Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 1 din 22 1 2 3 4 > >>
Deconectat Cum va fi împărăția de 1000 de ani?
avodah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1326. Postat la 31/10/2009 23:17 - 5666z6h24m
Cine va împărății în mia de ani și unde va avea loc aceasta?

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat RE: Cum va fi împărăția de 1000 de ani?
abdon
1327. Postat la 31/10/2009 23:19 - 5666z6h21m
cei care au rămas vii dupa necazul cel mare, va fi pe pamant.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban1
1328. Postat la 31/10/2009 23:20 - 5666z6h21m
Mă uimiși deja ! Oricum subiectul este destul de interesant , să vedem prin ce minune mai scapă cineva din " necazul cel mare " ?

Intrebarea este clară . Cine va împărăți în mia de ani și unde va avea loc aceasta ?
monica
1329. Postat la 31/10/2009 23:20 - 5666z6h20m
Mia de ani o vor împărăți doar cei sfinți și va avea loc pe noul pământ
fullban1
1330. Postat la 31/10/2009 23:21 - 5666z6h20m
Te rog frumos Monica , de precizat că noul pământ apare abia după 1000 de ani . Pe acel nou pământ va coborî din cer " cortul lui Dumnezeu cu oamenii ".

Nu o spun cu răutate , dar și în această biserică sunt destui veniți de pe la alte confesiuni religioase , unde au învățat că în cei 1000 de ani care vor începe cu revenirea Mântuitorului , pe pământ va exista viață . Eu personal nu subscriu la acest neadevăr ( pentru că așa îl văd eu , ca fiind neadevăr , deci minciună ) , pentru că toate citatele care vorbesc despre viața fără satana , întrucât acesta va fi legat , fac parte din alt context .
Avram_76
1331. Postat la 31/10/2009 23:21 - 5666z6h20m
Aualeuuu, frate, Iedidia, înainte de a începe micuțul meu comentariu vreau să spun că eu respect punctul de vedere al fiecăruia.
Văd că tu spui că vin multi de pe la alte biserici, în biserica noastră, care susțin că în " mileniu" va fi viață.Evident, tu consideri asta o minciuna si consideri ca fiind adevar contrariul, adică, crezi că în cei o mie de ani " pământul va fi pustiu și gol".Aualeuuuu, frate, asta este o învățătură pur adventistă, așa ceva susține doar biserica adventistă și "ficele ei".Țin sa te anunț că, cunosc foarte bine doctrina adventistă și, crede-mă, sunt tolba de scrierile lui Elena W.Ți-am spus că eu provin de la adventiști.Ei bine, să știi că învățătura adventistă cu privire la mileniu este o mare erezie sustinută de falsul profet.Adevărul este tocmai ce-l consideri tu minciuna.Există, frate, dacă te interesează, o gramadă de dovezi biblice cu privire la acest aspect al mileniului, sunt o grămadă de profeții în acest sens.Apoi, frate, există și dovezi istorice că apostolii și biserica primară susținea învățătura mileniului CU VIATA în acest timp.Ideea este să fim noi sinceri, frate.
p.s.- dacă vrei să afli părerea mea despre experiența mea adventă, pusă în versuri, poți citii la subiectul "arta" - "poezii", o poezie intitulată " Inapoi la scriptură", o poezie ce am scris-o după ce Domnul m-a mai suit o treaptă în înțelegerea Adevărului Său.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
fullban1
1332. Postat la 31/10/2009 23:21 - 5666z6h19m
Frate Avram , singura soluție , este să analizăm acele argumente pro și contra , despre existența vieții pe pământul răvășit de cele 7 plăgi de la final și starea lui în timpul celor 1000 de ani . Cunosc acele profeții despre care vorbești , cunosc argumentele fraților sâmbătari pro viață în acel timp , dar încă nu am întâlnit nici unul care să-mi răspundă la întrebările pe care le-am pus . Dacă tu , sau altul va putea , nu am decât să zic amin . Deci , să începem .
Avram_76
1333. Postat la 31/10/2009 23:22 - 5666z6h19m
Este bine cum zici, tu trebuie să analizăm argumentele pro si contra.înainte de a începe aș dorii să știu dacă tu te indentifici cu "fratii sâmbătari".Ca să stiu cam de pe unde să începem studiul.Că dacă nu te identifici ar fi ok pt că frații sâmbătari, în general în marea lor masă nu împărtășesc erezia adventă cu privire la mileniu.Dacă te identifici cu " frații sâmbătari" atunci este f grav, deoarece, tu ești acela care vine cu idei preconcepute în alte locuri, tu ești acela care vine cu un bagaj de cunoștiințe f larg de prin alte parți.Dar să știi că și eu am avut un rucsac mare cu tot felul de învățături numai că, mi-o arătat Domnul că ar cam trebui sa-l las jos pt că nu se poate intra pe Poartă cu rucsacul advent in spate.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Aurelc
1334. Postat la 31/10/2009 23:22 - 5666z6h18m
Faptul că pământul, în urma plăgilor va rămâne pustiu și gol și fără vre-o formă de viață umană, este o presupunere nefondată și spusă doar să iasă alte calcule care la rândul lor sunt eronate. Eu aș vrea să văd un verset sau două care să scrie de așa ceva .

