Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 3
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 1 din 3 1 2 3 >
Deconectat Sufletul - veșnic sau nu?
ciprus
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1368. Postat la 01/11/2009 09:25 - 5665z20h10m
Mă poate cineva ajuta sa înteleg:

Sufletul moare sau nu ?

Aștept răspunsuri, explicații, MESIA sa ne lumineze!
Deconectat RE: Sufletul - veșnic sau nu?
avodah
1369. Postat la 01/11/2009 09:28 - 5665z20h7m
Mesc a scris:
Sufletul moare sau nu ?
Aștept raspunsuri, explicații, MESIA sa ne lumineze! [quote]

[quote] citim în: Genesa2:7
Domnul Dumnezeu a făcut pe om din țărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viață, și omul s-a făcut astfel un suflet viu.

Vedem caci D-zeu a facut pe om din doua materii :
[1] țărână- materiie pământească , care la moartea omului se reîntoarce de unde a fost luată
[2] suflare de viată-materie cerească, care la moartea omului se reîntoarce la cel ce a suflat-o D-zeu
Deci părerea mea este căci sufletul nu moare , dar prin aceasta nu se ințelege căci constiinta omului , sau duhul lui bântuie prin ceruri sau alte locuri.
Pîna la înviere omul nu mai este nici într-o stare de conștiința, iar când va învia, probabil conștiința îi va reveni, căci doar așa va putea să de-a socoteala despre orice faptă , ce a comis-o pe acest pămînt. fie buna fie rea.
Așteptăm și alte păreri.....

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
ciprus
1370. Postat la 01/11/2009 09:31 - 5665z20h5m
Măi fratele meu pe când mă gândeam că ai sa dai un răspuns corect ( adică că sufletul moare ) conform citatului biblic Gen 2:7 deci dacă după ce DUMNEZEU a suflat duh de viată peste tărâna ( Adam ) acesta s-a făcut un suflet viu este clar ( conform citatului biblic din Eclesiastul 12:7 ) că sufletul moare > Măi fratii mei nu trebuie să ne fie frică sa spunem adevărurile BIBLIEI și cu ocazia asta aș vrea să mai lansez o intrebare pt a putea ințelege mai bine ceea ce am spus până acum: Ce este locuința morților ? aștept în continuare păreri și opinii ȘHALOM LAHEM
avodah
1371. Postat la 01/11/2009 09:32 - 5665z20h4m
Nu prea am idee ce ai vrut să spui...

abdon
1372. Postat la 01/11/2009 09:33 - 5665z20h3m
Dacă suflarea vine de la Domnul, când va muri Domnul atunci va muri și sufletele noastre.

Cui a predicat Domnul Isus când a "murit" și a fost îngropat, de fapt, sufletul lui nu era mort?

Astea îs " de copii mici", ce este așa greu de înțeles, și în Isaia 14, ne este arătat cum vorbesc în locuința morților, mno, ce să zici, mai pune-ți mâna pe Scripturi, și lăsa-ți netu

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Aurelc
1373. Postat la 01/11/2009 09:36 - 5665z19h59m
Eu, la subiectul acesta "duh, suflet și trup" aș spune urmatoarea afirmație: așa cum este diferența destul de mare între ceea ce știau oamenii în vechime despre Mesia în comparație cu ceea ce au știut să vorbească despre El apostolii în urma celor văzute și a descoperirii Duhului Sfânt, tot așa este diferența între nivelul de a cunoaște a Eclesiastului care vorbește "numai " despre "Duh și țarana" și al apostolului Pavel, care , inspirat de Duhul lui Dumnezeu a facut câteva afirmații mult mai amanunțite despre trupul acesta, despre trupurile cerești, despre învierea morților si altele. Iar ap. Pavel afirmă că sunt trei: Duh, suflet si trup.

Citat:
VDC 1 Tesaloniceni 5:23 Dumnezeul păcii să vă sfințească El însuși pe deplin; și: duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru, să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Isus Hristos.

Sau vrea cineva să-mi spună că sensul cuvântului "suflet" în aceste 2 versete ce le postez mai jos este același ?

Citat:
VDC 1 Samuel 29:6 Achiș a chemat pe David, și i-a zis: rViu este Domnul că ești un om curat la suflet,

și acesta:

Citat:
VDC Iacov 4:4 Suflete prea curvare! Nu știți că prietenia lumii este vrăjmășie cu Dumnezeu? Așa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș cu Dumnezeu.

Și sunt atât de multe exemple în toată Biblia că am putea umple câteva pagini numai cu citate de felul acesta...

Dar până și de Domnul scrie că ar avea suflet:
Citat:
VDC Ieremia 14:19 rAi lepădat Tu de tot pe Iuda, și a urât sufletul Tău atât de mult Sionul?

