Nu zic ca femeia nu ar fi fost sub infuenta demonilor, caci tocmai demonii fac ca oamenii sa fie inselati, dupa cum este scris, ca Satana inseala TOATA lumea (Apocalipsa 12;9, Apoc 20:3). Cine este sub influenta Celui Rau este capabil de orice si in special sa se prefaca si sa minta. MINT CU NERUSINARE SI SE PREFC CU NERUSINARE ca si Satan. As dori sa cititi daca puteti face rost de cartea lui Ion Agarbiceanu, cu titlul "Dura Lex". Este o colectie de nuvele. In una din ele (Pascalierul) acest scriitor decedat (preot) descrie cu lux de amanunte jmecheriile facute de asanumitii "pravilari" (cei ce deschid cartea). Enoriasul deschide o carte numita "pravila" (la intamplare) si preotul talmaceste pentru el (sau ea) din carte. Numai ca aici este aici - acesti pravilari au oameni sau diferite metode (neortodoxe) prin care afla aspecte despre omul in cauza si ii spun ca si cum aceste lucruri ar fi scrise in acea carte, sau ar reiesi din cele citite acolo. Evident este o minciuna spusa fara scrupule, numai pentru a crea o credibilitate si apoi a lua bani pentru cele spuse.
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat
RE: Samuel sau altcineva?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
24640. Postat la 10/09/2013 10:22 - 4253z12h54m
In concluzie, Ionică. Dupa umila ta parere, la En-Dor, mortul Samuel i-a vorbit lui Saul, sau tot scenariul a fost al lui Satan?
valentina a scris:
In concluzie, Ionică. Dupa umila ta parere, la En-Dor, mortul Samuel i-a vorbit lui Saul, sau tot scenariul a fost al lui Satan?
In nici un caz mortul Samuel. El a murit, l-au ingropat la Rama si tot poporul l-a jelit cu plans (1Samuel 28:3). De ce l-ar fi plans tot Israelul (!), daca ei ar fi crezut ca Samuel mai traieste undeva? MULTI care spun ca cred in nemurirea sufletului lor, nu cred cu adevarat ca morti ar trai mai departe cu sufletul, altfel nu ar plange cu rauri de lacrimi si nu ar scrie pe necrologuri chestii ca "te vom plange vesnic", "ne vei lipsi vesnic", etc...
Acum sa vorbim de femeia aceea. Sa fim seriosi. Occultismul era o meserie banoasa cum spune si in cartea Faptele Apostolilor (Fapte 16:16). Avea diferite ritualuri prin care transmiteau mesajul, printre care una era "grairea din pantec". Nu stiu inca exact cum se maifesta. Fie se faceau ca si cum nu ei vorbeau, ci cineva din pantecul lor, fie vorbeau din pantec creind iluzia ca cineva prezent acolo invizibil ar vorbi. Indiferent cum ar fi fost era o jmecherie. O jmecherie diavoleasca de a face rost de bani, nu prin faptul ca un demon ar fi vorbit prin ei, ci deoarece si-au dat mintea diavolului sa faca astfel de sarlatanii.
Wikipedia - Medium:
"Scepticii spun că fenomenul rezultat din aceste acțiuni este doar aparent, un rezultat al autosugestiei și dorinței interioare de a realiza acest lucru, sau doar o înșelătorie bine realizată."
Cat priveste profetia ei, a femeii din En-Dor, eu cred ca ea a mers pe intuitie. Era aproape de teatrul de razboi, cunostea stituatia politico-militara, stia prin "radio-sant" ca David a fost uns ca rege, inclusiv era pusa la curent chiar de Saul "D-zeu nu imi raspune". Regele era palid, slabit, regele si suita regelui speriati ca niste mati udati de furtuna, etc.. A tras o concluzie care era de asteptat in acel moment.
Ionica, cred ca cel mai cinstit este sa ne spui clar parerea ta, este duhul cel rau, nu este ...este femeia care de fapt este plina de duhuri...?
Clar frate!
Dar cred ca versetul 8 din capitolul pe care il discutam explica pe cine cheama de fapt femeia:
"...Si el i-a zis:"Spune-mi te rog viitorul chemand un DUH, si ridica-mi pe cine iti voi spune."
De aici se intelege prin intermediul cui lucreaza femeia.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lucia a scris:
Ionica, cred ca cel mai cinstit este sa ne spui clar parerea ta, este duhul cel rau, nu este ...este femeia care de fapt este plina de duhuri...?