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban1
1335. Postat la 31/10/2009 23:24 - 5666z6h17m
Frate Avram , acum nu știu ce argumente să aduc , pentru că deja de peste doi ani de când îi cunosc pe sâmbătari și un an de când sunt botezat în această Biserică , am avut ocazii suficiente să văd și să aud frați vechi în credință că se contrazic ca și noi . Deci unitate , ioc .
Acum te rog să-mi confirmi sau să-mi infirmi dacă Apocalipsa 19 , versetele 11 la 21 fac parte în opinia ta despre cea de a doua venire a Mântuitorului ? Eu cred că fac parte din acest context al celei de a doua veniri , iar ca mine cred foarte mulți frați și surori de la sâmbătari . Și transmite-i și fratelui din Austria că ultimul verset este și pentru el .
1336. Postat la 31/10/2009 23:24 - 5666z6h16m
Frate, ei bine, poate o sa fi surpris sa afli ca si eu sunt unul din acei frati care crede ca versetele amintite de tine, Apoc.19; 11-21, descrie, evident, revenirea Domunului.Si eram convins ca o sa aduci acest argument, deoarece ti-am zis ca stiu f bine doctrina adventa si, intr-adevar, versetul 21 pare sa fie foarte categoric, pare a fi un argument extrem de solid in sustinerea ideii tale si el chiar este un argument foarte bun.Chiar eu aduceam acest verset si acest pasaj, ca argument, atunci cand luptam pentru credinta adventa.Multumesc Domnului ca acum lupt pentru credinta care s-a dat sfiintilor odata pentru totdeuna.Acum , iata explicatia la care mi-ar face o deosebita placere sa stiu ca ai medita foarte serios.
Asadar, recunosc ca luat singular acest verset poate sustine ideea ta.Numai ca, deja noi ar trebui sa stim ca atunci cand studiezi o anume tema biblica, nu trebuie sa ne bazam pe un singur verset si nu trebuie sa ne construim o doctrina pe un singur verset.Vreau sa zic ca pasajul amintit, este o descriere a evenimentului amintit de tine, insa nu este o descriere absoluta.Pana la urma, acel pasaj este o profetie si, insasi Scriptura zice ca, nici o proorocie nu se talcuieste singura.Asadar, cum am zis, sunt o multitudine de profetii care descriu acelasi eveniment, si care explica si ele tema noastra discutata.Dar inainte de a trece la alte profetii, vreau sa-ti aduc un argument, la fel de important, chiar din versetele pe care le-ai amintit.Acest verset este un argument al meu, la fel de categoric ca si versetul 21.Versetul 21 spune ;"Iar ceilalti au fost ucisi cu sabia, care iesea din gura Celui ce sedea calare pe cal."Conform acestui verset, este normal sa crezi ca "toti ceilalti" vor fi ucisi,deci, pamantul va ramane "pustiu si gol".Numai ca, te rog, din tot sufletul meu sa te uiti la un verset un pic mai sus, un verset la care te rog sa meditezi foarte atent, pentru ca, este posibil ca sa gasesti argumentul chiar in versetele ce mi le-ai propus tu.Chiar tu ai zis ca inca nu te-or convins nici unul din argumentele aduse de sambatari.Daca esti sincer, Domnul fie cu tine.Iata versetul: Apoc 19; 15 "Din gura Lui iesea o sabie ascutita, ca sa loveasca Neamurile cu ea, pe care le ca CARMUI CU UN TOIAG DE FIER.Si va calca cu picioarele teascul vinului maniei aprinse a atotputernicului Dumnezeu".Ei bine, daca tu crezi, conform versetului 21, ca toti vor muri, intrebarea mea retorica este: PE CINE, DINTRE NEAMURI, VA MAI CARMUI CU UN TOIAG DE FIER, DACA TOTI VOR MURI?Este o intrebare retorica, la care nu trebuie sa-mi raspunzi mie ci, as dorii din tot sufletul sa gasesti raspunsul pentru sufletul tau.Versetul 15 spune ca va lovii Neamurile, intr-adevar le va lovii cumplit, dar tot acelasi verset spune ca le va si CARMUI.Dar ca sa le carmuiasca, asta presupune ca trebuie sa MAI RAMANA cineva, putini, dar vor mai fii.
Acum, dragul meu, ziceam ca sunt o multitudine de alte profetii biblice care atesta viata in cei o mie de ani discutati de noi.Si ca sa nu parasim principiul biblic de intelegere a unei profetii, acela ca nu se poate talcui singura o profetie, vreau sa-ti arat, cu aceasta ocazie trei profetii care explica profetia din Apocalipsa.
1- Psalmul 2 , tot.Am sa citez doar cateva versete pentru economie de spatiu si timp, dar trebuie punctate neaparat.
Versetul 6 pana la 9 "Totus , Eu am uns pe Imparatul Meu pe Sion, muntele meu cel sfant.Eu voi vesti hotararea Lui, zice Unsul- Domnul Mi-a zis: " Tu esti Fiul meu ! Astazi Te-am nascut.Cere-Mi si-Ti voi da Neamurile de mostenire, si marginile pamantului in stapanire!Tu le vei ZDROBI CU UN TOIAG DE FIER, si le vei sfarma ca pe vasul unui olar."
Deci, iata, frate, ca Domnul Isus, terebuie si va stapani peste neamuri cu un toiag de fier.Aluzie la toiagul din apocalipsa 19 cu 15.
2- Isaia capitolul 2
Punctez versetele 2 pana la 4
"Se va intampla in scurgerea vremurilor, ca muntele Casei Domnului va fi intemeiet ca cel mai inalt munte: se va inalta deasupra dealurilor, si toate NEAMURILE se vor ingramadi spre el.Popoarele se vor duce cu gramada la el, si vor zice: "veniti sa ne suim la muntele Domnului, la Casa Dumnezeului lui Iacov, ca sa ne invete caile Lui, si sa umblam pe cararile Lui".Caci din Sion va iesi Legea, si din Ierusalim cuvantul Domnului.El va fi Judecatorul neamurilor, el va hotari intre un mare numar de popoare: asa incat din sabiile lor isi vor fauri fiare de plug, si din sulitele lor cosoare: nici un popor nu va mai scoate sabia impotriva altuia, si nu vor mai invata razboiul."
Deci se VA INTAMPLA, in scurgerea vremilor, sa se implineasca aceasta profetie, nu asa cum cred adventistii si martorii ca aceasta profetie nu se va implini niciodata.Si daca se va implini, tot ca o intrebare retorica, la care nu trebuie sa-mi raspunzi mie ci, tie, cand se va intampla acest l;ucru, daca nu in mia de ani?
3- Zaharia 14 tot
Aceasta este unul din cele mai bune argumente, am sa punctez doar cateva versete.
Vers 3, 4 Ci Domnul Se va arata, si va lupta impotriva acestor neamuri, cum S-a luptat in ziua bataliei.Picioarele Lui vor sta in ziua aceea pe muntele Maslinilor, care este in fata Ierusalimului, spre rasarit; muntele Maslinilor se va despica la mijloc, spre rasarit si spre apus, si se va face o vale foarte mare; jumatate din munte se va trage inapoi spre miazanoapte, iar jumatate spre miazazi.
Vers 9 "Si Domnul va fi imparat peste tot pamantul.In ziua aceea, Domnul va fi singurul Domn si numele Lui va fi singurul Nume"
Vers 12 " Dar iata urgia cu care va lovi Domnul pe toate popoarele, care vor lupta impotriva Ierusalimului.Le va putrezi carnea stand inca in picioare, le vor putrezi ochii in gaurile lor, si le va putrezi limba in gura.
Vers 16, atentie foarte mare! "Toti cei ce vor MAI RAMANEA din toate neamurile venite impotriva Ierusalimului, se vor sui in fiecare an sa se inchine inaintea Imparatului, Domnului ostirilor, si sa praznuiasca SARBATOAREA CORTURILOR.
Vers 17. Daca unele din familiile pamantului nu vor voi sa se suie la Ierusalim ca sa se inchine inaintea Imparatului, Domnului ostirilor, nu va cadea ploaie peste ele.
Vers 18. Daca familia Egiptului nu se va sui, daca nu va veni, nu va cadea ploaie peste ea: va fi lovita cu aceeasi urgie cu care va lovi Domnul neamurile care nu se vor sui sa praznuiasca SARBATOAREA CORTURILOR.
Cam asa, frate, isi exercita Domnul, imparatia cu un TOIAG DE FIER.Acum crede fiecare ce vrea, asculta de cine vrea, isi insuseste ce doctrina vrea, se plaseaza in ce tabara vrea.Dar in mia de ani, toti o sa fie Sambatari Smile si nu orice fel de sambatari ci, sambatari cu sarbatori, corturi si barbi.
Totodata, sper, ca oadata cu intelegerea acestui subiect ai inteles acum mai bine de ce zic ca nu-i bine sa lupti impotriva Ierusalimului nici fizic nici ideologic.Domnul sa te binecuvinteze.