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
avodah
1374. Postat la 01/11/2009 09:38 - 5665z19h57m
Deut 12 ne spune despre sânge că ar reprezenta sufletul :

Citat:
23Numai, vezi să nu cumva să mănânci sângele, căci sângele este viața (sufletul); și să nu mănânci sufletul împreună cu carnea

ciprus
1375. Postat la 01/11/2009 09:44 - 5665z19h51m
Amen fr Daniel. Eu aș vrea sa-l intreb pe Aurelc unde merge sufletul unde merge duhul si unde merge trupul dupa moartea unui om? și aș vrea să întreb ce ''componenta'' din cele 3 menționate or sa fie chinuite sau muncite ? (adică supus la muncă silnică o veșnicie)
Aurelc
1376. Postat la 01/11/2009 09:45 - 5665z19h50m
Eu aș zice așa, la prima vedere că sufletul
Acum aș vrea să te intreb pe tine la ce anume se referă versetul de mai jos:

Citat:
VDC Luca 12:4 Vă spun vouă, prietenii Mei: Să nu va temeti de cei ce ucid trupul, și după aceea nu mai pot face nimic.
5 Am să vă arăt de cine să vă temeți. Temeți-vă de Acela care, după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă ; da, vă spun, de El să vă temeți.

Un trup ucis, e mort.. nu mai are nimeni treabă cu el, nu mai folosește la nimic. De ce să se teamă prietenii Domnului de Cel care are putere să arunce ( sufletul ) în gheenă ? Spuneam de suflet în paranteza, pe baza la Matei 10:28 " Nu vă temeți de cei ce ucid trupul dar cari nu pot ucide sufletul; ci temeți-vă mai degrabă de Celce poate să piardă și sufletul și trupul în gheenă"

Spune-mi te rog și mie care-i de fapt diferența dintre trup și suflet, că se pare cș e vorba de 2 lucruri diferite aici.. sau nu mai știu eu să citesc ?

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
ciprus
1377. Postat la 01/11/2009 09:46 - 5665z19h49m
Diferența între trup și suflet o găsim în GENEZA 2 : 7 iar ca text ajutător vezi ECLESIASTUL 12:7 .

DOMNUL să ne lumineze
Aurelc
1378. Postat la 01/11/2009 09:50 - 5665z19h45m
Cipri dragă !... Văd că nu am reusit să mă fac înțeles, deci voi reformula: în
Geneza 2:7 scrie:
VDC Domnul Dumnezeu a facut pe om din țărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viața, și omul s-a făcut astfel un suflet viu

Bun, frumos verset... numai că trebuie și înțeles acum, și de aceea vreau să te intreb, cum imi explici acum corelarea dintre versetul de mai sus și urmatorul:
Citat:
VDC Luca 12:4 Vă spun vouă, prietenii Mei: Să nu vă temeți de cei ce ucid trupul, și dupa aceea nu mai pot face nimic.
5 Am să vă arăt de cine să vă temeți. Temeți-vă de Acela care, după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă ; da, vă spun, de El să vă temeți.

Despre trup, o spune și Domnul Iisus că poate fi omorât chiar și de oameni ( și bine-nțeles de Acela care i-a creat pe oameni...) dar... nu aceasta era problema, ci sufletul. Cum spuneam , citește Matei 10:28.

Și acum te întreb iar: ce anume poate să arunce Dumnezeu in "gheenă" ? trupul neânsuflețit al oamenilor, ( un cadavru pus în țărână- de unde a fost luat- în scurt timp se descompune în câteva milioane sau miliarde de molecule de minerale si a dispărut, s-a facut iar "tărână" ...) duhul Domnului pe care l-a pus în om , sau sufletul despre care pomeneste Domnul Iisus un pic mai clar în Matei ?

Hm, nu stiu , dar din punctul meu de vedere nu prea îmi dau seama cum de nu înțelegi o chestie atat de simplă ...

Trupul este din "țărână", și se descompune, sufletul omului ( a nu se confunda cu substantivul simplu " suflet" care de multe ori este folosit in Biblie ca înlocuitor pt " persoană" ) este " omul dinlăuntru" al fiecăruia dintre noi, iar "duhul de viață" este cel care face posibilă funcționarea armonioasa a acestor 3 elemente ( duh, suflet și trup )
Citat: VDC 1 Tesaloniceni 5:23
Dumnezeul păcii să vă sfințească El însuși pe deplin; și: duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru, să fie păzite întregi, fără prihana la venirea Domnului nostru Isus Hristos.

