Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 1 din 2 1 2 >
Deconectat Necazul cel mare, este unic in istoria omenirii?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
25730. Postat la 21/05/2014 18:55 - 4003z11h52m
Doresc sa discutam aici despre NECAZUL CEL MARE.

Matei 24.20-21 vorbeste de un NECAZ UNIC in istoria omenirii, se poate compara acesta cu alte necazuri?

"Rugati-va ca fuga voastra sa nu fie iarna sau intr-o zi de sabat, pentru ca atunci va fi un necaz atat de mare , cum nu a fost niciodata de la inceputul lumii pana acum si nici nu va mai fi."

Dupa cum vedem el este unic...ce puteti spune, acest necaz a fost sau va fi in viitor, inainte de venirea Domnului Hristos?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Necazul cel mare, este unic in istoria omenirii?
Ionica
25733. Postat la 22/05/2014 05:18 - 4003z1h29m
Pace, har si binecuvantari,

Eu sustin ca a fost. Textul trebuie plasat in context. El este "un necaz" si nu "necazul cel mare". El este unic in felul lui. Si necazul cel mare va fi unic in felul lui.
Sunt tari in care au fost evenimente unice. De ex. in Egipt a fost o plaga a lacustelor unica>

Lacustele au venit peste tara Egiptului si s-au asezat pe toata intinderea Egiptului; erau in numar atat de mare cum nu mai fusese si nu va mai fi un astfel de roi de lacuste. (Exod.10:14)

Insa asa ceva a mai fost in afara Egiptului, chiar in Israel>
Ioel 1

1. Cuvantul Domnului care a fost spus lui Ioel, fiul lui Petuel.

2. Ascultati lucrul acesta, batrani! Si luati seama, toti locuitorii tarii! S-a intamplat asa ceva pe vremea voastra sau pe vremea parintilor vostri?

3. Povestiti copiilor vostri despre lucrul acesta, si copiii vostri sa povesteasca la copiii lor, iar copiii lor sa povesteasca neamului de oameni care va urma!

4. Ce a lasat nemancat lacusta Gazam a mancat lacusta Arbeh, ce a lasat lacusta Arbeh a mancat lacusta Ielec, ce a lasat lacusta Ielec a mancat lacusta Hasil.

5. Treziti-va, betivilor, si plangeti! Vaitati-va, toti cei ce beti vin, caci vi s-a luat mustul de la gura!

6. Caci in tara mea a navalit un popor puternic si fara numar, cu dinti de leu si masele de leoaica.

7. Mi-a pustiit via; mi-a facut bucati smochinul, l-a jupuit de coaja si l-a trantit jos; mladitele de vita au ajuns albe!

8. Boceste-te ca fecioara incinsa cu un sac dupa barbatul tineretii ei!

9. Au incetat darurile de mancare si jertfele de bautura din Casa Domnului; preotii, slujitorii Domnului, jelesc.

10. Campia este pustiita, pamantul, intristat, caci graul este nimicit, mustul a secat, untdelemnul nu mai este.

11. Inmarmuriti, plugari, vaitati-va, vieri, din pricina graului si orzului, caci bucatele de pe camp sunt pierdute.

12. Via este prapadita, smochinul este vestejit, rodiul, finicul, marul, toti pomii de pe camp s-au uscatr30; Si s-a dus bucuria de la copiii oamenilor!

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Lucia
25734. Postat la 22/05/2014 09:15 - 4002z21h32m
Lucia a scris:

"... pentru ca atunci va fi un necaz atat de mare , cum nu a fost niciodata de la inceputul lumii pana acum si nici nu va mai fi."

Daca privim cu atentie aceasta frantura de fraza, ea exprima un adevar de necontestat.

Eu de aici vad UNICITATEA lui.

Apoi, faptul ca Domnul Isus Hristos explica, ca dupa aceste ZILE DE NECAZ va reveni, ma face sa cred ca este vorba de necazul de dinaintea REVENIRII Lui.
Ce ziceti?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Ionica
25742. Postat la 23/05/2014 07:15 - 4001z23h33m
Lucia a scris:
Lucia a scris:

"... pentru ca atunci va fi un necaz atat de mare , cum nu a fost niciodata de la inceputul lumii pana acum si nici nu va mai fi."

Daca privim cu atentie aceasta frantura de fraza, ea exprima un adevar de necontestat.

Eu de aici vad UNICITATEA lui.

Apoi, faptul ca Domnul Isus Hristos explica, ca dupa aceste ZILE DE NECAZ va reveni, ma face sa cred ca este vorba de necazul de dinaintea REVENIRII Lui.
Ce ziceti?

Sora Lucia, in orice text, contextul per ansamblu este hotarator, nu o fraza din context. Iar contextul per ansamblu arata clar ca ca Domnul Isus a dat un raspuns la TREI INTREBARI.

1. La iesirea din Templu, pe cand mergea Isus, ucenicii Lui s-au apropiat de El ca sa-I arate cladirile Templului.
2. Dar Isus le-a zis: "Vedeti voi toate aceste lucruri? Adevarat va spun ca nu va ramane aici piatra pe piatra care sa nu fie daramata."
3. El a sezut jos pe Muntele Maslinilor. Si ucenicii Lui au venit la El la o parte si I-au zis: "Spune-ne, cand se vor intampla aceste lucruri? (1) Si care va fi semnul venirii Tale (2) si al sfarsitului veacului acestuia (3)?"

Poti aduce, te rog, contraargumente serioase ca aici nu sunt trei intrebari si prin urmare nu era necesar de dat trei raspunsuri?

Lucia
25744. Postat la 23/05/2014 13:45 - 4001z17h2m
Draga Ionica, vorbim aici de NECAZUL CEL MARE?