Aurelc
1337. Postat la 31/10/2009 23:25 - 5666z6h16m
Domnul să te binecuvinteze Avrame ! smiley Mă bucur că vezi și tu tot așa lucrurile, cu toate că nici această temă ( ca și multe altele daltfel...) nu am pomenit-o niciodată în scurtele discuții pe care le-am purtat smiley. Mi-ai făcut un mare serviciu, scriind așa postare lungă și explicită, pentru că în ultima vreme nu am mai prea avut vreme de stat pe forum și o asemenea explicație era necesară ( argumentată cu versete și explicată - așa se face ! ) Și pentru că am fost provocat și eu la discuție voi încerca să rămân la pasajul în care am fost provocat . Sper totuși că versetul ce mi l-ai dedicat nu e sub formă de salut, ci e pentru a fi analizat!... smiley
Frate Iedidia, nu înțeleg iar ce este așa de greu de greu să citești textul curat, fără influențe din nu știu ce erezie... Versetul 21 pomenește cuvântul CEILALȚI dar hai să citim împreună și versetele anterioare că de acolo vei vedea la care "CEILALȚI" se referă...
Citat: VDC
Apocalipsa 19:19 și am văzut fiara și pe împărații pământului și oștile lor, adunate ca să facă răsboi cu Cel ce ședea călare pe cal și cu oastea Lui.
20 Și fiara a fost prinsă. Și împreună cu ea, a fost prins proorocul mincinos, care făcuse înaintea ei semnele, cu care amăgise pe cei ce primiseră semnul fiarei, și se închinaseră icoanei ei. Amândoi aceștia au fost aruncați de vii în iazul de foc, care arde cu pucioasă.
21 Iar ceilalți au fost uciși cu sabia, care ieșea din gura Celui ce ședea călare pe cal. și toate păsările s-au săturat din carnea lor.