Cât despre versetul din Eclesiastul 12:7 , ți-am spus care e opinia mea referitor la lucrurile amintite acolo. Deci pe de-o parte Eclesiastul nu avea o viziune clară asupra unor învățături care în rest sunt întâlnite în multe alte cărți ale Bibliei, îți scriu aici doar versetele, că nu le postez acum pentru că târziu, și le poți citi si tu acasă: Ecl.3:19, 20, 21; sau Ecl 9:3, 5... cam lipsește ideea judecății de apoi a Domnului, și măcar răsplătirea cu viața veșnică dacă tu nu vrei să spui de pedepse nimic...
Pe de altă parte, in cap 12 Eclesiastul face o prezentare plastică a ceea ce ar fi important sa fac omul înainte de moarte, și nu e vorba de un studiu biblic prea exact. Spun asta pe baza celorlalte versete destul, sau chiar controversate pe care le întâlnim prin această scriere dintre care ți-am dat câteva citate, dar nu singurele

Ah, și încă ceva, că era să uit... Am aici acasă o Biblie in germană în care în vers.7 nu scrie "până nu se întoarce DUHUL la Dumnezeu care l-a dat" ci scrie " până nu se întoarce " RESPIRAȚIA sau SUFLAREA la Dumnezeu care a dat-o " Deci, ți se cam complică lucrurile dacă nu vrei să-l crezi pe Pavel...

ciprus
1379. Postat la 01/11/2009 09:53 - 5665z19h42m
Dimpotrivă frate Ovidiu ție ți se complică însărcinarea deoarece nu mai ai nici un verset ca cel care l-ai postat ( salutul fratelui Pavel către cei din Tesalonic) și deoarece mi-ai dat un citat din Luca 12:4 aș vrea să te întreb și eu pe tine cum explici următorul citat evanghelia dupa Ioan 5 : 28,29 și îți promit că voi încerca să-ți dau o explicație la citatul spus de tine chiar dacă este destul de greu pe cale scrisă fată de cea orala.

Și aș vrea să subliniez din acele 2 versete cuvântul cheie adică morminte . cei din morminte vor auzi glasul? cum se poate asta?

Părerea mea despre Matei 10 cu 28 iy urmatoarea : Domnul Mesia ne îndeamnă să ne temem de Tatăl căci El are puterea să ne arunce in gheenă iar dacă ne uităm în Deuteronom cap 12 : 23 vedem că sufletul înseamnă viață . deci dacă înlocuim în versetul 28 suflet cu viața rezultă : '' ci temeți-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă și viața (sufletul) și trupul în gheenă . vedem că în Apocalipsa fiara și prorocul mincinos au fost aruncați de vii în iazul de foc care este moartea a 2 si așa cum se știe acestea sunt organizații mondiale ( de oameni )deci Dumnezeu poate arunca de vii in iazul de foc și știm că răul va fi mistuit deoarece Dumnezeu este un foc mistuitor conform Evrei cap 12:29 și răul va fi nimicit adică mistuit prin foc conform Evrei cap 10:27
Aurelc
1380. Postat la 01/11/2009 09:59 - 5665z19h36m
Hai să nu sărim așa dintr-odată de la întrebarea mea, pentru că eu te-am întrebat mai întâi urmatorul lucru: Tu ai spus, cî conform Geneza 2:7 un trup din țărână viu, înseamnă că este un suflet. Și singurul moment ce trupul moare, în același timp moare și sufletul. Cam asta am înțeles eu și din discuțiile purtate verbal cu tine. Și acum te întreb iar: Dacă un trup care are suflare de viața este sufletul acelui om, de ce face Domnul Iisus diferența în afirmație , spunând să ne temem de Dumnezeu, pentru că El are putere să ucidă și trupul și să arunce și (sufletul ) în gheenă ? Unui trup mort nu mai are rost sa-i faci ceva...

Cât despre întrebarea ta din Ioan 5: 28, 29 te-aș sfătui să nu crezi orice invenție, pentru că ceea ce moare în trupul acesta de carne, nu va mai învia la judecată, niciodată în același trup de carne... Îți recomand pentru îmbunătățirea cunoștințelor tale generale, și a celor care citesc aceste rânduri să citești 1Cor 15:35-55. Și pentru a ne fi mai ușor să discutăm, o să postez câteva versete:

Citat:
VDC 1 Corinteni 15:34 Veniți-vă în fire, cum se cuvine, și nu păcătuiți! Căci Sunt între voi unii, care nu cunosc pe Dumnezeu: spre rușinea voastră o spun.
35 Dar va zice cineva: rCum înviaza morții? Și cu ce trup se vor întoarce?r1;
36 Nebun ce ești! Ce semeni tu, nu înviază, dacă nu moare mai întâi.
37 Și când sameni, semeni nu trupul care va fi, ci doar un grăunte, cum se întâmplă: fie de grâu, fie de altă sămânță.
38 Apoi Dumnezeu îi dă un trup, după cum voiește; și fiecărei semințe îi dă un trup al ei.
39 Nu orice trup este la fel; ci altul este trupul oamenilor, altul este trupul dobitoacelor, altul este trupul păsărilor, altul al peștilor.
40 Tot așa, Sunt trupuri cerești și trupuri pământești; dar alta este strălucirea trupurilor cerești, și alta a trupurilor pământești.
41 Alta este strălucirea soarelui, alta strălucirea lunii, și alta este strălucirea stelelor; chiar o stea se deosebește în strălucire de altă stea.
42 Așa este și învierea morților. Trupul este semănat în putrezire, și înviază în neputrezire;
43 este semănat în ocară, și înviază în slavă; este semănat în neputință, și înviază în putere.
44 Este semănat trup firesc, și înviaza trup duhovnicesc. Daca este un trup firesc, este și un trup duhovnicesc.

Deci la fiecare dintre învierile generale ( prima și a doua) nu va mai învia nimeni în carne și sânge, pentru că scrie că așa cum sunt trupuri pământești, sunt și trupuri cerești. Oricum, te aștept mai întâi să-mi explici prima întrebare ce ți-am pus-o chiar la începutul postării

fullban6
1563. Postat la 16/11/2009 17:08 - 5650z12h27m
ciprus a scris:
Măi fratele meu pe când mă gândeam că ai sa dai un răspuns corect ( adică că sufletul moare ) conform citatului biblic Gen 2:7 deci dacă după ce DUMNEZEU a suflat duh de viată peste tărâna ( Adam ) acesta s-a făcut un suflet viu este clar ( conform citatului biblic din Eclesiastul 12:7 ) că sufletul moare > Măi fratii mei nu trebuie să ne fie frică sa spunem adevărurile BIBLIEI și cu ocazia asta aș vrea să mai lansez o intrebare pt a putea ințelege mai bine ceea ce am spus până acum: Ce este locuința morților ? aștept în continuare păreri și opinii ȘHALOM LAHEM

Ma bucur ca ai dat un raspuns corect.DOMNUL sa te binecuvinteze!
avodah a scris:Deut 12 ne spune despre sânge că ar reprezenta sufletul :
Citat:Deut 12:23 Numai, vezi să nu cumva să mănânci sângele, căci sângele este viața (sufletul); și să nu mănânci sufletul împreună cu carnea

EZECHIEL 18 v 20: Sufletul care păcătuiește, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatălui său, și tatăl nu va purta nelegiuirea fiului său! Neprihănirea celui neprihănit va fi peste el, și răutatea celui rău va fi peste el.

Frate te intreb: sîngele va muri sau...omul însuși, care păcătuiește?
Sambataru a scris: Dacă suflarea vine de la Domnul, când va muri Domnul atunci va muri și sufletele noastre.

Cui a predicat Domnul Isus când a "murit" și a fost îngropat, de fapt, sufletul lui nu era mort?

Astea îs " de copii mici", ce este așa greu de înțeles, și în Isaia 14, ne este arătat cum vorbesc în locuința morților, mno, ce să zici, mai pune-ți mâna pe Scripturi, și lăsa-ți netusmiley

mai frate sambatare?iti dau un verset casa intalegi ca Domnul nu moare[doar a gustat moartea in locul nostru] . EPISTOLA ÎNTÂI A LUI PAVEL CĂTRE TIMOTEI cap 6 v 16 singurul care are nemurirea, care locuiește într-o lumină, de care nu poți să te apropii, pe care nici un om nu L-a văzut, nici nu-L poate vedea, și care are cinstea și puterea veșnică! Amin.

1Tim1:17: A Împăratului veșniciilor, a nemuritorului, nevăzutului și singurului Dumnezeu, să fie cinstea și slava în vecii vecilor! Amin.

tu vrei ca Domnul sa mai moara inca odata?

frate iti dau citeva versete ca sa vezi si tu ce relateaza scripturile despre moarte, ca esti prea confuz in privinta asta.
Eclesiastul 9:10: Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în locuința morților, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici știință, nici înțelepciune!
Iov 7:9 Cum se risipește norul și trece, așa nu se va mai ridica cel ce se pogoară în Locuința morților!
Iov 14:21 De ajung fiii lui la cinste, el nu știe nimic; de sunt înjosiți, habar n-are.
Psalmul 104:29,30 Îți ascunzi Tu Fața, ele tremură; le iei Tu suflarea: ele mor, și se întorc în țărâna lor.
30Îți trimiți Tu suflarea: ele sunt zidite, și înnoiești astfel fața pământului.
Iov 34.14-15;Ps 146.4;Ecl 12.7;
astea is numai citeva.
fullban6
1570. Postat la 16/11/2009 20:23 - 5650z9h13m
Fr. Ovi, in raspunsul care lai dat ca mortii la prima si la adoua inviere nu mai inviaza in trup de carne .te indemn sa citesti si in intiia testaloniceni cap 4 13- 18
Aurelc a scris:
Cipri dragă !... Văd că nu am reusit să mă fac înțeles, deci voi reformula: în
Geneza 2:7 scrie:
VDC Domnul Dumnezeu a facut pe om din țărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viața, și omul s-a făcut astfel un suflet viu