Clar frate!
Dar cred ca versetul 8 din capitolul pe care il discutam explica pe cine cheama de fapt femeia:
"...Si el i-a zis:"Spune-mi te rog viitorul chemand un DUH, si ridica-mi pe cine iti voi spune."
De aici se intelege prin intermediul cui lucreaza femeia.
Scriptura spune ca cei ce nu asculta de Dumnezeu, zac in Cel Rau iar duhul Celui Rau lucreaza in fii neascultarii. Deci este clar ca in femeia din En-Dor lucra duhul Celui Rau. Cum este Cel Rau? Este tatal minciunii. Minciuna este instrumentul principal a lui Satan, dar si al adeptilor sai. Eu nu am incredere in viziunile spiritistilor. Indiferent daca a avut sau nu o viziune sau pur si simplu "a inflorit" ea totul, nu Samuel a vorbit acolo.
Ea spune ca a avut o viziune. Dar daca nu a avut? Dar daca a mintit si a inflorit ea totul, cum faceau cei de la oracolul din Delphi? Cum putem avea o incredere deplina in cuvantul unei astfel de femei?
Ionica, intrebarea de la urma pentru un credincios adevarat, nu-si are rostul.
Nu trebuie nici prin gand sa ne treaca, ca ar trebui sa apelam la aceste medii, dar sa mai aiba cineva incredere in ce spune aceasta.
Eu sincera sa fiu, dupa cate ai scris, crezi ca femeia din En-Dor "a inflori totul"de la sine.
Eu cred ca femeia a inscenat totul cu ajutorul duhurilor rele...
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Eu sincera sa fiu, dupa cate ai scris, crezi ca femeia din En-Dor "a inflori totul"de la sine.
Eu cred ca femeia a inscenat totul cu ajutorul duhurilor rele...
Nu am zis chiar asa. Am zis aproximativ ce ai zis si tu, dar altfel. Caci, cine te indeamna sa minti? Am zis ca a mintit. Cine a facut-o sa minta? Cel Rau si ingerii lui.
Sa recapitulam ce ne este relatat. Si sa marim spatiu informativ prin niste intrebari si raspunsuri. Sa luam spatiul geografic, raportul de forte si starea de spirit. Ce credeti despre En-Dor, a fost departe sau aproape de evenimente? Eu zic ca da, relatarea permite acest raspuns> "Maine tu si fii tai..." versetul 19. Un om nu poate calatori foarte mult intr-o zi, chiar si cu un cal. S-ar fi putut scurge informatii de pe front la En-Dor? Eu zic ca da. Radio-sant merge foarte bine in toate timpurile. Femeia, fiind aproape de linia de front, putea sa cunoasca situati militara, raportul de forte si starea de spirit.
De obicei un conducator militar se sperie de celalalt adversar daca vede ca acesta este mai numeros ca el si mai bine echipat. Eu cred ca de aici i s-a tras si frica lui Saul. El vedea un adversar mai numeros ca el si mai bine echipat ca armata lui. Aceste stiri se puteau scurge si in tara, mai ales in localitatile apropiate de linia de front. Cred ca in aceste situatii, atat militarii israeliti cat si locuitorii zonelor de front stiau ca Israelul va pierde batalia.
Pana aici poti fi de acord?
Eu zic ca nu, deoarece a intrebat: "dar ce vezi?" versetul 13.
Este un aspect ce da de gandit, mai ales ca nu a auzit nici o voce starina. Conform cu traducerea dinamica din Septuaginta, femeia era o graitoare din pantec. Traducatorul Septuagintei a tradus asa, deoarece stia cum se manifestau cei ce cheama mortii (in acel timp): VORBEAU DIN PANTEC.
Isaia 8:19 reflecta si mai bine cum era aceasta graire din pantec "soptesc si mormaie".
Asadar era vocea ei, dar modificata (soapta si mormait) in asa fel, ca sa para ca ar vorbi altcineva din ea... Iarasi un lucru ce da de gandit. Dar daca nu a vazut pe nimeni? Femeia spune ceva care sa impreioneze "vad o fiinta dumnezeiasca", apoi a spus niste banalitati, pe care orice om le-ar fi stiut despre Samuel> "un om batran, invelit in mantie". Acestea nu sunt indicii clare ca a fost intr-adevar Samuel, nici ca ea ar fi vazut pe cineva intr-adevar.