Deci este foarte limpede, că în acest pasaj cuvântul "CEILALȚI" se referă la restul oștilor care s-au ridicat cu război împotriva sfinților, pentru că fiara și proorocul mincinos vor avea parte de altă pedeapsă. Foarte simplu.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban1
1338. Postat la 31/10/2009 23:25 - 5666z6h16m
Da ,totuși atenție că amestecați evenimentele de la începutul mileniului , cu cele de la sfârșit .

Dar in mia de ani, toti o sa fie Sambatari si nu orice fel de sambatari ci, sambatari cu sarbatori, corturi si barbi. (aceasta este dorința lui Avram din Petroșani).

Dacă este așa , spune-mi scump frate , câți dintre toți acei sâmbătari din mia de ani vor fi mântuiți , pentru că eu nu am găsit un al doilea val de mântuiți . Deci instruirea cu acel toiag va fi atât de eficientă și totuși la sfârșitul miei de ani se vor ridica împreună cu nelegiuiții înviați , împotriva "Cetății " care coboară din cer . Măi să fie !

Apoi nu aveți răspuns la o groază de versete din N.T. , spre exemplu : unde vor fi cei mântuiți în perioada miei de ani ?
Aurelc
1339. Postat la 31/10/2009 23:26 - 5666z6h15m
Iedidia a scris:Da ,totuși atenție că amestecați evenimentele de la începutul mileniului , cu cele de la sfârșit .

Fi te rog puțin mai concret..la care evenimente anume te referi de la sfârșitul mileniului de exemplu ? Eu mă gândesc că am făcut aluzie doar la evenimente dinainte de sfârșitul nunții Mielului.

Iedidia a scris:Dar in mia de ani, toti o sa fie Sambatari si nu orice fel de sambatari ci, sambatari cu sarbatori, corturi si barbi. (aceasta este dorința lui Avram din Petroșani).

Iedidia a scris:Dacă este așa , spune-mi scump frate , câți dintre toți acei sâmbătari din mia de ani vor fi mântuiți , pentru că eu nu am găsit un al doilea val de mântuiți . Deci instruirea cu acel toiag va fi atât de eficientă și totuși la sfârșitul miei de ani se vor ridica împreună cu nelegiuiții înviați , împotriva "Cetății " care coboară din cer . Măi să fie !