Hai, sa ramanem la subiect...eu nu incerc pe franturi sa-ti dezvalui un adevar, dar daca Dumnezeu spune ca NECAZUL va fi "atat de mare cum nu a fost de la intemeierea lumii si nici nu va mai fi", cum poti fi sigur ca daramarea Templului de la Ierusalim...cu tot ce a fost acolo , A FOST NECAZUL CEL MARE?
Trebuie sa ajungem la finele veacului ca sa spunem acest lucru.

Daca e sa luam contextual, vedem ca NECAZUL CEL MARE este inaintea venirii Domnului Isus Hristos, iar noi stim ca atunci cand a fost impresurat Ierusalimul , Domnul Isus era in cer si inca mai este...

"Indata dupa acele zile de NECAZ soarele se va intuneca.....Atunci se va arata in cer semnul Fiului Omului..."(Matei 24.29-30)
Poate ca tu ai vrut sa spui ca evenimentul de la Ierusalim a marcat INCEPUTUL DURERILOR, iar NECAZUL CEL MARE va culmina cu POTIRELE din Apocalipsa, Ce zici?
Cat de cele trei intrebari de care vorbesti, este ca un lant de muntii care le vezi de departe varfurile, ele apartin aceluiasi lant, dar ca sa-l strabati iti trebuie TIMP.
Asa ca inceputul durerilor a initiat cu IMPRESURAREA IERUSALIMULUI, RAZBOAIE , CUTREMURE SI BOLI, primul varf, urmat de celelalte varfuri (evenimente)care preced revenirea Domnului Isus.
Poate nu inteleg eu bine...dar cum vezi tu, NECAZUL CEL MARE?

Stii bine ca unele evenimente implinite in mod literal au marcat un alt eveniment din planul de mantuire, cum ar fi:
- iesirea din Egipt, cu iesirea din pacat a omenirii;
-darea Legi pe Sinai, cu pogorarea Duhului Sfant;
-daramarea Ierusalimului, cu NECAZUL cel Mare...

Ionica
25757. Postat la 26/05/2014 06:06 - 3999z0h41m

EVIDENT, eu cred ca "necazul cel mare" (Apocalipsa 7:14) va fi in viitor.

Dar sora Lucia, in aceasta discutie eu am ridicat problema contextului general, datorita faptului ca la unii nu se tine cont de contextul general... Sa nu lasam din mana contextul general pentru a tine mortis de asemanarea dintre fraze. Cuvintele scoase din contextul lor general pot insela.

Nu degeaba am adus in discutie plaga cu lacustele din Egipt, despre care textul spune ca "erau in numar atat de mare cum nu mai fusese si nu va mai fi un astfel de roi de lacuste" Exodul 10:14 ca sa aflam din cartea lui Ioel capitolul 1, ca a mai fost un asemenea roi in tara lui Israel cu cateva sute de ani dupa invazia roiului din Egipt: "Ce a lasat nemancat lacusta (...) caci in tara mea a navalit un popor puternic SI FARA NUMAR, cu dintii de leu si masele de leoaica" Ioan 1:4,6

1. Cate au fost in Egipt? "in numar atat de mare ... CUM NU VA MAI FI"
2. Cate au fost in Israel? "FARA NUMAR"
Sunt doua fraze aparent in contradictie. Contradictia este doar aparenta, deoarece Exod 10:14 vorbeste strict de Egipt spunand ca nu va mai fi un roi asa de mare in Egipt. Fraza "si nu va mai fi" din Exod 10:14 nu poate fi extins ca se refera si la alte teritorii. Si daca se refera doar la Egipt, atunci ambele relatari sunt adevarate.

La fel este si in legatura cu frazele "un necaz atat de mare" si "necazul cel mare". Ca expresie sunt foarte asemanatoare, insa in timp sunt doua evenimente separate.

Te rog sa urmaresti INCA ODATA si cu marita atentie DE UNDE INCEPE TOTUL, ca sa putem incadra fraza "un necaz atat de mare" in locul si timpul potrivit:

Matei 24:
1. La iesirea din Templu, pe cand mergea Isus, ucenicii Lui s-au apropiat de El ca sa-I arate cladirile Templului.
2. Dar Isus le-a zis: "Vedeti voi toate aceste lucruri? Adevarat va spun ca nu va ramane aici piatra pe piatra care sa nu fie daramata."
3. El a sezut jos pe Muntele Maslinilor. Si ucenicii Lui au venit la El la o parte si I-au zis: "Spune-ne, cand se vor intampla aceste lucruri? (intrebarea nr. 1)

Intrebarea nr 1 "Spune-ne, cand se vor intampla aceste lucruri?" este STRICT legat de cele spuse la versetul 2, care este o continuare a discutiei de la versetul 1.

Propun sa nu inaintam in subiect, pana nu ne vom pune de acord asupra unui lucru. Te rog sa imi raspunzi: De ce ALTE versete mai este legata intrebarea nr 1?

Lucia a scris:
Poate nu inteleg eu bine...dar cum vezi tu, NECAZUL CEL MARE?

Daca expresia "necazul cel mare" este luata din Apocalipsa 7:14: Acest mare necaz va fi inainte de revenirea Domnului Isus. In acest mare necaz vor suferi toate popoarele, fiind un eveniment MONDIAL si nu local.
Insa fraza "un necaz asa de mare" se refera doar la suferinta lui Israel din mana romanilor, fiind un eveniment local, prezis de profetul Daniel:

"... Poporul unui domn care va veni va nimici cetatea si Sfantul Locas, si sfarsitul lui va fi ca printr-un potop; este hotarat ca razboiul va tine pana la sfarsit, si impreuna cu el, si pustiirile." Daniel 9:26

Acest mare eveniment tragic s-a intamplat in anul 70, dupa un asediu lung si plin de orori, descrise foarte amanuntit de un martor ocular, istoricul Iosif Flaviu, care pe atunci a insotit trupele romane de asediu.