In rest, mesajul a fost unul logic, de asteptat, poate chiar si delibarat ca sa il infrice. Sa nu uitam ca ei au fost dusmani, Saul a ucis pe cei din breasla ei, poate prieteni, neamuri, etc.. Meseriile se transmiteau din tata in fiu si din mama in fiica. Ura ei, dorinta ei ca dusmanul ei sa moara se resimte in mesajul dat.
A spus pe un ton diplomatic ceea ce probabil l-ar fi spus altfel daca el nu ar fi fost de fata "O sa mori nenorocitule, dupa cum ma uit la tine si vad starea ta, maine sunteti terminati"
Pentru mine ura ei, minciuna ei si jongleria ei sunt evidente.
Revin si cu o alta problema:
Citind Septuaginta editata de distinsul om de litere Andrei Plesu, am gasit niste piste pe care am putea sa navigam, pentru a intelege mai bine diferentele textuale dintre Textul Masoretic si Septuaginta.
La relatarea cu spiritista din En-Dor, exista o diferenta semnificativa:
Masoretii scriu "maine tu si fiii tai veti fi IMPREUNA cu mine"
Septuaginta spune "veti cadea".
Eu cred ca a masoretilor reflecta originalul. Septuaginta (traducatorul antic) a eliminat o fraza ca sa se poata sustine viziunea celor doua camere din iad> camera cu chin si camera cu fericirea. Ori in acest text se spune ca cei morti (buni si rai sunt impreuna) "veti fi IMPREUNA cu mine".
Care este textul original dupa voi? Tot la aceasta relatare se spune intr-un comentariu de subsol, ca textul este imbogatit (rearanjat?). Nu am inteles exact. Nu ati putea gasi cumva Targumul Aramaic, cel mai vechi (Johanan?), ca sa vedem ce scrie si acolo?
Cu multumiri anticipate.
Ionica, cu toate explicatiile tale, consider ca ce e scris ramane scris, tot ce se invarte in jurul unei vrajitoare este spurcaciune si uraciune inaintea Domnului.
Pentru ca tocmai despre "sufletele care mor" ai scris o brosura, iti dai seama, si ne dam seama, ca nu Samuel a vorbit.
Mortii nu mai pot face acest lucru, nu?
Iata, ca in Apocalipsa 18:2 spune:
"El a strigat cu glas tare, si a zis: "A cazut, a cazut Babilonul cel mare!..."
Hai, sa vedem ce este acest Babilon?
"...A ajuns un locas al dracilor, o inchisoare a orcarui duh necurat..."
Ti se pare ca mediul in care lucra vrajitoarea este altfel?
Hai, sa vedem ce zice versetul 23:
"...pentru ca toate neamurile au fost AMAGITE DE VRAJITORIA TA.(a Babilonului)"
Daca vom citi cu atentie discutia dintre Saul si "mortul Samuel", pare sa fie atat de adevarata, incat si pe cei alesi i-ar putea insela Satana, daca nu ar sti ca mortii nu mai sunt vii si nu mai pot vorbi...mai mult, mediul in care vorbeste vrajitoarea este un locas a dracilor si a orcarui duh necurat.(Apoc.182)
In Eden Satana a spus:" Negresit, nu vei muri!"
Samuel era mort sau viu?
Cine este Inselatorul?
Ionica, de ce iti este greu sa recunosti ca duhul necurat a vorbit, stiind ca vrajitorii se foloseau de acestea.
"...cheama-mi un duh, si scoala-mi pe cine iti voi spune..."Sunt vorbele lui Saul, si el stia pe ce taram calca!Nu?
Samuel era mort sau viu?
Cine este Inselatorul?
Ionica, de ce iti este greu sa recunosti ca duhul necurat a vorbit, stiind ca vrajitorii se foloseau de acestea.
"...cheama-mi un duh, si scoala-mi pe cine iti voi spune..."Sunt vorbele lui Saul, si el stia pe ce taram calca!Nu?
Tot ce ai scris despre starea mortilor este adevarat. Samuel era mort. Satan nu poate invia pe nimeni, nici el nici oamenii ce ii slujesc lui. Dumnezeu nu i-a raspuns lui Saul prin lucrurile sfinte, deci este exclus ca s-ar fi razgandit si sa ii raspunda prin lucrurile nesfinte.
Marea problema este cine este Inselatorul? SI CUM LUCRA?