Bun, frumos verset... numai că trebuie și înțeles acum, și de aceea vreau să te intreb, cum imi explici acum corelarea dintre versetul de mai sus și urmatorul:
Citat:
VDC Luca 12:4 Vă spun vouă, prietenii Mei: Să nu vă temeți de cei ce ucid trupul, și dupa aceea nu mai pot face nimic.

Despre trup, o spune și Domnul Iisus că poate fi omorât chiar și de oameni ( și bine-nțeles de Acela care i-a creat pe oameni...) dar... nu aceasta era problema, ci sufletul. Cum spuneam , citește Matei 10:28.

Și acum te întreb iar: ce anume poate să arunce Dumnezeu in "gheenă" ? trupul neânsuflețit al oamenilor, ( un cadavru pus în țărână- de unde a fost luat- în scurt timp se descompune în câteva milioane sau miliarde de molecule de minerale si a dispărut, s-a facut iar "tărână" ...) duhul Domnului pe care l-a pus în om , sau sufletul despre care pomeneste Domnul Iisus un pic mai clar în Matei ?

Hm, nu stiu , dar din punctul meu de vedere nu prea îmi dau seama cum de nu înțelegi o chestie atat de simplă ...

Trupul este din "țărână", și se descompune, sufletul omului ( a nu se confunda cu substantivul simplu " suflet" care de multe ori este folosit in Biblie ca înlocuitor pt " persoană" ) este " omul dinlăuntru" al fiecăruia dintre noi, iar "duhul de viață" este cel care face posibilă funcționarea armonioasa a acestor 3 elemente ( duh, suflet și trup )
Citat: VDC 1 Tesaloniceni 5:23
Dumnezeul păcii să vă sfințească El însuși pe deplin; și: duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru, să fie păzite întregi, fără prihana la venirea Domnului nostru Isus Hristos.

Cât despre versetul din Eclesiastul 12:7 , ți-am spus care e opinia mea referitor la lucrurile amintite acolo. Deci pe de-o parte Eclesiastul nu avea o viziune clară asupra unor învățături care în rest sunt întâlnite în multe alte cărți ale Bibliei, îți scriu aici doar versetele, că nu le postez acum pentru că târziu, și le poți citi si tu acasă: Ecl.3:19, 20, 21; sau Ecl 9:3, 5... cam lipsește ideea judecății de apoi a Domnului, și măcar răsplătirea cu viața veșnică dacă tu nu vrei să spui de pedepse nimic...
Pe de altă parte, in cap 12 Eclesiastul face o prezentare plastică a ceea ce ar fi important sa fac omul înainte de moarte, și nu e vorba de un studiu biblic prea exact. Spun asta pe baza celorlalte versete destul, sau chiar controversate pe care le întâlnim prin această scriere dintre care ți-am dat câteva citate, dar nu singurele

Ah, și încă ceva, că era să uit... Am aici acasă o Biblie in germană în care în vers.7 nu scrie "până nu se întoarce DUHUL la Dumnezeu care l-a dat" ci scrie " până nu se întoarce " RESPIRAȚIA sau SUFLAREA la Dumnezeu care a dat-o " Deci, ți se cam complică lucrurile dacă nu vrei să-l crezi pe Pavel...

EZECHIEL 18 v20 Sufletul care păcătuiește, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatălui său, și tatăl nu va purta nelegiuirea fiului său! Neprihănirea celui neprihănit va fi peste el, și răutatea celui rău va fi peste el.

deci pacatuieste ceva in interiorul omului? sau omul insusi conform versetului de mai sus acum daca ne intoarcem la inceput in geneza cap.2 v 7 Domnul Dumnezeu a făcut pe om din țărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viață, și omul s-a făcut astfel un suflet viu. amen. deci materie inerta[tarina]+suflare de viata [de la creator]=suflet viu[finta vie].opusul vieti este moartea -dupa cum opusul morti este viata.ca sa intalegem mai bine lucrul acesta trebuie sa raminem la cuvint amen.fr va intreb este sufletul nemuritor?scriptura afirma ca sufletul este muritor .evrei 9 v27Și, după cum oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata, numai Domnul ieste nemuritor .EPISTOLA ÎNTÂI A LUI PAVEL CĂTRE TIMOTEI cap 6 v 16 singurul care are nemurirea, care locuiește într-o lumină, de care nu poți să te apropii, pe care nici un om nu L-a văzut, nici nu-L poate vedea, și care are cinstea și puterea veșnică! Amin.