Despre acest mare si tragic eveniment a avertizat Domnul Isus:

Matei 24:
15. De aceea, cand veti vedea "uraciunea pustiirii", despre care a vorbit prorocul Daniel, "asezata in Locul Sfant" - cine citeste sa inteleaga! -
16. atunci, cei ce vor fi in Iudeea sa fuga la munti;
17. cine va fi pe acoperisul casei sa nu se coboare sa-si ia lucrurile din casa;
18. si cine va fi la camp sa nu se intoarca sa-si ia haina.
19. Vai de femeile care vor fi insarcinate si de cele ce vor da tata in zilele acelea!
20. Rugati-va ca fuga voastra sa nu fie iarna, nici intr-o zi de Sabat.
21. Pentru ca atunci va fi un necaz asa de mare, cum n-a fost niciodata de la inceputul lumii pana acum si nici nu va mai fi.
22. Si daca zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scapa; dar, din pricina celor alesi, zilele acelea vor fi scurtate.
23. Atunci daca va va spune cineva: "Iata, Hristosul este aici sau acolo", sa nu-l credeti.
24. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi.
25. Iata ca v-am spus mai dinainte.

Sa vedem cum este relatat acest eveniment in Marcu si Luca:

Marcu 13:
14. Cand veti vedea "uraciunea pustiirii" stand acolo unde nu se cade sa fie - cine citeste sa inteleaga - atunci cei ce vor fi in Iudeea sa fuga la munti.
15. Cine va fi pe acoperisul casei sa nu se coboare si sa nu intre in casa ca sa-si ia ceva din ea.
16. Si cine va fi la camp sa nu se intoarca inapoi ca sa-si ia haina.
17. Vai de femeile care vor fi insarcinate si de cele ce vor da tata in zilele acelea!
18. Rugati-va ca lucrurile acestea sa nu se intample iarna.
19. Pentru ca in zilele acelea va fi un necaz asa de mare cum n-a fost de la inceputul lumii pe care a facut-o Dumnezeu pana azi, si cum nici nu va mai fi vreodata.
20. Si daca n-ar fi scurtat Domnul zilele acelea, nimeni n-ar scapa; dar le-a scurtat din pricina celor alesi.
21. Daca va va zice cineva atunci: "Iata, Hristosul este aici" sau: "Iata-L acolo", sa nu-l credeti.
22. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi. Ei vor face semne si minuni, ca sa insele, daca ar fi cu putinta, si pe cei alesi.
23. Paziti-va, iata ca vi le-am spus toate dinainte.

Luca 21:
20. Cand veti vedea Ierusalimul inconjurat de osti, sa stiti ca atunci pustiirea lui este aproape.
21. Atunci, cei din Iudeea sa fuga la munti, cei din mijlocul Ierusalimului sa iasa afara din el, si cei de prin ogoare sa nu intre in el.
22. Caci zilele acelea vor fi zile de razbunare, ca sa se implineasca tot ce este scris.
23. Vai de femeile care vor fi insarcinate si de cele ce vor da tata in acele zile! Pentru ca va fi o stramtorare mare in tara si manie impotriva norodului acestuia.
24. Vor cadea sub ascutisul sabiei, vor fi luati robi printre toate neamurile; si Ierusalimul va fi calcat in picioare de Neamuri, pana se vor implini vremurile Neamurilor.

Dintre toate relatarile, Luca este cel mai clar si poate imprastia orice dubiu, daca mai este.

Lucia
25768. Postat la 27/05/2014 19:56 - 3997z10h51m
Lucia a scris:
Draga Ionica,

Daca e sa luam contextual versetele de la Matei, vedem ca NECAZUL CEL MARE este inaintea venirii Domnului Isus Hristos.

Si versetele urmatoare le confirma:

"Indata dupa acele zile de NECAZ soarele se va intuneca.....Atunci se va arata in cer semnul Fiului Omului..."(Matei 24.29-30)

Este foarte INTERESANT ca nu scrii nimic de REVENIREA Lui Hristos.(de ce le ocolesti?)Oare nu stau scrise in CONTEXTUL din Matei?
Te rog sa comentezi versetele de mai sus!

Evenimentul de la Ierusalim a marcat INCEPUTUL DURERILOR, iar NECAZUL CEL MARE va culmina cu POTIRELE din Apocalipsa, Ce zici?(nu mi-ai raspuns aici)
Cat despre cele trei intrebari de care vorbesti, eu le vad ca un lant muntos care le vad de departe varfurile(evenimentele), ele apartin aceluiasi lant, dar ca sa-l strabati iti trebuie TIMP.
Mai intai, vorbeste de daramarea Ierusalimului, urca pe munte si explica pe larg aceste evenimente, insa SUBLINIEZ, de ce nu scrii nimic de versetul pe care l-am adus in discutie mai sus, nu face parte din contextul din Matei, oare nu acest verset vorbeste de NECAZUL CEL MARE?

In tot ce scriu, incerc sa-ti spun ca in Matei 24 vorbeste si de NECAZUL CEL MARE.
De ce te-ai oprit la versetul 25, celelalte, nu fac parte din CONTEXT?

Ionica
25774. Postat la 28/05/2014 07:33 - 3996z23h15m
Pace, har si binecuvantare,

Sora Lucia, nu m-am oprit, ci m-am concentrat asupra unui punct care este sensibil. NU TOATE cele trei intrebari se refera la timpul de inaintea revenirii Domnului si mantuitorului nostru Isus.

