Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 6 din 6 << < 3 4 5 6
Deconectat RE: Cum intelegeti "trinitatea" ?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27034. Postat la 02/02/2015 16:45 - 3743z4h57m
Lucia a scris:
Pai, cum sa vorbeasca de Duhul Sfant, cand el crede ca Dumnezeu este duh si Fiul la fel, si totusi noi suntem creati dupa CHIPUL lui Dumnezeu, Iar Isus este intruchiparea fiintei Sale.Mai mult, Isus Hristos va veni in trup, cum s-a inaltat!
El nu crede in TRUPURI CERESTI...

Shalom,

Vai, vai, vai!!! Dragi surori!

Vorbiti neadevaruri in numele meu? smiley Cum sa nu cred ca sunt trupuri ceresti? De ce va grabiti sa ma judecati? Nu scrie sa nu depui o marturie mincinoasa? Cum veti intelege ce cred daca spicuiti si nu cititi contextual ce scriu?

Oare trupurile ceresti nu sunt din duh? Din ce or fi atunci? Praf stelar? smiley

Ioan 3:6 Ce este născut din carne este carne, iar ce este născut din Duh este duh.

Ioan 4:24 Dumnezeu este Duh, iar cei ce I se închină trebuie să I se închine în duh și în adevăr.

Si atunci Fiul, cum a fost si cum este? Iata ce spune Biblia "un duh datator de viata"

45 Așa este și scris: rPrimul om, Adam, a devenit un suflet viu.r0;6 Ultimul Adam a devenit un duh care dă viață.
46 Dar primul nu este cel duhovnicesc, ci este cel firesc; apoi vine cel duhovnicesc.
47 Primul om a fost făcut din țărâna pământului. Al doilea Om este din cer.
48 Așa cum era cel din țărână, așa sunt și cei din țărână; și așa cum este Cel Ceresc, așa sunt și cei cerești.
49 Și așa cum am purtat chipul celui pământesc, la fel vom purta7 chipul Celui Ceresc.
50 Ceea ce spun, fraților, sunt următoarele: carnea și sângele nu pot să moștenească Împărăția lui Dumnezeu, și nici putrezirea nu poate moșteni neputrezirea.
51 Iată, vă spun o taină: nu toți vom adormi8, dar toți vom fi schimbați

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
fullban10
27038. Postat la 02/02/2015 18:15 - 3743z3h27m
Am spus undeva ca nici eu nu cred in Trinitate, ca, de altfel, tot iudaismul mesianic si am fost intrebat daca cred in Tatal, Fiul si Duhul Sfant.
Sigur ca da, cred, dar nu in felul pe care il vedem la catolici, adica trei persoane distincte, egale, si totusi un singur Dumnezeu. Asa ceva nu vine din Biblie. Duhul Sfant nu este o persoana diferita de persoana Celui Preaanalt, iar Fiul nu este egal cu Tatal, exista o subordonare clara aici. Sunt sigur ca stiti ce spun, texte care sa argumenteze aceste lucruri sunt destule si nu am intentia sa invat pe nimeni Biblia. Sunt foarte sigur ca aici, pe site, sunt buni cunoscatori de Scripturi, se vede asta destul de clar din postari.
Invatatura despre Trinitate, pe care o gasim la majoritatea cultelor crestine, vine din Biserica Catolica, asa cum tot de acolo vine si canonul Noului Testament grecesc. Aceasta biserica a generalizat niste invataturi de care nici neoprotestantii de astazi nu se pot desparti. Invatatura despre Trinitate este un bun exemplu in acest sens.
Sa avem pace si binecuvantari.

Sa o luam de la facerea lumii:

La inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul.
Pamantul era pustiu si gol; peste fata adancului de ape era intuneric, si Duhul lui Dumnezeu se misca pe deasupra apelor. Dumnezeu a zis : Sa fie lumina............

Tu scrii ca Duhul Sfant nu este o persoana diferita de Celpreainalt- din text se vede ca , Duhul Sfant e o persoana diferita. Mai sunt textele in care Duhul Sfant il opreste pe Pavel sa intre intro localitate. Cand Domnul Iisus spune ca va trimit un Mangaietor: Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul: caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit si va va descoperi lucrurile viitoare.

Si mai scrii ca Fiul nu este egal cu Tatal.