Eu cred că Avram vrea să spună nu faptul că în mia de ani toți vor deveni mântuiți, pentru că vor deveni"sâmbătari" (adică vor păzi Cuvântul Domnului în întregime: Legi, Porunci, Orânduieli, etc) ci că vrând-nevrând, în mia de ani toți cei ce vor locui pe Pământ vor fi constrânși să trăiască așa ca "sâmbătarii" ! smileyLa fel cum și în vremurile dinainte de mia de ani, vor fi vremuri în care toți vor fi obligați să trăiască în sistemul fiarei. Ca să se poată face marea diferență între a trăi după voia Domnului sau după cea a celui rău. Eu cel puțin așa și înțeleg personal treaba, iar faptul că neamurile vor fi înșelate (poate nu chiar toți, mă gândesc că ar putea fi loc de excepții, și anume cei care se vor alipi de tabăra sfinților (cum a fost de exemplu Rahav, desfrânata) Apoc 20: 9) la sfârșitul miei de ani ca să lupte împotriva Domnului și oștirii sfinte, este dovada că pământul va fi locuit în perioada mileniului, nu ?

Iedidia a scris:Apoi nu aveți răspuns la o groază de versete din N.T. , spre exemplu : unde vor fi cei mântuiți în perioada miei de ani ?

Ai avut vre-o descoperire sau de unde ai dedus-o pe asta că nu avem răspuns la o groază de întrebări?? smiley. Dacă nu ai tu, nu înseamnă că nu are nimeni... Recunosc că, cu asemenea teme mi-am ocupat mai puțin timp pentru studiu, deoarece, personal consider că nu este atât de important să aflu cu lux de amănunte despre cum vor fi lucrurile viitoare și în acest timp să nu știu ce trebuie să fac ca să ajung la ele. E bine să cunoști din toate câte puțin, dar consider că important e să cunoști ceea ce este vital. Plus că nu îndrăznesc nici pe departe să spun că aș ști răspunsul la nu știu câte întrebări pe versete din N.T... Citesc textul , analizez și îmi spun punctul de vedere (dacă îl am...iar dacă nu, tac - simplu)
Cu privire la întrebarea ta am o remarcă. Există mai multe clase de oameni care vor fi mântuiți ; unii vor avea parte de întâia înviere sau vor fi schimbați direct în trupuri cerești
Citat:
VDC 1 Tesaloniceni 4:17 Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți toți împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; și astfel vom fi totdeauna cu Domnul.

deci despre ătia e clar...Au trupuri cerești deja, îl urmează pe Miel oriunde ( să zicem așa, ei sunt așa cum era și Domnnul Isus după înviere, se vor prezenta dintr-o dată acolo unde va fi nevoie, fără să trebuiască să le deschidă cineva ușa) iar despre ceilalți morți, ceea ce știu este că ei nu vor învia decât la judecata finală , și eu cred că vor fi și printre ei oameni care vor putea fi mântuiți, chiar dacă nu au avut parte de întâia înviere..
Citat: VDCApocalipsa 20:4  Și am văzut niște scaune de domnie; și celor ce au șezut pe ele, li s-a dat judecata. Și am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus și din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, și ale celor ce nu se închinaseră fiarei și icoanei ei, și nu primiseră semnul ei pe frunte și pe mână. Ei au înviat, și au împărățit cu Hristos o mie de ani.
5  Ceilalți morți n-au înviat până nu s-au sfârșit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere.

Nu știu în ce măsură am răspuns la ce ai întrebat , pt că întrebarea ta e tare ambiguă.. se pot face tot felul de aluzii la "cei mântuiți"

Avram_76
1340. Postat la 31/10/2009 23:26 - 5666z6h14m
Dragul meu frate, Iedidia, in vara asta am de gand sa vizitez moldova si, daca Domnul va ingadui, voi imbarca familia ( sotia si cele doua fetite ale mele - Flavia Lidia in varsta de 2 ani si 3 luni si Andrada Miriam in varsta de 10 luni), in micutul nostru Matiz si o sa vizitam toate locurile interesante ale moldovei si, bineinteles, nu o sa ocolim "perla moldovei" mai ales acum cand chiar doresc sa cunosc simpaticul frate.smiley
Cu cat te cunosc mai bine din postarile tale imi dau seama ca merita sa-ti scriu pe forum si, am sa-ti raspund punctual la problemele ridicate de tine, numai ca vreau sa-ti spun ca ai, zestre, un foarte mare bagaj de cunostiinte de la adventisti si, am sa-ti argumentez acest lucru in comentariul meu. Intr-o oarecare masura, ma si amuza un pic postura ta deoarece eu am o foarte mare sensibilitate ( pozitiva) atunci cand " lucrez" in campul evangheliei cu fratii adventisti. Asadar, te rog, nu te impotrivi la punctul meu de vedere si incerca, macar, la nivel rational sa-l intelegi daca, inca, Domnul nu a gasit cu cale sa ti-l introduca in inima.
1-Ai zis:"Da ,totuși atenție că amestecați evenimentele de la începutul mileniului , cu cele de la sfârșit . "
Vreau sa-ti zic, cu foarte mare atentie, ca nu incurcam deloc evenimentele.Evenimentele descrise in versetele pe care le-ai amintit din Apoc cap 19 sunt evenimente ce descriu o actiune de la INCEPUTUL miei de ani.La fel sta treaba si cu profetia din Zaharia 14 din care am citat eu si am facut aluzie.