Da. Hai sa vedem ce spune Scriptura:
Sa citim ce scrie la 2Cor 11:13-15 "Caci unii ca cestia sunt apostoli mincinosi, niste lucratori vicleni, care se prefac in apostoli ai lui Christos, si nu este de mirare caci chiar Satan se preface intr-un inger de lumina. Nu este deci mare lucru daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai dreptatii ..."
Scot in evidenta niste aspecte ce ii caracterizeaza pe cei ce se unesc cu Satana: mincinosi, vicleni, prefacuti.
Femeia din En-Dor intra in acest soi? Eu zic ca da. Deci ea a mintit, a fost o vicleana si s-a prefacut. S-a prefacut ca il poate chema pe Samuel, s-a prefacut ca a vorbit cu el. Linkul dintre Satan si ea, este minciuna. Totul este o prefacatorie, nu a vorbit nici un duh acolo in sens literal, ci a fost indemnata la minciuna printr-un duh, ea a mintit in toate: "mesajul duhului lui Samuel" a fost o inventie a ei. Evident ca ea a fost inspirata de Satan ca sa minta. Dialogul a fost numai intre ea si Saul. Ea si-a modificat vocea, a vorbit din pantec, care a fost un fel de soptit-mormait cum spune la Isaia. Acest act actoricesc nu ar fi nevoie, daca o persoana ar auzi intr-adevar o voce straina.
Nu a existat un al treilea element vocal acolo, pe care numai ea l-ar fi perceput si l-ar fi dat mai departe. Noi parem dispusi sa abstractizam totul. Satan sau un demon poate lucra si altfel in fiii neascultarii, decat sa mearga personal la toti si non-stop sa iti sopteasca ce sa faci... Satan sau un demon poate cauza efecte care sa conduca la anumite stari, iar aceste stari sa te tina rob al lui. Ma gandesc la ce am citit in cartea lui Ion Agarbiceanu. Pravilarul respectiv, un preot de la tara, nu credea o iata din ce facea, totul era un teatru bine gandit si jucat. A putut face asa ceva deoarece nu credea in Dumnezeu, nu credea ce spune Biblia. El contempla viata cum o fac ateei, i-ar ceea ce facea o facea pur si simplu pentru bani. Era strict o meserie in plus pentru el. Totul ii iesea la perfectie, deoarece era stapan pe orice situatie. Nu-i soptea nimeni la ureche ce sa spuna si ce sa faca. TOT CE FACEA SI SPUNEA ERA IMPREGNAT DE MINCIUNA. Dar evident, o forta invizibila il mana LA MINCIUNA. El a intrat sub puterea acestei forte prin necredinta.
Cum lucreaza aceasta forta in intelectul nostru si ce parghii emotive actioneaza? Ma gandesc la o experienta personala. Eram tanar, eram deziluzionat, nimic nu mi-a iesit bine in viata. Intr-o zi mergeam pe un pod. Nu auzeam nici o voce "straina" dar simteam ca o putere ma "atrage" sa ma arunc de pe pod. Era un indemn fara vorbe. Nu i-a reusit. Probabil nu am fost suficient de deziluzionat de viata si imi era frica de acest act.
Lucia a scris:
Ionica, se pare ca iti este greu sa crezi, ca in cazul vrajitoarei din En-Dor, un duh necurat a intrat "in direct" pentru a regiza totul...?
Shalom,
Eu cred tot ce este credibil si demonstrabil. Este usor sa crezi si sa fii credul (litera omoara dar duhul da viata), dar mai greu este sa demonstrezi. Te rog demonstreaza-mi lucrurile ca sa cred. Am sa iti pun niste variante de scenariu ca sa vad cam cum iti imaginezi ca s-au petrecut lucrurile. Vreau sa inteleg ce intelegi tu prin "duhul a intrat in direct".
A. Crezi ca femeia a chemat un duh si misiunea ei a fost doar atat, adica cum a aparut duhul, dialogul s-a purtat literalmente intre duh si Saul?
B. Crezi ca femeia a chemat un duh, duhul a aparut, dar nu putea vorbi direct cu Saul, asa ca ea a fost cea care a transmis mai departe cuvintele duhului?
Te rog sa te gandesti calm, timp avem, nu ne grabeste nimeni.
