1 Samuel 8:7 "Yahueh a zis lui Samuel: rAscultă glasul poporului în tot ce-ți va spune; căci nu pe tine te leapădă, ci pe Mine Mă leapădă, ca să nu mai domnesc peste ei." Cititi tot capitolul sa vedeti cum apar legiile impuse de Saul (Împarat).
Deci, ca si uimire... ceea ce scrie in Torah este legea cuvantului lor, ceea ce a spus Yahueh este LEGEA Cuvantului Sau! Acum fratiilor.. de cine sa ascultam?
Frate ELIAHU777 .. stiu si sunt sigur ca ai multa cunostinta de Ebraica in ale cititului, dar EU nu citesc Ebraica, ci eu dau semnificatie literelor din CUVANT. Pentru mine אָדָם = ADM inseamna "materie - pamant"(NU planeta) si הָאָדָם = He ADM inseamna "materie, pamant insufletit" (nu cu viata... ci insufletit). Viata are doar OMUL - Yahshuah. Pe mine nu ma inereseaza consoanele din scriere care formeaza cuvantul, pe mine ma intereseaza LITERA care semnifica ceva! 1 Samuel 3:11 "Atunci Yahueh a zis lui Samuel: rIată că voi face în Israel un lucru care va asurzi urechile oricui îl va auzi."
Pentru mine "CERU" si "PAMANTUL" sunt aia pe Planeta Albastra numita TERRA! Daca e vorba de cerul se sus cum va explicati ca pentru noi din Romania cerul este in lateral sa zicem in Vest si pentru cei din Argentina este inversul ridicarii in sus spre Est! Asa ca.. daca vrem sa "zburam in sus la cer" trebuie sa mergeme cu totii la Polul Nord la pozitia cum este plasata Planeta pe orbita!
Cu multa stima Yahuda! Shalom!

Iudeu = Yahuda
Exodul 19:5 "Acum, dacă veți asculta glasul Meu și dacă veți păzi legământul Meu, veți fi ai Mei dintre toate popoarele, căci tot pământul este al Meu;" "Ai Mei = Yahuda = Ai lui Yahueh ( יְהֹוָה =YHVH)
Lucia
20996. Postat la 26/12/2012 18:30 - 4514z13h58m
Dragii mei, se pare ca incercand sa ne explicati sensul cuvintelor in limba ebraica, aramaica, mai mult ne derutati, pana la urma care dintre voi aveti dreptate?
Frate Nica, dupa cate imi dau seama, numele primului om i-a revenit din insusi ce inseamna el, o fiinta vie, nu?
Insa as dori cateva lamuriri la comentarile de la subiect...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
21395. Postat la 24/01/2013 09:48 - 4485z22h40m
Genesa 5; 2 :I-a făcut parte bărbătească și parte femeiască, i-a binecuvântat, și le-a dat nume de "om", în ziua când au fost făcuți.
Numele l-a primit exact în ziua când a fost făcut.

Nica Schirod
21398. Postat la 24/01/2013 18:02 - 4485z14h26m
Să fie o seară frumoasă, plină de Shalom amestecat cu multă Pace.

Soră Lucică, răspund prezent urgent la solicitare și încerc să îmi dau cu părerea.
Pentru că eu cred până în pânzele albe ce scrie în Vechiul Legământ - Vechiul Testament și ce este scris, pentru mine este literă de Evanghelie, dar eu pe lângă ce găsesc scris negru pe alb, mai citesc și printre rânduri și mai pe românește, cred că este călăuzire prin Duhul Sfânt și acum, cum cred eu:

Cred că numele despre care voi începe vorbirea, este YHWH, dar ca să nu se supere cineva și ca să înțeleagă toți, voi pronunța aici și peste tot; Dumnezeu!!!
Iată ce găsesc eu scris, nu mă voi lua la discuții contradictorii, eu citesc și cred.
Apoi Dumnezeu a zis: "Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră Geneza 1: 26.
În Geneza 2 cu v. 15. Domnul Dumnezeu a luat pe om și l-a așezat în grădina Edenului,
16. Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta:
Și dacă citim cu versetul 17 în jos, vom găsi, că Dumnezeu în conversația cu planul Său măreț, dar priviți ce am găsit, dar nu comentez;
Iov 1: 6. Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfățișat înaintea Domnului. Și a venit și Satana în mijlocul lor.