1Tim1:17 A Împăratului veșniciilor, a nemuritorului, nevăzutului și singurului Dumnezeu, să fie cinstea și slava în vecii vecilor! Amin.

EZECHIEL 18:20 Sufletul care păcătuiește, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatălui său, și tatăl nu va purta nelegiuirea fiului său! Neprihănirea celui neprihănit va fi peste el, și răutatea celui rău va fi peste el.

Și ar fi multe altele de discutat dar sa raminem la Scripturi ca sa primim lumina de sus.amen.
Aurelc
1648. Postat la 27/11/2009 13:02 - 5639z16h34m
natanaelbarlea a scris:Fr. Ovi, in raspunsul care lai dat ca mortii la prima si la adoua inviere nu mai inviaza in trup de carne .te indemn sa citesti si in intiia testaloniceni cap 4 13- 18

Frate Natanael, eu am citit cu atenție de câteva ori ceea ce mi-ai recomandat, dar nu văd ce anume vrei să scoți în evidență cu acest pasaj. Ca să fie mai ușor de discutat,o să postez și citatul biblic aici:
Citat: VDC 1 Tesal 4:13. Nu voim, fraților, să fiți în necunoștință despre cei ce au adormit, ca să nu vă întristați ca ceilalți, care n-au nădejde.
14. Căci dacă credem că Isus a murit și a înviat, credem și că Dumnezeu va aduce înapoi împreună cu Isus pe cei ce au adormit în El.
15. Iată, în adevăr, ce vă spunem, prin Cuvântul Domnului: noi cei vii, care vom rămâne până la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiți.
16. Căci însuși Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, și întâi vor învia cei morți în Hristos.
17. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți toți împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; și astfel vom fi totdeauna cu Domnul.
18. Mângâiați-vă dar unii pe alții cu aceste cuvinte.

Deci în acest pasaj e vorba de faptul că la întâia înviere toți cei care vor avea parte de ea ( cu foarte puțin timp înainte cei ce muriseră deja, și apoi cei care erau în viață, probabil o fracțiune de secundă.. ), vor trebui să fie schimbați din trupuri de carne și sânge în trupuri cerești ( care cu nici un chip nu mai sunt din carne și sânge !!! ) Ca să argumentez mai bine ce am vrut să spun îți mai postez aici încă un argument care arată că în împărăția lui Dumnezeu nu mai are ce căuta carnea și sângele ( care reprezintă trupul fizic al omului)
Citat: VDC 1 Corinteni 15:50 Ce spun eu, fraților, este că nu poate carnea și sângele să moștenească Împărăția lui Dumnezeu; și că, putrezirea nu poate moșteni neputrezirea.

Mai degrabă cred că nu ai citit deloc atent ce am scris eu, și numai te-ai grăbit să răspunzi. Citește cu atenție argumentele pe care le-am pus , și vei vedea că în limba română cuvântul suflet are mai multe sensuri.
Am extras pt cei care nu au un DEX la îndemână câteva sensuri ale acestui cuvânt:
Citat:
1suflet suflete n. Totalitate a proceselor psihice, care caracterizeazã lumea internã a individului; laturã psihicã a omului; duh. * a-si pune tot sufletul a-si da toatã silinta. din suflet (sau din adâncul sufletului sau din tot sufletul ) cu toatã dragostea; cu afectiune. cu trup si suflet în întregime; întru totul. a nu avea (pe cineva) la suflet a nu iubi, a nu suferi (pe cineva ). a-i scoate (cuiva ) sufletul a sâcâi (pe cineva ) întruna. a avea ceva pe suflet a fi chinuit de ceva; a avea o durere.
2 Atitudine plinã de bunãvointã; omenie; mãrinimie. * cu suflet a. ) bun la inimã; omenos; mãrinimos; b. ) cu râvnã. fãrã suflet a. ) nemilos; rãu; câinos; b. ) fãrã tragere de inimã; în silã.
3 Fig. continut principal; esentã. sufletul unei doctrine.
4 (despre persoane ) figurã centralã; însufletitor; animator. sufletul unui colectiv.
5 fam. om aparte; ins; individ.
6 pop. fiintã vie. "și el este suflet..."
7 filoz. idealistă și teologia religioasă: Substanță spirituală, imaterialã, care păstrează omul în viațã, consideratã de origine divinã și cu esență veșnică * cu sufletul pe buze (sau la gurã ) a. ) aproape de moarte; în agonie; b. ) respirând foarte greu de emotie sau de obosealã mare. a da de sufletul cuiva a da de pomanã în amintirea unui mort. a-i iesi (cuiva ) sufletul a. ) a muri; b. ) a se istovi, muncind din greu; a se chinui. a lua (cuiva ) sufletul a omorâ (pe cineva ) .
8 simbol al trãirilor, sentimentelor, dispozitiilor omului; inimã. * a-i merge cuiva ceva la suflet a avea mare satisfactie de ceva; a-i plãcea mult.