Eu ce am spus mai multe lucruri despre această temă pe paginile2, 3, 4... Mi se pare că Ionică completează cu multe detalii nedemonstrabile istorioara aceasta. Consider că pentru a putea pricepe mai bine, va trebui să fim foarte atenți atât la contextul în care s-a petrecut această întâmplare, cât și la textul Bibliei și nu în ultimul rând la detalii istorice, sociologice care țineau de acea perioadă de timp.
Frate Ionică, citește dacă vrei părerea mea exprimată în paginile anterioare și eventual dacă vezi ceva ce nu înțelegi sau crezi așa întreabă-mă. În măsura în care voi avea timp și dacă mă voi pricepe o să încerc să răspund
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Ionica, eu nu pot sa-ti demonstrez, dar Biblia, da!
Eu cred ca femeaia, era deja posedata de duhuri rele.
Cand le-a cerut ajutorul, ele au intrat "in direct", au inceput sa vorbeasca prin ea.
Daca ai sa citesti atent, vrajitoarea nu l-a recunoscut din prima pe Saul, ci dupa ce a chemat un duh ca sa-i scoale chipurile pe Samuel din morti.
Prin ea a vorbit duhul, prin gura ei, si eu iti voi demonstra cu Cuvantul, acest lucru:
"In sinagoga lor era un om stapanit de un duh necurat.El striga tare, zicand:"Ha, ce avem noi cu tine Isuse din Nazaret?Ai venit sa ne pierzi?Te stiu cine esti: Sfantul lui Dumnezeu."
Isus l-a certat zicand:" Taci, si iesi afara din el!"
Si duhul necurat a iesit afara din el scuturandu-l cu putere si scotand un strigat mare."(Marcu 1:23-26)
Dupa cum vezi duhurile vorbesc prin oameni.
"Si El a vindecat pe multi de bolile lor si a alungat multi demoni; SI NU LASA PE DEMONI SA VORBEASCA, pentru ca-L cunosteau."(versetul 34)
..................
Si cred ca urmatoarea referinta iti va aduce acea "credibilitate"care iti lipseste, consider ca...Cuvantul lui Dumnezeu nu da gres niciodata!
"Pe cand ne duceam la locul de rugaciune, ne-a iesit inainte o roaba care era posedata de un DUH DE GHICIRE, PRIN GHICIRE, ea aducea mult castig stapanilor ei.
Ea s-a luat dupa Pavel, si strigand dupa noi, zicea:"Oamenii acestia sunt robii Celui Prea Inalt si ei va vestesc calea mantuirii."
Asa a facut ea (vrajitoarea) timp de mai multe zile.
Pavel, nacajit s-a intors si a zis DUHULUI:"In Numele lui Isus Hristos, iti poruncesc sa iesi din ea(femeie)!Si a iesit chiar in ceasul acela.
Cand au vazut stapanii ei ca s-a dus NADEJDEA CASTIGULUI LOR, au pus mana pe Pavel si Sila si i-au tarat in piata..."(Fapte 16. 16-19)
...................
Ionica, sper ca te-ai lamurit!
Lucia a scris:
Ionica, eu nu pot sa-ti demonstrez, dar Biblia, da!
Eu cred ca femeaia, era deja posedata de duhuri rele.
Cand le-a cerut ajutorul, ele au intrat "in direct", au inceput sa vorbeasca prin ea.
Daca ai sa citesti atent, vrajitoarea nu l-a recunoscut din prima pe Saul, ci dupa ce a chemat un duh ca sa-i scoale chipurile pe Samuel din morti.
Prin ea a vorbit duhul, prin gura ei, si eu iti voi demonstra cu Cuvantul, acest lucru:
"In sinagoga lor era un om stapanit de un duh necurat.El striga tare, zicand:"Ha, ce avem noi cu tine Isuse din Nazaret?Ai venit sa ne pierzi?Te stiu cine esti: Sfantul lui Dumnezeu."
Isus l-a certat zicand:" Taci, si iesi afara din el!"
Si duhul necurat a iesit afara din el scuturandu-l cu putere si scotand un strigat mare."(Marcu 1:23-26)
Dupa cum vezi duhurile vorbesc prin oameni.
"Si El a vindecat pe multi de bolile lor si a alungat multi demoni; SI NU LASA PE DEMONI SA VORBEASCA, pentru ca-L cunosteau."(versetul 34)
..................
Si cred ca urmatoarea referinta iti va aduce acea "credibilitate"care iti lipseste, consider ca...Cuvantul lui Dumnezeu nu da gres niciodata!