Nu asa de mult timp, am fost socat sa vad pe cineva care citeste de foarte mult timp Biblia si in special Vechiul Testament, ca el inca mai asteapta ca Ierusalimul sa fie inconjurat de osti si templul sa fie distrus. Ori aceste lucruri s-au intamplat demult. Si nu l-am putut convinge ca nu este asa. In mintea lui fixata doar pe un verset, consemnarile istoriei pe care le-am incercat sa i le descriu, nu au prins conturul intelegerii, cum nici progresul stiintei, el neadmitand ca oamenii ar fi fost pe luna. Caci el lasand contextul general se agata de o fraza cu atata strasnicie "nu a fost si nu va fi". Insa daca ar fi mai intelept si s-ar uita si la ce zice doctorul Luca, ar putea avea o viziune corecta. Caci, ce scrie la Matei si Marcu scrie si la Luca:

Matei 24:21. Pentru ca atunci va fi un necaz asa de mare, cum n-a fost niciodata de la inceputul lumii pana acum si nici nu va mai fi.

Marcu 13:19. Pentru ca in zilele acelea va fi un necaz asa de mare cum n-a fost de la inceputul lumii pe care a facut-o Dumnezeu pana azi, si cum nici nu va mai fi vreodata.

Luca 21:23 partea b: Pentru ca va fi o stramtorare mare in tara si manie impotriva norodului acestuia.

De ce Matei si Marcu reda altfel? Caci negresit observam aici o redare diferita. Manuscrisele vechi, pot fi cheia intelegerii. Nu de mult timp, am luat de la un frate (fost adventist acum fiind independent) Novum Testamentum Graece et Latine. Este o editie de comparatie textuala a Noului Testament in care apare textul grec si latin, cu comentarii in limba engleza. In acest text se arata diferenta intre manuscrise. Am dat un milion de lei vechi pe el, DAR MERITA. Si vei observa de ce.

Uite de exemplu in textul vechi latin cum suna fraza de la Matei 24:20,21
"Orate autem ut non fiat fuga vestra hieme vel sabbato
erit enim tunc magna neque fiet."

"Rugați-vă ca fuga voastră să nu fie iarna, nici în sabat:
Pentru că atunci va fi mare, ca niciodata."

Cineva a imbogatit textul! E revoltator!

La fel, asistam la text imbogatit si la Marcu 13:18,19:
"Orate vero ut hieme not fiat erunt dies illi quam condidit Deus neque fiet"
"Rugați-vă ca sa nu fie iarna în acele zile, de cand Dumnezeu a creat, nicicand n-a fost"

Profitand de ambiguitatea textului, cei ce au copiat textul si-au bagat propriile intelegeri in text, adaugand noi cuvinte. Fara aceste cuvinte ne-textuale textele din Matei si Marcu, nu sunt tare departe de redarea din Luca, care este cea mai usoara de inteles. Aceste lucruri ma fac sa afirm ca pana nu vor fi scoase toate aceste "adaugiri incurca-lume" din Biblie, nu se va putea face o reformatiune adevarata si finala in crestinism.

Lucia
25775. Postat la 28/05/2014 08:08 - 3996z22h39m
Frate Ionica, subiectul aici este NECAZUL CEL MARE, si eu despre acesta vreau sa vorbim, nu despre impresurarea Ierusalimului...(poti deschide un nou subiect)
Te-am rugat sa comentezi versetul:

"Indata dupa acele ZILE DE NECAZ soarele se va intuneca...Atunci se va vedea in cer semnul FIULUI OMULUI..."(Matei 24.29-30)

Dupa cum vezi, CONTEXTUAL Domnul abordeaza "mai multe evenimente" asa cum s-au intampla si se vor intampla si le explica.

Printre care si revenirea Sa !
Frate Ionica, desi tot iti explic cum vad eu lucrurile, tu tot o dai cu daramarea Ierusalimului, si ca acesta ar fi fost "cel mai mare din istoria omenirii"iti respect parerea, dar si tu ar trebui sa privesti la parerile noastre pentru ca la Matei 24 vorbeste de "...dupa acele ZILE DE NECAZ(mai multe evenimente care se intampla intr-o perioada de timp mai mare) se va vedea pe cer semnul FIULUI OMULUI...
Deci, NECAZUL CEL MARE incepe cu daramarea Ierusalimului si tine pana la REVENIRE, in Matei vorbeste de aceasta.
Necazul cel mare nu este un necaz de doua zile si de o duritate nemaipomenita, ci se refera la un necaz care se intinde in timp(dupa acele zile de necaz, vezi pluralul?).
Si pentru ca vad ca cunosti Daniel...si il cercetezi, acolo spune ca NECAZUL CEL MARE incepe odata cu incetarea darurilor si a jertfelor, oare acestea nu au incetat odata cu DARAMAREA TEMPLULUI de care tot vorbesti?

Ionica
25785. Postat la 30/05/2014 04:38 - 3995z2h9m

Sora Lucia, nu doresc sa se inteleaga ca Domnul Isus n-a spus nimic despre necazul cel mare. Nu. Dar inca nu am ajuns acolo. Insa voi scrie si despre asta, prin harul lui Dumnezeu.

Nu cred ca necazul cel mare incepe cu daramarea Ierusalimului. Eu cred ca necazul cel mare dureaza doar cativa ani si sunt anii de inaintea revenirii Domnului Isus. Evenimentele acestor ani sunt descrisi sumar in Matei 24 si mai pe larg in cartea Apocalipsa.

Lucia a scris:
Frate Ionica, subiectul aici este NECAZUL CEL MARE, si eu despre acesta vreau sa vorbim, nu despre impresurarea Ierusalimului...(poti deschide un nou subiect)
Te-am rugat sa comentezi versetul:

"Indata dupa acele ZILE DE NECAZ soarele se va intuneca...Atunci se va vedea in cer semnul FIULUI OMULUI..."(Matei 24.29-30)

Asistam iarasi la o fraza controversata, in versetul de mai sus "INDATA DUPA acele zile de necaz". Vedem ca in Matei 24 se trece de la daramarea Ierusalimului la intunecarea soarelui, act care face parte din necazul cel mare. INSA ACEST SCENARIU NU S-A INTAMPLAT, spre deliciul ateistilor si a tuturor acelora care rad de "nepotrivirile" din Biblie.