Deci în conversația Sa, Dumnezeu pe Adam, îl numea OM, dar când a vorbit cu omul a vorbit așa; Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om, și i-a zis: "Unde ești?" Geneza e: 9.
Atâta timp cât omul nu căzuse în păcat, și era singurul stăpân peste tot ce mișcă, nu au avut un nume, pentru că nu mai era altul, după ce a căzut în păcat, Dumnezeu i-a zis: În sudoarea feței tale să-ți mănânci pâinea, până te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat; căci țărână ești, și în țărână te vei întoarce." Geneza 3: 19.

În situația groaznică, în care se afla omul atunci, a înțeles de fapt din ce materie este, (asta nu mai grăiesc, că s-a grăit destul) a înțeles că este de fapt ADAM - ȚĂRÂNĂ, Adam a pus nevestei sale numele Eva: căci ea a fost mama tuturor celor vii.
Și de la ei începând, și până la noi chiar, de fapt suntem ada-mi și eve mai micuți, pentru că trăim în comparație cu ei foarte puțin, dar ultimul drum care îl vom face pe pământul acesta, va fi, că ne vor duce cei ce ne iubesc foarte mult, la o groapă și vor da țărână peste noi fiecare când ne va veni rândul, caci așa a fost dat ordin, de către Cel ce ne-a făcut.

Și de atunci au început ca oamenii să aibă nume date de oameni, pe una o cheamă Lucica, pe unul Nică și tot așa.
Dar sub învelișul acesta, Pavel face cunoscut un mare secret, dar și o mare dilemă, iată ce zice Pavel: Știm, în adevăr, că, dacă se desface casa pământească a cortului nostru trupesc, avem o clădire în cer de la Dumnezeu, o casă, care nu este făcută de mână ci este veșnică. 2 Corinteni 5:1.

Până aici, foarte simplu, dar oare cum îl cheamă ne Nică acel veșnic?

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Lucia
21404. Postat la 24/01/2013 20:26 - 4485z12h2m
Pai, daca numele iti sta scris in cartea vieti, oare nu pe numele pamantesc vei fi chemat?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
21423. Postat la 25/01/2013 17:02 - 4484z15h26m
Sincer ..nu cred că pe numele pământesc va fi chemat ,ci pe numele cel nou pe care doar cel care-l primeste il cunoaste.Apocalipsa 2:17 Cine are urechi, să asculte ce zice Bisericilor Duhul: "Celui ce va birui, îi voi da să mănânce din mana ascunsă, și-i voi da o piatră albă; și pe piatra aceasta este scris un nume nou, pe care nu-l știe nimeni decât acela care-l primește."

Aurelc
21469. Postat la 29/01/2013 12:15 - 4480z20h13m
Haideti cu permisiunea fiecaruia din dumneavoastra sa revenim la subiectul discutat aici...

Eu unul cred ca deoarece in limba ebraica substantivului "om" i se spune adam, acest substantiv a devenit apoi nume propriu luând numele de Adam. La fel sunt exemple destule si in ebraica precum si in română. De exemplu: mazăre ... Mazăre Cristian; creangă- Creangă Ion. Si exemplele pot continua

Dacă e să ne luăm exemple ebraice, ajunge doar sa ne uitam cum li s-a pus nume copiilor lui Iacov (Israel).

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lucia
21470. Postat la 29/01/2013 13:25 - 4480z19h3m
Frate Ovidiu, batranul Nica fiecare subiect pe care il deschide, il deschide cu un scop precis, sau mai bine zis sa-si atinga scopul aici.
Acela de a demonstra ca asa cum primului om i-a ramas SCRIS numele in ebraica ADAM, asa si cu numele Tatalui si Fiului.

Lavi, versetul pe care l-ai adus in discutie, nu este vorba de numele oamenilor, ci de numele NOU a lui Hristos.