"Pe cand ne duceam la locul de rugaciune, ne-a iesit inainte o roaba care era posedata de un DUH DE GHICIRE, PRIN GHICIRE, ea aducea mult castig stapanilor ei.
Ea s-a luat dupa Pavel, si strigand dupa noi, zicea:"Oamenii acestia sunt robii Celui Prea Inalt si ei va vestesc calea mantuirii."
Asa a facut ea (vrajitoarea) timp de mai multe zile.
Pavel, nacajit s-a intors si a zis DUHULUI:"In Numele lui Isus Hristos, iti poruncesc sa iesi din ea(femeie)!Si a iesit chiar in ceasul acela.
Cand au vazut stapanii ei ca s-a dus NADEJDEA CASTIGULUI LOR, au pus mana pe Pavel si Sila si i-au tarat in piata..."(Fapte 16. 16-19)
...................
Ionica, sper ca te-ai lamurit!
Eu m-am lamurit. Totul este ca noi vedem diferit lucrarea pe care o face fiecare duh din ei. Eu vad ca duhurile lucreaza la aspectul mental si emotiv al lor, tu crezi ca duhurile vorbesc efectiv cu ei. Cum demonstrezi, deoarece textele in cauza nu explica din fir in par?
Scrii: "Cand le-a cerut ajutorul, ele au intrat "in direct", au inceput sa vorbeasca prin ea."
In acest caz, de ce a mai trebuit chestia aceea cu pantecul? In textul grec (din Faptele Apostolilor) femeia este descrisa ca avand un duh al lui Python sau "duhul lui Python". Traducatorii romani omit, din rationamente doctrinare, cei mai curajosi isi iau inima in dinti si redau cum sta fraza la nota de subsol. Wikipedia si alte surse explica ca cei ce aveau duhul lui Python atentie mare "graiau din pantec". Deci se confirma ideea din Septuaginta, al carui autor a fost mai aproape de evenimente ca noi.
Acum, imi este si mai clar de ce s-a suparat Pavel, cand o femeie cu parul valvoi gesticuland frenetic ca o nebuna si graind mormaind din pantec striga dupa ei. Era o priveliste dezolanta.
Te rog sa imi explici de ce era nevoie de o vorbire din pantec, daca duhul oricum vorbea prin ea? Trebuia sa se auda vocea duhului, nu vocea ei. Insa daca nu vorbea nici un duh, ma refer in sens traditional, atunci ea trebuia sa creeze o impresie ca si cum nu ea ar vorbi ci un altul. Intelegi cliseul? Este destul de banal si este un truc, nimic mai mult, folosit cu iscusinta de iluzionisti.
Eu cred ca un duh poate comunica prin posesie, chiar si fara a vorbi mot a mot cu cel posedat. El poate crea ganduri sau simtaminte, care mai apoi pot fi exprimate. De ce crezi ca este scris: "duhul care lucreaza acum in fii neascultarii"? De ce este scris ca lucreaza si nu ca le spune mot a mot ce sa faca?
Lucia a scris:
Ionica, eu am demonstrat cu Biblia, fiecare este liber sa creada cum vrea.
Amin. Si eu am demonstrat tot cu Biblia. Numai ca Biblia nu este atat de explicita, ca sa trag concluzia pe care ai tras-o tu, nu spune "Femeia a avut un contact direct cu un duh si a auzit un duh spunand ceva lui Saul, apoi a dat mai departe ce a auzit de la duh". Biblia spune ca duhul Celui Rau lucreaza acum in fii neascultarii. Si explica ca aceasta lucrare se face prin minciuna si inselare. Care sunt parghiile celui rau de face ca oamenii sa minta si sa insele? Pot fi vise, pot fi vedenii, pot fi simple ganduri, pot fi sentimente, care mai apoi genereaza un lant de reactii. Aparent, putem presupune ca femeia a avut o vedenie cu un duh. Dar daca nu a avut? Putea sa minta ca a avut, pe cand sa nu fi avut. Dar minciuna fiind tot de la Diavol, tot prin duhul Diavolului lucra.