Eu nu cred ca Domnul Isus este aici de vina. Probabil, asistam la o reformulare a cuvintelor sale, printr-o posibila traducere nepotrivita din originalul ebraic sau poate fraza a fost stalcita in timpul copierii traducerii. Matei a scris evanghelia in ebraica, sa nu uitam asta.

La Marcu 13 avem o redare care nu incurca deloc si poate si la Matei suna asa in originalul ebraic:
24. Dar, in zilele acelea, DUPA necazul acesta, soarele se va intuneca, luna nu-si va mai da lumina ei,

Asistam aici la un timp nespecificat intre "necazul acesta" adica daramarea Ierusalimului si "zilele acelea", adica zilele de inaintea revenirii sale, cand va fi necazul cel mare...

Iarasi, pana la un anumit verset, redarea din Luca 21 mi se pare cel mai clar.
El arata clar ca intre daramarea Ierusalimului si necazul cel mare TREBUIE sa existe un timp nespecificat ca durata, al neamurilor si abia apoi, sa vina acele semne de care au intrebat apostolii:

24. Vor cadea sub ascutisul sabiei, vor fi luati robi printre toate neamurile; si Ierusalimul va fi calcat in picioare de Neamuri, pana se vor implini vremurile Neamurilor.
25. Vor fi semne in soare, in luna si in stele. Si pe pamant va fi stramtorare printre neamuri, care nu vor sti ce sa faca la auzul urletului marii si al valurilor;
26. oamenii isi vor da sufletul de groaza, in asteptarea lucrurilor care se vor intampla pe pamant; caci puterile cerurilor vor fi clatinate.
27. Atunci vor vedea pe Fiul omului venind pe un nor cu putere si slava mare.
28. Cand vor incepe sa se intample aceste lucruri, sa va uitati in sus si sa va ridicati capetele, pentru ca izbavirea voastra se apropie."
29. Si le-a spus o pilda: "Vedeti smochinul si toti copacii.
30. Cand infrunzesc, si-i vedeti, voi singuri cunoasteti ca de acum vara este aproape.
31. Tot asa, cand veti vedea intamplandu-se aceste lucruri, sa stiti ca Imparatia lui Dumnezeu este aproape.

Posibilele nesincronizari pot veni, fie din redari gresite ale cuvintelor Domnului Isus, fie din pricina unor cuvinte sau fraze introduse mai traziu care nu au facut parte din textul original.

Luca 21:32. Adevarat va spun ca nu va trece neamul acesta, pana cand se vor implini toate aceste lucruri.

Aici avem iarasi o fraza controversata. Nu este clar daca este vorba de o generatie de oameni, cea din primul secol, caci daca ar fi asa, iarasi asistam la o neimplinire de scenariu sau este generatia din ultimul secol, cel de inaintea revenirii sale. Trebuie sa cerecetam mauscrisele antice sa vedem care dintre ele contin o cheie mai explicita in redare.

Lucia
25786. Postat la 30/05/2014 07:39 - 3994z23h8m
Ionica a scris:

Sora Lucia, nu doresc sa se inteleaga ca Domnul Isus n-a spus nimic despre necazul cel mare. Nu. Dar inca nu am ajuns acolo. Insa voi scrie si despre asta, prin harul lui Dumnezeu.

Nu cred ca necazul cel mare incepe cu daramarea Ierusalimului. Eu cred ca necazul cel mare dureaza doar cativa ani si sunt anii de inaintea revenirii Domnului Isus. Evenimentele acestor ani sunt descrisi sumar in Matei 24 si mai pe larg in cartea Apocalipsa.

Asistam iarasi la o fraza controversata, in versetul de mai sus "INDATA DUPA acele zile de necaz". Vedem ca in Matei 24 se trece de la daramarea Ierusalimului la intunecarea soarelui, act care face parte din necazul cel mare. INSA ACEST SCENARIU NU S-A INTAMPLAT, spre deliciul ateistilor si a tuturor acelora care rad de "nepotrivirile" din Biblie.

Eu nu cred ca Domnul Isus este aici de vina. Probabil, asistam la o reformulare a cuvintelor sale, printr-o posibila traducere nepotrivita din originalul ebraic sau poate fraza a fost stalcita in timpul copierii traducerii. Matei a scris evanghelia in ebraica, sa nu uitam asta.

Asistam aici la un timp nespecificat intre "necazul acesta" adica daramarea Ierusalimului si "zilele acelea", adica zilele de inaintea revenirii sale, cand va fi necazul cel mare...

Frate Ionica, pana in postarea aceasta, nu mi-ai scris nimic ca in Matei 24 ar scrie de NECAZUL CEL MARE, ci tu il vedeai doar in Apocalipsa, asta am tot incercat sa-ti explic inca de la inceput, am deschis si acest subiect.Totusi ma bucur ca te-ai dat seama pana la urma de greseala.

Apoi, Domnul Isus a formulat bine cuvintele Sale, ba mi se par PERFECTE, iar EXPLICATIA evenimentelor, face ca si un copil sa inteleaga ce vrea sa spuna.
Imi pare rau ca multi vin cu parerile si doctrinele lor si cand li se arata adevarul cu ce sta scris, spun ca sunt greseli de traduceri, incalceli sau adaugiri, scoateri, dar, dragii mei, or fi greseli de traduceri, insa Dumnezeu nu va ingadui NICIODATA sa se modifice Scripurile, ca noi sa ne ratacim.