9 senzatie de sufocare; nãduf. plin de suflet. * Într-un suflet foarte repede; într-o fugã. a-si trage sufletul a. ) a-si potoli respiratia; a respira mai liber; b. ) a fi aproape de moarte. a se umple de suflet a respira greu (dupã un efort fizic ) .
10 : a lua de suflet a adopta (un copil ). copil (sau fiu, fiicã ) de suflet copil (sau fiu, fiicã ) adoptiv. [sil. su-flet] <lat. suffitus

Deci eu când citesc despre suflet că e muritor, înțeleg foarte ușor că e vorba de trupul viu al omului. Când citesc despre sufletul omului înțeleg că e vorba de acea parte imaterială din noi din fiecare, despre care am mai dat explicații și mai sus.

Dacă mai sunt ceva neclarități, o să încerc să răspund în măsura în care mi-a dat Domnul lumină.

ciprus
1654. Postat la 28/11/2009 18:37 - 5638z10h59m
ar ramas dator cu un verset in legatura su : daca fiintele de ordin superior ex: ingerii pot fi distruse
si trebuie sa iy multumesc lui YAHVE (laudat sa-i fie numele) ca l-am gasit (doar cu ajutorul LUI) este vorba de Evrei 2:14 ( iar din acest verset as vrea sa subliniez cuvantul NIMICEASCA
stiu ca mai am cateva datorii in legatura cu subiectul acesata in legatura cu explicarea altor 2 versete insa voi reveni cu o proxima ocazie
pana atunci ADOMNAI sa ne lumineze si sa ne pazeasca
ciprus
1678. Postat la 03/12/2009 14:04 - 5633z15h31m
TRUPUL, DUHUL si SUFLETUL BISERICII
- 1 TES 5:23 -
Cuvintele trup, suflet su duh sunt folosite la figurat in legatura cu intraga Biserica. De exemplu, apostolul spune : "Si duhul vostru, sufletul vostru si trupul vostru sa fie pazite intregi , fara vina , la venirea Domnului nostru YESHUA MESIA". Aceasta rugaciune trebuie inteleasa ca se aplica la Biserica in intregime - Biserica aleasa, ale caror nume sunt scrise in ceruri . Duhul adevarat a fost pastrat in ''turma mica''. Trupul ei se poate discerne si astazi, in ciuda multimii de neghina care vrea sa-l ascunda si sa-l sufoce. Iar sufletul ei, activitatea ei, inteligenta ei, fiinta ei simtitoare, sunt dovedite pretutindeni, ridicand un stindard pentru popor - crucea, rascumpararea.
In nici un alt mod n-am putea aplica cuvintele apostolului; pentru ca, oricat de mult s-ar deosebi oamenii in privinta pastrarii spiritelor si sufletelor individuale ale oamenilor carora li se adreseaza, toti vor fi de acord ca trupurile lor n-au fost pastrate , ci s-au intors in tarana ca si ale altora. Pe langa aceasta cuvintele trup, suflet si spirit sunt la singular, si nu la plural.
Am sa fac o introducere care este indispensabila pentru a da interpretarea cuvintelor din Matei 10:28.
1 Corinteni 15 : 17,18.
''Si daca YESHUA nu a inviat, credinta voastra este zadarnica , voi sunteti inca in pacatele voastre si atunci, intr-adevar, cei care au adormit in YESHUA au pierit
Cei care pretind ca sufletul nu poate muri si de aceea nu moare, si care, prin urmare, neaga invierea sufletului sau a fiintei simtitoare, si in consecinta sunt fortati de argumentul lor sa pretinda ca referintele scripturale la inviere vorbesc numai despre corp, sunt in incurcatura in privinta acestor cuvinte inspirate ale apostolului, nestiind ce sa faca cu ele. Daca ei pretind ca Domnul nostru a fost viu ''mai viu ca oricand'' in cele trei zile in care scripturile declara ca a fost mort, si se gandesc la corpul invierii Sale ca fiind acela lovit si ranit, pus in mormantul lui Iosif, cum pot pretinde ca credinta intr-un YESHUA care n-a murit (dar care numai Si-a lepadat corpul timp de trei zile) este o credinta zadarnica? Cum pot ei recunoaste ca o astfel de credinta nu elibereaza de condamnare? Cum pot ei pretinde ca acel YESHUA ''mai viu ca oricand'',''eliberat'' de corpul Sau de carne nu poate mantui pe pacatosi si ca atare toti cei care au adormit in YESHUA au ''pierit''?