Textul grec din Fapte 16:16 tradus in engleza, confirma nota de subsol din Biblia Cornilescu Revizuita
Young's Literal Translation
And it came to pass in our going on to prayer, a certain maid, having a spirit (pneuma) of Python (Pythona), did meet us, who brought much employment to her masters by soothsaying,
Chiar aveau aceste persoane abilitati supranaturale? Deloc. Erau sarlatane. Ce fapt neobisnuit a spus femeia aceea? Mesajul ce l-a spus ea, l-a auzit de la altii. http://en.wikipedia.org/wiki/Pythia
Ionica, desi eu te-am adus o explicatie concreta din domeniul ocultismului cu ajutorul Bibliei, tu, nici asa NU CREZI.
Acest taram este interzis de al calca crestinii pentru ca este taramul dracilor si orcarui duh necurat.
Aici se lucreaza direct cu duhurile, si am sa-ti explic.
Acesti oameni, in cazul nostru vrajitoarea din En-Dor , invoaca demonii pentru a ghicii viitorul, cheama mortii prin intermediul lor...este o colaborare intre om si duhurile rele.
In cazul nostru, "in direct" eu am exprimat faptul ca atunci cand vrajitoarea a chemat duhul rau, el a posedato si a vorbit prin ea, de nu crezi este treaba ta!
Oamenii din lume zac in cel rau, adica, il asculta, insa nu toti sunt posedati, cei posedati sunt cei care au inauntrul lor duhuri necurate, ceilalti...sunt cei care asculta de cel rau, dar el ii coordoneaza din afara.
Am sa aduc din nou argumentul meu cu vrajitoarea care a fost eliberata de un duh de ghicire, si te rog sa mi-l explici.
"Pe cand ne duceam la locul de rugaciune, ne-a iesit inainte o roaba care era POSEDATA DE UN DUH DE GHICIRE...
Pavel a zis:"In Numele lui Isus Hristos iti poruncesc sa iesi din ea!Si a iesit chiar in ceasul acela."
Ionica, contextul integral il ai in postarile de mai sus, eu am spicuit si te rog sa-mi raspunzi la urmatoarea intrebare:
1.Ce diferente sunt intre cele doua femei, cea din En-Dor si roaba?
............
Ca discutiile noastre sa fie reale, va trebui sa respectam linia Adevarului scris in Cuvant, nu filozofiile oamenilor, bine?
Lucia a scris:
Ionica, desi eu te-am adus o explicatie concreta din domeniul ocultismului cu ajutorul Bibliei, tu, nici asa NU CREZI.
Acest taram este interzis de al calca crestinii pentru ca este taramul dracilor si orcarui duh necurat.
Aici se lucreaza direct cu duhurile, si am sa-ti explic.
Acesti oameni, in cazul nostru vrajitoarea din En-Dor , invoaca demonii pentru a ghicii viitorul, cheama mortii prin intermediul lor...este o colaborare intre om si duhurile rele.
In cazul nostru, "in direct" eu am exprimat faptul ca atunci cand vrajitoarea a chemat duhul rau, el a posedato si a vorbit prin ea, de nu crezi este treaba ta!
Oamenii din lume zac in cel rau, adica, il asculta, insa nu toti sunt posedati, cei posedati sunt cei care au inauntrul lor duhuri necurate, ceilalti...sunt cei care asculta de cel rau, dar el ii coordoneaza din afara.
Am sa aduc din nou argumentul meu cu vrajitoarea care a fost eliberata de un duh de ghicire, si te rog sa mi-l explici.
"Pe cand ne duceam la locul de rugaciune, ne-a iesit inainte o roaba care era POSEDATA DE UN DUH DE GHICIRE...
Pavel a zis:"In Numele lui Isus Hristos iti poruncesc sa iesi din ea!Si a iesit chiar in ceasul acela."
Ionica, contextul integral il ai in postarile de mai sus, eu am spicuit si te rog sa-mi raspunzi la urmatoarea intrebare:
1.Ce diferente sunt intre cele doua femei, cea din En-Dor si roaba?
............
Ca discutiile noastre sa fie reale, va trebui sa respectam linia Adevarului scris in Cuvant, nu filozofiile oamenilor, bine?