Incepe cu daramarea Templului cu vesti de razboaie si boli cutremure, ca inceputul DURERILOR(inceputul necazului), vorbeste de necazul cel mare cum nu a fost si nu va mai fi(adica de durata), si incheie cu avertizari ca El va reveni dupa acest necaz mare, si sa nu ne insele nimeni, ca dupa "acele zile de necaz" se va arata in nor.

A raspuns pur si simplu la intrebarile ucenicilor, si de acolo am putea intelege clar ce a explicat...
Nu vrei sa explici INCEPUTUL necazului CEL MARE din Daniel, nu scrie acolo ca incepe cu INCETAREA DARURILOR SI A JERTFELOR?
Cand au incetat acestea, nu cand s-a DARAMAT TEMPLU?

Nica Schirod
25787. Postat la 30/05/2014 08:11 - 3994z22h36m
Șalom, multă pace la cei ce o doresc, dar și la toți ceilalți.

Scumpii moșului, ce tare vă bateți voi capul cu necazul cel mare, numai că uitați un mare amănunt, ...... despre necazul cel mare, în cea ce ne privește pe noi, în viața noastră de zi cu zi, de necazul cel mare, în credința dată sfinților odată pentru totdeauna și felul cum se chinue unii să ne învețe, că Biblia, că Shabatul, că Sărbătorile, că numărătoarea, că,,, calendarul, etc, etc, dar iată un verset pe care vreu să-l aduc spre conspectare, să vedem dacă nu cumva, necazul cel mare în ce ne privește, chiar este printre noi.

Eu cred că necazul celmare este acesta: ...... Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credință pe pământ?" Luca 18:8.
Și fără credință este cu neputință să fim plăcuți Lui! .... Evrei 11:6.

Așa că merită să discutăm despre acest mare necaz, care eu cred că nu a mai fost nici odată așa de mare cum este astăzi.
Uitați-vă voi, cât de multe învățături, cât de multe zdruncinături, cât de mulți încurcă și apoi se încumetă să descurce după cum cred ei, cum înțeleg ei, cum le pare lor că este bun și bine.
Eu mă opresc aici deocamdată și cred că dacă credeți că am greșit în vederea mea, mă veți ierta, dar îndemnul meu este ca să facem pocăință nempțește, adică să măsurăm de zece ori și să tăiem odată, decât să tăiem de zece ori și când vom măsura să fie prea scurt, așa cum zicea fratele Ovidiu, dar și Iacov 1: 16. Nu vă înșelați preaiubiții mei frați:
17. orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de sus, pogorându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.

Dacă vreți să mai discutăm despre acest necaz mare contemporan, atunci o să mai împărtășim despre cum putem să scăpăm din el.

Mult har și Pacela cei ce o iubesc, dar și la cilalți.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Ionica
25803. Postat la 01/06/2014 07:58 - 3992z22h49m

Eu nu am fost "preterist" niciodata. Argumentam doar ca Domnul si mantuitorul nostru, Fiul lui Dumnezeu, a dat raspuns la trei intrebari puse si ca in prima dintre intrebari nu este vorba de necazul cel mare, ci despre daramarea templului. Domnul Isus in prima intrebare da un raspuns strict cu privire la aceasta intrebare.

Eu asa vad ca necazul cel mare este inca in viitor si inca nu a inceput. Nu pot admite ca a inceput in secolul I cu daramarea templului sa pustiirea Ierusalimului, deoarece contextual nu asa reiese. Desigur, respect parerea celor ce cred ca necazul cel mare a inceput in secolul I cu daramarea templului si pustiirea Ierusalimului. Nu am spus vorbe de ocara si mi-am exprimat opinia in mod civilizat. M-a intrigat doar faptul ca in versiunea antica latina nu se regasesc anumite cuvinte si ca este posibil ca textul actual sa fi fost inmultit cu anumite cuvinte. Ce interes ar fi avut cei ce au copiat sa scoata cuvinte din text? La compararea manuscriselor, mai degraba asistam la fenomenul introducerii cuvintelor. Degeaba insistam asupra unor cuvinte si formulari, care nu au facut parte din textul original.

Nu am scris nimic despre cele doua intrebari ramase nediscutate, deoarece am scris ca nu neg necazul cel mare din viitor si am mai scris ca o sa imi spun parerea si despre necazul cel mare in alte postari. Am mai scris ca expresia "necazul cel mare" se gaseste doar in Apocalipsa, dar asta nu inseamna ca as fi crezut ca Domnul Isus nu vorbeste nimic de aceasta in Matei 24.

Profetia din Daniel, cu privire la daramarea templului si pustiirea Ierusalimului s-a implinit cuvant cu cuvant, asa cum a spus si Domnul Isus si ar fi un subiect interesant de discutat. As deschide un astfel de topic, dupa ce termin cu Daniel 11.