Intreaga lor teorie este inj contradictie cu prezentarea scripturala a faptelor . Ei nega ca un suflet poate pieri ( in greaca, apolloomee -fi distrus), pe cand apostolul spune ca poate; si la fel spune si Domnul nostru -(Matei 10:28)- ''Acela ( YAHVE ) poate sa piarda si sufletul si trupul''. Negand ca moartea este un somn, ei nega si ca unii '' au adormit in YESHUA'' asteptand o trezire in dimineata invierii, in timp ce apostolii, Domnul nostru si toti sfintii profeti impreuna declara ca este un ''somn'' din care numai puterea lui YAHVE poate trezi sufletul, fiinta simtitoare la constienta, indiferent pe care plan de existenta. Caci, sa se observe ca acei care trec prin ''schimbarea'' primei invieri la natura divina vor fi , tot asa cum au fost si in natura lor panateasca. Despre YAHVE se spune ca este un suflet
, fiind folosit acelasi cuvant, psuche - ''Daca cineva da inapoi, sufletul (psuche - fiinta simtitoare) Meu nu gaseste placere in el.'' Evrei 10:38.

Filosofia platonica ( ca omul nu moare si nu poate muri , ci numai pare ca moare) predomina in toata Grecia pe vremea primei veniri si a constitiut marele obstacol pentru propasirea Evangheliei printre neamuri. De exemplu, citim ca atunci cand Pavel a predicat in Atena a fost ascultat ca un mare invatator de catre filosofi pana cand a ajuns la subiectul invierii din morti - le era deajuns; nu-i mai interesa; se considerau mult mai avansati fata de ideea evreilor, ca mortii nu pot avea o existenta vitoare decat prin inviere. ''Cand au auzit ei de invierea mortilor(si astfel au observat ca Pavel nu era deacord cu teoria lor ca mortii sunt mai vii ca oricand), unii isi bateau joc, iar altii ziceau : ''Asupra acestor lucruri te vom asculata alta data''. Fapt 17:32
danut_calimanescu
1782. Postat la 17/12/2009 10:56 - 5619z18h40m
Scumpi oameni facuti dupa chipul si asemanarea Lui, va rog haideti sa incepem cu pasi mici sa cunoastem si sa cercetam muntele Dumnezeului celui viu. In Geneza ni se spune ca omul e imbinarea dintre tarina si suflarea de viata pe care ia dato Dumnezeu. Daca asupra tarinei se poate face orice tip de analiza si se ajunge la rezultate corecte, in ceea ce priveste suflarea de viata noi oamenii suntem o tarina. Pot vorbi eu in toata complexitatea despre suflarea mea de viata primita de la Dumnezeu,nu. Pot deduce anumite calitati ale ei facind o paralela oameni relationati la Dumnezeu si binecuvintati de El. Vad roada lor si concluzionez ca modul lor de a trai e modul placut de viata pe care o doreste Dumnezeu si de la mine. La baza mea spune Dumnezeu in mod direct sta tarina si suflarea de viata a Sa, dac mai e si un duh nu stiu dar stiu ca in momentul iertarii mele de catre El eu ma transform in Templu Duhului Sfint, devenind astfel trei Tarina-Suflarea de viata a lui Dumnezeu-Duhul Sfint a lui Dumnezeu. Moartea, fiind un termen uman ce caracterizeaza o stare umana, reprezinta din punctul de vedere a lui Dumnezeu despartirea tarinei,care se intoarce in tarina, si suflarea de viata care asteapta ziaua Glorificarii Domnului Isus. Rupinduse legatura tarina suflare de viata rolul Mangaietorului ia sfirsit nemai fiind legat de niciuna din partile initiale. Acum suflarea de viata sau sufletul,e in asteptare ca argument iau pilda Domnului Isus Hristos referitoare la bogatul si omul sarac numit Lazar,voi ce parerea aveti de aceasta pilda, reprezinta ea oare strada pe care o face sufletu de la nastreea omului si pina la venirea Domnului Isus Hristos pe nori de slava?
fullban10
2420. Postat la 10/03/2010 21:02 - 5536z8h33m
Suflarea de viata se duce la Cel ce a dato.
Locuinta mortilor e o metafora. La inviere, Ingerul care te-a insotit in umblarea ta pe pamant, vine sa te ia de acolo de unde te-a lasat. Daca ai fost aruncat in mare, din mare, daca esti cenusa te aduce de unde ai fost risipit, si asa mai departe.

Nu vor invia niciodata , nebunii, criminalii, sinucigasii, avortonii ? Ce ziceti ? E asa sau nu ?.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Pagina 1 din 3 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192332 vizite unice Powered by PHP-Fusion