Shalom Lucia,
Biblia spune:
- ca toata lumea care nu il cunoaste pe Dumnezeu zace in Cel rau, deci este posedata intr-un fel sau altul de Cel rau
- ca duhul Celui rau lucreaza in fii neascultarii
- ca aceasta lucrare se face prin inselare si mintire
Problema este, ca noi privim din unghiuri diferite ce inseamna "posesie". Si am zis ca Biblia nu descrie direct acest sens la nici una dintre femei. Putem doar sa interpretam. Interpretarea mea este pe baza logica, logica care s-a cladit pe dovezile aratate de cercetatorii femomenului. In lumea antica existau diferite oracole unde se presupunea ca profetesele de acolo puteau ghici viitorul. Se presupunea ca aceste profetese aveau duhul lui Python, un sarpe mitologic. Femeia din Luca 16 facea parte din aceasta breasla. Eu am adus in una din postarile trecute un link care arata foarte deslusit ca totul era doar o simpla sarlatanie, profetiile de acolo fiind spuse in asa maniera ca sa poata fi interpretabile. Era o meserie, se castigau bani frumosi, prin crearea unei iluzii de interpretare bine pusa la punct. Daca intr-adevar ar fi vorbit un duh, cu un mesaj clar, nu era necesara aceasta sarlatanie.
Deconectat
RE: Samuel sau altcineva?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
24812. Postat la 29/09/2013 08:50 - 4234z14h26m
Șaplom - Pace!
Lucica și Ionică, ați uitat că un drum are două extreme? Nu credeți că cel mai sigur este drumul și extremele au și ele rostul lor? De ce mergeți fiecare pe extrema voastră/părerea voastră.
Lucica a întrebat: Ce diferente sunt intre cele doua femei, cea din En-Dor si roaba? Ionică a răspuns: Femeia din Luca 16 facea parte din aceasta breasla.
Încerc să răspund și eu la întrebarea ta Lucica. Sunt și nu sunt diferențe. 1. Sunt diferențe pentru că cea din En-Dor, practica vrăjitoria pe ascuns, chiar cu riscul vieții. 2. Nu sunt diferențe, pentru că lucrau amândouă prin același duh.
Însă atenție, mare atenție, amândouă, nu prin felul cum spuneau, ci pur și simplu rezultatul spuselor, era adevărat.
Ce a spus femeia din En-Dor s-a împlinit! Dar și ce spunea femeia din Fapte era adevărat.
De aici ar trebui să avem în vedere și astăzi multe lucruri care se practică, dar acum vorbim despre femeia din En-Dor.
Dacă credem că vrăjitoarea la chemat pe Samuel, atunci suntem într-o mare încurcătură, pentru că dacă Diavolul nu a putut să se folosească de el în viața cât a trăit, dar poate să îl folosească după ce a murit, atunci încurcate sunt căile Domnului.
Eu nu aș zice că era posedată, pentru că un om posedat, are alt comportament, se cunoaște de la o poștă că este ca cel , Marcu 5: 2. Când a ieșit Isus din corabie, L-a întâmpinat îndată un om care ieșea din morminte, stăpânit de un duh necurat.
3. Omul acesta își avea locuința în morminte, și nimeni nu mai putea să-l țină legat, nici chiar cu un lanț.
Eu aș înclina să cred mai degrabă că amândouă femeile erau medium, adică Diavolul le foloseau ori de câte ori vroia să le folosească, în rest erau normale.
Eu cred că femeia și-a făcut meseria, adică a acceptat ca din nou să fie la îndemâna și folosul Diavolului, Saul ia zis să cheme un nume, Diavolul cunoștea dorința lui Saul, pe cine vroia el să fie chemat ca să stea de vorbă cu el, Diavolul se poate preface până și într-un înger de lumină, s-a prefăcut și femeia speriată a zis, dar să citim ca să nu greșim.
11. Femeia a zis: "Pe cine vrei să-ți scol?" Și el a răspuns: "Scoală-mi pe Samuel."
12. Când a văzut femeia pe Samuel, a scos un țipăt mare, și a zis lui Saul: "Pentru ce m-ai înșelat? Tu ești Saul!"
13. Împăratul i-a zis: "Nu te teme de nimic; dar ce vezi?" Femeia a zis lui Saul: "Văd o ființă dumnezeiască sculându-se din pământ."
14. El i-a zis: "Cum e la chip?" Și ea a răspuns: "Este un bătrân care se scoală, și este învelit cu o mantie." Saul a înțeles că era Samuel, și s-a plecat cu fața la pământ, și s-a închinat. 1 Sam. 28:
În loc de concluzie - atenționare: Și astăzi se petrec lucruri ca și cu cele două femei.
Dacă va fi nevoie, unde credeți că ar trebui să dau explicații, o voi face cu cea mai mare plăcere.
Cu mult respect: moșul Nică.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!