Ma rog ca toti sa fie una, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in tine.....pentru ca ei sa fie una , cum si noi suntem una. Ioan 17;21,22.
Si tot cap. 17. spune despre acest lucru.

In Dumnezeire nu este subordonare. Gandesti omeneste de aceea scrii ceea ce scrii.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Netzari
27041. Postat la 02/02/2015 18:32 - 3743z3h10m
Stimata doamna Valentina, nu este obligatoriu sa cadem de acord asupra acestui lucru. Fiecare cu parerea lui, eu mi-am exprimat parerea destul de clar, cred. "Gandesc omeneste" eu si intreg iudaismul mesianic, numai dumneavoastra ganditi dumnezeeste. Multumesc frumos ca ati lamurit acest lucru, dar nu am inteles cine v-a facut judecator peste noi.

A sluji lui Dumnezeu cum vrea omul, si nu cum cere Dumnezeu, este idolatrie.
fullban10
27044. Postat la 02/02/2015 18:59 - 3743z2h43m
Hei! Ce sari asa . Am adus niste texte care te contrazic. Despre asta nu scrii nimic? Daca eu le dau o inerpretare gresita vina si spune-mi.

Ionica , totusi , Duhul Sfant de ce nu-i in crezul tau?
Si de data asta ai dato intoarsa. Multe vorbe , niciun intelessmiley

Netzari
27045. Postat la 02/02/2015 19:07 - 3743z2h34m
Sunt sigur ca dumneavoastra cunoasteti Biblia foarte bine din scoarta in scoarta. S-ar putea sa o cunosc si eu putin. Amandoi o citim, dar avem pareri foarte diferite. Este normal si acceptabil acest lucru, nu trebuie sa facem o disputa interminabila pe acest subiect. Noi scriem aici pentru ca noii veniti la credinta, si toti cei interesati, sa ne cunoasca parerile, sa le cantareasca si sa aleaga ce este bun. In cazul de fata eu mi-am exprimat parerea si consider ca este suficient.

fullban10
27050. Postat la 02/02/2015 19:51 - 3743z1h51m
La Lege si la marturie, Netzari. De ce fugi?

Netzari
27053. Postat la 02/02/2015 20:18 - 3743z1h24m
Nu fug deloc, numai aveti rabdare si o sa va convingeti de asta, dar nu vreau sa ma blochez intr-o dezbatere interminabila pe un singur subiect. Am multe de spus si la alte topicuri, numai sa am timp. Stati linistita ca o sa va saturati de mine, dar la acest subiect am spus ce aveam de spus.

fullban10
27056. Postat la 02/02/2015 21:54 - 3742z23h48m
Cine se apuca de mai multe treburi odata nu reuseste sa duca,bine, pana la capat niciunul. Inca esti dator sa raspunzi la textele pe care le-am postat inainte sa navighezi pe alte topic-uri.

Netzari
27058. Postat la 03/02/2015 07:43 - 3742z13h59m
Doamna Valentina, de unde pana unde va sunt eu dator cu ceva? Nu sunt nimanui dator cu nimic si, daca nu ati inteles, eu nu postez aici pentru dumneavoastra personal, eu postez pentru cine este interesat de adevar, nu pentru cine cauta sa apere doctrina cultului din care face parte.
Lucrarea pe care o am eu de facut aici este sa fac cunoscute invataturile Partidei Nazarinenilor (Netzarimilor) si nu sa va conving pe dumneavoastra de una sau de alta. Eu nu pot da replici la toti cei 587 de membri de pe site, dumneavoastra, daca aveti de contestat sau intrebat ceva, puteti intra pe site-urile Netzarimilor si sa va adresati acolo. Totusi, incerc sa dau niste texte la acest subiect.
Ieshua este numit "Robul Meu" in Isaia 42.1, 43.10, 53.11, etc. .Numai cine se impotriveste adevarului nu vede ierarhie si subordonare aici.
In Ghetsimani se vede acelasi lucru (Marcu 14.36).
La Marcu 10.18 citim:
" "Pentru ce ma numesti bun?" i-a zis Isus. "Nimeni nu este bun decat Unul singur: Dumnezeu." "
Putem citi, de asemenea, Marcu 13.32 si multe altele. Texte sunt multe, dar, cine nu vrea adevarul, nu le vede.
In limba romana avem cuvantul "LEZMAJESTATE". Daca vom citi cu atentie Vechiul Testament, putem observa ca Dumnezeu se supara foarte mult atunci cand este inlocuit sau asemanat cu altcineva. Aproape pe fiecare pagina a V.T. se insista ca Dumnezeu este Unul singur si nu se poate compara cu nimeni altcineva. Dar, si atunci, ca si acum, oamenii cred tot felul de lucruri, numai cum vrea Dumnezeu nu cred.
Orice lauda, orice binecuvantare si orice lucru bun putem spune despre Yeshua, dar nu putem spune ca este egal cu Tatal.
NIMENI NU POATE FI EGAL CU TATAL.
Sunt sigur ca nu auziti pentru prima data acest punct de vedere, nu are rost sa fac o postare kilometrica pe aceasta tema.