2-Ai zis: "Dar in mia de ani, toti o sa fie Sambatari si nu orice fel de sambatari ci, sambatari cu sarbatori, corturi si barbi. (aceasta este dorința lui Avram din Petroșani). "

Pai sa fi convins de faptul ca in mia de ani , inchinatorii, toti o sa fie sambatari cu sarbatori si cu barbi. Asta iti spun sigur, nu ca asta ar fi dorinta mea. Asta este REALITATEA aratata de scumpul nostru frate intru credinta, sfantul profet Zaharia. Citeste din nou versetele citate de mine, si ai sa tragi aceasta concluzie. Cat despre cei care nu vor sa se supuna Toiagului, treaba lor, vor muri ca pacatosi la 100 de ani ( asta ne-o demonstreaza al iubit frate intru credinta, tot sfant profet si el).

3-Ai zis; " Dacă este așa , spune-mi scump frate , câți dintre toți acei sâmbătari din mia de ani vor fi mântuiți , pentru că eu nu am găsit un al doilea val de mântuiți . Deci instruirea cu acel toiag va fi atât de eficientă și totuși la sfârșitul miei de ani se vor ridica împreună cu nelegiuiții înviați , împotriva "Cetății " care coboară din cer . Măi să fie ! "

Dragul meu frate, nu stiu eu cati vor fi mantuiti dintre smabatarii de atunci pentru ca nu am fost eu chemat sa le fac numaratoarea dar, un lucru iti pot spune cu siguranta ca nu vor fi mantuiti toti. Deoarece chiar si in mia de ani, cine vrea sa nu asculte, asa va face va fi neascultator si va muri ca pacatos in timpul mileniului.Iar daca va ajunge la sfarsitul miei de ani si va fi " indoit" adica a fost un credincios doar de teama toiagului, da, va fi inselat de satana, atunci cand va fi eliberat din temnita lui. Si sa nu uitam ca in mia de ani se vor naste oameni care nu au fost supusi ispitei lui satan si prima si cea mai importanta ispita( adica cea de la sfarsitul miei de ani) le va fi fatala multora, din pacate.
Acum , foarte mare atentie, dragul meu frate, pt ca acum este punctul culminat al viziunii tale eronate si acum o sa si argumentez de ce ai un bagaj foarte mare de la A.Z.S.
Pai iubitul meu frate, uite unde faci tu, de aceasta data, influentat de invatatura adventa, o EXTRAORDINAR DE MARE CONFUZIE.
Niciodata, dar sa stii ca NICIODATA cineva se va sui sa lupte impotriva "Cetatii" care coboara din cer. Impotriva acelei cetati nu o sa lupte satana cu inviatii, asta ti-o garantez eu. Si ca sa ma explic, afla din cuvintele Domnului adica din scriptura ca, satana si inviatii vor lupta impotriva Ierusalimului pamantesc. Atat in Zaharia 14 cat si in Apoc. 2o. Trebuie sa incetezi odata pt totdeuna sa mai faci confuzia asta. Exista doua Ierusalime, unul pamantesc si unul Ceresc Exista doua cetati; atentie: Exista " ceteata prea iubita" ( ierusalimul pamantesc ) si, " cetatea sfanta" ( Ierusalimul Ceresc) sau ( Noul Ierusalim). Asadar, iubitul meu frate, citeste in numele Domnului , te rog, Apoc. 20 si vezi impotriva carei cetati lupta satana si inviatii? Evident, impotriva cetatii prea iubite, adica impotriva ierusalimului pamantesc. Dupa ce lupta va fi gata ( vezi sfarsitul capitolului 20 din apoc) balaurul va fi si el aruncat in iazul cu foc un ESTE fiara si proorocul mincinos ( pt ca acestea au fost aruncati la inceputul miei de ani- de aia a zis Aurelc ca, acestea primesc o pedeapsa aparte fata de "ceilalti" luptatori impotriva lui Dumnezeu, adica vor fi ucisi de domnul si inviati la sfarsitul miei de ani).Acum citeste, te rog, versetul 1 din apocalipsa 21.Citez; "APOI, am vazut un cer nou si un pamant nou pt cerul dintai si pamantul dintai pierisera si marea nu mai era.Vers. doi, f important: Si eu am vazut coborandu-se din cer de la Dumnezeu, CETATEA SFANTA, noul Ierusalim, gatita ca o mireasa impodobita pentru barbatul ei". Deci, frate, cetatea cea sfanta care SE COBOARA DIN CER, coboara DUPA, repet, DUPA ce " vrasmasii " sunt ucisi. Fii atent la primul cuvant din versetul 1 al capitolui 21 "Apoi", asa ca, nu impotriva acelei cetati lupta inviatii cum gresit ne invata falsul profet E.G.White.( chiar , mai crezi in el ca este profet?)
Ajunge pentru acum, ca nu-mi plac postarile foarte lungi. Dar, tinem aproape.Domnul sa aiba mila de noi.