Lavi
25809. Postat la 03/06/2014 08:18 - 3990z22h29m
Shalom si multa binecuvantare tuturor.
Am citit si-am tot citit si am vazut ca este multa bataie de cap la asa numitul ''necazul cel mare''.
Am doar cateva intrebari la acest topic si astept raspunsul de la cei care se implica la acest subiect.
Prin urmare, citind Matei capitolul 24 ( in intregime pana la versetul 51) analizand versetul 36-descopar ca ,,Despre ziua aceea și despre ceasul acela, nu știe nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.Intrebarea ar fi: Tatal nostru care esti in ceruri, mai este mult din noapte?
Intreb:Daca ora''H'' intarzie, nu cumva intarzie pentru ca Cel Sfant mai vrea sa mai recupereze pe catva dintre ''fiii risipitori"?- Dupa cum este scris:,,Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinței Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi, și dorește ca nici unul să nu piară, ci toți să vină la (viata vesnica) pocăință.(2 Petru 3:9)-paranteza imi apartine-deoarece, asa scrie pe alocuri-1 Timotei 6:12 Luptă-te lupta cea bună a credinței; apucă viața veșnică la care ai fost chemat, și pentru care ai făcut aceea frumoasă mărturisire înaintea multor martori.
Este adevarat ca rabdarea Lui nu va tinea la nesfarsit-Vine o zi -,,Ziua aceia'' :De acum mă așteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da, în "ziua aceea", Domnul, Judecătorul cel drept. Și nu numai mie, ci și tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.Ziua Domnului însă va veni ca un hoț. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cerești se vor topi de mare căldură, și pământul, cu tot ce este pe el, va arde.
( 2Timotei 4:8-2 Petru 3 :10)
Un om intelept scria in cartea sa urmatoarele:,,Ma uit in jur.Citesc ziarul.Din toate partile,vin semnale de alarma.Pamantul epuizat este aproape de colaps.Mintile lucide vad ca lucrurile nu mai pot sa mearga mult timp asa, ca sfarsitul e aproape.
............
Cand Yahshua a fost intrebat de ucenici :"Spune-ne, cand se vor intampla aceste lucruri? (1) Si care va fi semnul venirii Tale (2) si al sfarsitului veacului acestuia (3)?''
Am punctat cele trei intrebari dupa cum le-ai adus tu Ionica- si totusi, descopar ca, El Mashia -Unsul, nu le-a dat ca semne razboaiele,conflictele etnice, cutremurele, foametea,molimele, aratarile inspaimantătoare, ....etc?
De ce ?
Le-a dat un alt SEMN cert.
Care este semnul acesta?
Multumesc si o zi buna va doresc tuturor.

Ionica
25825. Postat la 06/06/2014 15:54 - 3987z14h53m

Biblia descrie semnul venirii Domnului Isus, ca fiind un semn ceresc, de proportii globale, nu ceva de aspect local. De aceea a avertizat pe ucenicii sai sa nu creada pe cei care vor reduce acest eveniment la ceva eveniment local:

Matei 24:23. Atunci daca va va spune cineva: "Iata, Hristosul este aici sau acolo", sa nu-l credeti.

26. Deci daca va vor zice: "Iata-L in pustiu", sa nu va duceti acolo! "Iata-L in odaite ascunse", sa nu credeti.
27. Caci, cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus, asa va fi si venirea Fiului omului.

30. Atunci se va arata IN CER semnul Fiului omului, toate semintiile pamantului se vor boci si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slava.

Semnul Fiului lui Dumnezeu este ceresc si nu pamantesc, de aceea acest semn nu trebuie cautat pe pamant, caci va fi pe cer, si va fi bine vazut la timpul potrivit, de aceea cei nepocaiti se vor boci vazand ca usa harului s-a inchis.

Matei 25:11. Mai pe urma, au venit si celelalte fecioare si au zis: "Doamne, Doamne, deschide-ne!"
12. Dar el, drept raspuns, le-a zis: "Adevarat va spun ca nu va cunosc!"

Insa inainte de acest mare eveniment, vor fi niste semne premergatoare, care nu se vor derula intr-o singura zi, ci in cativa ani. Necazul cel mare despre care vorbim aici este in aceasta perioada.

Lavi
25828. Postat la 06/06/2014 23:17 - 3987z7h30m
Ionica,Mashia le-a dat un alt SEMN ucenicilor cu certitudine.
Anume,incheierea efortului de vestire a vestii bune de bucurie si pace in toata lumea, atunci va venii sfarsitul-Matei 24:14 Evanghelia aceasta a Împărăției va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârșitul.
Ionica a scris:
Semnul Fiului lui Dumnezeu este ceresc si nu pamantesc, de aceea acest semn nu trebuie cautat pe pamant, caci va fi pe cer, si va fi bine vazut la timpul potrivit, de aceea cei nepocaiti se vor boci vazand ca usa harului s-a inchis.

Buna intrebare a pus Rabunii-Dacă v-am vorbit despre lucruri pământești și nu credeți, cum veți crede când vă voi vorbi despre lucrurile cerești?(Ioan 3:12 )
Daca cercetam momenteale isoriei, putem descoperii ca, de fiecare data cand a avut loc un mesaj special Cel Prea Inalt, a avut grija sa asigure si mijloacele necesare.
Inainte ca Fiul omului -Yahshua Mashia sa vina pe pamant,lumea a fost pregatita prin Alexandru Macedon, carea impus o limba universala, greaca,pentru ca toti sa inteleaga mesajul.Iar prin administratia romana fost pregatita o retea de 85.000 km de ,,autostrada'',pentru ca solia sa poata ajunge in orice colt al lumii antice.
Cand a vrut sa intoarca lumea crestina inpoi la Biblie, prin reforma lui Martin Luther, a fost randuit sa apara tiparnita lui Guttenberg ( 1455). Prin pagina tiparita, Evanghelia sau asa numita Veste Buna, a impanzit Europa si restul lumii, generand o reactie in lant de transformari profunde.
Astazi,in zilele noastre, cand lucrurile se precipita, descoperim o lume dotata cu cele mai sofisticate mijloace de comunicatie:radioul, televiziunea, telefonia mobila, internetul,parca anume pregatite pentru ,,o ultima strigare'', eveniment care va preceda in scurt timp venirea lui Mashia.
Cu asemenea dotari tehnice, nimeni nu va putea sa se scuze ca n-a stiut sau n-a auzit....
Momentul este pregatit!
Urmeaza doar lansarea evenimentului!...spunea cineva.
De aceea, și voi fiți gata; căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiți. (Matei 24:44),,O prapadenie neasteptata va venii peste ei.....(1Testalonceni 5:3)
Putem sa ne gandim ca pentru multi venirea Fiului omului va fi o surpriza totala.
Nu insa si pentru copiii Celui Sfant care ''vegheaza'' si asteapta pe ,,Stapanul lor sa se intoarca'' (Luca 12 :36),pentru ca IL IUBESC.
Dar vine ceasul, și acum a și venit, când închinătorii adevărați se vor închina Tatălui în duh și în adevăr; fiindcă astfel de închinători dorește și Tatăl.
"Știu", i-a zis femeia, "că are să vină Mesia, (căruia I se zice Hristos); când va veni El, are să ne spună toate lucrurile."
Yahshua i-a zis: "Eu, cel care vorbesc cu tine, sunt Acela." Aceaste cuvinte vreau eu sa le aud din gura celor, care lucreaza in ogorul Celui Vesnic Viu-,,Eu, cel care vorbesc cu tine sunt acela''-Pe acesta il astept in fiecare Sabat si Sarbatori sa-mi vorbeasca, sa ma invete, sa ma mangaie si sa ma duca la ape de odihna dupa promisiunea pe care a lasat-o in cartea Sa.,, Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiți și voi. (Ioan 14:3)
Fata de tot ce exista astazi pe pamant si in ceruri, exista o singura atitudine inteligenta:aceea de ,,veghere si si asteptare''....spunea un ucenic al lui Mashia.
Spunea demult inteleptul Solomon, fiul lui David:,, Ce este omul, se cunoaște după numele care i s-a dat de mult: se știe că este din pământ, și nu poate să se judece cu cel ce este mai tare decât el.''(Eclesiastul 6:10)
De aceea Te așteptăm, Stapane, și pe calea judecăților Tale; sufletul nostru suspină după Numele Tău și după pomenirea Ta.(Isaia 26:8 )
Shalom si o noapte binecuvantata.