Lucia
27060. Postat la 03/02/2015 10:01 - 3742z11h41m
Ionica, poti sa-mi spui, cum un om se naste din DUH?
Dupa cum vezi, noi suntem trupuri pamantesti, insa Isus a spus ca daca nu ne nastem din apa si duh, nu putem intra in Imparatia cerurilor.
Apoi, tu nu ai spus nimic despre un TRUP CERESC, ci te-ai referit strict doar ca Isus este duh, dupa cum stim Isus s-a inaltat intr-un trup ASEMANATOR cu cel pamantesc, vizibil.Poti explica acest lucru?Si trup ceresc nu este egal cu Duh, trupul este vizibil, duhul nu!
Stiu deasemeni ca ingerii desi au trupuri ceresti, Dumnezeu ii poate TRANSFORMA IN DUHURI...
Cat despre Duhul Sfant, nu am vazut sa scrii nimic, te rog sa dai cateva detalii...Despre Mangaietorul care a fost trimis de Tatal dupa inaltarea Fiului.
Nu este frumos din partea ta sa ma faci MINCINOASA, pentru ca eu te-am recitit postarile si chiar nu ai scris nimic de Duhul Sfant.
..........................................
Netzari, nu este CORECT din partea ta sa NU explici anumite afirmatii, chiar si Valentinei...Daca tu ai venit aici sa-ti expui CREZUL GRUPARII tale, si nu sa cercetezi Biblia impreuna cu noi si sa o dezbatem, este clar ca tu te crezi ca detii adevarul absolut.
Daca nu crezi in TRINITATE, cum sustii ca: "Duhul Sfant nu este o PERSOANA DIFERITA de Cel Preainalt"?Fa-ne sa intelegem, prin afirmatia ta pare ca Duhul Sfant ar fi persoana...Dumnezeu.Am sa-ti expun inca o data ce ai scris:
"Duhul Sfant nu este o persoana diferita de Cel Preainalt"
Eu astept sa explici, ce ai vrut sa spui aici.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Netzari
27062. Postat la 03/02/2015 11:14 - 3742z10h28m
Am scris asa:

"Duhul Sfant nu este o persoana diferita de persoana Celui Preaanalt."

Care parte nu o intelegeti? Romana mea nu este destul de inteligibila sau cautati numai motive de cearta si dezbateri interminabile?
Da, am dreptul sa ignor unele provocari si chiar voi face asta. Se pare ca sunt unii aici pe site care nu merita raspunsuri la intrebari.
Spun asta ca sa stiti de ce nu voi raspunde la orice intrebare.

Lucia
27063. Postat la 03/02/2015 12:18 - 3742z9h24m
Lucia a scris:
..........................................
Netzari, nu este CORECT din partea ta, ca NU explici anumite afirmatii,
-----------------------------------------------------------
Daca nu crezi in TRINITATE, cum sustii ca: "Duhul Sfant nu este o PERSOANA DIFERITA de persoana Celui Preainalt"?Fa-ne sa intelegem, prin afirmatia ta pare ca Duhul Sfant ar fi persoana...Dumnezeu.