fullban1
1341. Postat la 31/10/2009 23:27 - 5666z6h14m
Frate Aurelc .

Ei tocmai despre cei din 1 Tesalonicieni , cap. 4 și cei din 1 Corinteni , cap . 15 vorbeam și eu . Întrucât e clar că Yahșuah , la ce-a de a doua venire nu va pune piciorul pe pământ . Așa spune Scriptura și nu adventiștii la care face mereu aluzie fratele Avram . Nu se poate să fim lăsați în suspans și fără răspuns la această întrebare . Deci ce vor face mai departe cei înviați și cei în viață care vor primi acea transformare în corpuri nemuritoare și care vom fi " ca îngerii Creatorului "? Eu ( dacă nu mă condamni iar că am scos din context ) , am găsit răspunsul în " Rugăciunea Mântuitorului " din Ioan 17 : 24 " Tată , vreau ca acolo unde sunt Eu , să fie împreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat Tu , ca să vadă slava Mea , slava pe care Mi-ai dat-o Tu ;
În 1 Tes. 4 :17 u.p." și astfel vom fi totdeauna cu Domnul " .

iar despre ceilalți morți, ceea ce știu este că ei nu vor învia decât la judecata finală , și eu cred că vor fi și printre ei oameni care vor putea fi mântuiți, chiar dacă nu au avut parte de întâia înviere..
.. Ovidiu , citatul îți aparține , numai că îmi dai voie să nu fiu deacord cu tine .

Eu în schimb cred că dintre cei ce nu vor învia la prima înviere , nu vor mai avea nici o șansă . Iată ce spune "Martorul credincios " în Apocalipsa 20:6 " Fericiți și sfinți sunt cei ce au parte de întâia înviere . Asupra lor a doua moarte n-are nici o putere ; ...................."
Versetul 5 ne spune : " Ceilalți morți n-au înviat până nu s-au sfârșit cei o mie de ani ".
Cred că în versetul 11 și 12 , Ioan vede un alt tablou care nu are loc pe Pământ .
Apoi este acel verset din apocalipsa 16 : 17 , unde se spune că în timpul plăgii a 7 - a , unde se spune : " și din Templu , din scaunul de domnie , a ieșit un glas tare , care zicea . " S-a isprăvit !"
Ce s-a isprăvit ?

Pentru fratele Avram .

Am fi bucuroși cei din Piatra dacă cineva din Banat (tot Banatu-i frunchea ) , sau alte părți , ar ajunge și pe la Piatra -Neamț .

Vreau să-ți spun frate că și chiar adventiștii au lucruri minunate și nu le putem nega . Că nu E.G.W. a scris tot ( de fapt ea nu a scris nimic , că nu avea un scris inteligibil și nu se înțelegea nimic din profeții , recunoaște personal acest lucru , iar că alții au ținut morțiș să o facă prooroc , este treaba lor , aveau și ei nevoie de un astfel de om ) . Dar vreau să-ți amintesc că au fost destui și sunt încă destui care după o perioadă de timp au arătat pe față ereziile advente . Oricum pe mulți îi consider oameni sinceri care nu pot trece de pragul din fața lor . Nu cred că ai avut confruntări directe cu conducătorii de la vârf , în public deschis , cum am avut eu cu ocazia evanghelizărilor , ocazii când au dat din colț în colț lăsând pe oameni fără răspuns . Bineînțeles că adunările se împărțeau în două , dar ce păcat că cei care apreciau gestul meu , tăceau și nu luau atitudine ... De două ori am înaintat scrisoare de retragere și nu mi-a fost luată în considerare . Așa că în prezent figurez și în evidența AZȘ. Aș aminti de Moldovan , Bocăneanu și o întreagă puzderie care erau păziți de contactul cu mine mai ceva ca liderii partidelor comuniste , dar eu tot ajungeam la ei și-i abordam . Și nu aveau în cotro , trebuiau să mă accepte și în discuții personale .