Ionica
25833. Postat la 09/06/2014 04:45 - 3985z2h2m

Matei24.30. Atunci se va arata IN CER semnul Fiului omului, toate semintiile pamantului se vor boci si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slava.

Scrie clar "IN CER".
Acest verset da raspuns la intrebarea nr 2 "Si care va fi semnul venirii Tale (2)"

Ce ai scris tu sora Lavi, intra la intrebarea nr 3 "si al sfarsitului veacului acestuia (3)?''

Ca timp, semul ceresc vine DUPA incheierea predicarii universale.

Ionica
25856. Postat la 17/06/2014 05:46 - 3977z1h1m

"Necazul cel mare" va fi o perioada de timp inainte de "sfarsitul veacului acestuia".
De ce va fi acest timp "necazul cel mare"?
Situatia este descrisa la:
1. Matei
2. Marc
3. Luca
4. Apocalipsa

In postarea de azi despre situatia nr 1 din "necazul cel mare"

"soarele se va intuneca, ...." Matei 24:29.
"soarele se va intuneca, ..." Marcu 13:24
"Vor fi semne: in soare ..." Luca 21:25
(semnele acestea vor fi "dogorarea soarelui" dupa care va fi "intunecarea soarelui" )

Apocalipsa 16:
8. Al patrulea a varsat potirul lui peste soare. Si soarelui i s-a dat sa dogoreasca pe oameni cu focul lui.
9. Si oamenii au fost dogoriti de o arsita mare si au hulit Numele Dumnezeului care are stapanire peste aceste urgii si nu s-au pocait ca sa-I dea slava.

"Soarele s-a facut negru ca un sac de par ..." Apocalipsa 6:12

Apocalipsa 16:10. Al cincilea a varsat potirul lui peste scaunul de domnie al fiarei. Si imparatia fiarei a fost acoperita de intuneric. Oamenii isi muscau limbile de durere.
11. Si au hulit pe Dumnezeul cerului, din pricina durerilor lor si din pricina ranilor lor rele, si nu s-au pocait de faptele lor.

Acestea nu vor fi evenimente locale, vazute doar undeva, asa regional, ci de proportie universala. Cand va dogora soarele. va dogora pe tot pamantul, nu numai undeva regional.
Cand soarele se va intuneca, intunericul va fi global si nu regional. Va fi intuneric atat in cele doua Americi, cat si in Europa, Asia, Africa, Australia, Oceania si la cele doua poluri. Va fi intuneric pe tot pamantul.

Ionica
25858. Postat la 18/06/2014 06:40 - 3976z0h7m

In postarea de azi despre situatia nr 2 din "necazul cel mare"

Matei 24:29 "luna nu-si va mai da lumina ei"
Marcu 13:24 "luna nu-si va mai da lumina ei"
Luca 21:25 "Vor fi semne:..., in luna "
Apocalipsa 6:12 "luna s-a facut toata ca sangele"

Iarasi, va fi un semn global si nu un semn regional. Se va vedea de pe toate continentele si de pe toate insulele.

Ionica
25861. Postat la 19/06/2014 07:05 - 3974z23h42m

In postarea de azi despre situatia nr 3 din "necazul cel mare"

Matei 24:29 "stelele vor cadea din cer"
Marcu 13:25 " stelele vor cadea din cer"
Luca 21:25 "Vor fi semne:... in stele"

Care sunt aceste semne in stele?

Apocalipsa 6:13 "si stelele au cazut din cer pe pamant, cum cad smochinele verzi din pom, cand este scuturat de un vant puternic."

Vedem aici fraza "au cazut din cer" ("cer" este la singular) si nu "au cazut din ceruri", deci este vorba doar de primul cer, cerul atmosferic al pamantului si este vorba doar de stelele ce vor ajunge aici. Versetul nu descrie un colaps total al stelelor din intreg Universul stelar pe pamant, ci vorbeste doar de stelele cerului, care vor ajunge in atmosfera.

In plus, contextul mai larg al cartii Apocalipsa, face asta si mai clar, aratand ca aceste stele sunt de fapt meteoriti sau comete (sau ambele). Despre conjunctura caderii lor in postarea viitoare.

Pagina 1 din 2 1 2 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192396 vizite unice Powered by PHP-Fusion