Nica Schirod
21471. Postat la 29/01/2013 16:00 - 4480z16h28m
Soră Lucică, ai auzit de zicala, că pasărea pe limba ei moare?
Dacă da, atunci te anunț, că pe aici ai ajuns și tu și ca să mă folosesc de ideea ta, învinuindu-mă că fiecare subiect pe care îl deschid, este cu un scop ...... acuma te întreb, de la mintea ta debitare este ce ai spus, sau este amestecată și mintea fratelui Nicu?
Asta mai puțin interesează, numai așa să zâmbim puțin, dar acum pe bune, fără mult zâmbet, mai mult sinceritate decât zâmbet, tu/voi, ce părere aveți de numele pe care le ai adus în față că eu am intenția asta, tu cum vezi numele acestor nume?

De fapt ai dreptate, eu nu scriu aici fără un scop, ești singura până acum care te-ai prins, dar cred că nu mă dai la lada de gunoi pentru asta.
Sunt foarte de acord și cu ce spune fratele Ovidiu, așa este frate Ovidiu, are dreptate și sora Lucia, vorba rabinului care judeca, "toți aveți dreptate" și chiar dacă mă judecă cineva , și aceia au dreptate, numai cu numele lui Adam este un fel de respect, apoi cu numele aduse de Lucica, eu am alt fel de respect, sper că nu mă judecați prea aspru pentru asta.

Numele lui Adam astăzi este puțin prelucrat și este: Lucica, Ovidiu, Nică și mulți alții, pentru că de multe ori frații amintesc că noi în trup, plătim păcatul adamic.
Acum să mă folosesc de descoperirea făcută de Lucica despre mine, vă mărturisesc înaintea Domnului că spun adevărul, nici nu m-am gândit să mă folosesc de data aceasta de trucul de care sunt învinuit frumos și mulțumesc Lucica, că prin acesta mi-ai dat un imbold și cred că este din partea Domnului, ca să mai aduc un Adam în fața dumneavoastră.

De aceea este scris: "Omul dintâi Adam a fost făcut un suflet viu." [i]Al doilea Adam a fost făcut un duh dătător de viață. [/i]1 Corinteni 15:45.
Și acum, cum rămâne cu numele Celui de al doilea ADAM? Tu ești devină Lucica pentru întrebarea asta, aștept răspunsul tău, pentru că m-ai provocat, dar sincer!!!

Aurelc
21474. Postat la 29/01/2013 19:41 - 4480z12h47m
Frate Nică, citind postarea de mai sus doresc să fiu rezervat în ce privește bănuiala fiecăruia, dar mă gândesc că n-o să ajungem să vorbim aici despre aceste lucruri și nici despre alte Nume aduse recent în disuție că asta ar însemna să deviem cu totul de la subiect...

Eu aș propune să ne spuneți dacă se poate un răspuns la partea a doua a întrebării: " cine i-a dat numele??

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Nica Schirod
21477. Postat la 30/01/2013 08:37 - 4479z23h51m
Frate Ovidiu, și eu mă gândesc că nu o să ajungem să vorbim aici, despre alte nume, aduse recent în discuție, că asta ar însemna să deviem de la subiect .....

Dar eu răspund cu plăcere la partea a doua a întrebării "cine i-a dat numele"??
Noi știm amândoi, cine i-a dat numele, iată referință Biblică:

De aceea Domnul însuși vă va da un semn: Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naște un fiu, și-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi). Isaia 7:14.

"Iată, fecioara va fi însărcinată, va naște un fiu, și-i vor pune numele Emanuel", care, tălmăcit, înseamnă: "Dumnezeu este cu noi". Matei 1:23.

Dar n-a cunoscut-o, până ce ea a născut un fiu. Și el i-a pus numele Isus. Matei 1:25.

Când a venit ziua a opta, în care trebuia tăiat împrejur pruncul, I-au pus numele ISUS, nume, care fusese spus de înger înainte ca să fi fost El zămislit în pântece. Luca 2:21.

Mulțumește răspunsul?, dar răspunsul nu este complect, ar fi necesară proba.

Aurelc
21480. Postat la 30/01/2013 12:12 - 4479z20h16m
Frate Nică, eu socotesc că subiectul nostru de aici se referă la primul Adam... deci cine i-o fi dat lui Adam numele și eventual de ce?

Normal că subiectele sunt deschise pentru oricine, nu monopolizez nici eu nici fr. Nică sau alții care-s destul de activi pe forum... Aștept păreri cu nerăbdare !

Pagina 1 din 2 1 2 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19193133 vizite unice Powered by PHP-Fusion