Subiectul este amplu , nu poate fi înțeles prin câteva postări scurte , se poate scrie tratate despre acele evenimente , dar cum să pună piciorul Mântuitorul pe pământ conform cu zaharia 14 , când Pavel în Tesalonicieni ne spune altceva ! Nu sunt acestea evenimentele din timpul plăgii a 6 - a , din Apocalipsa 16 ?
Nu pot să trec peste Isaia 11 : 5-9 și 65 : 17- 25 unde în versetul 17 se spune clar că tot ce năzuiți voi să aibă loc în timpul miei de ani , va avea loc de fapt pe noul pământ .
avodah
1342. Postat la 31/10/2009 23:28 - 5666z6h13m
Ce credeti ca se va intimpla cu milionele de oameni ce mor in fiecare zi prin China, India ,Africa,Junglele Amazoniene,Triburilor din Antartica, care nu au ajuns al cunoste pe Mesia, singura cale spre viata vesnica?

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
fullban1
1343. Postat la 31/10/2009 23:29 - 5666z6h12m
Romani 2:12 Toti cei ce au pacatuit fara lege, vor pieri fara lege; si toti cei ce au pacatuit avand lege, vor fi judecati dupa lege.
Romani 2:13 Pentru ca nu cei ce aud Legea, sunt neprihaniti inaintea lui Dumnezeu, ci cei ce implinesc legea aceasta, vor fi socotiti neprihaniti. Mat 7.21;Iac 1.22-25;1Ioan 3.7;
Romani 2:14 Cand Neamurile, macar ca n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, isi sunt singuri lege; Romani 2:15 si ei dovedesc ca lucrarea Legii este scrisa in inimile lor; fiindca despre lucrarea aceasta marturiseste cugetul lor si gandurile lor, care sau se invinovatesc sau se dezvinovatesc intre ele. Romani 2:16 Si faptul acesta se va vedea in ziua cand, dupa Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor.
Avram_76
1344. Postat la 31/10/2009 23:29 - 5666z6h12m
Daniel, cel mai important lucru de retinut, este faptul ca Dumnezeu v-a judeca cu dreptate fiecare caz in parte si ca El nu v-a gresi in luarea deciziei.
Sa ne amintim si de un alt verset care ne spune in Apocalipsa ca, la judecata de apoi, niste carti au fost deschise si ca mortii au fost judecati DUPA FAPTELE LOR.Ei bine, eu cred cu certitudine ca, dintre cei pe care i-ai amintit tu, vor fi si mantuiti fara sa-L fi cunoscut pe Isus intr-un mod personal.Indiferent de tribul, religia si cultura in care te-ai fi nascut, constiinta lucreaza.Poti sa fi bun sau poti sa fi rau.
Daniel, mai este o teorie, repet, doar o teorie ( nu as dori sa inteleaga cineva ca eu as crede si sustine asa ceva) care spune ca acestia amintiti de tine, vor fi adusi la viata in timpul celor " o mie de ani" pt a li se mai da o sansa.Este o teorie dar mie nu-mi este f greu sa-mi imaginez asa ceva.

Aurelc
1345. Postat la 31/10/2009 23:29 - 5666z6h12m
Și eu am auzit despre respectiva "teorie" și nici eu nu prea pot să cred așa ceva, pentru că s-ar contrazice cu versetul care zice: " ...caci după cum oamenilor le este dat să moară o singură dată, și pe urmă vine judecata..." (am citat din minte de data asta) Deci nu știu în ce măsură ar fi valabilă o asemenea teorie, că eu deocamdată, nu o cred. Normal, că așa ca orice teorie, are și ea punctele ei de sprijin, mai mult sau mai puțin clare prin Biblie...

Iedidia.. tu vrei să zici că plăgile vor ucide pe toată lumea??? Chiar pe toți, inclusiv pe cei din Poporul Domnului, evreii credincioși, care la momentul acesta au duhul acesta de adormire, ochi cu care nu pot "vedea" și urechi cu care nu pot "auzi" ca să nu înțeleagă cu inima și să se întoarcă la Dumnezeu, până la timpul hotărât de El?

Pagina 1 din 22 1 2 3 4 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192358 vizite unice Powered by PHP-Fusion