Nu am fost destul de clara?
De ce crezi oare, ca daca cineva nu-ti accepta parerea...are chef de cearta?
Faptul ca dai bir cu fugitii, dai impresia, ca nu stii sa explici sau nu ai argumente in favoarea parerii tale sau pur si simplu nu crezi ca puterea Duhului Sfant lucreaza separat... dirijata de Tatal.Nu, ca unii "nu merita" raspunsurile tale...Poti alege sa nu raspunzi pentru ca nu te obliga nimeni, dar nu pentru ca cineva de aici nu ar MERITA smiley Mantuirea nu am meritat-o niciunul, ca sa ne credem atat de deosebitii incat UNII dintre noi nu merita raspunsurile noastre.
Daca nu vrei sa se lase loc de interpretari, explica!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
27076. Postat la 03/02/2015 18:02 - 3742z3h40m
, eu postez pentru cine este interesat de adevar, nu pentru cine cauta sa apere doctrina cultului din care face parte.
Lucrarea pe care o am eu de facut aici este sa fac cunoscute invataturile Partidei Nazarinenilor (Netzarimilor)

Deci tu folosesti forumul pentru a face cunoscute invataturile Partidei Nazarinenilor?
Interesant ca Portalul Melhisedec s-a transformat in tribuna pentru diferite Partide. Daca tin minte regulamentul, acolo scrie ca portalul e deschis pentru discutii si nu se permite atacuri asupra orientarilor religioase. Nu facem prozelitism , suntem un grup care daca avem nelamuriri , intrebam, si nu suntem tratati cu dispret. Administratia ar putea aduce unele precizari daca eu nu am inteles bine unde sunt.

Scopul acestui portal este de a ajuta oamenii să se apropie de Dumnezeu, să obțină răspunsuri la întrebările lor, să împărtășească din experiența lor oamenilor doritori de a cunoaște mai multe amănunte din domeniul religios și nu numai, pentru ca apoi în urma unor discuții constructive să putem crește împreună în înțelepciune, în dragoste, în cunoștință și să consolidăm relațiile stabilite între noi prin intermediul acestei lucrări - Prov 1:2-5. Sperăm ca împreună să purtăm o serie de discuții folositoare pentru sufletele noastre - 1 Tes 5:21.
Si te rog citeste-l tot .

Ionica
27083. Postat la 03/02/2015 19:21 - 3742z2h21m
Shalom sora Valentina,

Ce este prozelitismul sora si cine nu il face intr-un fel sau altul?
Tu nu ai dori ca toti de aici sa ne facem adventisti? Nu ca ai zice-o direct, dar modul in care pui problema arat ca ai intentia smiley
Recunosti ca SI TU vrei sa tulburi apele aici? smiley
Un proverb intelept spune:
"Cand arati cu degetul spre cineva, nu uita ca celelalte trei arata inapoi"

Citește mesaj privat

De la valentina
Data 02/01/2015
Subiect RE: Felicitari!
Mi-a fost teama ca am fost prea indrazneata. Pentru Dumnezeu am folosit prea putine cuvinte. Raspunsului ii trebuiau mai multe cuvinte.
Credinta noastra, ai sa vezi, va tulbura multe ape pe Melhisedec. Mergi inainte iti sunt aliat. Vom primi puterea necesara ca adevarul sa-i lumineze.
------------

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Lucia
27085. Postat la 03/02/2015 19:39 - 3742z2h3m
Lucia a scris:
Ionica, poti sa-mi spui, cum un om se naste din DUH?
Dupa cum vezi, noi suntem trupuri pamantesti, insa Isus a spus ca daca nu ne nastem din apa si duh, nu putem intra in Imparatia cerurilor.
Apoi, tu nu ai spus nimic despre un TRUP CERESC, ci te-ai referit strict doar ca Isus este duh, dupa cum stim Isus s-a inaltat intr-un trup ASEMANATOR cu cel pamantesc, vizibil.Poti explica acest lucru?Si trup ceresc nu este egal cu Duh, trupul este vizibil, duhul nu!
Stiu deasemeni ca ingerii desi au trupuri ceresti, Dumnezeu ii poate TRANSFORMA IN DUHURI...
Cat despre Duhul Sfant, nu am vazut sa scrii nimic, te rog sa dai cateva detalii...Despre Mangaietorul care a fost trimis de Tatal dupa inaltarea Fiului.
Nu este frumos din partea ta sa ma faci MINCINOASA, pentru ca eu te-am recitit postarile si chiar nu ai scris nimic de Duhul Sfant.

Hai, sa revenim la subiect si sa vorbim despre cei trei care marturisesc in cer, Tatal, Fiul si Duhul Sfant.(1 IOAN 5.7-8)

Pagina 6 din 6 << < 3 4 5 6
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164002 vizite unice Powered by PHP-Fusion